- 3D nyomtatás
- Kínában debütált Xiaomi Pad 8 és Pad 8 Pro is
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Gyuri27 #5779 üzenetére
Adok rá akkor még 0,1V feszt azaz +0,3-at össz. A kettővel együtt nézek egy memtest86-ot. Majd megterhelem win alatt is. Ha hibát talál vagy kék-halál akkor tuti ram hiba? utána jöhet egyesével. A régi lap csinált pár érdekes dolgot a ram csak együtt és csak a 2 asszem páros foglalatban jelzett hibát.
Azt feltételezve, hoyg a lap jó, mert most lett cserélve. a Táp is volt már az kb 4 hónapos.Jelentkezem teszt után vagy ha gond van.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Gyuri27 #5777 üzenetére
Mikor csak Cl4-re raktam feszt nem emeltem akkor volt üresjáratban és terhelés alatt egyaránt kék-halál vagyis össz 3x. Most 2V-on sok oldalal megnyitott FF, MSN, Commander, zenehallgatás. Amúyg épp zenét is hallgattam mikor behalt. De előtte is többször már.
Úgy 1-2 napja megy +0,2V-al így.Tetszik az aláírásod, az idézőjelben
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #5716 üzenetére
Márpedig ha a sok egységsugarú júzer 4GiB-ot akar, akkor kénytelen lesz OS-t váltani. Két lehetősége van:
1. 64bites Win. Nem tudom miért de ezt olyan szinten ellenpropagálja mindenki, hogy hihetetlen. Pedig biztos vagyok benne, hogy ezeknek a 90%-a soha nem is látta még egyiket sem. Nincs probléma egyikkel sem igazán. Ami meg van, az nem a MS hibája, a hw gyátókat kellene baszogatni az esetlegesen nemlétező driverek miatt.
2. Win Server 2003, esetleg 2008. EE-től felfelé. Vagy Win2k Server.
2+1. Linux és egyebek.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #5698 üzenetére
"A 32bites oprendszerhez felesleges a 4 giga, mivel nem látja mind a négyet."
Ez általános kijelentés, mindenféle célirányos szűkítés nélkül, azaz minden 32 bites OS-re vonatkozik. Ilyen formában viszont egyáltalán nem igaz!
Emellett meg nem csak Win van, bár tudom a mezei júzer mást nem is használhat...
nagyula: Semmit sem tudunk a gépedről, így nem lehet egyértelműen válaszolni sem. Szóval vagy lehet érezni vagy nem.
-
Alex123
senior tag
válasz
Gyuri27 #5656 üzenetére
Az internetes kínálatuk esetleg de rendelésre sok mindent beszereznek...
És hát nem mindenki lakik nagyfaluban...
Sajnos Nekem az idő is tényező, ezért nem ér rá, hogy rendelésre szereztessem be a ramot velük, mert a gépet már eladtam és az új meg naon kell a munkámhoz.
- Alex -
Ps: meg nem is tudok most br. 17-18K-nál ram-ra költeni...
-
adalbert1
veterán
válasz
Gyuri27 #5632 üzenetére
Köszi, közben találtam párat a linkjeid alapján ami még elég jól néz, ki megyek kutakodni velük kapcsolatban:
OCZ
A-Data
Viszont a goodramot magam számára drágának találom, persze én sírtam, hogy nem látok másfélét.daa-raa: igen, ezután nekem is feltünt, annyi eszem már nem volt hogy lentebb gördítsem a listát.
Rover623: igen, visszaolvastam a topicban, ill. inkább használtam a keresőt, persze megint azelőtt mielőtt írtam volna, de legalább mostmár te is megerősítettél abban, hogy a black dragon egyszerű parasztvakítás.
Szóval mostmár úgy néz ki a lista, hogy:
Corsair Xms2 cl4
Geil Ultra cl4
Ocz Platinum cl4
A-data cl4De azon is gondolkozok hogy veszek inkább 2*2*1 giga 675 Mhz-es cl4-es Corsairt és 4 gigával kihúzom amig elterjedtebbé és elérhetőbb árúvá vállnak a ddr3-as modulok, a 675 ugyanis elég az 1333 Mhz-es fsb-s procikhoz is ha jól gondolom ugye? Max. a tuningról és a memória magasabb órajelen járatásáról kell lemondani...
Kösz a segítséget mindhármatoknak!
-
CséZé
őstag
-
Skynet258
veterán
válasz
Gyuri27 #5450 üzenetére
Jaja, néztem ezt is. Neked van? Kérdés itt mit takar a ultra-low noise fans, dBA értéket nem látok. Jól emlékszem, ez lefedi az egész memória "térséget" ? Tehát 4 slotot.
FehérHolló: végülis én se féltem, gyári feszen megy, nehogymár baja legyen. Lehet jobb lenne a hőmérséklet borda nélkül?
A narancssárga bordás van neked is igaz?
Azt nem tudtam, hogy neked Value van, nekem Ultra. Nem mintha sokat számítana...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5393 üzenetére
Ahhh, köszönöm...
Akkor még jó, hogy csak finoman kérdeztem, mert nem is egyféleképpen lett volna flame.Azon csodálkozom, hogy itt néhány 10 hsz-al előrébb javasolt valaki valakinek win alatt futó memória tesztprogramot
, és arra senki nem szólt semmit. Vagy azt már el is eresztitek a fületek mellett?
HGyu
-
Sidius
tag
válasz
Gyuri27 #5371 üzenetére
igen, sajnos ugyan az a szitu, újraindul. Még annyit, hogy szterm akkor restartol tőle a gép, amint elkezdi használni, azaz amint adatot másol rá.
Naívan abban reménykedek, hogy van valami dos alapú szoftver, amivel a ram sérült területét le lehetne tiltani és mondjuk a 8x32 megából egye lapot letiltva egy működő ramot kapnékHa létezik ilyen akkor sztem ez lenne a megoldás, de nem hallottam még ilyenről
-
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5093 üzenetére
akkor az ősember féle supertalentet kéne vennem cl4-ben 1040MHz
mindegy, kísérletezni is szeretekha egy kis szerencsém lesz meglesz a 800 cl4-ben. persze még bőven nézelődök ramok között, lehet hogy már jövő héten mást akarok venni. mindig ilyen vagyok ha alkatrészbeszerzésről van szó amúgy
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5085 üzenetére
írtam e-mailt, azt írták hogy küldjem el milyen revest akarok, és megpróbálnak szerezni. (a revet így adtam meg nekik: PC2-5400C4 rev 2.x ...) most szépen várom a választ. azt írta, hogy ritkán van ilyen kérdés, mert a disztribútor a legfrisebb revet kapja, és ők rendelésre dolgoznak. (mondjuk megnéztem a két legfrisebb reven elpida ill promos chipek vannak, szóval az se rossz) most megint megy az ima
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5083 üzenetére
kösz! igazából nem ugrott be, hogy is néznek ki a prok. akkor rendben vagyok, szépen elkezdek imádkozni 2.4 2.5 2.8 2.9 revekért (D9)
és a többi chip között van gyenge láncszem? (micron b, infineon a/b, elpida, nanya a/b, powerchip, promos, samsung) ez az A illetve B gondolom chipen belüli változatokra utal. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5071 üzenetére
megmondják a boltosok milyen rev????
nemmondod
nemtudom hogy mindenképp megvenném-e, sok alternatívát végignéztem már (a-data retail-kurvaolcsó, geil value/ultra- nem túl drága és nem túl extra, a-data 800+ EE- ritka és drága, ősember féle supertalent- szuperjó, csak egyszerűen most nincs ennyi zsém ramra, pedig megvenném
) és megpróbálok a lehető legjobban dönteni. mindenesetre az a 4 gigás ötlet nem hülyeség
mod: Harti elvileg az SPD-ben benne van hogy milyen órajelen milyen időzítésekkel kell működnie a ramnak, a bios az alapján lövi be a beállításokat, hogy a fesz benne van-e azt én nem tudom -
manutdzoli
senior tag
-
EZoli752
tag
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4816 üzenetére
Ramokra!
Amiben leírják, h melyik ajánlott és melyik nem! Ilyesmire gondoltam!
Mert ezt a kingmaxot is egyik ember állítja, h jó, másik meg, h szar, nagyon vegyes véleménnyel vannak róla! Egyik meg van lepődve, h miért ne lenne jó, még tuningolhatod is, másik meg azt mondja, h még a gyári adatot se tudja hozni... -
zolee0307
őstag
válasz
Gyuri27 #4774 üzenetére
Azt nem tudom melyik rev, mert a pcx cseréli nekem, de belinkelem neked az oldalt[link] Ennyi van róla, de néztem ilyen listát amin a chipek vannak és ott van micron, elpida, infineon, samsung, nanya, powerchip, promos. Szóval nem tudom milye rev.-es. Viszont azért ezt a memót választottam, mert kérdeztem, hogy milyenek vannak és kingstone, kingmax drágábban lenne, pqi, meg geil nem volt, twinmos-t már nem akarok, és mivel a twinmos memóimat 26k beszámítják
(22k vettem), igy nem kellene ráfizetnem, meg nem is maradna ott pénzem. De szerintem az oldalból, amit belinkeltem nem lehet megtudni a revet.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
Gyuri27 #4740 üzenetére
Ez elég jónak tünne,ha lenne:
2x1024MB PC800 DDR II - A-Data Retail 12 408 Ft 3 év
2x1024MB PC800+ DDR II - A-Data Extreme 17 807 Ft 3 év
Még ezt néztem:
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL VALUE KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Paper Retail, Heat Spreader: Brush Aluminum) 15 761 Ft Élettart.
DDR2 PC6400 800MHz 2048MB GEIL ULTRA KIT 2DB (SPD: 4-4-4-12, Paper Retail, Heat Spreader: Metallic-Orange Aluminum) 18 534 Ft Élettart.
DDR2 PC6400 800MHz 2GB GEIL BLACK DRAGON KIT 2DB (SPD: 5-5-5-15, Retail, Heat Spreader: 8 Layer PCB with LED) 16 827 Ft ÉlettartA-data jobb lenne ha lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4x16GB Kingston HyperX Impact DDR4 3200MHz CL20 RAM (Garis)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Kingston HyperX Renegade 2666MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 256GB,Kábel,12 hónap garanciával
- Bontott, vadiúj, MIDNIGHT MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest