- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxminator
senior tag
kösz a helpet, holnap megyek a silencerért
-
Exakt
aktív tag
szinte semmi...!
nekem VF700 AL-CU LED-em van, 12V-on a hangját nem hallom, igaz kicsit hangos a tápom...de ettol fuggetlenul az egyik legjobb a piacon...
mielott valamelyik elvakult Silenceres kijavit, hozzáteszem hogy ez nem fujja ki a hazbol a meleg levegot...
[Szerkesztve] -
Ipike
csendes tag
Hali! Lenne 1 kérdésem. Van egy Asus N6600GT videókarim és le akarom cserélni a gyári hűtését. Van itthon egy Thermaltake Extreme Giant III, szerintetek ez megfelelő lenne?
Előre is köszi! -
RadyR
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A napokban ruháztam be egy új alaplapra
(ASUS A8N-SLI) és videókártyára (Club3D Geforce6800GS).
A kérdésem az, hogy milyen hűtést tudok ráapplikálni a kártyára,
mert a gyári iszonyatosan kerreg.
Az alaplap elrendezéséből adódóan eléggé problémás a dolog.
Az előző hűtőm, egy Northpole nem is fér rá
Itt van pár kép, hogy szemléltessem is a problémát:
[link]
[link]
[link]
Nézegettem már nagyon sok hőcsöves szendvicset,
de szerintem egyik sem férne el a northbridge bordája miatt.
Öteletek? Esetleg kisebb borda az északi hídra?
Előre is köszi! -
Mancs82
csendes tag
Ezek hűtik a memóriákat is:
NV Silencer 2
NV Silencer 3 rev. 2
NV Silencer 4 rev. 2.
NV Silencer 5 rev. 3.
ATI Silencer 2
ATI Silencer 3 rev. 2.
ATI Silencer 4 rev. 2.
ATI Silencer 5 rev. 2.
Ezek nem hűtik a memóriákat:
NV Silencer 1 rev. 2.
ATI Silencer 1.rev. 2.
VGA Silencer rev. 3. -
Paqito
senior tag
válasz
koxminator #186 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, de mivel legjobb tudásom szerint az AC mellé nem jár memóriahűtő, ezért azt külön kell megvenned, pl a Revoltec [link], vagy a Zalman [link] háza tájáról
Nálam a Silencer+Revoltec páros volt még Titanon, simán megfértek egymás mellett, ha esetleg emelett döntenél, gondolom Nálad sem lenne másképp, hisz a 7800-as sem egy kis kártya! Méretileg... -
tyutyu1983
tag
válasz
koxminator #186 üzenetére
Helló! Szerintem NV SIlencer 5rev3-at vegyél rá.
-
koxminator
senior tag
sziasztok
lenne egy MSI 7800GT kártyám, a gyári hűtése kicsit hangos, nem igazán vagyok megelégedve vele, meg szeretném kicsit jobban húzni is, milyen coolert ajánlanátok, amihez jó kis rambordákat is adnak? -
Paqito
senior tag
Ahoy!
sakto
Ha nem sérült meg a kártya szerelés közben, is minden teljesen rendben van, akkor valószínű hogy rosszul van feltéve. Nem akarlak untatni, anno amikor nálam is Silencer volt a Titanomon, én is sokat szoptam, amíg ''rendesen'' fel tudtam tenni. Azonban amikor felkerült......
Retekegér
Ezt ajánlanám figyelmedbe, alig 2400 pénz. Tényleg jó kis cucc! [link]
Hulot
''Miből venném észre, hogy túlmelegszik?''
Onnan, hogy beszaggat a kép, vagy teljesen torz etc. A fenti link-ben szereplő cucc esetleg megoldhatja a problémát Nálad is.
Legjobbakat -
sakto
őstag
válasz
FlasH-BacK #179 üzenetére
töbször átpasztáztam de semmi válozás,,aztán vettem egy [link]
és egyböl lement a höfok 80-82röl.....65-68ra -
Hulot
tag
Sziasztok,
ATI 9600 Pro kártyámon tönkrement a venti, most csak a ventillátor házt hagytam felfogatva rajta, a forgó belsejét kivettem. Elég ez hűtésnek ? Csak netezek vagy filmet nézek.
A procira még megértem, de ma már egy videokártyára is aktív hűtés kell? Miből venném észre, hogy túlmelegszik? -
Retekegér
MODERÁTOR
Hi mindenki! Ati 9600Pro passzív hűtéses karit szeretnék megtoldani egy aktív hűtéssel, magyarán a bordára rázúznék egy ventit. Van valakinek ezzel kapcsolatban ötlete, tapasztalata? A kari így is remekül megy, csak egy kiadós MW után elég forró a borda... Érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni??
A válaszért előre is thnx! -
sakto
őstag
na ide is beirom hátha valaki mond valami okosat!!
6800gt@ultra... eddig egy gagyesz alu hüttö volt rajta és igy volt alap 55-58fok terhelve78-80fok....gondoltam lecserélem valami jobra..vettem hát egy nv silencer 5-öt igy most alap 56-58fok terhelve fulra 78-82fok mi a jo isten van ezzel a karesszal? -
fasyrt
őstag
Egy inno3d 6800gt-re és egy club3d gtx-re Zalman 700CU menjen,vagy elég az Alcu is?
Nem sok az a 280g? -
Bernardo20
őstag
válasz
Flagstaff2 #169 üzenetére
akkor marad a sliencer!! bár gondolkozom a vizen is!
-
Paqito
senior tag
válasz
Flagstaff2 #170 üzenetére
Már már kóros individualizmus
Jó döntés -
Exakt
aktív tag
csak informácioként közlöm hogy Silencerekre azert halhato egy kis panasz is, megpedig a morgo hang, ami csak 100% terlehesles mellet szunik meg...
(nem folyamatossan kap áramot a venti)
és szvsz az egyetlen elönye zalmannal szembe hogy a hazon kivulre fujja a meleget, de ezzel szemben messze nme passzol minden VGA-hoz, ezert hiaba olcsobb valamennyivel, nem lehet használni csak az adott VGA-val...
persze mind a 2 nagyon jo, csak kozolni akkartam hátha vki nme hallott rola -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Bernardo20 #167 üzenetére
Én azt mondom Arctic Cooling mégpedig azért mert ATIban az egyik (ha nem a) legnagyobb gyártó A HIS ezt a hűtést paterolja a karikra. Így valamit tudhat.
Mindamellett persze tuti csöndes és az hogy nem fújja tele meleggel a házat az csak külön jó. Mert a Zalman csak a benti forróságot növeli.
-
Paqito
senior tag
Üdv!
tts forgalmaz NorthQ termékeket [link]
to Bernardo20 Talán egy picit az AC de mindkettő nagyon jól hűt. Az AC nagy előnye, hogy megszabadítja a házat a gpu hőjének nagyrészétől. Bár nem ez volt a kérdés, de Lorettonak 10 fokkal hűt jobban az AC, mint a Zalman Zm80D(+12cm Coolink) heatpipe-os coolerre......
Legjobbakat -
Bernardo20
őstag
egyszerű kérdés:
VF700Cu vagy artic-coolink ATi silencer 5 rev.2? x800gto2-re lenne..
melyik a hatékonyabb? -
ngb
csendes tag
Hi!
Honnan lehet szerezni egy NorthQ NQ 3801 -es videókártya hűttőt, mennyiért? -
(jan)
őstag
hello!
ati 9250 esem vanés engem, is érdekelne aza hömérö progi de sztem marhaság mert ha lenne benne érzékelö akkor az everest is mutatná a höfokot de lehet hogy éntudom roszul
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Nekem a Leadtek 7800GT-men Innovatek NV40-es vizesblokk van.
A gyári visszafogott hűtőhöz képest Idle 10 fokot esett (max 28), Load 25 fokot esett (max 48) és mindezt hang nélkül teszi. -
Paqito
senior tag
válasz
Flagstaff2 #160 üzenetére
Szia!
Lehet hogy szar dolgot linkelek, ezért előre is elnézést
Ha elfér ezen motyó alatt a HSI chip, akkor ez is alternatíva lehet [link] Ára kb 3 eFT, és ha teszel rá coolert, messzire zavarja a rosszindulatú meleget
Üdv -
Flagstaff2
senior tag
6600GT AGP-s verzióra valami épkézláb hűtési megoldás létezik a Primecooler/Zalman pároson kívül? Azoknak hányingerem van a látványától. Mintha egy budikagylónak valaki lerúgta volna az elejét s rakott volna bele egy ventit. Leginkább az AC NV Silencere tetszene,de az nem jó erre a karira (meg a procchűtőm is AC termék
)
Moddolást láttam,de az meg garivesztéssel meg nem kis alakítgatással jár. Szal ötlet? A HSI chip és hűtése okozza a legnagyobb problémát.
-
KKrisz!
tag
Hali!!!!
Nem tud valaki egy olyan progit, ami képes a GPU hőmérségkeltét mérni. Nemrég tettem a karimra egy új coolert és kíváncsi vagyok mennyit tud.
Egyébként ilyen hőmérséklet figyelőt haverom gépén láttam. Neki ATi Radeon 9250-ese van (Gigabyte). Ehhez van egy szoftver (Gigabyte VGA valami.. ), ami nála jelzi az adatot.
(Ja és ne a Catalyst CC-t ajánljátok)
Remélem most már válaszoltok -
megyocon
csendes tag
Hol lehet jó áron VF700Cu-t kapni? És olyan hely kéne, ahol fel is rakják nekem, ha beviszem a karit.
Akkor VF700-hoz FanMate-et illeszteni nem lehet? -
Paqito
senior tag
Nagyon szívesen!
5V - ?? - ?? - 12V
Ez 2db 5V-os ágat, és 2db 12V-os ágat jelent, tehát összesen 4 ventit tudna az ember rákötni a csatlakozóra, ha úgy adódik
Legjobbakat
to .:Kristian:. ''Nekem sima 6600-am van, vagy az mind1?''
prmcsk kolléga megoldásánál nem tudom, hogy mind a sima mind a GT-re jó-e a cooler -gondolom igen...- a többi az univerzális, tehát mindegy hogy milyen
[Szerkesztve] -
Exakt
aktív tag
-
Palyuka
csendes tag
-
Paqito
senior tag
válasz
.:Kristian:. #140 üzenetére
Szia!
Gondolom a konfigodnál szereplő karira szeretnél valami hűtést tenni, tehát AGP-s a kártya. Sajnos így az Arctic Cooling rögtön kiesik.
Tessék egy kis hazai! Nagyon dícsérik [link]
Illetve ott a VF700 Zalman, és annak a Primecooler koppintása. Ezek asszem teljesen kompatibilisek!
Gonosz ON
'' közeljövőben szeretnék venni 1-et..kb..Január-Februárra terveztem, pénz nem számít csak hűtsön rendesen..!''
Öööööö... akkor egy jóerejű vízhűtéssel netetalántán kompresszoros hűtéssel is hibernálhatnád a motyót
Gonosz OFF
Mod: to Palyuka: A VF700-hoz nem jár FanMate, ahhoz egy olyan csati jár, amivel 5V-ot, vagy 12V-ot lehet adni a ventinek
Uff
[Szerkesztve] -
Palyuka
csendes tag
Altalaban a FanMate az jar a Zalman alkatreszekhez....
Legalabbis a CNPS 7000 - 7700 - 9500 -hoz biztosan, azt nem tom, hogy VF700-hoz is?
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
megyocon #143 üzenetére
Szia!
A Zalman-hoz mellékelnek majd egy tápcsatit, amin van fekete és fehér kivezetés. Az egyik az 5V-os ág, a másik a 12V-os. Én -ahogy gondolom olvastad fentebb- az 5V-osba dugtam a venti. Még így is elég nagy huzatot csap, el tudom képzelni mit művelne 12V-on.... Ha gondolod a kedvedért meghallgatom mit ''mond'' 12V-on
Van egy másik megoldás is. Elhagyod ezt a csatit, és a helyére teszel egy ilyet [link] Ez szintén Zalman termék, 5V-12V-ig fokozatmentesen állíthatod vele a feszt.
Legjobbakat -
Palyuka
csendes tag
válasz
megyocon #143 üzenetére
Hali 'megyocon'!!!
Nem feltetlenul
Van az AeroCool-nak olyan termékei, amivel mindent tudsz szabalyozni, nem csak a VGA Coolert, sot, meg automatikusan is megteszi ezt helyetted, homersekletet mer, meg egyebek...
Ezek:
CoolPanel I.
CoolPanel II.
CoolWatch
es meg ven benne egy valag kartyaolvaso is..
menny fel a Depo-ra es nezz jo arakat, aztan hajra...
[Szerkesztve] -
megyocon
csendes tag
Sziasztok!
Ha van egy Zalmann VF700Cu hűtő egy ASUS N6600GT karin, hogyan lehet a venti sebességét szabályozni? RivaTunerrel csak? Most készülök ilyen hűtőt venni, és szeretnék tudakolózni előtte...
Megyo
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szeva Vendel
!
Egymás mellett nem hallottam őket működni, de a Primecooler is viszonylag halk volt. A Zalmit rögtön az 5V-os csatiba dugtam, 12-n nem is próbáltam.
''Hangilag volt különbség?''
Most mit mondjak olyan valakinek, akinek hangos a Silencer??? Az én ''süket fülemnek'' mindkettő nagyon halk volt. Amúgy Monya is beujított egy ilyen Primecoolert a 6200-es Leadtek-re, és a ventit azonnal cserélte is, de NEM azért mert hangos, hanem mert nem tetszett Neki a zöld fényeItt a ''kicsike'' [link]. Szóval ha esetleg ilyet veszel, és hangos
akkor van megoldás.......
UFF
[Szerkesztve] -
KKrisz!
tag
válasz
.:Kristian:. #140 üzenetére
Bazi nagy borda, bazi nagy venti
-
.:Kristian:.
addikt
Üdv!
Van egy Inno3D 6600-as karim, és a kérdésem a következő...erre milyen hűtő/hűtők jók?
A közeljövőben szeretnék venni 1-et..kb..Január-Februárra terveztem, pénz nem számít csak hűtsön rendesen..!
Javaslatokat várok! THX
[Szerkesztve] -
KKrisz!
tag
Hali!!!!
Nem tud valaki egy olyan progit, ami képes a GPU hőmérségkeltét mérni. Nemrég tettem a karimra egy új coolert és kíváncsi vagyok mennyit tud.
Egyébként ilyen hőmérséklet figyelőt haverom gépén láttam. Neki ATi Radeon 9250-ese van (Gigabyte). Ehhez van egy szoftver (Gigabyte VGA valami..), ami nála jelzi az adatot.
(Ja és ne a Catalyst CC-t ajánljátok) -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #131 üzenetére
Abba biztos lehetsz hogy le lehet szedni!!!
Szívesen -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #129 üzenetére
''vajon ez jó ahhoz amit néztem? nemhiszem mondjuk''
Fene se tudja. Ugye az a fő kérdés, hogy stabilan, frankón felfekszik-e mindkét magra a cooler.Ilyen hosszúkás hűtőt még a Cooler Master, a Zalman, a Thermaltake, a Glacialtech csinál, illetve az AC, de mindegyiknél azonos a ''probléma''. Nevezetesen, hogy a grafikus magra fel kell tenni a blokkot, és arra kerül rá a hűtőborda. És ugyebár ebből kéne 2 db......
Példa:
1: [link]
2: [link]
3: [link]
4: [link]
5: [link]
Ezek a képek Cooler Master CoolViva felszerelésének állomásait rögzítik, de gondolom látszik belőle, hogy miért nem valószínű, hogy az esetleges jövőbeli kártyádon miért nem valószínű, hogy jó lenne....
Az, hogy valamelyik másikat rá lehet-e applikálni, sajnos szvsz parasztbarokk módszerrel derül csak ki. Tehát ''meztelen'' Gigabyte kártyával boltba be, hűtőt elkér, hűtőt rárak, megnéz hogy jó-e, ha jó kifizet.
Legjobbakat -
Conscript
csendes tag
válasz
Celithrandi #124 üzenetére
A házam mondhatni elég jól szellőzik, kb 25 fok van benn.
Minden 30 fok körül van, csak a vga nem. Ezért kérdeztem...
Loretto mindenesetre megnyugatott -
Paqito
senior tag
UFF ismét!
Újabb Zalman koppintás a Primecooler -honnan máshonnan- konyhájából.
[link] Nekem az a mondat tetszik a legjobban, hogy ''Ajándék kereszthornyú csavarhúzó ''
Amúgy elég bizalomgerjesztő a cucc.....pláne ennyiért
to Celithrandi: Kerestem olcsóbbért, de sajnos nem találtamRemélem találsz ''emberi'' áron ilyen kártyát, mert jófélének tűnik....
Üdv -
Celithrandi
addikt
én nem értek túlzottan hozzá, de 45 fok az egy számítógép házban nem túl egészséges úgytudom, ha meg 65 fok megy ott benn, akkor igen jól össze lehet rakva a cucc, hogy nem folyik le a lapról
-
Conscript
csendes tag
Hi!
Szerintetek a 45 fok sok alapjáraton egy 6800GT-nek? Negyed óra játék után 65-ig is felmegy. Nekem ez elég soknak tűnik, ahhoz képest, hogy egy Silencer van rajta... Tévedek? -
Celithrandi
addikt
áhh, ezek nagyon drágák
a prohardver 55 öt írt és mindig minimum 8-10 rongyal többet írnak mint amennyiért meg lehet kapni
úgy is nagykerből szedem, csak legyen azokba ahonnan szerzik a cuccot, csak reméltem hogy valami normális árat már beírhatok a költségvetésembeeddig 200 nál tartok és nem lesz ez így jó
-
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #120 üzenetére
-
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #118 üzenetére
Oh fákk, pedig még szemeztem is anno ezzel a kártyával, mert szimpi volt az ára...
Eltoltam sorry! A vf700 tutti hogy nem jó, de külföldi oldalakon is kerestem, és nem találtam moddolt hűtést
To everybody! Van jó kis heatpipe-os hűtés 3740 pénzért[link] Forgalmazza a Mi$t*@Ł
Üdv
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
válasz
Celithrandi #116 üzenetére
Így első ránézésere nem ''vészes'' szvsz, csak az a kérdés, hogy 1 kártya van, vagy SLI-ben megy 2db? Ha az előbbi, akkor a Zalman VF700 sorozat, vagy a NorthPole is számításba jöhet. Az előbbi szvsz majdnem biztos h felmenne, de akkor az SLI felejtős
Remélem akkora nagy baromságot nem mondtam..............
Üdv -
Celithrandi
addikt
én arra lennék kiváncsi, hogy Gigabyte 3D1-XL hoz van már valami emberi hűtésmegoldás?
-
Paqito
senior tag
Szia!
Szvsz biztos, hogy át lehet tenni, a kérdés ''csak'' az, hogy érdemes-e? Ha leerőlteted, akkor vmi ganét biztos hogy kell majd rátenni, hogy az új VGA-ra is majd rácuppanjon. Ha költözik a hivatal, akkor ezeket, vagy ezekhez hasonlókat javasolnék, mert megkapod ugyanazt! [link] Az új árát számítsd be a régi VGA árába
Aztán további lehetőségek:
[link]
[link] -ilyen volt a titanomon iszonyat jó -
Paqito
senior tag
Üdv!
Bocs, de 7végén nem vtam netközelben....
De a lényeg! Ezt nézzd meg, ha esetleg még nem láttad volna [link] Itt a kép alapján nagyjából látod, hogy mekkora a cucc.
Itt egy kis mankó a forgalmazókról, de ugye hogy készleten is van-e az esetleges.... [link]
Ha nem, akkor esetleg Zalman VF700 is jó lehet, az ''lefelé'' foglalja a helyet, illetve kapod hozzá a memóriahűtőket is.
Legjobbakat -
-
myrra
senior tag
az a gondod hogy nem cserélődik ki a házban a levegő. ezért felhevül minden, főleg a vidókártyád mert az van a legintenzívebben használva a játékokba. persze a proci meg a többi is..
szerintem old meg minél előbb vagy egy házcserével vagy ventikkel hogy a házból kikerüljön a meleglevegő, mert előbb utóbb tönkre fog menni, valami.
alaplap, vga, proci, ram, vinyó. főleg ezek vannak veszélyben ha így folytatod
más meg amúgy sincs bent nagyon
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
Kihalt a fórum vagy mi?
Vagy hétvégén ne várjak nagy eresztést?
Esetleg mindenkinek vizsgaidőszak van?
No midegy, nekem is az van szal tanulok, csak azért ez fontos lenne... -
FefeeX
veterán
Valaki válaszolni tudna?
Fontos lenne minél hamarabb, hogy tudjam használni a kártyát...
Köszi -
FefeeX
veterán
Az úgy nem fain hogyha megveszem a northpole-t de csak a ventiét rakom be a kártya melletti slotba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max