- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ASUS ROG Ally
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
valami ilyesmi
19V-os -
Trash
tag
Üdv!
Használtan vásároltam egy LG 24MN33D monitort, de nem kaptam hozzá tápkábelt.
Esetleg le tudná valaki írni nekem, hogy milyet kell vásárolnom hozz?
Köszönöm szépen előre is! -
csalahmarton
csendes tag
Sziasztok, olyan problémám lenne hogy van egy LG IPS 22MP58 monitorom, egészen furcsa dolgokat csinál:
Régebben 1-2 játéknál amikor elindítottam jött egy pink keret és ki írta HDMI (ezt az OnScreen Control csinálta)
akinek LG monitora van ismerős lehet. Játszottam egy kicsit és amikor ki léptem az asztalra borzalmasan fel erősödtek a színek az asztalon (olyan mintha túl húztam volna a beállításokat) meg néztem és minden ugyan úgy van!
De csak 10 játékból 1-2nél csinálta, ilyenkor újra indítottam és vissza állt a szín. Most meg tegnap volt egy GeForce update és azóta ezek a túl húzott színek vannak mindenhol (nem biztos hogy köze van hozzá, de csak ennyi változás történt tegnap óta)ezeket próbáltam: OnScreen Control program update, aztán le töröltem teljesen, kitakarítottam a gépet, átnéztem a kábeleket de semmi! Minden be állítás a régi csak a színek túl húzottak
-
default.
őstag
Sziasztok!
Egy barátom monitorjával vannak problémák: pillanatokra elmegy a kép, főleg játék közben, de csak, ha be van kapcsolva a monitoron a HDR funkció. Sokadik kábel már, amit vesz, azt mondja, mind tönkrement, pedig nem az olcsóbbak közül vesz.
Én sajnos nem értek hozzá, és ő sem, ezért fordultam hozzátok bizalommal.
Köszi szépen előre is,
Üdv.Monitor
GTX 1080 Ti
4k HDR 2.0 HDMI kábel -
qdak
addikt
video
mintha valaki nyomkodná a menu gombot :S -
qdak
addikt
Hello
Adott egy samsung syncmaster t260, automatan lefele görget a menübe
Cseréltem kábelt, áthelyeztem, hátha vmi zavarja, de semmi, másik gépen is csinálja, valami ötlet ? -
Gyula84
veterán
üdv
Vettem egy Dell P2419H monitort felraktam 75Hz-re ettől lehet valami gond vagy maradhat ezen?
amúgy ha a response time-ot fast-ra állítom akkor a kép szellemképezik, de csak DP porton, HDMI és VGA jó. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Asus ProArt PA279q monitor az imént a felső szelllőző rács közepén egy szikra felvillanása mellett elhunyt. Az áramot szünetmentesről kapja ami elvileg midentvéd, más eszköznek ebben az időben nem lett baja (5.1, PC, NAS ment róla egyidejűleg)
Van ötletetek mi okozhatott ilyet, illetve hol lehetne megjavíttatni?
A monitor 3éves garija 3 hónapja járt le.... -
arduinne
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Asus VP247HA típusú monitort, ami kikapcsolt és áramtalanított állapotban is magas frekvencián sípol. Nem hangosan, de éppen elég ahhoz, hogy zavaró legyen mondjuk éjszaka. Amikor használom a gépet, ez egyáltalán nem hallható, kivéve, amikor magára hagyom, és készenléti állapotba kerül. Ez normális dolog...? Tényleg csak pár hetes a jószág, úgyhogy garanciám van rá, de nincs tapasztalatom új monitorokkal, úgyhogy megerősítést kérnék tőletek, mielőtt belekezdenék egy javíttatási procedúrába. Köszönöm a segítséget! -
agentJ
tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom a kérdésem,hátha.
A problémám az volna,hogy vettem egy LG 32 UD59B 4K monitort az LG 32MP58H fullHD monitorom mellé.
A gondom az,hogy mikor a 4K monitoron a játékokat 4K-ra állítottam,akkor egyes játékok random,a GTA5 pedig menübe lépéskor egyszerűen black screen-t ad a monitor,és kiírja hogy nincs jel,miközben a másik fullHD monitoron ott a kép.
1440p-re visszavéve nincs ilyen problémám.
A VGA egy XFX RX 480 8GB,nem melegszik túl,70 fok körül járt a kártya amikor ez megtörténik,a processzor se melegszik 50 fok fölé,és a táp is rendben van.
A 4K monitort DP kábellel csatlakoztattam,a fullHD-t pedig HDMI-vel.Sokat google-tem már ezt a hibát,de rendes megoldást eddig sehol sem találtam.
Esetleg lehet köze a ki/bekapcsolt Freesync-hez vagy az RGB vs YCBCR-hez,vagy a 8 vs 10 bites színhez? -
core i7
addikt
Sziasztok van egy monitorom és 1 pixel rajta pirosan vagy feketén világít gondolom pixel hibás ez ellen van valami orvosság? javítható?
-
törölt tag
válasz
Dawe966 #20782 üzenetére
Táp hiba olyan, hogy hol működik, hol nem, aztán már be se kapcsol a monitor. De nálad még akkor a videókártya is lehet hibás, ezért jó a keresztpróba, hogy ki lehet szűrni a bűnöst. Kérd el a szomszéd monitorát, hogy azzal mit művel, vagy vidd át hozzá a géped tesztelni.
-
Dawe966
csendes tag
válasz
#94529552 #20781 üzenetére
Igazából a jövő évben akarok új gépet venni teljesen, ebben:
Intel Celeron DualCore G1620 2.7GHz
Gigabyte GA-H61M
Videókártya: AtiHD7770
2X Corsair XMS3 4GB DDR3 1600Mhz
Ilyen cuccok vannak, meg egy Cooler Master B600-as 600 wattos tápegység. Érdekes, hogy mikor szomszédom átvitte, azt mondta neki pöccre működött egyébként, nem tudom, remélem meg lehet oldani valahogyan könnyedén, mert egyrészt nem szeretnék vele vesződni, másrészt unokaöcsémnek menne ajándékba, ha megvettem az új masinát, és nem akarnék valami férc félkész gépet adni neki. -
törölt tag
válasz
Dawe966 #20779 üzenetére
Én is a tápot mondanám, aminek a javítása kompletten egy szervizben biztos van vagy 10k-15k, és az öreg monitoroknál már nem biztos, hogy megéri, főleg, hogy ez csak 19-es méretű. Helyette néznék egy újat, már 25k-tól lehet venni 22"-ost.
Olcsóbban is meg lehet oldani, ha szét tudod sk szerelni, és a tápegységen a felpúposodott kondikat kicseréltetni egy műszerész ismerőssel, vagy bárkivel, aki meg tudja csinálni. Nekem így került egy ezresbe, ennyit megért még ha nem is jött volna be, többet már nem akartam rákölteni. -
Dawe966
csendes tag
Sziasztok! Adott egy LG flatron w1934s monitor. A problémám a következő: Amikor áram alá kerül a monitor, elkezd villogni kéken a ledje, kb. 2 másodpercenként hallható egy klikk hang, az LG logó halványan felvillan, majd eltűnik. Ezalatt az idő alatt semmi funkciógombra nem reagál a monitor, még kikapcsolni sem tudom, hiába nyomom a gombját. Ezt még régebben le tudta annyival, hogyha kimentem mondjuk mosdóba, és visszaértem a géphez, már működött a cucc, feljött a rendszer, látszott minden. Egyik nap kikapcsoltam a gépet, másnap sehogy sem akart működni a dolog, majd ugye power saving mode-ba tette magát egy idő után. Ment szervízbe, azt mondták a videókártya a ludas. Most is Intel HD 3000-el vagyok. Oké, de ugyan azt csinálja. Úgy tudtam működésre bírni, hogy kb. 15 perc után, kikapcsoltam a gépet a power gomb nyomva tartásával, és mikor újra bekapcsoltam, az lg logó rögtön felvillant, és pöccre bejött minden. Szeretném megkérdezni (esetleg privátban, azt könnyebb elolvasni, ha "elszállnék" 1-2 napig) hogy mi lehet a gond? Másik tápkábellel is néztem, azzal is ugyan ez. Esetleg lehet konnektor/elosztó/egyéb hasonló probléma? Bocsánat, ha kissé érthetetlenül fogalmaztam, de már megy egy ideje ez a herce-hurca, és kezd nagyon elegem lenni. Illetve a videókártya tényleg tönkremehet, csak úgy, egyik napról a másik után, mindenféle hibaforrás nélkül, avagy csak így akartak lerázni esetleg?
Még holnapra az a tervem, hogy szerzek egy tök új elosztót, meg megnézetem a konnektort is, van villanyszerelő ismerősünk.
Válaszotokat, üzeneteiteket előre is köszönöm!
-
mezis
félisten
Tesztképekkel milyen ?
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Ma jött meg a Samsung c24fg70fqu típusú monitorom, és egyszerűen semmi hang nem jön ki belőle. Se HDMI-vel, se Displayporttal. Hangerő fel van véve, a gépen is úgy jelzi, hogy megy a zene, de se PS-el nem ad ki hangot, se PC-vel.
Mi lehet a megoldás? -
törölt tag
válasz
MultiDoodad #20772 üzenetére
Vannak a kábeleknek átviteli korlátai, és a kimeneteknek is. Meg kell nézni, hogy melyik a korlátozó tényező, kábelből vannak jobbak HDMI és DP is, a kimenetnek a géped szab határt.
-
törölt tag
válasz
MultiDoodad #20770 üzenetére
A videókártyás topikban is próbáld megkérdezni, de előtte nem ártana másik kábellel utána másik géppel is kipróbálni, hogy behatárold a hibás darabot. Ezt keresztpróbának mondják, és másoknak is ajánlott, ha nem tud tovább lépni. A vidikari és monitor beállításokat már nyílván átnézted, és a legújabb driver van fent, minden naprakész?
-
MultiDoodad
aktív tag
válasz
MultiDoodad #20769 üzenetére
És eközben most nézem... nagyobb a baj mivel bármely játékot elindítom villog a kép. Most jelenleg 60 hz-n használom de sehogy sem jó.
-
MultiDoodad
aktív tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy az újonnan vásárolt monitoromon ami egy Acer Z1 (Z301CT) típusú masina. A problémám a következő DP kábellel szépen összekötöttem a HP laptopommal (amiben egy GTX 1060 6GB-os videókari van) de 100 Hz-ig engedi csak beállítani ha a fölé megyek például 120 vagy 144 Hz-re akkor elkezd villogni a kép mintha ki-be kapcsolgatnám. Ahogyan leírta Grent.08 nevezetű Úriember ... ellenben nekem csak RGB beállítási lehetőség van csak az nVidia menüben. (Ja és nem tudom, hogy számít e de Mini Dp-Dp kábelel van összekötve mivel a laptopon csak mini csatlakozó van.)
Válaszotokat előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
kicsiogre #20766 üzenetére
Szerintem ez jó, ennek az MP59-nek pl. 1,2 cm. Az ajánlott nativ felbontásban használod egyébként? 1080p és 60 vagy 75 Hz? A videokártyában se legyen nagyítás beállítva, csak esetleg a windowsban, hogy jól olvasható legyen az írás. Fényerő, kontraszt, stb ne legyen túlhúzva, van, hogy maxon van minden, amikor kibontjuk. Itt van egy leírás is róla, hogyan kell beállítani.
-
törölt tag
válasz
gxcman #20761 üzenetére
Talán az érintőpanel lett hibás, csak szerelő tudná diagnosztizálni konkrétan. Nekünk is van érintőkapcsolós monitorunk, sőt még az egyik régi tévé is, de szerencsére még bírják, bár csak szökőévben ha egyszer van ott kapcsolgatva.
bPatrik0521
Becsapós ez a keretnélküli dizájn, főleg, aki nem ismeri. a tévém is ilyen.
-
kicsiogre
tag
hello van egy lg 22mp68vQ-p monitorom aminek a képernyő szélein körbe kb fél centis fekete keret van ( amikor az alaplap biosába belépek akkor is látszik) -kikapcsolt állapotban az a rész világosabb is mint a többi , ez hiba vagy ez a monitor ilyen ?
-
gxcman
tag
Sziasztok!
Adott egy EIZO EV-2455 monitor amivel akadt 1 kis gond.
Bekapcsolt állapotban a fehér helyett, sárga színnel világított a LED...után a LED ki is aludt végleg.
A hibás rész az érintő ( panel) összes gömbja, és a hozzá tartozó bekapcsolást jelző led,, a LED sem működik, és az érintős része sem reagál, semmire.
Próbáltam a ScreenManager Pro programot hátha belső menüből valamire jutok, de nem tud csatlakozni...magának a csatlakozásnak van hangja, de kommunikáció nincs...Screen inStyle ugyan az.
Manualban annyi van várjon kikapcsolt állásban ( few ) néhány percet.
Ha valóban várni kell, és megjavulhat mennyi időt érdemes várni, és minden csatlakozót távolítsak el belőle, vagy elég ha kapcsolónál lekapcsolom.
Amúgy kép, hang stb működik, csak a vezérlés nem.
Előre is köszi a válaszokat.
-
bPatrik0521
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új Samsung LC34H890WJUXEN monitort és lenne egy kis gondom vele. Ha csak ezt kötöm a gépre akkor oké, de ha rajta hagyom a régi Samsung SyncMaster SA850-et is és együtt megy a kettő akkor valamiért nem akar automatán felébredni a készenléti üzemmódból az anyjáért se. Látszólag logikátlan menü nyomkodás után tudom csak bekapcsolni. Ha egyszer megnyomom a bekapcs gombot akkor abbamarad a kék, készenlét jelző villogás és szürke lesz a kép meg jelzi hogy "displayport" de nem történik egyéb. Pár másodperc múlva újra visszamegy készenlétbe. Legtöbbször akkor jön be rendesen a kép amikor a menüjében a DisplayPort 1.1 és 1.2 között váltok egyet, de akkor se mindig. Nem láttam mi a logika benne, hogy mikor jön be a kép. A monitor automata forrásészlelésen van. Olvastam más típusnál olyat hogy a kikapcsolásidőzítő rosszul működik és azt kell kikapcsolni, de az sem oldotta meg. Próbáltam másik kábellel is és másik porttal is a videokarin. A régi monitor mindig rögtön ad képet. Feltettem a cd-n lévő, majd később a honlapjukon lévő firmware-t is.
Valakinek ötlet?
-
varpet
csendes tag
Sziasztok.
Van egy ASUS MX239H monitorom. A háttérvilágítása hirtelen elkezdett random váltani maximum és a minimum között majd a jobb alsó részén néha egy kis szakaszon alvó állapotból visszajövet nem is világított, csak töbszöri ki és bekapcsolás után, aztán tehnap végleg megszünt a háttérvilágítás.
Érdemes lenne javíttatni? Valahol azt olvastam, hogy csak kijelző cserével megy. -
sabrinho
tag
Sziasztok!
Dell P2419H monitorommal, illetve annak usb hub funkciójával van problémám. Laptoppal használom és minden csatlakozáskor újra ki-be kell dugni a rádugott cuccokat, különben nem ismeri fel őket a win 8.1. Van erre valami ötlet? Driverét telepítettem. -
Geri27
kezdő
Sziasztok! Ma vásároltam egy ilyen monitort:
https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-monitor/acer-sa230bid-monitor-23-quot-umvs0ee002/8454/Teljesen megvagyok vele elégedve képileg azonban észrevettem, egy igen érdekes hibát amit nem tudom, hogy mi okozhat. Ha youtube vagy bármiféle videót nézek ablakban akkor hibátlanul lejátssza azt. Azonban ha teljes képre rakom a kép erős mozgásnál olyan hatást nyúlt mint amit a magas fps számú játékok szoktak okozni. Tehát vízszintesen ilyen kép törés látszódik.
Lehet az olcsó 2000Ft) hama hdmi kábel a ludas? Mivel a monitorhoz nem adtak így ezt vásároltam a MediaMarkt-ban.
-
Rókakoma2
csendes tag
Sziasztok! Azzal a problémával fordulok felétek, hogy van egy Samsung S24A450BW típusú monitorom amin a "Check signal cable" felirat olvasható. Ha csatlakoztatom a kábelt legyen az dvi vagy vga akkor elsötétül a képernyő. A gép felismeri hogy mivan rákötve de a monitor nem ad képet. A dvi portját egy dvi-hdmi átalakítóval próbáltam. Próbáltam 1 asztalin és 2 laptopon is de ugyan ez az eredmény. Letöltöttem hozzá a kezelő programjait is de semmi sem történt. Lenne valami ötletetek mielőtt szervízbe vinném? Vagy egyenesen oda kellene vinnem mert valami fizikai problémája lenne? Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
bttomy
csendes tag
egyébként van még rá garancia, érdemes próbálkozni?
-
törölt tag
válasz
bttomy #20751 üzenetére
Kár érte. Esetleg ha van lakásbiztosításod, egy próbát megérne hátha..., ha mégsem, akkor sem került semmibe az infó. Amúgy (#20744)-ig lapozz vissza, ott lesz elérhetőség, aki tudna árat mondani. Kijelzőket is tud javítani, de hogy ennél van-e rá mód, vagy csak új kijelző és mennyiért, azt tőle....
-
bttomy
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült tönkretenni ezt a szép nagy monitort. Dell U3415W hajlított
Tudtok olyan helyet ahol megcsinálják? A képernyő kívülről nem tört be.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest