- OLED monitor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
nagy.matyika #48191 üzenetére
Az info@rambazar.com-ra írtál nekik?
Mert én ott tettem fel a kérdést, mivel az volt írva az oldalukon, hogy oda legyen írva.
Mikor megrendeltem a ramokat(ami most van) a megjegyzésben hivatkoztam az ajánlásukra, majd 3. vagy talán 4. nap itt is voltak.
Egyébként írták, hogy nemrég alakították át az oldalukat, persze ettől még bármi előfordulhat. -
kriszbon
őstag
válasz
nagy.matyika #48189 üzenetére
Nem tudom miért írod a szeptembert, mert én október közepe körül kértem javaslatot tőlük ram típusra, kaptam is, majd október végén megrendeltem tőlük és 3 nap alatt meg is jött.
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
válasz
blood4ever #48173 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
blood4ever #48173 üzenetére
Szerintem nem, mert nálad 4 foglalat van, és így 4x2GB kellene.
A 2x4 az csak olyanba menne, amin 2db foglalat van, és támogatja a 8GB-ot.Ácsi, most nézem, hogy lehet tesztelték 4 GB-os modulokkal is, csak azt kellene tudni, melyik foglalatba mennének.
Nézd meg a lapod memória támogatási listát. -
kriszbon
őstag
válasz
gerenda110 #48165 üzenetére
Na és ha görgetsz lefelé akkor sem látsz semmi rendelleneset?
Mondjuk svchost, mert az lezabálja a ramot rendesen(megoldást nem találtam, csak újrahúzás). -
kriszbon
őstag
válasz
SoulReaver #48036 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
SoulReaver #48034 üzenetére
Szia!
A [Cpu-z] nem lenne jó neked?
-
kriszbon
őstag
válasz
Hawaii2249 #47631 üzenetére
Szerintem ő úgy értette, hogy belövöd a 2GB-os modullal, majd mikor kikapcsolod, azt kiveszed belőle, és csak 4GB-os modulokat raksz be.
-
kriszbon
őstag
Na jó hogy olvasom itt a hsz-kat, mert nekem is az a gondom, hogy az xp32 kevés ramot lát, konkrétan 3070Mb-ot(szerintem ennél többet kellene látnia), pedig csak 256-os kártyám van. Jó tudom még megy belőle ide-oda valamennyi, de azért ennyi nem kopik el! Valakinek esetleg ötlete ezzel kapcsolatban
Megköszönném a segítséget
-
kriszbon
őstag
válasz
kaoszpapja #21119 üzenetére
Igen értem hogy az új lapoknál lehet hogy mennek DC-ben úgy hogy 3db van, bár semmi értelme a dolognak(és kétlem, de lehet neked van igazad), mivel az az 1 modul visszafogja akármilyen flex mód is! Igen a régiek nem mennek úgy, és a 915 is régi chipset azért írtam úgy
-
kriszbon
őstag
válasz
proof88 #21100 üzenetére
Ez ha jól tudom 865PE chipsetes, és négy ramfoglalat van rajta! Ha a 915-ös amit írtál 4 foglalatos akkor kétlem hogy 3 modullal ment volna DC-ben
Asus lapoknál még az is kétséges hogy a ram méret eltérés végett megy e a DC, mint láthatod még az sem mindegy hogy 1 vagy kétoldalas, bár nálam ment úgy hogy 2*1+2*256-os csak úgy 2700-asként kezelte! Az eladással én is inkább egyetértenék, mivel így sem mennek együtt DC-ben, csak kérdés hogy el tudja e adni, vagy normális áron beszámíttatni, mert 2*1Gb manapság elég drága!
Iscariah: Ha most nem mennek, akkor a másik kettővel sem fog menni a DC hiába menne ez a kettő úgy! Persze ez csak az én véleményem, dönteni viszont neked kell -
kriszbon
őstag
válasz
Apollyon #21097 üzenetére
Az 1Gb az milyen felállásban van 1x1 vagy 2x512? Ha 1db van és anyagilag megteheted, mindenképp 1Gb-ost vegyél, ha 2db 512-es akkor meg abból kettőt! Gyorsulás a ram mennyiség végett lenne, de ha bukod a DC-t akkor már nem olyan jó! Ez a ram mennyiség elég kevés már!
-
kriszbon
őstag
válasz
diegoam #20953 üzenetére
Ha semmiképp nem akarsz már rajta többet fejleszteni, és elég az 1Gb akkor én a 2x512-őt venném, csak akkor meg felesleges a Samu, mert 3db nem megy DC-be! Vagy ha nem annyira fontos a +sebesség a DC miatt, akkor megveheted az 1Gb-ost és lesz 1.5Gb-od és ha mázlid van mennek együtt, még a DC is elképzelhető! Mikor én vettem 2x1Gb kingstont beraktam a 2x256Mb mellé és mentek DC-ben, csak PC2700-asként ismerte el együtt őket, így 333Mhz-en járatta(eladtam a 256-osokat inkább) De akkor már miért nem próbálod meg a használt 512-es samut
Ezek a dolgok már bevállalás kérdése -
kriszbon
őstag
válasz
diegoam #20941 üzenetére
Ha jól tudom 4 ram foglalat van, tehát később még tudsz bővíteni! Az 1x1Gb nem szerencsés választás, mert nincs DC és itt nagyon sokat számít! Hát az 1 giga ma már igen halvány, de te tudod, jobb lenne a 2x1Gb de az üzletbe drága kb.23-24k újan a kingston, a kingmax nem biztos hogy jó választás mert sok lap nem szereti meg nekem rossz tapasztalataim vannak velük pl. más típusu rammal nem is biztos hogy megy, főleg nem DC-be! A kingston nem válogat annyira(nálam úgy ment DC-be hogy Kingston+Samu+Infineon+Hinyx vagyPQI) Keress használtan egy 512-es PC3200-as Samsungot, ez lenne a leg egyszerűbb, de mindenképp két modulba gondolkodj!
-
kriszbon
őstag
válasz
CHIPman #20913 üzenetére
Eddíg gondolkodtam hogy válaszoljak e, de aztán döntöttem mert féltem hogy az éjszaka nem tudsz aludni végette, vagy holnap egész nap gyötör a gondolat
Nos nem 1.8 v. mert a lap alapon 1.92-őt ad neki! Biosban felfelé tudok menni, de le nem! Majd megnézem az EasyTune alatt 1.8-al is hogy tudja e! De csak azért hogy meglegyen a lelki békéd, mert nem venném a lelkemre a dolgot!
-
kriszbon
őstag
válasz
CHIPman #20911 üzenetére
Persze hogy nagyon kell a fesz mert különben el se indul
Félretéve a viccet, nem biztos hogy azonnal kell nekik a + fesz, persze az ő esete az más, meg még nagyon sok emberé, de pl. az enyémek simán mennek 940-et alapfesszel, pedig nem is tuningramoknak nevezett akármik(még borda sincs, de nem is melegszik) és olcsó volt
-
kriszbon
őstag
válasz
Májsztró #20907 üzenetére
Lehet hogy tényleg így van, de az is lehet hogy a mai kingmaxok már nem annyira jók tuningban, mint voltak, mint ahogy a kingstonok sem! Csak a köztudatban él még úgy hogy hű de milyen tuningosak(ezek már nem azok a ramok)! Általában a mezei ramok vagy nem annyira keresettek is tudnak annyit, mint ezek! Persze ez csak az én véleményem, és nem kell mindjárt megkövezni érte
Béke?
-
kriszbon
őstag
-
kriszbon
őstag
Bocs még egy dolog! Ha 2*512Mb mellé esetleg vennék 2*1Gb-ot, mennének együtt normálisan? Ja a lap Asus P5GV-MX (nem nevetni rajta)
Előre is köszi!
-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Véleményt kérnék CSX(goodram) memórol. Mennyire jók és mennyit érdemes adni 2x512Mb-os Pc3200-ért
Ezt a tipust egyáltalán nem ismerem! Választ előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED monitor topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Külpolitika
- További aktív témák...
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 101 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest