- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Akciókamerák
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
raven12
senior tag
Asszem megérkeztem(bocsi a szar képért!)
szerk: Ja, valakinek felesleges triple-flange illesztéke nincs W4R-hez?
-
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #613 üzenetére
lásd gitárerősítők pl.
-
raven12
senior tag
Nem kell ide 200k-s dac, azért van az a rohadt DX90!
40-60-ból tényleg jó erősítőket tudna neked építeni hozzá szerintem, simán jobbat, mint amit a DX90 tud.
Azt viszont nem tudom, hogy Shure-okhoz (vagy épp az 1540-hez) mennyire passzolnak a csövesek, de így vaktában inkább tranyósat tippelnék hozzá. Persze kérdéses, hogy milyen hangot akarsz elérni vele. -
raven12
senior tag
Oh, köszönöm! A fejest mindenhol átkutattam, csak a jack-jét nem néztem meg. 600ohm-os szerinte is. Így még inkább értetlenül állok a dolog előtt
Champ lesz előtte, az előtt meg DX50, és remélem, hogy nem kell DAC-ot is újítani (szóval nem is merek mást meghallgatni, így jobban jár a pénztárcám).
-
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #567 üzenetére
de érted hogy értem. nem tudta normálisan megszólaltatni a tiedet, takony volt, halk... Ezzel meg a fájdalmasan hangos is elérhető és sokkal normálisabb a hangképe. Amúgy ott se próbáltam rendes erősítővel.
-
raven12
senior tag
Na, már nem bírom magamban tartani, pedig még hiányzik az erősítő:
Egy dolog előtt értetlenül állok! A 600ohm-os 990-t a DX50 gond nélkül meghajtja, még van is benne hangerőtartalék (rendes meghajtásról ne beszéljünk, úgy érzem, van még ebben a fejesben tartalék...), míg fejestalálkozón vodkaboy 600ohm-os 990-enjével szenvedett, halk volt, vékony volt, minden... Hogy a fenébe lehet ez?
Nem hiszem, hogy 32-eset, esetleg 250-eset sóztak rám, mert doboz garanciapapír van, alig 4 hónapos a kicsike, tele volt jó értékeléssel a csóka. Egyébként, bár persze modellje válogatja, de viszonyításképp a 250-es 990Pro is elég gyöszött volt DX50-ről, ez a 990@600 meg egészen dögös. -
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #562 üzenetére
ezzel elkéstél, a köztudatban a planar már a magnetic planar rövidítése.
-
raven12
senior tag
Ha lesz fejestalálkozón és végig tudom hallgatni a repertoárt és megerősítést nyernek reményeim..
Koncertekkel pont nem hasonlítanám össze, meg az is, hogy "nincs olyan, hogy nincs jelen"... A gagyi mélykiemeléses füles-fejesek ilyenek, hogy folyton búgnak...
Koncerten is van lecsengése a basszusnak, sokkal hosszabb, mint egy fejesnek.
Az ütés is más tészta, koncerten a tüdődben is érzed a basszust, ha jó hangosSzerintem is, ezért is tervezek venni. Ami nálam van DT931, az is szinte összehasonlíthatatlan a GR07-tel, annyival kifinomultabb, direktebb.
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #554 üzenetére
én sem láttam még planar stax-ot.
Nekem egyáltalán nem tűntek basshead-nek az LCD-k, velem van a gond?
Nem fogott meg a hangjuk, de Antelope-ról hallgattam valami komolyzenét (nem saját), az nagyon brutális volt
Egyébként meg az LCD-k nagyok nehéz fejesek.ATH-knak meg nem tetszik a buta fejpántjuk.
Én már azt várom, hogy újra meghallgathassam a DT990Pro-t, és remélhetőleg el is dől, hogy meg kell vennem. És akkor viszonylag olcsón megúszom egy rohadt jó fejessel
Ott a külsővel is minden rendben volt, minőségi anyagok, nagyon kényelmes, nagy szorítóerő, ha kell....
-
raven12
senior tag
válasz
#16820480 #494 üzenetére
Sőt, nagyon könnyen hajthatóak, talán még egy 600ohm-osat is meghajtana, csak attól félek, hogy leginkább a hangerőre korlátozódik a dolog, és egy asztalival túl sokat javul a kép
Mindenesetre ha így van, akkor kell az asztali erősítő. De ez még odébb van, előbb még lesz egy fejestalálkozó is
-
raven12
senior tag
Most már én is büszke vagyok a rendszerre
A fejes csak kölcsönben van, de még egy fejhallgató és esetleg egy fejes erősítő, aztán én egy jó időre "jóllaktam", főleg pénztárcaügyileg, de "fülileg" is!
-
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #478 üzenetére
Meg kell valljam, nagyon izgalmas hangja volt, bár ott és akkor szúrt a közepe, de na... Na meg az az álleejtősen óriási tér... Látszik, hogy régen hallgattam nyitott fejeseket.
Utóbbi pár napban nagyon rápörögtem a 80k alatti fejesekre, főleg a beyerekre (úgy érzem, itt találtam meg a számításaim), a 990Pro az, ami még emészthető a pénztárcámnak, de olyan jó lenne hallani az összes 770-et és 990-et (250ohm és 600ohm-osok + pro-k)... Csak attól félek, hogy a legdrágább tetszene meg, amire meg már fájna a szívem annyi pénzt adni.
Menni kell hallgatózni, nincs mese -
raven12
senior tag
válasz
vodkaboy22 #476 üzenetére
never mind, megtaláltam a cikked.
AGE-T: grat
Mindenképp zártat kerestél? Csak mert úgy emlékeztem, a T1 volt a kedvenced, meg egy árban vannak. Ha már portable headphone-d van, miért nem használod utcán? jól néznél ki vele
-
raven12
senior tag
Hát ezaz. Egyébként nem mindegy, hogy milyen erősítő tud javítani az AK-n... Mi van, ha ezek a mini cuccok nem javítják? Egy Fiio E17 pl. nem hiszem, hogy javítaná
Ha az AK olyan lejátszót dobott a piacra vagyonokért, ami külső erősítő nélkül nem is jó, akkor... akkor jó nagy köcsögök -
raven12
senior tag
-
raven12
senior tag
Kikérem magamnak, ha megtalálod az igazi párosítást, kényelmesek hosszútávon is. Ha én most fejest vennék, akkor vagy DT990Pro-t fun fejesnek (aminek a GR07 után már nem látom létszükségét), vagy AD2000X-et(ahhoz meg bankot kéne robbantanom (fejes+dac+amp)
).
Tényleg, amiket én hallgatok, azokhoz ez a 2 passzolt a legjobban, az LCD2-3-ban pl. nem találtam semmi érdekeset, a T70-T90-T1 meg pont nekem rossz helyen emelt. Max még a Stax, de az nagyon kényes és drágaEgyébként pont Te hangoztattad pár hónapja, hogy füles párti vagy, mert az jobb otthoni aktív rignek, fejes az nagyon helyhez köt.
-
raven12
senior tag
contaxg-nek vannak, de noname, nekem kifejezetten shure black olives kéne.
A Comply nem kényelmetlen, nem azzal van a legtöbb bajom, ha egyszer benn van, tudom viselni órákig, persze lehetne kényelmesebb, de nem panaszkodom. Inkább az, hogy sokáig tart a behelyezés, és úgy érzem, jobb seal is létezik, amit ezzel a büdös életben nem érek el, mert éppen kicsi ahhoz. Na meg csapolja a magasakat, és az izoláció is jobb lenne egy olyannal, ami jobban kitölti a fülemet.Én is úgy tudom, hogy nagyon jó, ezért is vettem. Nagyon szeretem is, a kezelhetősége szuper, akármelyik androidos/touchscreen lejátszónál sokkal jobban szeretem.
Az S3-at nem elsősorban lejátszónak veszem, ez telefonváltás lesz S2-ről. Az csak járulékos, hogy az S3 az egyik legjobb hangminőségű teló, és így csak 1 cuccot kell a zsebembe tömnöm.Képet már nyomattam, de tessék, egy galéria a B2-ről:
[link]ggeleven: köszönöm
Bodor: az tuti, mint már említettem, szilikonból általában large kell a bal fülembe, míg a jobba a medium illik.
Elcseszett ez, még szerencse, hogy a Xears-hez megtaláltam a Sony Hybridet, az nagyon jól működött.
-
raven12
senior tag
rockboxolt Fuze. Feljebb biztos nem váltok, mert azért annyi pénzt kéne kiadnom.... Nos, hát rengeteget. Talán a télen veszek egy S3-at, arra nyomatok kernelt stb., de mást nem tervezek. Egy Sony F kicsit drága mulatság lenne. Az X3 is jelenleg.
Valóban a komforttal és a behelyezéssel vannak a legégetőbb problémáim, A hozzáadott gumit próbáltam, az jó hangot adott de retekkényelmetlen, a Comply sem volt tökéletes, a füldugóból készített kevésbé. Próbáltam Sony Hybrid-et, amit nagyon szeretek, de túl nagy a nozzle-re sajnos. Még van 1-2, azokat holnap rápróbálom, de ha a Hybrid is nagy volt, akkor nem hiszem, hogy a többi jó lenne (ezért is nem vesződtem velük).
Az, hogy vegyek valami más Comply-t, vagy nagyobbat, azt kb. kilőném, mert más típusból ki tudja, melyik méret lenne jó, és a Comply k*rvadrága. A shure olives-t meg nem dicsérik B2-höz annyira, és úgyszintén nem tudom, melyik méret lenne jó. -
raven12
senior tag
szori, de lejárt a szerkesztés.
Feljebb lépés már biztos nem lesz nálam, ebben több tényező is szerepet játszik, de a legfőbb az, hogy kb. ugyanezt a hangot keresném, csak valami kényelmesebb formában, amihez rengeteg pénzt kéne kiadnom. Az over-ear dolgot megszerettem, ezt akár sporthoz is használhatnám, ha nem félteném, míg a Xears a súlyánál fogva gyakran kipotyogott, és a következő ilyen hangstílusú kényelmes over-ear IEM messze van a B2-től tudtommal. Egy Westone 4-ben tudnék gondolkodni, csak annyi pénzt a büdös életben nem fogok érte kiadni
A custom iem-ek megint nem jöhetnek szóba, mert nyitott állkapoccsal nem tudok zenét hallgatni.
No meg ezeket már mind ki kéne próbálni, ez már alapból többnyire kivitelezhetetlen, de ráadásul nem pár percre, hanem napokra lenne szüksége az embernek hozzá. Az pedig ezeknél már nem igazán működik, hogy megveszed, és ha nem tetszik, elpasszolod, mert az eladhatóság exponenciálisan csökken az ár emelkedésévelThat said, egy SE215-öt szívesen kipróbálnék, szinte biztos, hogy zavarna a sok mély, de a kényelme és az izolációja érdekel. Ugyanígy kipróbálnám, hogy milyen egy nagyon muzikális, természetes hangú IEM, ha a B2 neutrálisnak van címezve, valahogy nem tudom elképzelni, milyen lehet egy olyan, én ezt is muzikálisnak és természetesnek hallom, pedig a head-fis nagykutyák megmondták, hogy a naturális és a neutrális nagyon különböző dolgok.
-
raven12
senior tag
Na, ennyi idő és kísérletezés után úgy érzem, megérett a Brainwavz B2 a tapasztalataim megosztására.
Nehéz jól megfogalmazni úgy, hogy ne írjak legalább 50ezer szót.
Először is: ez az első komolyabb IEM-em egy Xears XR120Pro után, ami előtt csak gyári okádékokat használtam.Amikor először bedugtam, az első reakcióm: ebben mi 36ezer?
Nem építettem túl nagy elvárásokat, tudtam, hogy az előző 10k-s Xears-hez képest nem lesz 4x jobb, de azért valahogy jobbra számítottam.
Igen, van tere a zenének, no korántsem out-of-head érzés, de nem úgy érzed, mintha ugyanonnan szólna minden. Igen, valahogy gyorsabb volt az összkép, kicsit részletesebb, természetesen kevesebb méllyel és több magassal, amire számítottam frekigörbével kapcsolatban. Itt megjegyzem, sosem tűnt szúrónak a magas, talán egyetlen számnál, ott is gumiharanggal volt zavaró egy kicsit.Amikor szinte teljes csendben kipróbáltam csukott szemmel fekve relaxált állapotban, a zenére koncentrálva, csak előjött a felsőbbrendűsége: mindent életteltelibbnek éreztem, semmiképpen nem neutrálisnak, inkább melegnek, sokszor el tudtam képzelni, hogy koncertteremben vagyok és élőzenét hallgatok. Valahogy találtam egy elég jó fitet, így aztán a basszust sem éreztem kevésnek, sőt, meglepődtem, armatúrához képest elég erőteljes lökéseket adott. Itt megemlíteném, hogy, bár komolyzenét is hallgatok, főleg prog metál, prog death, deathcore van terítéken, és szerintem a metálhoz egyáltalán nem tartozik hozzá a sok basszus. Persze hangfalakon rendesen feltekerem a basszust, és néha a fülhallgatóban is szeretem, amikor rendesen megmozgatja a dobhártyám, de alapvetően a minőségi zenehallgatás szerintem nem ebben leledzik.
Használtam zajos környezetben is. A szivacs elég jól szigetel.
A hangképpel kapcsolatban: a gumiharang tényleg több magasat ad, szeretném, ha nem lenne nagyon kényelmetlen a viselete számomra (pedig mindig is gumiharanggal használtam más IEM-eket), a szivacs se túl kényelmes nekem, de ezzel használom, alig érzek több basszust, viszont a magasakat érezhetően csapolja, olyannyira, hogy részletek vesznek el itt-ott. Próbálkoztam ipari füldugó forró szöggel átlyukasztott verziójával, érdekes módon a Comply-hoz képest semmivel sem mutatott más hangképet, a kényelme és az izolációja közel azonos volt hozzá(csak kicsit rosszabb), de ez nem megy be a fülembe normálisan, túl nagy, túl lágy, össze-vissza csuklik-gyűrődik.
Ráadásul amikor beteszem (bármilyen bogyóval), olyan erőkkel kell sokszor tekergetni-nyomogatni-feszegetni, hogy félek, megadja magát a nozzle.Külső: a kábel kényelmes, nagyon hajlékony, viszont a borítás hiánya rendelkezik hátulütőkkel természetesen: előszeretettel tekeredik (ez elég zavaró), meg kezd kioldódni csatlakozásoknál.
A 45°-os jack csatlakozás kedvemre való, kevesebb stressz éri kábelt (ez újítás egyébként, régen egyenes jack volt rajt).
A házakon vannak nem rendesen kerekített részek, ezeknél előszeretettel megül a mocsok és a fülzsír.Jöjjön az igazi feketeleves, a nagy felismerés:
Ez a fülhallgató jó, tényleg, nagyon, csak nem tudom, nekem való-e. A hangkarakterisztikája majdnem tökéletes számomra, viszont. Ez a fülhallgató akkor adja ki a maximumot, amikor tökéletesen illeszkedik, és vagy a külső zaj minimális, vagy perfekt az izoláció, ami ugye szinte lehetetlen, csak egy fokig működik. És természetesen ekkor is akkor hallod meg az új részleteket, ha kellően odafigyelsz.
Minek után nekem az illesztés elég durva erők és akár 2 perc árán jön össze elfogadhatóra... Elgondolkodtató. Ez nem az a fülhallgató, amit gyorsan be tudok vágni a fülembe, ha sietek valahova.
Ez a fajta pepecselés sajnos sok prémium terméknél előfordul, bármilyen hangrendszernél éppúgy, mint mondjuk egy fényképezőgépnél... Ha ki akarod hozni a maxot, akkor bizony meg kell tanulni használni, és pepecselni kell vele. Ezt az időigényességet, tökölést pedig nem kifejezetten szeretem.
Pedig, ha nem szánok rá időt és odafigyelést, akkor a hangképem szinte semmiben sem érzem előrelépésnek az előző 10k-s Xears-emhez képest.Ennél fogva ráismertem, hogy valamit vagy nagyon rosszul csinálok a B2-vel (kétlem, ahhoz túl sok ideje van meg), vagy pedig a Xears XR120PRO egy eléggé nagyon jó hangú IEM. Nem tudok mást megállapítani.
Sajnos a B2 nem nyújt annyival többet, mint vártam, és bár a nagyon pörgős metált követi, de ezt is meg lehet izzasztani zenekari művel, bizonyos éles magas hangoknál (egy női operaénekes) betorzított, nincs kiemelkedő tere, túl jó izolációja... Technikai vonatkozásban.
Összképileg rendben van, megszerettem, de továbbra is tartom, hogy számomra nem ér annyit, amennyiért megvettem (26k), "olyat" kaptam, amit vártam, de nem "annyit".Na, mégiscsak brutálisan terjedelmes lett, bocsánat érte
Ez az érzéseim megosztása volt, tudom, hogy technikai vonatkozásban keveset írtam, még összehasonlítás szintjén is, és még összeszedetlen is volt. Ha valakit érdekel, leírhatom részletesen, de egyelőre úgy gondolom ennyi így jó lesz -
raven12
senior tag
válasz
PR0JECTNR56 #207 üzenetére
Pont ilyen SRH-440+840 párnát szeretnék venni apámnak születésnapjára majd
Bodor: Hogy érted hogy várjak? Ne kapdokjam el, vagy esetleg tudsz valami hatalmas akcióról? (nem rég volt 10 dodóval olcsóbb, de vártam, hogy szerezhessek csomó redeem pontot, és még olcsóbbá varázsolhassam)
Egyébként ne is mondd, ez az első over-the-ear fülesem, alig találok vele normális fit-et. Úgy érzem, mostanáig még mindig nem sikerült jót találnom. Az sem segít, hogy asszimetrikusak a füleim. most a gyári bal-nagy, jobb-közepes szilikont tettem rá, de a bal így nem simul a fülemhez, közepes meg kiesne(mindig a bal fülemmel van baj...). Sony hybrid-ek hihetetlen módon nem voltak jók. A hozzáadott Comply tényleg viszi a pálmát kényelemben és izolációban, és kicsit előhozza a basszust is, de még kísérletezgetek.
Egyébként Sensaphonics tesztjével ellenőrzöm mindig a dolgokat, mennyire sikerült, eddig még sosem hallottam ugyanolyan hangosnak az 50hz-et, mint az 500hz-et, viszont nem is sokkal halkabb, ez lehet csak amiatt, hogy az alacsonyabb hangokat mindig halkabbnak halljuk?
Amúgy ergonómiailag hogy van ez megcsinálva? Úgy nézem, hogy ahogy bedugod, a ház az pont belefekszik a fülbe, nem áll ki, viszont a hallójárat útja nagyobb szögben megy, mint amennyire a nozzle van, így viszont egyáltalán nem megy mélyre a fülbe. Nem mondom, az izoláció így is legalább az XR120Pro szintet hozza, csak úgy érzem, hogy ki lehetne hozni jobbat is. -
raven12
senior tag
Már úgy vártam, hogy írhassak ebbe a topikba
Ma jött meg a friss ropogós Brainwavz B2-m, úgyhogy örülök, mint majom a farkának
Sansa Fuze rockboxed, Brainwavz B2, Xears XR120Pro új jack-el, de újra szakadozik a kábel, Sennheiser MX300 (van egy MX500 is, csak az nincs épp itthon, napozáshoz ezt használom, nem árt neki, elpusztíthatatlan
, meg kell, hogy halljam a telefoncsörgést.)
Más források: Samsung S2 G (ennek más a hardveri felépítése, jobb a hangchipje, mint az S2-nek), gépen Sound Blaster Audigy 2 karesz, vagy Miditech Guitarface II külső hangkártya (főleg gitározáshoz van, persze).
Jövőben talán jön egy E07K, mint Bodor kollégának, LOD-dal feltuningolandó a Fuze-t.A B2-ről még nem tudok véleményt mondani, alig 2 órát hallgattam, a hangját meg vagy szokom, vagy ennek is kell azért a bejáratás, hogy minden rendesen a helyére kerüljön, mert mintha kicsit lágyult volna az összkép (eddig).
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest