- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Hamarosan kapható a Helegaly linuxos handheld gépe
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lakers
tag
Értem, köszönöm, a választ. Csak volt olyan alaplap ami kezel ddr3-t és ddr2-t és jó lett volna...
Hogyan lehet tesztelni, hogy egy RAM rossz?
Alaplapban bent figyel, nem indul el a gép, csak csípog, aztán kiveszem az egyik ramot, elindul. Kicserélem a másikkal, elindul. Berakom mindkettőt, nem indul el, aztán picit megsimogattom őket és elindul a gép. Ez melyik hiba? Ram, vagy alaplap?
Az egyik 667hz-es a másik 800hz-es... 1 évig DualChanelben voltak, nem rosszalkodott a gép. Lazán elindult. Egyszer csak nem, akkor nem voltak DualChanelbe, egy ideig ment. Aztán a fent említett probléma volt, most ismét DualChanelben vannak, és megy a gép...
Mittől lehet ez?
Én alaplapra gyanakszom -
proximus
senior tag
Most mielőtt munkába indultam, kivettem majd visszaraktam mindkét ramot, hátha csak kontaktos, de nem jött be...
A Windows Memory Diagnostic-al tesztelgetek, mert azzal legalább hibázik, míg a memtest-el nem (node ettől még a windows kékhalálozik, úgyhogy csak baj van) Azt azért még jó ha elmondom, hogy előtte ugyanilyen memóriából volt 1 darab 1Gigabájtos a gépben és hónapokon keresztül stabil volt a masina. Mindenképpen az újabb memó tehetett be neki, de hogy a DC mód, vagy a 2-es szlot a rossz, esetleg rezeg a léc valamelyik modulnál, azt még nem tudom.(fesz emelés is volt(1,52->1,58V), de nem segített)
Kb egy órával ezelőtt kikaptam az egyik négyest és estére azzal az egy modullal tesztelek majd.(utána meg majd a másikkal) Remélem nem lesz mindegyik hibátlan, mert morci leszek... -
proximus
senior tag
Ez nem a win-on belül fut, hanem ha elindítani, akkor tulajdonképpen csak beütemezi magát és újraindításkor fut a win előtt. A két Memtest közül melyik a hivatalos? A sima, vagy a 86+?
Én a 86+ -ot szoktam használni és ezzel találtatott hibátlannak is a Kingmaxom fél napos tesztelésekkel...Ha csak nem lenne kompatibilis a lapommal, illetve egyszerűen nem megy duálban, akkor le is petézek...
Pont a Kingston-nak és a Kingmax-nak kéne a legbiztosabban mennie.
-
proximus
senior tag
Igen, az lenne az, csak nem akartam a teljes STOP kódot beírni, no meg a neten is a rövidített formulát láttam többnyire.
Mocsok egy valami az biztos, mert sokszor csak böngészgetek és jön a BSOD, de volt hogy egy játékot a főmenüjében hagyva szállt el ezzel a hibával. Maga a hiba szerintem úgy áll elő, hogy a windows kernel időnként ellenőrzi a saját épségét és ekkor észleli hogy mondjuk egy ellenörző összeg, vagy valami ilyesmi eltérő értéket ad vissza. Ha a kernel saját memóriaterülete nagyjából fix helyen van, akkor célirányosan is lehetne stresszelni azt a helyet a RAM-ban esetleg...Elég megbízható szerintetek a win7 saját memóriatesztje? Ha ezzel próbálnám garanciáztatni, akkor elfogadnák vajon? (van képernyőmentésem is a monitor mellett a RAM dobozával
)
-
zsolt19900
őstag
köszönöm akkor mi legyen? :d vegyek ez a 2x1 giga mellé még ennyit vagy vegyek uiből 2x2gb 800mhu 4-4-4-12-2t és azt húzzam amég bírja, vagy vegyek 2x2gb 1066mhz eset húzzam fel a biosban és hagyjam auto késleltetésen, melyik lesz e igazából 2 megoldásból a jobb, a 800mhz 4-4-4-12-2t vagy az 1066mhz autó időzítéssel.
-
polarx
tag
Úgy tudom, hogy a zöld ezüst hűtősökön micoron chipek vannak, az új zöld hűtősön meg elpida chipek.
Én az iponról az új zöld hűtőset ( link ) rendeltem, de ilyen nano hűtős ( link )herculeseket küldtek helyette.
Visszaküldjem? vagy annyira nem vészes a különbség az 1333 MHz 6-6-6-18 és a 1600 MHz 9-9-9-24 között.
-
polarx
tag
A herculesek gyári adata 1,5-1,8 V mivel a lapom alapból ad neki 1,6 V-ot így annyin megy, ha megkapta a max 1,8 V-ot akkor is csak egyel jobb 8-8-8-22 időzítéseket vitt.
Szóval akkor nem csináltam jó üzletet ezekkel a memóriákkal, bár nem tudom, hogy a fent említett mért adatok különbségei érezhetőek lennének.
-
Mankó
veterán
E8400@4ghz-ről cserélném valami am3-as Phenom II X2-re, ha elmennének a ramok. A 4 magot nem használnám ki, ezért x2. Fogyasztás ügyileg kiváncsi lennék milyen a c2d-hez a phenom II-es.
Szerinted van értelme lecserélni?Kevés játék, film, net, zene, kicsi munka erre van használva a gép.
-
Köszi!
Mivel szoktad tesztelni a ram stabilitást ilyen feszültség csökkentés, vagy tuning esetén? Prome95, AIDA, memtest? Illetve mennyit pörgessem? Van valami mért tapasztalatod mennyivel esznek kevesebbet ezek a ramok, ilyen feszültség csökkentéskor?(Most nincs valami 2*4-es DDR3-ad? A múltkoriak eddig mentek, mostantól nincs rájuk szükségem, lehet cserélném a mostaniakkal egyetemben, amúgy szépen elrobogtag, semmi ram hiba vagy ilyesmi nem jelentkezett.)
-
NÉMÓ510
tag
Igen,biosz a legfrissebb 1.4.Holnap folytatjuk a küzdést,már kilőttem a másik gépet.
Holnap este megpróbálom megemelni akkor az NB feszültséget,bár nem tudom állítani tizedenként mert csak high-very high meg ilyen beállítások vannak.Visszaírok majd hogy mit sikerült,köszönöm. -
-
Bunken
tag
-
Bunken
tag
Köszi szépen a gyors választ.
A második kérdésnél igazából ez a része érdekelt volna: CL: 1600MHz : 7 or 9. Ami a kérdésemben benne is volt, hogy az 1600MHz-en CL7 vagy CL9-es időzítést is be lehet állítani neki?
Esetleg feszültségemelés is kell? A gyártó honlapján sajnos nincs leírás róla, legalább is én nem találtam.
-
Tapasztalataim szerint nincs olyan játék ami képes lenne 4gb ramál többet kihasználni (azaz nem játszottam még olyannal). A legtöbbet nekem Stalker ette (2,6gb-ot). Átlagos mai játék 1-2gb között eszik. Talán nagyobb szimulátorok képesek többet enni.
Én úgy használom ki a 8gb-ot hogy amit használok progit vagy játékot azt egy 4gb-os ramdrive-ban indítom (mentéseket szigorúan vincsire). Ebbe inkább régi játékok férnek bele. Van pár olyan fps multi játék ahol számít az hogy ki ér be előbb a pályára. PL Red Orcestra, ahol a 0-1s betöltési idő miatt van lehetőségem akár milyen kasztot kiválasztani (ezek száma limitálva van), alapból 10s egy pálya betöltés ideje ami után csak úgy elkapkodják a kasztokat előlem. Nem mindegy hogy 170-200mb/s-al olvassa be a játék file-ait raid0-ról vagy 8-10gb/s-el közvetlenül ramból. Ja és a vincsi hangját se lehet hallani, meg ugye gyorsabb is némely játék ha nem kell a vincsire várni egy-egy pályaszakasz betöltése miatt, nincs apró akadás sem. SSD helyett lehet alternatíva, azaz többször gyorsabb viszont a tárhely jelentősen kevesebb és nem használható mentésre.Mindenképpen kevesebb modult ajánlanék. Nekem azért kellet váltanom lapot mert nem kezelte le a 4 modult még a gyári időzítésén sem. Tuningot is erősen visszafogta a 4db ram. Visszaosztani is kellett. Hozzáteszem ez az én esetem, nem általánosítható az hogy 4 modulal ne lehessen tuningolni, de biztosan nagyobb a hibalehetőség. Ezen kívül szerintem a kevesebb modul mellet szól a kevesebb fogyasztás és melegedés is.
-
-
imibogyo
veterán
Köszönöm!
Már rájöttem én is.
Az AIDA-ban minden hasonló memóriák jóval magasabb pontokat értek el. De ez most, hogy visszaállítottam az integrált videokártya lefoglalt memória nagyságát, lényegében megjavult. Van még pár száz pont lemaradás, de azt betudom annak, hogy még így is 250 megát, vagy többet lefog belőle az integrált VGA.
Már csak az alacsony pontszámokat nem értem. Biztosan dual chanell-ben mennek a ramok, ezt már ellenőriztem. DDR3 1333 MHz 9-9-9-24-es memóriák. A hasonló rendszerek tulajdonosainak mindnek 7 fölött van az windowsos memória élményindex.
Nem vagyok egy nagy teszter, meg 3DMark pont függő, főleg nem windows élményindex pontszám függő, de azért bántja a csőrömet, hogy ez mitől lehet.
Lehet ez is betudható annak, hogy még nem került bele a diszkrét grafikus kártya??
-
csillagkomp
tag
Élettartam garis, DBT tanúsítvánnyal rendelkezik, hűtéséről az MTCD bodra gondoskodik. Idézem a PH-s tesztből:
"a DBT matrica, ami a modulok előtesztelt állapotára utal. A DBT, azaz Die-hard, Burn-in technológia gyakorlatilag egy stressztesztelő eljárást takar, amelynek során a modulokat 24 órán keresztül 100 °C-os hőmérsékleten és megemelt feszültségen üzemeltetik. Amelyik modul túléli a tesztet, az megkapja a DBT matricát, tehát biztosak lehetünk benne, hogy egy minőségi és megbízható memóriakitet tartunk a kezünkben."
Ez alapján nem lehet szar, 1800as és ráadásul C8-as, villámnak kell lennie
-
klausztro
csendes tag
Ez a cumó amit néztem ez igaz rá hogy 1,6v megy???És szerinted ez megbízható kari???
Ebbe lenne... Lap: GIGABYTE GA-P55A-UD3 Vidi: SAPPHIRE 11179-00-40R HD6870 1GB GDDR5 PCIE proccogó: INTEL Core i5-750 2.66Ghz 1156 BOX vagy ez INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX még nem tudom melyiket...
Sajna eddig még nem kaptam részletes választ sehol melyik proccogót vegyem... -
nyimsolt
tag
Sziasztok,
Jelenleg 2x1 GB Kingmax DDR3-as 667-es memóriáim vannak. Bővíteni kellene.
A kérdés mivel járok jobban és nem lesznek gondok:
- eladni a meglévő 2x1 GB-ot és venni 2x2-t
- vagy venni további 2x2 GB memóriát, szintén Kingmaxot, 667-eset?
http://ipon.hu/webshop/product/kingmax_tinybga_2048mb_ddr3_1333mhz/25146Köszönöm!
-
Fr3eWar
őstag
A házat még tavaly kaptam karácsonyra a páromtól. Mindig töröm a fejem melyik alkatrészt cseréljem, melyikre gyűjtsek egy kis pénzt, de ami tuti hogy marad még jó ideig az a ház/táp/ventik. A lap+proci+memó+vga általában max egy évig van ugyanaz, és akkor jön a csere. Bár most az I7 nagyon jó, de kitudja mi mit hoz a jövő (év)
Most már értem a GTX-es dolgot is. Az SSD hez kaptad a 3,5"->2,5" átalakítót vagy a házhoz? Egy olyan jó volna nekem is mert az nem járt se a vertexhez se a házhoz. Néztem a képeid, és ha jól láttam Chifi GPS-450AA tápod volt, mint nekem ez előttTataros kis kuckó az a CM is.
On: Van értelme 12giga ramot rakni egy otthoni személyi pc-be? Most a 6gigánál már kikapcsoltam a virtuális memóriát is, mert annyi van. De néha eljátszik az ember a gondolattal hogy ha már van lehetőség akkor használjuk ki, jelen esetben a 6memó foglalat. Nálam max a 3D-s tervezőprogramok ehetnek sok memóirát, de azoknak is bőségesen elegendő a 6giga.
-
Fr3eWar
őstag
Hali itt van feltöltve képem. A memók felső sarkában látod mire gondoltam. Be kell nagyítani hozzá, egy kicsit látszik az előzőn is. Most nem szedtem le a ház oldalát, de ha lekapom csinálhatok közelebbit is.
-
Edorn
senior tag
Kevéske kis tudásommal én ezt DIMM-nek nézem...
Több képet is megosztott az illető a memóriáról, illetve csak pár dolgot árul, nem hinném, hogy összekeverte volna a képeket... plusz külön rákérdeztem nála...Ha tényleg DIMM, akkor nem szeretném elszalasztani, mert szerintem egész jó árban kínálja... Lehet csak azért nem harapott rá senki, mert tévesen SO-DIMM-nek hitte...
-
kukinyo
addikt
Tulajdonképpen teljesen mind egy hogy ki csapott be a gyártó vagy az eladó.
Be lettem csapva
Ez rettentő nagy ganéság a gyártótól.Becsapja azokat az embereket,akikből él.
Most már nem bosszankodom.
Még annyit mondjatok meg hogy milyen gyártmányú ramokat érdemes venni,ami felső kategória? Nehogy bele fussak ebbe még egyszer. -
Van DDR2-1066-os szabvány is 2007 novembere óta, csak gondolom sok gyártó erre a kis időre, ami hátra van még a DDR2-korszakból, nem nagyon akar módosítani a gyártáson.
Itt írtam anno a szabványokról. A JEDEC oldaláról csak regisztráció után tölthetők le a doksik, így a linkek már nem élnek.
-
kukinyo
addikt
Sajnos nincs benne.
Pont ezt hiányolom ezért vagyok dühös.Ezért nem értem az egészet.Ha valamit1066-nak árulnak akkor alapból nem azt kellene tudnia?Tulajdonképpen akkor tuningolnom kell ahhoz hogy a leírtakat tudja? Tudni-tudja csak nem 5-5-5-15-ön.Bár mindjárt kipróbálom azon is.(B)Jorus
/B) Ne haragudj hogy olyan nyersen írtam az előbb.Csak rettentő pipa lettem ettől az egésztől.Inkább köszönőmmel tartozom neked.Elnézésedet kérem és köszönöm hogy próbálsz segíteni.
-
Dexter68
addikt
BIOS-t is frissítettem, a 64 bites win7 ultimate-t azt írtam is...
Memtestet még nem próbáltam, de ugyanez a helyzet, ha nem rakom be mind a négy modult, hanem csak kitenként kettőt-kettőt, csak akkor 4 gigából látja a kettőt. Most viszont engedte beállítani a feszültséget és az időzítéseket. -
Giovanny
őstag
Köszönöm a választ,én inkább arra voltam kíváncsi hogy mivel jelenleg CSX Diablo ddr3 2x1 Gb használom és 1.9Volt,és a tri channel ramok 1.65V hogy ez működik-e így ? Más,ha a jelenlegi 2x1 gb veszek szintén csx diablot de 2x2gb nem akoz problémát hogy nem egyforma modulok lesznek?
Bocsi a sok kérdést,és köszi !
-
Ranger^41
aktív tag
Majdnem, de mégse
Amiket leírtál azt kb eddig is tudtam, amit nem értek, az az, hogy a 4+4 hogy lesz 12 giga... A lapozófájlt meg inkább megtartom 4 gigához, mert már volt olyan, hogy elértem 80%os memória használatot, és nem ment minden program, amit néha egyszerre kell használnom a projektekhez, pl revit + photoshop (revitnek ha elszabadul a material libraryje, ami elég magasfelbontású textúrákkal dolgozik, akkor simán megehet 2 giga ramot is, csak ő maga...) és vésztartaléknak nem árt, ha ott van az a lapozófájl, minthogy valami jó kis adatvesztéssel szembesüljek
Ha nincs terhelve a gép, akkor lapozófájlnól ilyen 30megával elvan everest szerint, az meg lófasz.
Szóval a kérdés még mindig az, hogy a 4giga fizikai memo, és 4giga lapozófájlból hogy lesz 12giga virtuális memória? (Lapozófájlt én állítottam be fix értékre, egy helyre, windows sehol nem kezeli, tehát nincs a háttérben sehol + pagefile)
Meg elvileg a win, hogyha túl kicsire van véve a lapozófájl mérete (kevesebb mint a fizikai), akkor önkényesen létrehoz a rendszerpartíción egy lapozófájlt, tehát teljesen kikapcsolni nem lehet, hogy elkerülje a meglepit... Ennek mennyi a valóságtartalma? -
Ranger^41
aktív tag
Közbe kicsit átrendezgettem a dolgokat a gépen, 2. vinyó eleje kapott egy kis 10gigás partíciót fix 4gigás pagefilenak és a temp mappáknak, És már így a 4giga rammal is sokkal gyorsabb a gépem, nem tapasztalom azokat a belassulásokat mint anno 2vel. Még kicsit terhelgetem, aztán ha nem lesz gáz, akkor inkább eladom a 2 geilt, és majd pár hónap múlva veszek még 4 giga 1066ost, igazából már van vevőm a geilre, és nem szokásom a megbeszélt üzleteket visszamondani, pofám sincs hozzá
Más:
Valaki magyarázza már el nekem mi az összefüggés, a virtuális memória, fizikai memória, lapozófájl, és lapozó terület között.
Everest alapján virtuális memo: fizikai+lapozó terület, lapozó terület meg ~lapozófájl+fizikai memória, szóval itt valami nem stimmel, 4giga lapozófájllal és 4 giga rammal 12 giga a virtuális memóriám...
virt mem: 12284
fiz mem: 4095
lapozófájl 4096
lapozó terület 8189Ez hogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- LEGO klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Patriot Viper Steel RGB 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Alza garancia
- SK Hynix 8GB DDR4 3200 MHz laptop RAM // foglalva
- Samsung DDR5 SODIMM ram kit 16 GB (2X8GB) 5600 MT/s
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged