Aktív témák
-
alitak
senior tag
válasz
Forest_roby #868 üzenetére
Felhasználókhoz szerintem kell: usernév, pass, mail, jogok. Esetleg ha számít hsz szám, vagy rang.
Hírekhez szerintem elég: user, dátum, komment (de ezt írtam asszem)
Kiíratásnál lehet megcsinálni, hogy a user nevére van egy mailto függvény.
Nekem a jogok számmal vannak jelölve. Alap az 1, átlaguser. Hozzászólhat, nyithat új témát. A 2 a moderátor, zárhat topicot, törölheti azt, hsz-ekkel ugyanezt. Van a 3, ami az admin (én), összes többi, tehát pl. userek listázása. Úgy van benne a php-ban, hogy if (session_is_registered(''jog'') && $_SESSION[''jog''
>1) ...
Ja, és a 0 a ban. Loginnál beolvasom a jogot, és session-nal küldöm állandóan.
A nemkívánatos részek szűrését írtam előbb. A feldolgoz.php megkapja a user nevét (session), a kommentet (post), és a dátumot meg date() függvénnyel. Aztán ezt az egészet berakod egy mysql táblába
insert into `táblanév` (mező1,mező2,mező3,...) values ('érték1','érték2','érték2',...)
Az id-t tábla létrehozásakor tedd auto_increment -re, azzal nem lesz akkor több gond.
Beolvasás meg select * from hirek order by id desc
Így idő szerint lesz sorba, a legutolsó hír legfelül.
Aztán jön egy while ciklus, mysql_fetch_array() függvényében. Én a hsz-eket táblázatba raktam. Ha be van jelentkezve (if session_is_registered.....), akkor lesz ott egy link az adott hsz-nél, ami pl ilyen: modosit.php?id=5 jelezvén azt, hogy az 5. hsz-ben akarsz változtatni.
Remélem érthető vagyok
mod: mindig olyanokon bukik az egész, amire nem is gondolnál. Kis köcsög hiba, hogy pl. valahol elakad a változó értéke, aztán fél órát keresed a hibát, már minden szart kiíratsz, végül rájösz, hogy nem jó helyen kerested, és 10 mp alatt tudod javítani az egészet. Ez a tapasztalat
Kéz- és lábtörést!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Pavilion 15-ec2057ur 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest