Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Powerbank topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
válasz
Palapo #34499 üzenetére
Szerinem kezdő gépnek tökéletes a D3300. Habár az 5300-nak sok előnye van, több fókuszpont, gyorsabb autófokusz, ami a gyerekek esetén nem hátrány
Viszont az általad leírtra mindenképpen legalább 18-105 kitobit javasolnék, de még elgondolkoznék a helyedben egy 18-200-as objektíven is (kb. ez felel meg a kompakt 10x-es zoomnak) -
Palapo
aktív tag
Sziasztok!
Eléggé ismeretlen területre tévedtem most.
Eddig kompakt gépeim voltak. Most egy Sony DSC-H10 gépem van,ami sajnos rossz lett(a másfél éves kisfiam leverte az asztalról). Hétvégére elkértem a tesóm Nikon tükörreflexesét. Barlangfürdőben voltunk,sétáltunk vidéken. Ilyen helyeken készültek a képek. A véleményem nagyon jó lett,különösen a feleségemnek tetszett. Jó volt használni,könnyűnek is mondható és ami a lényeg,hogy az elkészült képek nagyon jók lettek.
Na szóval! Elsősorban családi fotózásra lenne használva a gép és ebből kifolyólag, sűrűn kattintgatok.(Sosem lehet tudni,hogy egy 3,5 és egy 1,5 éves gyereknél mikor jön a "tökéletes" pillanat kép)
A tesóm Nikonja nem tudom pontosan milyen típusú,de a 3300-hoz hasonlít nagyon.
Nézegettem a D3300 és a D5300. Mi a különbség a kettő között,azon kívül,hogy a D5300 Wifis és picit nagyobb a kijelzője és kihajtható?
Milyen minőségű videót lehet vele csinálni?
150ezernél többet nem nagyon szeretnék rááldozni,hacsak meg tudtok győzni,hogy megéri ár/érték arányban.
Első körben a 18-55mm objektív megfelel,aztán majd kellene majd egy 55-108-as,de úgy tudom van 18-108-as is?Nyugodtan felhomályosíthattok több dologban is,mert nagyon új terület ez még nekem,de nagyon tetszik!
-
Throme
veterán
válasz
tvamos #34497 üzenetére
Ha lesz, ha nem, a dokkolóval elkéstek. Sigmánál is a dokkolóval egy időben, vagy utána megjelent obiknál van otthoni af tuningra esély. Nikon szinte már mindenre adott ki af-s obit budget szinten, nem fog újítani.
Komolyabb vázakban meg ott a tuning lehetőség.Szóval egyetértek.
Előbb rakja bele a belépőkbe az af tuningot (persze ebben se hiszek), mint obiparkot cserél dokkolóhoz....Mindegy, ahogy én értelmezem, az af beállítás marad itthon.
szvsz.
-
Throme
veterán
válasz
Balinov #34495 üzenetére
Szerintem nem lehet általánosítani. Magyarokban is megvan a szakértelem, a jóra törekvés, csak lassan kiölik a magyar managerek, és az óriási bérkülönbségek manager - munkás (mindenki aki nem vezető) közt.
Lehet ott máshogy osztják el a bevételt és aki tényleges munkát elvégzi, az is megél tisztességesen...erős szvsz
-
Throme
veterán
Én is zarándokoltam a Fóti útra párszor, eredménytelenül, szóval bánja a faxom hogy mi lesz velük. Ha már gondolkodni kell, nem csak az 1000x megcsinált rutin melót pörgetni, akkor ráírják a munkalapra, hogy nem találtak hibát... ezt a csehek is meg tudják csinálni...
Szerintem csak annyi lesz a különbség, hogy megnő a szervizelési idő a logisztika és utaztatás miatt.
Ha nem garis a cumó, akkor még a költségek is nőhetnek a mi kárunkra....Majd kiderül mennyire precíz az új szerviz.
Arra is kíváncsi lennék, hogy az anyacég, vagy a szervizközpont bármikor is ellenőrizte az itthoni csapatot, hatékonyan. Úgy értem, nem csak a riportokat, meg a színes grafikonokat nézegették egy laza péntek délutáni szieszta meeting-en...
A német szervizről sincs infó. Eperkutya anno dicsérte őket, és tuti nem olcsóbbak a magyarnál, csak lehet rájuk nem volt panasz...Majd a kezdők, vagy a kompaktnál jobb minőségre vágyók vesznek milcet, canont (bár a canon szervizelésről is hallottam rosszat..). Nem muszáj nikont venni.
Mi senkinek nem vagyunk piac, semmilyen téren. Ha van is képviselet, akkor jóformán Bp. mert ott van elég lélekszám...
(#34490) marcitp : DX-ből sem minden szűnik meg minden: #34486
AF állíás, gumicsere, szenzortisztítás ...pfff -
torzo
őstag
válasz
Throme #34486 üzenetére
Nemigen volt még olyan Nikon modell az elmúlt években, amellyel ne lettek volna komolyabb gondok.
Nem az AF beállítás, szenzortisztítás, stb. a gond. Sajnos nemritkán súlyosabb bajok vezérlik a tulajt a szervízbe.
Addig is rühelltem a helyzetet, amíg a Fóti útra kellett elzarándokolni. És voltak felesleges köreim is abból adódóan, hogy hanyagul végezték el a munkájukat.
Ha esetleg a morvák sem csúcsprecízek, akkor aztán lehet a fejet a falba verni és postázni hetekig.Ráadásul dx-ből talán nagyságrendnyivel több van az embereknél, mint fx-ből. Magyarországon legalábbis.
A lényeg, hogy a magyar piac nem pálya a Nikonnak.
Nem éppen rokonszenves hozzáállás.
Engem ez most nem érint, de bosszant nagyon.
-
Aaron14
őstag
Én egyszerűen nem tudtam megszokni azt a lötyögős kivitelt és az olcsó műanyagot sem. Ezért vettem egy MB-D80-at, majd kiderült, hogy kontakthiba miatt nem tudom használni, így 2 óra múlva már vissza is vittem a boltba.
Szóval most teljesen tanácstalan vagyok. A Meike, mint utólag kiderült okés volt, csak nem minőségi darab, a Nikon passzol és jó a fogása is, viszont a D90-el kontakthiba lép fel. Elvileg egy kis pöcköt kellene arrébb mozdítanom, hogy a markolat kapjon áramellátást (ismert hiba), de nem merek belenyúlni a gépbe, még annak ellenére sem, hogy tele van az internet a megoldással. Szerintetek a Nikon szerviz ilyet elvállal?
-
Throme
veterán
válasz
aleister #34487 üzenetére
Végül is nincs bezárás, csak a komolyabb szervizmunkákat kapta meg a cseh cég, ahogy én látom. Az egyszerűbb, betanítható robotmunkát megtartották, amihez nem kell magas szaktudás, olcsóbb munkaerő végezheti. Nem csodálkoznék, ha nikon is kihozna egy dokkolót, akkor már ezért se kell szervizes, aki állítgatja a beküldött üveget. Hozzáteszem a vásárló jobban járna.... a nikonnak is ez lenne a legolcsóbb. Sőt a dokkolóból még bevétele is lehet. Garis beállítások még ráfizetések neki.... üdv a "szép" új világban
-
aleister
veterán
válasz
Throme #34486 üzenetére
Igen, ez sejthető is volt. Az FB oldalukon ezt írtam is. Fura egyébként, mert Karima reagált ott a bejegyzésre, ellenben magán a Nikon időfolyamán én nem látom.
Én is erre gondoltam háttérként, de nem kizárt, hogy egyszerűen költség lefaragás miatt kellett pár EU szervizt bezárni. Ha más országban is volt ilyen, akkor ez utóbbi lehetett az ok.
-
Throme
veterán
válasz
aleister #34485 üzenetére
AF problémákat itt csinálják még...több más dologgal egyetemben, csak a fórumtárs nem másolta be az egész levelet
Kíváncsi lennék a dolog hátterére, mert nem hiszem, hogy olcsóbban dolgoznának az ittenieknél.
Elképzelhető sok volt a panasz (nem csak tükrös gépekről van szó).
Én se voltam elégedett velük. Itt is lehetett olvasni, hogy hiába vitték/küldték a szervizbe fókuszproblémás cuccost, nem lett jó.szerk:
"Az átvevőpont csak a termékek továbbítását végzi a szervizbe, illetve a szervizből a vevők részére. A javítással kapcsolatos bármilyen kérdés esetén a szerviz ügyfélszolgálata készséggel áll rendelkezésre.
Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a javítások helyének változásával nem szűnnek meg a szervizünk által nyújtott azonnali szolgáltatások. Az alábbi műveletekkel saját márkaszervizünkben továbbra is rendelkezésére állunk:
- D-SLR fényképezőgépek szenzortisztítása, tükörkamra és mattüveg tisztítás
- fényképezőgépek és objektívek külső tisztítása
- mattüveg, gumi burkolatok, objektív gumigyűrűk cseréje
- szoftveresen elvégezhető műveletek: AF beszabályozás, firmware frissítés, pixelfrissítés.
Tájékoztatjuk Önt, hogy a VSP Data a.s. Nikon szervizben a DX D-SLR fényképezőgépek és DX objektívek, a Nikon 1 fényképezőgépek és 1-Nikkor objektívek, valamint a kompakt Coolpix fényképezőgépek javítása történik. Az FX formátumú fényképezőgépek és FX objektívek, vakuk (Nikon SB termékek), sportoptikai eszközök (távcsövek) javítását továbbra is saját szervizünkben végezzük."
-
torzo
őstag
"Tisztelt Nikon Tulajdonos!
Köszönjük, hogy Nikon termékeit választotta! A Nikon magas minőségi követelmények teljesítésével igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy eszközeit Ön hosszú ideig megelégedéssel használhassa.
Kérjük, engedje meg, hogy levelünkben tájékoztassuk Önt a Nikon termékek javítási helyének változásáról.
A készülékek magas szintű javításának biztosítása céljából 2016. október 17-től a Nikon a DX formátumú tükörreflexes fényképezőgépeket és a DX objektíveket, valamint a Nikon 1 termékcsalád fényképezőgépeit és az 1-Nikkor objektíveket a Cseh Köztársaságban lévő Nikon D-SLR- és kompakt kamera szervizben javítja, jótállási időn belül és azon túl is.
A szerviz címe és elérhetőségei:
VSP Data, a.s.
Service Park Area NIKON
Průmyslová 1181
391 02 Sezimovo Ústí II
Czech Republic"
Na, ehhez mit szól a nagyérdemű???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OpenWRT topic
- BIOS frissítés
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Formula-1
- Powerbank topik
- Parfüm topik
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- ÚJ Inta360 X4 kamera BOLTI ÁR ALATT
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM objektív ( Canon ) - Újszerű -
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest