Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tnil
tag
Sziasztok!
Tanulással, majdani munkával kapcsolatban lenne kérdésem. Most érettségizek, a jelentkezésem a PTE-ÁJK OKJ-s jogi asszisztens szakára adtam be. Pontjaim alapján simán be kéne kerüljek, a téma érdekel is. A véleményetekre lennék kíváncsi, ezzel a képesítéssel is el lehet helyezkedni a mai világban, egy átlagos fizetés mellett, vagy mindenképp tanuljak tovább majd valamilyen jogi irányba?
-
bitpork
nagyúr
válasz fjudors #4898 üzenetére
Mi az hogy nem indul újra a garancia? Amennyiben teljes készülék csere volt, illene neki.
Érdekes egyébként éppen most volt hasonló élményem: apósom szólt telefonon h menjek és szedjem őket össze az autóklubnál mert pont ott eltűnt az összes víz az astraból. Elmentem , mondták egy cső megrepedt, kb 15k a csere. Másnap mentünk az ótójé, kész volt. Mondja a szerelő h ki lett cserélve fel lett töltve, helyben járatba nem ereszt - aszongya pultnál fizethetünk is minden elő van készítve. Apósom csenget, hozza a számlát. Megolvasom és mi van ráírva? 10k, termosztát csere...na most vagy a 8x éves apósomat nézik hülyének, vagy alap hogy átb@sszák a népet.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
fjudors
aktív tag
válasz devil-k #4896 üzenetére
nem
csak, pl a múlt héten a samsung garanciába az augusztusi gyártású, szeptemberben vásárolt telefonom helyett olyat adott, ami decemberi gyártású, és 49-szer volt töltő csatlakoztatva hozzá, 3× meg füllhalgatóa samsung szerint csak tesztelték, és legyek nyugodt, mert úgyanúgy él a garancia..ami nekem kicsit furcsa, hogy nem indul újra a garancia a készülék cseréjével...de ugye, így jönnek a gyárból, cserére már rá lett programozva az eredeti telefon imei száma..érdekes.furcsán adják elő, de ha imei átírás megcsinálják nyom nélkül, akkor a szoftver resetet is tudnák törölni, így elképzelhető...de , ugye itt szerintem inkább a budaörsi szervizpartner lehet a hunyó...a sokat emlegetett...
igazából nem tudom, mennyire akarok a kiváncsiságon túl foglalkozni vele, mivel újabb készüléket kaptam, vadonatúj házban, a csatlakozók is "frissnek" tűnnek..amíg teszi a dolgát gond nélkül, nem zavar, bár furcsa a garancia nem indul újra című fejezet, igaz nem is jelölik, hogy készülékcsere volt, csak kamerahiba javítás...
kezd érdekes lenni ez a prémium garancia...egyszeri, fű alatt cserélgetik a telefont, de nincs nyoma, és nem indul meg, vagy hosszabodik meg..
[ Szerkesztve ]
-
Hosssszu
őstag
Köszönöm szépen a válaszokat. Még mindig nem láttam a szerződést, de szerintem biztos hogy nincs benne ilyenre vonatkozó leírás. Elektronikai termékeket gyártó cégről van szó, konkrétan nem akarom megnevezni, nehogy gubanc legyen belőle, de biztos hogy nem nemzetbiztonságra kényes dolgokat gyártanak ott.
-
S e t h
nagyúr
Sziasztok!
Haverom ügyletével kapcsolatosan merült fel bennem kérdés.
Két hónapja vásárolt telefonkészüléke meghibásodott és mivel prémium garanciás modellről van szó, ezért helyszíni javítást kért.
A szerviz nem sokat tökölt, adott egy másik készüléket, egyszeri halandó meg örül, hogy kapott egy új telefont.
De mivel az ember hall furcsaságokat, főleg hibásként leadott és később újra forgalomba hozott készülékekről, ezért megnéztük egy részinformációkat szolgálató diagnosztikai alkalmazással, amely szerint a készülék 1 éve került le a gyártósorról és bizony azóta több száz alkalommal csatlakoztatták töltőre és x alkalommal dugtak rá fülhallgatót is.
Az emberben azért felmerül, ha ő kifizetett a termékért egy összeget, majd rövid időn belül kap egy használtat, amit eetleg egy évvel korábban vásárolt már meg vki, akkor mennyivel ér kevesebbet az ő telefonja, fogyasztóként mennyire lett őt tévedésbe ejtve és ha ne adj isten később értékesíteni akarná ezt és mondjuk ő eladja egy éves telefonként, de a vásárló lesz annyira szőrszálhasogató, hogy bevizsgáltatja és kiderül, hogy ez bizony két éves, akkor ő csaló és áldozat is egyben.
Megértem én, hogy a garancia alapján úgy kezeli a gyártó mintha két hónapos lenne, de vhol csak motoszkál az emberben, hogy nem új,hanem újrahasznosított készüléket kapott, amellyel kapcsolatosan a későbbiekben akár más probléma is felmerülhet.
A kérdésem az lenne, érdemes-e ez ügyben bármit is tenni, vagy a boldogok a lelki szegények mottó alapján örüljön és ringassa magát a barátom abban, hogy a gyártó fényesre nyalta a hátsóját.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
bitpork
nagyúr
válasz bambano #4893 üzenetére
Ez is kétélű, mert ha pl kiemelt objektum és munkahely ( pl valamilyen szolgálat csökevénye ) akkor simán elég annyit mondani hogy nemzetbiztonság szempontjából érzékeny a hely és nem ok nélkül van tiltva a rögzítésképes telefon etc.
-
bambano
titán
válasz Hosssszu #4888 üzenetére
azt is jó lenne tudni, hogy pontosan mit és hogyan kifogásoltak a negatív jelentésben.
a túlterjeszkedő szabályozás egyébként semmis.ha belenyúltak a táskájába a jelenléte nélkül, akkor én minimum annyit írnék vissza, hogyha nem tetszik, hogy x tárgy volt a táskámban, akkor legközelebb ne tegyék bele.
szerk: annak van reális esélye, hogyha kiáll a jogaiért, kirúgják, de a kirúgása sokba fog a cégnek kerülni.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Hosssszu
őstag
válasz bitpork #4891 üzenetére
Sajnos a szerződés részleteivel nem vagyok tisztában. De nincs valami olyasmi hogy akármilyen szerződés nem írhat felül bizonyos törvényeket?
Azt tudom hogy ha jogi útra megy a dolog, utána lehet másik melóhelyet keresni. Ez a jogi út, persze még csak nagyon távoli elméleti dolog. -
bitpork
nagyúr
válasz Hosssszu #4890 üzenetére
Még egyszer hangsúlyozom kell , hogy tudni kell a szabályokat, illetve a szerződés és a kollektív szerződés részleteit. Úgy gondolom hogy ilyen esetben a legfontosabb mérlegelni, hogy akar-e ott dolgozni: amennyiben jogi útra viszitek, meg fogják találni a módját hogy ellehetetlenítsék, vagy csak szimplán szabályszegés miatt elküldjék.
-
Hosssszu
őstag
válasz bitpork #4889 üzenetére
Kiléptetésnél van fémdetektoros ellenőrzés, de ott sem nyúlhat bele a táskába a biztonsági őr, csak megkérheti a kilépő embert hogy mutassa meg a tartalmát.
Igazából az lenne a kérdésem hogy a munkavállaló távollétében belenyúlhat-e valaki a táskájába? Itt azt találtam hogy természetesen nem, de sajnos konkrét jogszabályt/törvényt/cikkelyt/paragrafust nem írnak, amire lehetne hivatkozni. -
-
Hosssszu
őstag
Sziasztok!
Munka / személyiségi joggal kapcsolatos kérdésem lenne.
Párom egy olyan cégnél dolgozik, ahol rendszeresen van IT-security audit (nézik hogy lezárta-e a gépét, nem-e hagyott az asztalon bizalmas iratot, stb.), ezzel nem is volt eddig gond.
Most viszont kapott egy negatív reportot (vagy hogy írjam), ami nagy vonalakban ezeket tartalmazza.
-Telefonban sd-kártya. Erről tudni kell hogy ez a saját, tehát nem céges telefonja. Éppen töltötte és ott hagyta az asztalon. Tehát az auditor vagy feloldotta a képernyőt és belenézett a telefonba, vagy szétszedte.
-Táskában személyes iratok; igazolvány, stb. Tehát az auditor a táskájában, a személyes dolgai között kotorászott.Párom nem volt jelen az auditnál.
Úgy érzem, hogy teljesen jogellenesen matattak a táskájában, és telefonjában. Valaki meg tudná írni pontosan hogy ez milyen jogszabályba, vagy törvénybe ütközik?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
D5
aktív tag
etejedu, bitpork köszönöm a válaszokat. Akkor megnyugodtam, az autó marad az enyém
-
bitpork
nagyúr
válasz PeeterssoN #4884 üzenetére
Magyarok vagyunk, oh kámón
-
bitpork
nagyúr
válasz PeeterssoN #4882 üzenetére
De ezt meg ugye illik tisztázni ( papír alapon ) mert különben csak a mutogatás van.
-
D5
aktív tag
Sziasztok! Az igaz, hogy ha együtt élek a párommal már több éve (albérletben), akkora az élettársi viszonynak felel meg? Ha vennék egy autót (saját lóvéból), akkor az "közös szerzemény" lenne? És ha vége lenne, akkor osztozkodni kellene rajta?
-
bambano
titán
válasz szaszayanou #4875 üzenetére
ja, az ugyanazon más kifejezés értelmezéséhez nemcsak absztrakció kell, hanem valami durvább anyag is
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #4877 üzenetére
Én is erre jutottam, de keressük a szagértőt is
-
-
bitpork
nagyúr
válasz szaszayanou #4875 üzenetére
Abszt...lófaß a seggébe aki fogalmazta
-
bitpork
nagyúr
válasz PeeterssoN #4873 üzenetére
De ez egyszerűen értelmezhetetlen! Nem magyar nyelven íródott. A helyzet az hogy a párom nem praktizál de jogvégzett. Na ő elküldött a picsába Utána felhívtam az egyik ügyvédemet, ő azt mondta szerinte ezt meg ezt jelenti, de erre nem merne számlásan nyilatkozni Most várom a másik ügyvédemmel a találkozót, de szerintem ő is nem kicsit lesz kiakadva
-
bitpork
nagyúr
Huh de kihalt a topic Valahogy mindig sikerül belekérdeznem
-
bitpork
nagyúr
Kérlek segítsetek értelmezni a következő ÁTV 30§ -ból származó szöveg kiemelt részét:
"30. § (1) A 29. §-t nem kell alkalmazni azokra a termékértékesítésekre, amelyek esetében a terméket a Közösség ugyanazon más tagállamába szóló rendeltetéssel adják fel küldeményként vagy fuvarozzák el, és ez a tagállam megegyezik a Közösség azon tagállamával, ahol a termék a küldeménykénti megérkezésekor vagy a fuvarozás befejezésekor van, feltéve, hogy a következő feltételek együttesen teljesülnek:"Lehet hogy gyenge vagyok magyar nyelvből (biztos!), de az a szósorrend (vastagítva) nekem inkább tűnik kínainak. Valami ötlet?
-
philoxenia
MODERÁTOR
Vajon mennyi pénzt kapnak a külföldi előadók abból a pénzből, amit a magyar vállalkozók ezen a jogcímen befizetnek? Vajon mit szólna a "Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület" ha az ezen a címen beszedett összegből arányosan kellene fizetnie a külföldi előadóknak? Hogyan állapítják meg az arányokat? Mi lenne egy esetleges külföldi jogvédők által indított per kimenetele szerintetek?
A hatályos szabályozás:[link] Milyen jogon kér szerzői jogdíjat például bárki a
"1. f ) Szállodák szobáiban a rádió- vagy televízió-szervezetek műsorában sugárzott, illetve közvetített művek,
előadások és hangfelvételek sugárzással, vezeték útján vagy egyéb módon egyidejű, változatlan és csonkítatlan
továbbközvetítése esetén, az 1. e) pont szerinti jogdíjjal együttesen a szálloda szobaszámától függően az alábbi
szerzői jogdíjat kell fizetni havonta:"
Hiszen ha valaki a saját készülékén itt hallgatja a műsort, nem kötelezhető fizetésre. a felosztásról: [link]Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
balint111
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő: április elején volt egy közúti balesetem, nem adta meg nekem az elsőbbséget egy pizzafutár, én fékeztem csak, így én mentem bele oldalról. A helyszínen pont ott voltak a rendőrök, meg is kérdezték a srácot, hogy elismeri-e a felelősségét, elismerte, így a rendőrök elmentek, nem helyszíneltek. Kitöltöttük a betétlapot, másnap be is vittük a másik autó biztosítójához, jött kárfelmérő, gazdasági totálkárnak ítélték az autót, meghatározták az összeget, amit kapnék. Az autó azonban nem a pizzafutár tulajdonában áll, hanem a pizzázó tulajdonosáé, a pizzafutár időközben felmondott ott, a biztosítós papírokat átadta a tulajnak. A tulaj azonban nem hajlandó bevinni a biztosítóhoz, rámnyomja a telefont, márpedig a biztosító addig nem fizet. Mit lehet ilyen esetben tenni?
-
fero02
nagyúr
Sziasztok!
Nem vagyok jó kapcsolatban a szomszéddal. Egyfolytában szövegel, hogy én a tujasorom locsolása közben direkt locsolom az ő háza falát és ezért az megy tönkre. Természetesen ez nem igaz, csak prüszköl rám.
A festék (mész) és a vakolat mállásának a fő oka az, hogy a háza hátulja mentén nincs csatorna és a kicsi (30 cm kb) ereszről minden víz a fala tövébe folyik és felcsapódik, valamint nincs szigetelése...
Hamarosan el fogok menni a hivatalba és megkérem a műszaki osztály érintett emberkéjét, hogy jöjjön el velem a házamhoz, nézze meg, dokumentálja le a jelenlegi állapotot, illetve mutatok neki majd korábbi fotókat is, mert van ott a patkány lyuktól kezdve, béka nevelde, stb...A kérdésem ehhez kapcsolódik: ha a hivatal kötelezni fogja a csapadékvíz elvezetésére, tehát meg kell csinálnia a csatornát, akkor ugye a szorgalmi jog miatt én köteles leszek őt, vagy az általa megbízott embert beengedni a munkavégzés idejére. Ez tiszta. De azt én meghatározhatom, hogy hányan, kik és mennyi ideig tartózkodhatnak a portámon? Tehát ha a hülye fiát nem akarom beengedni az udvaromba, akkor ezt megszabhatom neki? Korábban volt lopás (természetesen bizonyítani nem tudom, de a csillagok akkori állása szerint ők lehettek), így nem szeretném, ha legkisebb mértékben is szét tudna nézni az udvaromon. Ugyanez igaz lehet a mesteremberre is?
Köszi előre is a segítséget!
-
rii
nagyúr
sziasztok
azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehetne megnézni, hogy Tökölön (Pest megye), egy szántón mit lehet, nit nem lehet.
pld. beépíthetőség. tudtommal belterületen 30%, külterülen (zártkert) 3%, akkor szántón még szerszámosházat, vagy üvegházat (fóliasátrat) sem lehet?illetve meghatározhatják, hogy mit lehet termeszteni, pld. szálasnövény,
és ha a tulaj nem gondozza a telkét, akkor megbüntetik?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
-
FET-MEN
veterán
Sziasztok!
Alapítottunk egy autós klubot, és túl jól sikerült! Lassan 1000 tag, Facebook csoport, és oldal is van, Weboldal készülőben. Mik a feltételei ,hogy hivatalossá tegyem ezt a klubot, lehetőség nyíiljon tagdíjra, kedvezményadásra stb?Iphone 7
-
wwhy
veterán
Munkajoggal kapcsolatosan tud(na) segíteni vki
A rövid sztori: szakközépben óraadóként ledolgoztam 3 hónapot (jan-márc), és a KLIK március 31-én felmondta a jan. 5-én hozzájuk benyújtott megbízási szerződésemet, a felmondást ma (!) kaptam meg, a levélben van a márc. 31. Van-e egyáltalán esély arra, h a 3 hónapot kifizessék vagy ingyenmeló volt ?
Privát is jöhet.[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
bitpork
nagyúr
válasz Corsair90 #4861 üzenetére
Felszámoláskor a prioritások teljesen mások.MOD: Már mint nem az utólagos-visszamenőleges törvénykezések a mérvadóak- tehát amit leírtak az így van. Ebben az esetben -sajnos ez szokott a jellemező lenni idehaza- a felszámoló amit bír ráver a cégre aminek amúgy sincs semmije. Így kicsi a valószínűsége hogy látsz belőle valamit.
A bróker botrányt idekeverni nem egészséges. Ott csalás volt, itt meg teljesen szabályszerűen megszűnt -csődbe ment egy cég, ha jól értem.[ Szerkesztve ]
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Érdekes helyzet állt elő az én banki elszámolásos helyzetemmel kapcsolatban és talán valaki tudna tanácsot adni, hogy mi lehet a megoldás.
Évekkel ezelőtt lejárt az autóhitelem egy olyan pénzügyi szolgáltatónál, ami a hitelem teljes visszafizetését követően, néhány évvel később megszünt.
Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft vette át a dolgait a megszünt cégnek.
Április végén értesítettem őket, leírtam nekik pontosan mindent a hitelemmel kapcsolatban és néhány nap múlva kaptam is értesítést tőlük, miszerint megállapították, hogy 100.000 Ft-ot fizettetett ki a bankom annak idején tisztességtelenül ki velem.
A levélben még az is áll, hogy a kifizetésre akkor kerülhet sor, ha a felszámolási eljárás során a társaság vagyonának értékesítését követően elegendő fedezet keletkezik. Valamint a vagyonértékesítési állásról és az annak alapján képződött fedezetről a továbbiakban majd még értesíteni fognak.
Van egy sorrend is a kifizetésről, ezt írják:a) Felszámolás költségei
b) Záloggal biztosított követelések a zálogtárgy értékének erejéig
c) Kártérítési járadék
d) Magánszemély nem gazdasági tevékenységből eredő más követelése, és kis- és középvállalkozások követeléseEzen kívül van még 4, de a levél alapján a "d" -hez tartozom.
Én együtt érzek a brókerbotrány károsultjaival, de ha jól hallottam 30 Millió Ft-ig mindenkit kárpótol az állam.
Na már most ha hasonló cipőben járok én is, akkor engem az állam miért nem tud kisegíteni semennyivel?Milyen kilátásaim vannak, illetve szerintetek mit tehetnék még az üggyel kapcsolatban?
Nem vagyok annyira tisztában ezekkel a dolgokkal, ezért is írtam nektek abban a reményben, hogy valaki esetleg tudna rajtam segíteni.
Ha egyszer járna nekem ez az összeg, szeretném is megkapni, de van rá esély, hogy nem kapok semmit, illetve ennek az összegnek csak a töredékét kapjam csak meg?Minden tanácsot és segítséget nagyon szívesen fogadok ezzel kapcsolatban.
-
bitpork
nagyúr
válasz PeeterssoN #4859 üzenetére
ez elég egyszerű: ha Te akarsz fizetni szerződésmódosítás, ha megszűnik a fedezet tárgya, akkor meg a szerződés szűnik meg Akkor valóban egyben kell fizetni , de akkor is felszámolják a módosítás díját, csak hogy biztos rosszul járj
-
PeeterssoN
őstag
válasz bitpork #4857 üzenetére
Most volt az Anyósom a budapesti Merkantil banknál autóhitel ügyben. Ő is szeretné a "maradékot" végtörleszteni. Ott az ügyintéző közölte ez nem lehetséges. Vagy csak drágán. De teljesen ködös félrebeszéléssel laikus számára érthetetlen direkt csavart jogi illetve banki szakszavak használatával magyarázta a lehetőségeket. Ja ha ellopják az autót akkor köteles a fenntmaradó összeget egyben kifizetni!
What? Ha én akarom kp kifizetni az úgy nem jó? Lopassam el? Mi folyik itt?
Azt hiszem ügyvéddel fogom kikérni a banktól a hivatalos álláspontjukat ez ügyben és a szerződés is hibás mivel nem szerepel benne a sváci frankban lévő tartozás.
Megj.: Fix törlesztőrészlet változó futamidejű szerződés.
Ilyet hogy irhatott alá?[ Szerkesztve ]
-
-
üszök
őstag
Megjött az elszámoló levelem az autó hitelre,nem sok minden maradt,kifizetném egyben. De a neten azt olvastam,hogy csak a lakás hiteleket lehet költség mentesen végtörleszteni. Jól olvastam?
Emlékeim szerint a szerződésemben elég borsos összeg vonatkozik a szerződés módosításra,ez meg gondolom annak minősül. 10 perc zene hallgatás után nyomtam ki a telefont délután,mikor fel akartam hívni a bankot,hogy ezt megkérdezzem tőlük. Bementem itt Miskolcon a CIB fiókba,de azt mondták erre csak a Pestiek tudnak válaszolni.
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
Vandit.
addikt
válasz devil-k #4853 üzenetére
Jók a kilátások. Elég szomorú, hogy ez a megoldás manapság és senki nem védi a munkavállalók jogait.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
devil-k
nagyúr
válasz Vandit. #4852 üzenetére
A viccet félretéve, leginkább felmondani.
Sok olyan dolog van amin természetesen lehet(ne) pattogni, csak az a kérdés, hogy utána, hosszú távon van-e értelme úgy dolgozni, hogy "reszeled" a munkaadód? Persze, hogyha értelmes és normális, akkor le lehet ülni, elmondani a panaszokat, megbeszélni és hátha jobb belátásra lehetne bírni. Nem olyan egyszerű egy ilyen "egészségkárosodást" bebizonyítani.
- mozi bolondéria -
-
Vandit.
addikt
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, hátha tud valaki válaszolni.
Mit tudok tenni, ha maunkáltatóm olyan feladat elvégzésre kért, ami nem munkaköri kötelességem és nem tartozik az adott tevékenység jellegéhez?
Nem utalja el időben a törvény szerint meghatározott módon a fizetésemet?
Nem megfelelő a munkakörülmény. Pl. Olyan fényviszonyok, amik tartósan és hosszútávon látásromláshoz vezet(het)nek.
Előre is köszi.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
BioNiCMaN
addikt
válasz Des1gnR #4849 üzenetére
"Szóval akkor hosszabbítgathatják orrba szájba amíg valaki rá nem jön, hogy értelmetlen "
Jól látod... Mondjuk egy idő után azért el kezdik baßogatni az előadót... Meg egy éven túl a helyi (járási) ügyészség sem szeret hosszabbítani...
Ment pü.
[ Szerkesztve ]
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
Des1gnR
őstag
válasz devil-k #4846 üzenetére
Köszönöm, hogy így kikerested.
Szóval akkor hosszabbítgathatják orrba szájba amíg valaki rá nem jön, hogy értelmetlenLegutóbbi kihallgatáson:
Nyomozó: Az ügyészség kért egy szakértői véleményt amiből kiderül, hogy a fájlokat Ön törölte le a szerverről.
Én: Ezt nem akkor kellett volna ha ezt tagadom?
Nyomozó: Mert nem tagadta?
Én: Nem olvasta az előző kihallgatás jegyzőkönyvét? És kikerestem neki...
Nyomozó: Akkor nem értem ez mire volt jó, mert 60e Ft egy ilyen szakértői vélemény...Fájdalmas
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
devil-k
nagyúr
válasz BioNiCMaN #4847 üzenetére
Ha az ügy bonyolultsága vagy elháríthatatlan akadály indokolja, vagy e törvényben elrendelt eljárási cselekményt kell elvégezni, a nyomozás határidejét az ügyész legfeljebb hat hónappal, ha ez a határidő letelt, az ügyészség vezetője legfeljebb a büntetőeljárás megindításától számított egy év elteltéig meghosszabbíthatja.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Des1gnR #4845 üzenetére
"176. §544 (1)545 A nyomozást a lehető legrövidebb időn belül le kell folytatni, és az elrendelésétől, illetve megindulásától számított két hónapon belül be kell fejezni. Ha az ügy bonyolultsága vagy elháríthatatlan akadály indokolja, vagy e törvényben elrendelt eljárási cselekményt kell elvégezni, a nyomozás határidejét az ügyész legfeljebb hat hónappal, ha ez a határidő letelt, az ügyészség vezetője legfeljebb a büntetőeljárás megindításától számított egy év elteltéig meghosszabbíthatja.
(2)546 Egy éven túl a felettes ügyészség vezetője, két éven túl a legfőbb ügyész jogosult a nyomozás határidejének meghosszabbítására. Ha a nyomozás meghatározott személy ellen folyik, a meghosszabbítás legfeljebb a gyanúsítottnak a 179. § (1) bekezdése szerinti kihallgatásától számított két évig terjedhet, kivéve, ha a legfőbb ügyész a 193. § (3) bekezdése alapján a nyomozás időtartamát az engedélyben meghatározott időpontig meghosszabbította.
(3)547 Ha az ügyész nyomoz, a nyomozás határidejét az ügyészség vezetője legfeljebb a nyomozás elrendelésétől számított egy év elteltéig, azt követően a (2) bekezdésben meghatározott határidőig a felettes ügyészség vezetője, illetve a legfőbb ügyész hosszabbíthatja meg.
(4)548 A nyomozás határidejének meghosszabbításáról rendelkező határozat ellen nincs helye panasznak."-1998. évi XIX. törvény a Büntetőeljárásról-
- mozi bolondéria -
-
Des1gnR
őstag
Sziasztok!
Az ügyészség hányszor hosszabbíthat meg egy nyomozást?
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Corsair90
tag
válasz PeeterssoN #4837 üzenetére
Köszönöm szépen, kielégítő válaszod!
-
üszök
őstag
Elgondolkozhatsz azon is,hogy gondnokság alá helyezteted. Viszont annak nem rövid az átfutási ideje,k.b. fél év. Meghallgatás van,bírósági tárgyalás van. Gondolom fekvő betegeknél is van rá megoldás. Utána a gondnoki papírral mindent intézhetsz. Egy "szépség" hibája van a gondnokságnak,hogy utána nyugdíjjal el kell számolni.
A nyugdíjat mire elkezdik számlára utalni az is k.b. 3 hónap. Nekem legalábbis valami ilyesmi idő volt.
Az is megkérdezheted,hogy a nyugdíj mehet e a te számládra. Nekem is így van,de nem emlékszem anyám gondnoka voltam e már akkor mikor ezt intéztem.[ Szerkesztve ]
"Semmi szükségem rá,és pénzem sincs"
-
aram01
nagyúr
válasz szab.tam #4838 üzenetére
például nyugdíjintézet, eddig a postás hozta a pénzt neki, szeretném utaltatni, és a számlákat onnan rendzni neki hogy ne kelljen 150km utaznom hogy befizessem neki. Hétfőn felhívom őket hogy milyen meghatalmazást vigyek, akkor be kell mennem a t-hez is mert csórira rásóztak egy felvevős beltérit (azt sem tudja mi az) azt is le kell mondanom és még ki tudja mit kell még csinálni.
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
szab.tam
nagyúr
mielőtt kifizettek rá csomó pénzt, tényleg érdeklődd meg, ahol fel kívánod használni, hogy egyáltalán elfogadják-e?
mert ha bank szabályzata mást követel meg, akkor esetleg cseszheted.
mint ahogy (#4835) kraftxld is írta...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PeeterssoN
őstag
válasz Corsair90 #4836 üzenetére
A lényeg: Ha kéred az adójóváírást az minden hónapban plusz forintokként jelenik meg a fizetésedben. Ha nem akkor az adóbevallásod után kapsz vissza összeget.
"Adójóváírás összegének meghatározása
Az adójóváírás az összevonás alá eső jövedelmek után fizetendő adót csökkenti, vagyis először kiszámítják a fizetendő SZJA-t, majd a fizetendő adó és az adójóváírás különbözetét kell csak adóként befizetni (ezt vonják le a bruttó bérből).
Az adójóváírás összege a bér bruttósított összegének (127 százalékának) 16 százaléka, de legfeljebb jogosultsági hónaponként 12.100,- Ft. Az adójóváírást teljes egészében akkor veheted igénybe, ha az éves összes jövedelmed nem haladja meg a 2.750.000,- Ft-ot. Ha eléri ezt az összeget, akkor attól fogva fokozatosan csökkenő összegben veheted igénybe, amíg az éves összes jövedelmed az adóévben nem haladja meg az évi 3.960.000,- Ft-ot. A felső határ elérése után már nem veheted igénybe az adójóváírást.
Adójóváírás igénylése nyilatkozattal
Az adójóváírást minden év elején nyilatkozat kitöltésével kérheted. Ha év közben változás áll be anyagi helyzetedben (lesz máshonnan is jövedelmed, bevételed), akkor módosítani kell a nyilatkozatodat, mert ennek függvényében már kevesebb adójóváírást vesznek figyelembe vagy nem kéred az adójóváírást. Ez azért is fontos, mert ha a jövedelmeddel átléped az alsó határértéket és tovább igényled a teljes adójóváírást, akkor a személyi jövedelemadó bevallásodban fizetendő adó fog keletkezni.
Amennyiben év elején nem igényled az adójóváírást, de jogosult lennél rá, akkor ezt a személyi jövedelemadó bevallásodban fel tudod tüntetni és ekkor az adóhatóság fogja kifizetni Neked a különbözetet, amit nem vettél igénybe év közben."
-
Corsair90
tag
Sziasztok!
Mint viszonylag új munkavállaló, segítséget kérnék tőletek.
Munkahelyről kaptam egy papírt, mi szerint kérem-e az adójóváírást, vagy sem?
Le tudá valaki írni, hogy tulajdonképpen mik a különbségek a két opció között, illetve melyiket válasszam?
Lehetőleg számomra is érthetően eltudná mondani valaki? -
kraftxld
félisten
válasz szab.tam #4821 üzenetére
Szart se ér a tapasztalatom szerint, apám közjegyzői meghatalmazással a bankszámlám se tudta megszünteni.
Majd ha legközelebb járok Mo-on, majd megetetem a közjegyzővel a papírt.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
aram01
nagyúr
100%-os a bizalom, a közjegyzőt meg megkérdezem ma hogy ki tud e jönni házhoz
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
PeeterssoN
őstag
válasz szab.tam #4827 üzenetére
Nem akarok itt offolos szófosásba belekezdeni, de te se olvastad át az én hozzászólásomat rendesen.
Amúgy nekem a mama=nagymama, mivel se sváb se budapesti születésű nem vagyok, ergo a mama nálam nem az édesanyát jelenti. De biztos nektek van igazatok a közjegyzővel kapcsolatban. Nem tanultam jogot csak a tapasztalat és a józan paraszti ész beszélt belőlem. -
szab.tam
nagyúr
válasz Magnum_ #4828 üzenetére
azért ezzel is óvatosan, mert nem tudjuk pl. azt, hogy a nagymama szeretne-e olyan meghatalmazást adni, amivel az unoka pl. az ingatlanát is eladhatná...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Magnum_
nagyúr
válasz PeeterssoN #4824 üzenetére
Barmikor barmi tortenhet vele.
menjne egy teljes koru meghati kozjegyzo elott.I humbly and respectfully decline™
-
szab.tam
nagyúr
" mamád ha ágyhoz kötött mit akar bankozni?"
ezt azért egy kicsit gondold át reggel.
meg az összes többit.
és nem a mamája, hanem a nagymamája.
még el sem olvastad rendesen a hsz-át...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
aram01
nagyúr
válasz PeeterssoN #4825 üzenetére
Köszi
Végül is igazad van, most hogy így jobban belegondolokIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
PeeterssoN
őstag
Lemaradt: Szívből kívánok mielőbbi jobbulást a nagymamádnak!
-
PeeterssoN
őstag
1. Az orvosa tudja, hogy beteg tehát ha kell valami házhoz jön illetve azt is tudja majd hogy veled kell beszéljen ha bármi van, feltételezve hogy te vagy a legközelebbi rokona. Nyilván, ha apád anyád nincs a közelben.
2. Gyógyszertárban simán átveszed aláírva a piruláit. Receptre kiadnak mindent. Majd közlöd ha problémáznak hogy a mamádé majd ha tovább akkor mutatsz egy személyit, de ilyen velem soha a büdös életben nem volt, pedig vettem már másnak gyógyszert. Posta személyivel megoldható.
3. A mamád ha ágyhoz kötött mit akar bankozni? Odaadja szépen a bankkártyáját oszt fölveszed helyette a pénzt. Vagy mi a sürgős, netán most akar betenni kp-t vagy állampapírokat akar venni?Szóval hagyjuk már ezt a közjegyzős baromságot...
Bocs ha nagyon bunkó vagyok de túl van ragozva ez a mindenhez mindenkinek engedély kell dolog.
Anyósom kocsiját akkor sose vezethetném mert ahhoz is elvileg papír kell.Amúgy meg ír egy meghatalmazást két tanúval oszt csókolom.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
bank?
egyértelműen közjegyzői.
nincs más.
sajnos ára van, de helyszínre is kimegy. (már, amelyik.)de előtte menj be a bankba, és kérdezd meg, mi ilyenkor az általuk javosolt és/vagy előírt protokoll.
igaz, banknál van lehetmegoldás is.
konkrétan pl. a cib-nél:lekötésnél egy levél formátumú lekötési kérelem.
minden adat, részlet beleírva. csináltam már ilyet, működik.
aláírja, és kész.ha pénz kell, akkor az átutalási megbízást kitöltöd, aláírja, beviszed, és olyan számlára utalsz, ahonnan felvehetsz pénzt. praktikusan pl. a sajátodra.
más bankoknál mi van, passz.
a legokosabb, ha azt teszed meg először, hogy körbejárod azokat a helyeket, ahol el kellhet járnod, és megtudakolod, mit követelnek meg.
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
közjegyzői a legerősebb.
kérdés, hogy milyen eljárási körben kell meghatalmazzon, mert az "amit elfogadnak hivatalos helyen is" elég tág tárgykör.valahová elég a 2 tamús is.
de ha közjegyzőit csináltattok, akkor célszerű jól átgondolni, és beletenni mindent az okiratba., amire meghatalmazói szándék van.
(mert ugye 1*-i költség...)***
de mielőtt ágyúval verébre, érdemes azokat a helykeket végigkérdezni, ahol el akarsz járni.
pl. a posta szerintem tojik mindenféle okiratra, ha nem személyesen, és előttük lett aláírva a meghatalmazás. (ez utóbbi konkrétan nem 100%, én is csak hallottam.)[ Szerkesztve ]
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Tanácsot szeretnék kérni, nagymamám fekvőbeteg lett és mindent nekem kell intézni, milyen meghatalmazást írjunk amit elfogadnak hivatalos helyen is? Esetleg ha linket tudnátok ahonnan letudom tölteni azt nagyon megköszönném.Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
PeeterssoN
őstag
válasz Bad Pritt #4818 üzenetére
Semmit.
Ha állami/ önkormányzati cég vagy intézmény hirdet állást az nem holmi apróhirdetési oldalon teszi, hanem van erre külön felület (saját honlapjuk) és pályázatot hirdet az állással kapcsolatban.
De még olyannal sem találkoztam és remélem ez igy is van , hogy az álláskereső oldalon sem találod ezeket a hirdetéseket.
Ultragagyi lenne, megbízhatatlan.
Közigálláson találod a hiteles álláshirdetést. -
Bad Pritt
félisten
Sziasztok!
Tegyük fel, van egy álláshirdető (legyen egy iskolaszövetkezet), ami meghirdet egy állást egy külső honalpon (legyen mondjuk OLX), amire jelentkezik az ember bizonyos feltételek mellett, mert tetszik neki. Aztán az első körben kiderül, hogy gyakorlatilag semmi nem volt helyes abban a hirdetésben (munkavégzés helye, ideje, bérezés). Ezzel így lehet kezdeni valamit, vagy csak le lehet lépni a francba tőlük?Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Something_
őstag
Akit érdekel, megírtam a story végét: [link]
-
bambano
titán
válasz Magnum_ #4809 üzenetére
minden máshol a csődeljárást csődvédelemnek hívják, mivel az a feladata, hogy védjen a csődtől.
a csődbe jutott vállalat csőd miatti felszámolását hívják csődeljárásnak.
kivéve nálunk, mert a mi jogászaink olyan remekek, hogy arról kódulunk.például én most azzal szívok, hogy az eht-t nem bírja senki sem normálisan értelmezni, és ez olyan bruttó 600-800 millió forintos probléma.
-
Something_
őstag
Na voltam az OEP-nel, minden kerdesre valaszt kaptam. A leheto legrosszabb a helyzet. Majd irok egy logout cikket, hogy igy szuljel Magyarorszagon! :-)
-
bambano
titán
válasz Magnum_ #4807 üzenetére
értem, csak egyszerűbbnek látom a kötelezettséget áttolni az "illetékesre", mint benne maradni a szószban és tovább kockáztatni, hogy fizetnek vagy sem.
megnéztem. igazad volt a névben, megint egy hülye jogszabály.
-
bambano
titán
válasz suspect #4802 üzenetére
én nem értem, mit akarsz szerződni és agyonbonyolítani.
menjetek be a telekomba, első lépésként írasd át a nevükre a szerződéseket, hogy a további költségeket már ne rád verjék, és a telekom előtt egyezzetek meg, hogy az övéké a tartozás. ha nem hajlandók, akkor kapcsoltasd ki a szolgáltatást.ha benne vagy a slamasztikában, amihez nincs közöd, akkor az első lépés, hogy kimászol belőle.
-
Magnum_
nagyúr
válasz suspect #4804 üzenetére
Ha maganokirati (ket tanus)forma, akkor nem kell kozjegyzo, de a vegrehajtatasa bonyolultabb.
amit talalsz formanyomtatvany, jo lehet, az egesz kb 3-4pontbol allna. Alulirott X az aalbbi nyilatkozatot teszi:
1. Pont elozmenyek.
2. Pont x a Ptk fent hivatkozott szakasza es az 1. Pontban irtak alapjan kifejezetten elismeri a tartozasat, ami X osszeg.
3. Pont, ados vallalja, hogy igy-ugy megfizeti reszedre.
4. Pont fent nem szabalyozott kerdesekben a ptk az iranyado.
kelt, nyilazkozattevo, tanul, varjuk a penzt.I humbly and respectfully decline™
-
suspect
aktív tag
válasz Magnum_ #4803 üzenetére
Az lenne még a kérdésem, hogy ezt közjegyző előtt kell megírni? Vagy ezt miként lehet még megoldani.
Esetleg ki tudna egy ilyen tartozás elismerő szerződést megírni nekem (vagy ezt is a közjegyző intézi)?Most utána néztem ennek a ptk. pontnak. Ők hajlandóak aláírni a "szerződést" is amit az elején említettem a topikban. Emiatt szerintem erre is hajlandóak lennének.
Ők is tudják, hogy milyen gondot okoztak ezzel de egyben orvosolni nem tudják, csak a részletfizetésselEz esetleg jó lehet?
[link][ Szerkesztve ]
-
suspect
aktív tag
válasz Magnum_ #4801 üzenetére
Az a gond, hogy a végösszeg amit a Telekom kér az 684000Ft. Ennyit nem fognak tudni egyben odaadni. Beszéltem a behajtókkal is, azt mondták 1 éves havi törlesztéssel is fizethető. Ez havi 57000Ft. Ezt jobban tudnák fizetni emiatt is szeretnék egy ilyen szerződést kötni velük, ami lefedi ezt az 1éves fizetést, hisz az én számlámról lesz inkasszózva, emiatt is kéne, hogy ők viszont nekem fizessék vissza, mert ennyit nem tudok kiadni havonta pluszba. Főleg, hogy nem én csináltam ezt. Hisz ebbe benne vannak a szerződési kötbérek és a peres eljárások összegei is.
-
Magnum_
nagyúr
válasz suspect #4800 üzenetére
Igen, zaradekoltatni kell es indulhat a vegrehajtas (aminek a koltsegeit persze elolegezned kell..)
Holnap megkerdezem, ennek a kozjegyzoi dija kb mennyi.Nem tudnal leulni veluk es erkolcsi tanmeset mondani es rabeszelni, hogy adjak szepen oda?
I humbly and respectfully decline™
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest