Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• raven12

senior tag

Na, ennyi idő és kísérletezés után úgy érzem, megérett a Brainwavz B2 a tapasztalataim megosztására.

Nehéz jól megfogalmazni úgy, hogy ne írjak legalább 50ezer szót.
    Először is: ez az első komolyabb IEM-em egy Xears XR120Pro után, ami előtt csak gyári okádékokat használtam.

Amikor először bedugtam, az első reakcióm: ebben mi 36ezer?
    Nem építettem túl nagy elvárásokat, tudtam, hogy az előző 10k-s Xears-hez képest nem lesz 4x jobb, de azért valahogy jobbra számítottam.
    Igen, van tere a zenének, no korántsem out-of-head érzés, de nem úgy érzed, mintha ugyanonnan szólna minden. Igen, valahogy gyorsabb volt az összkép, kicsit részletesebb, természetesen kevesebb méllyel és több magassal, amire számítottam frekigörbével kapcsolatban. Itt megjegyzem, sosem tűnt szúrónak a magas, talán egyetlen számnál, ott is gumiharanggal volt zavaró egy kicsit.

Amikor szinte teljes csendben kipróbáltam csukott szemmel fekve relaxált állapotban, a zenére koncentrálva, csak előjött a felsőbbrendűsége: mindent életteltelibbnek éreztem, semmiképpen nem neutrálisnak, inkább melegnek, sokszor el tudtam képzelni, hogy koncertteremben vagyok és élőzenét hallgatok. Valahogy találtam egy elég jó fitet, így aztán a basszust sem éreztem kevésnek, sőt, meglepődtem, armatúrához képest elég erőteljes lökéseket adott. Itt megemlíteném, hogy, bár komolyzenét is hallgatok, főleg prog metál, prog death, deathcore van terítéken, és szerintem a metálhoz egyáltalán nem tartozik hozzá a sok basszus. Persze hangfalakon rendesen feltekerem a basszust, és néha a fülhallgatóban is szeretem, amikor rendesen megmozgatja a dobhártyám, de alapvetően a minőségi zenehallgatás szerintem nem ebben leledzik.

Használtam zajos környezetben is. A szivacs elég jól szigetel.
    A hangképpel kapcsolatban: a gumiharang tényleg több magasat ad, szeretném, ha nem lenne nagyon kényelmetlen a viselete számomra (pedig mindig is gumiharanggal használtam más IEM-eket), a szivacs se túl kényelmes nekem, de ezzel használom, alig érzek több basszust, viszont a magasakat érezhetően csapolja, olyannyira, hogy részletek vesznek el itt-ott. Próbálkoztam ipari füldugó forró szöggel átlyukasztott verziójával, érdekes módon a Comply-hoz képest semmivel sem mutatott más hangképet, a kényelme és az izolációja közel azonos volt hozzá(csak kicsit rosszabb), de ez nem megy be a fülembe normálisan, túl nagy, túl lágy, össze-vissza csuklik-gyűrődik.
    Ráadásul amikor beteszem (bármilyen bogyóval), olyan erőkkel kell sokszor tekergetni-nyomogatni-feszegetni, hogy félek, megadja magát a nozzle.

Külső: a kábel kényelmes, nagyon hajlékony, viszont a borítás hiánya rendelkezik hátulütőkkel természetesen: előszeretettel tekeredik (ez elég zavaró), meg kezd kioldódni csatlakozásoknál.
    A 45°-os jack csatlakozás kedvemre való, kevesebb stressz éri kábelt (ez újítás egyébként, régen egyenes jack volt rajt).
    A házakon vannak nem rendesen kerekített részek, ezeknél előszeretettel megül a mocsok és a fülzsír.

Jöjjön az igazi feketeleves, a nagy felismerés:
    Ez a fülhallgató jó, tényleg, nagyon, csak nem tudom, nekem való-e. A hangkarakterisztikája majdnem tökéletes számomra, viszont. Ez a fülhallgató akkor adja ki a maximumot, amikor tökéletesen illeszkedik, és vagy a külső zaj minimális, vagy perfekt az izoláció, ami ugye szinte lehetetlen, csak egy fokig működik. És természetesen ekkor is akkor hallod meg az új részleteket, ha kellően odafigyelsz.
    Minek után nekem az illesztés elég durva erők és akár 2 perc árán jön össze elfogadhatóra... Elgondolkodtató. Ez nem az a fülhallgató, amit gyorsan be tudok vágni a fülembe, ha sietek valahova.
    Ez a fajta pepecselés sajnos sok prémium terméknél előfordul, bármilyen hangrendszernél éppúgy, mint mondjuk egy fényképezőgépnél... Ha ki akarod hozni a maxot, akkor bizony meg kell tanulni használni, és pepecselni kell vele. Ezt az időigényességet, tökölést pedig nem kifejezetten szeretem.
    Pedig, ha nem szánok rá időt és odafigyelést, akkor a hangképem szinte semmiben sem érzem előrelépésnek az előző 10k-s Xears-emhez képest.

Ennél fogva ráismertem, hogy valamit vagy nagyon rosszul csinálok a B2-vel (kétlem, ahhoz túl sok ideje van meg), vagy pedig a Xears XR120PRO egy eléggé nagyon jó hangú IEM. Nem tudok mást megállapítani.
    Sajnos a B2 nem nyújt annyival többet, mint vártam, és bár a nagyon pörgős metált követi, de ezt is meg lehet izzasztani zenekari művel, bizonyos éles magas hangoknál (egy női operaénekes) betorzított, nincs kiemelkedő tere, túl jó izolációja... Technikai vonatkozásban.
    Összképileg rendben van, megszerettem, de továbbra is tartom, hogy számomra nem ér annyit, amennyiért megvettem (26k), "olyat" kaptam, amit vártam, de nem "annyit".

Na, mégiscsak brutálisan terjedelmes lett, bocsánat érte :D
    Ez az érzéseim megosztása volt, tudom, hogy technikai vonatkozásban keveset írtam, még összehasonlítás szintjén is, és még összeszedetlen is volt. Ha valakit érdekel, leírhatom részletesen, de egyelőre úgy gondolom ennyi így jó lesz :)

Új hozzászólás Aktív témák