Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Dustinzahn12 #5199 üzenetére
okok
-
Dustinzahn12
csendes tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5198 üzenetére
Köszi, közben megoldódott. Be volt kapcsolva az Intel Bios Guard és valszeg az szívatott.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Dustinzahn12 #5197 üzenetére
Szia!
FAT-ba konvertálva tökéletes a PD az úgy jó. Volt egy hibás bios csomag a gigánál, de azóta javították.
Nézd meg esetleg került e fel még újabb (b) nélküli verzió.Gigánál szoftveresen is fel lehet tenni a biost, én is tettem már fel gond nélkül felment. Ha abszolút nem megy a support tud neked küldeni , nekem is küldött.Kicsomagolva teszed fel a PD-re? Semmi más ne legyen a PD-n csak a bios.
Esetleg egy másik fajta PD hátha.Fel kell mennie, de ha nem megy valamit kitalálunk.
Szerk: F7 a legutolsó, viszonylag friss 2017/08/04 -
Dustinzahn12
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis technikai jellegű támogatás!
Adott egy Z270 HD3P lap, frissíteni szeretném a BIOS-t, de a biosból történő frissítés indításakor az a hibaüzenetet kapom, hogy "not able to update BIOS file successfully". A pendrive Fat32, defaultra van állítva a bios.
A neten keresztül történő frissítést se engedi. Próbáltam keresgélni a neten ,de semmi kézzelfoghatót nem találtam. A bios file jó, próbáltam egy előző verziót, de a rajta levőnél újabbat, azt sem engedte.
Valakinek esetleg valami ötlet?
Köszi! -
tyan
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5195 üzenetére
Természetesen a legújabb BIOS van fent. Minden alapon van, volt egy CMOS reset is.
Ha egy 2 GB-os modul van bent, akkor minden szuper, de amint berakok egy másik 2 GB-os RAM-ot lehal a rendszer. A BIOS beállításokat átnéztem, a gép nincs húzva, minden alapon van. Úgy tűnik, hogy így jártam.Azért köszi a segítséget.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ilyennel én is találkoztam amikor adott volt egy gép, amiben mentek szépen a memóriák duálban, mellé rakott a tulaj még kettőt és nem volt hajlandó menni normálisan, pedig azonos típus. Szakember legyen a talpán aki egyből rávágja igen azért mert ezért. BIOS gondolom a legutolsó. Olyan még memóriánál amúgy előfordulhat, ha pl adott egy azon típus, és az egyiket X évben a másikat sokkal később utolsó szériásként Y évben gyártották hiába azonos a típus nem hajlandóak együtt menni. Szerintem a gyártási technológia sajátossága lehet, 1000ből 1amire az embernek fingja nincs miért, pedig papíron mennie kéne. Van akinél meg négy különböző modul , eltérő méretben is ment (ami agyrém), de ilyet is láttam már.
Gondolom bios a legutolsó fent is és cserélgetni is próbáltad a slotokat, meg párban is, hogy az új jelöltek mennek e a régebbiekkel. Biosban a memóriakezelést kéne kicsit átnézni hátha be van valami kapcsolva aminek nem kéne, vagy fordítva
Szerk:
A Win10 egy nagyon új operációs rendszer, ami egyben hátrány (is) lehet, mivel sok mindennel már nem **kompatbilis. Benne van a pakliban. Az a kérdés ha benne van a négy mit lát a bios. Tudom utólag mindenki okos, de próbálj rámenni a dual channel maximumra és hagyd el a 4 slotos megoldást. Nem a legjobb.
Van aki esküszik rá, gyártók is mai napig erőltetik a quad channelt, OCZ érában is direkt i7-eshez is készültek ilyen three channeles marhaságok, de higyjétek el nem jó. Dual channel a tuti, párban.**Kompatibilis, csak gamer körökben egyszer elterjedt , és annyira jó, hogy megtartottuk
-
tyan
senior tag
Kutakodtam, de nem találtam egyértelmű infót, hátha valaki tud segíteni:
Van egy Gigabyte EP35-DS3 (Rev. 2.1) alaplapom, amiben 4 memóriafoglalat van. Eddig 4 x 1 GB egyoldalas Kingmax DDR2-es RAM volt benne, amit le akartam cserélni 4 x 2 GB-os Kingston modulokra. Elvileg a lap támogatja a 2 oldalas RAM-okat, de az új modulokat betéve már a post képernyőnél galiba van, majd a Windows 10 indulásakor magába is borul a rendszer. A memória modulon 16 memóriachip van, ha ez lényeges.
-
-
HartgeH3-2.8
addikt
zyl_ Na végre
Usgyi vissza rugdalni onnan ahonnan jött és kérni egy patika újat
Aztán jól megnézni ám és a segge alá verni prime 95-elMás:
Akinek AX370 Gaming K7 lapja van, F5 biossal vigyázni, igaz már törölték. Azért nem kicsit blama egy ekkora gyártónál, de hát na előfordult ez már a történelemben máshol is. [link] -
-
gaben0211
tag
sziasztok. van 1 gygabite alaplapon és 1 új gépházam . az alaplapot a régi házból ki az újba beraktam viszont megvagyok lőve a kábelek jó helyre dugdosásával. elvileg mindent a jó helyre dugtam néztem neten képeket is hogy mit hova kell meg leis fényképeztem az előző házban hogy voltak de ugye ebben a házban mashogy néznek ki a kábelek meg szinte mind külön van így legózni is kellett. a probléma az hogy bekapcsoltam mebt pár percig aztán leállt magától. azóta meg a windows helyreállítót hozza be hohy nemtud elindulni rendesen a rendszer elinditom és ugyanúgy leáll ha nem megyek a javításra akkor is. valaki valmi ötlet hogy mi lehet? már a videókártyát is kivettem hátha az a baj de az integráltal is leáll. ram teszt nemhiszem hogy kell mert a másik gépből vettem ki a ramot amiben jól működik. marad a tápegység vagy alaplap vagy proci vagy hogy roszul fugtam össze valamit
-
zyl_
csendes tag
A fehér holló bejött
Processzorhiba, megy vissza ahonnan jött -
pitiless
senior tag
válasz
Walter_White #5185 üzenetére
Megvolt ez is. Mindkét alaplappal...
-
-
pitiless
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hová írjak, mivel Giga alaplapokat érint a probléma talán jó lesz itt. Adott a volt konfigom (FX-8350, Giga GA-990XA-UD3 alaplap, 4x4 GB HyperX Fury Red), amit eladtam egy barátomnak. Ő Angliában él, de ez csak a hibakeresés szempontjából érdekes.
Beszerelte a lapot (egy ASUS M3A, 9550 Phenomot váltott), táp Zalman ZM-500GT. Hűtő Cooler Master 212 EVO. VGA 7750-es Radeon. A hibajelenség, indításnál a ventik felpörögnek, majd leállnak, majd felpörög, majd leáll. Se POST, se csippanás, hogy valami nem jó.
Amit eddig cseréltünk/próbáltunk:
- bios reset, elemcsere
- tápcsere (BeQuiet! 500 W-os moduláris tápra)
- alaplapcsere (Gigabyte GA-990X-Gaming) => ezzel is ugyanezt produkálja
- helyi szervizben ellenőrzés, ott egy akármilyen 800W-os moduláris táppal mentMost ott tartunk, hogy vegyen-e egy másik procit vagy sem, de az én gépemből úgy lett kiszedve, hogy tökéletesen ment, soha egy fagyás vagy kék halál nem volt azzal a géppel. Csatlakozókat természetesen ellenőrztük, akárcsak az elemet a használt lapban. Nekem itthon egy 550W-os Chieftec táp volt alatta, de soha hasonló jelenséget nem tapasztaltam.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Nagyon-nagyon ritka jelenség 1000-ből 1, de akkor sajnos gari. Mi kvázi 25 év alatt megtanultuk egy proci vagy megy vagy nem. Ezek szerint ilyen amikor megy is meg nem is
Mindenképp vissza gariba, és azért a lábakat is nézzétek meg a lapban, de gondolom arra vigyáztatok a szokásos módszerrel óvatosan.
Remélem minél előbb megoldódik
Szerk: A procihűtő jelensége (akár) lehet táp, és alaplap hiba is, mivel megbolondul a vezérlés. Én úgy ahogy van tokkal vonóval gariztatnám, és addig ütném a vasat ameddig nem cserélik. Ilyet számítógép nem csinálhat.
-
Walter_White
senior tag
Nézd csak meg hogy a Biosban hány fokos a CPU- 4-5 perc eltelte után - és milyen léptékben növekszik? Lehet hogy az a tulzott procihütű pörgés, tulmelegedés lesz- és mikor belépne a Winbe - elér egy kritikus hőfokot, ami után hibázik a proci - és meg is van a kékhalál. (A Proci gyári hűtő az PWM-es, amit a lap vezérel proci melegedésétől függően)
-
zyl_
csendes tag
válasz
Walter_White #5180 üzenetére
Nem működik egyik sem.A processzorhűtő pedig eszméletlen fel tud pörögni.ezt nem tudom számszerűsíteni mert nem jutok el a méréséig..2 különböző lappal ilyet produkál szinte biztos hogy a processzor körül lesz valami.gyári intel egyébként a hűtő is
-
Walter_White
senior tag
hivatalos Creation Tools-al leszedett Win? Hibás proci ritkább mint a fehér holló.
SSD-re megy a rendszer, vagy HDD-re?
Ha SSD-akkor nézd meg HDD-n. Vagy fordítva. - esetleg másik HDD-n.
Achi mod legyen aktív, energiagazdálkodási marhaságokat - egy időre ki lehet lőni a Procinál.
-
zyl_
csendes tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5176 üzenetére
A felsoroltakból minden megvolt.
A windows pedig nem hibás, laptopra most raktam fel ugyanarról a pendriveról és működik..Dvdről még megpróbálom de kizártnak tartom így.
Ma hoztam egy hibátlan ga b250m d3h-t és ugyanazt produkálja win10 alatt a felhasználó beütésénél kijön a kékhalál..így csak a processzor maradt.. -
nesh_019
senior tag
Sziasztok, vettem 2db Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2666MHz CMK8GX4M1A2666C16R ramot a Gigabyte Z170-HD3P alaplapomba, miért nem tudom ezeket Dual-Channelben használni?
Nincs rá valami megoldás? Ha berakom dual channelbe akkor csak az egyik ramot ismeri fel, ha berakom 1 és 3 slotba akkor meg single channelként ismeri fel és csak 1333mhz. HELP.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Első ránézésre elég nehéz.
Clear Cmos, Bios update volt e?
A PD-re telepített windows is lehet ludas, ha hibásan csinálta meg rá az oprendszert. Egy DVD telepítést is meg lehetne próbálni, csak érdekesség képpen.Ez elég sok minden lehet. Elsőként is csinálnék a windows hivatalos oldalán (próbaképp) egy 90 napos DVD-s Win10-et, hogy a szoftveres hibát kizárjuk. Én speciel szétkapnám az egész gépet , és újra összeraknám még aprólékosan, még alaposabban. Hirtelen ezt találtam rá: [link]
-
zyl_
csendes tag
Sziasztok
Adott egy gigabyte ga-b250m-d2v alaplappal frissen összerakott gép.A problémám a windows10 telepítése után kezdődött.
A "whea uncorrectable error"-ral fogadott.Többször újra próbáltam tenni(csak pendriveval próbáltam) hol az usb 2.0 hol az usb 3.0val, sehogy sem ment.Utána windows 7tel próbálkoztam, de kékhalálok fogadtak ugyanúgy..F5-ös bios van egyébként rajta.A memóriát, tápot, videokártya és pendrive hibát ki tudtuk zárni tesztelésekkel maradt a processzor( i5 6600) és az alaplap.Kékhalálnál egyébként a hal.dll-re hivatkozik, aminek utánaolvastam és szintén csak ez a két hardver maradt versenyben, de sajnos nincs plusz skylakem vagy ilysn típusú alaplapom, így nem tudom letesztelni..Az is egy hiba hogy a processzor hűtője össze-vissza pörög még nyugalmi állapotban is.Minden alkatrész gyári új, így húzva, mókolva nem volt semmi.
A kérdésem az hogy meg lehet-e ennyiből állapítani hogy melyik hardverem a ludas? -
Walter_White
senior tag
válasz
tomaszka88 #5173 üzenetére
Soc Voltage 1.1V vagy max 1.15V al nézd meg 1.35V Dram Volt mellett(+ gyári időzitéseket). Illetve ha igy sem, akkor esetleg időzítések lazítása, esetleg a Command Rate 1T-ről 2T-re. Viszont arra vigyaz, nekem anno az X370 pro gaming csak akkor allitotta at az 1T-t 2T-re, ha Gear Down-t Disabledre tettem.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Walter_White #5172 üzenetére
Üdv!
Köszi a tippet, megnézem azt is. A kérdésem még az lenne ,hogy a B350 lapban elég volt átállítanom XMP profilt 2933mhz-re, és ment is szépen. Az X370-nél pedig, amikor beállítom neki a 2933mhz-et akkor el sem indul. Lehet ,hogy kézileg kell megadni neki valamit , vagy egy kis fesz emelést ? Mert én úgy tudom az xmp-nél automata mód átállítja.
-
Walter_White
senior tag
válasz
tomaszka88 #5171 üzenetére
Szia! ha a biosban rendben és látja mind a 16-ot, akkor én win reinstallal indítanék második körben.
Nem kell.
-
tomaszka88
aktív tag
válasz
Walter_White #5170 üzenetére
Üdv!
Nagyon szépen köszönöm a segítsèget.
Nem találkoztam még ilyennel.
Nem volt reinstallálva, ennél a lapnál. Biosban nincs gond vele. Átállítottam a ram mèretet msconfigban, nem segített sajnos. Remaping nincs a lapban..Egyèbként a processzor magot kell állítani? De semmi gond, jövőhétre kiderül a lappal van-e gond. :-) -
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #5169 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
tomaszka88 #5168 üzenetére
Bios latja mind a 16-ot?
Ha igen, akkor ott a Windows szorakozik. Volt win reinstall? Esetleg futtatas, msconfig - inditas es olyat kellene talalnod hogy memoriamennyiség.(ugy emlekszem ilyen opcio is van)
Nekem ilyen egyszer volt meg 775-os korszakban, de ott a Bios sem latta, es a Memory Remaping oldotta meg. De ilyen opcio szerintem mar nincs a mostani lapoknal.. -
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Van egy X370 Gaming 5 lapom.
Találkoztatok már olyannal, hogy a Windows 16 giga ram helyett 8-at lát? A másik lapnál , ami B350es volt ugyanazok a ramok mentek normálisan. Auto mód és bírta a 2933mhz xmp-t. Az X370el gondom van.slotonként is próbáltam. A Dram ledje meg folyton világít. Szerencsére vissza tudom vinni gariba. Mind2 lapnak a listájában benne voltak a ramok. -
Thomass34
csendes újonc
válasz
Walter_White #5166 üzenetére
-
Walter_White
senior tag
válasz
Thomass34 #5165 üzenetére
nincs. Memóriabusznál 1600-nak kell lennie de galábbis ha nem is pontosan - 1580-90-95-98... (ha 3200-on üzemelne) de memóriaórajelnél irja hogy 2133. és az írás olvasás is kevés nagyon. 2933-on mikor AM4-es platformom volt, olyan 42-43Gb körül irt\olvasott. és a késleltetés huh arra már nem is emlékszem..
De előszedtem - itt épp 3066-on mentek a Corsair 3000-es memóim.Amúgy nagyon csalókák a biosok, valamikor ugy indul el (nekem egy Asrock X370 Professional Gamingem volt) hogy pl beállítások az értékeket ugy hagyta , de maga a beállítás visszaállt alapra.
lődd be XMP nélkül - ugyan azt amit maga az XMP állít csak Te kézzel - időzítéseket, freqit, 1.35V.
Ha úgy sem, akkor 3200-ról menj lejebb, sajnos memóriákra nagyon kényesek a Biosok.
-
Thomass34
csendes újonc
válasz
Walter_White #5163 üzenetére
Szia hát BIOS se egyértelmű számomra.
olvasás: 32340
írás: 32209
másolás: 30268
késleltetés: 101ns
Ezek szerint nincs be kapcsolva??? vagy nem igazán értem. -
Thomass34
csendes újonc
Sziasztok a segitségeteket szeretném kérni. Új gépem van egy GA AB 350 gaming 3 lappal ryzen 5 1600x F8 biossal. Ma vettem észre hogy valami nem oké mert alaplapi progi irja hogy 3200 mhz-en fut a memoria de aida meg csak 2133-at ir .Ez hogy lehet ?? Most az aida vagy a gigabyte app? Előre is köszönöm a vállaszokat.
Win 10
GA AB 350 GAMING 3
MSI GTX 1070 GAMING X
G skill TRIDENTZ f4-3200c16d-16gtzb
ryzen 5 1600x
XMP elvileg be van kapcsolva .:
F
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5160 üzenetére
Értem mit is mondasz és köszönöm az ujj infót és a kuturált - hangnemű beszélgetést is.
A lényeg rá is nézek majd a youtu - QFlash Plus témára, mert ez érdekes téma.Szívesen segítettem és ha tudok máskor is szívesen is teszem ezt.
Jó ét és üdv: István
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5159 üzenetére
Köszönöm a segitséget, még ráirtam a Giga supportra, ticket formájában, kivancsi leszek a valaszukra, mert barmennyire is ezt irjak, vannak videok a youtubon ahol rendesen flesselnek vele Biost (nem csak hiba eseten), - ha gondolod nezd meg youtubon beutod hogy QFlash Plus, lesz par video, proci es ram nelkul. Na mind1, nyugodt a Giga válaszakor leszek.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5158 üzenetére
Szia! Walter_White
Itt a megoldás is bios gondra és ezt most találtam, bios javításra, de látom hogy közben már le is írtad, de azért ide is írom most segítségnek, hátha másnak is kelene egy ilyen leirás.
A javító megoldás a duál bioszt hogyan javítsuk is ki és hogyan is haszáljuk majd, ha mind a fő, mind a Backup Bios meghibásodik a rendszertöltés és flash során, a Q flash plusz automatikusan elindul és majd visszaállítja a BIOS adatait is autómaatikusan, egy fat 32 -es USB-s pen meghajtónak a segítségével, mentsük is rá bios tartalmát, ami meg is eggyezik pontosan alaplapunknak a számával, ez a fontos hogy így is tegyúnk.
A lényeges ez hogy megoldódott a gondod és őrülök is ennek, ezért is mondtam neked hogy én nem is láttam olyat hogy űres alaplapban ujj bios frissítése is lehetséges a proci support véget.
További sok sok örömöt is kivánok és síkert az életben is.
-
Walter_White
senior tag
Megoldódott, a QFlash Plus, bármennyire is félrevezető amit írnak, oldalakon, hogy frissíthető a legfrisebb Biosra Proci és Ram nélkül.. Csak akkor használható, ha a Main Bios és a Backup Bios is meghibásodik.
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5156 üzenetére
Is a new solution derived from dualbios. When both the main and Backup Bios fail during system boot, Q flash plus will be automatically launched and then recover Bios data from the usb fash drive conmected
Manualban. Most egyszeruen nem ertem, Qflash plust egyszer ugy irja a giga hogy Proci es ram nelkul is mukodik, biosfrissitésre alkalmas, itt meg azt irja, hogy ha a Main es a Backup Bios is meghibasodik, akkor indul csak el... akkor ez csak helyreallitasra jo? - annyi ellentmondas...
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5155 üzenetére
" Ahogy kicsomagolom a fájlt egy X399AG7.F2k -t kapok amit GIGABYTE.BIN-re kell átnevezni, jobb klikk átnevezéssel csinálom, vagy esetleg Biosoknál valami külső programmal kell az átnevezést megoldani?", szerintem - nem - az átnevezés is okozat gondot sajnos, mert a bios is csak is a saját - flash progijával - azonositja a helyes fájl nevét és ezt fogadja-el csak, amit az ujj GIGABYTE.BIN -ben keres és nem is találja, ezért biztosan le is állitja a flash folyamatát a bios védelme érdekében, itt lehet valmi híba amire én most nem is emlékszem sajnos mert régen volt ilyen gondom.
Sajnos pontosabbat nem is tudok mondani és további sok sok sikert kívánok.
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5154 üzenetére
Ahogy kicsomagolom a fájlt egy X399AG7.F2k -t kapok amit GIGABYTE.BIN-re kell átnevezni, jobb klikk átnevezéssel csinálom, vagy esetleg Biosoknál valami külső programmal kell az átnevezést megoldani?
Illetve mikor át akarom nezevni, és megadom a kiterjesztését *.BIN akkor kiirja a WIn hogy ha változtatom a kiterjesztését a fájl használhatatlanná válHAT.. Mindenesetre érdekes, és tényleg lehet valami bug.. csak idegesít.. Próbáltam összes névvariációt, csak és kizárólag a GIGABYTE.BIN-nél, kezd világítani a LED, de ahogy kezdené a Flasht kész ki is alszik. (még először a LEDRE gyanakodtam hogy nem jelzi villogással, de ha egyszer felkapcsol, akkor abban hiba nincs) .. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5150 üzenetére
Köszönöm a videót és a megosztást és neked is (#5149) tkesy.
Az alaplapodat is csalakoztattad a tápodra és bekapcsoltad, usbportba ezután pendrivet is csatlakoztattad és látszógag indulna is a flash, de a miért is nem -re válaszólnom is kell, fájl - neve.bin bitosan jó.
A jelenség ismerős; régi Asus alaplapnak a bios flash e is hasonló is volt és érzékeny is erre, itt egy példa a bios fájl - neve.bin és ennek a kiterjesztése, neve ha nem eggyezik meg pontosan, amit vár a bios - nem is engedi a bios flash folyamatot vérgre is hajtani, ez saját tapasztalatom a bios flash témában.
-
tkesy
őstag
válasz
Walter_White #5150 üzenetére
Esetleg másik pendrive-al nem próbáltad?
-
Walter_White
senior tag
Bár igy belegondolva, uj Platform, es szerintem a világon én vagyok az egyetlen jelenleg aki igy akarta frissiteni a Biost
CPU/Ram nélkül, ennél a platformnál.
-
Walter_White
senior tag
Nálam sajnos így müködik.... Már probáltam mindent....
Úgy kellene ahogy a videoban is...
-
tkesy
őstag
válasz
Walter_White #5148 üzenetére
Tehát akkor elvileg így kellene működnie, és mindjárt meglátjuk, hogy mit csinál a tiéd. Szerintem dobj egy mailt a Gigabyte-nak a videóddal, lehet mégis csak bug-os valami...
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5147 üzenetére
Megy fel youtubera a video
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5146 üzenetére
Üdv! Walter_White
A téma érdekes és érdekel a megoldása és próbálok segíteni de ez ujj platform és tévedhetek is.
Igen értem a mostani válaszodat és ezért mondtam itt neked: itt a hsz-ben és remélem nem butaságot mondtam - (#5139) IstvánLászló
1Elelmnek próbája után az elem ez pipa.
2.) Proci a gépedben nincs és ram a gépedben, mondtat hogy Néztél is róla videót és manualt is olvastad, ha lehet linkeld a videót és a manuált, hátha találok így mególdást mert kell hogy legyen is.
3.) A Giga nem is hinném hogy hülyeségrt is írna, mert korrektek a lapjaik, ezt tapasztaltam, bírják a strapát 24/24-ben, még nyáron is 30 fokos szobában is.
A lényeg a lapod ujj fejlesztet technologiát is haszál és el is képzelhető hogy üresen is lehet fesselni a biost és most kapcsoltam és kérdezem a lenti sorban...A Pendriveod Fat32-re formazva, bios fájt gondolmom ki is csomagoltad, ha nem a válasz akkor itt a gond.
Várom a válaszodat.
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5145 üzenetére
Kiprobaltam, jo az elem, de egy masik ugyan olyat is. Tehat az pipa, de a flasheles meg sem mukkan, ehez valami kell proci biztos, akar mit mondhat a Giga, irhat, de hogy proci es ram nelkul, ez hulyeség, ha nincs bent proci a gepben meg sem mukkan a gep, hiaba nyomjuk a bekapcs gombot.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5144 üzenetére
" Elemet, erre nem is gondoltam, eletemben nem csereltem meg alaplapon elemet
sose kellett eddig... Ezeket az elemeket nem tolti a lap minimálisan?", nem - nem - és nem tőlti a lap, mert ténylegesen nem akkunulátor, csak egy litium elem és erre nem is gondoltál de ez nem is a te híbád.
Az elemnek a cseréjére - sose kellett eddig gondolnod, ezt értem mert ígaz, de saját tapasztalatom hogy cserélni nem is árthat ha ilyen gondban is vagy mint mondod.
Az elemnek gyári híbája is lehet és ezét is mondtam hogy érdemes is lenne lemérni egy műszerrel, mért feszültségnek = 3 voltnak kell mininum hogy legyen, ez a default értéke és ha nem ennnyit mutat a műszered, akkor ő a ludas.
Bocs a hosszú szövegért, de remélem ezzel is segíthettem most neked. -
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5143 üzenetére
A fehér a dedikált port. Elemet, erre nem is gondoltam, eletemben nem csereltem meg alaplapon elemet
sose kellett eddig... Ezeket az elemeket nem tolti a lap minimálisan?
Amugy koszonom. De még legkésöbb oktoberig várat magára. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5142 üzenetére
Az alaplapodon a dedikált portra, kell a pendrivet csatlakoztani és ezt most olvastam, sajnos a dedikált portról infót nem találtam.
Az alaplapodon keresd meg ezt a portot hogy a flash folyamat elinduljon, elemet alaplapon érdemes is lenne lemérni egy műszerrel, vagy cserélni egy ujj elemre mert az elem is lehet a ludas.
Köszönöm az infót mert ez nekem is uj és grat a lapodhoz mert csudaszép egy darab.
További sok sok síkert kívánok az ujj rizsához. -
Walter_White
senior tag
Nincs. Csak az alaplap van elottem. X399-es Giga, varom meg a procit bele, gondoltam addig lefrissitem a biost a legujabbra, mert tuti hogy First Release.
Most ez vagy kezdeti Bug, vagy a Qflash Plusert felelos chip hibadzik. Bar ha hibas lenne akkor nem erzekelne se, USB portrol a pendrive kap aramot, mert villog, de a Flash Led az nem. Ha megnyomom a bekapcs gombot, 5-6 mp mulva felvillan, de ahogy el kellene kezdenie Flashelni, el is alszik. -
tkesy
őstag
válasz
Walter_White #5138 üzenetére
Vga van a gépben?
-
Walter_White
senior tag
válasz
IstvánLászló #5139 üzenetére
GIGABYTE Q-Flash Plus allows users to update to the latest BIOS using a thumb drive without the CPU or memory needing to be installed.
Do you have the latest CPU supported by your GIGABYTE motherboard but do not have the latest BIOS installed yet? This is no longer a problem with the new Q-Flash Plus feature. By simply downloading the latest BIOS and renaming it on a USB thumb drive, and plugging it into the dedicated port, you can now flash the BIOS automatically without the need to press any buttons or even the need of onboard memory or CPU. Utilizing the ITE EC 8951E controller, GIGABYTE X99 motherboard BIOS can be updated even if your system is unable to boot. An LED next to the EC controller will notify you once the procedure is complete and you are ready to boot your system normally. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Walter_White #5138 üzenetére
Az usb2.0 pendrive - usb2.0 portra, kell a pendrivet is csatlakoztani, ezt biztosan is tudom, de hogy proci nélkul is megy e a flash ez sajnos kérdéses?
A megodás hopgy proci nélkul is megy, ezt még nem is hallottam, én proci val és rammal +vga val ismerem a flasht. -
Walter_White
senior tag
Sziasztok, Hogy mukodik a Giga lapoknál a QFlash Plus- memoria es proci nélkul? Néztem rola videot, manualt olvastam, de egyszeruen nem jovok ra miert nem sikerul.. usb2.0 pendrive, GIGABYTE.bin elnevezes, egyetlen egy fajlkent a Pendriveon Fat32-re formazva, csak a tap van rakotve a lapra, bedugom a feher usb portba a pendriveot, és a qflash led meg sem mozdul, megnyomom a bekapcs kis gombot, ekkor 6masodperc mulva elkezd vilagitani a QFlash led, majd kialszik, es ennyi... Semmi villogas, ahogy irjak, es a videoban is van... Mit csinalhatok rosszul?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Az is egy jó választás
Állítólag még a gép hatékonysága is jobb, hiszen átveszi tőle egy külön audio chip a feladatot , de szerintem ennek nagy része városi legenda
Minden esetre elképesztően jó hang karik vannak a piacon
Nekem is megfordult a fejemben, de a mostani lapokra integrált chippek is brutál jók.
Főleg Giga fronton. -
taki01
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #5135 üzenetére
Köszi a választ. Sajna nem találom a gari papírokat így veszek bele majd egy hangkártyát.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ha több hangszóróval is tesztelted, akkor a jack kimenet ment el. Azt próbáltad hogy óvatosan körbe mozgatod benne a jack dugót akkor változik, vagy megszűnik esetleg? Sűrített levegővel azért kifújtad?
Mivel Z77 feltételezem garis, tehát mehet vissza.Nem sűrűn előforduló jelenség mondjuk.
Szerk: annyit még ellenőriznék, hogy az alaplap hátlap jól illeszkedik e mindenhol, és nincs e valahol bármi ami érintkezik azon a környéken, de ez szerintem kontakthiba sajnos.
-
taki01
őstag
Sziasztok, van egy gigabyte ga-z77-hd3. Mit lehet avval kezdeni, hogy recsegéseket hallok a hangszóróban. Több fülhallgatóval és hangszóróval és kábellel teszteltem a gépet, de nem hagyta abba, ebből gondolom hogy az alaplap lenne a hibás. A jelenség amúgy nem folyamatos van amikor sokáig csinálja van amikor kevésbé, de nagyon idegesítő.
Előre is köszönöm a segítséget. -
IstvánLászló
őstag
válasz
qwertly #5131 üzenetére
Szia!
"Kivettem az elemet,de lehet rövid időre mert most egy órát nem volt benne így alapról egyből indult a bios menü."
A lényeg örülök hogy minden oké, de én ezt még sosem tapasztaltam, 7 éve használok giga laopot és örömmel.
Köszönöm hogy válaszoltál és további szép napot.Üdv:
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
qwertly #5131 üzenetére
Igen az elem kivétellel érdemes várni egy 5-10 percet, hogy ténylegesen clear cmos legyen. Én hasonlóval találkoztam amikoris USB billentyűzettel nem volt hajlandó bekúszni a menübe (régebbi gép) rákötöttem PS2 portra egy bill-t és rögtön be tudtam menni
Örülök, hogy megoldódott ez is
PsycHo88 Értetlenül bambán állok a dolog előtt, ilyet még nem hallottunk szerintem senki
Valószínű ez ilyen 1000 és 1 dolog ami valamiért megoldódik magától -
qwertly
addikt
válasz
IstvánLászló #5130 üzenetére
Szia!
Kivettem az elemet,de lehet rövid időre mert most egy órát nem volt benne így alapról egyből indult a bios menü.Utána F12 bementem boot menőbe így tudtam usb-röl indítani.Valószínűleg az volt a gond,hogy rövid időre vettem ki elsőnek az elemet "siettem".
Üdv: -
IstvánLászló
őstag
válasz
qwertly #5129 üzenetére
"Próbáltam már,hogy az elemet kiveszem akkor a F billentyűk nyomatását induláskor a del billentyű nyomását de nem érem el a bios menüt.", billentyűzeted lehet a ludas, alaplapod gondolom jó mert monitorodon van kép?
A del billentyűt folyamatosan nyomogassad és látnod is kel a bios menüt
Várom a válaszodat hogy mi a helyzet.Üdv, István
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Nem tudna valaki tanácsot adni,mert már gutaütést kapokVan egy Gigabyte GA-F2A88XM-DS2 alaplap és az istennek nem tudok a biosba belépni.Próbáltam már,hogy az elemet kiveszem akkor a F billentyűk nyomatását induláskor a del billentyű nyomását de nem érem el a bios menüt.Mi lehet a gond vagy van valami más módszer?
-
PsycHo88
senior tag
Az Asus 1050 ti-vel megy i5-6600K Win7 ! minden működik tökéletesen !
Annyit csináltam hogy fel raktam a win7-et ! win10 el meg nem akarta fel ismerni egyik 1050 ti-t sem !
viszont az rx 460-at win 10 el is felismerte ! Érdekes
.
De az aqua-ba azt mondták hogy nem én vagyok az első aki ezzel vitte vissza a Vga-t
előttem volt egy 1070 amit vissza vittek
Szerintem az Nvidia driverrel van gond :S
Köszönöm a segítséget !!!
-
Walter_White
senior tag
válasz
PsycHo88 #5126 üzenetére
Na és mi lett a megoldás, végül? mert hogy a saját márkáju Giga VGA-t se, de még az Asust se fogadja el.. az azért 0.1% esély...
(Win 7 64 bit? - mármint azon müködik, vagy azt használtál végig? ) Z270-es lap, akkor gondolom Skylake vagy Kaby-s proci, azzal lehetnek anomáliák Win7 alatt.
-
PsycHo88
senior tag
Most működik ! Végre ! Win7 ultimate 64bit.
)
Köszönöm a segítséget !!
-
PsycHo88
senior tag
Ma beraktam egy rx 460at és azzal müködik !!
Egyből vissza is vittem a kártyát az aquaba !
Ki cseréltük a giga 1050 ti-t egy asus experians 1050 ti-re !!
Haza vittem és ugya az
. Nem ismeri fel a gép !
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
PsycHo88 #5121 üzenetére
Elsőként biosban tiltanám az igp lehetőséget off állásba, Általában On, OFF , Auto szokott lenni.
Érdekes jelenség ilyennel még nem találkoztam. Standard esetben berakod a VGA kártyát és magától automatikusan a dedikált vga kártyára áll át. Még az elvett memóriát is vissza adja olyankor a fizikai memóriának.
-
PsycHo88
senior tag
Persze hogy a Vga-ba dugtam a hdmi kábelt
Rendben meg nézem a másik slotba ! Köszönöm
-
PsycHo88
senior tag
Egyszerűen nem találom azt a lehetőséget hogy átállítsam a gtx-re !
nem látja a gép az Nvidia kártyát
Azt írja a telepítő hogy nem talál kompatibilis hardver
Van valakinek valami ötlete ?
-
PsycHo88
senior tag
Szerintem igen ! Mert az eszközkezelő az irja hogy szabványos intel vga :\
Hol tudom átálítani?
-
PsycHo88
senior tag
Sziasztok !!
Ma vásároltam egy Gigabyte z270m-d3h lapot !
Összeraktam a gépet ! Raktam bele egy Giga 1050 ti-t
Win 10. Fel akartam rakni az Nvidia drivert de telepítés közben ez az üzenet fogadott. Kompatibilitási hiba ! Nem látja a vga-t de képet ad a gép ,szépen be tölt minden .
Mi lehet a gond ? Vadi új minden ma délben vettem mindent a gépbe .
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Killer01 #5109 üzenetére
Pontosabban az elmúlt években rengeteg fejlődött a Giga brand. Mostani lapjaik elképesztőek, már középkategóriában is. Én is nagyon elégedett vagyok.
Persze nem volt ez mindig így
A kérdés az lenne, hogy melyik az az energiatakarékos funkcio ami szabályozza hogy terhelés nélkü a vcore visszaáljon 0,7-0,8 ra? Windows10 Pro, energiagazdálkodás , processzor energiagazdálkodás, maximális processzor teljesítmény = 100% Angolul talán cpu state! Most HUN Win10 Pro van fent, nemrég vettem.
Nekem így van belőve és nem droppolja vissza sem feszt, sem az órajelet. Masszív atom stabil, gyorsabb, fürgébb azonnal rendelkezésre áll a kapacitás. Mivel idl állapotban nincs utilization ezért kvázi terhelve sincs, nem melegszik jobban (városi legenda aki mást állít).
Teljesen felesleges 0,800 ról skáláznia felfelé 4.0ig hogy aztán megint vissza droppoljon 0,800-ra. Totálisan értelmetlen művelet, és persze emellett a feszt is dobálgassa. Persze egy prim95 és CPU-Z mellett lődd be neki a számára szükséges maximális cpu feszt! Felfelé lefelé minimálisakat úgy is rádob a lap, de kb be lehet lőni és hosszabb távon egészségesebb
Giga lapoknál van egy beállítás ami figyeli kezeli a feszültségek elosztását, én azt nem kapcsoltam ki. Figyelje csak szépen.
-
Killer01
őstag
válasz
IstvánLászló #5110 üzenetére
Z170 és Z270 vonalon még fejlődtek, pláne bios terén.
-
rvn_10
senior tag
válasz
IstvánLászló #5110 üzenetére
Utolsó 4 alaplapom Gigabyte volt G31-p35-z68-z170. Ez kb 8-9 év. Bajom nem volt egyikkel sem.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Killer01 #5109 üzenetére
+1
A Giga a legjobbak között van szerintem, Am 2+ és Am 3+ alaplapok is jók, ez saját tapasztalatom hogy stabilan működnek és bírják a strapát 24/24-ben.
Az ujj alaplapok is jók, de tapasztalatom még konkrétan nincsen hogy milyenek is?
A téma ezért engem is érdekel hogy most milyen a stabilitásuk? -
Killer01
őstag
válasz
Walter_White #5107 üzenetére
Giga a legjobbak között van alaplapok terén.... az Aorus mostani Gaming vonal.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Létezik olyan gigabyte alaplap, ami DC táppal (LENOVO 54Y8838 AC Adapter 19.5V 7.7A 150W) meghajtható, NVMe SSD elfér és LGA1151 tokozású cpu elfér benne?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! A Giga Aorus széria milyen minőséget képvisel az alaplapoknál? Vagy maga a Giga mint márka, anno (nagyon régen) hallottam hogy alaplapoknál elég sok volt a hibás termék.
-
Bal0924
senior tag
Gigabyte Cloud Service
Mi ez, mi lesz ha leállítom?
-
rvn_10
senior tag
Biost frissitettem, azota a cpu vcore folyamatosan 1,16 terhelésnél 1,12. Nincs is semmi gond nem fagy, meg semmi. Akérdés az lenne, hogy melyik az az energiatakarékos funkcio ami szabályozza hogy terhelés nélkü a vcore visszaáljon 0,7-0,8 ra?
-
Xarina
aktív tag
Egy Gigabyte H81M-d2v alaplapom van és az a gondom, hogy ha leállítom a gépet a ledes egerem továbbra is folyamatosan világít. Gondolom az usb port tovább kapja az áramot. Kipróbáltam és kikapcsolt géppel is tudom róla pl. a telefont is tölteni. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni és ha igen, akkor hol, mert én a biosban semmi olyat nem találtam, ami ezzel volna kapcsolatos.
-
tescodr
aktív tag
Sziasztok kinéztem egy ilyen lapot: GIGABYTE GA-B250M-DS3H egy g4560 menne mellé.Ugye jól gondolom hogy a b250m es chipsetnél nem kell biost frissíteni hogy kezelje ezt a procit igaz?
-
szzimo53
tag
HELP!
Üdv!
Adott egy olyan jelenség hogy az alaplap (Gigabyte B75M D3H, s1155) beindításnál sípol. 3 rövid, kisszünet, 3 rövid (vagy lehet ez 6 rövid is). i7-2600-al és i3-2120-al is ugyan ez. Ram-ot probáltam többfajtát is.
De ami a lényeg hogy a lapon 8 pines atx 12v csatinak van hely én viszont rádugtam a 4 pines csatit mivel csak ilyen van a tápon ami egy Chieftec GPA500S8 500W.
Lehet hogy kevés neki az áram? Ha igen akkor molex átalaítóval tudok még egy ilyen 4 pines kábelt csinálni? Így meglenne a 4+4 azaz 8pin.A procit és a ramot egy mükődö konfigból vettem ki. Asrock B75M s1155 lapban megy most is.
HELP!
Win 7 Ultimate 64bit
i7-2600
GA B75M D3H
4gb ddr3 1600mhz g.skill ripjaws
seagete barracuda 7200rpm 500gb
Chieftec GPA500S8 500W -
-
Killer01
őstag
válasz
Ace Ventura #5094 üzenetére
Ez nálad valami win 10 feature lesz
Pro vagy Home?
-
Kecskemétila
csendes tag
válasz
Killer01 #5092 üzenetére
Nálam az a történet,hogy bekapcsolom a gépet,feláll a rendszer képet is ad....de amikor telepitené a vga driverét,akkor fagy ki...szürke képernyőre vált és csak kényszer leállitással lehet offolni...hirtelen megoldásnak vettem egy radeon hd 5670 es kártyát,de azzal megy gond nélkül...
-
Killer01
őstag
válasz
Ace Ventura #5091 üzenetére
Ez érdekes... bios-ban minden "felébresztési" opció ki van kapcsolva (bill-egér-lan)?
-
Killer01
őstag
válasz
Kecskemétila #5088 üzenetére
Jobb lenne ha másik táppal próbálnátok, csak hogy a táphiba is ki legyen zárva. Egyébként hogyan fagy ki? Simán idle alatt vagy terhelés hatására? képhibák vannak előtte? Win elindul?
Ace: Csak win 10 alatt van ez a jelenség, win 7 alatt működik rendesen, jól értem?
-
Ace Ventura
addikt
5068-ra esetleg valaki?
-
Kecskemétila
csendes tag
-
Killer01
őstag
válasz
Kecskemétila #5083 üzenetére
Esetleg 2 ilyen átalakító és nem kell másik gép: [link]
-
lao
tag
válasz
Kecskemétila #5081 üzenetére
Örülök, hogy sikerült
ha van lehetőséged próbáld ki egy másik szgépbe:
-
Kecskemétila
csendes tag
válasz
Kecskemétila #5080 üzenetére
Szia.Sikerült megoldanom a bios frissitést ugy,ahogy javasoltad...hálásan köszönöm a segitséget.
Viszont a Vga-m ugy látszik meghibásodott,mert az uj bios alatt sem megy...kifagy.
Üdv.Robi. -
lao
tag
válasz
Kecskemétila #5078 üzenetére
Hi !
UEFI telepitésü volt az op rendszer? Mert akkor szokott ilyet csinálni ha az uefi telepitésü op. nem uefi boot -t kap .Szerintem ez bios be állìtási gond. Írd fel a régi bios be állítást és az új biost ugyan úgy állisd be,ha akkor se megy... passz. -
Kecskemétila
csendes tag
Sziasztok! Segitséget kérnék,amennyiben lehetséges tőletek...A problémám a következő...Adott egy Gigabyte F2A85X-D3H alaplap,amin biost szerettem volna frissiteni.Pendrieva letőltöttem a hivatalos oldalről az utolsó kiadott biost kicsomagoltam,és elinditottam a bios telepitését ahogy az meg van irva...végig is futott szépen és kérte a restartot...a rendszer nem tudott felállni mert nem találta az op rendszert...ezek után visszatettem az elmentett régi biost,amivel gond nélkül indult...azért szerettem volna frissiteni,mert elszállt a vga-m ami egy R9 270x..Mitévő legyek?.Köszönöm a segitséget...
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
van egy GA-B85M-D3H alaplapom. Olyan jelenség jön elő, hogy amíg 3db 4 gigás ram van benne addig minden okés, de mikor belerakom a negyediket egyből no signal és újraindul a gép folyamatosanVan valami ötletetek? köszi
-
Killer01
őstag
válasz
maxika2004 #5075 üzenetére
Ez a deszka egy low end matx mutatvány, én i5-nél nagyobb procit bele se raknék. A proci táp ellátásáért felelős alkatrészek nincsenek hűtve, illetve kevés is a fázis....
Lelked rajta, én nem várnék sokat tőle.Az user manual 2 deszka leírását tartalmazza, a Z verzió is ebben van... Nézz be a bios-ba, nem hiszem hogy minden opció a rendelkezésedre áll amit az Z deszka tud.
-
maxika2004
őstag
-
Killer01
őstag
válasz
maxika2004 #5072 üzenetére
H77 chipset nem tuningra van, a Z77-et keress ha tuningolni szeretnél.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Gép bővitéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni:
Egy Gigabyte GA-H77M-D3H lapba i7-2600K - s procit, lehet húzni 4000-4500 mhz-en ?
elöre is köszi a segitségeteket ! -
sonofmorg
újonc
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gigabyte GA-970A-D3 alaplapot, a problémám az lenne vele, hogy a speaker teljesen random időközönként sípol egyet, hol röviden, hol hosszabban.
Először arra gondoltam, hogy ez jelezné a túlmelegedést, de programmal megnézve, közelében sincs a biosban beállított értéknek (80C van beállítva, hogy akkor jelezzen, a program szerint 50C-s a cpu (AMD Fx-6300)).
Van valakinek valami ötlete, hogy miért csinálhatja? -
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Kb 1 éve írtam ugyanide, hogy problémám van a Giga B85M-D3H rev:1.1 lapom, ami win10 alatt kikapcsolás után azonnal újraindul.
Akkor sajnos nem tudott senki megoldást találni rá, ezért visszatértem win7-re, de most újra megpróbálnám.
Azóta látom, nincs frissebb bios, valószínűleg nem is lesz.....
Volt valakinél ilyen gond, és mi a megoldás, ha egyáltalán van rá? -
hardline
senior tag
Üdv!
Nem tudom mennyire pörög a topic, remélem tudtok segíteni.
Vettem egy h170-hd3 ddr3 alaplapot. Elég sok gondom van vele:
-Ha áramot kap, azonnal elindul
-Nem tudom alvóba tenni, mert a perifériák lekapcsolnak, de a gép pörög tovább, nem áll le
-Restart nem megy, mert nem áll le
-Leállítás nem megy, mert nem áll le...
-A ventilátor vezérlés katasztrófaEddig egy asus z97 chipsetes lapom volt, ahhoz képest a ventilátor kezelés iszonyatosan gyász, de ez lenne a legkisebb baj.
Bios a legfrissebb a lapon, nem tudom mit lehetne kezdeni vele.
Találkozott már valaki hasonlóval?A teljes konfig nem tudom mennyire releváns: i7 6700, 8gb corsair LP ram, gtx 760 vga, és egy 650w gold+ minősítésű táp.
A lap és a proci ami új, a többi alkatrész az előző konfigomból való, minden hibátlanul működött.
A win10 eredeti.Remélem tudtok segíteni mi lehet a gond.
-
Giii
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5058 üzenetére
HW info szerint játékok alatt a max 61 fok.Ezt nem tartós de ugye 62 fok a Phenomoknak a "tűrésük".
Kipróbálom a többit és ha az Aida-val megegyező az érték akkor valószínű az lesz a "hiteles".
Köszönöm a segítséged. -
A214
aktív tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5062 üzenetére
Köszönöm a faradozásodat!
Nem sürgős.
A levélre kíváncsi lennék ha megoldható.
Az eladóval tudnák még értekezni ,hogy konkrétan az alaplaphoz jó-e. -
HartgeH3-2.8
addikt
Lejártam
Jobban megnézve a lapodat
2 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 4 GB memória
Supports DDRII 800 / 667 / 533Tehát 4GB a maximum memória amit belerakhatsz ebből ki indulva jó az elgondolásod, hogy 2*2GB.
A memory QVL lista alapján én a Kingston moduljait mondanám elsőre, az amolyan memóriák VW-je mindenkinek a "bármijében" működik kvázi. Ha nem sürgős dobnék egy levelet a Giga supportnak, vagy webshopnak. Az 1.8v és 800mhz stimmel. Mennie kell és a lap is kezeli a 4GB memóriát.Előző szerk:
2GB a QVL listában Geil, Micron, Nanya , Samu egyiket sem ajánlom memóriában igazából. Talán az utóbbi.
Egy Samsung 2*2 vagy Kingston 2*2 amit mondanék , de bepróbálhatod ezt a Kemeonát is, specifikáció alapján nem szabadna vele gond legyen. A vásárlási feltételeket nézd át van a refund ilyen esetre. -
HartgeH3-2.8
addikt
A214
Én mindenképp a Memory QVL listáról válogatnék memóriát! [link] Memória támogatási lista! Nincs kizárva, hogy az is működik, de elég noname márka. Én biztosra mennék. PDF Ha jól látom 1GB a max/modul ez nem mostani lapocska.AxBattler
Személy szerint bekapcsoltam a Win10 WHQL "fícsört" biztos ami biztos.UEFI vs Legacy
Inkább HDD topik, ők nagyon rendesek nekem is segítettek amikor elbénáztam valamit [link]UEFI a modernebb Lega a régi jól bevált biztosabb megoldás. Arra tegyed amilyen "módban" eredetileg is telepítve volt a windows rendszered természetesen. Bővebben szakmai topik.
-
Üdv!
Újratelepíteném a W10x64 rendszeremet m.2 SATA ssd-re. Adatlapon olvssható a konfigom.
Csak az ssd-t telepítem újra, a hdd-k maradnak a régiek, archív adatokkal.UEFI-ben...
... BOOT options-ben engedélyezzem a Win8/10 Features-t? [otherOS / Win10 / Win10 WHQL]
... ugyanitt storage BOOT option control UEFI, vagy Legacy legyen?Sürgős lenne, köszi!
-
A214
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-73PVM-S2H alaplapon most egy Kingston 99U5429-003.A00LF 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM dolgozik.
Szeretném a lapot 4 GB bővíteni .
Aliexpressrő rendelném a ramokat, esetleg tudnátok ebben segíteni ,hogy milyen lenne jó hozzá?
Ezt néztem [link] -
Giii
senior tag
Sziasztok!
Aida vagy HWInfo megbízhatóbb CPU mérésre?Aida-ban és Hwinfoban a CPU mag hófok ugyanaz és minden egyébb fontos adat megegyezik.De viszont a CPU-nál 5-6 fokkal többet mér a HWinfo.Procim AMD 1055T@3,753@4020 Ghz TC-vel @ 1,475 V.
A proci egy Giga 990Fxa Ud7-ben fekszik.Máshova is be másoltam de nem jött válasz,ezért elnézést,hogy csak úgy másolgatok.Fontos lenne a segítségetek,mert ha valóban a HW mér jobban,akkor nem akarom pöccre járatni ilyen időben 61 fokig.Ugye ennek a provinak 62 c van megadva maximum.
Előre is köszönöm!
-
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5053 üzenetére
Szuper, köszi, holnap reggel nekifutok. ma már nem tudom elkezdeni.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #5052 üzenetére
Megformázod a PD-t Fat32-be , letöltöd a bios-t, és kicsomagolva rámásolod az üres PD-re. Bekötöd direktbe nem hosszabbítóval, restart, egyből nyomhatod is a bios "üdvözlő" képen, a Q Flash , alap esetben END gomb.
Tök véletlen van nálam három kép amikor csináltamVégig megy a % és DONE kész is vagy.
Egyedül a fast és az intact közül nem tudtam melyiket, de maradtam az Intactnél. Az egyik elvileg tartja a régi beállításokat. De amúgy is újra be akartam lőni/megismerni a biosom teljesen. -
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5051 üzenetére
Pendrive-al még nem csináltam.
Csak simán rá kell tennem mindent amit letöltöttem? -
Bal0924
senior tag
Mikor lesz elérhető a F23a ( az alaplapomhoz a frissítés) a @bios keresztül?
Még minidig az F22-t látja csak. -
HartgeH3-2.8
addikt
Korrigálták a dolgot:
F23a official fent!
[link] -
HartgeH3-2.8
addikt
Srácok meglett a mumus! Szerintem a Giga cseszte el a dolgot. Support válaszolt, hogy az F22a a legutolsó bios verzió ami már egyben tartalmazza a javítást is, csak hogy az valamiért nem megy rá a sima F22-re.
A hivatalos Gigabyte support elküldte nekem az F23 verziót aki akarja tegye fel
(Ezzel együtt csak saját felelősségre) Z170-D3H Aki persze tapasztalta azt a városi legenda intel "hibát" az gondolom rohan szalad feltenni
[link]Megírtam nekik, hogy not my fault, és maradok a jól bevált F22 verzión, és ameddig a weboldalon nincs fent, addig nem tekintem hivatalosnak. Ergo megmondtam a hivatalos giga supportnak, hogy a biosukat nem tekintem hivatalosnak ameddig nincs fent
Biztos néznek majd nagy szemekkel. A gigabyte.com oldalon nincs még ott. Esetleg az USA lokalizációs verzión már lehet, de én nem vagyok amcsi.
Ha ti itt láttok F23-at megeszem a kalapom. [link]
Pedig létezik már -
edari
őstag
Sziasztok
Ugyanilyen problémám lenne. Win10-et újrahúztam, biost reseteltem. Arra gondoltam még, hogy esetleg a tápnak nem tetszik valami (ctg-400), valamelyik energiagazdálkodós dolog miatt csinálhatja. Valakinek van ötlete?
Alaplap: gigabyte b85m-d3h -
SPeti1984
senior tag
Gigabyte alaplapnál találkozott már valaki ilyen problémával? Ha igen mi volt a megoldás?
Sajnos még mindig ott tartok, hogy bekapcsolom a gépet és van hogy 7-8mp van pedig hogy 1 percet kell várnom mire csippanik egyet a gép és elkezd elindulni (vagyis bootolni) addig semmi nem jelenik meg semmi csak a ventillátorok mennek, Nagy ritkán pedig beindul egyből és kb 6-7mp-ig hosszan sípol. Ma szétszedtem megnéztem a memóriákat, a táp csatikat de minden a helyén van. Nem értem mi lehet a baj. Szerintetek? Amúgy mindig elindul csak van hogy hamarabb van hogy sok várakozás után jelentkezik a csippanás és a bootolás.
A gép:
Táp: kb 3 éves FSP Raider 650
CPU: 4-5 éves AMD Fx6100
Alaplap: 1,5 éves Gigabyte ga-970a-ud3p rev 2.0 -
HartgeH3-2.8
addikt
Megcsináltam a pendrive-ra is, de nem merem bepróbálni, szerintem hibásan van fent.
-
Killer01
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #5042 üzenetére
Nem frissítünk bios-t win alól. Még Gigánál sem
A win futása miatt jóval nagyobb a hibalehetőség.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #5041 üzenetére
-
HartgeH3-2.8
addikt
Gondoltam felteszem a Giga appot, lehetséges jó lesz pár progi
1) BIOS-t letöltöd, kicsomagolod. Lehetőség szerint asztalon létrehozol egy BIOS mappát abba kicsomagolva belerakod.
2) Letöltöd a Gigabyte App Centert, frissítést kér majd (add meg neki) amit kér
3) Bios update. Szükség lesz:
Bios Setup app (nem a flashhez kell de jó ha fent van verziót egyebeket meg tudod nézni)
GBS (szintén kicsomagolva) Setup exe és telepíti is magát!Szépen magát be is rakja a menübe, katt és már indul is. Semmi extra verziót tudod vissza csekkolni.
GIGABYTE Firmware Update Utility
GFU Szintén kicsomagolod setup exe. Külön appot nem tesz fel, de legyen fent.@BIOS
Ezzel fogod lényegében a BIOS updatet csinálni! Setup exe, telepít és kész.
Update from file (az a biztos) le van töltve szépen , tök egyszerű végig megy a csík pikk pakk megvagy.Restart mehet (bár nem féltétlen kell) vissza csekkolod a verziód és pipa.
Gondolom elmegy majd minden beállítás, tehát érdemes visszanézni a biosba
(Én is most frissítem le ahogy írom a posztot) más progi minden legyen bezárva, semmi ne fusson! -
HartgeH3-2.8
addikt
Szia!
Persze
Weboldalra felmész:
BIOS letölt, PenDrive-ra felmásol (természetesen kitömörítve)
Választhatod a Gigabyte app progival való bios update lehetőséget, vagy a régi jól bevált módon a biosból.
Lehetőség szerint ne menjen el az áram flash közben.
Én most maradok a bios verziónál mert nincs fent egy db app sem. Most vettem meg a Win10 Pro-t.Bal0924 ZSÍR
Mesélj! Minden tapasztalat jól jön!SalvadorLynx
Alsó csúszka nincs véletlen feltolva?
Beállítás gond lesz mindenképp -
nesh_019
senior tag
Ha szépen megkérem valaki leírná a bios frissítés menetét?
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok, most raktam össze az új gépem, I5 7600k, 8gb ram, gigabyte alaplap, minden a helyén és ezt csinálja, valaki tapasztalt már hasonlót? Már több gépet összeraktam és nem tapasztaltam hasonlót.
be queit 500w táp és gtx 1060
azt irta valaki hogy azért is lehet mert 6 genes az alaplap és 7 genes procit raktam bele.de legalább a biosnak be kellene jönnie nem?
-
SalvadorLynx
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ga-z170x gaming 7 alaplapom, és egy hyperx cloud headset-em. Próbálom beállítani a mikorfont, de hiába némítom le a what u hear-t visszahallom magam. Legfrissebb driver van fent. A hangbeállításoknál még le is tiltottam, az sem segített.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte GA-H61M-S2PV alaplap, amin szeretném az automatikus indulást beállítani, de valami miatt nem működik, és nem tudok rájönni, hogy mi fogja meg a gépet. Más alaplapokon eddig sikerült beállítani a power management résznél engedélyezem az opciót, beállítom a napot 0-ra, hogy minden nap induljon, időpontot megadom, alaplap órát ellenőrzöm, hogy rendben van e?
És nem indul! Van még valahol esetleg valami olyan beállítás, amivel ellentmondásba keveredik ez a beállítás, vagy az operációs rendszer valamelyik beállítása nem engedi?
Az áramszünet után teljesen jól elindul a beállításnak megfelelően, de ez az ütemezett indulás nem akar működni!?
Van valami ötlet? -
Bal0924
senior tag
Sikerül megszüntetnem a problémámat.
(csak még nem tudom hogyan csináltam..) -
dunc
nagyúr
Srácok be lehet valahogy állítani a Alaplap neve Gigabyte GA-H270M-D3H, hogy usb egérről, vagy usb billről induljon a gép?
-
scabi78
senior tag
Biosban hol lehet kikapcsolni, hogy a gép leállítása után ne világítson a Zalman Z9 Neo ház usb-je, illetve a hátsó usb-be dugott ledszalag?
alaplapom: GIGABYTE GA-B150M-D3H
Ezt a beállítást már megnéztem, de nem működik. -
Bal0924
senior tag
Gond lehet hogyha....
A GA-H170MH3D alaplapba kettő CMK8GX4M1A2666C16R memória modul van?A Biosba memória beállításokat kell valahogy beállítani vagy alapon van nektek?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Dilikutya #5027 üzenetére
A Microsoft oldaláról regisztrációt követően letölthető 90napig ingyenesen kipróbálható "teljes" értékű Enterprise LTSB verzió miért nem hivatalos?
Ezt azért megvárom
Tervben van a Windows 10 64bit Pro megvásárlása, csak az ember legutoljára szeret windowsra költeni.
Én hosszú évek után tértem át 10-re és amikor lehetett, nem kértem az ingyenest. Tökéletes volt a Win7, csak eljutottam oda, hogy muszáj váltanom. Elegem lett a Win7 gyerekbetegségeiből. Eddig a Win10 tökéletes, ha lejár a próba szerintem vétel lesz.
-
Dilikutya
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #5025 üzenetére
Akkor abszolút nem relevánsak a tapasztalataid.
Nekem tavaly nagyon nem fért bele egy újratelepítés, és 90 napos oprendszerekkel sem bajlódok. Van rendes legális licenc.
-
Dilikutya
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #5012 üzenetére
De te telepített 8.1-et frissítettél 10-re? Másrészt ebben nincs Smart Fan 5.
-
Bal0924
senior tag
Bios beállítások
Nincs egy olyan oldal valahol a világhálón, amit direkt a win10re való beállításokat felsorolja?A korábbi oprendszerek elvoltak az automata beállításokkal, ez finnyás..
-
Bal0924
senior tag
Ez milyen beállítás?
Max Link Speed
Mik a gen 1, 2, 3 ? -
dergander
addikt
Nem feltétlen frissítik a boltok a bios-t. Nagyon sok még november eleji alaplap van még a raktárakba. Így sanszos hogy ha megrendeled és rendelsz hozzá egy 7.Gen intelt akkor nem fog menni. Ilyen esetbe venni kell egy nagyon olcsó celeron vagy bármilyen 6. gen cpu-t és frissíteni. Vagy kölcsön kérni.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #5019 üzenetére
Köszi, én is a Bulldozer fele húzok inkább mégiscsak korszerűbb gyártástechnológia az X6-osnál. Hátha jól szalad is..
Torrent SSD-re megy, a temp-je is, maxolódik 29 Mb/sec-nél. HDD szűk, ha sokat seek-el, nem egy túl modern darab a 650-es WD ami benne van.
Azért alaplapba toltam a kérdést, mert: bár nincs a rev 2.1-emhez listázva az F5-ös BIOS, amit maga az @BIOS szedett le és tett bele anno (frissebb már nincs), a rev 3.1-es lapka (tökugyanez a chipset) már több AM3+ -os procit tud. Ha egyáltalán belemegy - mert nem biztos - érdemes megpróbálni abból egy BIOS-t ? Vagy megfőzné a 2.1-es lapot ? Láttatok már erre példát a neten ?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Dißnäëß #5018 üzenetére
Inkább CPU-s topik, de szerintem rá a legújabb bios és belevágni egy FX-et mindenképp. Több értelme van mert újabb fejlesztés.Húzni sem feltétlenül kell és akkor nem melegszik majd irreálisan nagyot. Gyári hűtőt hagynám tennék rá valami kompromisszumos megoldást valami CM-et. Igen az Athlon felett sajnos eljárt az idő
Szerk: Akár egy HDD is lehet a szűk keresztmetszet letöltésnél, főleg amikor menti a végén az adatot. Egy Sata II esetében simán el tudom képzelni, hogy lassabb lehet. Én Sata 3 alatt (7200rpm) semmit nem érzek (upc 240 Fiber), SSD meg természetesen villámgyors. Nulla várakozás szinte.
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok,
van anyámnak a gépben SSD + HDD mellett egy ilyen lapja (az én régi-régi játékos lapom):
[link]Mostani CPU elég sovány benne, egy Athlon II X2 255.
Szeretném kimaxolni teljesítményben, új gépet nem szeretnék neki építeni 100+-ért ..Kérdés, hogy ez egy rev 2.1-es lap és a max CPU bele mi legyen Szerintetek ?
- FX-4130
- Phenom II X6 egyike ? (Például a többiektől talán picit hűvösebb 1065T, de mind jó lehet). Elég drágák mondjuk ..Géphasználat: Firefox, Word, Excel, Skype.
Csakhogy bivaly nete van a lelkemnek a UPC-től és csodálkozom, amikor a qBittorrent a linux iso-imat ahogy ömlenek be, 60-70% CPU-val abszolválja. Ennyire gyenge a procc ? (Temp SSD-n, végső könyvtár szintén).
No, szóval erősítenék. Melyiket ajánlanátok ? A hűtő egy nagy arctic freezer, szóval a hő nem gond. POWER kell alap Windows dolgok alá.
Szerintem nem feltétlen kell az X6, de meggyőzhettek. Inkább magas órajelű Bulldozer több cache-el magonként, nem ?
(Bár olvastam hogy az AMD nem túl jól skálázódik a magonkénti több cache-re).
Köszi minden véleményt.
Még valami: van esélyem arra, hogy nagyobb FX is belemegy ? Ugyanebből a sorozatból, ami csak órajelben több.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
pateska #5016 üzenetére
Szívesen
Bosszantó , de muszáj valami korábbi G vagy korábbi Gen-t szerválni.
Egyébként érthetetlen számomra , ha létezik DUAL BIOS ilyen olyan megoldásoktól kezdve minden kutyafüle, akkor meddig tartana ezt megoldani. Szépen ki írná CPU incompatible, press F1 or Del user megnyomja, előtte rátette már a PD-re a verziót, egy gyors flash végig megy a % , restart és mindenki boldog.
Felfoghatatlan, hogy ezt hogy nem sikerül megoldani 2017-ben. Oké arra gondolnak az átlag user egyszerre épít gépet, és adott vásárlásnál 90% adott a kompatibilitás megléte is, de akkor is.
-
pateska
csendes tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5015 üzenetére
Sajnos régebb óta porosodik. Most lett a gépépítés projekt folytatva.
Valami boltot majd kerítek, vagy egy eladót aki árul 6. genes procit és segít...
Köszönöm a segítséget! -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
pateska #5014 üzenetére
December 20 óta van támogatása, sajnos ez régebbi gyártmányú.
Akkor ez nem mostani bolti vétel ezek szerint?Elméletileg rajta kéne legyen egy matricán, de igazából nem számít. Akkor ezek szerint az enyém (assembly) későbbi gyártás én most egy hónapja vettem. Nyakamat tenném rá, hogy F20-at láttam kezdésnél.
Sajnos kell egy 6gen proci. Nem tudjátok megúszni.
-
pateska
csendes tag
válasz
Szerintem nem, mert egy csipogást sem ad, ventik pörögnek és ennyi. Gyárilag elméletileg 6. genesre van, és BIOS frissítéssel lehet aktiválni a 7. genes procikat. December 20 óta van támogatása, sajnos ez régebbi gyártmányú.
Alaplapon nem találok utalást BIOS verziószámra.
Q-Flash Plus ami processzor nélkül flashel. Viszont ez a lap nem támogatja azt. Ez volt a legelső aminek utánanéztem.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Ha teljes a sötétség, akkor sajnos egy pc szerviz, és 2 perc alatt megcsinálják nektek. Én emlékszem valami DOS alapú flash megoldásra, ami még mielőtt bármi történne megcsinálja, de ha agyon ütnek se jut eszembe, de mintha találkoztam volna már ezzel.
Szerk:
Flash BIOS with the Flash Utility in DOS - GigabyteLINKEz nem az. A megoldás hasonló: [link]Egyszerűbb ha bementek egy pc boltoshoz, egy ezresért 2 perc alatt kész van.
Extrém megoldás amikor a bios chippet szedik le a lapról és azt flashelik be egy Pendriver segítségével, de azt nem ajánlom
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
pateska #5011 üzenetére
Szia
Nagyon jó lap
Nekem is ilyen van
Procit meg ismerős vette, szintén nagyon atom vétel.
Szerk, Szerk:
Elnézést félre olvastam azt hittem most rendeled. Biztos, hogy nem F20-al érkezett az a lap?
Mert nekem szinte biztos, hogy azzal. Még néztem is, hogy fel van készítve gyárilag seven gen-re. Megnézném, de sztem a vga már takarja azt a részt.
Igen a korábbi Six Gen proci az egyik megoldás és van alternatív bios frissítési lehetőség PD és egy program segítségével. Kicsit érdekesen van leírva, én még nem csináltam, de állítólag működő dolog.
Nézzétek meg kíváncsiságból milyen jelzés van a lapon lévő matricán. F20 kéne legyen azUtána kell olvasni, mert hirtelen nem emlékszem a nevére.
Dilikutya
Win10 64bit alatt nem tapasztaltunk ilyet. Működnek az appok. Kicsit a live update érdekesen van megcsinálva, de egyébként ok. Szerk: Én most nem használom mindent az alaplapra bíztam a Smart Fan 5 rendszerre. Kompletten ő csinál mindent. Kiváló -
pateska
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerősnek építek egy gépet, de megakadtam...Alaplap: GA-H170-D3H
Processzor: i5-7500 7. genUtólagosan vettem észre, hogy BIOS frissítés szükségeltetik a 7. generációs processzorok működtetéséért. Nyilván nem bootol be a számítógép most. Ha jól értelmezem az interneten talált fórumokat és kérdés-válaszokat, szükséges egy 6. generációs processzor a frissítés idejére?!
Amennyiben igen, keresnék Pécs és vonzáskörzetében egy nagylelkű fórumozót aki szívesen segítene ebben a kisebb műveletben. Sör, bor, pálinka, hűtőpaszta adott lesz a BIOS frissítéshez.
-
Dilikutya
félisten
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H + Windows 10-nél döglött már meg valakinek az EasyTune vagy a System Information Viewer? Megkockáztatom, lehet, hogy a Windows 8.1->10 frissítés óta, kb. egy éve nem megy. Volt már újra is telepítve a Gigabyte szoftver.
-
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5008 üzenetére
VGA: ASUS.
Hát a bios, mint hibaforrás kerülgettem, de az ottani beállításokhoz nem értek annyira.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #5007 üzenetére
Defender az elméletileg nem csinálhat ilyet, nekem AVG 2017 van fent. Amióta használom elégedett vagyok.
A mód igazából mindegy. Nem ott kell keresni szerintem.Múltkor említetted, hogy amikor fent voltak az appok jó volt. Tegyél fel mindent tokkal vonóval a Power Management apptól kezdve mindent, hátha. Én felkeresnék egy szakszervizt, ahol műszeresen be tudnak esetleg vizsgálni mindent, villanyszerelő ismerős aki a hálózatot (is) átnézi, bár az ilyen szinten nem kéne gondot okozzon, de áramingadozásból eredő problémát láttam már számítógépen.
Ez ilyen bermuda-háromszög rejtély lassan.
VGA-d melyik gyártó?
-
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5006 üzenetére
Már említettem hogy 1x úgy telepítettem a gépet hogy csak a tv program, tv tuner drivere és a torrent tettem fel. semmi mást. és volt gond.
Váltottam szolgáltatót kb fél éve és akkor új kábeleket kaptam, szóval az is kizárva hogy kábel gond.
Szóval ha vírus kereső fogja vissza, akkor az a Defenderre is vonatkozhat?
Windows telepítéskor a Security Mode-ot ki szoktad kapcsolni? (néhány oldalon olvastam hogy ki kell kapcsolni)
Security mode, Standard vagy Customized? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #5005 üzenetére
Erősen töröm a fejem, hol lehet a gond. Az általad használt programokat kéne átnézni miket teszel fel, miket telepítesz, mik futnak a háttérben. Bármelyik lehet. Norton simán fogja a gépet, és láttam is már ilyen problémát, hogy víruskereső fogta a háttérben az erőforrást.
A lakásba bemenő kábeleket is érdemes átnézni egészen a gépig, és újakat kérni szolgáltatótól.
Én is csináltam már ilyet korábban. Benne van a szolgáltatás árában minden. -
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5004 üzenetére
Ez előtti konfiguráció is csinálta. Ugyan ezeket a tüneteket.
Szó szerint mindent lecseréltem, a gépháztól a klaviatúráig. internet szolgáltató, kábelek is beleértve.
Nem lehet olyan pechem hogy az is hibás, és a mostani hardver is. (és csak torrent/nagyon lan használat mellett)És mikor használom nagyobb teljesítménnyel a netet jön az ugrálás...
Böngészőben letöltöttem egy jó nagy fájlt, sokáig tartott, és akkor csinálta, torrent mellett sajnos még mindig csinálja. (mikor kikapcsoltam semmi gondom nincs)A sok újratelepítésnél alatt, az egyiknél csak a tv programot, torrent-et és semmi mást nem tettem föl. hiba előjött.
Volt hogy Videó kártya nélkül próbáltam ki - még az előző konfigurációval - szintúgy csinálta.Ha nem a driverek zavarnak be a win10-nek, akkor valami beállítási gondja lesz, de ennyi év alatt még mindig nem jöttem rá hogy micsoda.
Az összes drivert direkt a szolgáltatók oldaláról szedek, hogy ne legyen gond, és mégis...Na erre mit mondasz? (nekem semmi hasznos nem jut még eszembe.)
Miért jó ha egyes alaplapokon 2 hálózati hely van? (ha tennék hálókártyát a gépbe és mindkettőn menne a hálózat... hülye ötlet?)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #5003 üzenetére
OFF
A norton picit tudja fogni a gépet, azóta optimalizáltak elég sokat, és a géped is erős hozzá, de azért egy AVG 2017-et megpróbálnék próbaképp. Nem veszítünk semmit.
SSD is van látom, tehát az is jó pont.OFF
"de mikor a feltöltést tesztelte akkor elő jött a hiba." én nézetnék egy jelet a szolgáltatóval, hogy minden oké e. Telefon és meséld el nekik a jelenséget. Valami az internet és a LAN körül lesz. Vírus ezek szerint nem lehet ami fogja a gépet.OFF
GTX 970-el elégedett vagy erőben? Szoktad figyelni a kihasználtságot valami progival játékok alatt?Én küldenék egy levelet a boltnak ahol vetted, leírnám a pontos hibajelenséget, hogy mit tapasztalok, hogy valami NAGYON nem stimmel a lap működésével részletesen leírva mindent. A Gigabyte supportnak is (válaszolnak mindenképp), és legariztatnám ezt a lapot, mert ilyet nem csinálhat egy alaplap. Ha sikerül akkor az M-es lapot felejtsd el, csak ATX!! Szolgáltatót is mindenképp kérdezd meg, mérjék be a jelet, de ez inkább hardveres gondnak tűnik. Giga oldaláról még tedd fel a LAN drivert azért, hátha jobban szereti.
(Régebbi lesz de nem baj) -
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #5002 üzenetére
A gépem konfigurációja: Win10 pro 64 bit (1703, build 15063.250)
Alaplap: GA-H170M-D3H
CPU: i5-6500
RAM: 16GB
VGA: NVIDIA GeForce GTX 970 (4 GB)
SSD: TOSHIBA-TR150 (450GB)
HDD: WDC WD30PURX-64P6ZY0 (3TB)
ODD: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS70
Internet: Digi1000
Vírus védelmem a Norton Security (mikor Defender volt fenn, akkor is csinálta, szóval nem vírusirtó a gond, csak mondom, mielőtt a Nortonra gyanakszanál..)
A Driverek amiket találtam a lehető legfrissebbek.
A Sentinel szerint minden kiváló. A hardverek kevesebb mint 1 évesek. (a VGA lehet 1,5évaes.)Mit hagytam ki..
Mióta legutóbb írtam, megtaláltam, hogy a windows tűzfala még mindig be volt kapcsolva, (remélem) végleg sikerült kikapcsolnom. De mikor futtattam a Speedtest-et, letöltésnél nem volt semmi, de mikor a feltöltést tesztelte akkor elő jött a hiba.
Torrent mellett a hiba még nem jött elő (tesztelés folyamatban), remélem nem is fog. És végre túlléphetnék ezen a problémán..Van valami tipped a gondomra? (nem csak nálam van a gond. több ember is tapasztalta, több fórumon is jártam a problémámmal.)
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #5001 üzenetére
Win10-ben power options menüben tedd át High Perfomance állásba a gépet és nézzük meg úgy mi történik. Ha garis még a lap akkor ezzel a hibajelenséggel meg kéne kérdezni őket.
Le tudnád írni a komplett géped részletesen?
Szerk: HD Sentinel szerint milyen az SSD és HDD kondíciója?
Próbaverzió ingyenes. -
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #4999 üzenetére
Írtam, próbáltam mindenféle driverrel. (még win7es drivert is feltettem, ugyan az...)
Amúgy próbáltam már egy másik háló kártyával, de ugyan az a helyzet.1x már lecseréltem az egész gép belsőt. ugyanez probléma miatt. (és mert már kicsit elavult volt és frissíteni akartam a hardvert..).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gombászkönyvek egyben
- Ryzen 7 CPU-k
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest