Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Micro Four Thirds
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Viperator
őstag
Adott egy D40 fényképezőgép, melyik fix objektívet érdemes venni? (pl. 50/1.8, 35/1.8, ...) Baba fényképezése céljából, esetleg gyenge fény mellett is jó legyen a kép!
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
#31757056 #17248 üzenetére
Tipikus Pixinfós teszt...
Fúj de nem szeretem.Az még hagyján, hogy tök más a két gép által készített tesztkép megvilágítása. Az egyik jóval világosabb mint a másik, pl a D3100 képe szinte már ki van égve egy két helyen, D5000-nél fehéregyensúly is tök sz@r.
Továbbá a D5000 képei sokkal lágyabbak... Míg a D3100 meg éles... És ez nem feltétlenül a gépek hibái.
Sőt mondhatnám, hogy a D5000 nem csinál ennyire rossz képet.
Meg Nikonokból nincs kihozva sose a legtöbb, mert gyakran nem a Capture NX-et használják.
(olvasgattam régen topicot a Pixinfón, ahol ezt sérelmezték, és be kell látnom igazuk volt...)
Inkább ne is reklámozza senki az ottani teszteket.... -
törölt tag
válasz
hello28 #17245 üzenetére
Szerintem marha egyszeru, a D5000-hez alig parezerrel tobbert 2 obi van. A 12 vs. 14 megapixel es a keszitett kepek zajtartalom kulonbesegbol kb akkor fogsz valamit eszrevenni, ha pixelenkent vizsgalsz egy kepet. Gyozodj meg magad:
D3100@ISO100 D5000@ISO100
D3100@ISO6400 D5000@ISO6400
A D3100 videofelveteli kepessegei ellenben sokkal jobbak mint a D5000-e, 1080p (a D5000 "csak" 720p), tudsz fokuszalni video kozben, a D5000-el csak manualisan lehet, a D3100-al viszont az AF gombbal video kozben is lehet fokuszalni.
Konkluzio, ha nem erdekel annyira a videozas, de jobban kell a 2 objektiv, akkor D5000, ha fontos a jobb video es nem kell a masodik objektiv akkor D3100.
Illetve ha jol tudom a D3100-at nem lehet infraval taviranyitani, a D5000-et pedig igen. -
törölt tag
válasz
hello28 #17245 üzenetére
Valaki írta fentebb hogy a D3100 nem megy utángyártott akksival, nem tudom esetleg szempont lehet e neked
Ha a videot is előnybe részesíted akkor mindenképp a D3100-at válaszd.
Mindkét géppel lehet jó képet csinálni. szerintem a megapixel szám ebbe a kategóriába nem oszt nem szoroz.
iso100 vs. kiterjesztett iso 100, infra táv vs. semmi (ill. kábel de ez van a D5000nél is) kihajtható LCD vs. sima (utóbbi nagyobb) bracketing vs. semmi, a linkelt táblázat nagyon jól bemutatja a dolgokat.De ami a legfontosabb sz@rj le mindent amit itt mondtunk mert csak az számit ami neked fontos, és nem más fogja használni a gépet hanem te.
Ha éppen több D3100-as tulaj ír neked akkor azt veszed, ha meg forditva akkor D5000-et?? Ez nem így megy, neked kell döntened!
Most már nagyjából tisztába vagy minden különbséggel, menj el nézdd meg személyesen, fogd kézbe forgasd meg, vigyél egy memória kártyát lőj pár képet, otthon nézdd meg stb...De azért D5000-et vegyél
-
Throme
veterán
válasz
hello28 #17245 üzenetére
Elméletileg gyengébb fényviszonyok esetén kevésbé zajos képet készít a D3100. Azt, hogy a 14 MP szenzor ezt leszámítva jobb vagy sem, mint a 12MP-es, nem tudom.
A D3100 ára is eshet még, ne felejtsd el, hogy az a fiatalabb a D5000-rel szemben.
2 obi több mint 1, de csak akkor jó, ha ki is használod.
Menj el és nézd meg mindegyik gépet. Technikai paramétereket mellett az is nagyon fontos, hogy kényelmes legyen és tetsszen a gép.
Szerintem nem lesz neked jó, ha itt valaki megmondja mit vegyél.
Az összehasonlító táblázat segíthet dönteni és ezzel együtt egy személyes találkozás a vázakkal.
Ja és hasznos lehet még az 1-es hsz végigolvasása. -
hello28
aktív tag
válasz
Throme #17243 üzenetére
Szia..Köszönöm hogy segitesz..szoval a többség szerint az obi miatt lenne jobb a d5000es?
És ha a két vázat nézem 3100 és 5000 akkor végülis nincs különbség csak hogy nagyobb a pixel szám és a full hd video?vagy van minőségi különbség?Mert anno a d5000 drágább volt mint most a d3100..Szoval jelenthet esetleg jobb minőséget a d5000?
Hu tényleg nem tudom mit vegyek estleg valamit tudtok ajánlani?ilyn árban mnt ezek vannak?Mert d5100 huzos lesz nálunk az biztos..
Köszönöm mindenkinek aki irt...
Sziasztok
VÁrom leveleiteket -
Throme
veterán
válasz
hello28 #17237 üzenetére
Helló!
Nézd meg ezt az oldalt.
Van egy összehasonlító táblázat. Emellett a D5100-ról is olvashatsz, bár az biztos jelentősen drágább lesz pár hónapig a megjelenéstől számítva....Egyik ismerősöm vett D3100-et a magas iso miatt. Viszont hiányolja az infrás távkioldót.
Nem tudom képminőségre mekkora a különbség a D5000 és eközött.
A D5000 picit nagyobb. Viszont kisebb az LCD átlója, de kihajtható. Videó módban nincs folyamatos AF a D5000-ben. -
szecska24
tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy D90-es vázra melyik alpzoomot ajánlanátok:Nikon 16-85mm f3.5-5.6 VR
Sigma 17-70mm f2.8-4 DC OS HSMIlletve, ha véletlenül (kac-kac) front-, vagy back-focus jelentkezne, akkor a Nikon Kft. mennyiért állitaná be?
Kicsit idegenkedem a Nikontól a magas max. rekesz miatt, de tudom, hogy a széleken jobb az élessége. Ja és állitólag nem túl szép a bookeh, amit 50mm körül produkál . Nagy dilemma.
-
törölt tag
válasz
kavarc #17240 üzenetére
Az a legtutibb ha felhívod a Nikon-t és megérdeklődöd hogy mi ujság ezzel a boltal, hogy megnyugodj
Aztán majd írj hogy mi van, engem is érdekel.
Vagy írj nekik most egy e-mailt, és hátha holnap válaszolnak, ha meg nem akkor telefon.Ja, am most látom hogy kérdezted milyen a bolt, egy ismerősömnek innen vettem egy Notebook-ot teljesen korrekten ment minden, akkor is gyártói garit adtak.
-
kavarc
aktív tag
válasz
#59816064 #17234 üzenetére
Szia!
Csak közben azon parázok, hogy ha ugyan adnak is rendes magyarországi Nikonos garipapírt, akkor sem biztos, hogy tudom érvényesíteni, mert a Nikon honlap ezt mondja:
Amennyiben a jótállási jegy nincs megfelelően kitöltve, vagy a gépet nem hivatalos partnertől vette, úgy a 3 éves garancia ebben az esetben sajnos nem érvényes.Úgyhogy most nem tudom mi van...
Ja a "vas" D3100, kitobis kit lenne.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
hello28 #17237 üzenetére
Nekem a vázak közül a D3100 a szimpatikusabb.
Viszont nyomós érv a D5000 mellett a két obi. (amúgy nem 55-250-es van hozzá, hanem vagy 55-200 vagy 55-300, (bár 55-300 nem hinném, hogy jár hozzá) mert Nikonból nem létezik 55-250.)
Szóval ha a vázat nézzük, akkor a D3100 a szimpatikus(abb nekem), ha obikat, akkor a D5000.
Ha tudsz várni, akkor megvárhatod az 5100-ast is, bár nem hinném, hogy olcsó lenne, mármint a másik kettőhöz képest.
A tudásukról meg neked kell dönteni, hogy mi ami fontos belőlük neked.
Pl, kell-e a kihajtható kijelző, vagy a magasabb felbontás és a többi.... -
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segitséget szertnék kérni!!Megnéztem a d5000 és d3100..nemtudom melyik lenne jo..de tényleg..szerintetek?169e a d5000 18-55,és 55-250 obival..a d3100 az 18-55esel 150e ft..Nemtudom hogy mi legyen..szerintetek melyik a jobb gép?Vagy érdemes várni 5100-re?
Vagy mit gondoltok?VÁrom segitségeteket..
Ksözönöm elöre is -
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
Focuscameránál vásárolt már valaki? Megbízhatóak? 3éves Nikon garaciát adnak?
Sajnos a kinézett kitem úgy látszik hiánycikk és sajnos jelenleg csak náluk van raktáron. Viszont a Nikon honlapon nem találom őket...
Fontos lenne!köszi előre is!
-
andorra
őstag
-
jancsi90
tag
válasz
#59816064 #17223 üzenetére
Nos egy kicsit nagy dolognak tűnik nekem az, hogyha ebay-en megrendelem Hong Kong-ból, paypal-en kifizetem és min 15 nap alatt ideér ingyenes házhozszállítással. S ha netán nem fog müködni akkor visszaküldhetem, persze én fizetem a postaköltséget. Mondjuk csak 76 USD. Nem nagyon merném bevállalni.
-
törölt tag
válasz
jancsi90 #17222 üzenetére
Nekem egy Yongnuo 467- van 33-as kulcsszámú, motoros zoom (18-105) iTTL , AF, van benne minden, nagyon gyorsan ujratölt, beépített diffuzor és deritő lap. És ami nagyon jó benne hogy van benne két optikai slave, mód + minitalp meg állványmenet.
Ebay-en megkapod 15 ezerért ujonnan, de van 25-ért 1 év magyarországi garival is. Az újjak már fém talpal érkeznek. Egy utánajárást szerintem mindenképp megér
Üdv.
-
jancsi90
tag
Mi a véleményetek a Soligor DG28 vakuról?
-
törölt tag
válasz
charlie_hu #17216 üzenetére
Én két típust tudok aminél meghatározta a NIkon, a D5000 és a D90 ott 100 ezer. De van egy oldal ahol a felhasználók küldhetik be azt hogy hány ezer expónál döglött meg gépük és ezt átlagolják-mindjárt belinkelem, ha megtalálom
-
hello28
aktív tag
sziasztok.esetleg valaki tudd ajanlani olyan fotos uzletet ahol ertenek hozza..es tudd segiteni mit vegyek?koszi elore is.
-
charlie_hu
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy Nikon gépeknél a zárcsere mennyibe fáj nagyságrendileg? Valamint, hogy ha van megadott zár élettartam, az jelent valamit? (vagy csak egy szám amit leírtak)
Canonoknál 100ezres nagyságrendnél van a zár csere, Nikonnál mennyi?
(csak úgy általánosságban érdekel, nem konkrét típusra)
-
redzsi
senior tag
Pont ezen gondolkodtam közben. Ha pár hónappal korábban jön ez a probléma, nem gondolkodok azonnal elviszem, de most itt a jó idő.
Mindenestere beugrottam egy MM-be, megkotyogtattam pár kitobit, de "újszerűek" voltak. Tehát alig-alig kotyogtak. Na mindegy, a gari lejárta előtt mindenképpen elviszem, hátha.. -
törölt tag
válasz
charlie_hu #17212 üzenetére
Valóban az, esetleg írhatsz az eladónak hogy biztosan működik e vele.
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
#59816064 #17211 üzenetére
Mert szoftveresen letiltja (bekapcsol, majd kiírja, hogy rakjál be eredeti nikon akkumulátort és ennyi, nem tudsz semmit csinálni). Van egy nikon kompakt ami ugyanezzel az aksival megy, azzal gond nélkül megy az utángyártott.
(persze nem lehetetlen, hogy közbe már kínai barátaink megoldották ezt a kérdést, és nikonnak hazudja magát az útángyártott is)
(sőt, pl. a d3100-as en-el14-e, meg a p7000-é más part.numbere van, és sokan írják a neten, hogy a p7000-ért se eszi meg a d3100, meg árba is van különbség. mondjuk elég idióta egy dolog ez, ugyanaz a típus, de mégse ugyanaz)
-
törölt tag
válasz
charlie_hu #17209 üzenetére
Itt van hozzá egy csomó utángyártott akksi, miért nem fogadja el?
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
#59816064 #17207 üzenetére
d3100-be van AF videózás közbe (meg fénymérés, etc,etc), meg full hd (ez nekem fontos volt), viszont csak 10 percig.
Én meg vagyok elégedve vele (legalábbis amennyire relaváns vagyok, mert filmes SLR-ről váltottam, digitálisból csak kompakt volt), egyedül az AF motor hiányzik nagyon (csak hát sajna kis buksza, ez van), meg néha a tükörfelcsapás.
(nameg az még hátrány, hogy csak eredeti nikon aksit fogad el)
-
Zola007
veterán
válasz
charlie_hu #17197 üzenetére
Az a legjobb, ha mindkettő van
Mindkettőnek van előnye, hátránya. Én is jobban szeretem a kábeles dolgokat a megbízhatóságuk miatt.
Azonban is infranak is van előnye. Nem kell szenvedni a kábellel, kisebb és pl ha rajta akarsz lenni a képen - nem időzítést használva - akkor az infrás nem is látszik a kezedben, a kábelesnél meg lóg ki belőled valami drót -
törölt tag
válasz
hello28 #17206 üzenetére
Sajnos nem tudok mit mondani a D3100-ról, majd jön valaki akinek az van és biztosan segít.
A D5000-be a videozás sz@r nem tudom javitották e a D3100-ba de úgyis csak azért van benne video mód hogy legyen-marketing. AF nincs, úgy meg elég nehézkes, kényelmetlen. A két gép közt lévő 2Mpixel meg nem oszt nem szoroz szvsz.
Am meg ha KP-ban fizetsz és újonnan szeretnél gépet venni akkor én abból az összegből egy kevés expo-s használt D90-et vennék. Én is azt szerettem volna, de nem tudtam most csak hitelre venni így 160 volt két obival.
-
törölt tag
válasz
charlie_hu #17203 üzenetére
Nem tudtam h a fényére old ki, nagyon érdekes szerkenytü lehet
Lehet én is veszek egy vezetékes kioldót barkácsolok egy villám lesőt rá
Összegbe menyinél tartasz benne ha nem titok?
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
#59816064 #17202 üzenetére
vilámfotózos távkioldó a villám fényére old (mivel a villám soha nem jár egyedül, jön egy ,majd ugyanabban az ionizált levegőben még követi pár), így nem lesz (annyi) felesleges, rossz kép (és a zárat is kíméli az ember).
Most gondolj bele, ha csinálsz 2 másodpercenként egy képet (ami még mindig nagyon sok idő, 2 másodperc alatt simán lemegy egy villám), és egy kép mondjuk 2 másodperces, akkor az csak percenként legalább 15 kép. Pazarlás.
(arról nem is beszélve, hogyha az ember filmre fotóz, akkor nem lehet ilyet csinálni)
-
törölt tag
válasz
charlie_hu #17201 üzenetére
Villámfotózáshoz nem jó az interval time shooting? Ott is meglehet adni hogy milyen időközönként készítsen feltvételt. Vagy ez a megoldás miben különbözik attól?
-
charlie_hu
aktív tag
válasz
charlie_hu #17200 üzenetére
na, közbe megtaláltam, ez az ami alapján építem: http://fototipp.hu/content/mini-idozito (bár még nem tudom, hogy működni fog e
)
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Ukrajnai háború
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Programozás topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Újszerű Acer Nitro V - ANV15 - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 3050 - 2+ év garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest