- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
válasz
lajcsika123 #2449 üzenetére
Hali!
Előfordulhat,hogy nem komálja a lap a karit.Tápcsatikat bedugtad a kariba?Milyen táppal próbáltad? -
lajcsika123
csendes tag
Üdv!
A problémám a következő, remélem tud valaki segiteni.
Van egy Gigabyte M59sli-S5 alaplapom, volt benne egy 8800GTS vga, de tönkrement,igy vettem egy ATI HD 5850 -et ami viszont nem akar képet adni ebben a lapban. Másikban próbáltam ott tökéletesen megy, bios-t is frissitettem, de ugy sem akar müködni.
Mi lehet a megoldása, hogy müködésre birjam ?Előre is köszönöm.
-
enemy107
senior tag
Nem kötelező, igy tudsz gyorsitani egy kicsit rajta, ha nem stabil vissza is lehet állitani.Ezek a számok minél kissebbek, annál gyorsabb a ramod.
Ha emeled a ram frekit ezek a számok is nőnek mert a ram nem tud olyan gyorsan számolni.
Azt nem mondták, hogy mást se bántsál? Mert nekem igen, mégis bántom! -
satee76
aktív tag
sziasztok !
valaki esetleg meg tudná mondani, hogy az nforce 5-ös lapok déli hídjának mennyi lehet max a hőmérséklete?
thx satee76
-
enemy107
senior tag
válasz
mclaren777 #2443 üzenetére
Nem nagyon vágom az AMD-t, PLL intelnél, az órajel freki előállitásáért felelős belső áramkörök feszültsége. Gondolom itt az északi hidé, meg a PCI-é.
-
mclaren777
senior tag
válasz
mclaren777 #2440 üzenetére
Erre senki?
-
Ívzár
csendes tag
Szasztok!
Új gépet raktam össze: GIGABYTE GA-P55M-UD4 alaplap, benne egy i5-750 proci, a hibajelenség:egy pillanatra felpörög a proci ventilátor, majd leáll, folyamatos rövid sípolás: (erő hiba). A táp FSP400-60GHN (ez jónak tűnik). Valami ötlet? -
enemy107
senior tag
Szia!
A felsőt állitsd be, 5-5-5-18-at állitsd át 5-5-5-15-re. A felsőn 800MHz, a középsőn 533MHz,az alsón 400MHz.A számsorok időzitések. Cl5, az első szám azt jelenti, hogy ennyi órajelperiódus telik el a memóban tárolt adat kijelölése, és az olvasási parancs kiadása között, és igy tovább a mátrixokkal......De ezt megtalálod ha keresel egy Bios beállitást magyarul, mielőtt neki látsz a tuningnak.
Upsz most látom ezt egy hete kérdezték!
-
mclaren777
senior tag
Sziasztok!
Szeretném minnél jobban leszorítani a Gigabyte 890GPA-UD3H-ra épülő rendszerem fogyasztását - nem szeretem ha fűt miközben csak netezek
.
Gondolom a feszültségek csökkentése jóval jelentősebb fogyasztáscsökkenést okoz, mint az órajeleké. Már alulfeszeltem a CPU-t, RAM-okat, NB-t, Sideport RAM-ot.Most nézelődök BIOS-ban és van egy olyan hogy:
North Bridge PCIe PLL Voltage (NB/PCIe/PLL Voltage Control):
Ez mi lenne? Mit takarna? 1.450 V és 2.100 V között állítható és alapból 1.800 V on megy.Köszi a választ előre is!
-
Muglika
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség: egy Gigabyte GA-P55A-UD3-as alaplaphoz kellene egy eredeti driver DVD, ha van valakinek, és tudná nélkülözni, szívesen elkérném, vagy akár pár száz forintért meg is venném. Köszi.
-
acc200
tag
Sziasztok!
Van 1 EP43-S3L típusú lapkám és van hozzá 2x2 gb 800 Mhz-es CL5 ramom..
De ahogy nézegetem CPU-Z-t találtam más féle késleltetési módokat is:
ezen van most: 400 Mhz 5 5 5 18 24
de elérhetőek még ilyenek is: 266 Mhz 4 4 4 12 16
200 Mhz 3 3 3 9 12
Na most azt kérdezném, hogy ezek közül melyik a legjobb beállítás? Ha a legalsót állítanám be? És ha az akkor hogyan tovább?Bocsi csak most kezdtem neki a tunningnak és ide navigáltak tovább..
-
DomToretto
tag
Használt már valaki 73PVM-S2 alaplapban Dual Channel memória konfigot?
Egyátalán látott már olyat valaki hogy az említett lapban DUAL channel-ben ment volna valamilyen memória?
Ha igen melyik BIOS volt fenn? -
lorcsi
veterán
szevasztok
vettem egy giga p35-ds3 lapot
xp-t szeretnék telepíteni a sataII-1-re
boot-ot beállítottam egy sata dvd-íróról, szépen fel is teszm a fájlokat
viszont mikor a winyóról kellene bootolni a win képernyőn be sem indul a skála és újraindul a gépem
Miért?
mit kell állítanom a boot-ban?
ACHI módokon valamit ? -
anyadszeret
csendes tag
válasz
scott_free #2432 üzenetére
Hello.
IE 6,7 és 8-ban ilyen külön keresőprogramot kapsz meg valami külön nyelvfordító az oldalakhoz, de énse nagyon vágom mert egyik ismerősöm mesélte nekem is. -
scott_free
senior tag
a Gigabyte alaplaphoz kapott telepítő a driverek mellett fel akar tenni egy "Browser Configuration Utility"-t is. ez micsoda?
-
kungzi
veterán
sziasztok, gigabyte alaplap vásárlása előtt vagyok!
szerintetek milyen lap kellene nekem: e6600 + 2*2GB 1066 ddr2 ramhoz ???
TUNINGOS LEGYEN a kicsike!!! -
envy06
tag
sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi!
P55A-UD4,Gigabyte Luxo M1000
Feltelepítettem a Dynamic Energy Saver 2 és a Smart 6 programot!Szerintem lassította a gépet így letöröltem mindkettőt! Az érdekesség az, hogy a power Led (bekapcsoló gomb kéket világít) azelőtt folyamatosan égett , most ha bejött a windows elkezd folyamatosan egyenletesen villogni(mint alvó állapotkor kb) ! A biost lereseteltem de nem változott semmi!Valaki hozzá tudna szólni ehhez a jelenséghez?Vajon Elállítódott valami?
Köszönöm!
-
Jim Karéj
tag
Sziasztok!
Van valakinek EP41-UD3L lapja, mennyi a max FSB amit bírnak ezek?
Köszi..
-
-bh-
aktív tag
Lmh: Gigabyte honlapja.
AndrewTdi: Ha 3 pin, akkor a 2 szélére kell dugni; a jelölt a +; ha nincs jelölés, akkor max. fordítani kell (bajt nem okoz a fordítva rádugott LED, csak nem világít...)
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Van egy EX58 UD4P lapom. Konkrétan ház power led bekötésnél kéne egy kis kisegítés. Az alaplapon 3 tűs power led csati van, a háznak viszont csak 2, + és - (ráadásul nem egyben van a 2 szál csatija, hanem külön külön).
Hova dugjam a + és hova a - ? -
Lmh
őstag
sziasztok! nekem konkrétan egy Gigabyte GA-EP45-DS3R/DS3 alaplapom van. Most raktam ujra az xp-t de sajnos vmi baja van a jelenlegi dvd-meghajtómnak és nem ismeri fel az alaplap driver cd-jét:S:S vki tudna küldeni egy linket, h honnan lehet letölteni drivert, mert én eddig nem találtam :S:S és akkor letölteném a laptopomra (mert az asztali gépemnél áll fent az elöbb leirt probléma) és pendrive-val átraknám az asztalira és felinstallálnám, legalábbis nekem ez a terv jutott eszembe
előre is köszi a segítséget -
pityke88
tag
Helloka!
Egy kis helpre lenne szükségem
Most raktam össze egy uj gépet.
Gigabyte GA-P55-US3L alaplap-al.
Inditanám a gépet táp kattan egyet egyik phase led felvillan és ennyi, nemtudom mi lehet a gond. Valami ötlet esetleg?
Köszike -
envy06
tag
sziasztok 1 gyors válaszra lenne szükségem"már rendelném"!
Mi a különbség a gigabyte hd5850 és a hd5850 B között? köszönöm!
-
-bh-
aktív tag
válasz
farika84 #2415 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de kb ez a vége a lapnak... ergo vagy lapcsere, vagy procc (kissebb gyári "FSB"-vel rendelkezőt)....tapasztalatok alapján a P43-nak kb 410-415Mhz Fsb a plafon, a P45-nél láttunk már 600 fölött is párat (bár ott inkább már csak ram,procc, hűtés és user-függő a dolog...)
Advenced Clock Controll - bocs, hirtelen a P43 biosa ugrott be.. ott -még- van.
-
fugo1
csendes tag
Sziasztok nekem van egy
Gigabyte GA-8I865GME-775-RH (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
alaplapom amiben van egy nVIDIA GeForce 6200 AGP 8x @ 8x 256 MB DDR videó kártya és én ezt le szeretném cserélin egyASUS Radeon AH3450/DI/512MD2 512MB DDR2 AGP 8X Low Profile
Ezt a videó kártyát egy ilyenre le lehet cserélni ?
-
farika84
csendes tag
-
rocco021
tag
Sziasztok érdeklődni szeretnék abban ha tudtok segiteni nekem hogy ilyen ramot belle tehetek e a lapomba hogy felismeri e Geil 2x1GB DDR2 800MHz CL4 Black Dragon a lapom meg GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0)
-
-bh-
aktív tag
válasz
farika84 #2412 üzenetére
Az EP41-el próbálkozz előbb kissebb (mondjuk 340-es) FSB-vel; PCI-Express-t fixáld 100Mhz-re, Performance enhace: Standard, (G)MCH Latch 333-ra, ramot szorozd fel 800-körülire, MCH Core feszt adj legalább 1,24V-ot, többit NORMAL-ra; és Adveneced Clock Controll-ban 800/900/0/0.
Így elsőre. -
farika84
csendes tag
válasz
gelacihun #2378 üzenetére
Szia.
Napokban nekem is Ep41-es lap került a gépembe.Egy e6550-es procival amit szeertenék kicsit tuningolni és próbálgatni.
Előtte AMD-s voltam.Egyszerűen ment minden.
De itt bármit állítok, restart után ,megint restart magától és minden alapon fut.
Tudnál esetleg ebben segíteni?
Előre is köszi. -
farika84
csendes tag
Sajna semmi előre lépés...
-
farika84
csendes tag
Tud valaki ez ügyben segíteni?
Előre is köszönöm. -
sgergi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest