- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeBeee
tag
Sziasztok!
Gépfejlesztés előtt állok, és a tanácsotokat kérném ez ügyben:
Intel C2D-ról a mostani 4.gen i5-re gondoltam tovább lépni.
Azért is írok ebbe a topikba mert adott egy Saphire HD6870 Flex Edition kártya amit megszeretnék tartani és mellé még egy HD6870-et tenni CF-ben. Nézegettem alaplapokat, de mindenhol azt látom, hogy a második PCI slot is x16 ugyan (csak lehet 2.0), de utána a leírásban az áll hogy up to akármi x4.
1. Van értelme a CF-nek ha az egyik kártya csak x4-en megy?
2. Milyen alaplapot (Socket 1150) nézzek egy jó CF építéshez?
3. Elég az FSP Hexa 500-am két HD6870-hez?
4. 25 rongy körül mozog használtan a HD6870, esetemben a CF éri meg jobban, vagy 1 db 50 ezres kártya?
5. 3 monitoros Eyefinity-hez kellene a masina (szimulátorhoz), ide elég a két HD6870?Bocsi, ha láma kérdések, de tényleg örülnék a hozzáértők tanácsának.
Előre is köszönöm. -
TaylorXIII
őstag
-
emerico2004
aktív tag
régebbi drivereket hol érek el ?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TaylorXIII #6295 üzenetére
CF profil az nem CF driver.
CF profil nélkül is működik a CF. Ez csak optimalizálást tartalmaz egyes játékokhoz. -
TaylorXIII
őstag
válasz
emerico2004 #6293 üzenetére
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_win8-64.aspx
Itt lenn van CF profil. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6293 üzenetére
Nincs már külön CF driver. Benne van Catalystben.
-
emerico2004
aktív tag
régen volt külön cf driver most nem találok amd honlapon..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6291 üzenetére
HD5970 tudtommal 2 GPU egy kártyán, vagyis Crossfire.
Ha driver eltávolítás és újratelepítés nem használ, akkor Windows újratelepítés fog csak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6289 üzenetére
Crossfire más tészta.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6287 üzenetére
Előtte mi volt a gépben?
Van hogy csak egy Windows újratelepítés oldja meg a gondot. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6284 üzenetére
Milyen driver?
Korábban működött ez a kártya ebben a gépben? -
DeadMeat
nagyúr
válasz
emerico2004 #6284 üzenetére
A driverben a cf be van kapcsolva?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
emerico2004 #6282 üzenetére
Mivel próbálkoztál eddig?
-
emerico2004
aktív tag
Üdv nem gondoltam hogy valami miatt én ide írok de kellene segítség hd 5970 csak 1 gpu-t lát és azt írja hogy a másik le van tiltva javaslat ?
-
Szakiii
addikt
Crossfire-be teljesen azonos kártyákat lehet csak kötni? Értem úgy pl hogy 7850et mondjuk egy 5830-al vagy ha ilyen nincs akkor 5830at mondjuk csak úgy lehet bekötni crossfirebe ha a gyártó is azonos?
-
Pi2
csendes tag
Köszönöm az útbaigazítást. Egy 7870 nem volna elég?
Igazából csak egy játék akasztott meg full hd-ban(rFactor 2) a többi full maxon fut dx11 -
Milka 78
nagyúr
Nekem a 7870 Black CF ha nem feszelem alul és 4440mhz-re tekerem a 3570k-t konnektorból 750w-t tudott felszipkázni csúcsba(Heaven Benchmark+Linx AVX 3 szálon).Ez pont a határ az Adata 650-esemnek ami 635w-t(53A)ad le 12v-n.Mondjuk alulfeszelve(1.100v-1260/5560) ez a 600-ba is alig kóstolt bele.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
TaylorXIII #6273 üzenetére
A válasz egyszerü hogy mikor jó az amd 8000 és mikor nem. Olyan game-ekben ahol rossz a multicore támogatás és leginkább 1 szálon megy a számolás sokkal lassabb mint az intel mert ugye 8 magon hozza optimális esetben azt amit egy intel 4 magon hoz. Olyan game-ekben amiben van jó 8 mag és multicore támogatás ott fel tud érni az intel szintjére. Jelenleg még sok game tartozik abba a kategóriába hogy leginkább 1 szálon megy a számítások nagy része ezért nem ajánlott gyors vga vagy cf mellé mert ilyen game-ekben elég durván limitálni tud, szóval elég egyenetlen lesz a gép játékteljesítménye. Magasabb felbontás nem feltétlen a megoldás mert ha cpu limit miatt beesik az fps 25fps-re pl akkor nem feltétlen az a megoldás hogy úgy felhúzzuk a grafot hogy a game maga gpu limit miatt ne menjen 25 fps-el sem.
-
Milka 78
nagyúr
Bazze benéztem!
7970CF-et olvastam(korán volt még írni)
Akkor viszont a proci is simán elég és szerintem tápot sem kell cserélni.Akkor viszont én már inkább eladnám a 7790-et és vennék egy bka 7970-et.Az bőven elég mindre és ha kevés lenne(az sem ebben az évben lesz) akkor vennék egy jó árasított másikat mellé így hosszú évekig minden menne maxon. -
TaylorXIII
őstag
válasz
tatyo134 #6272 üzenetére
A 81xx bulldozerek nem sikerültek jól. Teszt alapján mondhatom, hogy vannak játékok ahol nagyon is jó az FX 8350 még 7970 CF-el is de baromi játékfüggő. BF3ban jó pl ami gondolom nagyon fontos lehet de F1 2011,2012ben meg egyszerűen szarrá veri az intel meg Skyrimban is igaz a 3770kval volt megmérettetve. Szóval szerintem oké a CF de tényleg az FX 8350 legyen és még meg is kell húzni ha lehet bár nem feltétlen segít sokat.
http://www.tomshardware.com/reviews/fx-8350-core-i7-3770k-gaming-bottleneck,3407-5.html
Tessék lapozgatni is mert több oldal van! -
tatyo134
csendes tag
válasz
hackeeeee #6271 üzenetére
Hali, én vagyok Jmedve fia.
Köszi a válaszokat. A ház lemaradt, mikor megírtuk, a konfigot, egy Cooler Master HAF XM házba menne a cuccos. A proci - a 8150-es - az egyébként is cserélve lesz, valószínűleg egy 8350-re(Intel nem jöhet szóba), bár attól függ, hogy kijön e az AMD új processzorral, mint az híresztelik. Azért gondolkoztam el a crossfire-en, mert nem akarok két GPU-s videokártyát venni 300k-ért. A táp valóban gyenge lenne, hozáá azt cserélném elösször, és a fentebb említett Sapphire lenne az elsődleges kártya, mivel az am. is vékonyabb 2,5 slot-ot foglal.
-
-
Jmedve
tag
Köszi srácok!
Magyarul azt mondjátok, hogy csak kompromisszumokkal van, ill., lenne értelme a dolognak!
Ezt így már muszáj lesz átgondolni kissé, az egész rendszert nem szeretném lecserélni a dupla VGA-hoz! -
Milka 78
nagyúr
Isten igazából első lépésként jól meg kell rántani a proci 4.5ghz-re vagy a fölé,mert tényleg kevéske lehet.Nálam az 3570k is kevés tud lenni a 2db húzott 7870XT-re ami durván 7950 CF szintet tud.
A hűtést úgy tudod megoldani,hogy az Asus karit rakd be alulra hátha elférnek tőle a lap alján lévő csatik(ezt i is próbálhatnád egyből).a felső kártya mindig melegebb,mert ugye az alsó fűti.Ettől függetlenül az Asusnak nagyon jó hűtése van,lehet ellensúlyozni tudná ezt az egészségtelen elhelyezést.
Tápból meg legalább 750-es Corsairt ami tud 60A-12v-s ágon,de az sem baj ha 850-es és akkor bőven marad tartalék(én egy 650-essel hajtom a rendszert gond nélkül,de én alulfeszeltem egy kicsit a kártyákat és az i5 kevesebbet is eszik). -
Pi2
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Cfg: Biostar TA990FXE, AMD FX-6300, Asus HD 7790 Direct CU II,
Be Quiet Pure Power 530W Modular,
Kingston 2x4GB DDR3 1333 MHz HyperX Blu
Szeretnék a grafikán javítani.
1:Van értelme vennem egy másik 7790-et és cf-ben gondolkodni?
2sak egy erősebb kártyát?
3:Esetleg működik az hogy megtartom ezt a kártyát és még teszek egy erősebbet, a játékra az erősebbet választom ki?
Htpc-nek is használom a gépet és a jelenleginél semmiképpen nem szeretnék hangosabbat.
Köszönöm a hsz-eket -
Jmedve
tag
Köszönöm mind kettőtök tanácsát!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Öhm, ez a "nem hajtja ki" történet szubjektív..
Mivel egy FX8350 mellett egy HD7970 CFX mellett is jött gyorsulás, mikor belekerült a 2. kártya, ráadásul nem is kevés.. Persze játékoktól is függ, de 30-40% átlagosan, a tulajdonos beszámolója szerint, néhol több, néhol kevesebb, úgy, hogy nincs tuning, csak turbo core.
Leírjátok az AMD-t, de közben a 7770CFX-et is 100%-on hajtja egy 965-ös Phenom..
Őszintén szólva, Én tápot cserélnék, felraknék valami pöpec hűtőt és megráncigálnám a procit... Plusz, az egészet betenném egy jól szellőző házba. Ha kap oldalról levegőt, akkor nem lesz annyira melege. Mondjuk ebben a 40 fokos melegben valszeg forrni fog. Elég lenne bőven arra, amire kell...
-
Hoorus
őstag
Egyrész nagyon szerencsés fiad van
Másrészt több okból is vérzik a történet:
1, a proci egyáltalán nem hajtaná ki a 2 kártyát.. Igazából még 1 db 7970-hez is kevéske.. Erre a szintre i5 kell legalább, de inkább i7
2, A hűtéssel tényleg gondok lesznek... Meg fog fulladni a kártya
3, a táp tényleg kicsi. XFX850-et vegyél, de csak proci, lap cserét követően
-
Jmedve
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem a fiam gépének bővítésével kapcsolatban! A kölök nagy játékos, és az ASUS Matrix HD7970-P-3GD5 videokártyája mellé szeretne, egy Sapphire Radeon HD7970 6GB GDDR5 Vapor-x /11197-05-40G/ VGA-t Crossfire-be. Mivel nem értek hozzá, ezért kérdezlek benneteket, hogy működőképes lesz e a két kártya egymás mellett! Tudom a táp kicsi lesz hozzá, ezért ha lehet ajánlhatnátok, egy minőségi tápot baráti áron!
Az Asus VGA 3 slot foglalása miatt, a második slotba, csak úgy férne el, a két kártya, hogy teljesen összeérnek. A hűtés szempontjából, ez lehet majd problémás?Az alábbi konfigba menne:
- CPU - AMD 8150 3,6 GHz
- Memoria - 16 Gb Corsair 1600 MHz
- Alaplap - Asus Sabertooth R2.0
- Táp - Corsair GS600Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Alacsonyabb felbontásban lehet nem fognak a GPU-k 100%-on menni. Nekem FullHD-ban mennek úgy.
Játékokban annyi, hogy 2*AA legyen a max, bár alacsonyabb felbontásban lehet bírja, de fullHD felbontásban néha már kihasal a 7770CFx is a 128 bit miatt.
@Hoorus: Nekem állt a kábel mind2 irányban, nem volt különbség.
-
válasz
hackeeeee #6251 üzenetére
Na, úgy néz ki megoldódott, a biosban be volt állítva az asus optimal, ami a bclk/pcie frekit 103Mhz-re állította, ezt visszavettem, mostmár max grafikán, 1366×768 felbontáson is játszható, bár a vga terhelés maradt annyi és néha leesik az fps, talán akkor lenne jó ha olyan 4.5Ghz-ig tudnám húzni a procit..
Azért azt a heavent majd kipróbálom. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kezdjük az elején.
Távolítsd el a régit, majd telepítsd fel a legfrissebb catalyst-et, jelenleg 13.4, vagy a 13.6 beta2.
-
Üdv!
2db HD7770 vapor-x cf-be lett kötve, de kevesebb az fps játékoknál, mitől lehet?
-
soft1993
csendes tag
ÜDV emberek !
Van egy HD4870-és-HD4850-es kártya Cf-ben. Bizonyos játékoknál meg fagy az egész gépem. Mi lehet a probléma? Catalyst 13.1-van fent. Az új Tomb Raider-el több órás játék idő után se volt semmi gond, de Call Of Duty Modern Warfare 1 és 3 Multinál kifagyok még néha a menüben is de általában a pálya betöltésnél szokott megfagyni a dolog. Játékok lettek újra telepítve gondom nem oldódott meg.
Tőletek kérek egy kis segítséget ha tudtok -
Hoorus
őstag
Nah van nálam egy 2. Asus 7870 DC2 kártya is, viszont valami beállítás nem klappol, mert ha engedélyezve van a CF mód, akkor a 2. kártya memória sávszélje 32 bitesre vált és ezzel ugye a teljesítmény is a béka segge alatt van. Konkrétan kisebb, mint 1 kártyával. Ha ki van kapcsolva a CF, akkor rendesen 256 bit mindkét kártya, viszont akkor sem nő semmit a teljesítmény..
13.6-os beta driver van telepítve, amit már egyszer újra raktam a beszerelés óta.. WHQL-el is ugyanez van..
Szerintetek mi a gond?
Köszönöm
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
CF rendszerhez jó a win7 ultimate, vagy ajánlottabb a win8?
köszi
-
Kichijiro
csendes tag
Gondoltam valahogy
Gondolom túl nagy az erőkülömbség.
Köszönöm a választ -
Kichijiro
csendes tag
Sziasztok.
Új vagyok a témában és a kérdésem az lenne hogy most vettem egy hd 7870 gigabyte-ot és hogy a régebbi hd 6850 essel összelehet e kötni ha igen akkor mi a hátránya illetve előnye (ha van)
Előre is köszönöm a válaszokat -
Madrigál
csendes tag
Köszönöm a segítséget
, megtaláltam a hiba okát, az egyik kártyám hibás, egyedül futtatva is kifagy terhelés alatt
-
Madrigál
csendes tag
Ami régen ment egyedül van a cpu-tól távolabbi slotban, amelyik meg ad képet Cf-ben az a cpu-hoz közelebbi slotban
-
Madrigál
csendes tag
Cf előtt az futott egymagában és tökéletesen működött
-
Madrigál
csendes tag
Cf-el és Cf nélkül is ugyan úgy nincs kép
-
Madrigál
csendes tag
Sziasztok !
Összekötöttem két HD7770-es kártyát cf-be, gép indul minden rendben van , de például ha elakarom indítani a Heaven benchmarkot az egész gép kifagy és nyomhatom a reset gombot. Ha ct-t kikapcsolom a Heaven pöccre elindul probléma nélkül. Szerintetek mi lehet a baj?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MasterHUn #6211 üzenetére
Ebben a topicban kezdj el visszafelé olvasni, erről beszéltek ott is.
-
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6216 üzenetére
Így van CF probléma letudva.
Itt, szerintem megtudják oldani, bár nem tudom mi okozza akkor a kis megakadást, lehet tényleg a cpu kevés.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
X Factor #6215 üzenetére
igen, sokat segítesz, megerősíted amit gondoltam
az az érdekes hogy nem file megnyitásnál akad meg, pedig ezek 15-20 megás rawok
hanem amikor egy egy retusálás folyik a gépen
ph akciót indit el a párom, akkor akadozik a film
általában 720 p filmeket szedek le, de ami a legérdekesebb hogy még az avi is meg akad, ugyanúgy mint az mkv.
tény a vinyók sata2-esek, de memória van elég, bár lehet az is lehet baj hogy én manuálisan a phban növeltem a memória használatot,
a max 5 gigára és ezért jut kevesebb a filmnek meg a hddnek.
bár lehet most atom marhaságokat írtamjah igen, és két külön vinyón dolgozunk, tehát egyik vinyóról megy a film
a másikról mennek a megnyitott képek.
bár a ph munka könyvtára azonos a filmes vinyóval.
a rendszer meg az ssdről fut.
remélem ezek hasznos infók, bár lassan ott tartok hogy nem is ide kéne írnom, mert fenyítve leszek -
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6214 üzenetére
A filmnek nem kéne akadoznia. Proci bőven elég neki. Az lehet h. mivel az mkv nagy bitrátájú, te meg közben dolgozol, a HDD swappol egyet, mert gondolom akkor akad meg a film, amikor megnyitsz valamit, nem pedig ha szimplán böngészel.
Ahogy írtam, hdmi-re kikötöd a TV-t, dvi-n meg marad a monitor amin dolgozol. Catalyst-ból megállítgathatsz a kijelzők közt, neked a kiterjesztett asztal funkció kell majd.
Abból a pénzből inkább érdemes egy FX 8320-ra váltani, ha a vga-t úgyis csak megjelenítésre használod.
Örülök h. segíthettem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
X Factor #6213 üzenetére
éártem, igazad van
de jelenleg van már egy ilyen kártyám
nem mindenáron akarok fejleszteni, csak jött egy jó ajánlat
és tudni szeretném hogy van a létjogosultsága az iylen mérvű "fejlesztésnek"
nem játékra használom a gépet, hanem web design készítés, valamint full photoshop munkára
és néha közben nézünk vagyis én nézek amíg a fotós párom dolgozik a ph-val, mkv filmet
ezért is godnotlam egy cf megoldásra.
de ha te azt modnod ez üggyen ami nekem a megérzésem, akkor lehet nem fogok vele fogalakozni
a válaszod nagyon nagyra értékelem
tény hogy ph közben előfordul hogy meg meg akad a film, de annyira nem zavaró.
bár az is lehet hogy az inkább proci munka miatt akadozhat és nem a kártya miatt
memória 8 giga geil van a gépemben -
X Factor
addikt
válasz
Lacielvtárs #6212 üzenetére
Jobban jársz ha a 2db 5770 árából veszel egy 7850-et. A skálázódás program függő, melyik mennyire tudja kihasználni a CF adta lehetőségeket, de igazából a felső kategóriában van létjogosultsága.
Egy kártyára is akár 3 eszközt rálehet dugni, van rajta hdmi, display port, 2 dvi. Tehát, nem feltétel 2 kártya megléte a dupla kijelhőzhöz. Én egy 5870-ről hajtok 3 monitort.
-
Lacielvtárs
nagyúr
üdvözletem mindenkinek!
Érdekelne ha CF-be kötök kettő darab amd radeon hd 5770 azonos típus, azonos teljesítmény
milyen várható javulást tapasztalhatok?
meg mondom őszintén keresgélek neten, de én nem tudni english
és érdekelne érdemes e ilyen téren gondolkodnom.
valamint ha két két kártya van a gépembe, akkor ezen módban megtehetem azt hogy az egyik kártyára a monitorom kötöm, a másikra meg a 90 cm-es lcd tévém?
tehát úgy kezeli a win 7 mintha egy kártya lenne?
választ előre is nagyon nagyon köszönöm....
és várom -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. egy kis felvilágosítást szeretnék kapni. a CF ről hogy miben jobb miben rosszabb Pl egy SLI nél
Köszönöm válaszaitokat előre is! -
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudom mit értettek lag-os alatt, mert pont hogy AMD-nél nincs lag többkártyás rendszernél. Ez inkább nVidia-ra jellemző.
AMD-nél mikro-akadás (microstuttering) van/lehetséges.Ezt viszont a korábban linkelt driverben javítani fogják.
Nekem volt 7970 és 6970 crossfire-m is, meg lehet szokni, de július végén még jobb lesz.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Érdemes 7870CF-re beruházni? A kártya topikjában azt írták, hogy nem, mivel lag-osan futnak 2 kártyával a játékok.
Itt mik a tapasztalatok?
Köszönöm
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
X Factor #6206 üzenetére
7950 topicban tudnak ebben segíteni.
-
X Factor
addikt
válasz
radi8tor #6183 üzenetére
Érdekes, most voltam nála, tökéletesen megoldotta. BF3 alatt ahol idáig a gpu1 100+ fokot mért, most nem ment 58 fölé, mind a kettő gpu 40%-60% közötti terhelést kap egyformán fix 60fps-nél, és az egyik kártya 58 fokos a másik meg 53 30 perc gameplay után. Nyilván a felül lévő a melegebb.
Shuttering sincs, monitorozva a gpu usage-t, nincsenek benne negatív peakek, tökéletes egyenes vonalakat mutat.
Márcsak arra kéne rájönni, h. a boost kártyáknak ezt az 1.25V-os üzemi feszültségét hogyan lehetne csökkenteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
DeadMeat #6203 üzenetére
Jahogy, értem. Köszi!
Mondjuk, az NFSHP szerepel a listában, előtte sem ment benne a CF, hozzáadtam, így sem. Érdekes, pedig szerepel a listában.
Na segáz, hozzáadtam amit megtaláltam.
Plusz a másik érdekes dolog, hogy furmark-ban csak 1 GPU-t látok, viszont mutatja a CFX logót a sarokban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Eladó GARANCIÁLIS ASUS RTX 3060 TI 8GB / MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING X 8GB LHR
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest