-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Almos
aktív tag
válasz
johnjohn #5249 üzenetére
Akár ez is lehetséges, viszont én láttam egy eredeti, kitöltetlen garanciapapírt. Ha valóban eladták volna már egyszer, akkor hogyan tudja ezt bizonyítani a Canon vagy bárki? Ha a géphez kapok egy szabályos számlát, szabályos garancialevelet?
(Valójában lényegtelen, de a pöcök nem letört, hanem beragadt.) -
johnjohn
addikt
Azt a gépet egyszer már tuti eladták, és a hiba miatt valahogy visszakerült az említett boltba, különben nem valószínű, hogy az a pöcök csak úgy magától letörik. Ebben az esetben viszont a garancia az első eladás pillanatától kezdve ketyegett. Ilyen üzletekben ne vegyél komolyabb gépet.
-
Almos
aktív tag
Történet fejleményei:
Tegnap beugrottam a Camera Kft-hez, és persze ők is nagy szemeket meresztettek, hogy boltban lehet még 350D-t venniViszont azt mondták a garanciára, hogy még ha ők be is fogadják, van rá esély, hogy a központi Canon nem fogja elfogadni a garanciát egy ilyen évek óta kifutott modellre. (Erre persze szerintem jogilag nincs lehetőségük, de nem hinném, hogy megéri nekem ezért fogyvédhez járni, perelni, stb...)
A javításra 18ezret mondtak, ha nekem kell fizetni. Ha ezt rászámolom a 79ezres árra, akkor már nagyon kérdéses, hogy megéri-e az egész...Mert bár elvileg akár így is használható a gép, CF kártyához amúgy is kártyaolvasó kellene, miután legtöbb laptopban nincs hozzá olvasó, így amúgy is kábellel történne a képek letöltése.
Miután nekem csak hobbira lenne, jelenleg van egy bridge kategóriás gépem, nincs váltási kényszerem, így nehéz szívvel, de lemondtam róla.Ha esetleg valakinek felkeltette az érdeklődését, lát benne bármilyen fantáziát, akkor a pesterzsébeti Intersparban megtalálja a gépet (váz, kitobi, akksi, 2GB CF kártya).
-
majkel
tag
válasz
Stauffenberg #5232 üzenetére
Én az első megoldást választanám, de ha filmezésről van szó akkor lehet esetleg régebbi manuális, de jó fényerejű (és jó rajzú) obikat venni fillérekért (na meg ha nem zavar a manuális kezelés akkor fotózáshoz is használhatók).
A középsőt tényleg felejtsd el, nagyon gagyi az az objektív, nem is értem, hogy miért került még kitben is majdnem egy százasba... 200k körül kitben megérné, mert családi fotóhoz vagy nyaraláshoz elég, legalább nem kell sok mindent magaddal cipelni, de amúgy tényleg nem jó.
A harmadik megoldás meg szintén a "csak fotóhoz" nevet viseli. Szerintem megéri az is, de ha a filmezés is fontos akkor inkább az első csomagot vinném, megúsznám 200 ezerből és jöhetne mellé még pár olcsó régi manuális csoda (újabb 30k-ból simán fel tudsz tankolni még 2-3 objektívet príma fényerővel, esetleg még egy M42 adapter is kellhet, de az sem több pár darab ezresnél).
-
majkel
tag
válasz
kiskornel #5238 üzenetére
Hát de most gondolj bele, hogy normális körülmények között már 3 év garanciát vállalnak a gyártók (Nikon és a Canon is átállt erre, vagy utóbbi csak fog, nem tudom már). Három év pedig tökéletesen le is fedi azt, amennyire manapság tervez egy fotós, ennyi idő alatt fogja leváltani a vázat egy újabbra.
Akkor meg nem teljesen mindegy?
Jó persze nem, mert mindig bosszússággal jár a gariztatás és a szervizre való várakozás, de ennek ellenére a kihajtható LCD jó dolog egy bizonyos területen.
Én mondjuk egy földközeli makró miatt is ha kell belehasalok a porba, nem vagyok szívbajos. De például mikor egy DSLR-el filmezel akkor ott már kifejezetten előny, mert részben megúszod a külső monitor költségeit. Főleg hogy általában lelkes amatőrök, vagy alacsony költségvetéssel dolgozó filmesek használnak DSLR-t mozgóképhez, így ez egy újabb színtere lehet a spórolásnak.
-
kiskornel
addikt
???
[link] ezzel elégedett vagyok. 1m kábel, úgy fordulsz, ahogy akarsz, nap nem zavar. 400g hordozható, túrázásnál sem gond cipelni. Kihajtható képernyőnél jobb, pontosabb makrozáskor. LiveViewel marha jó.
Notit meg cipeljen az, aki akar. Én nem járom meg vele a Mecseket többet. A faxom fog cask azért egy kisebb Lenovot venni, aminek már elfogadható a súlya, hogy fényképezésnél használjam. Még esetleg internetezni lehet rajt, aztán ki is fújt. 2 órát megy el, és minden használat előtt 2 perc a bootolás hibernálásból. Stúdió használatra persze jó, de túrázáshoz... és ahhoz se elég izmos, hogy egy komolyabb képfeldolgozó csont nélkül elfusson.
A nagyobb notik meg nem játszanak. 2,5-3kg hegymászáshoz... -
*Ropi*
félisten
-
kiskornel
addikt
válasz
mhorvat #5231 üzenetére
Az én személyes véleményem, hogy pro gépeken nincs helye kihajtható kütyüknek. Lehet, hogy a használhatósága, kényelmi szempontokból növekszenek, ám azt ne feledjük el, hogy a pro vázak strapabírók. Megnéznék egy tesztet arról, hogy egy kihajthatós kütyüs váz meddig bírja kihajtott LCD-vel a dobálást. Csak egy dologgal több, ami elromolhat.
A másik dolog, (pro vázaknál) ha valakinek van pénze egy fél/1millás gépre, annak miért nincs egy 20k-s hordozható kisTV-re (mondjuk egy 7"-osra). Merthogy én azt használok, és úgy forgatom, ahogy akarom, hisz csak egy kábellel van összekötve.
Persze ez csak személyes vélemény... A mérnökök biztos nem fogják ezt követni.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Dupla, sorry.
-
mhorvat
senior tag
válasz
Hát ha videózáshoz kell a gép, akkor valóban nem túl jó obikat néztél ki hozzá. Fényképezéshez a palettáról én is csak a középsőt nem ajánlanám (fényképezéshez sem). Állóképhez 18-55 és az 50 f/1.8 szerintem jó kezdet (ja igen, nem 2.8-as az, hanem 1.8-as a 30 ropis műanyag csoda), ha nem kell a teletartomány (ha meg kell nyilván az 55-250-es kell).
-
johnjohn
addikt
válasz
Csak egy dolog, amit gondolj végig : Fix fényerőre van szükség a videózáshoz a teljes zoom tartományban. Ellenkező esetben folyton elmászik a kép világossága a zoomolás hatására.
A 18-135 felejthető, nagyon gyenge darab. Sigma, vagy Tamron 18-50/2,8 ami legalább kellhet egy tisztességes videóhoz. -
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Sok sok évnyi Pentax használat után (nem titkoltan a videó képességek miatt) átállnék Canon rendszerre, de előbb véleményekre vadászom.
Első körben a kiszemeltem egy EOS 550D lenne (az 5D MkII lenne a cél, de sajnos alaposan megcsappant a költségvetésem, szóval egy darabig a "kisöcsivel" kell boldogulnom).
Három kiten gondolkozom
- EOS 550D + 18-55mm IS ~ 170k ( + 50mm f/2.8 ~ 30k)
- EOS 550D + 18-135mm IS ~ 240k
- EOS 550D + 18-55mm IS + 55-250 IS ~ 260-280kUtóbbinál jó nagy a szórás boltonként, de nekem fontos a 2 év márkaszervizes garancia.
Nekem a középsőhöz húz a szívem, mert a 18-135mm jól jönne a filmezéshez, meg végül is "nagytelére" csak ritkán van szükségem, na meg az 50mm f/2.8 obit 1 hónappal később is meg tudom venni a következő fizuból. De nem ismerem ezt az objektívet, nem tudom megéri-e az árát. Ha pedig az első megoldást választanám akkor az árba még beleférne egy rendszervaku is ami a "strobist stúdiózáshoz" ideális lenne, vagy egy akku tartó markolat, ami a videós üzemidőt növelné drasztikusan.
Vélemények? Pro vs. Kontra?
-
mhorvat
senior tag
válasz
balazs_t #5230 üzenetére
Persze nincs, mivel a 7D cirka 1 évvel korábban jött ki. A 60D-be rakták bele először a kiforgatható LCD-t, de ha megnézed most már a 600D is megkapta (ami meg a 60D alatt van ráadásul), ergo következtetek, hogy a 7D Mark II-ben már szintén beleteszik. Értsd: nem ár és kategória függő, hanem csupán arról van szó, hogy a 60D-nél vezették be Kenonék.
-
balazs_t
tag
válasz
mhorvat #5229 üzenetére
Értem én, de a 7D-ben meg ugye nincs kihajtható kijelző
(hogy lehet anélkül élni) ráadásul 300ezer felett van.
Na mindegy, azért a remény hal meg utoljára.
A lényeg, hogy megérkezhetne már az fránya váz. Remélem még a földrengés előtt feltették valami hajóra vagy repcsire szegény japcsik. -
selenge
tag
akinek esetleg volna canon eos300d-hez való eladó obija, dobjon rám egy privátot, köszönöm!
-
balazs_t
tag
Egyébként picit utánaolvastam, és nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy "pofonegyszerű" 0 pénzráfordítással beszúrható kódrészlet maradt csak ki 60D-ből ( gondolom üzleti megfontolásból) ami miatt nincs AF microadjustment.
Canonrumors
Ez azért lenne bíztató, mert akkor ha elegen sírnak érte, akkor talán a következő firmware upgrade-be beleteszik.
Persze nem vagyok nagy szakértő, úgyhogy az is lehet, hogy félreértettem valamit. -
balazs_t
tag
Van állítólag egy CHDK hack, amivel szintén el lehet érni ezt az információt, de elég félelmetesnek tűnik:
Te jó ég! Azért ez nem semmi. Na ez az, amit nem próbálnék ki, pedig engem is érdekelne ez a Shutter count dolog.
Múltkor mikor nézelődtem 60D után, feltelepítettem vagy 10 különböző képnézegetőt, de egyik se látott még csak hasonlót se az EXIF jében.
-
csakb
őstag
válasz
LordAxwell #5214 üzenetére
Szerte a neten azt lehet olvasni, hogy a Canonok EXIF-be írt Shutter count tagje teljesen megbízhatatlan, és mindig az a végső tanács, hogy vidd el a szervizbe, és olvastasd ki velük, ha kíváncsi vagy rá.
Van állítólag egy CHDK hack, amivel szintén el lehet érni ezt az információt, de elég félelmetesnek tűnik:
-
LordAxwell
senior tag
Helló!
Valaki tud linkelni vagy mondani vmi 5letet amivel expo számot tudok kiolvasni EOS 400D-ből?
Keresgéltem googlen de semmi, vagyis egy progit találtam de az pont nem yó ehhez a géphez.
Előre is köszi.
-
adamka16
őstag
válasz
mhorvat #5200 üzenetére
utánanéztem, de erről nem nagyon találtam infót. használatinak is nekiestem.. de hát... majd ha kedvem szottyan hozzá. alap dolgokat már tudok vele, videó tökéletes vele. nekem nagyon bejön. az obinak van egy kicsit műanyagos-gagyi érzete, de képeken annyira nem látszik szerencsére
eos info-val próbálkoztam, de folyton valami baja volt. lehet csak a win7 nem tetszik neki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest