Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55898 üzenetére
Köszönöm szépen! Tényleg látványos, hogy ez a 65W-os prociknál lett így. Ebből kiindulva akkor az is felmerült bennem, hogy ha a jelenlegi 2 modul mellé ebbe az Asrock B450 Pro 4 lapba még kettő ugyanolyan modult berakva fog duálban menni? Az A1 és B1 slotokban a 2db ram nem megy duálban, csak ha az A2-B2 slotokba rakom. Ha emellett az A1-B1-ben is lesz ram, fogja tudni a duált? Vagy ebben is lehet limitáló tényező az energiatakarékos kialakítás?
-
gabenn15
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mi okozza a gépem hibáját. Induláskor kékhalállal indít néha a gép és reset után betölt, nincs gond vele a következő bekapcsolásig. Néha betölt gond nélkül de másolás vagy játék közben egy kékhalál jön és reset után jó megint (Pont megfordul az eset) A gépem hiba nélkül futott G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 2400Mhz F4-2400C15D-16GIS rammal két évig a slot 2-4ben. Alaplapom: MSI B250M Mortar. Elkezdtem videózni drónnal és Premiere Pro miatt bővítettem még ugyan ilyen párral a gépem. Az új pár az 1-3 slotba került. Teljesen ugyan olyan pár, mint a két éves. Azóta jött a kékhalálos jelenség. Biost frissítettem a legújabbra (2017.04->2018.06 3 verzióval frissebb került rá) Újra raktam a Windows 10-et is. Más elem nem lett cserélve: Vga-Táp-Proci-Vinyó-Ssd.. semmi. Próbáltam megcserélni őket, de akkor is ez a helyzet. Biosban a ram automata hz felismerést és xmp-t is kikapcsoltam. Kézzel adtam meg a 2400hz-t és azzal is kékhalál. Ma tesztelem a 2133hz-t kézzel megadva xmp nélkül. Memtest 3x ment le ami a 32gb-t nézte 9 percig tesztelve és 0 error-t dobott. A ramoknak nem emeltem feszültséget még. Eddig kizárva szerintem az error, bios, windows. Mit tudnék még megpróbálni?Feszültség emelés kellene
Nem tudom mennyire lényeges de a többi alkatrész ez: I7 7700, Samsung 850Evo, Seagate Barracuda 1Tb, Evga 980 Ti Sc, Enermax RevoBron 700W.
-
turorudi
aktív tag
válasz
koko52 #55895 üzenetére
Köszi. Csak közben azt nézem, hogy tesztekben kb. ugyanolyan az írás/olvasás sebesség. Nálam miért nem?
-
turorudi
aktív tag
Az természetes, ha az alábbi konfiggal az olvasás 46.000 MB/mp, az írás pedig 25.000 MB/mp?
Asrock B450 Pro 4 lap
Ryzen 3700x proci
2 x Crucial DDR4 3200 8GB Ballistix Sports LT CL16 (BLS8G4D32AESBK)
A fiam gépében 2400-as modul pár ugyanolyan olvasási és írási sebességet produkál. -
koko52
nagyúr
válasz
Ricsi51316 #55892 üzenetére
Amit Ricsi51316 írt az is lehet. Vga-nak befoglalta az egyik modult.
-
schottgun
tag
válasz
koko52 #55889 üzenetére
2004-es, de biztos nem az idő a baja. Elindul 3db rammal is, csak akkor a 3. ram modul kisebb kell legyen mint 1GB.
Vettem 9db 1gb-os modult, de egyik variációval sem hajlandó egyszerre 3GB rammal indulni az operációs rendszer. Az MSI oldalán nincs olyan bios frissítés ami kitér ram probléma javítására. -
Gibo
senior tag
válasz
Ricsi51316 #55883 üzenetére
Miylen alkatrészekböl áll a gép? Nálunk a nyáron csináltak olyat agépek, hoyg lefoglaltak az integrál videokártyának X GB Ram-ot. Aztán ez Updattel javult.
Esetleg próbáld meg megemelni a feszt a RAM-oknak.
-
schottgun
tag
Sziasztok,
Ebbe az alaplapba szeretnék 3x1GB DDR 333mhz RAM-ot berakni, de csak biosba enged be, a rendszerindítás helyett csak fekete képernyő és a bal felső sarokban villogó alsó vonal, mintha oda beírhatnék valamit. A lap 3x1gb ramot támogat 400mhz-ig egy oldalú és 2 oldalú modulokkal. Bármilyen sorrendbe berakok 3-at az eredmény mindig ugyanaz. Gép indításnál a bal felső sarokban ram ckeck... OK 3.400.000MB-ot számol, bármilyen modul esetében.
Ha 3GB van a gépben rendszer sem telepíthető és lemezről indítható linux sem tölt be.
Alaplap: MSI KT4AV, MS-6712 (v1.X) gyári biossal
A segítséget, ötleteket előre is köszönöm. -
koko52
nagyúr
válasz
Ricsi51316 #55886 üzenetére
Ramok: slot1-slot3 vagy slot2-slot4?
-
Ricsi51316
újonc
válasz
koko52 #55884 üzenetére
Ezzel keztem az egész müveletet uttánna biosba Memory remapping és uttánna jött a bios frissités de eddig semmi..sajnos ugyan az 16gb-ból 7.98gb használható mind1 hogy új ram vagy régi alaplap hibát nem hiszem mert a ramokat és a soltokat egyessével néztem végig mind jól müködik. Amúgy köszönöm a válszodad végre valaki megprobál segíteni :)
-
koko52
nagyúr
válasz
Ricsi51316 #55883 üzenetére
Ezt jól összecsaptad.
Kezdjük ott, hogy megnézed 64 bit-es e a Win10.
Majd összefoglalóból:
Ha nem látja a gép az összes ramot: Vezérlőpult-> Felügyeleti Eszközök -> Rendszerkonfiguráció -> Rendszerindítás -> Speciális Beállítások. Ha a maximális memóriánál van pipa, azt vedd ki és restart. -
Ricsi51316
újonc
Sziasztok!
Segítsete olyan bajom van hogy van 16gb ramom (alaplap támogat 32gb-ig) de a windows csak 7.98 enged /ram memória mérete:16gb(használható 7.98gb)soltok jó egyessével ki probálva külön kb egy féléve csinálja és most rá vettem magam h jó veszek ramot újonan vettem 2x8.ezek újak régiek 4x4 volt corsail az újak hyper x savage de így se jó régen jók voltak win 10 pro 64bit van fent de az elmúlt 1 hétbe volt win10 enetprise 32-64. Pro meg home is szoval nem tudom új verziók is meg régit is ki probaltam msconfigba semmi sincs ki pipálva elem ki be bios reset memoria reset bios frissités minden volt alaplap asrock gaming 970 x.már nincs ötletem alaplapot nem akarik cserélni mert ramot is feleslegesnek éreztem venni főleg azért is mert ddr3.Ötlet valakinek?
-
zotya010
újonc
Sziasztok. Érdeklődnék,hogy megfelelő lenne e az a memória Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 3000Mhz DDR4 Memória
Ryzen 1600yd procihoz illetve Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplaphoz? -
forest_ns
tag
Köszönöm a válaszokat. Már értem, bár meglepő azért, csak Z alaplappal tud 2666 fölé menni az Intel. Mondjuk nekem csak annyi kell, úgyhogy akkor tényleg egy profi csere lesz majd meg. Cl13–mon az sem olyan rossz, úgy tudom.
Mégegyszer köszönöm! -
forest_ns
tag
válasz
Dragon3000 #55875 üzenetére
Igen, ez zavart engem is. Akkor jól gondoltam legalább, hogy kellene lennie egy Profil 1-nek is.
Akkor ha a profi a gond, honnan tudom azt biztosan?
Intel honlapon 2400at ír a memóriára, de a csúcsprociknál is csak 2666-ot. Amit nehezen hiszek el. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
forest_ns #55874 üzenetére
Az első képeden ahol írja az xmp 2.0 Profile 2-t ott kellene kiválasztani az 1-et utána mentés és újra indítás. Az sincs kizárva, hogy csak 2400at enged a cpu-d miatt és csak olyan cpu mellett engedné a 2666-ot, amelyik támogatja is. Mert furcsa, hogy a két profil közül csak a 2400MHz-es látszik.
-
forest_ns
tag
válasz
Dragon3000 #55873 üzenetére
Addig eljutottam.
Azt írja, hogy ez az XMP 2.0 Profile 2. Valahol lennie kellene Profile 1-nek?
A gond az, hogy hiába jelölöm ki és töltöm be az XMP 1 oszlopot a DRAM Tweakerben, a frekvenciát csak 2400ra rakja (target speednél mutatja a 2666-ot), és csak az időzítéseket rakja a megadott értékre.Ötlet?
(Az első képen látható 1333MHz csak egy teszt volt akkor. Ott is max 2400-ig engedi...)
-
forest_ns
tag
Valaki meg tudná mondani mi a baj, hogy csak 2400MHz-en megy a ramom? A cpu-z szerint ez a max.
I3-8100
B360M Pro4
HX426C13PB3/16
Egy csomó fórumon azt írják a proci bírja, de én már csak arra tudok gondolni, de mielőtt veszek egy másikat, jó lenne biztosan tudnom. Ha ez a baj, azt honnan tudom melyik mennyit támogat? -
Gibo
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 3600 / MSI B450 Gaming Pro Carbon AC-hoz keresek RAM-ot. Kezdetnek 32 GB-ra gondoltam 2*16-os kit-ben, hogy aztán késöbb lehessen bövíteni 64 GB-ra.
Èn ezt néztem ki:
F4-3200C16D-32GFXMi a véleményteke róla? Illetve mit ajánlanátok esetleg helyette?
(a teljes konfig egyébként így fest:
Alpenföhn Brocken ECO Advanced - 120mm
AMD Ryzen 5 3600
MSI B450 Gaming Pro Carbon AC
G.Skill Flare X schwarz DIMM Kit 32GB, DDR4-3200, CL16-18-18-38
Sapphire Nitro+ Radeon RX 5700 XT
COOLER MASTER MasterCase 5
SanDisk Ultra 3D SSD 1 TB
SAMSUNG 860 EVO 240 GB (rendszernek)
Western Digital WD 2*1TB
EVGA 650W NEX650G SuperNOVA ) -
tomazin
veterán
válasz
GIORGIONE76 #55868 üzenetére
köszönöm a segítséget, a beszélgetésből rájöttem, hogy van 2xmp profil és nem a ramok különböznek. ezt meg is találtam szépen a biosban, úgyhogy boldogság van. (ryzen 2600 van, teljesen jó volt a gondolat)
(illetve akkor 99%, hogy az okozta a resetet, hogy fogalmatlanul "beállítottam" a ramot)
köszönöm még1x! -
Corsair90
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Patriot Viper Steel 16 GB-os KIT DDR4 3600Mhz CL17 memóriát. Hiába állítom be a bios-ban az xmp profilt, el sem indul a gép ezekkel az automata beállításokkal.
Lapom: Asrock Z370 Extreme 4, cpu i5 8600K.
Tudnátok segíteni, mit hogyan kellene beállítanom, hogy legalább a 3600 MHz működjön? -
fudi2002
Topikgazda
válasz
GIORGIONE76 #55866 üzenetére
Ha 3.genes procira vált, kerek 3000-el fog menni. 1-2 gen ilyen. Nincs baja semmi alkatrésznek és a beállításoknak sem. XMP-ből is általában van 2 profil, a nagyobbat kell használni.
-
tomazin
veterán
Sziasztok!
Lehet nem jo helyen vagyok, de akkor iranyitsatok el pls.
Adott egy msi b450a pro max lap es egy gskill aegis 3000 rampar. Ahogy beraktam a lapba azt mondja,h 2133on megy.
Illetve kiirja a ramokat is
Egyikre 2800at, masikra 2933at ir autoban. (16-18-18-38)
Fogtam es az auto helyett mondtam neki,h akkor 3000en kellene mukodni, de vsz emaitt a 2. inditasnal ujraindulgatott par sec utan.
Mi lenne itt a teendo?
Elsore is koszi -
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Bár sose voltam híve a 4 db mem. modulnak nem dual ch. rendszerben, most mégis lehet rászánok némi pénzt, lévén DDR4 árak kellemesen megfizethetőek mostanában.
YT benchmark videókból tudjuk már jó ideje, hogy Intel-nél a játékok jó részénél FPS töbletet eredményez, igaz, cserébe kissé melegebb a CPU az IMC-t ért extra terhelés miatt.
Azonban ugyanezt az eredményt látom a frissebb videókban, Ryzen 2xxx, pláne a Ryzen 3xxx CPU-k esetében.
Vki megosztaná a gyakorlati tapasztalatait a mindennapi felhasználás során?
Különös tekintettel a Zen+ architektúrára.Köszi előre is!
-
koko52
nagyúr
válasz
Dragon3000 #55849 üzenetére
A CPU-Z Hynix-nek írja. Nem akarom lehúzni a matricát mert eladásra kerülnek. Egyébként 1,5 évesek.
-
Gomisan
tag
Sziasztok,
az normális, hogy a HWINFO 1600 mhz-et ír a 3200-as memóriára?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
koko52 #55847 üzenetére
Meg is nézted a rajta lévő csipeket? Kitudja lehet, hogy már ilyen és olyan verzióval is van szerelve. G.skill is árul olyan ramot, ami régebben samsung b-die volt és most már hinyx cjr és sehol nem tüntette fel ezt a váltást, ne kérdezd melyiknél volt, mert annyit nem ér nekem az egész, amennyire túl volt árazva a b-die és csak fórumon olvastam.
-
L4mie
veterán
válasz
fudi2002 #55844 üzenetére
+ mindenki más aki hozzászólt, köszönöm
az infókat, én se vagyok otthon, de calculátort mindjárt leszedem itt is meg akkor rákeresek valami megbízható forrásra milyen die ez a G Skill ram.
, egyenlőre stabil a rendszer, de szerintem tud ez némileg jobb időzítéseket is produkálni.
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
Mivel Ryzen topicban figyelmen kívül hagyták a kérdésem, ezért megpróbálom itt, hátha tudtok segíteni (RAM kérdés)D-ram calculatorban, melyik memory type-nak felel meg a hynix D-die?
-
forest_ns
tag
Annak lehet jelentősége hogy a ram dobozán HX426C13PB3/16 van, de a gépből kiolvasva mindenhol KHX2666C13/16GX?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Egy villámkérdés erejéig zavarnálak titeket.
Játékok alatt van észrevehető különbség, ha a memóriák 1333Mhz helyett 1066Mhz-en futnak? Előre is köszi! -
Dezse18
csendes tag
Üdv , létezik az hogy egy ASROCK FATAL1TY B450 GAMING K4 alaplap + G.SKILL 8GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 KIT és a memória megy 3400MHz is tökéletesen ?
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Segítséget szertnék kérni az alábbi dologban.
Adott egy konfig;
Asrock B360M Pro4 alaplap
I3 8100 proci
Corsair Vengeance LPX CMK8GX4M2A2400C14 4 GB DDR4-2400 DDR4 SDRAM /x2Ehhez hozzáraktam egy DIMM1: Kingston HyperX KHX2666C13/16GX 16 GB DDR4-2666 DDR4 SDRAMot. Az alaplap támogatja, de a processzor csak 2400MHz-ig.
A biosban így néz ki
A Kingston önmagában kb fele akkora teljesítményű, mint a Corsair-rel, ha vegyesen mindet belerakom, a régi teljesítmény kb 75%át hozza.
Kérdésem, hogy ez így rendjén van, és esetleg egy másik prociva javulna a helyzet (ami támogatja a 2666MHz-et)? Vagy valamit át kellene konfigolni még?
Jelenleg az A1 a Hyperx, az A2B2 a Corsair. -
Vistaboy
veterán
válasz
koko52 #55834 üzenetére
Tudom, közben kiderült, hogy nem csak a LED hibás, hanem a modul is - vagy azóta pusztult meg -, mert minden játékom, ami kihasználja a több memóriát, elkezdett szaggatni és töltögetni, a feladatkezelőben pedig 8.0 GB lefoglalt RAM-tól feljebb nem megy, hiába ír 16-ot.
Már felvettem a kapcsolatot a webáruházzal, elküldtem a számlát, most várok a válaszra, hogy miképp juttassam vissza és hogy kapom meg a cserét...
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy létezik DD2-es 4GB-os modul LGA775-ös platformra? Nem ECC-s!
Köszi -
Bivaly26
tag
Feleségemnek is a laptopjába 4gb ram mellé vettem még 4gb-ot!Olyan találtam tipusszám szerint amilyen a régi volt!És duálba mennek is!Hogy nálad működni fog-e az jó kérdés!lassan egy éve használja és nem volt vele gond!De ha választani lehet akkor a kingston lehet menni fog ha nem találsz ugyanolyant!
-
Sziasztok!
Húgom laptopját ki szeretném bővíteni +4GB RAM-al. Jelenleg egy Kingston ACR16D3LS1KFG/4G van benne.
Találtam egy eladót, akinek az alábbi modellek vannak eladók
Kingston ACR16D3LS1KNG/4G
Samsung m471b5173qh0-yk0Ezek közül melyiket vegyem meg? Nem értek hozzá, de első blikkre a Kingston jó lehet bele. A laptop egy Acer Aspire E5-571g-606H. Köszi a segítséget előre is!
-
xatos3
senior tag
sziasztok!
Segítségre van szükségem, ez pontosan milyen memória chippekkel van szerelve?
DRAM calculator for ryzenhez kellHX432C16PB3K2/16
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Előre is elnézést, amiért ilyesmivel zargatom a súlyosabb problémával szembesülő fórumtársakat, de nem tudom, hol máshol érdeklődhetnék a nálam jelentkezett kellemetlenséggel kapcsolatban.
Nos hát: Tegnap építettem meg az új konfigomat, amibe egy AORUS X570 Pro alaplap, egy Ryzen 7 3700X proci, valamint 16 GB (2x8 kit) 3600MHz-es, CL16-os TridentZ Neo memória került.
A jelenség a következő: Az egyik RAM modulon nem működik az RGB LED. Már az első bekapcsoláskor sem világított, úgyhogy valószínűleg nem az lehet a hiba, amit külföldi fórumokon olvastam, miszerint az XMP engedélyezésekor szokott ez előfordulni Gigabyte lapok esetén. Hacsak nem volt alapból belőve, amit én nem hiszek.
Maga a memória egyébként szuperül megy, frissítettem az alaplap BIOS-át a jelenlegi legfrissebbre, majd engedélyeztem az XMP-t, és semmi baja sincs teljesítmény terén, viszont engem kicsit azért zavar, hogy nem világít az egyik modul. Nem mintha amúgyis sokat lehetne belőle látni a hűtő alatt, de azért na, ha már fizet az ember az RGB-ért, akkor működjön.
Valaki látott, vagy tapasztalt már hasonlót? Mondjuk később tervezek 32 GB-ra bővíteni (még egy ilyen kittel), akkor ki fogom tudni próbálni, hogy esetleg másik slotban mit alkot, de jelenleg nem akarom szétszedni. Remélem, nem gyári hibás rajta a LED, mert bár a gép teljesítményét nem befolyásolja, akkor is picit zavaró.
Köszi előre is és elnézést, amiért ilyesmivel itt zavargok.
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Előre is sorry, hogy ilyennel traktálom a topikot az űrkorszak küszöbén (vagy benne).
Kérdés a következő.
Van egy réges-régi Asus P5q3-as lapom amiben volt 2x2GB CM3x2048-1333C9DHX Corsair ramom. Szereztem ezek mellé egy 4GB-os DATARAM 64329 PC3-10600U szintén 1333Mhz-es RAMOT (ez Micron csippekkel szerelt).
Na most. Miután a 2x2GB Corsair mellé berakom a 4GB-os modult akkor 1333Mhz-ről 1066Mhz-re esik a tempó. Ha a SIW progival megnézem, akkor a két 1333-as Corsairt 1066-osnak látja, míg a 4GB-os DATARAM-ot változatlanul 1333-asnak. Ez mitől lehet, és van-e rá orvosság, hogy 1333Mhz-en fussanak? Ha netán mégsem futnának 1333-on csak 1066-on, lenne jelentősége, nagyobb teljesítménycsökkenés?Másik kérdés.
A fentiektől teljesen függetlenül, van annak jelentősége, hogy a DIMM A, vagy DIMM B slottokat használom?Előre is köszönöm!
-
bot1978
senior tag
Lehet hogy tárgytalan, mert ma behoztam a modult, amit kisípol otthon az Extreme4.
Betettem egy DELL brand gépbe és hibátlan az USB-ről bootolt memtest86-al. Ez a brand gép viszont csak 1333MHz-en kezeli a DDR3-at.
Most vagy olyan hibája van ami csak 1600-on jön ki... de gyanús, hogy nem volt egyből kékhalál és amikor a 2x4GB mellé beteszem ennek a kitnek a jó felét, amit nem sípol ki a lap akkor sem lát az alaplap 12GB-ot, csak 8GB-ot, mintha nem lenne benne fizikailag a harmadik modul. Ilyet még nem láttam
Miközben egyedül 4GB-osként ezt a Corsair 4GB-os modult látja mind a 4 bankban végigpróbáltam, postol a gép vele BIOS írja, hogy 4GB-1600, ha a párját is beteszem úgy már kisípolja.Ha a jó kitet teszem mellé úgy nem sípolja ki, csak éppen nem látja. Csak a párját viszont egyedül is kisípolja az összes bankban. Ezért hoztam be, de itt meg jó. A fakkivan.
Évek ota ment az alaplapban mindkét pár 16GB-nak látta 1600-on. Még az sincs, hogy az alaplap utálja. Hogy utálom az ilyeneket...
-
bot1978
senior tag
válasz
koko52 #55815 üzenetére
Úgy értem valaki, aki összevár Corsair garit 20 féle RAM kitet, vagy bármit amit agyártó még gyárt egyéb cuccot, beteszi egy dobozba és egyszer fizet egy postaköltséget egy RMA számmal juttatva el a gyártónak mittom 30db terméket.
Most egy ilyen kit kb. 10-12k az aprón. Az egyik megy, mert nem egyszerre tojuk be egy pár, a fele legyen mondjuk 5k, tehát nekem kb. 5k alatt kell legyen a postaköltség, hogy értelme legyen vacakolni vele. Egyébként eladom a még hibátlan felét aztán ennyi. Más is így van ezzel. Régen volt is az aprón ember aki gariztatott egy-két gyártónál.Ezért kérdezem, hogy manapság nincs senki, aki intéz Corsair garit? Ti egyesével küldözgetitek a gyártónak? Jó, a ram éppen se nem nagy se nem nehéz, de azért annyira nem olcsó a posta...
-
koko52
nagyúr
válasz
bot1978 #55812 üzenetére
A kitet mindig párban kell visszaküldeni. Egyébként te is buknád anyagilag, mert az új modullal már nem kited volna hanem két egyforma RAM-od.
Mumee: Az szép eredmény. 3400 cl12 is volt itt valakinek Aegissel. Nekem csak egy kattintás volt, nem vacakoltam még vele. Subtimingek állításával biztos jobbat is ki tudnék hozni, csak minek.
-
bot1978
senior tag
válasz
bot1978 #55812 üzenetére
Elvileg nem kell egyesével vacakolni nem? Vagy ez nem úgy megy, hogy aki pörög benne az egy RMA számmal be tud küldeni 100 féle cuccot egy nagy dobozban aztán csók?
Most egy ramkit miatt végigvacakolni a csomagküldőt semmi kedvemInkább beszállnék a feladási díjba, ő is beljebb van meg én is.
-
bot1978
senior tag
Corsair élettartam garit intéz itt a PH-n valaki?
CMZ8GX3M2A1600C9B
Van egy ilyen 2x4GB-os kitem. Elkezdett akadozni a gép ránéztem a feladatkezelőre, hogy mi a tosz fut, és arra lettem figyelmes a memóriahasználatnál, hogy csak 8GB ramot lát a gép 16GB helyett. Elkezdtem csekkolni egyesével és ebből a párból sípolja ki az egyiket. Még kék halál sem volt. Csak csendben meghalt. -
WoodrufF
tag
Sziasztok!
Quad channel, hogyan működik 6 modullal, ha betelik az első 4 modul visszavált dual channelra?
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
koko52 #55808 üzenetére
Tudom, nekem is mennek pl 3266-on, csak nem hiba nélkül, 3000-en hibátlan, lejjebb meg még elég feszes kis időzítést is sikerült elérnem, de az optimális teljesítményhez kellett azért a magasabb freki is,
amit iránymutatásnak írsz, ezek szerint valakinél mégsem csak az -
koko52
nagyúr
-
GIORGIONE76
őstag
Sziasztok lenne egy kérdésem, hátha találkozott már valaki ilyennel,
van egy Ramdisk-em kreálva, 12Gb,
a profilom elég laza hozzá, de a teszteken IBT AIDA rendre elhalálozik,
IBT-nél még standardon sem bír két körnél többet,Lehet enek az oka a Ramdisk???
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
MDani89 #55803 üzenetére
Létezik egy ilyen dolog:
de, azért el lehet érni magassabb frekiket 4 modullal is, csak ahhoz kézzel állíts be mindent, feszültség, timingok, ellenállíásértékek stb.
nekem a 3000-hez sikerült egy elfogadható profilt összerakni, de felette ha ment is,
elhullott a teszteken,
most is hasonló problémával küzdök, de nem a 4 dimm miatt,
ha tudok segítek bioszban, mert msi-m van ;-)
-
MDani89
újonc
Sziasztok!
A következő kérdéssel, problémával fordulok hozzátok.
Napokban vásároltam 2*4 Gb használt memóriát a már meglévő 2*4 Gb mellé.
BIOS és a Windows is elsőre felismerte a 16 giga memóriát.2400 MHZ-en a rendszer stabil, azonban ha felrakom 3000MHZ-re XMP profillal, pár perc működés után kifagy a windows, teljesen mindegy, hogy csak böngészek, vagy játszok.
Érdekes, hogy Memtest hibát nem adott a ramokra, élesben mégis kifagy a gépem.
MInden esetben más kékhalál, ill hibaüzenetet kapok. Pl.: CRITICAL_PROCESS_DIED
A 2 KIT memória teljesen ugyan az.: HX430C15PB3K2/8
Az eredeti 2*4 GB memóriámmal gond nélkül ment a gép 3000MHZ-en, a bővítés során lépett fel ez a gond.
Konfigom:
MSI B450 Gaming plus
Ryzen 5 2600
FSP Hyper 600W táp
RX 580 GPU
HyperX Predator 3000 MHZ 2*4 + 2*4 Gb.
Win10 64 BitTalálkoztatok már ilyennel? Van ötletetek, javaslatotok?
Köszönöm,
Dani -
MaxxDamage
félisten
válasz
#24845312 #55747 üzenetére
Rendeltem egyet (élettartam garival) 8k-ér.
Elvileg a 2666MHz memória való (gyárilag) a Dell G7 laposomba (idei széria/gyártás) és a 2x8GB = 16GB csak elég lesz és nem bánom meg a 2x16GB 2400MHz-s leváltását később./bár ez Samsung volt, a 2x8GB meg Micron, a Samsung eddig bevált a másik márkát nem ismerem... bár a VRAM (GDDR6) is Micron/
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- További aktív témák...
- AKCIÓ - ÚJ Samsung 8GB 1600MHz DDR3 modulok
- Eladó 8GB DDR5 SODIMM RAM memória 5600MHz és 4800Mhz (Samsung, Micron, SK hynix, stb.)
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR3-as 4, 8GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- Micron 8 GB VLP DDR4 2133 MHz Registered ECC CL15 1.2V (sok)
- Kingston HyperX Renegade DDR5 6400 CL32 (6000CL30) 2X16 GB - 2033-ig gari itthon
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest