Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- CPU léghűtés kibeszélő
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
sicc_innen #42915 üzenetére
Nem lehet,hogy a képen bekeretezett dolog a ludas?
-
sicc_innen
tag
Üdv!
Full HD felbontást tud max. video módban az EOS 6D m2 váz (is). A felvett videoanyag képmérete 1920x1080 képpont, viszont a részletessége, kvázi a felbontása csak max. 1280x720-nak megfelelő.
A tesztfelvételek jó fényviszonyok mellett, alacsony ISO értéken készültek, L-es Canon obival. (25 és 50 fps esetén is ugyanaz a gyenge részletesség van. Fotózásnál minden rendben van.)
Másnál is ez a helyzet? Ennyit tudhat a váz?
Köszönöm a válaszokat előre is! -
elbandi2
tag
Sziasztok!
Pár hónapja van velem egy 70D, tanulom, ismerkedem a használatával. Első komolyabb Digitális gépem.
Most adódott egy olyan jelenség, hogy pár napja fiam nézegette, próbálgatta, (nem laikus, bár kezdő, Fuji MILC-e van) és ma mikor kézbe vettem a hátsó lcd-n nem mutatja az expozíciós beállításokat. Minden más megy rajta, menü, gyors menü, info, kép visszanézés, live view. Csak az alap expó menü nem látszik. A keresőben megvan minden adat.
Órák óta bújom a menüket, de nem találtam eddig erre vonatkozó beállítást.
Mit nyomhattunk-el? Köszi, és elnézést a láma kérdésért -
válasz
Chosen #42909 üzenetére
Teljesen opcionális, de ha valakinek van az alábbi gépekből és részt venne az összehasonlításban, szóljon nyugodtan. Kb 30 perc meglőni a tesztképeket BP-n (vagy akár máshol), de megkönnyítené az életemet rendkívül, ha ehhez nem kell megvásárolnom az összes vázat.
Ettől függetlenül tervben van bérlés, kölcsönzés, de azt már látom, hogy mindegyikből biztosan nem fogok tudni szerezni -belátható időn belül-.
Amik most a listán vannak, hogy szeretném valamilyen úton-módon 5D II-vel összehasonlítani:
- R5, R6 (mk I) -> Újabb, de még első generácios milcek jobbnak tűnnek színekben, mint a II-esek. Vajon ez igaz-e?
- 5D III, 5D IV -> Vajon ezek is vannak olyan jók, mint az 5D II?
- 70D-90D -> Újabb APS-C DSLR-ek vajon hogy viszonyulnak az 5D II-höz színekben?
- 7D vs 7D II -> Ezekről volt szó nemrég, hogy a régi 7D jó, új 7D II nem annyira, de az 5D II-höz képest milyenek?
- 5D classic, 6D I-II, -> "Film-szerű" képet produkálnak az elmondás alapján, de vajon tényleg?Más márkák:
- Sony A7 II, A7 III, A7 IV -> Sony color science mennyit fejlődött, hol tart most?
- Panasonic S5, S5II, S1RII -> Panasonic color science mennyit fejlődött, hol tart most? -
-
Reggeli mellé:
-
Pityu.
nagyúr
Mindegy egyszer majd akkor valamikor veszek gyárit de most biztos,hogy nem amúgy se fotózok olyan sokat.
-
KTTech
veterán
válasz
Pityu. #42905 üzenetére
Már nem dolgozok vele, csak hobbi jelenleg a fotózás. Amikor dolgoztam (esküvők, PH! újságírás stb.) akkor a 350D/40D/5DmkII-höz voltak utángyártott akkujaim (5-6db minimum a gyárin felül +amik közben elhaltak), de az eredeti gyári minden esetben túlélte az utángyártottakat, azaz többe került a sok utángyártott, mintha vettem volna pár eredetit.
Az új gépekben nem fogod tudni mennyi van még hátra az akkuból, mert nem jelzi a gép (folyamatosan üresnek jelzi), csak gyárival.
Azt elfelejted, hogy az R10 egy MILC, és sokkal gyorsabban fogyasztja az akkut, mint egy dSLR, hiszen valamelyik kijelző biztosan menni fog. Így előbb-utóbb nem lesz elég az egy tartalék
viszont egy PD akkupackkal tölthető házon belül az akku.
-
csacsi77
senior tag
válasz
Pityu. #42905 üzenetére
Teljesen igazad van. Én ettől függetlenül mindenképpen csak gyárit vennék.
Púposodás, kevesebb élettartam, gyorsabban merülés szokott lenni a fő probléma illetve későbbi frissítéseknél működésképtelenség, az akku telítettségének pontatlan kijelzése.
Egy szép új R10-et én biztos csak gyárival etetnék! -
Pityu.
nagyúr
válasz
KTTech #42904 üzenetére
Hát nem tudom a gyári aksik kicsit nagyon túl vannak árazva.Sokakkal beszéltem anno akik utángyártott aksit használnak azt hiszem a patonát azt jónak mondták meg még pár márkát csak azok nem jutnak eszembe.Gondolom te dolgozol as géppel gy megérheti a drága gyári én csak hobbiból fotózok és tényleg csak tartaléknak kell egy második nem csinálok rövid idő alatt több ezer képet.És milyen módon szívtad meg az utángyártott aksikkal?
-
Pityu.
nagyúr
ASz R10-hez nézegettem pót akkumulátrt és találtam egy ilyet jó áron PATONA Premium LP-E17 töltővel.Ezt érdemes megvásárolni? 5700Ft
-
-
válasz
KTTech #42900 üzenetére
"Egyébként akár 0.75FÉ is lehet a blende működéséből adódó expóeltérés (de a zár sem 100%-osan annyi, mint amit kiír és akkor még nem beszéltünk a szenzor erősítőiről - ami az ISO-t adja és minden gépnél mást jelent)."
-> Jó tudni ezeket is, köszi!Egyszerű a teszthez a megoldás: ne használd a rekeszt, hanem teljesen nyitott rekesszel tesztelj.
-> Ez is kicsit komplikáltabb történet, mert nem mindig van erre lehetőségem. Eddig az volt a terv, hogy 2db 50mm-es 1.8 STM obit fogok használni, hogy ne kelljen átrakosgatni folyamatosan és költséghatékony legyen a dolog. Ha ezeket 1.8-on használom, akkor nappal még 1/8000 záridő mellett is kiéghet a kép (feltéve hogy adott váz tud ennyit egyáltalán). Persze ez se megoldhatatlan dolog, létezik ND, stb de az megint egy változó a képletbe és költség. Szóval nem triviális egy fair, reprezentatív és olcsó tesztet összehozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest