- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
psg5
veterán
válasz MasterMark #46889 üzenetére
Köszi. Van egy másik lapom , kipróbálom hétvégén a memtestttel a ram-ot ha jó akkor megy bele a másik lap ha nem akkor meg a ram megy vissza.
Köszi!F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz MasterMark #46886 üzenetére
Nos most éppen gta v valami 8 lemezes telepítés zajlik...de ha más megoldás nincs hétvégén megprobalom. De pl ha abbol indulunk ki hogy nem lesz jibas a ram akkor milyen opciók lehetnek?
(#46887) mmdms pár éve valóban állitgattunk valamit a cpu miatt, de utána Elvileg mindent autóra es alapra tettünk bár a feszültségeket nem neztem meg.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz MasterMark #46882 üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek.
Azt a gépet nem bántanánk, fiam most örül, hogy megy flottul minden azon😊 nem szekírozom.
#46884) MK VII- Elvileg a dobozán 1.5V-t ír a 1066 és1333-hoz, 1600-asnal 1.65V-t.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Nagyon el vagyok kenődve mert nem tudom hogy a két napja webáruházból vett RAM-om rossz vagy valamit nem jól csinálok. Kérlek segítsetek:
GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II X2 545
Radeon HD 4850
Gigabíte SuperB GE R 460 táp
Kingmax DD3-1333 as 2GB RamÍgy minden oké.
Most vettem bele egy uyganilyen RAM-ot és bárhová teszem 4 hosszú sípolás a vége és nem kapcsol be. Ha kiveszem a régi RAM-ot és csak az újat teszem be akkor is ugyanez a helyzet (4 síp) a másik RAM-val tökéletes.
Biztosan rossz a memória? Vagy lapon kellene valamit állítani? Biosban Auton van és 1333-al megy a jó ram.
Egy másik gépbe is kipróbáltuk a ram-ot ott még egy win 7-et is feltelepítettünk vele (igaz mellette volt még 6gb másik ram és utána a játékoknál néha fagyott, kivettük belőle és az a gép jó úgy nélküle) ezért nem is biztos, hogy ott a fagyásoknál a ram- volt a ludas, de elképzelhető, de ebbe a gépbe csak a 4 síp és semmi más, ha bent van ez.
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz tPedro_ #42135 üzenetére
Az igazság az, hogy már fél éve is küzdöttem vele, majd vissza is olvasgatok, mert ha jól emlékszem másik topikban biosban lévő feszültség,szorzó változtatásokat javasoltak, de azok nem váltak be, így hagytam, azonban mivel nem hibás, így nem érvényesíthető a jótállás a RAM-ra, ezért újra előszedtem, hogy hátha valaki tud valamit javasolni.
Nem lehet, hogy itt a Pro-n segítettek neked is gépösszekrakásban és a "Milyen asztali gépet vegyek" topikban jártál annak idején? Talán ezért a nagy hasonlóság a gépek közt . Na de hogy a hiba is ugyanaz
Remélem lesz megoldás.
F.K.T.
-
psg5
veterán
Adott az alábbi gép:
GA-MA770T-UD3P
AMD Phenom II X2 545
Kingmax DDR3 2GB Ram PC3-10700H (CPU-Z szerint 667MHz)
Ati Radeon HD 4850Van egy Kingmax 2GB DDR3 Ram-om (1600-as), ami tesztelve van és nem hibás,újonnan vásárolt, de
ha berakom bármelyik slotba ezt a Kingmaxot, akkor ha intézőbe megyek az egyik partícióra, azonnal kifagy, már mindenen végig mentünk, alaplap, cpu, vga, hdd stb, de ha nincs bent ez a RAM akkor nincs baj, ha bent van fagyás van, de ahogy írtam nem hibás a memória. Mit tehetek, hogy tudjam használni? Vagy ebbe a konfigba hiába vettem meg?
F.K.T.
-
psg5
veterán
válasz Szab02 #30782 üzenetére
Köszi!
Csak játékra van ez a gép. Amik mennek rajta idáig , Crysis összes, COD összes és NFS összes,meg nem láttam, hogy több ram-ot igényelt volna. Szóval mégis csak egy kicsit húzom a 64 bitre átállást, kivéve ha jön egy olyan újabb játék amelyik nagyon igényelné.F.K.T.
-
psg5
veterán
Szerinted sincs értelme a 32bites win 7-hez 6gb Ram-ot rakni ugye?
64-bitesnél okés, hogy értelmes, hisz kezeli.
Csak most olvasgattam és meglepődtem, hogy hiába rakok 6gb memóriát (mert a játékokhoz jó lenne) de a 32 bites windows nem tudja úgysem kezelni. Vagyis nincs vele semmilyen előny 32 biten a játékoknál sem.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
psg5
veterán
Nem tudom, ha ez a gépkizárólag játékra van,akkor is nyerhetek a több Ram-val?
Egyszerre mindig csak egy alkalmazás fut.
A 32 biten tényleg látványos, hogy mindegy, hogy 2gb van a gépben vagy 6gb-t...ugyanaz az eredmény játékoknál.
64 biten nem tudom ez mennyire lenne észrevehető...F.K.T.
-
psg5
veterán
Kicsit okosodtam másik topikban, így defaultra állítom a Bios-t és megnézem úgy.
Aztán pedig vagy csak 4gb Ram-ot hagyok a 32bites windows 7 nél vagy átváltok 64bites-re.
64 bites alkalmazásokbólmég elég keveset látok, vagyis így a 64 bites win 7-nek lehet, hogy kevesebb értelme van,mint a 32 bitesnek, de akkor kártöbb ram-ot venni úgysem használja a rendszer.F.K.T.
-
psg5
veterán
Üdv!
2gb-os kingmax 1600-as (1066-ra levéve) ram mellé berakva, 2 db 2gb-os apacher 1333-as memó.
Oprendszer látja a ramokat,everest látja 1333-asnak mind a 3-at (pedig biosban 1066-ra le van véve) Ha 1333-ra vettem fel, akkor újraindult a gép.A gép:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
Gigabyte PCI-E ATI HD4850Kérdés:
-a biosban nem lehet külön állítani a ramokat?
-miben kellene látnom látványos különbséget, ha 2gb-ról nőveltem 6gb-ra? (játék betőltés ugyanannyi időt vesz pl igénybe)
-Mi az oka, hogy 1333-ra állítva nem stabil a rendszer? Állítani kellene feszültséget?F.K.T.
-
psg5
veterán
Üdv!
Adott az alábbi gép:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
Gigabyte PCI-E ATI HD4850Most van benne egy kingmax 2gb 1600-as memória (a kezdetektől csak 1066-ra vagy 1333-ra visszavéve működött, ha nagyobbra volt állítva akkor még az xp-sem ment fel a gépre)
Kérdésem, hogy most 2db APACER Desktop 2GB DDR3 1333MHz-ast rakok bele, akkor hagyhatom-e bent a kingmax-ot 1066-ra vagy 1333-ra állítva?
F.K.T.
-
psg5
veterán
Üdv!
Mi a teendő amenniyben a memtest hibát talált? 8 óra futás után 1 hiba.
error confidence alue 186
Lowest error adress 000000370e0F.K.T.
-
psg5
veterán
Üdv!
Gépemen valószínűsíthető most már hogy memória probléma, bár a memteszt bootolva semmi hibát nem jelzett, de mégis ott lesz a kutya elásva, hisz idáig (igaz még nem több órás használat után) 1066-on rendben van.
A fagyások idáig 3 játéknál jelentkeztek csupán és ott mindegy volt, hogy milyen felbontásban. COD modern warfare 2 , NFS Shift, GTA 4. (más hasonló igényű játékoknál nem mint pl: Crysis 2 , cod world at war, Farcry 2 stb)
Kb 10-15 perc után fagyás.
De az xp-is 1066-on ment csak fel. Ha auton volt vagy 1333-on akkor telepítés közben lefagyott.
Szóval 1066-on rendben egyenlőre minden, ez mi lehet? Mit érdemes tenni?Gép:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
KingMax 2GB DDR3 1600Mhz
Corsair CMPSU-400CXEU
Gigabyte PCI-E ATI (GV-R485ZL-512H) HD4850 512MBF.K.T.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen NAS-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Építő/felújító topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- HyperX Fury RGB 3600 MHz CL17 2x8 GB kit
- DDR4 Notebook RAM Bazár 8GB 16GB (Foxpost:+1200Ft)
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- 96GB (2x48GB) Crucial Pro DDR5 kit/ új, bontatlan/ ingyen foxpost
- Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest