- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Bluetooth hangszórók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen RAM-ot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssolitude
őstag
Gyakorlatilag bármelyik ilyen profilú cég levágja méretre,ha megadod pontosan.5mm-es plexi,áfa nélkül 11.000/nm(kb.)Ha profi cég,akkor milliméter pontosan vágnak.A képen látható cucc 0.62 nm,kb 5000HUF volt(hátlappal együtt,amit végülis nem használtam fel).
Amire érdemes minden plexivel hobbyzónak odafigyelni:elég nagy különbségek tudnak lenni plexi-és plexi között.Amiből a házat csináltam,az egy hihetetlenül rideg,szilánkosan forgácsolható anyag,ellenben fényes,nehezen karcolódik,és nem mattul be.Majdnem olyan mint az üveg.Létezik olyan is,ami sokkal könnyebben,akár kézi szerszámokkal is megmunkálható,lágy,könnyen hajlítható-ám egy idő után mattul valamennyit,és a felület nem annyira ''átlátszó''(szerintem),nem annyira üvegszerű.Ezt mindenképp érdemes a vásárlás vagy rendelés előtt tisztázni a céggel,akinél vágatod az anyagot.Természetesen ennek függvényében az ár is változhat. -
ssolitude
őstag
Íme saját gyártású plexiházam.Fő csapás iránya,hogy fekvő legyen,és minél kisebb ha lehet...[link]
-
LineLord
tag
Revoltec window kit-et hogy tudom ossze aplikalni?
Eddig
- korbelet rajzolva a mellekelt gyuruvel
- kivagva
- gumi az oldallap ellere fel rakva, ahogy az utmutaton van
- a plexit most hogy haxoljam be? 1oraja ezze szenvedek -
Pít
tag
Illesztést, hogyan oldjátok meg?
Először átlátszó sziloplasztra gondoltam...
De most legjobbnak a kloroform-os heggesztést találom, akár csavarozva is...
5ös, meg 3as lemezekből csinálom majd... -jó, hogy időben idetaláltam!
Fontos, hogy jó stabil legyen...
Hogy ne karcolódjon igazán, egy krómozott bukócsőben lessz az egész ház
Miért festetek?, lehet kapni fas*a, üvegfoliákat..:
tükör, féligáteresztő tükör, betörésvédelmi, stb..
Ami igazán érdekel? Tulajoktól kérdezem!
Statikusan nem töltődik?
Mer az semminek nem tenne jót, és a vencsik miatt elképzelhetőnek tartom...
De lehet, hogy Farraday-kalitkaként működik... -akkor belül nem igazán jelentkezne ez a dolog...
A gyáriakat nem látták el vmi okossággal? (földelések, stb)
Nincs rá szükség?
Az alaplap is simán plexin van? -
Shavezz
tag
válasz
Konflikt #139 üzenetére
Hát nemvagyok nagy elektronikai szaki, de ha jól tudom akkor a földhurok úgy keletkezik, hogyha egy egység többfelől van leföldelve. Ilyenkor elektromos zaj, zavar keletkezik, ami zavarhatja az antennát, hangkártyát, tunerkártyát, wlant. És nagyon nehéz kiszűrni, ha még nem találkoztál vele. Cserélgetheted a kártyákat, hogy melyik szar aztán egyiksem csak épp zavarja vmi
Konkrét gondot nem okoz, van aki észre sem veszi. -
Konflikt
addikt
válasz
Géza Norbert #138 üzenetére
Köszönjük az infot, ilyen még ugysem volt a topicban
-
Géza Norbert
csendes tag
Hello,
Hátha tudok segíteni
www.gezanorbert.hu -
Shavezz
tag
Srácok kivágott oldallapra plexit 2komponensessel felragasztani jó ötlet?
Ezt a csavaros megoldást szeretném hanyagolni, mert sztem nem szép. -
ToBeY
nagyúr
Hol és mennyiért lehetne venni viszonylag nagyobb méretű plexit,ahol persze méretre is vágnák?
-
harry
veterán
-
Konflikt
addikt
Full plexi házaknál nem hiányzik a földelés?
Pl. meghajtók semmihez sincsenek kötve, amin kersztül le lenne földelve a fém vázuk.
Sztem össszekötök mindnet egy vékony kis drottal, az alaplapot, a tápot, meg a meghatókat is -
baresz
tag
Hi!
Flexel csak gányolva lehet plexit vágni mert nem vágja hanem olvasztja,erre a célra rezgőfűrész vagy a Dremel-re szerelhető mini körfűrész a legjobb ,a ház oldalához már jólenne a flex de csak 1.5-ös koronggal de még azzal se lehet igazán szépen,használhatóbb a rezgőfűrész fém lappal és kikapcsolt előtolással, a tökéletes megoldás megintcsak Dremel profilmaróval mert ezzel még szép íveket is lehet vágni.
Az egyszintbe hozás igen nagy pontosságot igénylő feledat komoly szerszámok nélkül szinte lehetetlen.Egyszerűbb a plexit a lemez álá megoldás a lemez úgyis kb 1-1.5mm vastag amit ha szépen lecsiszolsz az éleinél nem lesz csúnya, tömíteni meg bármilyen szilikon alapú anyag jó.
[Szerkesztve] -
camino
tag
Nagyon leült a topik, mindenki barkácsol?
Mindenesetre itt a hétvége, én holnap fúrok, reszelek
-
MyKonzerv
senior tag
bocsi, ha lett volna már szó róla, de hol és mennyiért tudom kivágatni a ház egy oldalát és néhány venti lyukat?
-
camino
tag
Nah, megvettem én is a plexi lemezkémet pénteken... Ma neki is láttam. Méretre vágtam, még a venti helyet kell kivágnom (a hajlítást most mégis kihagyom). Majd rakok fel képet az eredményről, hogy hogyan is oldottam meg.... Mindenkinek jó barkácsolást!
Ja, és valahol olvastam, hogy valaki tükör lapot tett a gépe aljába.. az is jól nézhet ki, lehet hogy kipróbálom..
[Szerkesztve] -
csanee
tag
Hali!
Nna. Lefújtam egy rétegben egy másik kis plexidarabot. Sajna ez is eléggé buborékos lett, meg el van folyva több helyen, pedig vízszintben volt. Szebb, mint az előző próbálkozásom, de nem az igazi. Majd még 1-2 réteget fújok rá, hátha jobb lesz. Remélem kb 16-18 óra száradás elég az első rétegnek -
Gergello
addikt
Hi!
Anyagilag nullázódtam, szóval festésvárat magára, viszont a tető és oldallap vmint az 5.25-ös takaró lemez átalakítása a hétvégén kész lesz.
Unreal Tornamentes dizájn melletem döntöttem végül. Nem soká nyitok neki topicot ahova majd lehet jönni leszólni a házat.
Most megyek furkálni meg reszelni bye! -
Volkov
senior tag
hali!
van vkinek tapasztalata házból kivágni részt plexinek?
az a fő gondom, hogy kicsi kéne, kb 14*14 cm-es négyzet. namost ezt flex-el hogy lehet szépen? ráadásul, nem oldalra akarom, hanem a ház tetejére, így nem csak a fedlapot kell vágni, hanem magát a házat is.
és végül: hogy lehet ugy berakni majd a plexit, hogy egy szintben legyen a házzal?
köszi -
harry
veterán
Nincs valakinek egy fölös plexidarabja? Nem baj ha karcos, csak min 320*320*4mm legyen. Ha esetleg van, akkor szóljon, árban megegyezünk
-
Tomi84
aktív tag
Hogy áll a festés csanee? Mutass már képeket, én is kiváncsi vagyok rá, és szerintem nem vagyok egyedül
Ja, a plexit nagyon nehéz egyenletesen vágni. Én mondjuk a vágókoronggal szoktam, de utánna élivel (már azt az élét amit éppen vágtam) egy finom dörzspapírra állítom (kb 800-1000) és egyenesre csiszolom. Kicsit hosszú idő, de a végére olyan mintha új lenne -
Tomi84
aktív tag
Üdv.
Szerintem is a kérdegumira gondolsz. Kapható bármelyik barkcsboltban, de ha jót akarsz magadnak akkor maradsz inkább a jó öreg csavarozásnál. Lehet kapni pofás imbuszkulcsos csavarokat, azok tényleg jól néznek ki.
A kédergumis az viszont elég kényes megoldás. A nagy ''gond'' vele, hogy a plexi pontosan akkora kell hogy legyen mint a kédergumi belső része, hogy nem mozogjon benne. Emiatt viszont rohadt nehéz beletenni, igazándiból csak szappan+csavarhúzó kombót felhasználva van esélyed a sikerre. Namost pont emiatt nem is használhatsz 4mm-esnél vékonyabb plexit (a vékonyabbat összetöri a csavarhúzó), amit meg ugyebár jóval nehezeb megmunkálni és a kédergumihoz elég precízen kell vágni.
Én azt mondom neked, hogy maradj inkább a csavarozásnál, azt is meg lehet szépen csinálni, és ha elreped/megkarcolódik/akármi, sokkal konyebben ki tudod cseréni.
Sok sikert a barkácshoz, aztán majd közolj képeket! -
Xantomas
őstag
Úgy hívják kéder gumi. Ha elég feketébe öltözöl, és hajnali 2 körül meglátogatod a cinkotai autóbuszgarázst, akkor nagy valószinüséggel relative ingyen is tudsz szerezni.
De komolyra fordítva a szót: nézz be az O*iba, P*aktikerbe, vagy a többi barkácsboltba, és kérdezd meg az eladókat, hogy tudnak e adni.
A csavaros megoldás szerintem lehet szép: vegyél olyan csavarokat amiknek a feje imbuszkulcsos. -
TXT
őstag
Hali!
Chieftec nagytornyom van. Szétszedtem az egészet alkatrészeire. Az oldallapba vágtam flex-szel két ablakot, majd leszintereztettem mindent kívül-belül (miután levakartam, lekromofágoztam a gyári feketét), mert a fekete nem tetszett. Elég durva lett! A kérdésem az lenne, hogyan lehetne valami gumiszegéllyel (vagy tudomisén hogy hívják pontosan) rögzíteni a plexit? Először popszegecsre gondoltam, de nem tudom összeroppanna-e a plexi töle és nem is tetszett annyira, ahogy kinéz a popszegecs ''hátulja''. Azután a csavarozás ötlött fel bennem, amihez persze lukakat fúrtam még a szinterezés előtt. De ha van jó megoldás gumival való rögzítésre, akkor talán az lesz a nyerő!
Valaki tud segíteni ebben? Ötlet, hol kapható ilyen? (ha kap6ó) -
m0dd3rm@n
csendes tag
Hello mindenkinek!
Már eléggé régóta dolgozok a gépházamon először csak alulap oldalú volt, de így hogy már a 3. gépházamat építem áttértem a plexire én is. itt Győrben az Alexovics Kft. mindig levágja elég pontosan és viszonylag olcsón a darabokat, csak a határidő általában olyan 5 nap. Nah. A tisztitás az tényleg rémálom, egyszerűen lehetetlen normálisan letisztítani, mindig karcolódik meg stb. Egy idő után megunja az ember aztán úgysem látszik, kivéve akkor hogyha az élét világítjuk meg LED-del és akkor aztán teljesen látszódik az összes karc rajta, ez akkor nem túlságosan nyerá, pl. ha valamilyen gracírmintát próbálunk megvilágítani.
Az üveg megoldásról annyit hogy nekem a gép alján ott fekszik egy 1 centi vastag üveg. Kb. 1 évig bírta a strapát, utánna egy csavart kicsit túlhúztam. És már meg is repedt pedig ez nem 3 mm vastag plexi volt hanem egy centi ami állítólag felfogja a pisztolylövést is. Mondjuk az hogy nehéz az télleg igaz, mert mikor a gépházam eleje meg a teteje volt ebből az 1centis üvegből akkor volt vagy 15-20 kiló összesen.
Egyszer majd, ha treljesen készen lesz a gép akkor felteszek egy két képet a netre,, aztán meg látni lehet, hogy plexi mennyire yo meg mennyire nem.
Szvsz ahhoz hogy átlászót csináljuknk arra tökéletesen jó, az hogy karcolódik az annyira nem lényeg sztem.
Karcok eltávolításához az a paszta ami mobilokhoz yo, az sztem ehhez is tökéletes. De ha valaki azt a polírpasztát akarja használni ami a Dremelhez van akkor azt felejtse el. Mobilomon kipróábltam ls a legkisebb karcok sem tőntek el róla. Szóval semmi értelme.
Remélem használhatót dolgot írtam le. Ha valakinek kell segítség az szóljon nyugodtan, elég sokat dolgoztam már plexivel, és nagyjából tudom hogy mit lehet vele és mit nem.
The_Lampire -
csanee
tag
Okés, köszi, én szerintem elkapkodtam kicsit a festést. Kb 15-20 percet vártam az első réteg után.
Ja a Ferm-ben az a jó, hogy adtak hozzá ilyen flexibilis hosszabító vackot. A vágókorongot még csak plexin próbáltam, fémen még nem, de plexit nem jó vágni vele, nem lehet egyenesen vágni. Úgyhogy a plexinél marad a fémfűrész
Hú de sok lett a plexi szó az előbbi 2 mondatomban -
Tomi84
aktív tag
Nekem is bubis lett a festés, egészen pontosan az első réteg, ezért mondtam, hogy megmarja a plexi felszinét. A rétegek között legyen rendes száradási idő! Ha nem hagyod rendsen megszáradni olyan mintha egyszerre fújtad volna le az egészet. Érdemes 1-2 napot is várni, én a radiátor lefújását úgy csinlátam, hogy amint formára lett vágva a plexi lefújtam 2x, köztük kb 1 órával, összeraktam az egész keretet, és amikor már egyben volt (kb. 4 nap után) akkor fújtam le az egészet megint, és így lett sima. Én kimondottan közelröl 5-10cm távolságról fújtam, de gyorsan haladtam, nem fújtam sokáig egy helyre. Lehet hogy a széleire nem jutott elég festék, csak 1-2 réteg, és azon ezért lűtszik hogy megmarta.
Használd egészséggel a Ferm flexet, ha szeretsz barkácsolni akkor az tényleg nagyon sokat fogod használni!A vágókorong viszont gyárilag elég gané, hamar tönkre fog menni az összes. Sok helyen kerestem, de a legjobb ha fogorvosi műszerboltban veszel, ott carborum korong néven fut, és a lehető legjobb minőségű!
-
-
csanee
tag
Csak egy kis darabot fújtam le próbaképpen. Majd este csinálok képeket, de csak webkamerásat tudok, mert nincs digigépem.
Lehet hogy majd kipróbálok egy olyat, amit a bit-tech.net-es linkben szúrtam be.
Most vettem egy Ferm kombieszközt, úgyhogy indul a gravír
Nektek sem ment tegnap délután a Ph? -
warren20
tag
a hő lég fúvó az kevés.. de mondom nem fogod tudni meghajlítani ahhoz speckós hajlító gép kell...De te tod!A törlés az mehet akármilyen ablaktisztítóval mi a cégnél clin szoktunk használni mert az nem alkoholos meg le is tisztítja, de 1 persz múlva úgyis poros lesz szívja magára a port mint egy fekete lyuk....Az üveg meg törik egy számítógép háznak nincs akkora merevsége..az is hajlik vmilyen szinten és egy vékony üveg lap mondjuk egy 3 as üveg mint egy ropi ugy fog eltörni aztán megtakaríthatod a géped..
-
Tomi84
aktív tag
hallod, ha megmutatod nekem, hogy tudsz egy fémfűrésszel és dörzspapírral üveglapot vágni/csiszolni akkor megigérem hogy váltok üvegre. De akkor jó lenne ha csökkentenéd a súlyát is, mert mint az köztudott az üveg bazi nehéz. Továbbá a vékony üveglap azért nem jó, mert az üveg nem túl rugalmas, tehát ha vékony akkor hót zicher hogy elég hamar eltöröd. Ezzel szemben a plexi rugalmas, oldalirányban hajlékony (de felületi feszültségtől óvni kell, attól egyböl törik), könnyű és puha tehát jól lehet vele dolgozni. Statikusan töltődik? Egy vékony kis dróttal le kell földeni a tápot és az alaplapot.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
warren20 #100 üzenetére
Hajlításkor nem is gondoltam nyílt lángra, tapasztalatom szerint könnyen buborékos lesz. Hőlégfúvóval akarom melegíteni, remélhetőleg azzal egyszerűbb és egyenletesebb lesz. Az alkoholos törlésről pedig kösz az infót, nem tudtam. Ezek szerint vagy száraz ronggyal, vagy nedvessel kell letörölni lefúvás után.
-
wolfman
veterán
Na cső! Kérdem én hogy miért nem lehetne ezt megoldnai vékony üveglapból? Az biztos nem töltődik fel statikusan és nem is karcolódik annyira! Na meg olcsóbb is!
-
warren20
tag
Egy privát kérdésem lenne??Azon kívül h átlátsz a plexin meg láccik a sok fény meg mittom én...Pfffff vonzza a port mint az álat feltöltődik sztatikusan még az is lehet h szarrá vágja gépet...Én egy olyan reklám kivitelező cégnél dolgozok ahol plexivel is foglalkozunk nem elég profi módon és amikor leveszek egy plexi táblát még ívet is húz annyira feltöltődik...nah lehet h egy kis darab nem olyan drasztikus de akkor is sztem ...kéne találni egy másik megoldást vagy speciális plexit
Létezik olyan plexi ami nem töltődik fel???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest