Új hozzászólás Aktív témák
-
Submarine
senior tag
Üdv Nektek!
B85-HD3
Hiába állítom Power Management / AC BACK / Always Off -ra, áramszünet után mégis magától visszakapcsol.
Ugyanis mifelénk ha valami miatt lekapcsolja a hálózatot a trafo, vagy rendszer vagy mittudomén, 3 mp múlva autó visszakapcsol.
Ezzel csak az a bajom, hogy volt már olyan mikor egymás után többször megcsinálta (vihar volt).
Na ezt szeretném elkerülni, ha egyszer lekapcsolt, akkor maradjon is úgy.Mit kell még beállítani?
Másik marhaság, bár ebbe már beletörődtem, hogy hiába állítgatom, tiltom le a bootban az optikait, első "hideg" indításkor mindig zörgeti a meghajtót, lemez után kutatva.
Létezik ezekre valami megoldás?
Írtam a giga supportnak is, de csodálkozni fogok ha válaszolnak. -
Submarine
senior tag
válasz
tomaszka88 #5773 üzenetére
Már látom is a szalagcímeket: A nyelvtannáci újra lecsapott!
„Egyenlőre még nem tudom, ráérek-e este.”
„Egyelőre még nem tudom, ráérek-e este.”
„Még nem dőlt el a meccs, a két csapat egyenlőre áll.”Bocsánat, csak sajnálom az anyanyelvem sorsát.
-
Submarine
senior tag
válasz
Pumukli212 #5733 üzenetére
Szerintem sem kell.
Mikor kijöttek, valóban ez volt a trend.
De miért, meg ne kérdezd, gőzőm nincs.
Nem kell behajolni mindennek.
Spanyolul: los puchitos!
Megnéztem közben: PCIE 2.0/3.0, meg USB 2/3.A proci
- tudja a memót kezelni minél magasabb frekin.
A memó
-tudjon üzemleni minél magasabb frekin.Legkisebb közös többszörös.
Na matematikailag ezt dobja ki a system.
Remélem fel lehet fogni.
Amúgy minden lényeges súrolni szokta egymást.
Ezért nem tudsz nagyon mellé lőni, ennél a kategóriánál. (Intel 4xxx)
Ezért mondtam, ha megtetszik valami dobd be ide bátran, segítünk.
Megmondjuk a tutisat.Ui.:
VADÁSSZ! -
Submarine
senior tag
válasz
Pumukli212 #5727 üzenetére
Mindenképp nézz itt szét a prohardver aprón 1150-es alaplapok között.
Van az bőven 25 alatt is. Hogy ne kelljen cserélni ramot és procit is, nyugodtan vehetsz használt deszkát.
A ramok szlotját nézd (frekit-de az ezeknél stimmelni szokott), meg kimenetre mire van szükségetek - hdmi-dvi-usb3-akármi). Nem nagyon kell félni tőle, sok eltérés nincs. Linkeld be ide amid jó, és segítünk(-ek) mi lesz jó hozzá.Még a télen vettem egyet 6-ért, meg bele egy i3-at 10-ért. Ramom volt hozzá.
Bár nekem csak ősnek kellett netezni, de egy darabig "jó lesz".
Vadászni kell, és ki lehet fogni jót, jó áron. Van aki nem új árában akarja eladni.A szerelőd meg profitorientált.
Több a pénz ha újat elad, mintha javít és még dolgozni is kell vele.
Sajnos ilyen a piac.
Én is azt mondom vidd el másikhoz is.Nem vagyok teljesen elfogult, nekem hibamentes gigám van, de tapasztalat alapján tényleg inkább asrockot vegyél (kiforrottabb a biosa).
-
Submarine
senior tag
válasz
MartinHU #5689 üzenetére
Hali!
nyomtasd ki amelyik tetszik öntapadós lapra, és ragaszd le átlátszó fóliával (papírboltban lenni szokott minden) -
Submarine
senior tag
válasz
atti1848 #5650 üzenetére
65W max TDP-vel nem hiszem, hogy kevés lenne az a 4 mazzag. A holdraszálláskor sem volt ekkora procijuk.
A 8 arra szolgál, hogy a nagyobb amper szét tudjon oszolni, és ne izzon fel a kevesebb szál.
A macska meg fel van mászva a fára.
A táp másik kérdés, de ami ennyit nem bír az kuka. Vargáné Rulez. -
Submarine
senior tag
válasz
atti1848 #5634 üzenetére
Tök baromság, de cserélj elemet.
szimcsi:
nincs azzal baj, nem tudom miért sokallják, de ha zavar:
tegyél be két ventit:
elöl-alul befelé szív
hátul-felül kifelé fúj
elég ha alapjáraton ketyegnek - nálam ez az alap légáramlás -10°C-ot jelent a pch-nak, meg nem melegszik fel olyan gyorsan a többi sem
valamint pci riser +1 -
Submarine
senior tag
Hali!
Nem vagyok látnok, de nagyon úgy hangzik, hogy ez valami alaplapi vezérlő hiba.
Fogj valami Linuxot és live módban próbálgasd.
Úgy is csinálja-é.
Próbálgasd m.2-vel, nélküle, meg minden létező verzióban.
Hátha van olyan mód ami stabil.Szerintem szabadulj meg tőle. Ha máshogy nem tudsz, hát hibásként, de ahhoz is jó lesz ha leteszteled.
Ebből az "Aorus"-ból amúgy is túl sok a hibás ahogy látom, valahogy nem jött össze Zsigabának.Nemrég vettem a háztartásba egy Asrockot, és asszem ezentúl nem fogom erőltetni Zsigáékat.
-
Submarine
senior tag
Hali!
Egyszerű kontakthiba-zoxidácijó.
Én azon csodálkozom, hogy nem találkozunk vele többször.
Minden érintkezőnek aranyból kéne lennie..
Annyit tudsz csinálni, hogy szétszeded és a proci hasát áttörölgeted tiszta alkohollal.
Amit vattával tudsz megtenni, és figyelj oda hogy vatta ne ragadjon a procira.
Szóval lehet ez sem a legjobb ötlet.
A lapon a tüskéket meg jobb nem piszkálni, bár azt is kellene.
Esetleg egy mobilossal ultrahanggal kitisztíttatni. Bár ennek pontos menetét nem vágom.
De ha egy elázott mobilt helyre tudnak pofozni..
Sajna nem tudsz többet tenni szvsz. De lehet más mond jobbat-többet.Nekem a zokostelefonban kell fél évente megjáratni a zesdé kártyát mert nem látja. De már kellett a simet is.
-
Submarine
senior tag
válasz
szemikarcsi #5564 üzenetére
Hali!
Jónak kellene lennie. Freki, feszkó is stimmel, 16GB-ot tud a lap kezelni.
Az viszont nem mindegy hova teszed. Sem magában, sem párban. Viszont nem találtam konkrét infót. Manuálja csak kínai-vietnámi-mandarin verzióban jön le.
Kérdezd meg a RAM topikban is.
Próbálgasd egyesével is. -
Submarine
senior tag
Halesz!
Talán rossz az érzékelő, ezt a proci előző gazdája vallhatná be. KGB-s eszközök a leghatékonyabbak.
Nem tudom szabvány szerint milyen magas a két proci.
Nem-e hézag van a Xeon teteje, meg a hütő alumíniumja között (pár tized mm sztem már okozhat ilyet).
Jártam így, azért vetem fel (mondjuk más kiosztásban). Nem lötyögött a hűtő, csak a pasztán látszódott, hogy nem feküdt fel rendesen (a proci magas hőmérséklete volt gyanús).
Első körben ezt kellene kiszűrni (bár hirtelen nem tudom hogy), ha tutira felfekszik akkor lehet tovább keresgélni.
De az is lehet teljesen nomálisan működik, kérdezz rá a processzoros topikban is. -
Submarine
senior tag
-
Submarine
senior tag
válasz
kukutyi #5537 üzenetére
De lehet hogy a vinyókról meg kifelé kellene szívatni, az a 4 elég soknak számít.
Így most azokról melegített levegő megy a házba. A másik meg egyenesen ráfújja az alaplapra. A felső meg megint visszafújja.
Na bele lehet mélyedni, a lényeg hogy kívülről minél több "hideg" levegő jusson be, felül meg minél több meleg menjen ki.
Ha nagyon megbonyolítja az ember lehet egymás ellen dolgoznak.
Ehhez már kellene egy légáramlástani szakértő.. -
Submarine
senior tag
válasz
kukutyi #5535 üzenetére
Még most sem mondanám problémásnak.
Próbáld ki úgy is, hogy a felső is kifelé fújjon.
Befelé minél lejjebbről szívjanak, kifelé meg felülről fújjanak.
Sztem az jelentene valamit, mert a vinyók eltakarják a bejövő levegőt az előlapinál.
A híd hőmérséklete sem vészes, az mindnekinek forróbb.
Most látom az alsó képet hogy 5 ventid van erre..Asszem van valami hűtés modding topik is, kérdezősködj ott is, sztem okosabbak mint én.
-
Submarine
senior tag
válasz
kukutyi #5533 üzenetére
Halesz!
Fogalmam sincs, van-e pozitív válasz a kérdésedre, de egyet tudok:
Ezek elektronikai eszközök, nem az emberi komfortzónát kell alapul venni náluk.
Hőmérséklet szempontjából 40°C langyosnak számít, az átlagos üzemi hőmérséklet 60°C környékén van.
Számítógépek esetében a legjobb ha van egy állandó légáramlás. Ezt két-három 12cm-es alacsony fordulatú (1000rpm) csendes ventivel egyszerűen lehet kivitelezni.
Elöl lent egy befelé szív - hátul fent egy kifelé fúj. Aztán ezt lehet fokozni darabszámokkal.
A tied is egy jól szellőző, nem zsúfolt ház lehet ha tartós terhelés esetén sem nő csak 5°C-ot a lap hőmérséklete. Ami hőmérsékleteket mutat a kép, azzal semmi gond. Nem kell tovább hűtened semmit.
Saját tapasztalatom is ez, én is így járok el. Nem kell túlbolonyítani. -
Submarine
senior tag
Halesz!
Látom képekról mi lehet a baj. Ami az univerzális cuccokkal általában: nem klappolhat minden minennel. Szokták mondani "ami mindenre jó, az valójában semmire", de szerencsére itt nincs nagy vész.
Úgy látom az acél pálcákon való feljebb csúsztatásra gondolsz, ami sztem nagy bajt nem okozhat, ha feszülést nem okozol vele a ramoknak. Az hogy lefújja az amúgy is felfelé sugárzó hőt a bordák tetejéről, nem hinném, hogy probléma. Elég nagy az a venti, jut belőle bőven mindenhova.
Szvsz. -
Submarine
senior tag
-
Submarine
senior tag
válasz
modflow #5514 üzenetére
Csak erre kerestem rá:
SPDIF_O (S/PDIF Out Header)
Azt a bekezdést a lapod manuáljából másoltam ki, a "10" az maga a csatlakozó jelölése a legelsó rajzon - beazonosítás végett. -
Submarine
senior tag
válasz
modflow #5509 üzenetére
Ez lesz az:
10) SPDIF_O (S/PDIF Out Header)
This header supports digital S/PDIF Out and connects a S/PDIF digital audio cable (provided by expansion
cards) for digital audio output from your motherboard to certain expansion cards like graphics cards and
sound cards. For example, some graphics cards may require you to use a S/PDIF digital audio cable for
digital audio output from your motherboard to your graphics card if you wish to connect an HDMI display
to the graphics card and have digital audio output from the HDMI display at the same time. For information
about connecting the S/PDIF digital audio cable, carefully read the manual for your expansion card.Az előlapi AUDIO connector felett van egy kis 4 pines lóf.sz.
Ezt kell még rá kell kötnöd egy ilyenre: -
Submarine
senior tag
válasz
modflow #5509 üzenetére
Hali!
Itt csak sima analóg jack dugókat látok.
A sztereo kimenet valóban a zöld.
7.1 hez pedig mind használatos, kivéve a kék(sztereo bemenet), rózsaszín(mikrofon bemenet).
Olyat még sosem láttam, hogy világítana valamelyik.A Optical Digital Audio az szögletes kéne hogy legyen, keress rá.
De sztem elbeszélünk egymás mellett.Maximum a HDMI-n keresztül lehet digital audiot kicsikarni belőle.
Vagy nem, ezt a részét már nem vágom teljesen. -
Submarine
senior tag
válasz
CartmanLand0 #5501 üzenetére
Üdv!
GA-PA65-UD3-B3 (rev. 1.0
Intel® Core™ i7-3770 ProcessorA 3. generációs procikat az F10-es Bios után tudod használni, F12 az utsó.
Ramból pedig max 1333MHz-et támogat a lap. Valszeg a samu nem szereti.Frissítsd a Biost, aztán még próbálgathatod, de mindig reseteld másik ram előtt.
Sosem lehet tudni. -
Submarine
senior tag
válasz
tomcsi72 #5497 üzenetére
Hali!
Az ujraindulás első körben hibás hardvertől lehet (fene se gondolná
).
Ha van két ramod, egyesével próbáld ki őket, úgy csinálja-e.
De figyelj oda, hogy hova kell magában tenni (user manual).
Azon kívül, csak egyesével cserélgetve a hardverelemeket lehet kiszűrni, melyik a hibás.
Rendszer nélkül futtass usb-ről memtestet, és akármelyik linux live-ot.
Így kiszürhető egyúttal a winóz hiba is.
Amit meg cserélj le 10-re sztem. Bár én még mindig csak 7-et vagyok hajlandó használni.
A "processzor támogatás fel fel ugrik" nem teljesen világos mit jelent, de egy bios frissítés jól jöhet, ha van mire.
Ezeken kívül nem tudom még mit lehet tenni. -
Submarine
senior tag
válasz
orangutan4 #5491 üzenetére
Üdv!
Sztem én nem értem, úgyhogy inkább csak kérdezem, ami a lapodon van 3db pcie, az nem az a mini pcie amibe belevaló a wifi kártya?
Ne tévesszen meg, hogy a régebbi hosszú fajtát is így hívják, meg a vga is pcie csatoló.
De lehet valami ilyen kell neked:
[link] -
Submarine
senior tag
válasz
rantotthusi #5482 üzenetére
Hali!
B360 AORUS GAMING 3 WIFI honlap - support list
Jó szórakozást! -
Submarine
senior tag
válasz
Bence942 #5475 üzenetére
Hi!
Az valami kontakt hiba lesz.a,
feltételezem a hangszóróid és vagy fejhallgatód jack dugója kontakthibás, egyszerűen csak forgasd meg a foglalatban
esetleg egy kis alkohollal is megtisztíthatod, és a bemenetet is lehetőleg, persze kikapcsolt, áramtalanított állapotban
(egyúttal már mindet megpucolhatod alkohol + fültisztító kombóval, csak óvatosan, nehogy benne maradjon a vatta)b,
rosszabb esetben kábelcsere - fejhallgató cserec,
Ha nem volt benne sehol semmi és úgy ugrik fel az ablak, akkor az érdekes - passzamúgy jó a hangerő és a mikrofon?
-
Submarine
senior tag
Hali!
Nekem most is ilyen van, jó ez mindenre.
Egy i5 4460 van benne, 4x4Gb 1600-as cl9-es savage rammal(xmp profile), meg egy nVidia 1050ti, egy 430W-os thermaltake münich + két ssd, meg egy 1TB HDD.
Egy "hibáját" tudok mondani, nem tudtam úgy beállítani a biosban a boot sorrendet, hogy ne kattogtassa az odd-t induláskor. Nem kell bele tenni..
Amúgy stabil, soha semmi baja nem volt (3 éves), a ramokat akárhogy, akármilyen kiosztásban tettem bele, mindenhogy stabilan futott.
Hiányossága talán, hogy nem tud 2 ssd-t egyként kezelni, de ez ma már nem is divat.
Mondjuk én csak win7-el használtam eddig, 10-ről semmit nem tudok.
Procit, tápot olyat vegyél amire pénzed van, lehetőleg jobb minőségűt, azzal biztos, hogy nem lesz gondja.
De nem kell 500W-nál több (bár ez pont ami a procítól + vga-tól függ) -
Submarine
senior tag
válasz
Paratotya #5463 üzenetére
Hi! Sztem nem lesz azzal sem gond.
A vga-d 180W a proci 95W.
300W-ot meg csak kitud magából tolni az a chieftec..
Mondjuk az olcsóbb fajta az tény, de ezekből is inkább a védelmeken spórolnak.
Rá van írva pontosan, melyik ágon mennyit tud, persze névlegesen.
A +12V-ot megnézheted én ezt találtam: 552W
Nem kellene, hogy gond legyen vele. -
Submarine
senior tag
válasz
Paratotya #5461 üzenetére
Hali! Nekem tetszik. Érdekes választás, most mikor mindenki Ryzent vesz, bár az nézeteim szerint még mindig kalandoroknak való.
pcx.hu
Egy kicsit minden olcsóbb, bár lehet a compkernél nincs futár, nem néztem.A hűtőt túlzásnak tartom, azonkívül hogy tuti cumó, bár nem ismerem a procit sem
esetleg egy 10 körüli is megteszi, ha mindenképp kevés a sajátja - a "milyen procit" totyikban biztos tudják mérvadó választ.Várható mostanában valami újítás jövetele proci, ram téren? Esetleg azt megvárhatod ha nem életbevágó..
-
Submarine
senior tag
válasz
Csokishurka #5443 üzenetére
- akkor faszaság van -
-
Submarine
senior tag
válasz
Csokishurka #5440 üzenetére
Hali!
Húzd le a rendszervinyót, és egy linux-al livemódban bootolj be. Vinnie kellene - neten utube vidiket is. Bár ahogy írod még bios-ig is bajos vele eljutni.
Sztem a vga kártya lesz a ludas, de passzolom, hogy a mi a baja.Ja és hanyagold a béta biost - ha már valami az alapjaiban instabil, mit várhatunk tőle?
Plasma - pont ilyesmire gondolam.. Ámen
- én sosem bíztam az ilyen bizgentyű herkentyű progikban - -
Submarine
senior tag
Az 1100 RPM az alap fordulatszám egy ventinél, ha tudod, az alapot emeld minél feljebb (a biosban - a többi hülyeség), amíg még nem zavar a hangja pl. 1300-1500 RPM, és talán ez lehet a megoldás, úgy majd később kapcsol (és ritkábban)
nagyobb fokozatra - lassabban melegszik fel a szilícium alatta.A nem gyári hűtők egész furcsán tudnak reagálni, viszont a pár ezres kategória semmivel sem jobb a gyárinál. Nekem egy arctic11 van, lassabb fordulaton (1000-1500) produkálja azt amit a gyári (1500-2000), mivel nagyobb alatta az alaménijum, de azonkívül semmivel sem jobb. Valszeg idővel majd veszek egy jobb ventit magában(4-5 HUF), és azt gányolom a nagyobb bordára akár kábekötegelővel.
-
Submarine
senior tag
válasz
z123456z #5426 üzenetére
Azzal pont nem kell csinálni semmit. Amikor kell, magától felkapcsol 4,2-re, ne aggódj.
A bios igazából egyéni dolog, igény szerint. Bootból ki lehet kapcsolni mindent ami nem kell, sőt az egész alaplapon, de ha nem érted részleteiben, akkor auto-n érdemes hagyni a legtöbb beállítást.
Nem ismerem a lapodat-konfigodat nagy hülyeségeket sem akarok mondani..
Legfeljebb majd idővel ha felmerül valami, visszanézel ide.. -
Submarine
senior tag
válasz
z123456z #5416 üzenetére
Szívesen.
Nem is az.
Előtte nem szükséges, csak biztos ami biztos. De úgy is nullázódik minden.
A jelenlegi bios beállításokra gondolok, ha pl. a ramok az xmp-profillal mennek, meg a boot beállításai stb..
- előtte meg lehet nézni, és lejegyezni -ja és tényleg fat32 re legyen formázva az usb ( köszi Killer )..
ntf-est lehet nem is látja biosból -
Submarine
senior tag
válasz
z123456z #5413 üzenetére
Üdv! Szájbarágósan (nekem szimpatikusabb biosból ú.h. azt mesélem el):
- innen letöltöd a 25C-t vagy amelyiket akarod (úgy láttam ebből a lapból csak rev. 1.0 készült)
- kicsomagolod a zip-et, avagy másold rá egy pendrive-ra a tartalmát
- újraindítás
- biosba belépés
- lehet egy loading defaultot csinálni
- bios flash-be belépés
- 25c kiterjesztésű fájl betallózása
- kis várakozás.
- kész.
- gép kikapcs
- áramtalanítás
- procicsere (régi kikap, csere, friss paszta, borda összerak, venti tápcsatit nem hagy ki)
- újraindít, beállítások eszközlése, save
- mehet a rendszerindításElvileg nem árthat egy rendszer újrarakás, de ahhoz megint csak elő kell készülni.
ugyanez vizuálisan ábrázolva tyúbon
Mai napság már mindenre találsz videót is:
[link]Szebb jövőt!
-
Submarine
senior tag
válasz
daginyomigec #5406 üzenetére
lapod oldala
A win 10 is szerepel .
Amúgy DEL-el lehet belépni a biosba, F12 a boot menü ahogy írod is (és az direkt csak boot menü), F9 sys info, END a flashelés...
2db XMP profile.. 4db 2133MHz től 3866-ig ramok, hdmi, sata3.. 2 bios mode (F2), eleve "Z"-s lap 7. genes K-s i7 is mehet bele.., ja és M.2 port is van.....azé' nem olyan "szar" ez na...
-
Submarine
senior tag
-
Submarine
senior tag
Az mondjuk lehet.
Ha Disabled-re állítok mindent amit hagyjon ki, akkor újraindításkor, nem is kattog az odd, csak a következő tiszta indításkor. Lehet ez már bios hiba, nem tudom.., frissítettem is egyszer már a legújabbra, de az csak új micro code-ot tartalmazott, változást nem hozott.
-
Submarine
senior tag
És valóban! Hálásan Köszi!
Még egyet szeretnék kibogozni, az pedig a bootolás.
A lényeg, hogy nem tudom kikapcsolni azt, hogy az odd-n ne keressen indításkor semmit.
Van ugye a boot sorrend:
- Boot Option #1
- Boot Option #2Aztán mindenek van "x" Drive BBS Priorities-je (a képen csak HDD-nek van mivel gondolom, nincs benne más - a manualból való)
És hiába van minden Disabled-re állítva, első bootoláskor mindig kattogtatja az ODD-t.
Gondolom valamit a "Disabled in BBS Order"-el kel kutyulni, csak nem jöttem rá mit.
Annyit szeretnék, hogy csak az "P01" SSD-ről akarjon bootolni, semmi másról.Csak nekem tűnik a giga ilyen "jobb kezemmel vakarom a bal fülemet a fejem mőgül"-nek?
Van egy régebbi MSI lapom is, azon minden egyértelmű, mint a fakocka sarkai. -
Submarine
senior tag
Sajnos az nem az: "Power On By Mouse" = "bekapcsolás egérrel"
Legalábbis az én értelmezésem szerint, és nekem nem is kapcsolja ki ezt a ficsőrt, semmi. Az ErP meg hálózati cucc.Annyit találtam az aktív usb-ről, hogy milyen jó lesz neked, mert tudod tölteni a telódat, akkor is ha a gép ki van kapcsolva.
Szóljatok ha tévedek! -
Submarine
senior tag
válasz
juhaszp20 #5350 üzenetére
Első körben próbáld a ramokat egyesével, esetleg több slotban. Bár 1db-ot elvileg csak egy helyre szabad tenni.
Persze úgy kikapcsolt xmp-vel.
Ha mindkét ramnál jelentkezik akkor még lehet slot hiba, vagy valami egész más. Akár ram vezérlés is a lapon.
Én ram-ra gyanakodnék első sorban. -
Submarine
senior tag
Hali!
"All PCI Express slots conform to PCI Express 2.0 standard."
Hülyeséget nem akarok mondani inkább kérdezd meg itt:
[Azonnali alaplapos kérdések órája]
Ugye az a lényegi kérdés hogy PCI Express 2.0 -ás lapban műkszik-e az RX560. Nem hiszem, hogy gond lenne, de tuti ami biztos. -
Submarine
senior tag
válasz
gyulazsolti #5322 üzenetére
Persze, mert az a "bekapcsolás egérrel". Az állandó 5V az USB-n egy feature akar lenni, hogy tudd tölteni a telódat. De hogy minek..?
A ramok némelyikét nem támogatja ezek szerint.
Pl. korábbi linux live-al tesztelheted akár egyesével.
Manual-t nézd át, hogy kell őket belepakolni, mert nem mindegy.És végül az ssd-vel valami nem kerek sztem.
Belenyúltál rendesen.
-
Submarine
senior tag
Sziasztok! BUÉK!
Van egy B85-HD3(rev. 2.1) lapom. Nincs vele semmi baj, csak nem értek pár dolgot:
Ha egyszer beállítom a boot sorrendet, letiltom az ODD-t (a CD/DVD Rom BBS Priorities-ben), újraindításkor még nem, de az azt követő tiszta indításkor már megint keresi benne a lemezt, és újra benne is van a boot szekcióban, tehát önállóan felülírja a beállításaimat (SSD-n van a rendszer).
BIOS Features / Boot Option Priorities
Profilba is el van mentve minden, de semmi jelentősége. Hogy lehet ezt fixálni?A másik, hogy korábban volt pár áramszünet, és olyankor az áram visszajöttekor azonnal bekapcsolt a gép.
Féltem ha azonnal áramszünet lenne, már nem biztos hogy megúszná baj nélkül, ezért szétnéztem a biosban:
A Fast Boot be volt kapcsolva, és azon belül Normal Boot:Next Boot After AC Power Loss
>>Normal Boot Enables normal bootup upon the return of the AC power. (Default)
>>Fast Boot Keeps the Fast Boot settings upon the return of the AC power.
This item is configurable only when Fast Boot is set to Enabled or Ultra Fast.Ha jól értelmeztem ez okozta a jelenséget, tehát gyorsan letiltottam a Fast Boot-ot azóta áramszünet sem volt (szeles-viharos időben fordul elő) szerencsére, úgyhogy nem tudom csinálná-e még.
Ez okozta a jelenséget?F2 jelzésű bios van rajta, de mivel procival, ramokkal nincs gondja, nem piszkáltam. A legutolsó F4 jelzésű ami egyel újabb van rá, de csak proci mikrokód frissítést irt.
[Manual-M$ Drive](előnézetet nem biztos hogy be tudja tölteni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest