- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- 3DMark (2013) eredmények
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"De van! nyomj egy Prt Scr SysRq-t majd valahová pl. Word, vagy 1 mappa, esetleg asztal beillesztés és kész a kép
Ui. A biosnál marad a fényképező gép."Köszönöm a tippet! A PrtSc gomb a BIOS-ban is működik. Egy commanderrel begyűjthető az LPT porton a képinformáció. Csak képfájllá kell konvertálni.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Kertitörpe #2095 üzenetére
Halott pixel hiba és subpixel hiba van. A halott pixel fehéren világít vagy fekete. A subpixel pedig valamilyen RGB szinben folyamatosan világít. Nem hiszem hogy lenne olyan szoftveres megoldás ami meg tudná mondani hogy pixelhibás-e a monitor.
-
Gtxtt
tag
Hello!
Van egy 17 colos Samsung Syncmaster 793MB CRT monitorom. Mostanában azt vettem észre,hogy a kép vízszintesen összeugrik és oldalt elmosódik (mintha víz folyna végig a képernyőn). Az XP ráadásul kéthetente összeomlik. Ha újratelepítem,akkor egy hétig nem jelentkezik a hiba de aztán újrakezdődik. A monitorom kezdi beadni a kulcsot vagy esetleg máshol keressem a hibát? -
Kertitörpe
csendes tag
Valaki mar kerdezte, de a pixel hiba hogyan "alakul ki"?
Honnan tudom, hogy egy pixel hiba az sub pixel hiba vagy normal hiba?Hallottam, hogy vannak kepernyo felulet tesztelo, vagy milyen programok, amikkel le lehet teszteleni hogy egy pixel hibas-e vagy sem. Tud valaki egy linket kuldeni?
Es olyan programokat is hallottam, amik kepesek megjavitani bizonyos pixel hibakat. Es esetleg ilyen programrol egy linket?
Koszi a segitseget!
-
törölt tag
válasz
tupacamaru #2089 üzenetére
Ja, én nem Windows screenshot-ot akarok, hanem a monitor képét elmenteni valami hardveres megoldással. PC-nél maradva pl. BIOS, POST, windows bejelentkező képernyők, meg hasonló dolgoknál sem lehet másképp megoldani a dolgot, vagy igen?
-
Daweee
őstag
Hello
Van egy kb 3 éves lcd monitorom, amin ilyen csíkok jelentek meg:[link]
A monitor egy hete nem volt használva, ráadásul terjed, amikor először bekapcsoltam még csak a három leghosszabb csík és a 'csomó' volt meg... Hogyha oldalról nézem szürke színű.
Mi ez? elvileg semmi külső behatás nem érte, amikor ma egy hete utoljára használtam semmi baja nem volt. -
johntheface
csendes tag
Hello!
A problémám egy IBM P275 (Type 6652) monitorral lenne,a gond hogy nem hajlandó bármilyen felbontásban 60Hz-nél jobban menni.Feltettem a meghajtó programját.Elözöleg egy ati 9250-es agp-s vga volt a gépbe,és akkor állitolag vitte a 100Hz-t.Most egy agp-s ati x1650-es vga van a gépbe.A windowsba beállitom a Hz-t és ott 100-t mutat,de a monci osd menüje csak 60Hz-t.
Valaki tudna 5letet adi mi lehet a gond?Sajni az elözö vga már nem müködö képes -
törölt tag
válasz
tupacamaru #2085 üzenetére
"A lefényképezést csak nem fényképezővel gondoltad??"
Csak végső esetben, mert ez közel sem tűnik valami elegáns módszernek. Ráadásul a képről is csak egy valamilyen szinten torzult, nem színhelyes másolatot kapnék...
Tudnál javasolni valamiféle képlopó ketyerét?
szerk.: Azt még megtudom oldani hogy DVI csatlakozóról jöjjön a jel!
-
Kommy
veterán
Szaiasztok!
Nekem lenne egy VideoSeven (V7) lt20E-1 típusú lcd tévém , aminek az a gondja , hogy amikor bekapcsolnám felvillanik a kép , majd kikapcsol a tévé (készenléti állapotba) ilyen tápegység van bennemafla: sajnos más ötletem nincsen, akkor marad az , hogy használod analógon, vagy cserélsz oprendszert
-
Kommy
veterán
Akkor azt kéne megpróbálni, hogy csak a monitor legyen rádugva a kártyára , ha eddig nem így lett volna. Le kéne uninstalálni a drivert , még mialött újraindulna a gép Driver Cleanerrel le kéne szedni, rendesen a drivert , újraindítani és ekkor elvileg van kép, és ekkor felrakni a legújabb drivert. vagy azt amit a Vista leszed a Windows Updateről (mert elvileg az is a legújabb whql driver ha minden igaz de ez nem biztos). Ha így sem megy akkor csökkentett módban elindítani és megnézni mi van beállítva elsődleges monitornek
-
törölt tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem idetartozó kérdés, de nem igazán találtam megfelelő topikot. A kérdés az lenne hogy egy monitor képét hogy lehetne eltárolni? Létezik olyan (TFT) monitor ami az aktuális képet képes egy memóriakártyára rögzíteni? Vagy marad az a nem éppen szép megoldás hogy lefényképezem a képernyőt?
-
mafla
tag
Nekem is ez a gondom csak Acer Al2216w monitorral és engem is marhára érdekelne a megoldás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Van nékem egy SAMSUNG 226BW moncsim és egy GALAXY 8800GT-m (régebben BFG 8800GT OC2). Xp-vel klappol minden, de ha Vista 64bit alá felrakom a vga drivert (mindent próbáltam, gyári cd, legújabb, béta) akkor a monitor a windows bejelentkezésekor kikapcsol stand by-ba. Már többször telepitettem fel a Vistat, próbáltam azt is hogy felerőszakolom a monitor driverét, de az sem segített. Egyszer véletlenül müködöt, de amikor frisitettem az NVIDIA drivert újrainditás után megint a windows bejelentkezésekor kikapcsolt a monitor. Erre tud valaki valami okosat mondani? Előre is köszönöm.
Ziga Zaga Ziga Zaga Oi! Oi! Oi! " -
mocsanisi
senior tag
válasz
tupacamaru #2077 üzenetére
2 átalakítóval próbáltam. Viszont valszeg táp hiba lesz. 100 wattal nagyobb táppal van kép!
-
mocsanisi
senior tag
Sziasztok! Látom sok itt a probléma. Nekem is lenne egy problémám. Van nekem egy Xerox XA7-17i monitorom. Ha D-Sub-ra dugom akkor megy. Ha DVI-ra dugom a D-Subot, persze átalakítóval akkor nem megy. Ez azért gond mert az integrált vga-n van D-Sub, de a PCI-E-esen csak DVI van. Így nem tudom használni a PCI-E-eset, csak az integráltot. Esetleg úgy működne hogyha vennék egy dvi-dvi kábelt, és nem átalakítóval próbálkoznék?
-
-
erdoszoli
csendes tag
SOAD19 : szia , a tv problémára tudok egy megoldást, a tápegység után a fesz. stabilizátor zener dioda vagy annak közelében lévő ellenállás öregedett el, és igy nem arra a feszültségre stabilizál amire tervezve lett, akár 1-2 voltot is csuszhat igy az egész , és ez okozza a világos szineknél az erősités torzulásokat. ez persze legjobban a hangnál vehető észre mégpedig ugy h zúg, recseg a hang.. ennek megoldásához sajnos egy tv kapcs rajz kellene h anno hogyan is méretezték a dolgot, és annak megfelelően cserélni azt a pár alkatrész. Kb 100 forintos tétel
A monitorra is hasonlót mondanék azzal a különbséggel hogy a monitoron mégcsak kezdeti jelei vannak az alkatrész öregedésnek. Ahogy irod is ha órákon át megy, akkor felmelegszik, érzékenyebb lesz az adott alkatrész és igy előfordulhat ugyanaz a nem megfelelő feszültségstabilizálás.Ha már itt tartunk, ugyanebből az okból kéne nekem egy ORION TVP-230RC kapcsolási rajza.Honapok óta nem találok ehhez a modellhez semmit.
Aki bővelkedik ilyen rajzokba az ehhez az őskövülethez is kereshetne nekem : COLORLUX 4010Köszike, és remélem segitettem.
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Nem nagyon találtam ennél megfelelőbb topikot a problémához. Lenne gy VideoSeven ltv20E-1 lcd tv aminek egy olyan gondja lenne , hogy nem látni a képet rajta csak ha megvilágítom , valamivel , gondolom valami a világításával lehet, és azt szeretném megkérdezni, hogy ez javítható e, és ha igen kb milyen ár-ban.
Előre is köszönöm. -
Exhodus
tag
Hali
Mára virradóra azt vettem észre hogy sárgás a kép a Fujitsu-Siemens 17"-os LCD-men, olyan mintha CRT-ben kiment volna az egyik szín. Tegnap este tologattam a gépet meg a cuccokat az asztalomon, csak arra tudok gondolni hogy elszakítottam valamit a vga-kábelben, de sajnos beforrasztott kábel tehát nem tudom csak úgy kicserélni, kipróbáltam másik gépen is, DVI átalakítóval is, mindenhogy sárga. Valami 5let hogy mi lehet vele? vagy egyetértetek a teóriámmal miszerint kábel, bár nem csináltam semmi olyan heveset amitől elszakadhatott volna benn valami. Ja és a videókártyának semmi baja mert másik monitorral hibátlanul megy.
Előre is kösz
-
Attila75
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
Acer P7270i projector, áramalá helyezés után a bekapcsoló gomb ledje folyamatos piros fénnyel világít. Eddig minden jó. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot, akkor ledje kéken és folyamatosan világít és 5 sipolást hallat, azon kivül se kép se hang, gombokra nem reagál.
Kihuzás, bedugás, reset után ugyan az minden.
Van valami ötletetek?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Weaver
senior tag
ezek a régi játékok még dosbox-al sem biztos h megfelelően mennek. (nincs hang, nincs kép, stb.)
dosbox:
elindítod, utána az ablakban megadod a játék elérését és h milyen meghajtóra szimumláljon neki. pl:
z:\>mount g c:\games\krondor
átlépsz a g:-re, nyomatsz egy dir-t és/vagy kikeresed/beírod a játék indító file-ját.
alt+enter a teljes képernyő
ctrl+F12 sebesség ráad
ctrl+F11 sebesség leveszez minden.
-
mzx
senior tag
Üdvi,
Itt a topic-ban sokadjára kérdem, de nem adom fel.
;-)
UP -oltam napokon át, mindössze a dosbox -ot ,egy régi DOS -verzio simulátorát (?vagy mit?) javasolt valaki, de elakadtam használatában (neki sincs erre ötlete).
Köszönöm az igyekezetet, de azert szeretnék működő megoldást a problémára
Idézem ismét a kérdésem, hátha valaki tudja a megoldast :Az egykori, kilencvenes években népszerű lemezújságot (discmag), a Terror News -t hogyan lehetne használni a mai gépeken és az enyémen ?
Az én konfigom bár kb. 8 - 10 éves, de ez is újabb a TN magazinok megjelenési idejéhez képest, ezert hiába választottam ki az ATI videokártyát TN inditaskor a menuben, nem indult el, sajnos.
Tudja vki a modját, hogyan indithato el pl. az én konfigommal?
P3 , 500 MHz proc.,
8 MB ATI RAGE XL videokaresz,
(Windows XP van fent. )
Köszi előre is a segiségeket !Mzx
-
Aryan
senior tag
Van nékem egy SAMSUNG 226BW moncsim és egy GALAXY 8800GT-m (régebben BFG 8800GT OC2). Xp-vel klappol minden, de ha Vista 64bit alá felrakom a vga drivert (mindent próbáltam, gyári cd, legújabb, béta) akkor a monitor a windows bejelentkezésekor kikapcsol stand by-ba. Már többször telepitettem fel a Vistat, próbáltam azt is hogy felerőszakolom a monitor driverét, de az sem segített. Egyszer véletlenül müködöt, de amikor frisitettem az NVIDIA drivert újrainditás után megint a windows bejelentkezésekor kikapcsolt a monitor. Erre tud valaki valami okosat mondani? Előre is köszönöm.
-
Weaver
senior tag
láma kérdés: TFT mocsin a pixelhibák mitől keletkeznek ? külső fizikai hatástól? (bár ezt kétlem, mert akkor nem mehetne gariba).
-
simos
tag
Hi All!
Segítségre volna szükségem:
Szellemképes a monitorom! (19" 940N LCD)
Ha másik gépre dugom akkor jó!!Mi lehet a probléma?
lőre is Kösz a segítséget !!!
-
hopofo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Daewoo HL710S tft lcd monitorom. Megkarcoltam a monitort, de csak esztétikailag csúnya amúgy minden működik, pixelhibája nincs.
Tud valaki valami jó módszert javításra, vagy egy jó szervízt.
Köszi előre is. -
SOAD19
addikt
Hello!
Mostanában a monitorom furcsa sípoló hangokat bocsát ki magából egyre gyakrabban, ez a halála előtti utolsó nyögései lennének, vagy mi? Néha mikor megnyitok egy másik oldalt a firefox-szal akkor halkabb lesz, ha vissza az előbbire újra hangosabb Különben a monitorom egy crt-s LG: Ilyen
Sűrgős lenne,mer most 20-án lenne 3 éves és 3 év a gari rá.Köszi!
-
Dobimaster
tag
Üdv srácok nekem lenne egy olyan problémám,hogy 21" asus monitoromon bármiylen felbontást is állitok be remeg a kép,főleg amikor sötét hátér van a sötét szin mindha remegne csikozodik nem tom pontosan leirni hogy mit csinál
kis felbontáson is ez a gond és más hz beállitásoknál is
pls help me mer nagoyn zavaró.( -
-xXx-
tag
hello!
egy titokzatos kérdésem lenne. Van egy vadonatuj Samsung 2232BW monitor és első naptol fogva érdekesen viselkedik, eleinte nehetm ment az OSD, nem reagált semmi gombra, nem lehetett kikapcsolni se semmi. Egyszer játék közbe egyet mintha kattant volna és a led a power gomb körül kigyut, és minden ment. Ma pedig megpucolom a moncsit és nem tudom hogyan, de most meg nem lehet bekapcsolni, ez még rosszabbvkinek vmi tipp ?? Már megprobáltam kábelt megmozgatni, kihuzni majd vissza, de semmi
-
VooDoo
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam nagyon megfelelő topicot,remélem nem baj,hogy itt teszem fel a kérdést.Adott egy laptop illetve egy crt monitor.A VGA egy Intel GMA 950-es integrált csoda
A probléma a következő lenne: Beszeretném állítani a monitort elsődleges kijelzőnek,de az Inteles kezelőfelületen nem lehet,csak a laptop kijelzőjét választani.A sima XP-s beállításoknál pedig ha átrakom a monitort elsődlegesnek,akkor egyszerűen lelövi a monitort és visszarakja a képet a laptopra.
Valakinak van valami ötlete,hogy ezt hogy lehetne megoldani ?
-
David89
tag
hello!
a Benq FP931es 19 colos lcd monitorom csíkozódik, még pedig úgy pl.: ha van egy táblázat, akkor jobbra vízszintesen sötétebb csíkok jelennek meg, de ahogy görgetem el, akkor el is tűnnek, a a monitor baloldala pedig ritkán besötétedik szintén. Mindez egy kis kocogtatás hatására megszűnnek, de mostanság nagyin hamar újra előjönnek.
kérdés az, h lehet-e még egy 4 éves monitor esetén orvosolni a problémát, vagy újat kell venni? (amit most nagyin nem szeretnék)
-
cickany
csendes tag
helo mindenki
nincs sok idöm olvasgatni, de azért nézem van e ugyaniylen probélémahttp://www.youtube.com/watch?v=qrGAmWXWDJQ
ez lenne az én asusommal is
hajlitgatom monitort h elöjöjjön hiba és rádugom küldö monitort, ha az is oylan akkor grafikus szoftver vmi hiba ha nem olyan akkor lcd kábel hiba, nem?köszi mindenkinek
heló
-
eastsider
nagyúr
hali
jobb oldalt a sarkok felé mi az a két fekete folt? mikor elmentünk itthonról még nem volt ilyen
(TFT)
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest