Aktív témák

• alitak

senior tag

válasz Forest_roby #868 üzenetére

Felhasználókhoz szerintem kell: usernév, pass, mail, jogok. Esetleg ha számít hsz szám, vagy rang.

Hírekhez szerintem elég: user, dátum, komment (de ezt írtam asszem)
    Kiíratásnál lehet megcsinálni, hogy a user nevére van egy mailto függvény.

Nekem a jogok számmal vannak jelölve. Alap az 1, átlaguser. Hozzászólhat, nyithat új témát. A 2 a moderátor, zárhat topicot, törölheti azt, hsz-ekkel ugyanezt. Van a 3, ami az admin (én :) ), összes többi, tehát pl. userek listázása. Úgy van benne a php-ban, hogy if (session_is_registered(''jog'') && $_SESSION[''jog'';]>1) ...
    Ja, és a 0 a ban. Loginnál beolvasom a jogot, és session-nal küldöm állandóan.

A nemkívánatos részek szűrését írtam előbb. A feldolgoz.php megkapja a user nevét (session), a kommentet (post), és a dátumot meg date() függvénnyel. Aztán ezt az egészet berakod egy mysql táblába
    insert into `táblanév` (mező1,mező2,mező3,...) values ('érték1','érték2','érték2',...)
    Az id-t tábla létrehozásakor tedd auto_increment -re, azzal nem lesz akkor több gond.
    Beolvasás meg select * from hirek order by id desc
    Így idő szerint lesz sorba, a legutolsó hír legfelül.
    Aztán jön egy while ciklus, mysql_fetch_array() függvényében. Én a hsz-eket táblázatba raktam. Ha be van jelentkezve (if session_is_registered.....), akkor lesz ott egy link az adott hsz-nél, ami pl ilyen: modosit.php?id=5 jelezvén azt, hogy az 5. hsz-ben akarsz változtatni.
    Remélem érthető vagyok :)

mod: mindig olyanokon bukik az egész, amire nem is gondolnál. Kis köcsög hiba, hogy pl. valahol elakad a változó értéke, aztán fél órát keresed a hibát, már minden szart kiíratsz, végül rájösz, hogy nem jó helyen kerested, és 10 mp alatt tudod javítani az egészet. Ez a tapasztalat :DDD
    Kéz- és lábtörést! ;]

[Szerkesztve]

Aktív témák