- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gr.bence
aktív tag
válasz
Pubszon #17205 üzenetére
thx a választ én is a csx 1066Mhz között és a CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT között gondolkodom lehet a corsair lesz olcsobb........
yolan: azért mert töbször is rendeltem onnan és megbizható cég nagyon.....
bazárt meg nem is kerestem itt....de ha tudsz valami jót akkor belinkelheted.......thx
-
dangerzone
addikt
válasz
Pubszon #17091 üzenetére
Na megvan a hiba forrása.
Az a gond,hogy az alaplap valamiért 800 mhz-snak ismeri fel az én 1066 mhz-s ramjaimat. A ramidőzítések pedig auto-ra voltak állítva. Na, ugye a ram frekvencia szorzót pont úgy állítottam, hogy 1066 legyen a valós órajele. De ezt ugyebár az autó , 800 mhz-ra szánt időzítésekkel nem bírta a memória.
MOst kézzel beállítom az időzítéseket. Aztán elvileg jó lesz.Már csak egy kérdés van, hogy az alaplap miért 800-asnak ismeri fel. Mert emlékszem , volt olyan hogy 1066 mhz-snak írta ki. De általában 800 -asnak ismeri fel.
-
válasz
Pubszon #16371 üzenetére
"A világ egyik DDR2-es RAM-ja sem fog neked 800Mhz-től nagyobb órajelen indulni alapon, mert ez a maximális JEDEC szabvány, és e mellett az 1.8V is az." ,
Barátom , fogalmand nincs ezek szerint , hogy én miről írtam feljebb , ha bele-bele kóstoltál az utolsó pár hsz-embe lehet az jött le , de mielőtt írsz
"Tehát előbb tájékozódj, aztán írj." -
törölt tag
válasz
Pubszon #14593 üzenetére
Diszkrét chipset-ek esetén alapvetően csak egyféle. Ez az interleaved. De ez is csak akkor, ha igazából a két csatorna nem független (mint általában), ekkor igazából nem is DualChannel, hanem Wide Channel lenne a megfelelő megnevezés. Ha a két csatorna független (pl Via KT880, illetve a K10 IMC), akkor van valódi DC, K10 esetén meg igazából nincs se DC, se WC, csak Ganged és Unganged mód.
IGP-s chipsetek esetén kicsit másabb. Ott van Linear és Tiled mode. [link]
-
törölt tag
válasz
Pubszon #13241 üzenetére
Pontosabban az éppen szabadon lévő memória nem ül tétlenül, hanem részt vesz a rendszer munkájában (SuperFetch). A szabad memória nem más mint erőforráspazarlás. Ha egy alkalmazásnak szüksége van memóriára, akkor azt a Vista felszabadítja a system cache-ből.
Csak ugye ehhez tudni is kellene mit csinál az OS, nem csak ész nélkül fikázni...
-
wwl
csendes tag
válasz
Pubszon #11090 üzenetére
Köszönöma választ mindenkinek!!!
Van egy másik probléma:
Néha csak az egeret azaz a kurzort tudom mozgatni és semmi más műveletet nem tudok csinálni mert homokóra van, nem tudom bezárni az ablakokat, start menüre hiába kattintok semmi.
Ez mitől lehet?
Video kari (8800GTX) kizárva mert voltak ill. vannak azzal is gondok de az most havernál van ő teszteli az övé meg nálam. Az én VGA al is és az ö VGA- val is csinálja.Konfigom:
Corsair HX620 táp, Corsair1066Mhz 2x1 Gb memória, Gigabyte X38 DQ6 alaplap, Q6600 proci.
A memória 2,08 V ot kap 5-5-5-18 2T. Memóri a tesztet (MemTest window-os 1024 re beállítva)) futtattam 2x1 órát. Nem hibázzott.
Nem húzok semmit! A proci kb 2 hetet ment 1.6V al mert nem tudtam hogy az alaplap nem felejti el az előtő fesz beállítást. Csak meleg volt a proci (teszt közben 89fokos volt). Aztán vissza állítottam 1.27V ra ami kell neki.Vagy lehet hogy simán csak a winfos a fos? Kb 2 hónapja lett feltelepítve amikor a gépet összeraktam.
Léci degítsetek.
Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
Pubszon #10514 üzenetére
Majdnem.
Az SPD a Serial Presence Detected mozaikszava. Ez egy chip és annak software-es tartalma, ami a memóriára vonatkozó beállításokat tartalmaz.
A JEDEC a Joint Electron Device Engineering Council mozaikszava. Ez egy szervezet, ami pl a memóriák szabványosításával foglalkozik.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Pubszon #10347 üzenetére
Köszi!
Amúgy -> http://ipon.hu/?group_id=751
Corsair Twinx...
és a black dragon.Igaziból úgy számolgatok, hogy legoptimálissabb esetben 1000mhz kéne.
Namost az előző urak lebeszéltek a kingmaxról (holott régen igen pozitív tapasztalatom volt velük céges szinten ddr1 időben)Ahogy néztem az x38 1:1-1:2 ig tud fsb:ram szorzót. Ergo nem tudok (és nem is lenne értelme) az fsb alá menni a memónak, de ugye ahhoz kell is olyan verda ami ki is bírja.
Köszi mégegyszer, ötleteket, javaslatokat szívesen fogadok!
Üdv. Fudi
-
Dracula
őstag
válasz
Pubszon #9878 üzenetére
Hello!
Kösz! Közben valóban láttam, hogy az 1333-at leosztja a rendszer, így 333 az FSB.
De inkább tényleg 800-ast veszek akkor. 1066-ot nem érdemes?Kingmax 2x1024 es 800-as ram van 9540-ért. Nem tudom, hogy CL4 vagy 5, de amúgy szerintem jó lehet. (pénz...)
Az a helyzet, hogy most OCZ-m van és anno nagyon drága volt, de nem tuningoltam vele mert volt mindig gond, és az vagyok akinek a stabilitás fontosabb a Mhz-nél. Így csalódtam abban, hogy túl sokat adjak valami "nagy márkáért", amikor a Kingmax is ugyan olyan jó lehet a céljaimnak.
Üdv!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pubszon #9704 üzenetére
Alap. Ezért van a fórum...
Még azon is gondolkodtam, hogy esetleg az AQUA Computerbe is bekukkantok, és elbeszélgetek a szervizesekkel. Úgy megnézném az arcukat.
Sikerült nekik ugyanazt a hibát reprodukálni, valószínűleg szintén Samsung RAM-mal, ami nálam jelentkezett.
HGyu
-
LaMotta
aktív tag
-
qw78er89
aktív tag
válasz
Pubszon #8494 üzenetére
Hali!
Ez azért van, mert vissza kell osztanod a ramot a proci fsb miatt. Az olvasást meg a késleltetést meg lehet nyomni, de csak akkor fog az írás olvasás hasonló értéket mutatni, ha 1:1-ben megy a ram. (mondjuk proci 800 fsb ram DDR2 800 -> 4x200, vagy proci 1066 fsb ram DDR2 1066 -> 4x266) Legalább is ez a tapasztalat, meg más fórumokon is ezt írják!
-
Jazz
veterán
válasz
Pubszon #8486 üzenetére
Még elméletben sem! Ez nagy.... és feélrevezető bocsi. Sőt!...
Egy DDR2 800(Mhz)-en ketyegő ram-nak jó hogy 2x akkora elérhető sávszélessége lesz, mint egy DDR1 400(Mhz)-en ketyegőnek. Mindig is tudtuk hogy egy 3Ghz-es proci kétszer olyan gyorsan pörög mint egy 1.5-ös. Meg hogy a 4 a 2 kétszerese. Egy DDR1 800-asnak meg 2x akkora lenne mint egy DDR2 400-asnak.
És ez csak az elérhető sávszélesség ami messze nem egyenlő a gyorsasággal, összteljesítménnyel....Ha pedig két azonos modult, mondjuk egy DDR1 400-at egy DDR2 400-al hasonlítasz össze, akkor meg nem hogy gyorsabb, hanem lassabb lesz (lásd-->#8465) a DDR2-esed. (sávszélessége nyilván megegyezik a kettőnek, hiszen külső órajele mindegyikenek ugyanazon frekin pörög)
-
Hoffer
őstag
-
Hoffer
őstag
válasz
Pubszon #8004 üzenetére
Párhuzamosan vannak kötve de csak az egyiknek lehet állítani a fordulatát mert a másik ventinek csak 2 vezetéke van!! Szal ha feldugod a 3pines csatit akkor csak az egyiket tudnád szabályozni a másikat nem!
És igen kivágtam a plexiről, mert így jobban áramlik a levegő!! -
Laraxior
titán
válasz
Pubszon #7836 üzenetére
Amemó árak lennt vannak a bányász béka segge alatt....régóta szerettem volna ilyet,hát lecsaptam egyet (köszönet Ősembernek) Kapok rá egy kéken világító aktív memória hűtőt (kösz KillHates) azt már tuti is a cucc.Érdekes mert az everest különben 800asra írja
de 1200 sem gond... 1333on is elindult...de a stabilitásról nem tudtam meggyőződni,mert restartolt,és fagyott
-
Rover623
félisten
válasz
Pubszon #7818 üzenetére
Csak nem bírsz magaddal...
No meg emberi hangon sem tudsz társalogni...hogy a kultúráról már ne is beszéljünk...Mivel nem priviben kaptam, megosztanám a nagyérdeművel, milyen véleménnyel vagy rólam...nem mintha számítana bármit is...
Figyu, amugy nem én írtam, de mivel nem szóltam hozzád, nemhogy megbántottalak, lejárattalak mint te engem, ezért leírom rólad a véleményem. Látom te egy értelmifogytékos seggfej vagy.
Te sajnos egy kis városi köcsög vagy, akit az annyáék elkényeztetnek és semmiért sem dolgoztál meg, mert anyádék megveszik mert huzod nekik azt a köcsög pofád és megkapod.
Az hogy mi az a csirke... Ez elég szégyen ember léttedre, már ha az vagy.Köszönjük kedves Pubszon...bár legközelebb akkor írj nekem, ha már bukás nélkül végignyomtad a nyolc általánost...különös tekintettel a magyar nyelvre...
-
aijunior
csendes tag
válasz
Pubszon #7818 üzenetére
Már ne haragudj Pubszon, de ha észrevetted volna én semmi sértőt nem mondtam rád. Mi az hogy pihenjek és gondolkozzak, nem tehetek róla hogy én nem vagyok olyan "szakavatott és okos" mint TE, de legközelebb válogasd meg a szavaidat, mert ha jól emlékszem én tisztelettudóan kérdeztem itt a fórumban, se rád se másra sértőt bántót nem mondtam. Vagy ha ez itt így megy akkor én kérek elnézést hogy becsöppentem a te elszállt világodba. Amúgy az az érdekes hogy daa-raa miért tudott normális választ adni. Lehet ő is kezdőnek néz, de mégis normálisan leírta mi van. Erről ennyit.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Pubszon #7806 üzenetére
Nyughas mar.. fasznak kell szemelyeskedni,meg vagdalkozni hulyesegekkel.Azt fogo a baromsagokkal elerni,hogy a jelenleg szabin levo "ertelmiseg" elhuz a sunyiba es baszik majd segiteni a tobbi szerencsetlen aldozaton,akinek setleges ramgondja van.
Ugyhogy hagyd fogadd el,hogy mind2 vagy mindharom kollega jobban ert hozza mint te. -
Rover623
félisten
válasz
Pubszon #7801 üzenetére
Ugyan én most "szabin" vagyok, de ezt már nem bírom megállni szó nélkül...
Pici józan paraszt ésszel ki lehet találni
Az max. neked lehet...de csak nagyon pici, ahogy elnézem...
Én sajnos városban nőttem fel...a csirkéről is sokáig azt hittem, nem toll hanem fólia borítja... -
törölt tag
válasz
Pubszon #7779 üzenetére
Az FSB nem a processzor sávszélessége. A processzoron belűl is vannak buszok és cache-ek, azoknak van sávszélessége. Ezek közül a memória sávszélességét maximum az L2 cache sávszélessége korlátozhatja.
És az Everest által mért sávszélességértékek mégis mit számítanak, és kit érdekelnek? Totálisan irrelevánsak, semmit sem mondanak a rendszer valós teljesítményéről. Arról nem is beszélve, hogy sokszor az elméleti sávszélt meghaladó értéket is képes mérni, ami fizikai képtelenség. Ennyit az Everestről, komoly ember nem foglalkozik a teszteredményeivel.
A korlátot pedig adott esetben az FSB áteresztőképessége jelentette (kellett nekik low end Pentium D-vel tesztelni). Azt meg a proci vagy a chipset tuningpotenciálja korlátozta. Nem maga a proci L2 sávszélessége. Szerencsétlen 800MHz-es FSB-n ha megfeszülsz se tudsz áttolni 6400MB/s-nál több adatot. Még ha a proci tudná is fogadni (ugyan ez volt a helyzet K7 esetén is, és ezért nem volt ott létjogosultsága a DC-nek, ezért nem foglalkozott vele sokáig a Via. Az nF2 nem tudott valódi DC-t, csak hw prefetch-re használta a második memóriacsatornát).
Hogy a memóriatuningnak mennyi hatása van a teljesítményre, azt jól mutatják a valós alkalmazásokkal végzett tesztek: szinte semmi.
A RAM egyébként önmagában ugyan olyan mint a matematika önmagában: nem ér semmit, nem értelmezhető a teljesítménye. Műveletet nem végez a RAM az adatokon, csak tárolja őket. Emiatt nem lehet teljesítménye. Ahogy a matematikai összefüggéseknek is csak az egyéb tudományágak adnak tartalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- EA Sports WRC '23
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest