Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Orlin
addikt
-
Orlin
addikt
-
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Nem tudom ez a legalkalmasabb topic-e..
De szomszédunk nekilátott bővíteni a házát!Plusz lakrészek stb...
Erről nekem kellett volna valamit kapnom?!Vagy engedély köteles egyáltalán?Köszi
-
-
válasz
bitpork #3882 üzenetére
Csak azért említettem a politikát, mert liberális nézőpontból kommentálod a történéseket, ezt most te is elismerted. El kell fogadnod hogy a többség nem ért egyet veled, és a banki devizahitellel kapcsolatos lehúzásokat egyértelműen törvénytelennek tartja (közte a nagypolitikával és a bíróságokkal). Lehet erről még akármennyit beszélni, akkor sem lesz igazad
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon tudom kihez forduljak, mivel nem nagyon van a jogban jártas ismerősöm, a közjegyzőnél meg azt mondták a bíróságon próbálkozzak, de ott már nincs ügyfélfogadás, szóval megkérdem itt, háthaA helyzet az, hogy van egy, már 10. éve létező amatőr sportegyesület, ahol (mivel a korábbi vezetőség nagy része szőrén-szálán eltűnt, és nem hajlandó kommunikálni velünk, ahogy az ügyvéd úr se, aki eddig segített nekünk) vezetőség és székhely váltás történt/történik. Ezt hogy tudjuk törvényesíteni, hivatalossá tenni? Miféle papírok kellenek, hova kell leadni, milyen anyagi vonzatai vannak?
Kell-e egyesületi közgyűlés ehhez, hogy hivatalos lehessen, vagy elég egy elnöki feloszlató/lemondató nyilatkozatot szereznem?
Felmerült az új egyesület létrehozása is, ám akkor az adó 1%-októl is elesünk 2 évig, ha jól emlékszem, illetve tagjai vagyunk a sportág szövetségének is, oda is új felvételi eljárást kéne lefolyattatni, amihez nem igazán lenne kedvem.Ha valaki tudna ebben segíteni nekem akár csak azzal, hogy segít eligazodni a sűrűben, azt nagyon megköszönném. PÜ is jöhet, nyilvános hsz is, de ha úgy kényelmes, akkor akkor meg tudom adni az emailcímem vagy a telszámom is.
-
Ez már politika. ( És igen én liberális vagyok
És erre büszke. ) Ez jogi topic. A jog pedig mindenkire egyenlően igaznak kell hogy legyen. Az állam nem állhat valaki v valakik mellé egyoldalúan. Még arra is hajlok hogy elfogadjam az egyén valamilyen formájú végelmét. Csak akkor meg kérdem hogy a bankoktól elbocsájtásra kerülőket is törvénnyel fogják megvédeni? Lesz egy Lex- elbocsájthatatlanság?
Egy vállalkozás ( és ez nem csak a bankra vonatkozik) egyik legfőbb ismérve a profitorientáltság. Ahogy a mindenkori kormányközeli vállalkozások esetében is. Ha ezt támadja a kormány (és megint a hülyékre kell visszautalnom akik mérlegelés nélkül vettek fel hitelt) akkor valóban a 15 millió hülye országa vagyunk. -
válasz
bitpork #3880 üzenetére
mi köze ennek az adódhoz, azt hittem a banki költségekről beszélünk ?
a te nézőpontod és ezt nem sértésnek szánom eléggé szélsőségesen liberálisnak tűnik nekem
az én nézőpontom szerint igen is van abban az államnak felelőssége, hogy lehetőség szerint megvédje az embereket egy ilyen csalástól
majd 4 év múlva ha visszajön az szdsz (remélem nem), akkor lehet hogy a te elvárásaid szerint fognak alakulni a dolgok és a bank érdekei lesznek az elsők
még egyszer mondom nem tudom milyen nézeteid vannak, mert nem ismerlek, de amit írtál abból nekem ez jött le, tényleg nem sértegetni akarok
-
Még mindig ott tartunk hogy szabad szerződéskötés...ha a majom aláír egy ilyet, akkor az az ő baja nem az én adómé! Én vagyok a munkáltatója a kormánynak ( igaz bánom a szavazatomat - de ez nem ide tartozik ) akkor legyen kedves a kormány a butát halni hagyni. Nekem mikor fog valaki bevásárolni mert az MTK most nem a dolgozónak kedvez? Jaaa hogy ott lehet egyoldalú
-
válasz
bitpork #3878 üzenetére
nem az a baj amit mondassz.... ha leszerződött volna 40% kamaton, senki nem szólt volna, egyszerűen senki nem megy hozzá szerződést kötni
a baj azzal van, hogy azt írta a szerződésbe hogy úgy emeli ahogy ahogy akarja (ráadásul olyasmire hivatkozik ami nem igaz), ez az amit tisztességtelenez nem a vállalkozás szabadsága ez csalás
-
válasz
Siriusb #3874 üzenetére
& (#3875) LuckyL: a helyzet az hogy (és te LuckyL ezt jól kellene tudnod) hogy a szerződés szabadsága mindenkit megillet. Holnap államilag lesz szabályozva hogy mi a megengedett maximum haszon? Esetleg meg fogják mondani minden vállalkozásnak hogy mennyit lehet számlázni? De tényleg miért ne vezessünk be újra ÁGMK-kat ha már itt tartunk, megmondjuk hogy függetlenül a szolgáltatástól ( annak minőségétől ) nem lehet csak 3% haszonkulcsot alkalmazni
-
válasz
bitpork #3873 üzenetére
az pedig hogy a bank próbálja beszedni a veszteségét akár igaz is lehetne, de azt látni kell, hogy a bank mindig minden időben a lehető maximumot fogja beszedni, amit a körülmények engednek
tehát ha nem lenne vesztesége, de mondjuk pl. a versenyhelyzet engedné, akkor is árat emelne ha semmi más nem indokolja mint a többlet profit -
válasz
bitpork #3873 üzenetére
hogy konkrét legyek azt sehol nem lehet megcsinálni hogy lemegy a jegybanki alapkamat 2 ről 0 % ra ezért én a forrás drágulására hivatkozva megemelem 3 ről 8 % ra a kamatot, ezzel egy 15 éves futamidő alatt megduplázom a visszafizetendő összeget
aztán bedobom hogy hát az országkockázati felár miatt iylen drága, de ez persze nem igaz, arról van szó, hogy a félretájékoztatással bajba sodortam az adósok felét, akik nem tudják fizetni a törlesztőt ezért megpróbálom a hasznomat beszedni a másik még nem bajban lévő felétől, akik lehet hogy tönkremennek ebbe de azt pont leszarom
továbbá az is remek ötlet, hogy amikor a hülye felveszi a frank hitelt egyből 10% al magasabb áron folyósítom neki, mert van 10% árfolyam különbözetem a vételi és eladási ár között, amit persze soha senkinek nem tudnék lenyomni a torkán, csak az ostobának akinek eladtam a szar hitelemet
ha nagyon akarod még tudom sorolni tovább is....
-
válasz
bitpork #3873 üzenetére
inkább úgy kellene feltenni a kérdést, hogyha pl. eladom valakinek részletre azt a telket és beleírom a szerződésbe hogy azt és akkor változtatok a feltételeken amit akarok (persze bizonyos gazdasági eseményekre hivatkozok majd, amiknek lehet hogy éppen az ellenkezője következett be), akkor az a valaki nem próbálná e a tisztességes szinten tartani a törlesztőrészleteket
(ja és a valaki 99% eséllyel semmit nem tudott a kockázatokról, én pedig még direkt félre is tájékoztattam) -
Igazból mind1 hogy most mi a neve: bankadó vagy más. Ettől még a banknak mint vállalkozásnak hiányozni fog a már anno bevételként megjelent összeg és természetes módon pótolni fogja. Minden vállalkozás- jól működő vállalkozás ilyen.
Nem az elvvel van bajom hogy legyen elég a tisztes ( bár ezt nem lehet közgazdaságilag definiálni) haszon, de amit a kormány csinál az gyk a szabad szerződéskötés és vállalkozás jogát sérti.
Gondolj bele: te megörökölsz egy telket pl , és sikerül eladnod a becsült érték kétszereséért. Majd pár év múlva jön az állam és azt mondja hogy nana, ez tisztességtelen volt add vissza a hasznodat. Te nem keresnéd a lehetőségét hogy az elveszett bevételed pótold? -
válasz
bitpork #3871 üzenetére
ok, megértem hogy idegesít a költség, én csak arra szeretnék rámutatni hogy a tisztességtelen árfolyamrés és az önkényes kamatemeléssel okozott károk meg kell hogy térüljenek a devizahiteleseknek, és szerintem nem ezt kellene a költségeid növekedésének okának tekintened
ha pl. a bankadót, tranzakciós adót, stb. okolod, egy szavam se lenne, mert jogos a felvetésmondok egy példát, ha pl egy pék nem tartja be a higiéniás előírásokat és megbüntetik, akkor egészen furcsa lenne, ha erre hivatkozna mikor emeli a zsömle árát (hogy mostmár kénytelen tisztességesen működni)
-
válasz
bitpork #3870 üzenetére
Bocsánatot kérek a nem megfelelő hangnemért, de ezek a dolgok nagyon felidegesítenek. Éppen azon vagyok hogy megoldjam az ez irányú gondjaimat, és milyen meglepő de pl Dániában -ami nem mellesleg a világ egyik legdrágább országa- 3 havonta 50€ a számlavezetés költsége, forgalomtól függetlenül és nincs tranzakciós adó sem.
-
Ez nem tranzakciós adó! Az még ezen felül van. Ha nem tudod miről beszélsz , kérdezz.
A pénzforgalom nagysága után sávosan határozzák meg a bankok a számlavezetési díjat. A tranzakciós adó ezen felül van.
Csak a legutolsó Ausztráliába menő utalásomon 2k € -t vett el a váltás, banki költség és a tranzakciós adó együtt.De ezt ne itt beszéljük ki. Ha érdekelnek részletek PMben nagyon szívesen adok.
-
-
Balazs_
senior tag
válasz
devil-k #3865 üzenetére
Mert még a végén kijavítják a szerződést
Az lesz csak ma zárás után jutott ez eszembe. Nekem még anno mindenki ~17e körüli fizetést emlegetett, így (megjegyzem elég idióta módon) nem igazán tanulmányoztam a szerződést.
(Bár aki a 17e fizetést emlegetett az se kapta azt hiszem még meg, szóval ja, holnap megyek megérdeklődni.) -
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Munkaszerződéssel kapcsolatban lenne kérdésem, remélem jó helyen járok.
Diák vagyok, jelenleg a lakóhelyemen lévő munkaügyi központ kiközvetített a helyi könyvtárhoz.
Aláírtuk a szerződést "határozott időre adatrögzítés céljából 07.16-tól 07.31-ig".
Munkabérnek 50750Ft van megadva, a munkaidőm napi 4 óra.
Na már most, ez a munkabér a havi bruttó bérem lenne vagy erre a két hétre adott bér? Kicsit nehezen hiszem el, hogy ~34e Ft nettót kaphatnék 2 heti, napi 4 órai munkával. (Csak hétköznapokon dolgozom, tehát össz. 12 munkanap.)
Valaki tudna választ adni, hogy kb. mennyit fogok végül kapni? -
Ha nem akarsz senki rosszindulatától függeni akkor nem hozod forgalomba itthon, mivel a rajta lévő márkanévhez nincs se neked se az összerakójának felhasználási engedélye.
Én mint magánember viszont nem esnék hanyatt ettől, és egy darabot árulni még nem üzletszerű tevékenység ami miatt valószínűleg már 5 év golyót kapnál. -
llll
senior tag
válasz
bitpork #3857 üzenetére
ööö...se értetlenebbnek nem akarok látszani mint amilyen vagyok, se nagyon elnyújtani nem akarom ezt a témát, de most akkor csak nem vili:
-azt mondod márkanév alatt nem forgalmazható (márpedig rá van írva, hogy nokia)
-de ha csak 1 darabom van (annyi van), akkor mégis nyugodtan hirdethetem?
-annak ellenére, hogy klón (azaz hamisítvány)??...hoppá-hoppá!
vmi elkezdett derengeni
úgy érted, hogy a kínai nem árulhatná nokiaként?
én viszont már árulhatom klónként? -
Rosszul fogalmaztam: az h újra csomagolt nem jelenti azt hogy a márkanév alatt forgalmazható. Ez így ( a gyári alkatrészekből gyártott, de nem a gyár által) nem több mint klón. Ha csak egy darabod van és nem magának a nokiának akarod eladni akkor szerintem nem lesz gondod. Viszont fogadd meg a tanácsot amit előttem kaptál: mindent írj bele a hirdetésbe és akkor a vevő nem pampoghat ha megveszi.
-
-
llll
senior tag
hát...nem nyugodtam meg teljesen
úgyhogy asszem inkább mégsem hirdetem meg a sötétbordó, 1 hétig se használt, hibátlan, karcmentes, kínából rendelt, felújított, független, gyári magyar nyelvvel rendelkező nokia 2720-as telefonomat 8000Ft-értazért köszönöm mindenkinek a segítséget
(egyébként magamnak is rendeltem 1 szintén "refurbished" xperia minit és eddig oda vagyok tőle, meg vissza
gond 1 szál se azzal se
előtte megkérdeztem az eladót is, hogy ez mit is takar pontosan
azt mondta azt, hogy ők szerelik össze felvásárolt eredeti alkatrészekből) -
-
bambano
titán
akkor vagy büntethető, ha az eladásra kínált áru lényeges tulajdonságáról nem tájékoztatod előzetesen a vevőt. ha tájékoztatod, akkor az ő sara, hogy felfogja-e, hogy az mit jelent, és képes-e azzal együttélni.
tehát az, hogy kínából van, nem gond. Számomra gond lenne, hogy refurbished, másnak lehet, hogy nem. de ez utóbbit biztosan nagyon erősen hangsúlyozni kell eladás előtt, mert ez lényeges minőségcsökkentő tétel.
szerk: de nem csak az rohs a kérdés, a magyar gsm hálózatoknak való megfelelési tanúsítvány is erősen kérdés, anélkül telefont eladni rizikó.
-
Használt készülékként szerintem eladhatod. Ha van internetes rendelésről mentett v nyomtatott bármid akkor már meg lehet próbálni a jóhiszeműséget igazolni ( persze ha nem az volt a hirdetésben h klón )
Az ROHS-t maga a Nokia megszerezte ha igazi a típus. Ha nem, akkor jó eséllyel nincs neki mert kb 2-3000 € egy termékre a kiállított igazolás. -
-
Amennyiben a készülék rendelkezik ROHS bizonyítvánnyal és nem illetéktelenül került rá a NOKIA felirat, akkor minden további nélkül árulhatod itthon.
A NOKIA felirat használatának leellenőrzése már macerásabb. Ha megvan az eladó számlája akkor az itthoni jogtulajdonos meg tudja mondani hogy eredeti-e a készülék, bár kötve hiszem hogy 1 db-s tétel miatt törnék magukat, a jellemzően ügyvédi irodák. -
llll
senior tag
sziasztok
nem tudom jó helyen kérdezek-e, de ezt a topicot ajánlották
szóval rendeltem a feleségemnek kínából 1 nokia 2720 telefont
nincs vele semmi gond, csak élőben már nem jön be neki annyira, mint a képeken
a kérdésem az, hogy egyáltalán meghirdethetem én ezt eladásra (természetesen nem elhallgatva a kínai mivoltát), vagy ezért már büntethető lennék?
("refurbished" telefon, ha ennek esetleg van jelentősége) -
LOL Te tényleg ennyire naiv vagy? Amióta a KP mizéria és a különadó megindult a bankolás költsége többszörösére emelkedett! Én 1996 óta vállalkozó vagyok ilyen-olyan formában - az az 5k ft nem a vállalkozás hanem a magán számlám éves költsége! A vállalkozás kondíciói sajnos nagyságrendekkel rosszabbak. Ha van a cég bankszámláján forgalom akkor sávosan változik a díja. Nekem ez már éves szinten 6 számjegyű.
-
válasz
bitpork #3843 üzenetére
annyiban sántít a dolog hogy a bank annyi profitot szeretne termelni amennyit csak lehet
mielőtt ez az egész válság mizéria elkezdődött akkor is 5-6 ezret kértek egy mikrovállalkozástól csak a kötelező számla havidíjáért
naivitás azt hinni hogyha a banknak tized ennyi költsége lenne azt majd tovább engedné az ügyfeleknek kedvezmények formájában
ezt a mostani vissza téritést nem az ügyfelek fizetik meg meg hanem a banktulajdonosoknem kell sopánkodni hülyeségeken el kell tenni a visszajárót
lehet hogy behozzák majd később, de nem azért hozzák majd be mert most elbukták, hanem azért mert megtehetikközgazdaságtan első fejezet!
-
válasz
Sanyabá #3841 üzenetére
IIIIgen? és majd 1-2 év bankhasználat után összeadod a megemelt költségeket és ráébredsz hogy nemhogy pár 10k, de akkorra ennek a többszöröse is kiment a zsebedből , mert a sarki fűszeres kénytelen bankszámlát tartani amit a Te "visszajáró" pénzed miatt megdrágítottak és máshogyan nem tudván beszedni a sarcot, megemelte a Neked eladandó termékének az árát.
-
mirci18
addikt
válasz
Sanyabá #3841 üzenetére
Igen persze de ne felejtsük azt se el hogy bármikor büntették a bankokat vagy adóztatták mi szívtunk mivel emeltek árakat díjassá tettek szolgáltatásokat.
Úgyhogy cáfolnám az állításod mert nem akkor emeltek a bankok díjakat amikor akartak hanem mikor meg lettek sarcolva.
-
Azért mert holnaptól a banki díjak meg fognak emelkedni ezért a kirakati fillérbaszásért
Már így is sokkal de sokkal többet fizetek mint kellene. És ha majd 2000 forint felvételéért 300 ft-t von a bankotok? Akkor is azt fogjátok mondani hogy de jó h visszakaptam 50-100k forintot? És amikor a vállalkozások akiknek a banki költsége sokszorosa lesz mint a magán ügyfeleké megint árat emelnek? Kicsit gondoljátok végig hogy kinek fog ez jobban fájni, azon túl hogy -érthetően- örültök a "talált pénznek". A többit a politika topicban láthatjátok olvashatjátok.
-
-
-
tolts.hu
őstag
Devizahitelesek! Elérkezett a nagy nap
2014. július 25., péntek 11:05 Ma lép érvénybe a devizahiteles mentőcsomag első törvénye.Valaki járt már a bankjában érdeklődni arról hogy mikor és mennyit fog visszakapni? Vagy kerestek már benneteket ilyen üggyel kapcsolatban?
-
Sátán44
addikt
válasz
bambano #3828 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, de már nem volt más választásom, alá kellett írnom. Fentebb olvashatod, hogy gátlástalanul bevetette "a van helyetted másik 11 ember" szöveget
Ezt nem értettem részéről, a beszélgetésünk higgadt, nyugodt hangvételű volt. Az emailem nem tartalmazott fenyegető üzenetet, inkább amolyan "gondolja bele a helyzetembe magát" stílus volt. Nagyon sajnálom ezt a hozzáállást "főnököm" részéről. Így kell motiválni egy alkalmazottat?
Ezek után mit vár? Részemről megszűnt a jóindulat.
-
bambano
titán
válasz
Sátán44 #3824 üzenetére
a munkaköri leírásodat akkor kell aláírni, ha eddig nem volt.
ha volt korábban, és most másikat akar, akkor az közös megegyezéses munkaszerződés módosítás, vagyis nem vagy köteles aláírni szerintem.
persze ilyen helyzetben és hangulatban valószínűleg azonnal kirúgnának érte.lehet még azzal trükközni, hogy a munkaköri leírásod visszamenőleg nem lehet érvényes, tehát ha ma aláírod, akkor az előtte elvégzett munkára még a régi az érvényes. vagyis kifizeti a webet vagy letörlöd.
-
válasz
Sátán44 #3824 üzenetére
Azért én csak megtenném hogy a megválaszolom neki , miszerint a 11 sorban álló ember, nem rendelkezik a szellemi tulajdonával annak amit jelenleg az iskola használ, és a távozásoddal ez a használat megszűnhet. Kár hogy nem írásban keménykedett mert akkor egy munkaügyi pert is lehetne belengetni.
-
Sátán44
addikt
válasz
bambano #3819 üzenetére
A történet vége az lett, hogy felajánlott 2 nap csúsztatást, amit persze nem fogadtam el.
Írtam egy emailt az igazgatónak, hogy ez a 2 nap nem arányos a belefektetett időmmel és munkámmal. Korábbi munkáimat tekintve sem panaszkodhat, maximálisan végzem a rám bízott feladatokat.
Volt olyan munkám, amivel az iskola díjat nyert és még egy köszönöm sem járt érte. Ma személyesen válaszolt az emailemre:
"Ön helyett 11 ember van, aki sorban áll, elfogadja, vagy lehet keresni mást." Kértem, hogy legalább 8 pénteket adjon ki, de azt mondta még így is nagylelkű volt.
Nincs tovább, alá kell írnom a munkaköri leírást.
Úgy érzem itt sem lesz hosszú jövőm!Köszönöm mindenkinek, aki próbált tanácsot adni!
-
-
danati
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
iOS-re fejlesztek játékot és nem tudom, hogy cég nélkül megoldható-e teljesen legálisan az App Store-ba való feltöltés.
Van egy cég ami segítene nekem ha szükséges, de szerintem az lenne a legtisztább ha nélkülük meg tudnám oldani. Lehetséges ez?
A játék egyébként ingyenes, a reklámok és később a belső fizetős rendszer hozná a pénzt. -
bambano
titán
-
Sátán44
addikt
válasz
bambano #3816 üzenetére
Nem erőből szeretném megoldani, csak kicsit besokalltam. Nagyon sok dolog van, amit a nyakamba varrtak:
- teljes géppark karbantartása (IKT iskola 150 db sz.gép)
- teljes hálózat felügyelet
- stúdió munkák (hangszerkesztés, videószerkesztés, képszerkesztés)
- hangtechnika üzemeltetés, iskolai rendezvényeken kihangosítás
- weboldal készítés, ennek karbantartása, folyamatos anyag feltöltés
- technikai segítségnyújtás munkaidőn kívül is
- egyéb fos munkák, pl. laminálás, lefűzésMindezt minimálbérért.
Hétfőn meglátom mit tudok kihozni az ügyből
-
-
bambano
titán
válasz
Sátán44 #3813 üzenetére
azt szokták eltéveszteni, hogy a kérdés, hogy jogilag kié, helytelen.
a programmal kapcsolatban nem egy darab jog van összesen, hanem sok, és azt két kosárba szokták szétválogatni: személyhez köthető és vagyoni jogok.a tulajdonjog személyhez köthető jog, arról jogilag érvényesen lemondani nem lehet. tehát hiába erőlködik bárki is, az a tied. ettől különböző jog a felhasználás joga, meg sok más, vagyoni jog is. Ezeket lehet átadni, amikor a programot átadod. Ha kifizették vagy lecsúsztathatod vagy munkaköri kötelességed, hogy megcsináld, akkor a felhasználás jogát átadtad, a fizetésért ellentételezve. tehát azt legyalulni nem tudod legálisan.
ha semmi ellentételezés nem volt, akkor minden jog nálad maradt, mert az mt alaptétele, hogy munkáért fizettség jár.
úgyhogy ha aláírod az új munkaköri leírásodat, hogy a web buherálása a te dolgod, attól kezdve ihatod a hidegvizet az egészre és csak annyit küzdhetsz ki magadnak, hogy munkaidő kedvezményt kapj.
az általad leírtakból azt gyanítom, hogy a korábbi béredet nem fogják megemelni, ezért a magam részéről nem erőltetném a munkaköri leírásom módosítását. pláne, ha lelépsz első körben. én nem szeretem az ilyen kizsákmányolós, erőből megoldós módszereket, de ez rád nem feltétlenül vonatkozik.
-
Sátán44
addikt
válasz
bambano #3812 üzenetére
Az a baj, hogy nem az iskola fizet, hanem a KLIK. A KLIK-et meg nagyon nem érdekli, hogy mit tettem én az iskola érdekében, tehát nem fog fizetni. Amint adódik egy jobb lehetőség, akkor azonnal lépni fogok. Ezért érdekelt, hogy jogilag kié. Még hétfőn teszek egy próbát, hátha tudok egy kis anyagi haszonra szert tenni. Egyéb estben marad a fél napos munka ledolgozás
-
bambano
titán
válasz
Sátán44 #3811 üzenetére
ne is írd alá.
mennyivel emeli meg a fizetésedet a több munka?
ha már belerakták a munkaköri leírásodba, akkor aligha törölheted le, mert akkor a munkabéredért csináltad
meg láttunk már olyat is, hogy visszadátumoztak munkaköri leírást...privát magánvéleményem szerint bazira rosszul jöttél ki ebből a dologból...
-
Sátán44
addikt
válasz
bambano #3807 üzenetére
Köszönöm válaszod! Ez azért volt számomra fontos megtudni, mert az igazgató a mai nap tolta elém az új munkaköri leírást (még nem írtam alá), miszerint a weboldal szerkesztése és anyagok feltöltése is az én feladatom lesz. Ami ellen nincs kifogásom. Ezek szerint munkaváltáskor felajánlhatom megvételre a weboldalt, vagy amennyiben nem fizetnek eltávolíthatom, minden probléma nélkül? (Az enyém helyére a régi weboldalt visszaállítanám nekik)
-
-
Sátán44
addikt
válasz
Sátán44 #3763 üzenetére
Sziasztok!
Előzményt feljebb olvashatjátok! Az általam készített weboldal beüzemelésre került és igazgatói kérésre aktívvá tettem. Én ezért semmilyen anyagi, vagy egyéb juttatást nem kaptam. Jogilag hozzám tartozik e a weboldal, mivel az én szellemi tulajdonom, vagy az aktiválástól már az iskola tulajdona?
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Vanguard
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Háztartási gépek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Elemlámpa, zseblámpa
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest