- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Az AI-piac kivégezte a Micronhoz tartozó Crucialt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Rémisztő árakkal szembesülnek a notebookgyártók az új mobil platformoknál
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
válasz
_ATi_1
üzenetére
Hát...ez nem teljesen jó ötlet.Jóval érzékenyebbek a ramok Win alatt mint a DOS alatt. Sokszor jártam úgy hogy órákig ment a DOS-os memteszt hiba nélkül majd a Win-es kiakadt rövid idő után.Aztán előfordult még 1x....azóta a legjobb megoldás a stabilitásra, a win-es memteszt 2-300%-ig, majd ha nincs hiba, utána Prime95 Blend teszt 1-1,5 óra, mivel úgy is jártam már többször, hogy hiába volt stabil a win-es memteszt prime blend alatt kék halált dobott, ezért kell mind a 2 progit futtatni. Ha ez is lefut hiba nélkül akkor stabil a ram.

mod: Persze ha fizikálisan rossz az egyik modul bármelyik teszt ki fogja dobni a hibát...de van olyan szitu ami ennél azért jóval bonyolultabb.

-
FehérHolló
veterán
válasz
_ATi_1
üzenetére
Nem, nem ezt írtad.
Beszélő doboz: Csak a cikk ezen mondatára reagáltam:
És itt jön a probléma. Ugyanis - a 32 bites operációs rendszer korlátaiból adódóan - csak egy ilyen virtuális memóriacím tábla létezik, és ebbe bele kell férnie az összes, a számítógépben található és használni kívánt memóriának is.
És azért mindegy, mert hiába van két tábla, ha összesen 4GB címezhető velük.
-
törölt tag
válasz
_ATi_1
üzenetére
Továbbra sem igaz ez az állítás.
FehérHolló: Nem kell bejelentkezni sehova. A nyitólapon ott a keresődoboz, beírod ami kell és voila. Nekem sincs regem.
A javíttatást meg kösz. Elsőre nem a legfrissebbet raktam be a linkbe, amkor javítottam meg nem fogyeltem oda a jelek szerint kellőképpen.
-
Gyuri27
félisten
válasz
_ATi_1
üzenetére
Ha magátol esik le akkor lehet az gyártási hiba. Hálistennek a kereskedőnek kell bizonyítani, hogy leszedte. Amennyiben nem szedte le az user a bordát akkor annak nyomai nincsenek és pont. Márpedig ezeket a gyári bordákat ha megfelelően van ragasztva elég nehéz leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Elemlámpa, zseblámpa
- Google Pixel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Patriot Viper Elite 5 Ultra - 48GB (2x24) DDR5 6400MHz CL32 - 10 év garancia
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- RAM Bazár!!! Corsair, Hyperx, minőségi fémházas DDR4-es RAM-ok kiárusítása 8-32 GB-ig akár KIT-ben i
- G.SKILL 32GB (2x16) DDR5 7200MHz CL34 - Trident Z5 RGB - 99 hónap garancia
- Kingston HyperX Predator RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz HX432C16PB3AK2/32
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- Samsung Galaxy A34 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Nikon D3500, Tükörreflexes (DSLR) fényképező
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500T 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 8GB Zalman T4 Plus Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vagy hamisítványra gyanakodik?

fudi2002