Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gerivari
csendes tag
Sziasztok, van egy Samsung SyncMaster 720N nevű monitorom ami nem reagál a gombok nyomására és néha kb. egy másodpercre elsötétedik. Mi lehet a probléma? Előre is köszönöm a válasz(oka)t.
-
kjany
tag
Hat hónapos AOC E2436Vwa monitoron eltünt a kép csak egybeffüggő fehér felület látható, illetve közelről felülről lefelé nézve nagyon halványan kivehető a háttér, és az asztali ikonok.
-
dcsabesz
tag
Sziasztok!
Egy Benq FP93V típusú monitorról van szó.
Az történt vele, hogy bekapcsolásnál elhalványodott a képe és ki is kapcsolta a monitor. Majd mikor bekapcsoltam megint 2 másodperc múlva megint kikapcsolt, de úgy, hogy elősször jó volt a kép, majd kifakult, elhalványodott és kikapcsolt. Majd beleszagultam a hátuljába és égett szagot éreztem. No, gondoltam magamban, nagy bajt nem okozhatok, egyébként is kíváncsi vlotam már régóta, hogy mi van a dobozban (hova fér el az a sok bácsi és néni)? Szétszedtem, de semmi égési nyomot nem találtam a panelen. Szóval az volna kérdésem, hogy a háttérvilágítás szálhatott el? Egyáltalán érdemes a javíttatásával kisérletezni?
Csabesz -
gamek!ller
őstag
válasz
gamek!ller #6395 üzenetére
Ugy latszik megis valami a geppel volt, delutan teljesen szetszedtem es mostmar mukodik minden egy ideje.
-
gamek!ller
őstag
válasz
Ateszzero #6393 üzenetére
Tegnap újratelepítettem délelőtt az egész gépet, addig nem is írtam ide mivel azt hittem valami driver gond és elég régi volt a windows-om, de nem. Ma még az lesz, hogy kipróbálom egy 8600GT-vel a gépet. Nem tudom melyiknek örülnék jobban, ha a vga szállt volna el, vagy a monitor. Monitorra mondjuk még van garancia, szóval inkább az.
Minden játéknál ezt csinálja, vagy egyszerűen lefagy, vagy out of range, vagy csak simán kikapcsol a monitor de a játék megy tovább.
-
vzoltan87
tag
Sziasztok!
Az egyik videómegosztón láttam egy összeállítást különböző bakikról. Az egyikben az volt, hogy egy srác közelről lefényképezte a laptopja kijelzőjét, és amikor villant a vaku, a fele képernyő meghibásodott (eltűnt róla minden). Szerintem ilyen hibát nem válthat ki a közelről villanó vaku fénye, esetleg az ív kisülésekor keletkező elektromágneses tér, vagy valami hasonló.
Érdekelne a véleményetek, hogy valóban lehetséges-e ilyen okból kifolyó meghibásodás, mert nemrég vettem új tft-monitort, és használok egy szimulátort, ami alatt nem működik a printscreen (és semmilyen más "képernyőfényképező" program sem), és muszáj külön géppel fényképezni. A vakum szerencsére mindig ki volt kapcsolva, de egy véletlen mulasztás, és tényleg kuka a monitornak? -
Ateszzero
őstag
válasz
gamek!ller #6392 üzenetére
Minden játéknál ezt csinálja?
Nálam is egyszer kiírt ilyet a monitorom, de csak amikor a Just Cause 2-őt indítottam, semmi mástól nem csinálta. Aztán a játékot reinstalláltam , és már többet nem csinálta, és ennek már kb fél éve. -
gamek!ller
őstag
Sziasztok!
Nem gondoltam volna, hogy fogok még ide írni, de sajnos úgy látszik problémám akadt a monitorommal. Asztalon, filmnézés közben nincs vele semmi probléma, viszont ha szeretném egy kicsit megküldeni a vasat és mondjuk játszani a Crysis 2-vel, bejön a menü, elindítanám a játékot, betölti a pályát, megy minden rendesen 1-2 percig, aztán monitor ezt kiírja, kikapcsol, majd lefagy a gép.
Külföldi fórumokon olvastam, hogy valami IC melegedik túl a monitorban. Ezt letesztelni próbáltam, átálítottam a felbontás 1080P-ről 1680*1024-re és így ment úgy 10 percet mire kiírta újfent ezt.
VGA-m: 4870X2
Monitor típusa: LG W2253TQ Full HDGaranciás még 2014-ig a monitor.
Ti mit tudtok erre mondani?Szerk: Néha nem ezt írja ki, hanem valami olyasmit, hogy digital power saving mode.
Gondolkoztam és közben arra jutottam, hogy ha a monitor hibás akkor mért fagy le tőle a gép? Bár a fórumon ahol ezt olvastam, ott is írta a srác, hogy neki is fagyott a gép. A végén elküldte gariba a monitort és utána jó lett.
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Elég speciális problémával fordulok hozzátok.
Létezik monitor diagnosztikai program? Ami folyamatosan cserélgetni a felbontásokat, frekvenciákat stb-stb és kiírja, hogy van-e bármi probléma?
Leírom miért kérdezem: bátyám laptopja hol működik, hol nem(több millió csík látszódik, csík van, kép nincs
). Kijelzője rosszalkodik! Ha nem működik, akkor ha a zsanért megnyomod finoman, vagy pedig előre-hátra hajtod a kijelzőt, megváltozik a csíkozódás....
Ilyenkor ha külső kijelzőre csatlakoztatja a gépet, azon hibátlanul látszódik a kép! Saját kijelzője a rossz...ráadásul ezt a hibát random generálja, képest jópár napig nem működni, aztán egyszercsak magától megoldódik a probléma.Ezért lenne jó, visszavinni úgy a szervízbe a gépet, hogy látjátok ez a baja a laptopnak.....
Garanciális a gép, már vagy 5X látta a szervíz. Volt kétszer kijelző+Lcd csere, volt lcd kábel csere, voltak egyéb javítási próbálkozások....semmi sem javított a problémán. Örülnénk neki, hogyha kicserélnék a gépet végleg, mert ez így nem állapot.
Hátha esetleg valakinek mond valamit: hibát képes magától is előídézni, de legtöbbször úgy jön létre a probléma, ha külső kijelzőre köti a gépet, vagy ha akksiról használja...
-
-
Sandrew
őstag
Hello!
Van egy Acer AL1714 monitorom. Ilyen Sötét és lilés a képe. De párszor megjavul ha pl kilépek egy játékból. Viszont nagyon rossz mert így videót sem lehet nézni meg játszani sem nagyon
Mi lehet a gond?
Nem Vga-hiba van. Több géppel ki lett próbálva. Sem nem Dsub kábel.
-
HIJ
őstag
válasz
Whaazzup #6383 üzenetére
Szia!
Nagyon egyszerűen: csavarhúzó. De mint mondtam is, nem azért szedtem szét hogy elkezdjek forrasztgatni a panelokon, hanem esetleg a kettőből csináljak egy jót vagy ha egyértelműen látszik valami rajtuk azt tudjam.
Na szóval, ha jól értem javítható? Legalábbis a Belinea. Vagy a LG -be is lehet panelt szerezni normál áron?
És egy fontos kérdés: vállalnád a javítást? -
Ateszzero
őstag
Ha az a valaki az inverterre gondolt akkor az szerintem az inverter kábelre gondolt. Az egy szalagkábel , nem tudom a tiednél hogy nézhet ki , de a samsung tv-kben fehér kék csíkokkal és széles, ha jól emlékszem a lcd-t és a fő lapot(zöld nyák) kell hogy összekösse. Azt nézd meg.
Ha az a másik monitorod meg meg se nyikkan akkor tuti hogy nem az inverter, az akkor lehetne a ludas ha legalább bekapcsolna, és működésben, képben produkálna hibát.. -
HIJ
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy belinea 1930 S2 monitorom, ami olyat produkál hogy 10 mp -ig van kép, aztán pislákol kicsit és elmegy a háttérvilágítása. Valaki adott egy fülest hogy inverter hiba lehet. Szét is szedtem, de nem látok semmilyen rendellenességet a panelon (legalábbis ilyen púposodást, égést) legalábbis laikusként. A kérdésem hogy tud e valaki segíteni alkatrész vagy akár javítás ügyben?
Meg van itt egy másik halott LG L194WT-SF monitor is, az meg meg sem nyikkan. Olyankor is az inverter lehet a ludas?
-
manoarc
senior tag
Az mitől lehet ,hogy néha nagyon enyhén hullámzik a kép ,olyan mint a régi CRT monitorokon amikor alacsony hertz számra volt állítva a kép. Monitor: Asus VW191s
-
ShadowK
tag
Sziasztok.
Megjelent a monitoromon (Samsung 2333sw, 23", 1920x1080) egy egy pixel széles függőleges kék csík teljes magasságban.
Mivel nem hiszem hogy változni fog már a dolog, az igazi kérdésem az, hogy ki lehet-e tiltani valahogy a hibás pixeleket? Bár van egy olyan érzésem, hogy kiába kitanám ki szoftveresen, akkor is kéken világít majd.
Valakinek sikerült ilyen függőleges csík hibát megoldania? Esetleg kitiltania valahogy? -
saril
senior tag
sziasztok
szétnéztem a topic-ok között de ide láttam értelmét beírni legjobban a gondomat ami annyira nem is gond, de mégis idegesítő minap vettem egy BenQ g2222 HDL monitort és szeretnék hozzá egy kalibrált ICC profilt esetleg ha valakinek van és elküldené, megköszönném, vagy Debrecenben vállal-e valaki monitor kalibrálást?
üdv: saril
-
Ivitz
tag
Monitorom nem akar bekapcsolni csak fekete a kép... és villog a led rajta... sokadjára be lehet kapcsolni, olyan mintha nem tudná elindítani magát... táp problémára gondolok. lehetséges? hogyan lehet szétpattintani hogy ne trancsirozzam szét az oldalát ?
samsung 940
-
endeavoring
csendes tag
Üdv! Elég speciális kérdéssel állok elő:
Adott egy "HP Envy 15" és egy "Samsung LNS3252D TV", amiket HDMI kábellel összekötve érdekes felbontási paraméterek születnek. A HDTV natív felbontása pc-ről 1366 x 768, de engedi az 1920x1080-at is, ennek ellenére az 1280x720-as felbontást javasolja alapértelmezettnek. Szó, ami szó, egyik felbontás sem az igazi, betűk pl. olvashatatlanok (Clear Type nem oldja meg a gondot). Driver probléma nem lehet, a kábel rendben, a laptop rendben, a HDTV-t meg előző gazdája is monitornak használta, rendellenességek nélkül. A "Catalyst Control Center"-ben nem lehet mit tenni.
Szóval hogyan lehetne belátásra bírni a gépeket felbontás ügyileg? -
tosa1
csendes tag
Szervusztok!
Kb. 3 hónapja vettem egy Samsung n150-es notebookot.
Eddig semmi problémám nem volt vele, de mikor ma bekapcsoltam a kijelző negyedénél egy sor pixel kéken világított, nemsokkal később pedig az egyik oldal olyan lett mintha be lenne törve.
Nem volt megütve.
Remélem valaki tud segíteni mi lehet vele. -
MontyCrew
senior tag
Üdv,, van egy benq g2222HDL full hd monitorom,, aminep vettem egy geeforce 560TI videókártyát, és azt tapasztaltam, hogy a legnagyobb beállítható felbontás 1600*1200, valakinek valami ötlete, hogy hogyan oldhatom meg a problémát?
köszi
bye -
Whaazzup
senior tag
válasz
STEPHANE #6360 üzenetére
Szia.Általában a 2Sa 1273 vagy KTA 1273 tranyó szokott rossz lenni benne,de mivel működik,és nem érzékel jelet az MCU-processzora rossz.Cserélni kell hátha a scaler ic menthető még mivel képet ad akkor jó.A többi biztosan jónak kell lennie,ne találgass ha szerelő vagy nem gond a javítás.ÜDV.
-
STEPHANE
csendes tag
válasz
moonguru #6357 üzenetére
Szia!
Kicseréltem az 5v-os kondikat is, de nem változott semmi sajnos.
Most már a Scaler panelra gyanakszom. Azon is megnéztem a stabokat.
7803: 3v -ok, van egy KIA7042 a quartz mellett ha jól gondolom 4.2v kéne lenni a nyitott kollektoros kimeneten, de csak 0.7 volt van. Vagy rossz vagy eleve nem is kap tápot valahonnan.Az MST9111B melegszik rendesen , a CPU alig. Azt nem tudom hogy ha az OSD menü megjelenik rendesen akkor mi okozhatja hogy nem működnek a gombok és nem érzékeli a bejövő jelet sem. -
STEPHANE
csendes tag
válasz
kogyuri #6358 üzenetére
Szia!
Ha akkuról hajtva nem produkálja a jelenséget akkor nagy valószínűség szerint földhurok jelenség lép fel. Megoldása: A laptopot és a monitort 2 külön aljzatba kell dugni /két külön konnektorba a falon/ és nem egy elosztóba , esetleg megpróbálhatod fordítva is bedugni a dugót. Esetleg próbaként ki lehet iktatni a laptop táp dugón a védőföldelést egy darab szigetelőlappal , de ezt tényleg csak próbaképpen mert a védőföld kiiktatása áramütéshez vezethet! -
kogyuri
csendes tag
válasz
kogyuri #6345 üzenetére
Üdv!
Mivel még nem érkezett válasz senkitől, gondoltam megírom, hogy új utángyártott
töltő SEM oldotta meg a problémát. Kölcsönöztem egyet egy elektronikai üzletből
a minap, de sajnos fél óra múlva vissza kellett loholnom vele, ugyanis ...A Samsung SyncMaster 943NW típusú monitoron továbbra is zavaró vibráció
(vízszintes csíkozás) figyelhető meg Acer TM 5720G laptopom (amihez a monitor
D-SUB csatlakozóval csatlakozik) adapteren (akár új utángyártott, akár a gyári régi)
keresztüli hálózatra csatlakoztatásakor. A fickó rendes volt, visszafizette a vételárat,
de ezzel sajnos még nem vagyok kint a vízből.Létezik olyan zavarszűrő berendezés (dugalj), ami orvosolhat ilyen interferencia
jelenséget? Elektroműszerész oszcilloszkóppal biztosan rájönne, melyik
a rendetlenkedő kondi, vagy hasonló alkatrész, de így + több a lé, mint a hús ...
Másrészt meg gyanús, hogy mind a régi gyári, mind az új utángyártott adapter
csíkokat produkált, csak kissé eltérő irányúakat: a gyárinál horizontális, az újnál
srég csíkok futottak a képernyőn. -
STEPHANE
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy LG Flatron L1730SSNT lcd monitort. Bekapcsolás után rövid időre felvillant a képe, aztán semmi. Szétszedtem és a tápban 2 púpos 860uF/25v -os kondit találtam.
Ezeket kicseréltem és most már van képe rendesen , de az öröm korai volt.
Csak a be/ki kapcsolás gomb működik rajta menü, fényerőszabályzás nem, és a képernyőn is csak annyit ír ki hogy "check cable" hiába dugom rá a pc-re. Mi lehet még hibás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- eladó Dell U3224KBA 6k
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest