- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HartgeH3-2.8
addikt
A VGA karit mindenképp "vissza" kéne csekkolni másik gépben. Legjobb tudomásom szerint az alaplap automatikusan át áll igpu-ra amint nincs benne a dedikált vga. Én is amikor kártyát cseréltem semmit nem állítottam és egyből ment a lapról a jel. Szvsz én nem babrálnám mert akkor igpu-d sem lesz.
A VGA kártyád kéne vissza csekkolni.
Elvileg olyan, hogy rossz beállítás nincs a biosban a vga kártyára nézve. Valami jelet kell adjon. Főleg bios reset után. Határozottan a VGA tűnik gyanúsnak. Ha nincs kép/ jel, monitor + vga fronton kell nézelődni. Ált. Esetleg még a PCIE slotot kifújhatod kompresszoros levegővel. A sűrített levegővel óvatosan.
Kicsit fagyaszt.Portokat még érdemes végig próbálni DVI, HDMI onnan megy e ki jel.
Szomszéd gamer haver ilyenkor aranyat ér. -
lao
tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítség kéne ,valoszínü,hogy videokarim megadta magát.Az alaplap egy giga z170x gaming 3 ,ennek a video kimenetét szeretném be állítani.Azért mert nem vagyok bitzos benne , jól van be állítva a biosban.Mit kéne ahoz át állitanom, hogy a pci videokari adja ki a képet? Sajnos most csak az igp-n van kép.A videokaribol semmi jel nem jön ki.Bios reset volt. Elöre is köszönöm a segítséget. -
HartgeH3-2.8
addikt
Bal0924 Szívesen
Majd írj, hogy sikerült, és mit tapasztalsz. Kíváncsi vagyok.
Eddig nekem mindent a lap csinál (még a hűtést is rábíztam a Smart Fan 5 rendszerre) nagyon jó.
Manuálisan beállítottam mikor mennyit forogjanak a ventik. (Hasonló mint az MSI After megoldása)Cingáriusz
Szia. Felteszed a Giga oldaláról a Gigabyte App Centert elsőként.
Utána: Bios Setup, @Bios, GIGABYTE Firmware Update UtilityTeljesen kényelmesen lehet frissíteni windowsban, még szerverről is lehet, de azt nem próbáltam, manuálisan szedtem le az F22-őt. Még saját hátteret is tehetsz be boot képernyőnek. Nagyon jó kis app.
Én is kipróbáltam, cseréltem is hátteret (FaceWizard a neve) Fontos, hogy firmware udpate-ról beszélünk akár windows akár nem, tehát addig hagyd békén a gépet had dolgozzon (lesz 1-2 perc) F22 esetében teljesen új felületet kapott a bios, kicsit többet is dolgozott. Áramszünet se legyenEz a három app kapcsolatos a biossal.
GIGABYTE Firmware Update Utility (Azért legyen fenn)
Bios setup: Alapvető bios beállítási lehetőségek.
@Bios alapvető információkat tartalmaz, itt tudod frissíteni a biost fileból, szerverről. + FaceWizard
Infó: [link]Így néz ki egy FaceWizardos cserélt háttér:
Még az első teszt telepítések során amikor mindent végig próbáltam (azóta új a win) az app center vagy 200 frissítést felajánl live update jellegűen, figyeljetek mit raktok fel, mert van amikor szépen összekavarja a dolgokat és nem is lehet minden appot leszedni, mert van amit feltesz az ember és nem lehet használni. Valószínű más laphoz tartozik mint "fícsör" ilyen volt pl a Game Booster ami elvileg erőforrást takarít meg játék alatt, de hiába telepítettem semmi.
Ha vki pl küzd magas pingekkel akkor a cFosSpeed Internet Accelerator Software nagyon jó!
**A cFos/cFosSpeed nem más, mint egy csomagoptimalizáló segédprogram (driver), amely folyamatosan figyeli a befelé jövő (letöltés) és kifelé menő (feltöltés) adatokat, és optimalizálja azok sebességét.**Nekem szerencsére elég alacsonyak a pingjeim, de próbaképp feltettem pl háttérben letöltöttem és szépen alacsonyan tartotta a pinget ennek ellenére is. Külön kis progiba lehet figyelni, hogyan dolgozik.
-
Sziasztok!
GA-B150M-D2V (rev. 1.0) alaplapom van. Az f20-as biost szeretném frissíteni rá. Erre windows alól hogy van lehetőség? Milyen programmal lehet win10-ből bios-t frissíteni? A Gigabyte oldaláról a bios-t már leszedtem.
-
Bal0924
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #4940 üzenetére
Köszönöm.
Holnap első dolgom lesz frissíteni a bios-t.
És a beállításokat is köszönöm. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #4944 üzenetére
Dobozon csak a rev1-et és a check numbert találtam, a lapon meg pont eltakarja azt a matricát a vga ami nekem most kéne, de 1millió százalék, hogy nem F1 volt rajta!! Ezt rábízom a kollégákra mert nem merem 100%-ra bemondani, de F20 volt rajta kezdésnek emlékszem amikor megvettem még csodálkoztam is, hogy már fel van készítve 7genre.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
petymeg #4943 üzenetére
Uhh tényleg ott a pont, már megint magamból indultam ki
de szerencsére F20-tól már elérhető a Kaby!
Nekem teljesen úgy rémlik, hogy gyárilag eleve F20al vettem meg, tehát az volt rajta kezdésnek ami okos, mert nem szívatják meg szerencsétlen kaby tulajt, de megnézem a dobozt, azon (is) rajta kell legyen a bios verzió elvileg, meg gyakorlatilag is.Bővebben H170 CPU Support:
[link] -
petymeg
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #4942 üzenetére
Üdv!
Köszi a megerősítést! Volt már Giga lapom az eggyel ezelőtti EP-35 volt, nem volt vele semmi gondom.
A honlapján pedig mindenféle "Gamer" beállítások is vannak.
A H170 az veszi az i7 7700-et, vagy frissítés az is, mint a B150-nél? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
petymeg #4941 üzenetére
Szia!
Specifikáció alapján jó kis lapnak tűnik. Szvsz ha már lúd akkor már egy Z170 vagy H170
De látom a procit , hogy tuning nem lesz, tehát egy H170. Nem tudom mennyire feláras a B-hez képest, de a H170 a Z ikertesója minimális eltéréssel lényegében ami perfomance chipset (kvázi a lényegi különbség, hogy a H170 nem támogatja a K procit) teljesítményben ugyan az. Többieknek lehetséges lesz majd tapasztalata a B250-el, az is jó választás lehet adott esetben ha jó áron adják. vagy akcióban elkapod jóárasítva esetleg.
Első blikkre 27-28k a B250, a H170 boltban átlagosan 32 környéke..
Gianni27-nél (itt PH-n 3év garral 27k)
Én a H170 mellett döntenék. A B250 az egy business chipset az Intelnél.
Ettől független jó választás lehet, de azért mégis egy hetesről van szó nem egy i3-rólEzek a mostani szériás Giga lapok nagyon jók
Bátran! -
petymeg
addikt
Sziasztok!
A GA B250-HD3P alaplapról mik a tapasztalatok? Egy I7 7700 és egy Giga Gtx 1070 wf mellé jó választás lehet?
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Bal0924 #4939 üzenetére
Szia
Nekem is H170 van, én is emiatt aggódtam, de feltettem az F22-őt és tökéletes. Jelenleg a kiegészítő appok nélkül használom és minden probléma mentes. Arra figyelj, hogy az intel chipset driverek legyenek fent (új néven) Intel® Chipset Device Software (INF Update Utility). Én csak az Audio vezérlő drivert/programot szedtem a weboldalról semmi mást. Nagyon jó az audio chip ezeken a lapokon!
Az intel mindent feltesz ami a lehető legújabb.Most giga app center nélkül is próbálom, eddig minden stabil és jó.
Én a feszültségeket is beállítottam, hogy ne droppoljon annyit automatán.
(Cpu, Ram)! Nálam windowsban a cpu minimum state is 100% , hogy az alap órajel alá ne menjen. Úgy is terheléstől függően változtatja, de akkor legalább ne 0.800-ról emelje állandóan fel 3ghz fölé.Bios: Aktív legyen 4 mag ne automata, Intel Speed Shift maradhat enabled, HypeThreading (ha van) természetesen enabled. Nekem így stabil jó.
Jó az F22, felteheted nyugodtan.
Win10 64bit. -
Bal0924
senior tag
Sziasztok
Van egy GA-H170M-D3H (rev. 1.0)
F6 bios van most rajta. 6os generációs procival.Az előző bios frissítések miatt aggódom. (F20, F21), lesz bajom ha felfrissítem F22-re?
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok!
Az alaplapom: Gigabyte GA-78LMT-USB3 v5 rev 5.0-ás
A ram 2x4 GB DDR3 1600 MHz (PC3-12800) Kingston RAM (HyperX Fury Blue)
A kérdésem ebben a lapban a FX 8300 procit lehetséges 4 Ghz-re húzni?
A lényeg nekem nem sikerült mert a bios visszaáll az alapra ami 3,3 Ghz.Üdv, István
-
Killer01
őstag
válasz
egymegegy1 #4936 üzenetére
Elvileg nem, bios frissítés hibajavításokat vagy micro kód és kompatibilitási update-eket tartalmaz. Ettől függetlenül felraknám, volt akinél kevesebb core fesz-el beérte új bios-nál.
-
egymegegy1
tag
válasz
Killer01 #4935 üzenetére
Azt gyanítod, a régebbi bios miatt "nem ad le" megfelelő teljesítményt a procid? így van
tresszteszt alatt mutatta ezt az értéket? prime 95 ,és stressz teszt alatt isMennyi volt ekkor a hőmérséklet? 43 fok körül alakult , köszönhetően termalright maco hr 2-ek
Tehet bios frissítés után gyorsabb lessz a gépem alapbeállítások mellet ? vagy van e bármiféle előnye az újabb bios-nak?
-
Killer01
őstag
válasz
egymegegy1 #4934 üzenetére
A kérdésedet nem igazán tudtam értelmezni... Azt gyanítod, a régebbi bios miatt "nem ad le" megfelelő teljesítményt a procid? Vagy a lehetséges nagyobb tuning képességek miatt kérdezed? A Watt mérés Aida-ban -vagy bármi másban- sok minden csak nem mérvadó, a szoftveres mérés nem mérés... Stresszteszt alatt mutatta ezt az értéket? Mennyi volt ekkor a hőmérséklet?
-
egymegegy1
tag
R.I.P topic
-
Giii
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy alaplapot.Gigabyte UD3P-ben gondolkozok.Érveim alapján megéri,mert 8+2-es fázisa van ami nekem jól jön mert az a cél,hogy az 1055T-met felhúzzam az "álomhatár" 4 Ghz-re.Egy Sapphire 280x fog belemenni.Jelenleg 8 Gb ramom van,de szeretnék még 8-at,csak az húzza az agyam,hogy nem kellene leterhelni mind a 4 slotot.Ha 2*8 Gb lenne,akkor lenne pöpec mert valamennyire tehermentesítem az IMC-t.M.2 nincs rajta de nem is kellene.SATA-ból bőven elég az a pár darab.Kiegészítő kártyát sem fogok be tenni.Lényeg az,hogy nem tudok most jelenleg új gépet vásásrolni.Viszont egy kevés pénz befektetéssel még tudok ebből a rendszerből egy kis pluszt kihozni.Jobban megtudnám hajtani a videókártyát.Még így kevéske lenne a 4Ghz de jobb a mostani állapotnál ami 2,8-3,3 Ghz( 3 mag +500Mhz).Van egy jó kis FSP Raider 550W os táp ami bőven kiszolgálná a tuningos rendszert.Lenne még egy alternatíva egy Gigabyte 990Fx UD7-es alaplap 18 ezerért.Szerintetek megérné így.Azt mondja asrác 2 éves alap.De nyílván számít az nem?,hogy mondjuk legyártották 2012-ben és 2 évet mondjuk raktárban állt.?! Vagy ha le van zárva hermetikusan akkor a pára,hideg-meleg levegő nem "babrálja" a PCB-t vagy a kondenzátrokat?.Vagy most egy jó nagy hülyeséget írtam
.Valaki felvilágosíthatna ebben is.
Ami vonzó ebben az alaplapban talán az,hogy jól néz ki. Tudom hülye érv.AMúgy tényleg az mert rohadtul nem fogom látni a gépházban és nem azt sasolja majd az ember.Itt is megvan a 8+2-es fázis.Mintha más lenne a VRM nem?Vagy ugyan azt a fázis rendszert használja mondjuk mint az UD5,UD3,UD3P?(a legelső UD3-as lap az kék PCB-s volt ugye és utána lett az UD3P ami már feketés pcb-vel jött.Mi a különbség közte?Mármint a PCB-re gondolok.)
UD7-nél a hűtésnél van egy összekötő réz.Híd hűtés össze van kötve a VRM-l.Az összekötő nem melegszik fel? Nem amortizálja a PCB-t? Mert szerintem ez fontos.Az alaplapban egy 9370 FX ment alapon.Mi a véleményetek? Mi legyen? Giga 970 UD3P vagy 18-ért 990fx UD7? Kicsit össze vissza írtamJöhet minden info. Eőre is köszönöm!
-
egymegegy1
tag
sziasztok érdemes Gigabyte GA-Z68X-UD5-B3-mas alaplapon telepíteni a legujabb biost?
jelenleg f3-mas van rajt legfrissebb elérhető bios update f10, procim i7 2600K ami aida szerinte max terhelésnél 55 wattot eszik , arra gondoltam nem tudja rendesen kezelni a cput . Továbbá találtam egy fórumot ami szerint teljes értékű uefi boist is rá lehet tenni de én azt nem találtamHa frissítem lehetséges teljesítmény növekedés?
-
Killer01
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #4928 üzenetére
Azt látod mit ad a procinak a lap alapból, abból kell visszalépkedni ha adaptív móddal csinálod... Vagy kezded valahol 1,1 körül és vagy kékhalál vagy nem
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Killer01 #4923 üzenetére
Ohh no
Nem találok biztonságos értéket amin elindulhatok. Most minden automatán van, szerencsére stabil, jó a rendszer. Legújabb bios is fent. Brutál jó ez a lap. Olyan finomságok vannak benne, hogy csak nézek.
Intel oldalán sincs fent vmi safe vid vagy bármi. Régen fent volt.
-
lanszelot
addikt
Hello
GA-P61-USB3-B3 alaplapom van, most vettem uj hazat, es van benne elol/hatul 1-1 ventillator, amit power fan/system fan -ra dugtam fel, régen az alaplapi cd-n volt egy program amiben lehetett ezt a két ventillatort a szoftverben ki/be kapcsolni, illetve mutatta a ventillátor sebességeket, gep/cpu homersegletet...stb
Neztem az oldalan, de ott nincs fent, a cd-t pedig nem találom.
Valaki tudja honnan tudnám leszedni azt a progit? /sajnos nem tudom a nevét/Fontos, hogy a cpu ventillatort semmikeppen se akarom piszkalni./abban a progiban nem is lehetett, csak megnezni a fordulatszamat/
-
Killer01
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #4922 üzenetére
Sajna ki kell tesztelned, mindegyik procinak más a core fesz-e. Ha nem akarsz időt szánni rá/nem akarsz belemélyedni a témába a többi feszt hagyhatod, nagy problémát nem okozol.
-
Killer01
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #4920 üzenetére
Auto-n eléggé túlfeszeli mindegyik lap a procit, érdemes kicsit szórakozni vele ideálisabb állapotot találni (kevesebb fesz-kevesebb melegedés). A többi bios beállítás rajtad múlik, mire van szükséged és mire nincs..
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok
Giga GA-H170-D3H és i7 6700 vásárlás előtt vagyok centikre. Mindent alapon szeretnék hagyni, munkára/játékra kell a gép.
F1 biossal indul? (Web szerint igen)
Azonnal frissítsem F22?
Mindent alapon automatán hagynék kivéve memory speed (gyári sebességen). Kell belőnöm egyebet?Tippeket köszönöm.
-
válasz
MaCS_70 #4917 üzenetére
970A-UD3 lapba fx 8350 dukál, ez kb egy 2. generációs (sandy bridge) i5 szintjét hozza.
Drága, nem éri meg. Ram árak magasak, ddr4 miatt nem váltanék ha bőven van ddr3 memóriád.
Haswell i5-t vennék, (használtan 36-45 között) aránylag olcsók és kaphatóak hozzá (új?) alaplapok (10-15e.)
Skylake és később jövö amdk mind ddr4et esznek, ezért nem váltanék, csak ha rendbe jönnek a ram árak. -
válasz
MaCS_70 #4914 üzenetére
Fx szériás procik a bulldozerek, erre gondoltam, hogy ahhoz ajánlott, gondolom a tuningolhatóság miatt.
Phenomhoz, meg gondolom egy stabil lap, bár nem értek hozzá. Ha eddig elég volt a proci akkor ezen szerintem már ne fejlessz, érdemesebb valami újabba rakni a pénzt, amivel áram/teljesítmény spórolsz. -
-
válasz
kodahckr #4909 üzenetére
Árgépen ez fogy a legjobban gigabyte 1151 foglalat de 36-7 ezer.
(#4910) MaCS_70
Ez az oldal szerint jó opció bulldozerre az a lap.
#4908) Vadernagyúr
Mikrofonjel erősítésével próbálkozz, a Realtek hangkezelőjében. -
kodahckr
csendes tag
Üdv.
Érdeklődnék hogy LGA1151-es 2. generációs chipsetes Gigabyte lapokkal mi a tapasztalat, ugyanis azt szeretnék venni. Esetleg tudnátok e ajánlani egy megbízhatót max 35 ezerig.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Vadernagyúr
senior tag
Van egy Gigabyte 78LMT S2 alaplapom,FX 6300 procival és 8GB rammal.. Az a bajom,hogy win7-el,tökéletesen megy minden,viszont,ha frissitek 10-re,akkor ugyanazokkal a beállitásokkal,mint az előző rendszeren,sokkal halkabb a mikrofon.. Próbáltam már drivert is cserélni,de ugyan az.. Mi lehet a gond?
-
hegege27
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy Z97M-D3H (rev 1.0) amin a bios-t frissítettem F8-ra és utána a Win7 nem indult el. Próbáltam visszaállítani a régi bios-t amiről van egy mentésem, de nem tudtom, mert azt írja ki, hogy csak újabb verziót tehetek fel( de aF8 a legújabb), hogy tudom mégis visszavarázsolni a régi bios-t?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
MaCS_70 #4901 üzenetére
Lehet mégiscsak az alaplap-vga kompatibilitásban kellene keresni a hibát.
Kölcsön vga esetleg? Valami régebbit kellene berakni, mint amit akörül adtak ki mint az alaplapot.
Ja látom, azzal már próbálkoztál.Pedig a Pci beállítást át kellene állítani EFI ROM ról Legacy ROMra, hogy a jelenlegi kártyával is el tudd érni a biost. Milyen régi kártyákkal próbálkoztál?
-
válasz
bobalazs #4900 üzenetére
Köszönöm. Ettől tartottam -- és nem értem.
Több helyen írták, hogy a probléma a monitorkapcsolat, ami azért nem világos, mert a kurzor ugye villog.
Viszont volt egy VGA-csere, amióta nem nézegettem a BIOS-t -- ritkán teszem.Egyszerűen nem értem, hogyan lehet az, hogy maga a BIOS ugye működik, csak belépni nem lehet...
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest