Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• spidersoft

senior tag

válasz rvn_10 #515 üzenetére

*Szépen* nem könnyű, de megoldható, ki lehet vágni :) Bejelölöd, hogy hova szeretnéd az ablakot, óvatosan fúrsz a sarkokba (kicsit beljebb ugye) lyukat, ahonnan indítani tudod a lemezollót, utólag kiigazítod a széleket reszelővel-gumikalapáccsal... ha rakoncátlankodik a lemezollód, akkor tehetsz fel rá keretet is akár lécből, akár másból.

Plexit millió helyen árulnak, ára a vastagságával nő (és színével, a víztiszta szokik lenni a legolcsóbb). Neked vastag nemigen kellene, olyan 3mm sztem megfelelne, bár ebben nincs tapasztalatom, hogy mi mutat jól a gépház oldalán... ugye ha nincs meg a tábla kellő merevsége, akkor "gyűrődhet" ezzel fénytörést okozva, ha meg vastag, akkor meg randa. No mindegy... saccra vágva olyan 5000Ft/m² táján várd az árát... (ha két 50x50cm-es táblára van szükséged, az összesen ugye ½m², tehát 2500Ft)

Alternatív keresőszavak:
    plexi
    polimetil metakrilát
    pmma

...nem keverendő össze az akrilüveggel, ami lényegében polikarbonát (PC), olyan, mint a CD-lemezek anyaga. Mivel "erősebb", nehezebben karcolódó anyag, így ebből készítenek naptetőket, üvegházakat, nagyméretű (több ezer literes, illetve 80cm-1m feletti vízoszlop számára) akváriumokat, mivel ott már akkora nyomása van a víznek, hogy azt a műanyagtól csak jóval vastagabb (és jóval drágább) üveg bírná tartósan. Akrilüvegnél légy figyelemmel, mert vannak cellás (üreges) táblák is, megtévesztően olcsóak (10mm vastag tábla 2-3000Ft/m²), de üregesek belülről, így nem üvegszerűen áltlátszóak, ezeket tipikusan melegházak, télikertek fejmagasság feletti "üvegezésére" használják, mivel a cellák miatt jó a hőszigetelő tulajdonságuk, a fényt jól átengedik, viszont nem törnek úgy, mint az üveg, és lényegesen olcsóbbak nemhogy a biztonsági üvegektől, de még a sima üvegtől is.

Ha jár erre valami modder, akkor várom a számítógéptuning-specifikus tapasztalatokat is, én csak általában írtam, hogy legyen valami válasz itt :)

Új hozzászólás Aktív témák