- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok!
Sikerült vásárolni egy HP G10 szervert WS2016 "No key, No media" változatban. Szeretnénk WS2012R2-őt használni, de több probléma is akadt:
- MSDN-ről letöltött telepítő kulcsot kér, ezzel viszont nem rendelkezünk
- Van korábbi WS2012 ROK lemezünk, szintén HP szerverekhez kaptuk, ennél pedig nem települ a rendszer "Failed BIOS Lock" üzenet mellett.Milyen opciónk van, azon kívül, hogy WS2016-ot telepítünk?
-
Upo
addikt
Ha van MSDN hozzáférésed akkor kellene kulcsnak is lenni hozzá.
A HP géphez kapott win pedig olyan gépet keres, ami win licensszel rendelkezik, az olyan gépen a biosban engedélyezett egy ACPI SLIC tábla, onnan olvassa ki a windows a szükséges infókat.Ha pedig illegális MSDN letöltés, azaz nincs előfizetés, és a gép se win licences és mégis 2012-t használnátok, akkor vásárolni kell. A windows server 2016 downgrade jogokat is tartalmaz, 13. pont: [link]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
veterán
Köszi a választ! Sajnos nincs MSDN-em, csak az ISO-t szedtem le a virágboltból, bízva abban, hogy kiolvassa UEFI alól a kulcsot, de nem, pedig elvileg a géphez lett vásárolva a WS2016, direktben a HP-tól. A downgrade jog rendben van, de ilyen esetben honnan szerzek kulcsot?
-
Fooler89
őstag
Ha egy gépet törlök a tartományból. Akkor gép nevét a DNS-ből nem fogja törölni?
A másik, lenne egy olyan AD diák profil, amibe mindegyik tanulói gép automatán belép. Ez azért van, hogyha valakinek nincs meg a kódja vagy stb. akkor ne kelljen a jelszóval szenvedni.
Tudom volt már róla szó, de most nem nagyon találom meg a megoldást. Az lenne a lényeg, hogy kijelentkezés vagy újraindítás után felejtse el az összes azóta létrehozott fájlt meg bármilyen módosítást.
Hol tudnék erre megoldást találni? -
hcs57
őstag
A Chrome böngészőben a videó lejátszásakor az alábbi jelenik meg, hang van:
A flashvideo újra lett telepítve, a hiba nem szűnt meg. A firefoxban nincs ilyen lejátszási hiba...
Mi lehet a baj?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
pschio
őstag
sziasztok!
A következő problémára keresem a megoldást:
Egy fejlesztő cégnél ahol eszközöket terveznek a hálózaton gyakran előfordul, hogy loop-ot csinálnak és ezért összeomlik az egész office háló. A loop elkerülhetetlen, mindig lesz hogy előfordul. Megoldást jelent-e, ha azt a részt ahol a loopot mindig csinálják (mert ez jól lokalizálható) lenatolom egy routerrel? Így számításaim szerint csak az a rész omlana össze. A routeren keresztül meg ha éppen nincs loop elérik az office hálózatot. Port forwardok esetleg befolyásolhatják az eredményt?
További infó: 24 portos Edge Switch Lite-ok lesznek a hálóban. Ezekkel hogyan tudnám kezelni a problémát. Lehet? Melyik megoldással járok jobban melyik a tuti? Ott ahol a loop keletkezik el kell tudniuk érni az office hálózatot.
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
veterán
-
veterán
válasz TheProb #18311 üzenetére
Valóban, az L2-ben tévedtem, az tényleg L3, némi rövidzárlat, bocs. De a lényeg változatlan, ha beomlik a router mögötti hálózat, akkor sem viszi magával a teljes fő hálózatot. Persze, az RSTP és a loop protection a legjobb megoldás, ahogy írtam is... Csak ugye ez feltételezi, hogy megfelelőek a már meglévő eszközök, a router meg egylépésben megoldja a gondot.
-
ace05
senior tag
Segítséget kérnék, mert ilyet még nem láttam. Van egy fejléces word dokumentum amit nem nyomtat ki rendesen egy laptop a hálózati ricoh nyomtatón, de csak az. A fejlécben lévő logót mintha nagyítani akarná nyomtatáskor, így csak a fele látszódik. De ha rákötök egy másik nyomtatót, azzal rendben kinyomja. Valamiért nem szereti, hogy az office régi fájl formátumában van, mert miután átmentettem docx-be utána már jó volt. Ilyennel találkozott valaki ? Win10 + office 2016 kombóról van szó.
-
pschio
őstag
válasz Hedgehanter #18310 üzenetére
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Igazad van, hogy a legjobb a hiba forrásának megszüntetése lenne. De ahogy írtam eszközöket fejlesztenek. Sajnos elkerülhetetlen a dolog.
A routeres megoldást fogom választani. A fejlesztők e mögé fognak kerülni. Az Edge Switch Lite természetesen tudja a Spanning tree-t, de inkább biztosra megyek.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
krealon
veterán
"Életemben először találkoztam a WMI/CIM koncepcióval egy könyvben
[...]
mennyire érdemes beleásni magam a történetbe?"Ha Enterprise kornyezetbe tervezel lepni, akkor szukseged lehet a Windows Management Instrumentation / Common Information Model ismeretere.
Egy telephelyes kis cegnel valoszinuleg nem fogsz talalkozni vele.
-
A`rpi
addikt
Sziasztok, adott egy TL-R480T router.
Routerrel közvetlen kapcsolat esetén (vannak utána aggatva switch-ek) a webes felület nem elérhető.
Elvileg jól írok mindent, mi a teendő.Ha nem szükséges nem resetelném, mert nem én konfiguráltam, most csak azért kellene belépnem, mert a szolgáltató DNS szerverei nem igazán muzsikálnak.
Több böngészővel is próbálkoztam, még most teszek egy próbát egy régi XP-s géppel, lehet az új böngészőket nem szeretné?
-
sanzi89
addikt
Mivel TP-Link-ről beszélünk ezért egy reboot ugye megvolt?
Egyáltalán nem biztos, hogy a 80/443 porton van a web interfész, én is el szoktam onnan pakolgatni más portra.
Ezen a routeren van konzol port, én azzal próbálkoznék. Parancssorból szerintem lekérhető a webes felület portja, de valószínű, hogy a DNS is mókolható."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
A`rpi
addikt
válasz sanzi89 #18319 üzenetére
"Mivel TP-Link-ről beszélünk ezért egy reboot ugye megvolt?
Egyáltalán nem biztos, hogy a 80/443 porton van a web interfész, én is el szoktam onnan pakolgatni más portra.
Ezen a routeren van konzol port, én azzal próbálkoznék. Parancssorból szerintem lekérhető a webes felület portja, de valószínű, hogy a DNS is mókolható."Hát ezt nem hiszem el.
Rövid áramtalanítás után, azonnal beengedett a webes felületre.
Köszönöm a segítséget.
-
IBR
junior tag
válasz krealon #18317 üzenetére
Akkor elteszem talonba, és ha valaha szükségem lesz rá, nem lesz idegen a dolog, köszi a tippet!
Azért legalább azt megoldhatta volna az MS, hogy a repository ahol a classok tárolódnak értelmesen elérhető legyen core telepítéseken monjuk egy xml-ből, hogy legalább a class nevek között tudjon böngészni az ember, bár ahogy nézem az a terv, hogy a powershell vegye át a helyét az egész katyvasznak, aminek nem kicsit örülök.
Üdv
IBR -
-
balaaa88
aktív tag
Hello,
Valaki belefutott már esetleg olyanba, hogy:- Veeam B & R-el mentett WinSrv-t, amin MS SQL futott és egyes DB-k corrupted-ekké válnak úgy, hogy nincs bekapcsolva a backup job-ban az Application-Aware Processing?
Csak most kezdem felismerni, hogy lehet jobb lett volna úgy menteni a VM-et, hogy ne borítsa meg a DB-ket...
Szóval a második kérdés, hogy erősítsetek meg abban, hogy ezután csak Application-Aware Processing-el mentsem azokat a VM-eket, amiken pl. MSSQL fut és nem fog megborulni a DB működés közben vagy restore után.
Köszkösz.
-
balaaa88
aktív tag
válasz sugarforce #18329 üzenetére
Ti úgy mentitek a VM-eket,hogy be van kapcsolva a Veeam-be az Application-Aware Processing?
-
TheProb
veterán
válasz balaaa88 #18328 üzenetére
Egyik fő előnye a Veeam-nek az appl-aware processing. Miért akarná bárki is szándékosan kikapcsolni? Hátrányáról hirtelen nem tudnék beszélni, előnyéről viszont annál inkább.
Ahol lehet, ott szerintem érdemes bekapcsolva hagyni. Én linux-oknál is bekapcsolva hagytam, mert úgy a jó. Egyedül 2 olyan pingvines rendszer volt, ahol ki kellett lőni, mert legacy OS-ek és nincs rájuk működő LIS.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
szallasi007
őstag
válasz TheProb #18332 üzenetére
Ez az application aware funkció egyébként hogyan is működik? Nem volt még rá szükségem szerencsére.
Most az a lényeg hogy lementi a gépet adott időpontba a memória tartalmával együtt és visszaállításkor tokkal vonóval visszaáll az adott állapotra? Memória + adat? Ez olyan mint az authorative / non-authorative visszaállás?
-
TheProb
veterán
válasz szallasi007 #18334 üzenetére
"szól" a VM-en futó - támogatott - appoknak, hogy "figyi, szeretném menteni a rendszert, a jelenleg futó process után kicsit legyél/legyetek már csendben, hogy ne legyen galiba".
Kevésbé parasztosan, úgy tud mentést csinálni, hogy minden konzisztens lesz és nem pl. nem egy AD raplikáció közepén fogja menteni a rendszert.
Bővebben: [link]Persze most így átolvasva ez csak a VSS-t emlegeti. Nemtom, hogy azok a Linux alapú rendszerek, amiket szintén úgy mentek, hogy be van kapcsolva az app-aware, azok valójában hogy mentődnek.
De ahol nem támogatott az app-aware, ott a "Guest quiescence"-et javasolt bekapcsolni. [link]"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
IBR
junior tag
Szervusztok !
Következő use-casehez keresek valami megoldást – már ha létezik – :
Adott egy felhasználó aki bizonyos fotókat viszonylag gyakran meg kell osszon egy másik felhasználóval.
A megosztást eddig emailen keresztül csinálták, android mobiltelefonról, manuálisan.
Akivel meg kell osztania a képeket, nagyon sok emailen vergődik végig napi szinten, ezért ez egy elég körülményes megoldás.Olyan appot keresek, ami rögtön a fotó elkészülte előtt (vagy közvetlen utánna) megkérdezné, hogy teszem azt egy szabadon választott storage sync megoldással (dropbox/onedrive/google drive), egy megosztott webes mappába töltse fel a képet.
Így el lehetne kerülni a napi sorozatos emaileket vagy a nap végi megosztott mappába huzogatást.
Az is fontos lenne, hogy ne a full fotótár kerüljön szinkronizálásra, mert magán illetve más munkahelyi fotók is készülnének.
Előre is köszönöm a tippeket!
Üdv,
IBR -
daninet
veterán
Sziasztok!
Kicsit ki akarom magam okosítani egy meetinghez, ne mondjak hülyeségeke
egy ~200 fős tervezőirodában dolgozom gyakrolatilag a techikai dolgokat coordinálom (számitógépes tervezés, development stb) szorosan összefügg a munka IT-vel de nem vagyok IT-s.Folyamatos problémánk, hogy szeretnénk ha a legfrissebb tervek egy helyen lennének. Van egy programozónk aki csinált egy szoftvert ami automatikusan kimenti a terveket a fájlokból időről-időre ugyan abba a könyvtárba.
Vannak tervek amiket szeretnénk ha mindig ugyanazon a helyen lennének nem dátumozott könyvtárban.
A probléma az, hogy a windows olvasásra is lockolja a fájlokat, így sokszor nem sikerül a felülírás. A könyvtár már ready only az összes usernek de a fájl igy is lock-olva lesz ha nyitva van valahol.Van erre egyszerű megoldás? IT azt mondja az ilyen törődjünk bele.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz VeryByte #18340 üzenetére
Minden windows-os. Van egy szobányi szerver, igazából sokat nem tudok róla.
Mikor valami fájlt zárol egy user odamegyek IT-hoz és a Computer Management ablakban a Session almenüben kilövi az aktív session-tMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
törölt tag
Sziasztok,
adott egy kis ceg, van 9 ugyanolyan laptop es egy Miracast-kepes Samsung TV
6 laposrol siman megy a WiFi Direct-es kepernyomegosztas a'la Miracast, 2 gep csatlakozik, de fekete a kepernyo es 10 masodperc utan el is dobja a kapcsolatot, egy pedig nem is csatlakozik. Megprobal, a TV-n latszik is, hogy elkezdni a csatlakozast, de az nem sikerul.
Elolvastam kb 100 oldalt a temaban, de nem lettem okosabb. Van valakinek otlete, hogy merre induljak?
Koszonom elore is, Udv
-
MrSealRD
veterán
válasz sugarforce #18345 üzenetére
+ driver verziók
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
törölt tag
válasz sugarforce #18345 üzenetére
Nem feltetlenul, ez ezek szerint ennyire instabil technológia, hogy patch leveletöl/drivertöl függhet?
-
MrSealRD
veterán
válasz #64791808 #18347 üzenetére
Nekem van egy elég konkrét tapasztalatom ezzel. Thinkpad T420-al Win7 alatt van rá rendes Intel driver és működik a dolog. Ugyanezt Win10 alatt legfrissebb Intel driver azt mondja így jártam. A legjobb, hogy ezt még dokumentálták is Intelék a weboldalukon táblázatban, hogy melyik i-processzor generáció mit, hogyan támogat... Szóval míg a T420 nem tudja, addig az asszony T430-a pl simán össze tudom lőni a TV-vel... meg a melós X260-at is.
Ha mégis minden gép egy szinten van lehet más a probléma, de én első körben ezeket ellenőrizném le.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Tegnap megjött a 2x2TB lemez amit RAID1-be szeretnék használni egy HP SA P410-re kötve. Mivel még nem csináltam ilyet ezért sikerült bénáznom tegnap de végül sikerült összehozni, hogy láttam ORCA (azt hiszem ez a neve) alatt a lemezeket.
Viszont van pár dolog amit nem tudok, hogy fog működni. Szóval lesz egy 2TB-os tömb ami gondolom egy datastore-nak fog látszódni. Le tudom kérdezni a SMART adatokat mindkét lemez esetén?A tömböt VMFS-re formázom, aztán a teljesen lemezméretben egy VMDK fájl alapú meghajtóként lesz odaadva az Xpeno VM-nek. Ami meg ext4-es fájlrendszert fog használni rajta... A lényeg, hogy mikor legutóbb 2TB-os lemezt toltam a rendszer alá akkor vagy 5 órán át tartott,mire végigírta a teljes VMDK-t az egész lemezre. Viszont addig nem tud futni a VM. Létre lehet hozni VM-hez csatolás előtt is a VMDK-t?
Tegyük fel kiesik az egyik lemez. Tud működni ideiglenesen 1 lemezzel? (Nyilván ilyenkor nincs védelem.) De igazából annyi ideig kellene ez megtörténjen amíg lementem róla a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- F-Secure termékek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest