- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Everest / AIDA64 topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
-
Olajka02
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Instalálni szertnék egy CF-et (gigabyte 6850 OC x2)
Legelső alkalommal elindult a rendszer, amikor azonban megnyitottam a catalistot egy hibaüzenet után (a catalist nem működik megfelelően) újraindult a rendszer, de az asztalig nem jutunk el.
Tehát beállítani sem tudok semmit....Alaplapom támogatja a cf-et egy 600W-os táp van a rendszerben.
A legfrissebb Catalist-ot tettem fel.
Ha kihúzom a második kártyát akkor minden elindul, mintha semmi nem történt volna.Valószínüleg egy rendszer úrarakás megoldan mindent, de ha nem feltétlenül kell, akkor nem szertném.
Előre is köszi az ötleteket hozzászólásokat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdeklődő kérdés.
Ilyen menüpontnak lennie kéne valahol? 13.6 beta2, nem találok ilyet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
X Factor #6194 üzenetére
Jah igen, mert abban van vga holder. Az úgy elég jó.
A porszűrőt szerintem érdemes benne hagyni, főként ha olyan helyen lakik az illető, ami eléggé poros. Nekem a HAF 2-3 nap alatt simán leporosodott szűrő nélkül. Most, a szűrőn, már másnap reggel láttam a venti mintáját...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Milka 78 #6188 üzenetére
Nekem most ebben a nagyon melegben kezdett el forrni, mondjuk ugye pont most porszűrőztem fel a HAF-ot Demciflex szűrőkkel, az is megfogja a légáramlást. Bár felülre, hátra végül nem tettem, hogy a kiáramló levegőt ne fogja meg. De muszáj volt oldalra, és előre tenni, mert iszonyat porosodott.
Venti van bőven, elől, oldalt, felül 23cm, hátul 14cm.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hackeeeee #6187 üzenetére
Nálam a gyári beállításokon Heaven 4.0-alatt 15 perc után a felső belekóstolt 89-90 fokba és ment a venti mint az őrült(30 fokos jó magyar panel kecóan),pedig kap cúgot oldalról a vga rendesen.
Ugyan ez a teszt húzva és alulfeszelve élből -8-9 fokot jelentett és a ventik sem bömböltek.
70 foknál tényleg felesleges én sírnék örömömbe,ha ilyen hűs karim lenne -
Milka 78
nagyúr
válasz
X Factor #6180 üzenetére
Nálam is hasonló volt a helyzet 2db VTX 7870 Black Tahiti LE-vel.Az ULPS ezen nem igen segít,annak kiiktatása a fesz.babrálásnál kell,de nálam alapból ki van lőve.Amivel tudtam nyerni az az alulfeszelés volt.Gyárilag 925(boost 975)/1500-on(0% powertune) 1.253v-t kap a kártya ami bődületesen sok.Ezt sikerült letornásznom 1100/1550/20%pt/1.100v fix fesz. mellett.Nem kicsit javultak a hőfokaim+ még jobban is szedik a lábukat.Mivel mindkét kari Tahiti alapú,lehet meg kéne próbálni a 7950-el is(amint olvasgatom a 7950-es fórumot többen alulfeszelik).
-
X Factor
addikt
Sziasztok egy barátomnak nemrég raktunk össze egy gépet.
Gigabyte 990FXA UD7
FX8350 +Noctua NH-D14
2db Sapphire 7950 BoostMindez egy HAF-942-ben helyezkedik el. A probléma 1-2 órával az első játék tesztek után tűnt fel, miszerint az egyik kártya, a felső 90+ fokos.
Namármost csak hétfőn tudok ránézni, de addigis, valami ötlet?
Sokat olvastam h. ilyen gyakrak előfordul CF esetén, de pont úgy van kialakítva a rendszer, h. a 2 kártya közt bőven van távolság, ráadásul a keringetésért oldalt van egy 20-as fenn is egy 20-as elöl 23-as, és hátul egy 14-es venti.
Olvastam h. az ULPS-t érdemes kikapcoslni mert a másodlagos kártyát sokszor IDLE-re rakja, így nem megfelelő az eloszlás a 2 kártya között, ez is számíthat, illetve más részről shutteringet okoz, nem tudom h. ezt azóta megcsinálta-e, de majd ha van fejlemény, jelentkezem.
-
Whit3Rav3n
senior tag
A CPU limit és mikroszaggatás összefüggését úgy lehet elképzelni hogy a cpu dolgozik egy frame-en egy bizonyos ideig aztán továbadja a gpu-nak, Utána azonnal elkezdi a következö frame-et és továbbadj a másik gpu-nak. Innentöl egyszerü latni a problémát hogy ha a cpu sokkal gyorsabban dolgozik mint a gpu-k akkor egymás után kiad gyorsan 2 frame-et a gpu-knak aztán egy hosszabb várakozási ideje van amikor a gpu-kra vár. Ezzel meg is kapjuk az ismert egy rövid frametime egy hossu frametime mintát ami tipikus 2 gpu.nál. Itt egy képletes ábrázolás:
Ha viszont a gpu-knak kell a cpu-ra várnia más a helyzet hiszen ott nincs afr-hez hasonlßo munkamegosztás, a cpu viszonylag egyenletes idökben lesz kész azonos helyzetben. Itt egy ábra a cpu limites helyzetröl:
Itt a frametime-ok megint egyenletesek mert a cpu lassúsága miatt nem tudja elöbb átadni a feladatot a gpu-nak így nincs a váltakozó hosszú és rövid frametime. Szóval ennek bizonyítására az ember azt várja el hogy lassú cpu-val csökkenjen a mikroszaggatás. Erre több userteszt készült underclockolt meg oc-s proci összehasonlítással ugyanabban a game-ben ugyanzon a helyszínen ahol gyors cpu-val gpu limit van:
A mérések igazolják a feltevést.
Viszont nem kell cpu limit ahhoz hogy az ember ilyen módon eltüntesse a mikroszaggatást hiszen egy frame limiter megcsinálja ugyanezt a lassú cpu hátrányai nélkül.
A helyzet itt ugyanaz mint cpu limitnél a limiter nem engedi hamarabb elkezdeni a második kártyát számolni (amennyiben azok a limit fölötti fps-t produkálnának) így megijntcsak megszünik a mikroszaggatást okozó frametime váltakozás.
-
Sonja
nagyúr
Big news for CrossFire! We plan to release our driver that delivers improved multi-GPU frame pacing on July 31. More info soon.
-
Madrigál
csendes tag
Hello!
Problémám van egy játék lag mentes futtatásával, nevezetesen a Witcher 2-ről van szó. Valamiért 1024x7568-as felbontáson is (AA kikapcs, Vsync kikpacs és miden más fps csökkentő finomság is off) elég szépen tud laggolni a játék.
Konfig:
CPU: AMD Athlon X3 455 3,3GHZ
VGA: Sapphire Radeon HD 7770
Alaplap: Asrock M3A770DE
Táp: FSP Hexa 550W
Az lenne a kérdésem hogy javítaná-e számottevően a teljesítményt ha Crossfireben menne két fentebb említett VGA vagy esetleg a játék szempontjából máshol van a hiba a konfigomban.Válaszaitokat előre is köszönöm
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #6172 üzenetére
Így van.
Az a baj, hogy összehasonlító tesztet nem csináltam, mert nincs időm rá, hogy tesztelgessek.
Az átlagos sebességkülönbség szerintem úgy ~20-30% körülire mondható. 1 kártyához képest mindenképp gyorsulni fog a grafikus teljesítmény 16/4-ben. Erre találsz a blogom-ban tesztet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
TaylorXIII #6170 üzenetére
Szia!
Ha a 7770-ből indulok ki, akkor néhol 30-40%-os gyorsulás jött a 16/16-tal a 16/4-hez képest.
-
TaylorXIII
őstag
Sziasztok!
Adott egy FX 8350 4GHz és egy Sapphire 7870 11199-19-20G videokártya egy Asrock 970 pro 3 R2.0 alaplapban és ugye a második PCI-E 2.0 slot az x4 de mégis ha kerülne mellé még egy 7870 akkor mekkora teljesítménytöbblet lenne 1920x1080 felbontáson?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alfamate89 #6167 üzenetére
Szerintem jól választottál
Nekem pl csak a netes gépembe van ssd a nagy vasba nincs.Azt állandóan feszelem,húzogatom és sokszor re startig-fagyásig próbálkozom azt meg nem szereti az ssd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
alfamate89 #6167 üzenetére
Szerintem jó döntés!
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Draven23 #6164 üzenetére
Ez már a játékoktól is függ. plusz a második kártyád mondhatni lassabb az elsőhöz képest a 4* PCI-E miatt. Pontosan már nem emlékszem, hogy Nálam, hogy volt annak idején.
alfamate89: Az teljes mértékben igaz, hogy 2GB-s változatot nem sok értelme van venni a 128 bit miatt. Viszont, ami igaz az igaz, hogy Én máig megvagyok a 7770CF-fel, ezek is 1GB-sek
Viszont, amire Én talán hajlandó lennék váltani CF-ről, az egy HD7950, Én a HD78xx váltást nem látnám akkora előreugrásnak, mint amit várnék.. A HD7950 a 384bit miatt elég nagy ugrás, cserébe drágább is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
alfamate89 #6161 üzenetére
A lappal nem lesz semmi gondod.Viszont a 7790CF-et én is hanyagolnám.Ha az 1gb-s verzióból szeretnéd építeni azt gyorsan felejtsd is el,mert az 1gb vram miatt az halott terv(én is főként emiatt váltottam).Ha meg 2gb-s verziót vennél az is van vagy 40-45 per darab.Ez meg azért nem jó,mert ennyiért kapsz 3gb-s(ha multizol nem jön rosszul) 7970-et amit szintén szépen húzható kártya és be is éri a 7790CF-et.Én friss(kb 4-órás) 7870 Tahiti CF tulaj vagyok,de leesett az állam,hogy mit tud egy 6870CF-után.Én a helyedben vagy vennék egy bitang erős kártyát,ha meg CF akkor minimum 7850 2gb-s cf.Arany középutként ott a Tahiti-Le cf,de az már pontosan 112ropi és ez alá nem árt egy jófajta egybe ágas 650-es minőségi táp(mint az enyém).
-
alfamate89
tag
Sziasztok!
Új konfigot rakok össze és a kérdésemnek itt van a legjobb helye szerintem.
VGA alternatívák:7790 CFben, na erről le akarnak beszélni, helyette ajánlják a Tahiti LE 7870-et. Teszteket nézve a 7790 CF sok helyen a 7950et is beelőzi. Az alaplap CF esetén Asus M5A99FX PRO R2.0 lenne. Erről mi a véleményetek? Köszönöm a válaszokat előre is! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
energy4ever #6158 üzenetére
AMD-nél a prémium kategóriás 990-es AM3+os lapok tudnak SLI-t és CF-et is.
FM1/FM2-es lapok csak Dual graphics/CF-et tudnak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #6156 üzenetére
Az csak úgy néz ki, valójában más a csatlakozó rajta.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
energy4ever #6156 üzenetére
?
Radeon-oknál CrossfireX van, nVIDIA-knál SLI.
-
energy4ever
addikt
Csak Ati/AMD VGA-k kothetoek ossze, vagy Nvidiak is? Csak azert kerdezem, mert nemertem miert van az Nvidiak tetejen XrossFire lehetoseghez hasonlo dolog...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Draven23 #6144 üzenetére
Induljon el windows-al az MSI afterburner és ha akkor is ezt mutatja, akkor biza az nem jó. Dobd fel mondjuk a 13.6 beta drivert, CAP-pal együtt. Természetesen az előző drivert távolítsd el!
Nekem a 16/4-hez képest a 16/16 úgy ~30%-40-ot hozott, van amiben jóval többet, van ahol szinte nem is látszik. De először ki kéne legózni, hogy mennyen a CF, addig felesleg alaplapot cserélni.
-
Draven23
csendes tag
válasz
hackeeeee #6142 üzenetére
A cf logót bekapcsoltam azt mutatja mindig az MSI Afterburner-t is használom de az mindig azt írja hogy a második Gpu kihasználtsága 10% több ez normális?
Akkor egy jobb alaplappal pl. ezzel SABERTOOTH 990FX már kitudnám használni a két kártyát 100%-osan? Mennyi fps növekedést hozna?
-
Draven23
csendes tag
válasz
DeadMeat #6141 üzenetére
Próbáltam több drivert is a legújabbat is mindegyikkel ugyan az volt az eredmény, állítottam be profilt is. Csináltam egy kis játék tesztet az eredmények: fps csökkenés volt a Gird 2, Crysis 3 ezekbe 10-15-el kevesebb, nem volt változás a Tomb Raider és a Batman Arkam Citybe, egy kevés pfs növekedés volt BF3, Metro 2033, Medal of Honor Warfighterbe. Ez normális? Nem kéne azért egy kevéssel mindenbe emelkedni?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Draven23 #6131 üzenetére
970-es lapnál ne várj eget rengetően nagy ugrást CF-ben. Természetesen gyorsulni fog, de közel sem akkorát, mint egy 990-esben, mivel a 2. PCI-E 4*, tehát 16/4-ben megy a kártya.
Próbálj másik driver-t. Plusz esetleg be tudod kapcsolni a CF logót, hogy mutassa, ha aktív a CF, plusz esetleg érdemes lehet MSI Afterburner-t telepíteni, és azzal monitorozni a kártyákat.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
energy4ever #6139 üzenetére
Jól olvastad. A memória nem adódik össze, mindkét kártya a sajátját használja.
Használhatsz eltérő kártyákat, de fennállhat az esélye annak, hogy az 512-es kifogy a memóriából, ezért az 1GB-os is vissza lesz fogva. -
energy4ever
addikt
Ahhoz hogy mukodjon a CrossfireX 2db teljesen egyforma VGA kell? Vagy lehet pl 8600-bol 1db 1gb-os, es 1db 512-es is egybekotve?
CF-nel csak a sebesseg adodik ossze, a memoria nem, ezt joltudom?
Elnezest a szerencsetlen kerdesert, csak CrossfireX-el sosem foglalkoztam meg. -
Draven23
csendes tag
válasz
DeadMeat #6137 üzenetére
azt írja hogy megy, a kártyákat leteszteltem Unigine Heaven Benchmark 4.0-val külön-külön is nem volt eltérés köztük meg a cf-t is és úgy majdnem hogy dupla lett a teljesítménye éppen ezért nem értem hogy játékokba meg miért nem? próbáltam már megcserélve is őket úgy sincs változás.
A játékok amiken teszteltem azok amikkel játszok: The WarZ, War Inc Battlezone de ezen a két játékon teljes képernyőbe a textúrák villognak is de Windows módba meg nem ez is nagyon érdekes de ha egy vga-t használok akkor nem ebben a két játékban cf-be 20 fpssel kevesebb van. Próbáltam még CoDMW2-vel itt nincs fps változás cfbe ugyan annyi mintha csak egy lenne, meg a Tera online néztem még de abba is kevesebb az fps.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Draven23 #6136 üzenetére
Hmm.. gpu-z mit ír ki rá? Megy a cf? Esetleg megpróbálhatod, hogy megcseréled a két kártyát.Biosban tudtommal nem kell hozzá semmit bekapcsolni, működnie kellene így is. 3dmark 11-et futtathatnál szintén, hátha csak a játék nem támogatja amivel próbáltad.Mik is azok tényleg?
-
KingBradley
csendes tag
Hali mindenki!
Volna egy szerény kérdésem..
Adott egy e350 brazos lap, benne integrálva a hd6310 ugye.na már most ezt hybrid crossfire módban milyen típusú kártyákkal futtathatom?
Amit ki is tud hajtani a proci (nem muszáj teljesen) és látható javulást eredményez?Válaszotok előre is köszönöm!
-
Draven23
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Van két Asus HD7770DCT karim és valamiért nem akar működni a cf, a gép többi része: AMD FX4100, alaplap ASUS M5A97 R2.0 , memória 4x8Gb corsair 1600Mhz, táp Chiefteac smart series 600w-os. És az lenne a probléma hogy játékékba abszolút nincs fps növekedés sőt a legtöbbnél még csökken is. Külön-külön teljesen jól működnek. Catalyst verzió 13.4! Mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a választok!
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus EAH 5670 1GB DDR5 vgakártyám. Az alaplapom M4A89GTD PRO/USB3 támogatja a CF-et. Sikerült találnom egy eladó ugyanolyan vgakártyát, mint amilyen nekem van.
Mielőtt megvásárolnám szeretnék választ kapni a téma szakértőitől. Az AMD Crossfire oldalán található táblázatban egyáltalán nem szerepel a HD5670-es típus. Ettől függetlenül tudnám őket CF-ben használni Windows 7 64-bites rendszeren? Ha igen, akkor a CF-el összességében milyen mértékű javulásra lehet számítani? Esetleg érdemesebb lenne nem megvenni a kínált kártyát, az enyémet pedig adjam el, hogy így a vásárlás helyett megmaradt összeg + saját eladása együttes összegéből (~24.000) vegyek egy szimpla kártyát?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
soft1993
csendes tag
Üdv emberek! Sikeresen szert tettem egy HD 4870/4850-re CF-be vannak kötve és Catalyst 13.1-es van fent. Feladat kezelőben meg win7 gadgeten is látom hogy a CCC hajtja a procit igaz nem nagyon de olyan 20-35% -ig Proci FX 6100.
A programot mikor megnyitom fagy és a proci 50%ig van hajtva és nem tudok semmilyen menübe belépni annyira fagy . Mi lehet a probléma? Tegyek fel más Catalys-ot vagy mi a meg oldás?! Mi a legjobb CCC ehez a CF-hez szeretném mind 2 kártyát használni ha már meg van -
bokrosolajos
őstag
Alaplapi HD3000 + HD6850 működtethető CrossFireX üzemmeódban, illetve ha igen, hogyan lehet együttműködésre bírni? Milyen program kell hozzá ?
-
BeLucZ
addikt
az a nagy rész 20%
(gpu usagekből is ez jön le) mert átlagban annyival gyorsabb az alap 7970, mindenképp jól jártam szerintem, ha az anyagi ráfordítást is nézem
jó kérdés, hogy kepleren annyira jól megy valóban az sc2? mert én már nem merek hinni az orosz benchmarkoknak, csak amit a két szememmel látok
-
kovsol
titán
Ha ennyire stacraftos vagy eladtad volna a 7970 -t és veszel egy gtx670/680 -t is előrébb lettél volna.
Nekem 7870CF mellett is tiszta cpu limitem van folyamatosan 3570k@4800 mellett is.Amúgy meg lehet kaptál többlet teljesítményt, de cserébe az egyik kártyád teljesítményének nagy részét eldobtad.
13.4 -t használok amúgy.
(#6125) BeLucZ ha az anyagi ráfordítást nézed akkor 2db 7870XT vel jártál volna legjobban egy ilyen CF esetén. Olcsóbb és ugyan olyan gyors, mint a mostani felállás.
-
BeLucZ
addikt
na igen de az elején nincs cpu limitem
menne sokkal többet is a játék ha normálisan skálázódna a CF.
melyik drivert használod? nálam néha olyan elcseszett volt a helyzet , hogy szarabbul ment két vgaval mint 1el
nem egy afrcsászár game az biztos
nem e ?
durván 50kból kaptam +50-55% teljesítményt jól skálázódó gamekben, a többit meg bízd ide
a 2 gb vram egyelőre sehol sem korlátoz 1920x1200-ban, amúgy nem lenne semmi bajom, csak az sc2 a szívem csücske és sajnálom hogy nem megy jól a cf, kb 55-60%ban pörög mind a 2 gpu, az kb majdnem olyan mintha 1 menne fullon, direkt megnéztem 1 v 1 mapon is, ahol az elején tutira nem korlátoz egy 4500on menő 3570k, hiába 2 magot használ, menne 200+-t is az elején, mondom vmit csináltak az enginnel amivel hazavágták, abu is írta vmelyik topikban hogy az amd szarik a hots profiljára is, mert nincs rá erőforrás
-
kovsol
titán
Nem sok értelme van 7970 mellé 7870XT -t rakni. Teljesen visszafogja a 7970 -t.
Amúgy nekem megy a CF starcraft2 ben. Mind a két GPU -t egyenlő mértékben terheli. Viszont CPU limit erősen fennáll mivel kevés magot(2) használ ki a game csak rendesen. GPU használtságom 40-90% között mozog attól függően mennyire terheli a cpu -t a játék épp.
Neked amúgy a 7970 sose fog maxon menni, mert csak annyi számoló egység és ramot fog maximum használni, mint ami a gyengébbik kártyában van. -
BeLucZ
addikt
válasz
strikex #6058 üzenetére
2 db 5970 az sztem kb egy 7970 CF szintjén mozoghatna tökéletes skálázódás esetén és ha nem fut ki a vramból, bár annyi nyűg lenne vele hogy rohadtul nem érné meg, meg újabb játékokban amúgy is jobb a tahiti
(#6120) radi8tor1 : tisztában vagyok vele és ügyeltem is rá, hogy ne ezen múljon, mondom csomó helyen megy, bf3 istencsászárul megy vele, de sc2 nagyon rosszul skálázódik, tudtommal amúgy sem egy AFR barát motor fut alatta, de én azt hittem az amd csinált hozzá cf profilt és hogy müxik vele, elképzelhető hogy a 2.00 patch sorozatig ment is, csak akkor igy technikailag hazavágták a gamet, lehet azóta nem működik hozzá a régi profil, tudtommal 12.6 óta volt hozzá cf profil
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Nemrég újítottam be egy 7870 XT-t a ref 7970em mellé, vegyes érzelmeim vannak a CF-el kapcsolatban, mert ahol megy, ott úgy megy mint az álom, vajsima és sok fps, pl bf3, de cry3 nagyon laggos és ami nagyon nagy szívfájdalom hogy a Starcraft 2-ben szinte egyáltalán nem megy a cf és az új patch(2.00 sorozat) óta elkélne a plusz nafta mert nagyot esett a teljesítmény fullon és pl sok 4 v 4 mapon vannak olyan kezdőrészek ami 60-70 fpssel megy egy 1100/1500-as 7970el, létezik hogy az amd ennyire leszarná a starcraftot?
aki sc2zik és cfe van kérlek ne tartsa magában a tapasztalatait, sok reviewban meg becnhmarkban azt látom hogy müxik a multi gpu, de nálam nem ez volt a tapasztalat, legideálisabb esetben is 60-60%ban pörgött mind a 2 gpu, esetleg vmi trükk amivel működésre birhatnám a cfet? 13.4es cata és hozzá a cappal van most
amúgy CFhez még annyit, hogy elég türelmesnek kell lenni hozzá, volt csomó random fagyásom meg sok sok bug ami nem kicsit [moderálva] fel az agyam, de azért sok helyen meg nagyon szépen megy, kicsit furcsállom hogy 2013-ban ennyi hiba van még egy ilyen kiforrottnak mondható technológiában
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
calvin20 #6114 üzenetére
Tápegység teljesítményével kapcsolatban a tápegységgel foglalkozó topicban tudnak segíteni.
-
calvin20
tag
Sziasztok. Van egy i7 2600k típusú processzorom és egy 6950-es kártyám egy Corsair VX550-es táppal párosítva. Ehhez a konfighoz szeretnék társítani még egy darab 6950-es kártyát. Tudnátok nekem segíteni abban, hogy így a fogyasztásom mennyi lesz? Elbírja vajon ez a tápegység? 1db 12V-os ágán 492W-ot képes elméletben leadni. Meg kell rángatnom a processzor órajelét,hogy 'kihajtsa' a kettő darab kártyát vagy alapon is elég ha megy? Továbbá milyen teljesítménybeli különbség várható ha csak PCI-E 4x módban fut a crossfire? (ugyanis a lapom második PCI-E sínje csak 4x módban képes üzemelni)
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
levente222 #6112 üzenetére
Nincs mit, szívesen.
-
levente222
tag
válasz
Blue Thunder #6111 üzenetére
Köszönöm a válaszod, eladom az 5850-et és veszek egy 7870-et
-
Blue Thunder
senior tag
Igen azt már nem kapsz csak használtan! A tiedet ha eladod itt hirdeted meg és itt tudod beáraztatni, s persze utána amennyit engedsz belőle!
Igen nem sokkal több a 7870-es...
7850 vs 7870 közt ennyi a különbség -
levente222
tag
válasz
Blue Thunder #6108 üzenetére
Ja nem irtam bocs nem írtam, az 5850 nem kapható már. Viszont tényleg nagy a különbség, na ezen elgondolkodok hogy eladom akkor az 5850-eset, és veszek egy 7850, de a régit mennyiért és ki venné meg? Tudtok mondani egy árat kb?
Meg most nézem a 7870 2gb csak 60k. Na vagy ez, de ezért ő sokkal többet tud.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
levente222 #6107 üzenetére
5850 vs 7850 ekkora a különbség
melyik nincs neten?
-
levente222
tag
válasz
levente222 #6106 üzenetére
Vagy esetleg valaki nem tudja hogy honnan lehetne venni, mert a neten már nincs.
-
klac
aktív tag
válasz
levente222 #6104 üzenetére
-
levente222
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Ati Radeon HD 5850-es vga-m és szretnék valamit hozzácsapni a crossfire-el még valamit. Én néztem egy Ati Radeon HD 6850 vagy 6870-es kártyát, de akkor most ezeket nem lehet összekötni vele mert már ujjabb szériás?A válaszokat előre köszönöm!
-
kovsol
titán
válasz
Blue Thunder #6101 üzenetére
semmi nem lenne, mert az a két kártya nem fog menni CF ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Everest / AIDA64 topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest