Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz
daninet #38597 üzenetére
építési minőség nem mindegy.pölö egy 5dm2 vs 6D között is van kb 10 deka minusz és érezhető a különbség.
épület,beltér fotózás külön művészet. sok trükk van és mocsok sok utómunka!
mert igazából hótmindegy milyen vázat használsz, ha van hozzá rendes nagylátó meg mondjuk egy tilt-shift obi, mondjuk ezért kell a fullframe inkább. -
daninet
veterán
válasz
Terapeuta #38598 üzenetére
nem fotós túra lesz, asszonnyal bejárjuk délkelet-ázsiát. De nem is merül ki a gép funkciója ennyiben. Kell majd később is. Rendeltem egy kényelmes félvállas gyors-lövöldöző pántot hozzá
rengeteget fotóztam kutyákat régebben amire a 600d kevés volt mikor gyorsan szaladtak, ezt szeretném majd folytatni. Illetve munkához néha interiort is fotózok majd mint ahogy fentebb említettem.
pl1 pl2 pl3 pl4 pl5megrendeltem végül a 6d II-t, pár óra múlva itt van. Lezártam magamban a kétségeket
-
Terapeuta
őstag
válasz
*Ropi* #38590 üzenetére
"Mobillal is lehet állejtős képeket csinálni, ha tudja az ember, hogy mit, miért és hogyan csináljon"
Nem is értem, akkor miért nem mobillal fényképezik...kicsi is, cserélgetni sem kell semmit, könnyű....
(#38591) daninet : a linkelt videóból melyik kép tetszett? Illetve, hogy tervezed, utad során mennyi asszisztenciád lesz a kép készítéséhez?
Esetleg kifejezett fotós túra lesz?Amúgy eredeti kérdésedre: ha tényleg az utazás a lényeg, én is a praktikusságot venném előtérbe. Ha nem ugró szarvasokat akarsz vaksötétben lövöldözni, én szinte biztosan felvetném Neked az m4/3-at. A full frame szerintem nyűgösebb, ha csak általános dologra használnád (asszisztencia nélkül).
-
daninet
veterán
válasz
copass #38595 üzenetére
elmentem a plázába, megemeltem a sony a7III-at kitobival, nehezebb és majdnem nagyobb is volt mint a 6d mkII a 28-70mm-el
Az a gond, hogy onnantól, hogy akarsz egy zoom obit, meg egy telét bachatod a dolgot, akkor tényleg jobb a mobil és hagyni a francba
amugy gondolkoztam elég sokat mi lesz az életpályája egy jobb gépnek. Sokszor mikor kész a meló kellene pár referencia fotó belsőről, külsőről és főleg interior elég gatya telóval a minden fix miatt. Kint még arrébb tudsz menni, bent a sarokban már nem nagyon
Ezt én fotóztam annó 600d-vel meg a kitobival állványról
Sztm legtöbb építész iroda pont ez miatt nem rak fel portfólióba saját fotókat csak rendert, nincs ki megcsinálja, amit ők hoznak össze kicsit gyengék.
Bár összességében ez is kicsit önámítás, nem biztos h tervezni fogok, építkezésre meg ilyen minek -
copass
veterán
válasz
daninet #38587 üzenetére
nehéz lesz a motyó, ennyi a probléma csak utazásnál.
váz+obi 2 kiló. viszel még egy obit akkor már ott vagy hogy 3 kilót cígölsz.
meg dslr-t túristázásra ágyúval verébre...egy milc mittomén egy sony A6000 is kiváló képeket lő neked a kitobijával, ha veszel hozzá egy igényesebb fényerőst akkor meg rendben van minden vele! -
daninet
veterán
válasz
randras_83 #38592 üzenetére
még nem rendeltem semmit. Viszont a 6d mkII 1600 dodóért azzal az L obival elég jó deal, ahogy nézegettem RP most drágábban jönne ki.
De sztm akkor marad a 6d -
randras_83
addikt
válasz
daninet #38587 üzenetére
Mik a szempontok? Nekem spec tetszett a R és a 6D MKII-is, az RP sem rossz váz.
Mondjuk ha már megrendelted a 6d-t akkor mindegy is. tény, hogy a milcek helytakarékosabbak, nincs AF nyűg, mondjuk az RP akksi ideje vicces, meg hogy az akksifedél alatt van az SD kártya.Itt van egy RP-s kép az egyik tapis napról.
-
daninet
veterán
válasz
*Ropi* #38590 üzenetére
Igen, egy játék fényképezóvel is lehet profi képeket csinálni. Mégis itt vagyunk mindannyian egy dslr topikban.
Évekig fotóztam dslr géppel, belekattintottam harminc valahányezer képet. Szeretnék egy full frame gépet, szerencsére megengedthetem jelenleg magamnak.
A kérdésem a #38587-ben továbbra is áll. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Canon EOS 1100D vázhoz érdemes IS USM-es objektíveket vásárolni, vagy felesleges? Úgy értem, hogy a váz adottságai miatt nem tudom kihasználni az objektív adta lehetőségeket.
-
daninet
veterán
Sziasztok
Egy nagy utazásra készülök és vennem kell a héten egy jó gépet, hogy maradjon valami emlék. Tavaly egy utazásom során végigfotóztam mobillal, jó-jó... De valami hiányzik belőle, érdektelenek a képek, keveset fotóztam stb. Kell a gép. Régen volt egy 600d-m és azóta azokat a képeket nézegetem.
Sajnos az eos RP-t még nem láttam helyi boltban csak az R-t, igy a 6d mkII mellett döntöttem. Külföldi rendelés most nem fér bele az időbe.
Mennyire szar döntés ez most a mirrorless előretörésének fényében?
Gondolkoztam a sony a7III-on, de az 2000usd egy kit obival, míg a 6d mk2-t meg tudom venni 1600usd-ért 24-70 L obival és még belefér a költségbe mellé a 70-300 usm is plusz mindenféle kiegészítő ami kell.
Van esetleg jobb deal full frame téren?
(a fenti árak nem magyarországiak) -
80hun
addikt
válasz
korcsillio #38585 üzenetére
Értelek.
Akkor marad az új 37e-ért. -
80hun
addikt
válasz
korcsillio #38579 üzenetére
Miért nem érdemes használtat venni.
28-30e használtan és 37e újonan.
Vagy 7-9e ft már nem is pénz? -
Doki16
addikt
válasz
Vedd meg a STM-t újonnan, vagy várj egy jó árú használtra. Nem fogsz benne csalódni. Nem érdemes kísérletezni. Ugyanezt a vonalat jártam végig mint amit most te. Először néztem a yongnuo 50mm-t utána a 2-es Canon-t és végül csak az STM nyert ár rétékben
-
copass
veterán
válasz
40k újonnan pénzvisszatérítéssel...
használtan se lehet vele melléfogni nagyon, elődje rosszabb volt.
yn obi felejtős a II klónja gyakorlatila, de borzadályosra sikerült. -
randras_83
addikt
válasz
Az 50 stm filléres és sokkal jobb mint a yn
-
Doki16
addikt
válasz
korcsillio #38577 üzenetére
Annyival nem olcsóbb, hogy megerje megvenni a Canon helyett. A kettes verziós canon 50 mm-nek a másolt verziója. Attól valamivel rosszabb. Jó pár összehasonlítós videót találsz a neten róla. Szerezz valahonnan egy stm verzióst. Nem fogod megbánni
-
tm5
tag
Sziasztok,
gondolkodom azon, hogy lecserélem a Canon 700D vázamat 77D-re. Jelenleg a 18-135 IS STM objektívvel használom.
A kérdésem az lenne, érdemes-e az objektívet is cserélnem a 18-135 IS USM-re vagy nem? Nem igazán találtam a neten semmit arról, hogy az USM miben jobb.
Amúgy, amit a 77D-hez adnak USM obi, az az, amit a 80D-hez adnak?Köszi.
-
Doki16
addikt
700D-t érdemes lecserelni egy 750D-re ha csak mondjuk 20-at kell rafizetnem? Adódott egy ilyen lehetőség csak azért kérdem
-
PuMbA
titán
válasz
korcsillio #38567 üzenetére
A 85-ösnek nagyobb a kromatikus aberrációja, mint az 50-esnek és a kép közepén is jelen van. Hasonlítsd össze a the digital picture.com-on a Lens Image Quality eszközzel 7D Mark II géppel
-
*Ropi*
félisten
válasz
Donki Hóte #38565 üzenetére
Pedig az összefoglalóban már régebben írtam róluk, a lebutított vakupapucsuk kapcsán.
-
PuMbA
titán
válasz
Donki Hóte #38565 üzenetére
Ausztrál 4000D. Ezen az oldalon mindent eladnak, ami leesett a kamionról vagy valami lett vele
-
Nem is hallottam még Canon 3000D gépről
Meg 1500D-ről sem
-
xy2003
tag
válasz
dzsavitcu #38557 üzenetére
február 11.én rendeltem és 19.én indult el,közben kétszer is küldtek mélt,hogy bocs lassan indulni fog(már kezdtem gyanakodni,hogy annyi
).
26.án érkezett meg a csomag.viszont az árakat nem igazán értem,van ami majdnem fele annyi mint itthon van ami meg pár %kal olcsóbb csak.
-
p_adam
addikt
válasz
dzsavitcu #38557 üzenetére
Nekem ugyanez történt, nyolc napig semmi (csak valami sablon üzenet volt a válasz) viszont amikor már ott voltam, hogy PayPal-on döntésre viszem a dolgot (ezt azután lehet, ha nem reagálnak arra sem, ha ügyet nyitsz) utána meg elindították és 3 nap alatt pikk-pakk meg is érkezett, ki érti ezt..úgyhogy végül nem írtam rólunk negatívat a Trustpilot-on, mert csak itt volt a legolcsóbb, szerintem nem 100% új bontatlan a termék(nem tudom hogy még hőbörögjek-e az enyhén sérült, bontott csomagoláson), de maga az objektív teljesen annak néz ki (hallottam olyat, hogy valaki belül pár porszemmel kapta meg, nekem 2/2 jó volt, és gyakorlatban egyébként se számít)
-
xy2003
tag
válasz
korcsillio #38553 üzenetére
index canon adok-veszek topikba szokott lenni 30 alatt,múlthéten is 26ér volt vagy 220voltnál 30ért szokták adni a használtat.
dec óta egyszer láttam újat 30ért a téli pénzvisszatérítési akcióban. -
dzsavitcu
csendes tag
"A wiccczet félretéve: az a támogatás nélküli, OEM verzió."
Érdemes ilyet venni, mert olcsóbb? Ez azt jelenti, hogy nem jön több frissítés az optikára? vagy valamit még befolyásol? -
dzsavitcu
csendes tag
válasz
bbsofficial #38550 üzenetére
Sztem a csomagolás, egyik fehér dobozban a másik fekete dobozban lehet. TIPP
Valaki rendelt már amúgy eglobalcentral-ről? Én rosszakat hallottam róla, nem jött meg és nem kapta vissza a pénzét, vagy megjött 2-3 hónap múlva.
-
PuMbA
titán
A legtöbben 0 kiszállóval akar túladni rajta, na de ilyen nincs. Amint kijöttél a boltból -20%. Manapság rosszabb árazások vannak használt cikkeknél, mint 10 éve.
-
Doki16
addikt
válasz
korcsillio #38553 üzenetére
Akkor igen. Nem is értem ezeket az árakat. Nevetségesen sokat elkernek érte. Nekem is nagyjából fél évembe került mire letudtam vadászni egy 50 STM-et 24-ert használtan számlával.
Ha csak pár ezer lenne az új és a használt között akkor egyértelműen a boltból venném. -
korcsillio
addikt
Használtan 30alatt nem tudok venni stm-et
Jobban meg éri 37-ért az új,garis? -
*Ropi*
félisten
válasz
A "white box" verzióért egy hófehérkének öltözött, nehézsúlyú boxolóval kell megküzdened 12 menetben: ha állva maradsz, viheted az üveget.
A wiccczet félretéve: az a támogatás nélküli, OEM verzió.
-
Doki16
addikt
válasz
Az objektív semmiben. Szerintem csak a csomagolásban tér el. Még az egyiknél azt írja, hogy van első hátsó kupak.
-
copass
veterán
válasz
Doki16 #38543 üzenetére
sigma art 1.4 50 mm
olyan rajza van hogy rotty és 250k-ért az nem pénz érte. engem csak az 1 kilója zavar... -
Doki16
addikt
Köszi a választ mindkettőtöknek.
Én csak egyszer használtam, de sötét szobában. Ott jó volt
Csak azért bátorkodtam az 1,4-et mondani, mert van egy hivatásos fotós ismerősöm és ő az 50 1,4-re esküszik. Hittem neki természetesen. Több éve fotóz esküvőket és portrékat. Azt mondta olyat vegyek, de inkább a 1,8 stm mellett döntöttem. Nem bántam meg. Nem értettem én sem, hogy miért húzta le ezt a kis ötvenest(#38541) korcsillio: Ohh értem, akkor a manuálozás részén már túl vagy. Mi a bajod a Pentaconnal? Én Canon 50 mellett a mai napig használom a Helios 44-et.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Doki16 #38539 üzenetére
en is azt mondom hogy az 50/1.4-et nem erdemes megvenni. foleg akkor nem ha van mar egy 50/1.8-as. az 1.4-es nem valami jo obi, rekeszelni is kell (akkor meg mar ott az 1.8) ellenben nehez. az enyimen bun rosszul jar a fokoszgyuru, nem tom masoknal milyen mert meg nem volt kezemben masik, de az enyem egyenetlenul jar, se tisztitas se zsirzas nem segitett rajta. igazabol mar reg eladtam volna, csak a lanyom hasznalja igy nem akartam elrontani a lelkesedeset.
-
Doki16
addikt
válasz
korcsillio #38537 üzenetére
Szerintem jól járnál kezdésnek egy 50 f1.8 STM-el. Nekem van egy és nagyon szeretem. 700D vázon jó gyors és pontos. 2.8 körül már jól tudod használni és szerintem szebb a bokeh mint a 2-es verzión. Aztán meg ha komolyan gondolod akkor beruházol egy Canon EF 50mm f/1.4 USM-re.
Lehet hülyén hangzik, de én egy Helios 44-2-vel kezdtem el fotózni az elején. Baromi olcsó és nagyon sok mindent meg tudsz vele tanulni. Potréra is tökéletes és egyedi a bokeh rajta aminek meg van a hangulata.
-
PuMbA
titán
válasz
Doki16 #38536 üzenetére
Persze, kérdés, hogy kell-e autofókusz, de úgy látom, hogy portréra kell, szóval igen
(#38537) korcsillio: Az autofókusz és a stabilizátor hiánya miatt nem
100mm fölött már egyre jobban számít a stabilizátor, hiszen nem kell 1/320-ban, hanem tudsz 1/80-ban is fotózni, ami kétszer-háromszor több fény, azaz sokkal jobb képminőséget kapsz. Én mindenképp a mai Canon választékból vennék objektívet csak.
-
PuMbA
titán
válasz
dzsavitcu #38531 üzenetére
"Milyen weboldalakat érdemes nézni, ahol ilyen jó áron lehet kapni objektívet?
Fotoplus, 220 Volt, Media Markt
Én csak hivatalos helyről szoktam venni, ha újat veszek.
(#38534) korcsillio: Pár cikket megnézve az autofókusza miatt írnak problémát, de Sigma az ilyen. Sigma, Tamron objektívek között csak az újak vannak közel egy Canon objektívhez, a régiek látványosan rosszabbak.
-
korcsillio
addikt
SIGMA 105mm f/2.8 EX DG Macro jó objektív?
-
PuMbA
titán
válasz
dzsavitcu #38532 üzenetére
thedigitalpicture.com-on nagyon sok objekítvnek a képe fent van
Amire figyelni kell, hogy ugyanazon a gépen kell az objektíveket összehasonlítani, néhol pedig nem nézték meg több gépen, így ott nem lehetséges.
-
dzsavitcu
csendes tag
"Nem
50mm-ig a 17-85 az rosszabb képminőséget ad, mint a 18-55, szóval ez nem csere, mert nem tudod kiváltani vele a 18-55-öt. Visszalépés."
Ezen infókat ti honnan tudjátok? Ezeket mind kitapasztaltátok? vagy más fórumokon olvastátok?
Szeretnék én is tapasztaltabb lenni ilyen téren -
dzsavitcu
csendes tag
válasz
korcsillio #38530 üzenetére
"Tavaly előtt 25k-ért vettem új STM verziót karácsonykor akcióban, szóval vannak jó árak, de nem mindig."
Milyen weboldalakat érdemes nézni, ahol ilyen jó áron lehet kapni objektívet? -
PuMbA
titán
válasz
korcsillio #38528 üzenetére
Tanulni bármivel tudsz, de azért az elkészült kép is lényeg. Ha nem talál fókuszt az obi, akkor mindegy, hogy milyen tudásod van.
"ugye itt mindent teljesen manuálisan kell beállítani"
Profi fotósok is ritkábban használnak M módot, inkább Av vagy Tv
Azért annyira nem bonyolult, inkább az utómunka több. Mivel még az STM is szokott fókuszt téveszteni az olcsósága miatt, ezért nem biztos, hogy a II-es annyira jó vétel. Tavaly előtt 25k-ért vettem új STM verziót karácsonykor akcióban, szóval vannak jó árak, de nem mindig.
-
korcsillio
addikt
Nem videózok soha,nekem kizárólag (amatőr) fotózásra kellene,tanulni vele a portré fotózást.
Van egy Pentacon 1.8/50 de azzal nem vagyok elégedett.(Biztos azért nem sikerül úgy ahogy szeretném mert nagyon kezdő szinten vagyok és ugye itt mindent teljesen manuálisan kell beállítani)
-
modulus
aktív tag
válasz
korcsillio #38493 üzenetére
Nekem az 1.8 stm van, azzal teljesen elégedett vagyok. Azt hiszem a legolcsóbb, jó minőségű portréobjektív.
Nem kiváló sajnos, de ezt nyilván az ár tükrözi. A nem kiváló azt jelenti, hogy nem 1.8on adja a legjobb képet, 2.8on érdemes használni, ott viszont már kiváló a rajzolat.Ezt a tesztekben is írják, és a személyes véleményem is ez.
Könnyen kapcsolható MF-ra. Nekem nagyon bejött. -
copass
veterán
válasz
korcsillio #38523 üzenetére
annyit igen. de sok a baj vele. pontatlan, hangos, lassú a fókusz,stb. stm sokkal jobb.
-
PuMbA
titán
válasz
korcsillio #38523 üzenetére
Ha nem teljesíti azt, amit akarsz, akkor mindegy, hogy mennyiért vetted
Két legfőbb kérdés van. Baj, hogy a II-es elég hangos? Baj, hogy f/1.8-on kívül ötszögletű a bokeh? A videóban ha ezeket megnézed és oké neked, akkor jó a II-es.
-
PuMbA
titán
válasz
korcsillio #38521 üzenetére
Ezek a különbségek a II-es és az STM között, vétel előtt nézd meg
-
korcsillio
addikt
válasz
rednifegnar #38498 üzenetére
A 2.verziószámút veszem.
-
salesman
őstag
Rendszerváltás miatt 550D magyar nyelvű nyomtatott használati utasítás (A4 kb. 300 oldal) Budapesten ingyen átadó. Kérlek priviben jelentkezz, köszi, szép fényeket!
-
Doki16
addikt
válasz
Donki Hóte #38516 üzenetére
Köszi mindenkinek a segítséget.
Megint arra lyukadtunk ki, hogy a 18-135 lesz a nyerő.
Más kérdés. APS-C vázon 1.6-al kell szorozni, hogy megkapjam tényleges gyújtótávolságot? Vagy EFS objektíven már tényleges van rajta? -
válasz
Doki16 #38512 üzenetére
18-55 IS STM obiról csak 18-135 IS STM, vagy18-135 IS NANO obira érdemes váltani. Ez van, sajnos (vagy sokaknak hálistennek!) nagyon jól sikerült kis obi a 18-55 IS STM
Esetleg ha hozzájutsz emberi áron egy 15-85 IS USM obihoz, arra érdemes váltani, de az ritkán fordul elő megfizethető áron.
-
p_adam
addikt
válasz
#86322688 #38509 üzenetére
Igazi trollkodás lenne, ha valaki képes lenne egyszerre két topikból kitiltódni úgy, hogy más dolgok mellett kampányol, csak a lényeg, hogy szembemenjen a többséggel
No de nem is ezért akartam ide írni (bár a vége kapcsolódik), kaptam egy EF 50/1.8 II objektívet lényegében ingyen, felrakom a vázra, csinálok egy képet, tök jó minden csak elsötétül az egész. Lekattintom az objektívet aztán vissza, megint ugyanez. Már azt hittem a zárral vagy elektronikával van valami, eleget forgatok rajta, akkor manuálisan jó, aztán ránézek a műanyag bajonettre, nem látni rajta különösebb kopást írnám a bejegyzést, hogy akkor mit kéne ezen reszelni, aztán rájöttem hogy az a belső műanyag kör egy mm-t bemozdult, bepattint kész, minden működik. Nagyon vicces hangokat hallat ez a objektív ha az ember rázogatja meg gondolom nem lenne nehéz kinyírni ha valaki AF módban elkezdi tekergetni (az STM-et gondolom már így se lehet), de ár/értékben akkor is nehéz vele vitába szállni, egy jobb darab még 50 megapixelen is egész jól elvitézkedik, egy 5D Mk1-re nem is tudok más olcsó kezdő objektívet elképzelni, egy fókuszpont van, de az gyors és pontos, nagy de nem nehéz és jó stabil a fogása is, ezért egy kézzel is könnyű használni, bőven vannak korlátai, de azokon belül tök jól működik. De úgy látom, hogy MILC változatban egyelőre nem nagyon lesznek ilyen igazán veszettül olcsó, de autófókuszos fényerős (és optikailag nem rossz) objektívek. -
Doki16
addikt
Ismét objektíves kérdéssel fordulnék hozzátok. Tudom, hogy van külön erre való topik, de itt csak Canonról van mos szó.
Jelenlegi Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM objektívem van értelme lecserélni egy Canon EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM-re? 45-ért láttam most az utóbbit egy apró oldalon. 700D-re menne fel.
-
-
dzsavitcu
csendes tag
Nekem 200D van, nagyon szeretem 😄
-
törölt tag
(I)A(z) Milyen cserélhető objektíves gépet? témából 3 hónap időre a regisztrációdat kitiltottuk a következő ok miatt:
Az alapelvek III 10/8. pontjának megsértése miatt. Napok óta hajtod a magad véleményét a topikban, ami szembe megy mindenki máséval. Ezzel még nem is lenne baj, ha legalább a sokadik kérésre alátámasztanád valamivel, de se egy kép, se egy link, se semmi, csak az állításaid. Köszönjük, de erre így nincs szükség, mert többet árt a topiknak mint használ.(/I)
Mivel nem tudok üzenni a kapott privát üzenetre, és a fent említett topikból is kitiltottak, itt válaszolok, gondolom megkapod.
10 év tapasztalattal, megszámlálhatatlan objektívvel, huszonakárhány vázzal, milc,dslr, a hátam mögött, el tudom dönteni, hogy a topikban milc majmolás megy, és szó szerint marhaságokat írnak.
Nekik nem kell alátámasztani semmivel a hülyeségeket,amiről sejtelmük sincs,nekem miért kellene a saját , valós tapasztalataimat?Jelenleg két milc is van itthon, nem véletlenül...de ha csak azt a kérdést teszem fel a topikban, hogy egy milcet mutassatok belépőszinten, ami fénymérési, fókuszálási, és exponálási időben tudja azt amit egy Nikon D3500,AF-P kitobival, vagy egy 200D,STM kitobival, akkor hallgat mindenki és egy hozzászólás sem érkezik.
Mert itt ért véget a tudományotok, vagy jöttök a Sony A7 III-al..szánalmasak vagytok, és félrevezetőek.Nem egy és nem kettő közeli barát adta el a milcet mert rábeszélték pont az ilyen hozzá nem értők, mert nem tudta az otthonában lefotózni a futkosó kisgyerekét, mert gyenge fényviszonyok között nem tudott úgy teljesíteni a gép de még nappal is lassú volt neki...,de a régi d90-e képes volt rá...és ez csak egy példa.
Szégyeljétek magatokat!
-
80hun
addikt
Azért nem teljesen ugyanaz mert a 200d ben van DPAF is élőképnél.
Sonyt miért nem vennél obik miatt?
Nagyobb az obiválaszték mint eos m-reAz m50 jó kis gép.
Penge az af.
Ami nekem nagyon nem tetszett benne a borzalmas kereső.
Olyan kettétöröm érzés fogni kicsit.
És a canon szenzor de ez nagyon egyéni preferencia.
Ja és a 4k kb disznek van benne. -
PuMbA
titán
válasz
Leslie1966 #38506 üzenetére
Persze. M50 egyébként olcsóbb valamivel
Alzánál most 200k, 225k helyett, de még biztosan lesz ilyen akció, amikor 200k vagy 190k körül lesz. Fényképezőgépet is főképp karácsony fele érdemes venni, mert akkor olcsóbbak hosszabb ideig. Év közben is vannak ilyen akciók, de ritkábban.
-
PuMbA
titán
válasz
Leslie1966 #38502 üzenetére
Ja, ha meg már 800D, akkor 10k különbséggel ott a 77D. Nekem is 77D van, mert a 800D-hez képest elhanyagolható pénzzel került többe anno. Sony-t az objektívek miatt nem vennék, de az M50 sem rossz. Amikor én vettem a gépemet, akkor még nem volt M50, amúgy biztosan gondolkodtam volna rajta. Kérdés, hogy milyen objektívek kellenek.
-
copass
veterán
válasz
Leslie1966 #38502 üzenetére
akkor már 77D funkcióban a profibb vázak felé húz.
két vezérlőtárcsa, rögzíthető az üzemmódtárcsa, betekintés érzékelő, felső státusz LCD. -
PuMbA
titán
válasz
Leslie1966 #38500 üzenetére
A keresőben ugyanaz a 9 pontos fókuszrendszer van, mint a 2000D-be vagy 4000D-be, szóval fényképezésre nem igazán érdemes olyan drágán megvenni
A 200D egy főként videós, vlog-os DSLR, illetve LCD-ről fotozó kezdőknek jó. Canon-nál 800D a minimum kicsit is komolyabb fotózásra a 2000D után vagy M50 MILC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Energiaital topic
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Androidos tablet topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest