Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• suti237

csendes tag

Hali all.

Egy kérdésem lenne.
    Szerintetek mennyire lenne érdemes a gépemet vissza "butítani" 4gb 1066 Mhz-es DDR3-as Ramokról 8gb 800Mhz-es DDR2-es ramokra. Az a problémám, hogy sokszor elég karcsún elég csak a a 4 giga ram, de az alaplapom ddr3-ból csak 4 gigát eszik, ddr2-ből viszont 8-at. Csak ugye a ezzel a Ramok sebességéből veszítenek elvileg 33%-ot.

Konfig:
    Asus p5kc alaplap [link]link
    Intel q6600 2,4Gh Quad core Proci
    Asus Nvidia 560Gt OC 1gb vidkari
    Samsung 470 128gb ssd
    Jelenleg:
    4gb Kingstone 1300mhz Ram - 1066mhz-en futtatva ( a lap OC nélkül ennyit bír )
    Most néztem vaterán 4db Qimonda DDR2-800 (2 pár HYS64T256020EU-2.5-C2) Ram-ot. = 8gb

Mivel sehol nem lelek már LGA 775-ös lapokat amik biztosítanák a p5kc által kínáltakat és tunák a 8 giga ramot. ( Persze nem vagyok olyan nagy szakértő, lehet csak nem jól kerestem)

Amire a gépet használom: Játék, PShop, Tervező progik elvétve.
    Win7 64 bit fut a gép alatt. és alap járaton az ikonkezelő, chat, és rainmeterrel, és a 3 egér vezérlő driverrel (rajztábla, gamer egér, vez nélküli egér-bill) ... együtt nagyjából 2gigát eszik meg. Így ugye 2giga marad manőverezésre ami azért nem oylan sok.

Ezért gondolkozom a RAM cserén, vagy nem tudom win8 javítana-e a helyzeten.
    Esetleg nincs-e olyan lehetőség hogy mind2 ( ddr2 - ddr3 ) ram bent van és lehet bootkor váltogatni, hogy mit használjon?

Ebben a dilemmában kérném a segítségeteket. Előre is köszi.

Új hozzászólás Aktív témák