Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Lucifer6280
üzenetére
ITT a kártyád topicja, itt is kérdezheted.
Amúgy hagyd a csudába az OC gurut szvsz. nem valami jó progi.
Próbáld ki az MSI afterburner-t, természetesen ez nem csak az MSI kártyákhoz jó. -
Lucifer6280
aktív tag
Hello!
Kéne egy kis help.
Van egy Giga GTX 480SOC kártyám, és amikor az oc guru-val akarom állítani a feszt akkor egyfolytában hülyeséget mutat meg vissza ugrál alapra, vagy az előző beállításra, hiába adok az OC guru szerint 1138mV-ot a kártya továbbra is csak 1063mV-ot ad.
De a órajeleket tudom állítani. Ez mitől lehet?Előre is köszönöm a segítséget.

-
junhum
tag
Megoldottam

AHCI volt amikor be volt kapcsolva volt amikor nem.A megoldás az lett, hogy a vinyót ráraktam egy másik asztali gépre, lemezkezelőből megformáztam. Ezután látta a pendrive-os win7

Innentől ment minden simán!A pendrive-os W7 telepítő készítőnél egészen pontosan ezt követtem:[link]
-
emptee
csendes tag
Szia junhun! Végre egy másik GA-A75M-UD2H tulajdonos!

Master meg slave? Szerintem állítsd át a BIOS-ban az SATA vezérlőt IDE kompatibilis módról AHCI-ra, azzal talán rendesen fogja látni a nagy vinyódat. Nálam ilyen probléma nem jelentkezett, igaz csak kisebb kapacitású SSD van a gépben.
Pár szót tudnál mondani a pendrive-os W7 telepítésről? Mivel varázsoltad a telepítőt a pendrive-ra? Feljebb írtam a pendrive-os Linux boot problémákról, hogy nem minden megoldással látja őket a BIOS, talán a tapasztalataid közelebb visznek engem is a megoldáshoz.
-
tbesze
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ebbe az alaplapba ( Gigabyte GA-MA770-UD3 ) amit most készülök venni, abba megy a régi procim? ( AMD Athlon 64 x2 5000+ gyári szám : AD05000 AA5D0 NAA9G 0742EPCW W110801J70117 ). Segítségeteket előre is köszönöm!!

-
junhum
tag
Sziasztok!
Vettem egy ga-a75m-ud2h lapot.
Pendrive-ról akarok win7-et felrakni viszont nem jeleníti meg a wd green 1,5TB vinyót és így nem tudom se megformázni se semmit
Alaplapon raktam már 0,1,2 portba a 0 felismeri masternek 1 semmi (talán 136GB-snek látja ha rámegyek a portra) 2 slave-nek látja, a telepítő meg semminek

valakinek valami ötlet?
(valószínűleg én nézek el valamit mert nagyon meg akarom ma csinálni)
-
Ryder62
őstag
Hali
Kinéztem egy Gigabyte alaplapot, szép is, meg jó is lett volna de a CPU amit vennék mellé nincs a támogatási listában. A kérdés hogy ez a támogatási lista mennyire számít? Ha egy fel nem tüntetett proci kerül bele a lapba nem biztos hogy 100%-osan műkszik?
Most már kinéztem egy másik deszkát ami támogatja a kiszemelt CPU-t de azért jó lenne ezt tudni.

-
Arkar
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, van egy giga GA-MA78LMT-s2-es lapom, néha nem indul el, ilyenkor áramtalanítok, várok 10-20 másodpercet újraindítom és megy, valakinek volt már hasonló?
-
04ahgy
nagyúr
Azt az LCPowert hamarosan cseréld le, ha nem akarsz rejtélyes fagyásokat, vagy szétégett cuccokat egy táphibánál.
A BIOS-t ne bántsd, ha nincs vele bajod, és ha megjelenik egy frissebb, F11, majd arra frissíts, ha pár hétig kinn van.
Lehet, hogy valamit nem úgy csinál, ahogy kellene. (Készenlétből felébredés, valami spéci RAM kezelése, akármi...)
HGyu
-
nyega
tag
LC 500-H12 v2.2

De Neked is feltenném a következő kérdésemet:Az adataimban szereplő alaplap honlapján,néhány hétig szerepelt egy F10C beta BIOS,amit két-három nappal ezelőtt,leváltottak a végleges F10-re. Én erre frissítettem az F9-ről.Az érdekes az a dologban,hogy ma néztem a honlapon és csak az F9-es BIOS a legújabb elérhető verzió! A kérdésem az lenne,hogy esetleg az F10 hibás verzió és ezért tüntethették el a letölthető frissítések közül? Tegyem vissza az F9-et???
Előre is köszi!
-
olyan kérdésem lenne, hogy a 775-ös foglalatnál mit takarnak pontosan a lapkakészlet nevek(p35, p45, x48 stb) Illetve quad tuninghoz melyik a legjobb?
-
lanw
aktív tag
Sziasztok ! Annyi lenne a kérdésem ,hogy a van egy EP45 -s lapom,és van rá vmi progi amivel egy picit tudom gyorsítani a ventilátorok sebességét vagy az alaplap magától lövi be? Rá kellett tennem a videókarira egy ventilátort és 1500as pörgési sebesség egy picit kevés ! Tudom, hogy nem mind1 hova dugom,de a két cpu fan -os port foglalt !

-
domiromm
tag
Hello!
Alaplap Gigabyte GA-K8N-SLI.
Tudna valaki segíteni mert a gépemen nem működik a zöld jack dugó?
Köszönöm! -
nowq
csendes tag
Sziasztok,
olyan problémám van ,hogy Gigabyte GA970a d3 alaplapom van, teljesen fel van húzva a hangerő és még így is elég halk. Megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni. -
04ahgy
nagyúr
Nekem az X58A-OC esetén BIOS függő volt, mikor csippant a speaker. F3 BIOS-szal sosem, F5b-vel igen.
A CPU foglalat körüli fekete kockákat kell megszámolnod. Maximum annyi fázisú a lapod, de sok esetben el kell osztani kettővel, vagy levonni belőle (van hogy egy fázishoz két tekercs tartozik, és a RAM, uncore fázisai pedig levonandók).
A Te lapod 6 fázisú (5+1).
HGyu
-
nyega
tag
Sziasztok!
Már egyszer megkérdeztem de megpróbálom még egyszer:
A kérdéseim:1. hiába rakom fel az alaplapi speakert,indításnál nem csippant,semmi hangjelzést nem ad.Már kettővel is kipróbáltam de semmi,pedig hibátlanul működik minden.
(egyenlőre...)
2. Honnan tudom,hogy hány fázisú a lapom processzor ellátása? Ezt nem tudom,hogy kérdezzem de remélem érthető....Köszi!
-
-
-
Dajkusz
tag
válasz
adolfka00
üzenetére
Abszolult, én FX 4100-at 5GHZ-re feltudtam küldeni vele, 4.75ghz-n volt igazán stabil.
FX 8120-at ami azért nagyobb igényű mint az X6 1090T meg 4,5ghz-re toltam vele, de szerintem bírta volna még!
Ha viszont még nem vetted meg a lapot, akkor a helyedben max 2 eft-al drágább GA-970A-UD3-t venném. Ebben már 8+2 phase power van, és a mosfeteken is van hűtő -
nyega
tag
Sziasztok!
A kérdéseim:1. hiába rakom fel az alaplapi speakert,indításnál nem csippant,semmi hangjelzést nem ad.Már kettővel is kipróbáltam de semmi.
2. Honnan tudom,hogy hány fázisú a lapom processzor ellátása? Ezt nem tudom,hogy kérdezzem de remélem érthető....
3. Az normális,hogy az alaplapom alapból 100 mhz-el magasabb órajelet állít be a procinak
a gyárinál?Valakinek ötlete? Köszi előre is! Alaplap: GA-Z68MA-D2H-B3
-
Easyl0ver
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem van egy Gigabyte Z68P- DS3 lapom amire gyárilag Crossfire X támogatást ír. Na a kérdés a következő SLI- t lehet vele használni?
-
proci985
MODERÁTOR
specifikáció nem arról szólt inkább, hogy mekkora lehet a tüske és mennyi ideig hirtelen feszváltásnál? szerintem az nem volt kikötve, hogy mekkorának kell lennie a dropnak, de whitepapert ebben a tekintetben nem láttam.
Vcpunak kéne még egy pici akkor, ugye?
egyébként jól látom, hogy fejlettebb lett a BSOD, kicsit több számomra is értelmezhető info van, mint anno a q6600al.
-
proci985
MODERÁTOR
hm... q66 topikos tapasztalatok alapján lapfüggőnek tűnt ott még a drop. 3 fázissal 0.15-0.18 (p5k, asrock), p35 ds3 olyan 0.12m p35 ds4 0.6, p35 dq6/p5k dx/wf 0.2. utóbbiak bekapcsolt llcvel nem droppoltak, illetve dq6 konkrétan még túl is feszelt.
supreme commander egy óra játék után most kiütötte (BSOD másik processzornak küldött interrupt timeoutot mond, ilyet se láttam még), lehet, hogy még egy (két?) lépcső fesz kelleni fog neki, viszont még így is VID alatt vinnie kell 25% tuningot.
mázli meg jól jönne, két évig ki szeretném vele húzni.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja, asus/asrock p35ön volt 0.15-0.18 körüli drop is.
persze, csakis ott
. egyébként igazad van, lap nem pontos. műszeres mérést viszont meghagyom nektek az extrém topikban
.hm, drop is specifikálva lett? ez új, ugyanakkor valahol érthető.
mondjuk összefoglalava azért örülök, a proci VID alatt viszi a 25%os emelést. tuning se lett annyival bonyolultabb (ezen a szinten), mint vártam az ilyen szempontból eléggé magától értetődő p35 után.
ami még tetszik, hogy load alatt nagyon keveset nőtt a fogyasztás, talán +20-30W konnektorból (lap visszajelzései ezzel egybevágnak), ez a procit nézve olyan 30-35%. remélhetőleg eléggé lapos lesz a fogyasztásgörbéje, ha esetleg tovább mennék.
-
proci985
MODERÁTOR
hm, úgy látom a p55a-ud3 se veszi vissza a feszeket idleben ha az ember húzza. mindegy, úgyis valami kellemesen alacsony fesz még a cél, ami akár évekig jó lenne 24/7re.
úgy döntöttem lazán kezdem, 160x220 = 3520 pedig lájtosnak tűnt. drop eléggé magas, a p35-ds4el megszoktam a fix 0.6ot, ez itt 0.8. bios Vcpu 1.200 / QPI 1.100al még postol, de bootnál a bejelentkezőképernyőn elszállt. Vcput emeltem 1.225re, QPI 1.200, egyelőre fut a prime (fixen terhel, IBT periodikusan szóval hőfokokat nézni szerintem ez a jobb, tetejében IBT extreme beállítással nagyon sokáig müttyög 8 giga rammal). proci 1.136Vt kap, na így már érthető, hogy miért ud3 a lap, 0,1es drop, ennyi pénzért azért ez lehetne jobb is. loadlinet lehet be kéne kapcsolni, de attól ódzkodom, ne kapjon többet a proci soha, mint amit megadok.
i5-760 SLBRP, fpo L015B477, Vcore 1.18125. fpora egy találatot adott google, az egész szépen ment.
felbordák hidegek, déli híd langyos. hőfokokra kupak 46fok, magok 54/54/55/50 így a 8.kör után (ennyire félremér, vagy ennyit számít, hogy nincs polírozva? hűtő polírozott). memek XMS profilra beállítva. system temperaturere 40 fokot mond a lap.
-
-
Dajkusz
tag
Az nem elég neki, ami amúgy is áramlik a gépházban? ugyanis elöl 2 * 12cmes venti van hátul nincs venti, az oldalában van még 1, viszont azok az első ventik olyan légáramlást csinlának, hogyha hátulra rakok egy felül fogott A4es lapot , az kb 60%ban kitér a függőleges helyzetből
-
proci985
MODERÁTOR
ja, az a lap kissé túl volt méretezve
.Dajkusz (#3117): nálam hasonló, bár kevésbé durva probléma anno akkor jött elő, amikor kicseréltem a 3870et egy 6950re. proci prime+fur alatt 55fok, vidkari 75fok (1600at forgó 92es ventivel, tehát halk hűtésre beállítva), viszont az északi híd az addigi 35 helyett 53 fokig ment. végül beraktam 2x120as 650-750es minőségi ventit oldalra (mármint volt egy venti a légterelő és a venti között, tehát sokat nem számított), onnantól 38-42 fok volt stabilan.
a vicc az volt, hogy a Cosmos tényleg nagyon jól szellőzik, de a meleg a CPUhűtő és a GPU háta között picit megállt, egyszerűen túlmelegítették az északi hidat. na ezért is örülök, hogy eltűnt az északi híd a mostani p55ön.
(#3121) Dajkusz: a Cosmosban 3x120 in (Scythe SFlex @ 650), 2x140+1x120 out volt (Antec 140twocool+SFlex), és azon a ponton beragadt a meleg. hiába volt minden más hűvös, ha valamiért azon a ponton mozgott eléggé a levegő. más kérdés, hogy eléggé restriktív és hatalmas méretű a procihűtőm (vékony, nagyon sűrű lamella + hatalmas méret), a 6950 meg a halk működés és a belső keringetés miatt kb fűtőtestként működött.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Dajkusz
üzenetére
Akkor az a gond, hogy nincs légáramlat a borda körül, ha az általam feltételezett irányba, a ház hátulja fele fúj a hűtőd. A bordás a gyári hűtésre méretezték, ami körben a CPU foglalat körül minden irányban áramoltat levegőt. proci985 fórumtárssal éppen ezt tárgyaljuk pár hsz óta.
(#3118) proci985: X58A-OC lapom volt alatta. 1200W teljesítményt le tud adni a VRM-je.
Ha csak a fele igaz, is szép... 
HGyu
-
proci985
MODERÁTOR

jó hát akinek mora2je van
. meg lapra is szerintem valami lényegesen komolyabbat használtál. felsőkategóriás x58as lapokon meg azért nagyon túl volt méretezve a hűtés. 12 fázissal (pl ud4) én se aggódnék a fetek miatt. mondjuk 6 fázisnak is elégnek kéne lennie (p35-ds4nek is annyi volt, mégis nagyon jó lap volt a többet fogyasztó q6600 alá), csak a bordák hatékonysága miatt vagyok picit óvatos. -
proci985
MODERÁTOR
ez még léghűtő, tehát valamennyi légáramlást kapnia kell. de kézzel majd fogdosom, és ha nagyon meleg, akkor vagy visszaveszek a feszből, vagy kap egy ventit.
na ja, ventimentes léghűtés az, amivel szépen le lehet égetni egy 2x6 fázisos rendesen fethűtött lapot is (p35-dq6+q6600 kombóval volt ilyenre több példa fórumon másfél év után eldurrant fetekkel). más kérdés, hogy 9x400@1.46on még a q6600al nálam is énekeltek a fetek, amikor a hűtő teljesítményét néztem extrém körülmények között. na ezt pl nem szeretném megismételni.
-
04ahgy
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
180-200Wos cpu fogyasztásnál sem? (socket775ön kb annyit bírt volna ez a hűtő). mondjuk a socketet néztem, hogy nem foxconn. bár a procit és a lapot szeretném még pár évig megtartani, szóval nem hinném, hogy elmegyek a hűtő határaiig.
VRMhűtés mennyit ér ezeknél a szériáknál? (házhűtés és a procihűtő elvileg a bordákat még éri)
-
proci985
MODERÁTOR
köszi.
igazából eredetileg én se változtatni akartam, csak kíváncsi voltam, hogy melyik memória melyik address címhez tartozik (ez a sok hiba miatt nem látszott).
más: szokásos dolgokon kívül (Vtt max 1.3V, CPU max 1.35-1.40V, hőfokokra 72fok) kell ügyelni p55 tuningnál? pl socket megsülés, melegedő fetek, ilyenekre gondolok. p55a-ud3nál (6fázis, fethűtés, 8pin eps) ugyanúgy biztonságos még 150-180W tesztelni, mint pl p35ön egy ilyen szempontból hasonló giga p35-ud4nél? CPUhűtő egy Thermalright IFX14 (silver arrow elődmodellje), 2 TY140el és a silver arrow lefogatásával, szóval a proci túlmelegedésétől annyira nem tartok, alaplapot viszont valamennyire féltem.
-
proci985
MODERÁTOR
cpu lábakon nem láttam elszíneződést, LGAk szintén okésak voltak. ram körül szemre nem láttam problémákat, por pici volt, azt kifújtam még előtte. corsairekkel lement három kör memtest jól, tehát elvileg a procinak rendben kéne lennie.
na, tehát az volt, amit a ramosban is mondtál, hogy a cpu felőli pár (2 és 4) nem indult, 1 és 3 ok, 1234 szintén. csak erről nem tudtam, hogy p55nél ez probléma lehet (két napja vagyok tulaj).
pár az azonos színű, tehát a corsairek voltak az 1+3, oczk a 2+4es slotokban.

más: memtesten memory sizingnél az oké, hogy bios stdvel elmegy, probeval meg hibázik?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
proci985
üzenetére
CPU-t szedd ki, a foglalatot ellenőrizd, minden LGA láb tiszta és sérülésmentes-e, A CPU tappancsait úgyszintén. Én még kemény Rotring radírral is meg szoktam radírozni ilyenkor. A RAM foglalat sértetlenségét, szennyezetlenségét is ellenőrizd, és a hozzávezető nyomtatott áramköri sávokat is (már ami látszik belőlük) alul és felül is.
A CPU-d memóriavezérlője is lehet kuka, láttam már olyat, hogy zárlatos RAM modul tönkretette az egyik csatornát teljesen.
Amúgy igazából nem is értem a hozzászólásod. Ha felcserélt sorrendben jó, akkor mi a probléma?

BIOS a legfrissebb?
A két modul Corsair Vengeance a két kék, a két OCZ a két fehér slotban kell, hogy legyen amúgy Hozzászólásodból számomra ez sem volt evidens, hogy így van, hisz a párként tekintett nálad a szomszédos, vagy az azonos színű?

HGyu
-
Dajkusz
tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte GA-970A-D3-as lapom[link]
2 kérdésem is van a lappal kapcsolatosan:
Az első kérdés az, hogy mitől lehet processzor alatti hűtőborda a lapon üresjáratban is olyan meleg, hogy 1 másodpercig sem bírom rárakni az ujjam hegyét! FX-4100 proci 6870 vga van benne. (proci 29fokos vga 38fokos alaplap 31fokos (lapnak gondolom nem annak a hőfokát méri, mert az tuti 80 felett van). Terhelve el sem tudom képzelni mennyi lehet.
( a gépházban 3* 12centis venti teszi a dolgát, vinyók 21 fokosak, szóval a kellő "huzat" megvan )
Második kérdésem: A gépemben mint már fentebb írtam jelenleg FX 4100 feszeng (95w TDP) és huzamosabb hajtás mellett kézzel fogva elég melegnek tűnnek a VRM-ek. 4+1 PASHE power van rajta. Viszont úton van egy FX 8120 (125W TDP) ami 3,1Ghz-s gyári órajel helyett 3,6Ghz-en ketyegne. Hűtés nélkül kibírják-e a mosfetek ezt hosszú időn keresztül?
KÉP a lapról -> [link] -
proci985
MODERÁTOR
látott már valaki ilyet? első mempár nem stimmel, beraktam kétféle memóriát (corsair vengenance LP 2x4 1600cl9 1.5 és ocz platinum 2x2 1600cl9 1.65V) és boot lockol. cmos reset, elemkivétel fél percre megvolt.
második slotba megy mindkettő. corsaireket beraktam második párba, oczket első párba, most tökéletesen látja a lap őket.
giga p55a-ud3, minden alapon. memek egyelőre 1066 cl8on mennek, de mivel előtte biosig se jutottam be, ezért valahol el kell kezdeni alapon örültem ennek is.
-
fudi2002
nagyúr
Kis helpet kérnék.
Találkozott-e már valaki ilyennel:Ex58-ud5-ös lap. Van rajta több venti csati, abból 2db-ot tudtam rávenni hogy a speedfan szabályozza. Egyik a procinál, másik a lap alján. Tökéletesen működött úgy, hogy a speedfan beállításainál átpakoltam pwm-ről Software controlled-re. Egyik nap azt vettem észre, hogy eléggé hangos az oldalsó ventim ami az alsó csatin volt. Namost a proci ventijeit tudom szabályozni továbbra is, de a lentit se pwm, se volt alapján sem. Működni viszont műxik.
5let? (már próbáltam új bios, clear cmos, easytune felpakol, de semmi) -
kgergo89
tag
Sziasztok, visszatérve az előző témámhoz, XP alatt normálisan mutatja a sata-t, szóval valami sztem nem oké win7 alatt, a régi lapommal ugyanígy nézett ki ott is.
-
tbesze
tag
Sziasztok!
Vettem egy GIGABYTE GA-M51GM-S2G lapot. Az előző gazda 4600+ procival használta hibátlanul. Én 5000+-os procival használnám, de sajna nem indul el. Még a sípszóig sem jut el.
Csak a venti indul és semmi más. Próbáltam egy 3800+-ost is, de azzal is csődöt mond. Lehet hogy a bios nem kezeli őket? Esetleg frissíteni kellene? De mondjuk ha a 4600-as ment ezzel a bios-al, akkor a kisebb 3800-al is kellene. Véleményetek? MI a gond?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

. meg lapra is szerintem valami lényegesen komolyabbat használtál. felsőkategóriás x58as lapokon meg azért nagyon túl volt méretezve a hűtés. 12 fázissal (pl ud4) én se aggódnék a fetek miatt. mondjuk 6 fázisnak is elégnek kéne lennie (p35-ds4nek is annyi volt, mégis nagyon jó lap volt a többet fogyasztó q6600 alá), csak a bordák hatékonysága miatt vagyok picit óvatos.