- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boby85
csendes tag
Sziasztok! van egy olyan problémám, hogy egy Laptop képernyője már használhatatlan azzal az indokkal hogy nagyon sok hibavonal van benne és egy 20% kb már totál fekete. Ami meg még látzsik az 16 szinben jelenitődik csak meg
Van eg ymásik monitorom ami másodlagos monitorként csatlakoztattam hozzá hogy tudjam használni a Laptopom, de a baj csak az hogy csak a háttér jelenik meg meg azok az ikonok amiket átrakok. hogy tudom kiküszöbölni azt hogy a csatlakoztatott monditorom legyen az elsodleges, vagyis az alap startmenu illetve egyéb programok induláskor is azon jelenitődjenek meg? XP+SP3 win a renszerem. Mit kéne átállitanom, illetve hoyg tudom kiiktatnia laptop monitorát? Esetleg ha volna megodlás rá hogy a laptopom monitorja ujra uzemképes legyen, akkor mit kéne tennem?
A válaszpoakt elore is koszonom!!! Eléggé surgos lenne...
-
kispipo
csendes tag
Sziasztok Van egy philips 190s6 model számu monitorom folyamatosan hiba üzenetetír ki
(OSD MAIN CONTROLS LOKED / Leforditotam : osd fő vezérlőberendezés zárolt /)
A másik (OSD MAIN CONTROLS UNLOKED / osd fő vezérlőberendezés be nem zárt/)
valaki segiteni tud nekem hogy ez az üzenet ne jelenjen meg többet -
Steelmanus
addikt
válasz
Whaazzup #5245 üzenetére
Koszonom a valaszodat, bar en is villamos ember vagyok de van egy baratom aki sokkal jobban ert az elektronikahoz es amit irtal nagy segitseg lesz. Nem vartam el Toled hogy behatarold a hibat - marmint pontosan - de pl azt sem tudtam eddig hogy mit kapcsol a Magic Bright gomb szoval meg egyszer koszi' a valaszt.
-
superecneB
őstag
Sziasztok, a Samsung 2233BW "zúgása" garanciálisan javítható?
Illetve Samsung SyncMaster 959NF - 2-3 vízszintes csíkban "rezeg"-vibrál a kép. Ez javítható, ha igen hol? Nem szeretném kidobni emiatt ezt a kis remek moncsit :/
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Steelmanus #5244 üzenetére
Szia, ha a sorkimenő trafó g2 segédrács potméterével (screen) állítva növeled a feszültséget akkor még jobban csíkos lesz,ha lejjebb veszed esetleg megszűnik a fókusz pótival jól belehet állítani az élességet akkor a cső nagyjából jó.De a soreltérítő áramkörben bárhol lehet hiba.nézd át a kondikat mérd meg az ellenállásokat hogy nem nyúltak meg esetleg nagyon éget.Aztán meg kell nézni a lineár tekercseket forrasztásokat,diódákat sok mindent ez nem egyszerű hidd el.Ez nem azt jelenti hogy mind hibás de csak így lehet kiszűrni a hibát ha szemmel nem látható ezért konkrétan nem tudom neked behatárolni ne haragudj.először nézd meg hogy megvannak e a megfelelő táp feszültséget a másodlagos táp oldalon aztán jöhet a sorvégfok,de lehet a hiba a képcső nyakán lévő video panelon is.ÜDV.
A másodlagos táp oldal a tápegység trafó másik oldala itt mérhetsz a diódán és kondin is.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Whaazzup #5215 üzenetére
Szia.
Nekem egy SyncMaster 793MB 17"-os moncsimon pont ugyanaz a jelenseg mint amit boygabi_ is leirt annyi kulonbseggel hogy inkabb csak a monitor jobbszelen jelenik meg tobbszor a vizszintes csik, olyan pirosas. Ugye van a moncsin egy Magic Bright gomb, amivel a fenyerot lehet valtogatni, minnel magasabbra allitom annal tobb a vizszintes csik. Ha a legalacsonyabbra veszem akkor is elojon neha. Amit leirtal hibalehetosegkent nem lehetne az altalam leirtak alapjan jobban behatarolni? Marcsak azert kerdem mert sajnalom meg kidobni a moncsit. -
Sátán44
addikt
Van egy 6 éves Philips 190s monitorom és úgy néz ki,hogy az OSD panelje megadta magát.Bekapcsolta a menüt levette a fényerőt 0-ra,majd végleg meghalt. Egyedül a ki-be kapcsolásra reagál. Annyit szeretnék megtenni, hogy a fényerőt vissza tudjam állítani,de sajnos nem reagál. Mit tegyek?
-
Dalida
csendes tag
Sziasztok!
Nem volt időm végigolvasni a topicot, ha volt ilyen jellegű komment, bocs, de hálás lennék, ha valaki tudna segíteni!
Fujitsu Siemens Amilo Pi 3540 másfél éves laptopom van. Tegnap esti kikapcsolásnál még teljesen okés volt, ma reggelre a színek elhalványodtak a kijelzőn, és életlen lett az egész, mintha más felbontással dolgozna. Félek, hogy valami grafikus ic ment ki benne, de ha van vkinek használható ötlete, szívesen veszem. A kijelző kalibrálásával nem mentem semmire. -
Whaazzup
senior tag
válasz
andreijj #5236 üzenetére
Szia,A fórum társ jól írja (El Kebir) hogyha a tápban nincs zárlat és hosszabb úton záródik az áramkör akkor úgymond serceg.Nem jól értelmezted amit írtam ez azt jelenti hogy ne magad javítsd mert nem értesz hozzá bízd szakemberre.Nem minden monitor tápban elég csak a púpos kapacitás vesztes kondit cserélni,mert a szűretlen feszültség máshol is károkat okozhat és okoz is.Ez az egyetlen olyan dolog amit szemmel is láthatsz és kis elektronikai érzékkel tudással ha csak ez a baj megtudsz oldani,tapasztalatom szerint 10db púpos kondis táp javításakor csak 3db volt aminél csak kondi csere megoldotta a hibát.Ezért írom mindig hogy jól működő táp mellet lehet csak máshol is keresni a hibát,mindig meg kell állapítani a megfelelő feszt áram erősséget.ÜDV.
Válasz:janos666 ne késlekedj vidd szervizbe amíg garis és minden rendben fog működni javítás után,szerintem a s-ips,s-pva,mva,stb panelok jobbak mint a TN.Jelöld meg egészen a a sarkában pici kék,vagy fekete alkoholos pöttyel a kijelzőt ha nem bízol a szervizben.ÜDV.
-
El Kebir
őstag
válasz
andreijj #5236 üzenetére
"De ha lassan dugom be/húzom ki a tápkábelt, hallom h recseg/szikrázó hang ot ad ki. Ez normális?"
hehe, ez jó, minden elektromos ezköznél előjön, egyszerűen ívet húz (minivillám) és azt hallod. (de bárminél megvan ez, amin "tápkábel" van)
szerk.:
ezek a bekapcsoláskori változó fényerők, simán lehetnek az öreg kondik miatt, ha nem féltek egy kis barkácsolástól, akkor szédszedhetitek megnézni, hogy nincs-e tele púpos kondival az elektronika. (nekem is azt csinálta a monitor, hogy visszament készenléti módba, amikor nem tudta a háttérvilágítást bekapcsolni, előtte még napokig használható volt, csak bekapcsolás után percekig, mint egy rossz neoncső, villogott a hattérvilágitás)Persze ha van még rá jótállás, akkor irány a szervíz...
-
janos666
nagyúr
Elgurult valami az asztalomon, és mikor behajoltam, feltűnt, hogy ciripel valami.
Kizárásos alapon a standby módban lévő monitorom hátából jött a hang. Kikapcsoltam a power gombbal, és elhalgatott. Visszakapcsoltam, és amíg a "no signal" és hasonlók mentek (égett a háttérvilágítás), addig halkabban és alacsonyabb frekvencián ciripelt, mikor átállt standby módba (kikapcsolt a háttérvilágítás), akkor ismét felhangosodott.Nem jelent semmit, féltsem, vagy inkább nyúzzam?
Mármint 2,5 éves darab, és még van rá fél év garancia. Ha ez a hang már jó eséllyel egy kondenzátor haldoklását jelzi, akkor talán jobb lenne, ha még fél éven belül szállna el, mintsem épp a garancia lejártakor purcanjon meg (ahogy az már csak lenni szokott, ha profi mérnök tervezi és összehangolják a garanciát a tervezési élettartammal.)
A féltsem/nyúzzam ott jön most a képbe, hogy ez a másodlagos monitorom. Csak akkor kapcsolom be (mármint a windows-os screen resolution-ban, a power gombot nem szoktam nyomkodni, hagyom standby-ban), mikor nem férnek el a cuccok az elsődlegesen (egyébként ne világítson itt nekem féloldalból, egyszerre zavaró és árampazarló...). De ha közel a vég, akkor benyomom reggeltől estig fekete képernyőre, de égő háttérvilágítással...Illetve most jut eszembe, a DDC/CI is megdöglött rajta!
Volt hozzá egy software a gyári CD-n, amivel minden OSD-s funkciót lehetett turkálni (sőt, még többet is), de most nem ismeri fel a monitort.
Letöltöttem egy másik DDC/CI programot, és azt mondja, hogy "supported, but unrecognised manufacturer", és szintén nem lehet benne állítani az ég világon semmit.
Mindeközben a másik moitoromat, amihez nem is volt ilyen bundle software, azt tudom software-esen tekergetni. (És nem, nem multimonitor probléma, próbáltam kihúzni a másik monitort.)Ez a DDC/CI gond vajon már garanciás probléma? Mert akkor inkább nem várom meg, hogy mi lesz azzal a ciripelő kondenzátorral.
Mondjuk ezektől függetlenül még ma is jó monitor. Azért is tartottam meg, mert szerintem többet ér, mint amennyit kínálgattak érte. Pixelhibátlan is, úgyhogy ha valami szar TN-re, vagy pixelhiba miatt a szervízben porosodó szarra cserélnék itt nekem, akkor megintcsak kár lenne érte. (DDC/CI nélkül tudok élni.)
-
andreijj
tag
válasz
Whaazzup #5235 üzenetére
Csövi!
Jaja jól írod, van hogy a tápkábel mozgatástól is helyre jön. De ha lassan dugom be/húzom ki a tápkábelt, hallom h recseg/szikrázó hang ot ad ki. Ez normális?
irtam egy arcnak, azt mondta 6 ezerért megszereli, sztetek mi a legoptimálisabb megoldás?
esetleg jo szerviz BP-en? -
Whaazzup
senior tag
válasz
msgt.fubar #5233 üzenetére
Sziasztok mind kettőtöknek írom.!Vagy az inverter trafód túl melegszik vagy a neon szarakszik lehet a hiba.De azért a táp egység stabilitását is meg kéne nézni.
VÁLASZ, andreijj:lehet megint rossz a táp ha táp kábelt mozgatod és jó akkor kontatk forrasztás is lehet.Ha az adat kábelt mozgatod akkor akkor az a baj,sajnos igen rosszul írjátok le a hibákat,mert ha csak táp kábellel dugod össze és jó a moncsi a Demo logo bejön és stabilan megy a háttér világítás is.Ha nem akkor van gond.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
seawolf570 #5231 üzenetére
Szia.Küld a panelt megnézem mi a gondja így legalább ha megkapod az új panelt nem pusztítja le a táp ha rossz mégis.Mikor megjön rögtön bevizsgálom és írok itt is hátha más is tanul belőle ezért van a fórum.Ha minden eldőlt küldöm a panelt.ÜDV.Címet küldöm priviben.
-
msgt.fubar
senior tag
Samsung 223bw monitorom van, egy idő után elkezdett alig láthatóan vibrálni a képe. Mintha a másodperc tört része alatt kb 5 egységnyi amplitúdóval változna a brightness. Ha kikapcsolom pár percre, akkor elmúlik, de később visszajön. Ha változtatom a brightnesst akkor ugyanez.
Ötletek?
-
andreijj
tag
Sziasztok!
LG 19 Wide TFT 3,5 éves, egy éve volt szervizben mert elromlott a tápja és nem kapott áramot, azt cserélték, eddig jó volt. Most bekapcsoláskor egyre gyakrabban csinalja azt, hogy be se jön a kép, és a kis kék led gyorsan villog. Pár újraindítás, kábel huzogatás után helyre jön, de egyre gyakoribb, és egyre dühítőbb. Vélemény, tipp, mit csinaljak vele?
Köszi előre is!
-
seawolf570
aktív tag
válasz
Whaazzup #5229 üzenetére
Üdv!
A feszültségeket úgy mértem, hogy a táp, és scaler panelt kiszereltem, mert csak így lehet hozzáférni műszerrel, tehát a 30 pines csati (maga a kijelző) nem volt rádugva, és a háttérvilágítás sem, csak a gombsor szalagkábele, mert így ki-be tudtam kapcsolni. A táp így is nyüszített (ha megnyomtam a bekapcsoló gombot jobban, ha ki akkor kevésbé, és a hangszín is változott), ha rá volt dugva a scaler panel, viszont ha csak magában ment a táp, akkor csöndben volt. Szerintem a táp tökéletesen működik, ezért csak a scaler kell. Ha küldesz címet, holnap elpostázom a scaler panelt, és akkor legalább te is ki tudod próbálni. Meggyőződésem, hogy a rossz kondik miatt megfutott a táp, és az alázta le a scaler panelt (legalábbis egy részét). A sima mellet gondolom a D-SUB-osat érted, DVI nélkül, az is jó lesz.
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz
seawolf570 #5228 üzenetére
Szia.Szerintem nézd meg,hogy ha lehúzod a 30 pines vezérlő kábelt a kijelzőről és így indítod akkor terheli annyira a tápot hogy zúgjon.Mert a rossz vezérlő elektronika is gyilkolja a vezérlő panelt.Különbem az eeprom ott van a dual Nfet mellet U4-24cl16b1 simán lehetne cserélni ha volna egyáltalán talán más IC is jó volna (sok TV-ben van ilyen)de nem találsz hozzá mentést.A kollégámmal majd rá állok és mentünk egy pár ilyen tartalmat is későbbiekre.Van sima komplett panelom táppal együtt ha gondolod a későbbiekre gondolva 8000ft komplett.A sima vezérlő panelja 5000ft de a gombsor bekötése azt hiszem szalag kábeles azt is küldöm hozzá de előtte megnézem hogy is nézz ki az egész ez biztosan van.Ha minden klappol akkor üzletelünk csak.ÜDV.
Minden alkatrészt letesztelek csak akkor küldöm ha tökéletes,hétfőn talán lesz olyan panel amit küldtél és bele való letesztelve tökéletes állapotban de ez 7000ft és kell a rossz panel cserébe.ez nem az én készletem a rossz panel minden kép kell mert így cserélnek nekem is.ÜDV.A csomagolással nem lesz gond rengeteg cuccot postázok.
-
seawolf570
aktív tag
válasz
Whaazzup #5226 üzenetére
Üdv!
Elég lesz csak maga a vezérlő panel, amit linkeltem. Szerintem a táp panel rendben van, mert ha nem így lenne, biztos nem indulna egyáltalán a monitor. Valószínűleg a vezérlőn valamiféle zárlat is lehet, mert ha rádugom a tápra elkezd nyüszíteni, üresjáratban (vezérlőpanel nélkül) viszont teljesen hangtalan a táp része. A zárlat nem lehet olyan komoly, mert elindul a monitor, lehet nem csak sérült az EEPROM tartalma, hanem maga az IC távozott az örök vadászmezőkre. Egyik ismerősömnek van EPROM égetője, ezért kérdeztem meg lehet-e szerezni valahonnan a tartalmat, de szerintem tárgytalan, ha döglőt az IC, ráadásul egy Welleres forrasztás után biztos az lenne. Gondolkodtam már egy meleg levegős páka beszerzésén, de horror az ára, ráadásul már nem dolgozok a szakmában (ismerősöknek javítok csak), és így nem térülne meg az ára soha. IC kiforrasztásnál ónszívó "harisnyát" (fonott rézhálós szalag) használok, az elég jól elvezeti a hőt, hasznosabb dolognak tartom a mechanikus ónszívónál. Sajnos már nézegettem a neten, de mindenhol azt írják, hogy a FUJI monitorokhoz nem lehet beszerezni rajzot sehonnan sem. Dobj számlaszámot, az árhoz számold hozzá a postaköltséget, és utalom a pénzt (akár ma is tudok utalni). Postázásnál szerintem elég lesz ha belerakod egy buborékos borítékba, szerintem ez elég védelem, és így mehet levélként is.
-
Touch
csendes tag
Üdv!
Ma reggel "jó öreg" (3 év) Samsung 206bw-m bekapcsoláskor 1-2 másodpercenként ki-be kapcsolt. Bevillant a kép, majd eltűnt és villogott a led, ezt váltogatva. Kábel ki-be dugás, majd pár perc után megjavult.
Mi lehet a probléma? Számíthatok-e rá, hogy rövid időn belül vagy akár a következő kikapcsolásnál megadja magát ?
Előre is köszönöm a választ! -
Whaazzup
senior tag
válasz
seawolf570 #5222 üzenetére
Szia.Ha ma lesz időm lemegyek a műhelybe és megkeresem őket.A kérdésedre az a válaszom hogy a fezsültségeknek stabilnak kell lennie +- 1,5volt max,mivel nincs rajzom rüla így nem tudom pontosan megmondani melyen feszek vannak még rajta,de a fontos a 12/5 volt meghajtó feszűltsség az inverter felé 12v és a vezpanel felé12/5volt.Ha ezek megvannak általában indul ha jó az inverter része.Az eepromot lehet újra tölteni ha van mivel és nem teljesen halott anélkül hogy a monitort szét kéne szedni,De ehhez kellene másik tartalom,vagy egy másik monitorból lementeni,sima pákával is kilehet forrasztani az ic-t úgy hogy a nyák nem sérül meg (én is így szedem ki) de utána már nem biztos hogy az eeprom jó lesz ezért csak cserénél van így.Én is Veller pákával forrasztok leg többször van megfelelő technika hozzá.Meg nézem mi van lent aztán írok.
1.) A vezérlő panel ára:5000ft
2.) Komplett panel amit csak bele kell raknod a keretbe az is van kérdés hogy bele fér e.ÜDV. -
seawolf570
aktív tag
válasz
cashback #5224 üzenetére
Az előbbi HSZ-t nem akartam horror méretűre írni, ezért itt megjegyezném, hogy gyártó-gyártó között hatalmas minőségi különbségek vannak. Általában a számtógépalkatrészek kondenzátorai "high tech" ( és nem Kínában gyártják őket, ha igen akkor magas minőségbiztosítás mellet) minőségűek, mivel elég extrém hőhatásoknak vannak kitéve, főleg az alaplapok és tápegységek kondenzátorai (pl. egy rosszul szellőző, soha nem portalanított irodai gép, és még bagóznak is mellette) . Ezért lehetett volna jó döntés a pl. az ISA kártya kondenzátora, viszont az valószínűleg nem 105 C fokos (monitorok tápjában ilyen szokott lenni). Szerencsére ma már a számítástechnikában szinte kizárólag szilárd elektrolitos kondenzátorokat használnak, kivéve a tápegységeket,
Mindenkitől elnézést kérek a sok off-ért, de ha valaki javít minitort,és nem szakember, ez jól jöhet. -
cashback
őstag
válasz
seawolf570 #5223 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsot.
Tényleg csak hobbi szinten szoktam műszerészkedni (ilyen szó nincs, de nem baj)...
Általában pár led sor gyártással ki is merül ez... bár van mikor az alkotási láz rám tör és javítgatok dolgokat, kisebb nagyobb sikerrel.
Viszont jó tudni hogy ezek a kondik így is megmukkanhatnak... akaratlanul, de egy lcd monitort javítottam úgy fél éve... egy isa hangkártyáról (öregebb mint én vagyok) szedtem le 2db kondit, mert ez volt a hibája (ugyan azokkal a paraméterekkel bíró). Mivel sikerült megcsinálnom így kaptam érte juttatást... noh de akkor várható hogy hozzák még hozzám. -
seawolf570
aktív tag
válasz
cashback #5221 üzenetére
Bocs, hogy belekontárkodok, de jó tanácsként azt javaslom, hogy a használt elektronikus panelekből, az egyetlen dolog, amit nem szabad alkatrésznek használni, az a folyékony elektrolitos kondenzátor (elko). Ez azért van, mert idővel kiszárad, és ha nincs használatban (új esetén is), de évekig áll valahol, ugyanúgy rossz lehet, mintha főne pl. egy TV-be, monitorban stb. Ha elkot cserélsz, csak vadi újat használj, és ne raktároz belőle otthon sokat. Az alkatrészboltokban gyorsan cserélődik a készlet, mindig "frissek" vannak. Ugyanez érvényes a sorkimenő trafókra is, ezt tapasztalatból tudom, mert TV szerelő a szakmám. Szívattam meg már magamat kezdő koromban, bontott elkoval, pedig csak próbára tettem be. Még egy jó tanács, nem csak neked, hanem minden hobbi szerelőnek, mindig nézzétek meg elko csere esetén, hány C fokos volt benne, és ha lehet, nagyobb értékút tegyetek bele. Pl. ha 85 C fokos volt benne, akkor csere esetén 105 C fokosat tegyetek bele, mert lehet kicsit alul méretezték gyárilag, és ezért lett púpos. Ez a szerelőkre nem vonatkozik, mert így legközelebb nem jön a kuncsaft.
-
seawolf570
aktív tag
válasz
Whaazzup #5219 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a segítséget. ha van ilyened szívesen megveszem, dobj PM-ben árat, és ha játszik posta, akkor számlaszámot, amire utalhatok. Ha nem gond akkor [link]-et dobok, pont ilyen van az enyémben is (a Kép055.jpg-re kattintva látható). De ha csak sima D-SUB-osod van, az sem baj, mert arról használták, nem DVI-ről. Lenne még pár kérdésem. A 12 és az 5V mennyire stabil ezeken a tápokon, mert én multiméterrel 12, 34-et, és 5,2-öt mértem. Véleményem szerint, ez még belefér a tűréshatárba, de ha tévedek, légyszíves igazíts ki. A másik kérdés. Az EPROM újra égethető-e, vagy egyáltalán megszerezhető-e a tartalma valahonnan, mert ha igen, és csak az a baja lehet megpróbálkoznék vele (a panelre akkor is vevő vagyok), igaz a kiforrasztása nem egyszerű, mivel kétoldalas a nyák (ha nem többrétegű), és csak egy sima Weller-em van. Ha úgy látod nem érdemes vele foglalkozni, de te hasznát tudod venni a Scaler IC-nek, szívesen elpostázom a panelt.
-
-
Whaazzup
senior tag
válasz
seawolf570 #5217 üzenetére
Szia.Van komplett belsőm Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-hez meg kéne nézni hogy hasonló e ha raksz fel képet megnézem.Már sok ilyen monitort javítottam és általában az eeprom tartalma mesérűl vagy maga az IC megy tönkre ha stabilizálatlan feszt kap,nem elág csak a kondikat kicserélni a diódákat és a tápbemenetet is át kell nézni a vezérlő panelen mielőtt rá engeded a tápfeszt ennek annyi.Szerintem csak vezérlő panelt csere megoldja a gondot a Scaler video IC biztosan jó benne mert akkor nem adna egyáltalán képet.ÜDV.
-
Norbi819
csendes tag
válasz
troland26 #5016 üzenetére
Hello !
Hasonló a problémám. Samsung BX2331 monitort vettem pár hete. Windows XP alatt semmi gondom nem volt, most tettem fel Windows 7 64 bitet. Azóta maximális 1920*1080-as felbontásban nem húzza ki a képet a képernyő széléig, kisebb felbontásokban működik rendesen. Radeon 5770-es videókártyám van. Azt a megoldást találtam, hogy a scaling optiont kell a Catalyst Control Centerben állítani és a tegnap megjelent 10.10 driver már el is menti ezeket a beállításokat, a régebbieknél minden gépújraindításnál újra szét kellett húzni a képet... Még nem próbáltam ki, de bosszant...
Másnál is előjött hasonló ? -
seawolf570
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, egy Fujitsu-Siemens Scaleoview L19-2SD TFT monitor javításához. Egyik ismerősöm hozta, nézem meg, lehet-e vele kezdeni valamit. A hibajelenség úgy kezdődött, hogy nehezen jött meg a kép, majd pár hónap múlva csak a kék LED világított és semmi kép. Szétszedtem, és a táp panelon a nagy hálózati puffer kondin kívül minden elko púpos volt. Mindegyik ki lett cserélve (105 C fokos), monitor összerak, de nem igazán akarja az igazságot. Most már bekapcsol, de csak a Fujitsu-Siemens logó jön be, sem DVI-ről, sem D-SUB-ról nem ad képet. Az érdekesség, hogy egy idő után nem kapcsol ki magától, és villog a sárga LED (mint amikor nem érzékel szinkron jelet), hanem egyfolytában a logó van, addig, amíg az on/off gombbal ki nem kapcsolom. Kiszedtem a két panelt, és rámértem feszültség alatt, a táp panelről átmegy a 12V és az 5V a digitális panelra, tehát a táp megy. Ha a scaler panelt összekötöm a a táppal kicsit hangos a táp (nyüszít), de nem annyira hangos. Scaler panel nélkül is van nagyfrekvenciás hang de szinte alig lehet hallani. Ha valakinek van scaler panele (a sima D-SUB-os is jó) bontásból (szerintem az szált el, gondolom megfutott a táp a rossz elkok miatt), azt megvásárolnám, de a szellemi segítségnek is örülök.
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Próbáltam rákeresni a hiba jelenségre, de konkrét válasz sehol sem hangzott el...
Fusi 19" C900 monitor.
Nem ad képet, nem jelez a led hogy áram alatt lenne... viszont van egy halk kattogása.
Biztosítékot cseréltem benne... ugyanolyat kapott, de ugyan az maradt a helyzet.Valakinek ötlet?
Lehetséges a home javítás, vagy dobjam ki a kukába?
Javíttatni tuti nem fogom. Nem éri meg... 3ezerért már lehet kapni másikat.Home javítás alatt azt értem hogy van másik 3hibás monitorom a pincében (HQ, IBM, LG)... és azok alkatrészeiből esetleg fel tudok valamit használni hogy életet leheljek ebbe.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
boygabi_ #5212 üzenetére
Szia.Több mint valószínű hogy már eléggé fáradt a nagyfesztrafó kiszáradt az impregnálás a gyanta belül így mozoghat a tekercs ami interferenciát okozhat.De lehet körbenézni a sorvégfok kondikat esetleg az függőleges eltérítő IC áram körét és a primer tápegység szúrését.ÜDV.
-
MadMax88
csendes tag
Sziasztok.
Köszönöm Whaazzup fórumtársnak a gyors segítséget a hibás monitorom megjavításában.
Gyors, megbízható, korrekt partner ajánlom mindenkinek akinek vmi problémája van a monitorjával, kiváló szakember.Köszönöm még egyszer.
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Mostanában jött elő egy érdekes dolog a monitorommal kapcsolatban. Samsung SyncMaster 796MB, kb 5 éves. Néha az egész képet betölti valami vízszintes csíkozódás. Alig látható de engem mégis zavar mert mostmár ez köti le a figyelmemet. Mintha valami interferencia vagy zavar lenne. Van, hogy nem látom de utána mikor olvasok egy oldalt egyszer csak megint látom a képernyőn. Csinálja 85 ill. 100 Hz-n is.
-
flash-
veterán
sziasztok!
van egy problémám az Dell u2311h monitorral!
véletlenszerű időközönként pislant egyet a kép egy kis pillanatra.nagyon zavaró.
mitől lehet?win 7 x64 home premium az oprendszer,videókártya gigagbyte gtx 460 1gb
dvi kábellel van a monitor rákötve.mi lehet a baj?
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Sk8erPeter #5204 üzenetére
Szia.Ha minden stimmel és azok az alkatrészek rosszak amire gondolok 5-7k kb a javitása.ÜDV.
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy mennyire látszik meg a képminőségen hogy milyen vga hajtja a monitort? Van egy Samsung P2470HD monitorom, és jelenleg egy integrált vga-ra van kötve. A max. felbontást bírja, viszont nagyon csúnyának látom a kontrasztját, és olyan mintha vibrálna is.
-
laci503
tag
hali.
van nekem egy Fujitsu-Siemens L22W-7SD monitorom kb. 3 éves tehát garancia már nincs rá... nos az a helyzet állt elő hogy vasárnap d.u. még használtam a monitort majd kikapcsoltam mert más dolgom volt és mire este visszakapcsoltam kicsit vibrált a képe majd kicsit sárgult a képe majd elment a kép... a kék led ég mintha kapna jelet... ha kikapcsolom és vissza kb. 2-3 másodpercig van kép majd megint eltűnik... van mikor jó képet ad de van mikor sötétet ad azalatt a pár másodperc alatt... előtte is volt pici hibája már hogy játék közben az élek elmosódtak szal így szétestek de az nem volt annyira zavaró és egy idő után nem foglalkoztam vele...
ezzel tud valaki valamit kezdeni? ha igen mennyiért? vagy új monitor kéne venni mindenféleképpen? a válaszokat előre is köszi -
Zakna
csendes tag
Hali!
Van egy Dell Latitude D610-s laptopom (Mobile intel(R) 915GM/GMS, 910GML Express Chipset Family kártyával) és egy Flatron W1934S monitort szeretnék használni hozzá. 1440*900 -ba kéne viszont nem találom ezt a beállítást csak 1280*1024 és 1400*1050 van. A legfrissebb drivert szedtem le, de vmiért nem tudom beállítani hogy teljesen kihaszálja a képernyőt. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném
-
Whaazzup
senior tag
válasz
<cafat> #5201 üzenetére
Szia.nem körebe kell lefeszíteni a keretet amit gyakorlatlan ember vagy eltöri vagy nagyon csúnya lesz körbe a perem plasztik kártyával határozott mozdulatokkal tolva szétszedhető.A modellhez van minden teljes keret burkolat ház is ha valami eltörne.ÜDV.
Ez nem sima hanem az egyik legjobb moncsi ebben a típusban.
-
<cafat>
senior tag
válasz
Whaazzup #5200 üzenetére
szia
igen ez a típusom van
nem tudom mikor járok pesten de ha tudom elviszem és köszi
képet a hátlap panelről sajnos nem tok mellékelni de leírom ami a cimkén van:
product code: l1919s - SFQ.AMEUMEPN
model no.: L1919SQ
fcc id: BEJL1952SQ
ezek a fontosabbak, remélem használható így isja és még annyi h csak úgy nem lehet leszedni a hátlapot, van rajta 1 kis kiemelkedés meg egy lyuk, felette 1 lakat jel... gondolom kéne hozzá vmi spec szerszám ami oda illik és azzal lehet leszedni csak
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraWide UltraGear 49GR85DC-B VA Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung Odyssey G3(Elkelt)/ LG 24GM79G
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest