- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
deszkás #20159 üzenetére
Szia!
Van ESR mérőd? Csak mert nem egy kondi rosszabb, mint amit kicseéltél valószínű és ezért tűzbe merném tenni a kezem. De nem ez az alap hiba, hanem a relatív lassan felmelegedő, de baromi hamar kihűlő CCFL, melyek valamelyik vagy éppen mindegyike előbb vagy utóbb túl nagy áramot vár, ezért letilt a táp inverter oldala....
-
Sziasztok!
Van egy LCD monitorom (LG Flatron L204WT-SF), azt csinálja, hogy megy 20-25 percet, majd elmegy a kép.
A monitor bekapcsoló gombja kéken világít, mint amikor minden rendben van.
Ha kikapcsolom, majd megint visszakapcsolom, akkor ismét megy rendesen a monitor 20-25 percig.Szétszedtem, át is kondiztam már, de az eredmény ugyan az.
A vezérlő panel lehet a hibás?
-
kalozhun100
őstag
Hello vettem tavaly decemberben egy Asus PG279Q-t. Prémium kalibrálva van, színek szépek, vettem hozzá egy frankó displayport kábelt, ami támogatja a 4K-t is. Na ugye ebben a monitorban van beépített hangszóró, de nem bírom megszólaltatni. Próbáltam gyári kábelekkel, nem gyáriakkal, próbáltam állítgatni is de semmi. Mi lehet a baj? Most ezért küldjem vissza?
-
Kernel
nagyúr
válasz
RaZroX #20153 üzenetére
Némelyik driver szokott rátenni 5 % keretet (overscan), amikor "azt hiszi", hogy TV van a kimeneten, ami D-Sub-on nem annyira jellemző.
TV-knél ugyanis általában alapbeállítás az 5 % levágás, de itt nyilván mozicélú alkalmazásról van szó.
PC-használatnál viszont 1:1 pixelhelyes átvitelre van szükség.
-
RaZroX
addikt
válasz
Hauserjoci #20154 üzenetére
De, már végig nyomogattam mindent, de ugyan ilyen maradt. Meg kéne próbálnom HDMI-vel szerinted ?
-
RaZroX
addikt
Hali!
Most vettem két napja egy LG 27MP58VQ monitort, D-SUB-on keresztül van laptopra kötve és most vettem észre, hogy a kép nem tölti ki a monitor felületét. Mi lehet ennek az oka és hogy lehet megcsinálni ? Vagy ennek így kell működnie ?
Előre is köszi!
-
dr laikus
csendes tag
válasz
Create. #20150 üzenetére
Van egy igen rejtéjes problémánk:
Van két monitorunk, ezek nagyméretű tv-k 16:9-es képarányú modernek.
Küldönk rájuk képeket pdf-ben:
1000:750 vagyis 4.3 képarányú képeket
vagy
1333:750 vagyis 16:9 képarányú képeket.
Mindkét esetben torzítja és mindig kövéríti a képet. Fogalmunk sincsen, hogy lehet ez. A képek megvannak teljes egészében, és ahol fénykép van, azok szét vannk húzva.
Talán az alacsony pixelszám miatt történik
-
mezis
félisten
válasz
Create. #20148 üzenetére
Tesztképekkel és egy nagyítóval többet lehet megtudni.
Szokás "pixelgaranciával" árulni a monitorokat, TV-ket. -
Sziasztok, nemrég vettem egy lg 24m47vq monitort és észrevettem egy szürke pontot rajta, elsőnek azt hittem kosz, de nem. Mi lehet ez? A sima garancia gondolom nem él rá.
-
Hauserjoci
csendes tag
Gondolom ez nem egészséges bevilágítás szempontjából. PG279Q, ma jött...
A boltal érdemes felvenni a kapcsolatot, vagy az ASUS-al? Boltnár már utálnak (Laptopszalon), előző Dell monitorból is kifogtam egy szart, annak nagyon erős volt a háttérvilágítása, még 20%on is. Nagynehezen sikerült levásároltatni, de lelőnek, ha megint oda megyek...
-
dugo_
veterán
válasz
half333 #20143 üzenetére
Ha szétszeded és a bevilágítás helyén megkeresed, hogy mi nyomja a panelt, megpróbálod lazábban összerakni, akkor javulhat, de ugye egy garanciális monitornál én ezt nem ajánlanám.
Ha annyira új és a neten rendeltétek, akkor élhettek a 14 napos elállással, de semmi garancia nincs rá, hogy a következő darab nem lesz még rosszabb ebből a szempontból.
Fényerőt húzd lejjebb, az segíthet kicsit. A gyári max fényerő a legtöbb mai monitornál használhatatlanul erős.
-
half333
őstag
Nagyon köszönöm az infót!!
dugø - ez nem is javitható,vagy nem is érdemes vele foglalkozni? -
dugo_
veterán
válasz
half333 #20140 üzenetére
Backlight bleed, még egész olcsón megúsztad. A kávavékonyítás velejárója.
-
mezis
félisten
válasz
half333 #20140 üzenetére
Üdv.!
Tesztképekkel jobban fogod látni a hibát. (Olyan, mintha ott a LED-ek több fényt sugároznának.) -
half333
őstag
Üdv! Havertol vettem egy uj monitort (HP 24ea),nagyon szuper,viszont van 2 kisebb foltban kissé sárgás fényes folt kizárólag sötét részeknél észrevehető. Mi lehet a probléma? Valaki használ ilyen monitort?[link]
-
Kernel
nagyúr
válasz
WillyX #20135 üzenetére
Az mondjuk tényleg érdekes, mivel eddigi tudásom szerint dual link csak azért van, hogy az átvihető digitális sávszélességet duplázza.
Tehát elvileg ugyanaz, mint amikor Torrenten lejön egy adat gyorsabban vagy lassabban, annak semmi köze ilyen jelenségekhez. Úgyhogy ez rejtély, egyelőre.
-
bblacib
újonc
Sziasztok.
Van nekem egy acer AL1916W tipusu monitorom, tegnap gondolt egyet és kitette ezt a mászkálós hibaüzit:
Input Not Supported ezzel egyidejüleg a felbontás is megváltozott.
Mondom semmi gond vissza állitom. Most a kép jó viszont a matrica továbbra is a képernyőn mászkál bármilyen felbontást állitok be.
Ha valaki tudna segiteni némi tanácsal nagyon hálás lennék.
Köszönöm -
fuwiradis
aktív tag
sziasztok, nem regiben vettem egy dell P2417H monitort es mar akkor feltunt valami fele bevilagitas a panel sikja es a rafekvo kava kozotti resben. probaltam nehany kepet loni a dologrol, remelem azert lathato mirol van szo. szembol nem latszik a dolog, csak ha folulrol, a panel sikjaval parhuzamos tekintek a resbe. ez normalis? arra gondoltam, hogy az osszeszereles nem eleg patent es ezert eleg nagy az emlitett res, hogy a dolog lathato legyen. a LED hattervilagitas lenne az amit latok?
Mennyire normalis dolog ez? 5-6 evente cserelek monitort, kevesbe vagyok kepben mi az elfogadhato manapsag osszeszerelesi minoseg/egyeb tekintetben..
-
törölt tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Szeretnék segítséget kérni!: Adott egy Fuji LL3200T Monitor.
Tünete,amivel hozzám került: Nincs kijelzés, csak 1-2 mp-re. Első körben az inveterre gyanakodtam. Ki is cseréltem az inverter trafót, mivel a kimenete 0V volt.. A tünet maradt. Természetesen átmértem minden feszkót.. ki is megy a 10V a vezérlésre, az LVDS felé meg 1,8V megy.. egy S1117L-18-on keresztül. Ez eddig OK... Nagy nehezen előhoztam a factory menu-t, ami gyakorlatilag csak öntesztre jó. Itt megy az összes szín, megy az inverter vezérlés is korlátlan ideig.. Viszont amint kilépek belőle, azonnal elkezdi a nincs kép hibát és hiába rakok a VGA bemenetre bármilyen jelet,csak pillanatokra van kép. Gyanúm szerint az eeprom tartalom sérült lehet..
Ha valaki találkozott ilyen tünettel, akkor kérném,hogy írjon privátban.. A Fiam monitorja lenne, ha sikerülne megcsinálni..Köszönöm előre is!!
-
Thunderace
csendes tag
válasz
Kernel #20121 üzenetére
Köszi. Végülis szétszedtem. A felső cső bal szélén szabályosan leégett a vezeték a csőről. Ezért is vibrált. Megsárgult a fehér "fényvisszaverő" a hőtől... Ezért van/volt az elszíneződés is. Mekk Elek módon fehér lakkfilccel visszajavítottam a sárgás részeket, visszaforrasztottam rendesen a vezetéket. A fényerő visszajött, az elszíneződés megmaradt valamennyire, de jobb lett az is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
DAR091 #20128 üzenetére
A HDMI-átvitelben jelentkező zavar tünete, ilyenkor el szokott sötétülni, illetve ebben az esetben a bemenetjelző OSD is aktiválódik, amikor helyreáll a kapcsolat.
Monitor hálózati dugója védőföldes, PC-vel közös elosztóban találkoznak?
Windows 10-től függetlenül a dinamikus kontraszt, vagy energiatakarékos beállítás (is) okozhat ilyet, ami a monitor menüjében található valahol.
-
DAR091
csendes tag
Sziasztok,
nem tudom jó helyre írok-e, de remélem tudtok segíteni nekem. Van egy monitorom LG23EA63(?) HDMI kábellel csatlakozik a géphez (VGA: GTX970), driverek frissek (monitor is).Több gondom van;
1.) teljesen véletlen időközönként elmegy a monitor képe majd visszajön (mintha ki-be kapcsolnám), ilyenkor a jobb felső sarokban meg is jelenik a HDMI logo miután visszajön a kép. Ezt a jelenséget időnként "színes csík vibrálás" előzi meg (ez ritkább).
2.) Amióta feltettem a windows 10-et, automatikusan váltogatja a kontraszt-fényerő értékét (nagyon zavaró, szeretném kikapcsolni). Kerestem angolul / magyarul nem találom (amit meg írtak, nálam olyan opció nincs)
-
Sziasztok!
Van egy LCD monitorom (LG Flatron L204WT-SF), azt csinálja, hogy megy 20-25 percet, majd elmegy a kép.
A monitor bekapcsoló gombja kéken világít, mint amikor minden rendben van.
Ha kikapcsolom, majd megint visszakapcsolom, akkor ismét megy rendesen a monitor 20-25 percig.
Odáig eljutottam, hogy szétszedtem, a kondik nem púposak.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
tooolz
tag
Hello Mkinek...
Nem biztos h konkrét hibám lenne viszont az a gondom h 1 Lg 34um59p ultrawide monitor ami minden egyes játéknál betöltési kép ill főmenü alatt nem húzza szét 21:9 re a képernyőt a játékok elindulásának pillanatáig értem az akciót.. ez csak v mi amd setting ?
köszönöm -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Mobildeck #20123 üzenetére
Hát, vsz. jó nagy butaságot mondtak, mivel az IPS... pontosabban az új külső tápos, ledes monitoroknál vajmi kevés elkó van a panelen. Ha véletlen van is, nem melegíti már semmi őket. Meg kell mérni a külső tápon a tápfeszt, mielőtt messzemenő következtetésekbe bocsátkoznánk, de én még az utóbbi 3 évben egyetlen IPS monitorban sem találtam rossz elkót... ha jól meggondolom elkót sem...
-
Mobildeck
tag
válasz
scott_free #20119 üzenetére
szia, nekem ugyanez kb a hiba az LG monitorommal fentebb kicsit irtam en is (#20107) de kulfoldi forumokon a monitorban levo kondenzatorokra mondtak, hogy beadhatjak az unalmast, elvileg lehet cserelni, ha valamelyik pupos, bar en meg nem mertem nekiallni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Thunderace #20117 üzenetére
Zöldes folt kijelzőhiba elvileg, mivel a háttérvilágítás hibája legfeljebb sötétedéssel jár (az sem pont úgy), nem zöldüléssel. Okozhatja olyan LCD-zárlat, ami a szokásostól eltérő, egyenetlen melegedést vált ki a kijelző felületén / sarkán.
Noha meg lehetne vizsgálni a háttérvilágítást, csak a biztonság kedvéért, de valószínűleg felesleges fáradság lenne megbontani is.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
scott_free #20119 üzenetére
Szia!
Megdöglő tápnak tűnik...
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
van egy Green GL-TG241W 24"-os (LG.Display H-IPS panel) monitorom, ami elkezdte azt csinálni, hogy reggel bekapcsolás után csak többszöri nekifutásra ad képet (kb. 3-5-ször próbálkozik halk kattanással - a led pirosról sárgára vált -, aztán felvillan a kép egy-kétszer, majd megjön rendesen - a led meg zöld lesz).
Érdekes módon utána már nem csinálja akkor sem, ha hosszabb ideig kikapcsolom.Vajon ez mitől lehet?
-
encory
tag
hello,
Van egy syncmaster monitorom es nem regiben elment a kep,vagyis nagyon halvanyan latszik csak. Hatul kozepen hallog egy berrrego hangot a monitoron.
Ez vajon javithato erdemes elvinni szervizbe?
Koszi elore is,
enc -
Thunderace
csendes tag
Sziasztok!
Vettem hardveraprón egy hibátlannak mondott, monitort, ami szerintem közel sem hibátlan.
bal felső sarok sötét, és enyhén zöldes árnyalatú:
mély karcok a képernyőn:
és nem utolsó sorban pár perc használat után enyhén vibrál a kép.
Szerintetek jogosan kritizálom a terméket az eladónál, ha ilyen állapotban van?
-
Snooker
senior tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Snooker #20113 üzenetére
A HDMI szokott ilyet csinálni, a digitális átvitelben a zavarok így nyilvánulnak meg, hogy rövid időre elsötétül.
Az analóg átvitelben pedig a "bordás", ferde stb. interferenciák.
Minél rövidebb, jó minőségű kábel szükséges, a földelési rendszer is legyen rendben. Az analóg átvitel érzékeny a földhurokra, digitálisnál ez nem probléma, sőt még jobb is, ha védőföldre megy a PC és a kijelző egyaránt.
Tehát a konnektorban is találkozik a GND, valamint a jelkábelen keresztül is (ami egy konkrét földhurok).
Egy régi esetem volt még, amikor a monitorban a processzorról levált a hűtőborda, teljes képernyős videónál túlmelegedett (a mozgókép jobban terhelte), az is hasonlóan kihagyott. De ezt inkább csak az érdekesség kedvéért írom, elég speciális monitor volt, a szokásosnál "komolyabb" processzorral.
-
Snooker
senior tag
válasz
Keeperv85 #20112 üzenetére
Visszaraktam a VGA kábelt. Ha ezzel jó lesz, akkor megpróbálok kölcsönkérni egy másik HDMI kábelt (vagy veszek egy másikat,) és ha azzal is csinálja ezt a képernyő elsötétülést, akkor feltételezem valamelyik bemenettel lesz a hiba. Vagy a táp, ahogy mondod. Egyébként a tápot, hogy tudnám letesztelni, hogy jól működik-e?
Egyébként azért cseréltem le a VGA kábelt, mert nem volt teljesen éles a kép vele. Főleg játék közben volt olyan, mintha vízszintesen csíkozott, remegett volna a kép. Ez, miután kicseréltem a kábelt, elmúlt.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Snooker #20111 üzenetére
Nem feltétlen sajnos. Legegyszerűbb módon úgy derítheted ki, hogy fogsz egy másik kábelt. Jelen esetben a legolcsóbbat is: VGA. Én a helyedben kipróbálnám ezúttal a többi bemenetet is, VGA-ra állj vissza és a DVI-t is, ha van. Ha azokkal nincs ilyen hiba, akkor lehet gyanakodni a kábelre és/vagy a HDMI vezérlőkre. Ha azokkal is ezt műveli, akkor én ránéznék a tápra...
-
-
Snooker
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez konkrétan monitor hiba-e, de szeretném feltenni ebben a topikban a kérdésem. Mitől lehet az, hogy bizonyos időközönként elsötétedik nagyjából 2 másodpercre a kép és utána minden megy tovább? Először tegnap tapasztaltam ezt miközben sorozatot néztem, de azt hittem, hogy biztos csak valamilyen minőségi hiba van a fájlban, de ma is előfordult már kétszer. Egyszer szintén sorozat nézés közben, illetve pár perce internetezés közben.
Kb 1 hónapos a monitorom. E hét közepéig VGA-kábellel használtam, azóta HDMI-vel. Lehet-e ez kábel probléma vagy esetleg VGA?
-
Mobildeck
tag
sziasztok!
van egy kis problemam a kb 1-2 eves monitorommal, lg 22 mp65 hq-p
a baj az, hogy folyamatosan kikapcsol, bekapcsol par masodpercenkent, es kb fel masodpercig latom a kepet. ezt csinalja ugy par percig aztan ossze vissza dugdosom a bemeneteket es megjavul, de eleg random, mindig mashogy javul meg. kb azota csinalja amiota videokartya drivert letoroltem, de azota visszaraktam, es ugyanaz a problema. pcre hdmi kabelen van rakotve illetve egy dsubon egy laptop szokott rajta lenni. tapkabel a helyen, biztosan, azzal nem hiszem hogy gond van, mert ha egyszer abbahagyja a villodzast, minden mukodik orakig, napokig, amig ki nem kapcsolom a pct.
barmi otlet?
-
po1son
addikt
Sziasztok! Mi lehet a probléma a monitorral (LG 24GM77-B 24 ), ha 144hz-re van átállítva rögtön rózsaszín lesz a képernyő. Mai nap adtam el a monitort és ez csinálja a vevőnél (1080ti ). Nálam egyszer sem csinált ilyet.
Itt egy videó is róla.
linkKöszönöm a segítséget!
-
Zoltän
csendes tag
szisztok!
Megint én megoldódott a hiba nagyon egyszerű kis hiba nem jól volt bedúgva a kábel kihúztam és újra be és most már tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 27% SZÁMLA! ASUS ROG Strix XG32AQ IPS Monitor! 32" 2560x1440 / 175Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest