- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- 256 GB-os csomagban jönnek a G.Skill legújabb tuningmemóriái
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MasterMind #33265 üzenetére
Ha Linuxot futtatsz rajta, akkor semennyi, de ezt oszinten ketlem.
Egyebkent pedig amint irtam, instabil rendszeren lassan de biztosan serul az OS is. (vagyis osszeomlik)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
MasterMind #33263 üzenetére
Amennyiben nem zavar, hogy lassan de biztosan osszeomlik a Windows... semennyire.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Van olyan SO-DIMM modul, ami 667-en CL4-ben megy? Mert visszaolvasva nekem úgy tűnik a 800 CL5-ös modulokban nincs 667-es rekord.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
KillHates #6567 üzenetére
Cseréld 2x2GB-ra, más megoldás szerintem nincs, de ha tévedek remélem kiigazítanak.
Welsing: Első hsz, de az az alaplap szerintem az életben nem fog működni 4 db. átlagos modullal, talán Corsairrel, de gondolom nem az van benne, szóval ha mindenáron bővíteni akarsz akkor csere 2x2GB-ra. XP alá viszont felesleges 2GB-nál több.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azt hogy a kisebb gyártók nem folytatják az agresszív terjeszkedést, jelenleg (úgy tudom) azért van padlón a piac, mert néhány feltörekvő vállalat bármire hajlandó a térnyerésért, hogy miből finanszírozzák azt nem tudom, de ha megint az lesz a vége hogy elkezdik a DDR3-at erőltetni, mert azon még van haszon, egy év múlva meg az is ugyanott fog tartani ahol most a DDR2, akkor adtak egy pofont a sz@rnak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #6091 üzenetére
Képet is kérünk az A4Team logójával.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #6061 üzenetére
Az AM2-es nForce 4 SLI lapjukat is letagadják...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #5522 üzenetére
És ők hogyan bizonyítják be hogy túlfesz miatt ment tönkre?
(a RAM nem pörkölődik meg
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #5447 üzenetére
Mert az csak feature.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Skynet258 #5441 üzenetére
Ez a link csak akkor működik ha regelek az oldalra, gyártó, tipus kéne inkább.
Szerk.: Thermaltake Spiris RS-re gondolsz? Az érhet valamit ha belóg a CPU-hűtő elé, de akkor csak 2 modulon fér el.
2.3V-ot így sem érdemes adni a RAM-nak, megfelelő hűtéssel sem biztos hogy kihúzza 1-2 évig, ez már majdnem +30%. Amit nyersz vele azt meg nem érzékeled, csak tesztprogramok mérik ki. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #5423 üzenetére
Arra gondolt, hogy a kernelt kell rendesen beállítani.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #5418 üzenetére
Kezdj el barátkozni a Linux-szal...
Szerk.: Meglehet, saját BadRAM kernelt kell forgatni, de Linuxhoz meg én vagyok láma.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper #5380 üzenetére
754/939-nek nagyon sokat számított, AM2-ben gyk. semmit, itt már nem a RAM a szűk keresztmetszet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper #5378 üzenetére
Nem, de 2V-nak elégnek kéne lennie, a sima 667-es Value-imnak sem kellett ennyi.
Szerk.: Nincs véletlenül 1T-ben a RAM? Sebességet nem vesztesz AM2-ben 2T-vel. (még tesztekben sem)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #5154 üzenetére
Olvastam, de úgy tűnik felületesen.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Johnny Cage #4984 üzenetére
Ez benne van a pakliban, nekem is gariztatnom kellett az egyik modult...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #4963 üzenetére
Ha már ennyire belemegyünk, az sem mindegy hogy az alaplap hogyan kezeli a modulokat (nem a chipset), szóval tök felesleges tesztelni egy "tesztpadon".
A 965-ösökkel van állandóan gond, azért nem feltétlen a Kingmax felel. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #4766 üzenetére
Vicces.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Foxmulder89 #4454 üzenetére
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4274 üzenetére
Havernak szintén Freezer volt a KN9-én, majd egy évig semmi baj nem volt vele, haver eladta a haverjának (inkább nem minősítem a kedves vevőt), visszarakta a hűtőt ami azonnal letörte a keretet, a környezetemben másik három Freezernek bezzeg esze ágában sincs letörni a keretet, mondjuk mindegyiket én szereltem fel...
A 6600-at 10 év múlva is emlegetni fogják, mikor már azt se tudják mi volt, mást azóta sem tudnak felhozni, de az Inno akkor is sz@r. Pl. legutóbb az ASUS X1950Pro-iról olvastam hogy kb. a felüket garanciában kell cserélni, erre mégsem harap senki.
Az hogy melyik gyártónak hány ballépését és mennyire jegyzik meg, az leginkább attól függ hogy milyen erős a marketingosztálya... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ősember #4248 üzenetére
Az az igazság hogy a ''tapasztalatok'' szerint pl. az Abit alaplapok, a Maxtor HDD-k, az Inno3D VGA-k, a Samsung ODD-k és nem utolsó sorban a Kingmax RAM-ok szarok, nem szabad megvenni őket, legalábbis ezt osztja tuningos pistikétől boltos béláig minden szaki, nekem és az ismerőseimnek viszont bőven van tapasztalat ilyen eszközökkel, és valamiért mi mindig szerencsések voltunk. A fene se érti ezt...
(A kedves fórumtársaknak: Nem kell elkezdeni felvilágosítani hogy de ezzel meg azzal a gyártóval melyik haver mekkorát szívott és azóta olyanra rá se néz stb.)
Gyuri27: Ez is ökörség, pl. a nagyrabecsült Geil RAM-okra is rengeteget panaszkodtak az AN9/KN9 topikban, hogy alapfeszen alapidőzítéssel is instabil a gép, csak ugye ha pl. Kingmaxról van szó akkor rögtön ócska Kingmax.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FireKeeper #4242 üzenetére
[link]
Szerintem inkább az alaplapgyártók sara, néhány BIOS-frissítés után csodák-csodája megoldódtak a hatalmas memóriaproblémák, egyébként meg biztos véletlenül vannak tele a version history-k ''Improve memory compatibility'' sorokkal...
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #4237 üzenetére
Nekem 800-as van, de mikor vettem akkor épp a 800-asokat fikázta mindenki, hogy 830-at sem mennek agyonfeszelve sem. Ehhez képest nálam most 900-on mennek vígan CL4-ben, további még nem néztem.
Visszakerestem pár 100 hsz-ig, a hsz-ek egyik fele kérdés, a másik meg fika, FehérHolló hosszas elemzése volt az egyetlen ''kézzelfogható'' infó a Kingmax DDR2-eseiről... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Lalaboy #2171 üzenetére
Valóban, Kingmax modultól nem elvárható a CL4 1000MHz-es működés 2V-on, viszont CL4-ben 850-900 között elszaladgál 2.1-2.2V-on, ez még éppen belefér, nem fognak megsülni, 2-2.5x árat fizetni Micron chipes RAM-okért nem éri meg, tesztprogramok kivételével semmi sem fog érzékelhető különbséget mutatni.
A WinRAR benchmark meg egy kalap ****, a 754-es Sempronom 2000MHz-en DDR-400@2.5-3-3-7-1T RAM-mal megveri a 2550MHz-es Athlon DDR2-850@4-4-4-12-2T kombómat... esélyes.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Az 50% tuninghoz pont 800-as RAM kell, vagy valami komolyabb 667-es ami kb. ugyanannyi, érthető vagyok?
Egyébként is alig van árkülönbség a 667-es és a 800-as RAM-ok között, legalábbis ''mezei'' modulok esetében.
''számomra az a legfontosabb,hogy adott alkatrészekből hozzam ki a legtöbbet'' Akkor mi a ráknak soroltál fel tuningramokat? A Kingmax 800-asok is mennek 850-900 között CL4-ben, 2x1GB 18k. (egy hete még 16k volt)
Ha a kedvesed 7600GST-je alá kell konfig, akkor mi a reteknek E4300? Egy Abit KN9-S (16k) és egy X2 4000+ (16k) szintén elég erősnek mondható egy kis tuning után (3000MHz-en azért pariban van az E6600-zal), nem mellesleg 13k-val olcsóbb a móka.
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #2051 üzenetére
Nem hagytalak meg tévhitemben, így csak megtréfáltalak!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #2049 üzenetére
Pedig nincs!
Jó nagy hülyeséget mondtam, csak 2.3V-ot lehet adni sima Abitokban.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #2046 üzenetére
Az összes Abit alaplapban lehet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Termi16 #2043 üzenetére
2.3V-ot ajánl pl. a Geil is (de hogy hogy miért?
), 2.4-et is ajánlanak egyes modulokhoz, de azokon nem ''borda'' van (értsd díszítő elemnek való lemez), hanem BORDA, néha még hőcsöves is, nagyon nem mindegy.
Mellesleg volt belőle botrány is, hogy a ''korai'' tuning DDR2-esek megfeküdtek egész szép számban, és ment az adok kapok az nVidia meg a modulgyártók között, hogy kinek is a felelőssége ez... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #2009 üzenetére
Szintetikusban persze, valós alkalmazásokban szinte semmi jelentősége ennek az egész időzítés dilinek.
Szerk.: Én meg az elején megjegyeztem hogy az én 754-es gépemben.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #2002 üzenetére
A 754-es gépem memóriaírásának nagyon betesz a 2T (-20%), a 3-4-4-8 viszont alig lassabb mint a 2.5-3-3-7 1T-ben, késleltetésben is.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
littlemole #1889 üzenetére
Őszintén szólva nekem nem tűnt fel hogy AMD-nek bármit is számítana az utolsó érték, 8 és 12 között semmilyen difi nincs nálam.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1709 üzenetére
Nyugi, azok után amiket írtál nekem egy picit én is szurkálódhatok, nem?
Falatka: Ahogy már írták, 1T-t csak nagyon kevés DDR2 tud, azokat sem érdemes 1T-ben gyötörni, mert a DDR2 kétszer akkora órajelei mellett elveszett a jelentősége, DDR-nél írásnál akár 10-20%-ot is számíthatott, de az olvasást ott se nagyon befolyásolta.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
-=Lord Tom=- #1705 üzenetére
Ne rombold a tekintélyét!
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1702 üzenetére
Nálam nem melegedtek, mondjuk a Freezer pont a RAM-ok felett forog kb. 2-3mm-rel...
#1702: Itt nagyon tévedsz, az ASUS-t sem kedvelem.
Falatka: GigaByte 965P-DS3 egyértelműen jobb, de szerintem az Abit AB9 sem rossz, mindkét lapban 2.4V-ot lehet adni a RAM-nak, Abitnál valszeg többet is.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Falatka #1697 üzenetére
2.1V még nem sok, nem melegszenek, 2.2-n kezdik, 2.3-on már egész belejönnek.
Ribi: Komolyan mondod, hogy az ASUS Intel vonalon is ilyen pofátlan? 2.1V for RAM and no more?Nem a RAM-ot kéne hibáztatni, inkább korrektebb gyártótól kellett volna alaplapot venni...
Egyébként 2-2.1V-on a CL4 800 garantált, 900 szerencse kérdése (nem is kicsi), de 2.2V-on egyáltalán nem lehetetlen, sőt. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1675 üzenetére
Aki ésszel tuningol az nem hajtja folyamatosan 101%-on a rendszerét...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1667 üzenetére
Nem fikáztam az Intelt (máskor is az üzleti magatartásukat szoktam szidni), tényt írtam le, a 965-ös memvezérlője el lett egy kicsit cseszve, viszont ez is azt igazolja amit mondtam, nem memsávszélre érdemes gyúrni.
Ribi: Már miért kéne 500-as RAM?Már a 450-es FSB is 3100 feletti órajel E6300-zal, annyit 2.2V-on CL4-ben szoktak menni a Kingmax-ok, CL4 alá meg nem érdemes menni 965-össel mert nem kezeli rendesen (az AMD se profitál belőle szinte semmit, mielőtt megint Intel-fikázás lesz a vád)
FehérHolló: nándika elég sok hülyeséget terjesztett, KN9 topikban pl. azt is hogy Abitok nem mennek Geil RAM-okkal... -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1663 üzenetére
Amiket írsz azokra bármelyik Kingmax ugyanúgy képes, az E6300-hoz meg absz. nem kell tuningram hogy kihajtsd, ott nem a RAM korlátoz hanem az Intel chipset nem éppen tökéletes memvezérlője.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1654 üzenetére
A Geil Value sem megy többet, és az Ultra sem egy tuningcsoda, azoknak sem ajánlott a 2.3V, semmivel sem különbek ilyen szempontból, a ''hűtőborda'' dísznek jó, másra nem.
Mellesleg tök felesleges vagyonokat ölni a RAM-ba, mert ez az a fajtája a tuningnak, ami semmi kézzelfogható előnyhöz nem juttat, WinRAR benchmark meg SuperPI nem része a PC mindennapos használatának... a felár egy jobb VGA-ban vagy CPU-ban sokkal többet számít. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #1651 üzenetére
Az ne zavarjon, hogy a tuningramok 2.3-2.4V-okat kérnek hivatalosan, a hülyegyerekek a Kingmaxtól meg azt várják hogy 1.8V-on működjön.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #1503 üzenetére
Nalátod, szerintem összecseng a tapasztalatunk.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #1500 üzenetére
CS Source-szal tesztelek, az max. 10-15 perc után elszáll ha valami nem kerek, Orthos volt már hogy 4 óra után sem jelzett hibát, de mikor elkezdtem böngészni mellette kaptam egy restartot...
zso73: A Fiefox is.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #1496 üzenetére
Bocsika, mi az hogy mit várok tőle? Én semmit, te írtad hogy más kategória mint a Kingmax, pedig nagyon nem.
Az ócska Kingmax nálam 2.3V-on CL3-ban is megy 800-on...
Egyébként a Value Select sem feltétlenül ''belépőszint'', CL4@850MHz-en nem a 667 Corsair VS moduljaim fogytak el, hanem én, nem mertem/akartam tovább nyúzni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
FehérHolló #1489 üzenetére
A KN9 topikban nem épp ilyen tapasztalatokról olvastam. (Kingmaxnak meg van Hardcore szériája, az Ultrát inkább ahhoz mérd
) Mindegyiknek kell 2V, főleg 800 felett.
Csak ugye a Geil az
...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
norbertember #1471 üzenetére
Csak arra figyelj hogy ugyanolyanokat vegyél mint amilyenek vannak, különben megint gond lehet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
norbertember #1467 üzenetére
Ha az a gond, hogy nem kompatibilisek a modulok, a fesz néha segít.
De most esik le hogy 2x1GB az nem 1GB, nyugodtan szedd ki a 2 256-osat, nem fogsz különbséget érzékelni, és legalább kiderül hogy azok okozzák-e a problémát. Ha igen akkor inkább add el őket, jobban jársz.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
norbertember #1465 üzenetére
Próbálkozhatsz egy kis feszemeléssel is, 2.7V talán megoldja. Feltéve hogy a modulok valóban hibátlanok.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
norbertember #1463 üzenetére
Nem szeretnek együtt, a 2x256-ot vedd ki, remélhetőleg velük van a gond.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Memtest eredmény csak akkor megnyugtató (ill. inkább elkeserítő
), ha hibát jelez, attól hogy Memtest nem jelez hibát még lehet rossz a RAM (vagy csak inkompatibilis a lappal). Goldmem-et próbáld ki, ha az sem jelez hibát akkor 99% hogy jó a RAM (Hiren'S Boot CD-t keresd torrenten), de ha csak az Oblivion dob hibaüzenetet az is lehet hogy csak az szállt el, próbáltad már újratelepíteni?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Wandamme #1133 üzenetére
2x1GB Kingmax 800-as 18k
, a kit meg felesleges, csak mondd az üzletben hogy 2 teljesen egyforma modult adjanak, vizeseknél pl. meg is kérdezte a srác mondanom se kellett...
Szerk.: A legtöbb DDR2 nem szeret 1.8V-on (Geilék pl. nem is szégyellik ráírni), adj majd neki 2V-ot és akkor tuti nem lesz gond vele.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
Állítólag rövidesen fel fognak menni a RAM árak, ki mit tud erről?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest