- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Projektor topic
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Hisense LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Egérpad topik
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.Miki
őstag
Igen támogatja!
Lefelé kompatibilis, egyébként nem véletlenül tesznek a kártyára külső tápcsatlakozót!
Mivel a PCI-E 1.0 nem tud elegendő tápod adni a káryának! a 2.0 lényege, a buson keresztül jövő táp, és a a nagyobb memóriasávszélesség, ami persze parasztvakítás semmivel nem lesz gyorsabb a VGA-d...Gigabyte GA-M57SLI-S4 Jó deszka
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Igen megy, de egy igen érdekes levelezést folytattam a Gigabyte-al szerintem nem értenek a saját alaplapjkhoz
Ezt írtam nekik:
"Dear GigaByte,
I would like to buy an AMD 6400+ Processor for my GA-M59SLI-S5 motherboard with Bios F7. Would that be compatible with the motherboard? I don't want to install the new F8H Bios.Thank you for help."
Erre ők ezt válaszolták : "Dear Sir,
Thank you for your kindly mail and supporting GIGABYTE.
About the issue you mentioned in your earlier mail, for details about CPU supporting ability of your MB, please kindly refer to our website via following link : http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_List.aspxIf the CPU you want to use is not on the list, we will not recommend you using the CPU with your GIGABYTE motherboard to avoid unexpected system problem or H/W damage.
Unfortunately, if you cannot find the information of your MB on the website, please just inform us again later."
Mire megkaptam a választ már megvettem a procit, is kiválóan működik! De nem hagytam annyiban a dolgot, elkezdtem külföldi fórumokon nézelődni ahol érdekes módon ezeket találtam: "Well, I just got a reply from the Gigabyte technical support folks. They sent me a BIOS update, ( F8I ), and said that the new CPU should work. I'll start shopping around for a new CPU.
És ezt "So I e-mailed Gigabyte Technical Support about it and apparently they have a BIOS update that they gave for me to download that will let the mobo work with the CPU.
I haven't tried it yet, but I'll post it here for anybody who has the mobo.
M59SLiS5 F8L BIOS
Nekem miért nem tudta ezt válaszolni a gigabyte ? Szerintem a fekete hajú rövidlábú kis húzottszemű kommunikációs aszisztens írt nekem egy forma levelet, és esze ágában sem volt utánajárni...
Lényeg, hogy működik
[ Szerkesztve ]
-
buvez
tag
Billentyűzet hiba! Folytatáshoz nyomjon F1-et! [HOT]<buvez>
-
endorf
csendes tag
Sziasztok!
Most akarok venni egy:Gigabyte GA-M57SLI-S4 deszkát
A kérdésem a következő:
Pci-e 2.0-át támogatja-e???
Esetleg 8800Gt-vel/512mb/ v.kinek valami tapasztalata?/X2 5200+-al hajtom/
-
springer
csendes tag
Üdv!
Lenne itt egy probléma! Haver gépe, giga k8n-sli alaplap, két 7600gt, egy inno és egy giga berakva sli-be, legújabb alaplap bios fönt, minden helyesen összekötve, selector kari megfordítva. Gép stabilan működik, semmi hibajelenség, de csak egy kártyát lát! Mindíg azt ami az első pcie slotban van! A karik memje és órajele azonos! Van valakinek ötlete?
Előre is kösz! -
tewe15
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-P35-DS3L alaplapom, amire nem tudtam feltelepíteni a gyári cd-jéről az integrált hangkártya driverjét. Letöltöttem a gigabyte honlapjáról a legújabb drivert, de azzal se sikerült. Nem tudja valaki miért nem lehet feltelepíteni a drivert, vagy csak én vagyok a béna? Másnak is voltak problémát ezzel az alaplappal, hangkártya driverrel?
A másik kérdésem: Le akartam ghostolni a Windowst, de az alaplap nem ismerte fel az LG dvd írómat, mikor elindítottam boot cd-ról a norton ghost 2003-mat DOS alól. Más gépeket simán letudtam ghostolni, de ez nem sikerült. Valami tipp?
Előre is köszi a válaszokat. -
Sz.Miki
őstag
jajj de hullaház ez a topik
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Nekem egy Gigabyte GA-M59SLI-S5 alapalpom van F7-es biosal, szeretnék venni egy 6400+ X2 procit, de a gigabyte honlapján nem írnak semmit a processor supportnál a 6400+-X2 ről.!
Írtam már a gigabyte-nak egy levelet de egy hete még csak el sem olvasták
-
Baaraanz
tag
Sziasztok.
C2D Q6600 alá keresek Gigabyte alaplapot.
P35-DS3P, DS4, DQ6 között vacillálok.
Melyiket ajánljátok?
Valamint ha tudnátok adni valami részletesen taglaló oldalt ahol leirják mik a különbségek az alfajok között (P35C, L, R, stb.. ) azt is nagyon megköszönném.I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today
-
kemi86
csendes tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogy erdemes-e VGA-s alaplapot venni,
noveli a jatek FPS-t?
Par info, amit lehetne tudni ezekrol.Elore is koszi!
-
buvez
tag
Hmm, de halott ez a topic...
-
buvez
tag
Sziasztok!
Gigabyte M52S-S3P lapról tudna vki infóval szplgálni? Elsősorban a bios-ra lennék kíváncsi, hogy milyen tuningolási lehetőségeket nyújt(cpu, ram, chip fesz, ram késleltetés, stb.)
Előre is köszönöm!
-
wayne1
senior tag
Hali!
Most vettem egy Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapot. A problémám az, hogy a digitális kimmeneten csak sztereó hangot ad ki, és az eszközkezelőben van egy Hangeszköz a High Definition Audio adatbuszoin, amihez az alaplapi CD-n nem talál drivert. A hangkártya progija müködik, a jack-eken kiadja a többcsatornás hangot, de jó lenne ha csak 1 kábelt kéne használnom Tud valaki valami megoldást?? -
t256
őstag
Helló!
Van valakinek GA-M57SLI-S4 lapja ? Ha igen lenne szíves leírni róla a véleményét, tapasztalatait ?
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Osiris
őstag
Én még a vista RC1 64bites változatát használtam a régi msi k8n neo2 plat lapommal, amin szímtén ilyen nforc3 ultra chipset van, de mintha nem is kelett volna külön driver hozzá, ment a sata, ha jól emlékszem az agp is full sebességen.. az alaplapi ac97 hanghoz meg van külön vistás driver... sőt az asrock is árul egy nforc3-as lapot, amit vista ready-ként reklámoz, úgyhogy azért elvileg nem lehetetlen.. Az nvidia álláspontja a faq szerint: ha vistát akarsz használni, vagyél újabb alaplapot. ( köszönjük NVidia )
[ Szerkesztve ]
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Alaplaphoz(Gigabyte GA-K8NSC-939) keresnék drivert Vistához.
Hol találok Vistához drivereket?Elölre is köszi!
''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
Teszla_
senior tag
Az M57 és M59 nincs egy árban, de emiatt az utóbbi nforce590-es chipsettel rendelkezik és jobban is tuningolható. Ezért kell pár ezressel többet leszurkolni. Az Asus lapnál talán a procit kevésbe lehet húzni a korlátozott feszemelés miatt.
Ha valami nem így lenne, akkor úgyis kijavítanak -
Osiris
őstag
válasz Teszla_ #1166 üzenetére
Én egyből biosfrissítéssel kezdtem floppyról, de szerintem biztos lehet valahogy win alol is, nézz körül ezügyben a gigabyte weboldalán: GA-M57SLI-S4
Most ilyen biosom van: M57SLI-S4 FDb (gondolom a te lapod is rev 2-es). A ramnak kelett valamennyi +feszt adni, hogy a 2.1v-ot igénylő geil ramok megkapják a maguk feszét. A proci hőmérséklet nálam is gyanúsan alacsony 18°-os magokkal, 24°. (everest 4.10.11.20 Beta)...
A proci terhelve +0,05V-ot kap (nem C'n'Q miatt), ezt már az előző msi lapomnál is tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
Shadar
csendes tag
Hello
Lenne egy két kérdésem most akkarok majd alaplapot venni és nem tom hogy milyet vegyek:
- GigaByte GA-M57SLI-S4
- GigaByte GA-M59SLI-S4
- ASUS M2N-EMelyiket ismeritek és mit tudtok rola mondani milyen problémák, melyiknek mi a rinyája, stb......
Előre is köszönöm szépen a segitségeteket
-
Teszla_
senior tag
Köszönöm az infókat, azóta én is tulajdonosa lettem egy ilyen lapnak
Nekem egy 4000+-es Brisbane magos X2 van benne. A BIOS-ban azt láttam, hogy 1,25V-ot ad neki a deszka. Ez nem kevés egy kicsit? Nem találtam sehol beállítást, hogy hol lehetne ezt állítani. Még az alap BIOS van rajta, amivel kigördült a gyárból. Ezt nem lehetne valami programmal windows alól frissíteni? Floppí meghajtóm nincs, a gép pedig nincs netre kötve, hogy a Gigabyte netes progijával frissítsem a BIOS-t.
Még egy kérdésem lenne: az alaplap azt írja, hogy 1,8V-ot ad a memóriáknak (BIOS-ban), de például az Everest meg hasonlók szerint 2,1V-on mennek (Geil Ultra, aminek a hűtőbordán lévő cimke szerint 2,1V kell). Ennél mi az igazság?
Jah, meg a proci hőmérséklet, ami zavaró, mert azt nagyon nem jól mutatja a lap. Hol 5 fokot ír, hol -1-et De mintha azt olvastam volna, hogy a többi Giga lap is ezt csinálja. -
Osiris
őstag
válasz Teszla_ #1157 üzenetére
A Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapon az fsb 200 és 500mhz között állítható 2-es lépésekben. Tuning szempontjából én nagyon meg vagyok vele elégedve, nálam ezek az értékek:
CPU típusa: DualCore AMD Athlon 64 X2
CPU alias: Brisbane
CPU stepping: BH-G1
CPUID CPU név: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+
CPU mag fesz.: alapon -> 1.34 V -> terhelve -> 1.39V
CPU órajel: 2903.3 MHz (eredeti: 2300 MHz, overclock: 26%)
CPU szorzó: 11.5x
CPU FSB: 252.4 MHz (eredeti: 200 MHz, overclock: 26%)
Memóriabusz: 414.8 MHz (830MHz)
DRAM: FSB: CPU/7
Memória időzítések 4-4-4-12 (CL-RCD-RP-RAS)Ami miatt ez a lap ilyen olcsó, az nem a tuning hiány hanem az, hogy 1db vga esetén 16x PCIe sáv jut a kártának, 2db VGA esetén (SLI-ben) ezen a 16x sávon osztoznak a kártyák, így 2db 8x PCIe sáv jut mindegyiknek.
Elég ez 2db 8800gt-nek????[ Szerkesztve ]
-
Osiris
őstag
Lenne egy kérdésem:
nForce570sli chipsetes lap (Gigabyte GA-M57SLI-S4) SLI-ben ki tudja elégíteni a 8800GT vga-k adatéhségét? Azért kérdezem, mert ennél a chipsetnél 2db vga esetén kártyánként 8x pci-e sávszélesség jut. -
waveson
tag
http://torley.com/how-to-boost-the-mic-volume-on-your-realtek-audio-codec < itt találtam megoldást a problémára.
Kurvajo vicc: neki "output"nál kell beállítani, ott nincs is mikrofon így van. De Rear Pink In (...no comment) az van, és máris be lehet nyomni a Speciális Szabályozókat, és HŰŰŰ , fel lehet nyomni a hangerőt, be lehet a boostot állítani, ha kinyomod az elnémítást, akkor hallod saját magad.
Namost azért ez egy kicsit no comment. DE TÖK JÓ A HANGJA, nagyon jó minőségű. Googlebe beírtam hogy " ALC888 boost", és az első lap ez a megoldás -
waveson
tag
válasz AMD Power #1156 üzenetére
a lap jó, és baromira tunningbarát. Stabil, hangtalan (passzív nagy délichipsethűtés..).
Ajánlom én csak a hangkártyájával szívok picit még, mert nem tudok mikrofont használni mert kéne boost.
Nem tudom van -e erre esetleg külön program? vistával jó mert ott lehet automatikusan driverfüggetlenül +30dB-t állítani Csak vistát utálom. -
waveson
tag
Hali!
Ilyen lapom van: GigaByte M55S-S3 nForce 550 chipsetes am2 ddr2 lap.
Hangkártyája: Realtek ALC888 High definition audio controller.
Problémám: nem lehet boostot beállítani, nincs speciális tulajdonságok, pedig a driverét felraktam. Illetve a speciális tulajdonságok fül "szürke", tehát nem használható.
Ilyen akkor volt nkeem anno amikor nem volt az egész drivercsomag feltelepítve.
Mit csináljak? meg lehet ezt oldani? mert senki semmit nem hall abból amit mondok, és egy nagy kalap szar a gyári drivere.
Köszönettel: wave -
gaborg
csendes tag
hello
van 1 965giga gm-s2
250 birom huzni kérdésemvan e tuning bios ezekhez?
köszi az ötleteket -
Yoker
csendes tag
Sziasztok! Volna egy problémám, ha tud valaki segítsen légyszi!
P35-DS3 rev.1-es alaplapomon frissítettem BIOS-t, (F1 volt az alap)F6-ra és visít, hogy az eszközkezelőben van egy PCI device ismeretlen eszköz!0.PCI bus, 27-es eszköz
ez meg az eszköz azonosítója:
PCI\VEN_8086&DEV_293E&SUBSYS_A0021458&REV_02\3&13C0B0C5&0&D8Mi tévő legyek
-
Teszla_
senior tag
Hali!
Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy a Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap mennyire tuningbarát? Mekkora a legmagasabb FSB, amit el lehet érni vele a tapasztalatok szeint?
Ha nem ez, akkor melyik az, amelyiket ajánalani tudnátok tuninghoz? Az ár max 20k körül lehetne.
talán még az M59SLI-S5 lenne az, amiért kiadnék többet, de arról sehol se találok árat Ez a lap mennyire tuningos?
Előre is köszönöm a segítséget -
AMD Power
titán
Erről valami vélemény?
Gigabyte GA-M55S-S3 alaplap AMD Athlon 64 X2 4400+ lesz benne. -
_BOZONT_
tag
Üdv
Az lenne a kérdésem hogy melyik gigabyte alaplap a
Legstabilabb
Legtuningolhatobb
s939-es alaplap -
Pollux66
tag
Hali Mindenki!
Nekem Giga K8N-SLI lapom van és a Biosban a CPU\DDR arány alap beállításokkal 2\1.66. Tehát csak 333Mhz jár a 2x512 RAM-om dualban! Ezt át lehet lőni 2\2-re? Mert akkor megy 400Mhz-en!"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." George Carlin
-
vepe
őstag
sziasztok
gigabyte k8nsc-939 lapban megy egy x2-es proci? -
YAKEN
aktív tag
hello
Vn egy Gigabyte 945GM-S2 alaplapon de nem tom hogy kell benne procit húzni.
Volt olyan aki azt a tanácsot adta hogy CTRL+F1el elő jön a tuningolási opció de nekem csak az jött elő hogy chipset features advanced. De szerintem ez nem lényeges opció.
Kérdem én hogy lehetne tuningolni.FONTOS lenne nekem.
Gigabyte 945GM-S2......Inno 7900GS 256MB GDD3.....Maxtor 200GB
SATA2......2GB DDR2 Samsung667.....570W TRUST táp.....COREDUO E4300
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
npnp
tag
hello
valakinek tapasztalata a Gigabyte GA-M55S-S3 alaplappal? -
rhonin
senior tag
szevasztok. egy olyan gondom lenne hogy van nekem egy gigabyte g-power pro procihűtőm és mostanában meg van kergülve mert az alap 1800-as fordulat helyett teljesen lecsavarva is olyan 2000-2200-as fordulaton megy pedig a szabályzó teljesen le van tekerve. időnként ingadozik a fordulat. de általában időnként lejjebb veszi a fordulatot aztán ujra felmegy. nem tud valaki valami megoldást a problémámra??? nagyon megköszönném.
-
izmosjoe
tag
Szia!
Nekem GA-945PL-DS3 lapom van.... látom nem nagyon kaptál válaszokat, és gondolom te sem nagyon találsz sokmindent a lapról....
Én egy E4300 procit hajtok a lapomban eddig tuning terén nem vittem vmi sokra max 221Mhz FSB-t értem el, de sztem vmi beállítás dolog lehet .... utánaolvasok , keresgélek.... ha esetleg találok vmit a lapról amiről érdeklődsz akkor belinkelem.... -
izmosjoe
tag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-945PL-DS3 lapom.... van valakinek ilyen esetleg?
Tapasztalatok tuning terén....., vagy esetleg vmi link a gyártó oldalán kívül a lapról...
köszi a segítséget.. -
jakewyler
senior tag
Sziasztok,
Gigabyte 965P-S3-vélemények a lapról? -
Dreft
csendes tag
Az előző javítása!
Eltévesztettem! Nem Maxtor hanem Seagate!Üdv: Alfi
-
Dreft
csendes tag
Jó reggelt!
Van egy Gigabyte GA-965GM-S2 alaplapom (procuo Core 3,4MHz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800 MHz) és hozzá 2db SATA II HDD 250GB, az egyik Samsung a másik Maxtor. Kérdés: Csak 3,5Mb/s sebességgel másol minden felállásban.
Mi foghatja őket? Mitől lassulhatott meg?
Előre is köszi!Üdv: Alfi
-
fefe9
tag
Sziasztok.
Pár napja megvan a leendő új konfigom első fecskéje, egy Gigabyte M55S-S3. A belevaló proci kérdése nem annyira foglakoztat, sztem egy AM2 3500+ lesz a kiválasztott. A memória már bizonytalanabb, a kiszemeltem egy Geil kit 2x512 800mhz, de vacillálok egy Kingston 2x512 667mhz-es csomagon is, ez utóbbi árban picit kedvezőbb.
A kérdéseim a következők: kinek milyen tapasztalata van a lappal, kényes-e a memóriára, tuningpotenciál nem érdekel, valszeg alapon fog minden menni, ill. van-e érdemi különbség sebességben a 667 és a 800-as memó között? A PH! tesztben megemlítik a chipset elégtelen hűtését, ezzel kapcsolatban van-e vkinek tapasztalata?
Minden észrevétel érdekel, nem találtam külön totyikot a lapról, ezért ide írtam...thx--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---
-
-
rento
őstag
Lenne 1 kis gondom. Adott 1 Gigabyte 8I945P-G alaplap. Bios frissítés után, fekete képernyő fogad. Bios frissítés után volt bios reset is, de semmi. Nincs semmi sípolás, semmi, csak 1 szerüen nincs kép. Mit lehet ienkor tenne? az eredeti biost h lehet visszahozni? Mert úgy tom h a gigánál van ez a dual bios-os +oldás. NEm?
-
Balinov
titán
a ramot is meg kell cáfoljam,ollie...
tccd 256-os 400-as samsung,infineon ugyanekkora,félgigás kingston value,hynix chipes 500-as vitesta,noname D43-as hynix..csipázza mint állat..lehet,hogy mákom van??6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
animatrix11
őstag
üdv
Gigabyte M61VME-S2 GeForce6100 erről ki mit tud, olcsó nagyon jó/rossz tapasztalatok?Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Szólista
senior tag
Erról a 2 alaplapról kérnék véleményeket,tapasztalatokat.
GA-965GM-S2 rev.1 és GA-965GM-DS2 rev.2Nem vagyok normális. Na és?!
-
Taxis123
csendes tag
Miért írják azt, hogy ne érintsem meg a proci foglalatát (belül) és a lábait? És mi van ha valaki véletlenül hozzáér?
Taxis
-
maci25
aktív tag
Udv mindenkinek!
Gigabyte GN Wp01gt nevezetu wifis halokarim van.
Azzal a kerdessel fordulok hozzatok ,hogy hogyan tudnak ebbol AP-t vagy valami olyasmit csinalni mint egy router?
Az a feladat jutot neki ,hogy egy server 2003 -at futato gepben kell neki az elerest bisztositani.
AD-HOC modban van most de igy nem az igazi
Mindeg otletet szivesen fogadok. -
cettlee
őstag
kicsitt meghalt a topik én nemtok segiteni senkinek enkemis csak kérdésem volna
-
mazda626
addikt
Ki mit hallott erről? Gigabyte GA-MF3
-
HEMP
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy zsírúj Gigabyte GA-M61VME-S2 alaplapot, kapott egy új procit is (Athlon 3800+), a winyóm maradt: mikor raknám fel a windowst, particionálás után a formázásra kidobja, hogy a lemez sérült, nem lehet formázni és nem tudok oprendszert feltenni.
A BIOSban látja a satás winyót, igaz IDE Channel 3 Master-ra rakja -ezen változtatni nem tudok! Próbáltam már saját SATA drivert beadva -F6-, próbáltam megformázni Partition Magic-kel, ami sikerül is, de utána mindig ugyanaz: a lemez sérült nem lehet telepíteni.
A winyó jó, másik gépben minden további nélkül formáz és telepíti az xp-t.
Mi lehet a gondja?? HELP mee please!''Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor az rossz, tehát jó!''
-
SIKIRIKI
tag
Hali mindenki kérdés van nekem egy K8N SLI lapom és a ramoknak csak 2.7 voltot tudok
de nekem több kénne mert a Kingmax Hc nak alapbol 2.8 kell tud valaki valami megoldás hogy tudnék több áramhoz jutni.
Plz Help
vagy cseréljek lapot de most vettem wazzegAz élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax
-
serito
senior tag
Az aláírásomban szereplő alaplapról van szó!!! (MS59-SLI-S5)
A kérdéseim a következők:
A benne lévő procit szeretném 2.4 Ghz-ig felhúzni (alapjáraton 2,2Ghz)mert alapfrekin a 800Mhz memoryk nem mennek csak 736Mhz-en.
Ti gondolom ismeritek a Gigabyte lapok bios-át és tudtok segíteni, hogy a CPU freki, a CPU fesz és a szorzón kívül még mit kell állítani? Egyszerűen 200Mhz (alapfrekvenciáról) csak 206Mhz-ig tudom felhúzni. Ha több feszt adok neki akkor sem megy feljebb.
Van lehetőség az északi és déli híd közötti MHZ-t és feszt is állítani.
Azokat meg a memóriák sebességét AUTO-n hagytam.
Lehet, hogy ezeket is manuálisan kellene belőni?
Mi az alapfesz a déli ill. az északi híd és a CPU között?
Ezek sebességét egyenes arányosan kell húzni a CPU Mhz-vel?
Bocsi a sok kérdésért de az AMD tuningban nem vagyok otthon. Most van először AMD-m.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
dany27
őstag
hali
nah sikerült felrakni a vistat!!!
Amint kiderült a betaban szentem még nem volt benne a driver!!!
Ez egy teljes verzió enterprise version!!
Akinek kell annak pmben küldöm a pontos nevét!! -
dany27
őstag
UP!!
-
dany27
őstag
Hello
Egy olyan kérdésem lenne hogy szerintetek mit csinálok rosszúl!!!
Alaplapom típusa: Gigabyte 8i-945P-G
Az van hogy fel akarok rakni egy vista be bootol addig semmi gond de aztán amiko kéne választanom partíciót hogy hová telepedjen nah akkor az ott üres!!:S
SATA-s hddre akarom rakni ami meg úgy tom h benne van már alapban!!(már az xp-ben is benne volt) Mivel ICH7 vezérli a satat!!
Driver nincs hozzá
THX -
JoCc!
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék venni 1 Gigabyte GA-945P-S3 nevű alaplapot és bele 1 D915 2.8ghz 2x2mb -s Procit rakni. Mi a véleményetek a lapról? Vkinek esetleg tapasztalata a lappal kapcsba. köszi előre is.
l1ncoln.Josey Long
-
>Borisz<
tag
Sziasztok,
adott egy Gigabyte alaplap (nforce4, AMD) melyen a következő hiba lépett fel kb fél év után :
3-4 inditásból min. egyszer és aztán folyamatosan a boot a Dual Bios Utilityvel indul, amit sajnos nem lehet átugrani, mert ez ''minden előtt van''
Ilyenkor lefut minden alkalommal a BIOS frissites egyik EPROM-rol a masikra, gondolom en, mert valamit torol majd masol, aztán ujraindul, es ez eltart 2 percig is, ami az 5. inditasnal mar kezd idegesito lenni.
találkozott már valaki vmi hasonlóval?
A szervíz visszadobta, hogy náluk, nem produkálta, persze lehet, hogy nem voltak elég türelmesek, többször elindítani.
-
toM517
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy GA-M57SLI-S4 alaplapot!
A problemam az, hogy nem tudok CD-romrol bootolni, vagyis a BIOSban a CD romot is HDD kent kezeli... Es allandoan fel kell ismeretni vele(Auto Detect) hogy lassa...
Ez nekem tok furcsa... F3 BIOS van rajta.
Ja ez mar csak azert is idegesito, mert nem tudok ratenni Windows-t!
[Szerkesztve] -
abraxas
csendes tag
válasz slayer006 #1109 üzenetére
Köszönöm a választ! Azért gondolkodtam ezen a processzorhűtő dolgon, mert úgy látom, ez az alaplap kisebb, mint az átlagos alaplapok. A zalman CNPS7700-eseknél pedig külön felhívják a figyelmet, hogy némelyik alaplapnál esetleg túl közel lehetnek a memóriafoglalatok... (és a ''compatible''-alaplapoknál nem szerepel a Gigabyte GA-945P-S3. igaz, úgy látom elkelne itt egy kis frissítés...)
-
abraxas
csendes tag
Miért van az, hogy a GA-945P-S3 alaplapról nem találok sehol semmit? Én ilyet szeretnék magamnak. Többek között az érdekelne, hogy milyen zalman processzorhűtőt tudnék rárakni? Melyik fér el?
-
G.Zs.
senior tag
Megoldás: Legújabb Bios.
Nálam legalábbis engedi a húzást a k8n-sli.
F9-es bios letölthető.
Más:
Nálad is 70-fokos a chipkészlet? Mert nálam igen,és olvastam itt a PH-n hogy más Giga NF4-es lapokon is nagyon melegszik. Egészséges ez? Soha nem fagyott még,de nem hiszem,hogy a félvezető alapú chip-nek jót tesz.Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
Vivec
csendes tag
Hi! Gigabyte GA-8SQ800 alaplapom van, és az a bajom, hogy 400 MHz-es memóriák vannak benne, de bekapcsoláskor 333-at ír ki a gép. A Biosban nem tudom autora állítani, csak vmilyen fix értékre, de sztem fel kéne ismernie. A manualban szó sincs, 400-as ramokról, csak 266, meg 333-ról. Szóval mivel régebbi a cucc, valszeg nem nagyon ismeri. Sztetek csak simán kézileg beállítsam biosban a 400-at, vagy hogy lehetne rábirni, hogy normálisan menjenek a memóriák? Miért nem ismeri fel?
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Valamelyik Gigabyte tulajnak nincs egy felesleges ilyen SPDIF hátlapi kivezetése?
Ha esetleg van, és megválna tőle, akkor kérem jelezze egy priviben."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Balage85
tag
válasz ész ventura #1103 üzenetére
Nálam egész jól kivehető volt a különbség, csak az fps-t figyeltem néha és 2-3-al többet is észrevettem már, és az sztem jó.
-
ész ventura
aktív tag
válasz Balage85 #1102 üzenetére
A Rivat már beállítottam, meg kiírattam. Most majd fraps-szel is megpróbálkozom majd.
Csak hát ugye teljesen egyforma útvonalat kellene bejárni a játék közben, amit elég nehéz megoldani, de majd redukálom egy kisebb területre.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
Balage85
tag
válasz ész ventura #1101 üzenetére
Rivatunerrel ki tudod íratni a sarokba a jelenlegi fps-t, és még monitorozza is.
Beállítási útmutatót itt találsz: [link] -
ész ventura
aktív tag
válasz #65675776 #1100 üzenetére
Köszönöm!
Máshol meg hitetlenkedtek, és veszélyesnek ítélték a lapra nézve, hogy 2X-es HT-vel megy csak a tuning.
Bár lehet tuningolni, mert stabil 2400 Mhz-en, csak ez nem látszik meg a 3DMark alatt!
Játék alatt, hogyan tudnám ellenőrizni, hogy jobban teljesít, mint alapon? Mert ha játékban kijön a tuning, akkor le**@rom, mit hoz 3D-ben.Azt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- OpenMediaVault
- Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Tesla topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
- Intel D945GCLF2D Mini-ITX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest