Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
"Objektívekkel nincs gondom, talán több van mint kellene."
Elég a háttérmosás? Elég kontrasztos és éles a kép?
"jobb fókusz"
Akkor egy 80D jó választás lehet. A fókusz egyébként az obitól is függ, de valamennyire kevésbé, mint a géptől. Illetve az is segít, ha a gépnek nem f/5.6-on kell fókuszálnia, hanem f/4-en vagy alatta, mert több fény jut az AF szenzorra.
-
PuMbA
titán
Egyszerű a kérdés. Most mi hiányzik a gépedből vagy az obikból, ami kellene a képeidbe illetve megkönnyítené nagyban a fotózást? Ezek mellett azt látom, hogy a 24, a 18-55 és a 18-135 eléggé ugyanazok az obik, szóval lecserélhetnéd ezt mind egy EF-S 17-55 f/2.8-ra és megint sokkal előrébb vagy.
-
zodo
nagyúr
Üdv!
Használtan (55k-ért 33k expo-al) vett 650D-et cserélném.
Objektíveim:
Canon EF-S 24mm 2.8 STM
Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STMNem vagyok profi csak egy lelkes amatőr.
Modernizálás a cél, több kép/sorozat és talán a több fókuszpont végett.
Főként kutyák és sportautók , természetesen a családi összejövetelek és nyaraláson kívül.80D -re gondoltam.
(használtan 190-220k közt láttam)
Jó ötlet vagy felejtős beruházás? -
vihartigris
őstag
válasz
rednifegnar #40494 üzenetére
Feltételezem, hogy zoom objektívnél a gyújtótávolságra gondolsz.
Az az adat kiolvasható. -
rednifegnar
senior tag
hi, sztetek az 5dmk2 tudja valahol (exif? v raw) hogy mekkora volt a targytavolsag amire az obi beallt? mar vegigneztem az exif mezoket de nem igazan lelek ilyet. egyaltalan tudja e barmelyik eos slr vaz ezt, vagy ez nincs bennuk, vagy obi foggo, stb?
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Még mindig obi obi.
Múlt évről olvastam, a Tamron SP 70-210mm f/4 Di VC USD nem volt ajánlott darab Canon 70-200 f4 IS USM ellenében.Változott azóta ez valamit, vagy még mindig a Tap-in dokkoló, otthoni beállítás / Camera kft fizetős szolgáltatás ami segít(?) a megfelelő élességű képek készítésében?
Elég vegyes a kép ebben, Digital picture oldalán rémisztő eredményeket látni f4 IS USM ellenében. -
zümzümm
senior tag
válasz
rednifegnar #40490 üzenetére
Mert szivatos a kettot felvaltva hasznalni?
Nekem pl kenyelmesebb az expo gombos af. Viszont ha ooyan temat fotozok ami statikus vagy tudom higy nem mozdul ki a fokuszsikbol, akkor a hatso af on gombbal fokuszalok es annyiszor komponalok es lovok fotot akarmennyiszer csak akarok, ujra fokuszalas nelkul. -
KTTech
veterán
válasz
Plexicushio #40481 üzenetére
Az én érvem nem hibázik, ez egyszerűen a működési elve.
-
t.imi
addikt
Urak, Tamron SP 70-200mm f2.8 VC Di USD ez a G1 ha nem tévedek, milyen véleménnyel vagytok? Itt árulnak egy kis hibásat. Fényerős is, stabis is.
-
copass
veterán
pro koncertfotósok szinte csak így használják
-
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #40482 üzenetére
Hogy lenne kényelmesebb, ha emiatt legtöbbször két (expó + AF) gombot kellene nyomnom 1db (csak expó) helyett?
Bocs, csak tényleg nem értem.
-
p_adam
addikt
válasz
Plexicushio #40482 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=G1SEv6RLslQ
Nincs jó vagy rossz módszer, mindenkinek más jön be.
Az EOS R vagy EOS RP vázakon a hüvelykujjra szükség van a fókuszpont mozgatáshoz az LCD jobb oldalán, ami sokkal messzebb van, mint egy joystick, tehát egyébként sem praktikus egyáltalán. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #40478 üzenetére
Ja, de én főként AI Servo-t használok
One-shotot kevésbé és így több a plusz munkám, azaz, hogy nyomjam az expó gombot és az AF-et is egyszerre.
-
KTTech
veterán
válasz
Pelican #40474 üzenetére
Ahogy már előttem is írták, a működési elvéből adódóan is pontosabb a oneshot.
Az AI servonál kioldási prioritás van, ami ugye azt jelenti, hogy akkor is ellövi a képet, ha már az adott pillanatban épp nincs fókuszban (pont amiatt, hogy nem végez ellenőrzést). Ennek előnye, hogy bármikor tudsz képet készíteni, max nem lesz éles (open loop).Oneshotnál viszont a fókusz helyességét többször ellenőrzi, mielőtt visszajelzi a találatot (closed loop) . Emiatt azonban a késleltetése nagyobb, és hiába nyomod a kioldó gombot, csak aztán fogja kioldani, ha az ellenőrzés megtörtént, tehát amíg "vadászik" addig nem (bár ez felülbírálható, csak semmi értelme nincs). Kevés fénynél látványos az eltérés a két megközelítés közt.
-
KTTech
veterán
A működési tartomány nincs megadva, milyen objektívekkel van mérve. Egyébként egyértelmű, ha beraksz egy olyan anyagot a fókuszrendszer elé, ami a beeső fény 2/3-át eldobja, akkor az csökkenti a működési tartományt. A MILC-eknél a színszűrő teszi ugyanezt, csak sokkal kisebb mértékben (a szenzor működése pedig ugyanaz a két esetben).
-
PuMbA
titán
válasz
Pelican #40474 üzenetére
"A One Shot AF a működési elvéből következően sohasem lesz olyan pontos, mint a servo"
Pedig a One-Shot-nak kell a pontosabbnak lennie. A One Shot AF a Canon szerint 3-szor csekkolja, hogy helyes-e a fókusz, míg a Servo csak 1-szer vagy egyszer sem, hiszen a Servo-nak már készülnie kell, hogy a következő képkocka miatt is újra fókuszáljon, illetve ha nem sikerül a fókusz, akkor nem fogja újrapróbálni és csak a következő képkockán kapsz éles képet.
-
Pelican
őstag
válasz
KTTech #40472 üzenetére
Pont magadat cáfolod, expó gombot használsz fókuszálásra és átkapcsolod az obit manuálra, hogy ne vigye el a fókuszt az exponálás, miközben a hátsó AF gombbal ezt pont nem kellene csinálnod. Egyes gyorsan mozgó témákat nagyon nehéz hátsó fókuszálás nélkül lefotózni, pont ezért a természetfotósok 99%-a hátsó fókuszt használ.
A One Shot AF a működési elvéből következően sohasem lesz olyan pontos, mint a servo, mert adott off focus obi állásból tippeli meg, hogy hova kellene tekerni a fókuszt az éles képhez. A servo meg ugyanebből az állásból indulva a tippelt helyre érve (ami már azért elég közel van a jóhoz), újra tippel és pontosítja a fókuszt, és így tovább, amíg el nem éri a pontos pozíciót. Tehát akár statikus, akár mozgó téma, mindig ez adja a pontosabb fókuszt. -
KTTech
veterán
válasz
Plexicushio #40469 üzenetére
Nekem kicsit más a tapasztalatom. Az AI servo hajlamos fókuszt téveszteni statikus témánál mivel elkezd vadászni, keresi a mozgást (a fotós mozgása is számít a kalkulációnál sajnos, és épp ez a gond).
A dSLR-eknél ráadásul eléggé függ attól a pontossága, hogy melyik fókuszpont aktív - bár ott a One Shot is tud kellemetlen meglepetést okozni - pl. az 5DmkII-n gyakorlatilag a 9-ből egyetlen AF pont volt használható, az pedig a középső volt, az AI servo találati aránya pedig olyan 15-20% közé esett. Persze sokat fejlődött az AI servo, de azért elég nagy arányú tévesztés van még mindig.
Mondjuk nálam, ha egy adott, kiszámítható pillanatot akartam elkapni (jellemzően sporteseménynél egy adott ponton áthaladó ember/jármű), akkor szinte mindig MF-nél vagy "rögzített" AF-nél maradtam (One Shot-al beállít, majd obi MF-re kapcsol - mivel így nem csak egy kép erejéig marad ott). Ez esetben volt a legnagyobb esély a megörökítésre, mert nem kell megvárni az AF késleltetését.
Az RP-nél is kénytelen voltam már többször is ehhez folyamodni, pedig az AF pontossága, sebessége messzire felülmúlja a korábbi gépeimét - a low light AF pedig bármelyik dSLR-ét, tekintve, hogy -5FÉ-nél még működik és pontos (pl. az 5DmkIV -3FÉ-ig dolgozik - a féligáteresztő tükör egyik hátránya a fényveszteség, hiszen 70/30-asként működik: a bejövő fény 70%-a a keresőbe, 30% a fókuszmodulra megy) - de a tenger vízszintjére a horizonton ne akarjon az ember fókuszt állítani a gép vízszintes állásában, mert az nem fog sikerülni... hiába, a kereszt alakú (főleg a "csillag" alakú, dupla kereszt ami jellemzően a középső) AF pontoknak is van előnye... bár egy pici komponálással megoldható volt a dolog -
KTTech
veterán
válasz
Plexicushio #40470 üzenetére
Ha a pillanat hevében lősz, az átkomponálásra sincs idő... tudom, mert esküvőztem eleget
és ott azért elég sok elkapott pillanatra van szükség. Olyankor egy a lényeg: a téma fókuszban legyen (a többit meg megoldja a crop tool a Lightroomban vagy a tetszőleges képszerkesztőben)...
-
Plexicushio
senior tag
-
Plexicushio
senior tag
válasz
KTTech #40465 üzenetére
"One Shot almost all the time (jóval pontosabb, főleg, ha statikus témáról vagy portré jellegűről van szó"
Azért mert:
When confirming focus is critical and the subject is static.
Again from Chuck Westfall:
AI Servo AF allows photographers to release the shutter at will, regardless of whether focusing has been completed or not. This is intentional, in order to allow the photographer to prioritize capturing the peak moment regardless of focusing status. The trade-off is the fact that there is no guarantee that the focus will be sharp on a stationary subject in AI Servo AF, especially during handheld photography at close range with shallow depth of field. Under these specific conditions (one more time for emphasis, I am saying Stationary Subject, handheld photography at close range with shallow depth of field), One-Shot AF is a more reliable focusing method because it locks focus while AI Servo does not.Egyébként pedig:
The following statements are true of all of Canon's current EOS lineup, and pretty much any model released in the past 10 years:
- In all but very dim lighting conditions AI Servo and One Shot are equally accurate.
- All other settings being the same in both cases, the camera focuses on the same exact thing in both AF modes.
- Single points are the same size with AI Servo or One Shot.
- Expanded points are the same size with AI Servo or One Shot.
- AF areas are the same size with AI Servo or One Shot.
- Automatic point selection works exactly the same way with AI Servo or One Shot.
- The only difference between AI Servo and One Shot other than those referenced above is that AI Servo continues to track the subject in the way that it has been instructed until the shutter is released (picture is taken) while One Shot stops tracking and holds the same focus distance between the time it confirms AF has been achieved in the way that it has been instructed until the shutter is released (picture is taken).
(Chuck Westfall, the head of Canon USA's Professional Client Relations Division and former Canon Technical Advisor) -
KTTech
veterán
válasz
Plexicushio #40467 üzenetére
Hát, én eleve odarakom az AF pontot ahova szeretnék fókuszálni, így nem kell átkomponálni. Erre pl. kitűnő a hátsó LCD-m tapipadként használva - touch and drag -, miközben nézem a keresőt (vagy ha az LCD-t használom, egyszerűen megérintem azt, ahova fókuszálni akarok, egyet csak eltalálok a 4779 AF pont közül...). A gép orientációjához pedig hozzárendeltem a kedvenc AF pont helyeimet, szóval gyorsan tudok váltani, ha kell.
-
Plexicushio
senior tag
... hát... ez egy "sportfotóstól" kb. minimum eretnekség
Amit írtam, az pont azt érzékeltetné, miért NEM csak ízlés kérdése, igen, keményen korlátoz az expo-n lévő af funkció, nem flexibilis. Más világ, (újra)komponálás, sebesség szempontjából is.
Kedvenced még rendesen is bemutatja.
-
KTTech
veterán
válasz
Plexicushio #40462 üzenetére
Nálam az AI Servo igen ritkán van aktiválva... One Shot almost all the time (jóval pontosabb, főleg, ha statikus témáról vagy portré jellegűről van szó, sportban nem ördögtől való az MF sem, kisebb a kioldási késedelem), és persze egy gomb (kioldó), mert a fene vacakoljon két gomb nyomogatásával... de ez egyéni ízlés kérdése.
-
zümzümm
senior tag
A segédpontokat még majd kipróbálom.
Azzal tisztában vagyok hogy mire való a Onshot Ai servo és Ai focus, illetve hogy mik a különbségek.
De én inkább arra a dologra vagyok kiváncsi, hogy ikont ajánlatos kiválasztani statikus és mozgó témánál. A váz menüjében van külön egy ilyen menüpont, ahol finomhangolni lehet az AF-t.
AF menü, 1. lapfül -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #40462 üzenetére
Valószínűleg ez egyéni ízlés kérdése. Én inkább egy gombot szeretek nyomni (expó), mint kettőt (expó + AF).
-
Plexicushio
senior tag
AI Servo all the time!
Gyerekek, BackButton AF!
Pár hete van meg még csak az első vázam, de kb. 3 percig ha volt az exponáló gombhoz rendelve az autófókuszom.
AI Servo-n maradhat, aztán felengedi a BBAF gombot az af lockhoz ha úgy kívánja. Vissza nem térnék bohóckodni az expó gombra a fókusszal. -
PuMbA
titán
válasz
zümzümm #40459 üzenetére
"A fókusz módot melyik beállításra javasolt állítani statikus és mozgó téma esetében?"
Statikusra One Shot, mozgóra AI Servo. Ha kevés statikus és sok mozgó váltakozik, akkor maradhat AI Servo-n.
"Lehet az is baj volt hogy csak a középső fókuszpontot használtam?"
Igen, az baj lehet. Tegyél mellé segédpontokat.
-
t.imi
addikt
válasz
KTTech #40454 üzenetére
Egyszer elérek én is májmenüig. Majd egy hét volt mire az első expoig eljutottam időhiány miatt.
Ilyen szempontból tök másképp viselkedik mint a G9. Szerintem. 14-140 rekesz értékben ugyanaz.
Már sínen vagyunk, lassan csak összebarátkozunk. Ahány ház annyi szokás végülis. -
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
A fókusz módot melyik beállításra javasolt állítani statikus és mozgó téma esetében? Most nem is arra gondolok, hogy Oneshot vagy Aifocus/Aiservo, hanem a váz AF menüjében melyiket?
Nekem a "Jégkorcsolya" van kiválasztva, csak az a fura, hogy 5DIIIal gyorsabbnak éreztem az AF-et Oneshotban. 5DIV esetében pedig mintha egy pillanattal később találná meg a fókuszt statikus témánál.
A másik pedig, a svenkelés. Próbáltam Aiservoval és Aifocussal is, de egyszerűen nem tudta lekövetni a mozgó témát(autót). Pedig nem ment gyorsan, kb 50km/h-val. Lehet az is baj volt hogy csak a középső fókuszpontot használtam?
Viszont Oneshotban 10ből 7 svenkelés már sikerült, csak a középső fókuszponttal is.Szóval mire érdemes állítani statikus témánál, hogy egy 5DIV-el olyan gyors legyen az AF mint az 5DIII-al?
Illetve mozgó témánál mire érdemes állítani, hogy Aiservoval vagy Aifocusal is tudjak sikeresen svenkelni ahogy Oneshotban. Mert hát ugye elméletileg nem Oneshot-t kéne használni svenkellshez. -
PuMbA
titán
Éne: Ha valaki vadi újat akar és van pénze, akkor jó vétel lehet
MILC-eknél azért van versenytársa ilyen árban.
-
Éne
tag
válasz
Plexicushio #40455 üzenetére
Miért nem?
Van valami hibája, hiányossága a többiekhez képest vagy az ismert "használtan érdemes akár régebbi modelleket is venni" ok miatt? -
vlevi
nagyúr
Mintha lett volna szó 80D-ről a napokban.
Nem tudom, mennyire számít jó akciónak, de a MM webshopban 323eFt a 80D váz. -
PuMbA
titán
válasz
Plexicushio #40437 üzenetére
Sose állítottam még el a fénymérési módot. Még a menü felett se álltam meg
Nagyon kevés esetben tudom elképzelni, hogy kéne.
-
*Ropi*
félisten
válasz
_seth_ #40443 üzenetére
Az 5D3-akhoz van WFT markolat Gigabites LAN csatlakozással.
-
*Ropi*
félisten
válasz
zümzümm #40442 üzenetére
Szerintem engedd el, mert nem ér annyit.
A gépet nem hallgatni kell, hanem használni.
Van az a régi vicc, hogy Móriczkát hazaküldik az iskolából, az ellenőrzőjében bejegyzéssel:
- Gyermeke rossz szagúan jelent meg az iskolában, kérem megfürdetni!
Mire a szülő válasza:
- A gyermeket nem szagolni kell, hanem tanítani!
-
_seth_
veterán
válasz
Donki Hóte #40438 üzenetére
Más a felhasználási terület, a pici váz hobbi, családi képekhez van, a másik kettő munkára, 50 jpg képet átküldeni hasznos, de két vázról 800-1000 raw képet már kevésbé, ebből az okból nem volt hasznos a 70D-n, na persze az 5d3-ak alapból nem is tudnak ilyet.
-
zümzümm
senior tag
válasz
*Ropi* #40436 üzenetére
Nem boltban, hanem kereskedőtől vettem, szóval gyári gari nincsen rá, csak érdekelt volna hogy erre van-e gari úgy egyébként, hogy tudjak a kereskedő felé érvelni.
Attól félek, hogy nem is az ajtó van elszabva, hanem a váz azon része ahol az ajtó rögzül. Szóval a problémát az adja, hogy ajtó, a rögzítő tengelye mentén, kinyitott állapotban egy lehelletnyit fel le mozog. De ez 1 mm sincs, talán 0,5mm sincs. Csukott állapotban kb 0,1-0,2mm lehet a mozgása, de ez épp elég ahhoz hogy hangot adjon ki amikor fogást váltok. Ugye a tenyeremmel pont ott a jobb alsó sarkánál "nyomom" a vázat ahol az ajtó is van, és ahogy fogást váltok vagy elveszem a kezem, akkor adja ki azt a bosszantó hangot. A régi műanyag borítású nyomógombos mobilok adtak ki anno ilyen hangot amikor az ember a markában megszorította és az illesztékeknél nyekeregtek.Az ajtó cseréhez nagyon meg kell bontani a vázat? Ha nagyon szét kell szedni, nem tudom bevállalnám e. Plusz tartok tőle hogy összekaristolják nekem a vázat és az LCD-t.
-
KTTech
veterán
Azért csinálja, mert az automatikus záridőnél (amit az Auto ISO-nál figyelembe vesz) nem állítottad be, hogy milyen prioritásra dolgozzon (min. shutter speed).
Alaphelyzetben a reciprokszabályt veszi figyelembe. Lefele és felfele módosításnál minden egyes lépcső 1FÉ-nek felel meg.
-
t.imi
addikt
Akkor jó, eddig minden vázat így használtam. Spot kivételes esetekben, minden másra elég volt a kiértékelő. Holnap kipróbálom a manuál módot. Nem ráfogni szeretném szegényre, megérteni
Itt kezdtem el értetlenkedni napsütésben. EXIF rajta -
-
PuMbA
titán
"Fénymérés kiértékelő mérésen volt, most középre súlyozva használom"
Kiértékelőn érdemes használni mindig, még a kamerák hivatalos leírása szerint is, hiszen az működik a legjobban az esetek 99%-ában
Ha középen van a fókuszpontod, akkor úgyis középre fogja súlyozni kiértékelőn is.
"Manuál módot kihagynám, nem vagyok akkora spiller,"
Manuál módban ugyanúgy jelzi a gép, hogy mennyire vagy a helyes expótól egy nyíl segítségével az expó kompenzációs kijelzésen, szóval előre beállítod gyerek nélkül, hogy milyen záridőt és rekeszt akarsz és nem lesz gond, ha közbe nem változnak gyökeresen a fényviszonyok. Így már nem foghatod a gépre, hogy miért választott ilyen vagy olyan értékeket
-
t.imi
addikt
Fénymérés kiértékelő mérésen volt, most középre súlyozva használom. Úgy tűnik, sok vizet nem zavar, néhány százalék a különbség ISO-ban. Manuál módot kihagynám, nem vagyok akkora spiller, gyereket meg nem ültethetem játék közben, hogy várj, míg beállítom.
1/640 s f/5,6 300 mm iso 5000 vs 1/125 s f/5,6 300 mm iso 500. Rekesz ill zár előválasztásban.
Ez a 70-300 sosem volt nagy szám nálunk, 750d-n szívás a back fókusz miatt, feleségem RP-n meglepően jókat produkál vele. MILC-en már nem gond ez. 90d-n úgy látom nincs gond a fókuszsíkkal, vagy nem számottevő. LVF-en azért nem olyan pontos, mint élő nézetben.iTR AF első percben kikapcsolva, erről olvastam mekkora szívás volt sportfotózásnál is.
LV-ben teljesen más záridő és ISO-val dolgozik a váz.
Tuti user error + tudás hiánya, nekem érthetetlen mi a lényeg az 1/30-1/80 záridőben fényes területen? Ekkor 400 alatt van az iso.
Pana lehet hülye-biztos gép, vagy teljesen másként számolja ezeket az értékeket. Télen, felhő hegyek/szürkeség, 100-300 ablakon keresztül madáretető 1/200 s f/5,6 300 mm ISO 3200 emiatt nem értem az egészet. Ok, sok mindent nem értek.(#40433) copass köszönőm!
-
copass
veterán
-
PuMbA
titán
Stabilizátorral használj manuál módot Auto ISO-val vagy záridő prioritást és akkor elkerülöd, hogy a gép az 1/gyújtótávot használja minimum záridőnek. Továbbá 90D-n az Egyedi funkcióknál a C.Fn II Autofocus menüben érdemes kikapcsolni az iTR AF-et is, mert több pontos fókuszálásnál elkezd arcokat keresni és össze-vissza fókuszál.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Próbálgatom a 90d-t.Először 18-135 és egyes 70-300 is usm-el. ISO-t autoban hagytam, de állandóan felteszi a plafonra, záridő is túl magasnak tűnik, 300 fölött tartaná. Mindez rekeszprioritásban egyelőre.
Pl f5.6, 300mm f5.6-on, gyerek világosbarna haja a napon, ISO 800 és 1250 között.
18-135-el már megelégszik 160 környéki ISO -val 5.6-on.
A 135-ös 18-on árnyékban lévő témára -egyébként verőfényes napsütés- 1/80, ISO 160, 135-ön 1/250 ISO 1600 ugyanoda.
Gyerek fák alatt, rózsaszín felső, ISO 3200, máskor szintén fák alatt ~1000. Egyik kép majd ki van égve, másik sötét.1.1.1 firmware van fent, visszaállítást nem csináltam frissítés után.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40427 üzenetére
Lehet, de nem kapsz 4K felbontást HDMI-n
Az olcsóbb gépek még FullHD-t se tudnak.
-
Szilágyi84
senior tag
4K tv-re márkátlan HDMI mini HDMI 2-3 ezres kábellel lehet nyugodtan a gépről nagyban nézni az elkészült fotókat? Köszönöm
-
zümzümm
senior tag
5DIV tulajoktol kerdeznem, hogy nektek nem mozog minimalisan a memoriakartya nyilas ajtaja? Egy icipicit nekem mozog, es amikor fogast valtok, akkor a pici mozgasa miatt kis nyekergest hallok, ami tokre idegesito nekem.
Az 5DIII ajtaja tiszta beton volt, kicsit sem mozgott nyekergett fogasvaltas kozben. -
PuMbA
titán
Nem igazán vetettem össze. Azt tudom, hogy nem állnék neki esti városképet csinálni 3 fényérték alexpóval ISO 100-on, mint a 80D-vel. Kis részletességet is vesztettem a 24 -> 20 megapixellel. Aki főként tájképezik, portrézik, annak nem ez a best buy gép :) Sportfotókor ISO 800-1000 felett viszont már kevesebb a zaj, mint a 80D-n...
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40418 üzenetére
Hobbi célra tanulgatni semmi baj vele, de amint kicsit több kell, már adhatod is el, mert valójában a 77D egy belépő váz, nem középkat
A 80D már közép kategória. 77D -> 80D -> 7D Mark II utat jártam be. A 77D volt ezek közül a legrosszabb vétel, mert plusz húszezerért vehettem volna 80D-t, ami aprópénz a teljes árhoz képest.
77D hátránya a 80D-hez képest, hogy az akksi érezhetően gyengébb, építési minőség gyengébb (minimális por és cseppállóság), nincs obi-váz kalibráció, nincs multi-expó. A keresőben a kép széleit nem látod, tehát az elkészült fotón olyan dolgok lesznek rajta, amiket nem láttál. Nincs 1/8000 záridő.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40411 üzenetére
A 80D egy sokkal jobb gép, mint a 77D és alig drágább :) Nagy hiba volt 77D-t vennem.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
*Ropi* #40410 üzenetére
Az atx-i-ről még nem sok cikket láttam.
Érdekes, hogy a DX I és II esetében (ha volt mindkettő) többen inkább a régebbire szavaztak (pl. élesség miatt). Persze ez talán szubjektív, mint reprezentatív vélemény.
Azért az ár sem mellékes teljesen: kb. 1x < 2x < 3x az arány a CF felé haladva.... -
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40411 üzenetére
A középső AF pontját próbáljátok ki fényerősebb (F2.8, vagy jobb) objektívvel, hogy pontos-e!
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
*Ropi* #40409 üzenetére
Az a helyzet hogy nem értünk hozzá mivel első gép lesz számunkra nem kevés pénzből és ezért érdeklődők. Papír számla garancia rendben és elvileg hibátlan dobozos magyar boltból és adásvételi szerződéssel adná 77D. Amit furcsának tartunk hogy egy másik gép miatt eladó ami 80D 3 hónap után de ezek között szinte alig van különbség. Szerintem hamár vált az ember akkor komolyabb indokolná . Köszönöm a tanácsokat.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40405 üzenetére
Azok is le vannak ott (lejjebb) írva.
-
AttyVin
aktív tag
A három közül vajon melyiket?
Tokina AT-X PRO 11-16 / 2,8 DX ("olcsóbb" használt, de régi)
Tokina AT-X PRO 11-16 / 2,8 DX II (nemrég kifutott, drágább használt)
Tokina atx-i 11-16 / 2,8 CF (új, "gyári", legdrágább)Lennének ajánlatok, de dönteni kell...
Köszönettel.
-
PuMbA
titán
válasz
Szilágyi84 #40403 üzenetére
Ha garanciás, akkor miért figyelnél bármire is? Ha használod fél évig és közben nem jössz rá, hogy hibás, akkor az a gép tuti nem hibás
-
*Ropi*
félisten
válasz
Szilágyi84 #40403 üzenetére
Fent, a topik összefoglalójában megtalálod.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok használt gép vásárlásnál mire kell figyelni? Ez lenne az első komolyabb gép és talán lenne egy garanciás fél éves 1800 exposzamú. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest