- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pityke78 #45646 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.A tesztkonfigok:
- Dell Optiplex 330
- épített gép, Asus M2NPX-VM alaplappal (X2 BE-2300 CPU-val)
- épített gép, Gigabyte GA-M52L-S3P alaplappal (Athlon II 440 CPU-val)A tesztelendő ramok Qimonda, Nanya, Infineon, és hasonló vacak gyártó modelljei (1 / 2 GB DDR2)
Az esetleírás:
Kb. 10 modulom van, amit elkezdtem tesztelgetni a számítógépekben. Először az Asus alaplappal végigpróbáltam a modulokat az éjszaka, majd eltettem magam aludni. Reggel a modulok közül csak 2 db volt hajlandó úgy elindulni, hogy a gép nem sípolta ki őket azonnal. Azokat a modulokat teszteltem, hibátlanok.
A maradék memóriákat beledobtam a Dell konfigba. (érdekessége, hogy ledkijelzős). A 8 db memóriából nem ismert fel sajnos 1 db-ot sem, sőt 1 modullal nem is kompatibilis (Nanya).Ezután elővettem a Gigabyte lapos AM3 konfigomat. 8 / 8 memóriával le tudtam futtatni a memória tesztet, hiba nélkül. Azóta a Dell konfig is érzékel belőle 6 db modult. 2 db-al még vacakol. Az Asus továbbra is kisípolja a memóriákat.
Egyébként mindegyik konfig hibátlanul működik. A memóriák érintkezőit megtakarítottam, egyiken - másikon van egy apró karc is, de az gondolom nem befolyásolja a dolgot.- Valaki járt már így, hogy egyszer mennek a memóriák, máskor nem?
- Lehetnek ezek a ramok hibásak, annak ellenére, hogy az AM3 konfigba hiba nélkül lefutott a ramteszt?
- Előfordulhat esetlen olyan, hogy a memóriák érintkezői elkoptak, vagy nem érintkeznek rendesen?Minden segítőkész hozzászólást köszönök előre is a témával kapcsolatban!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Kingston FURY Beast RGB 32gb ( 4x8gb ) DDR4 3200MHz
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged