- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Táp ventilátor csere
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icezozo
addikt
válasz Magnum_ #6696 üzenetére
a zsanérok és a billentyűzet mérete hagy némi kivetnivalót maga után.
( egyszer vissza is kellett pattintani )
amin kiakadtam,hogy 2 naposan kopik a festék az aljáról.
de műszakilag egyben van.
tesztelgetem majd munka közben, kiderül egy pár nap alatt,hogy bírni fogja a strapát vagy nem.http://qwankido.hu/
-
CHIPman
nagyúr
válasz leroyclub #6685 üzenetére
Tudtommal csak az ionosoknak van HDMI-jük(talán abból se mindnek), ami ugye az ASUS 1201N, a HP mini 311c és a Lenovo S12 ION. Ezek közül nem tudom, hogy melyikben van HSPA modem, de a kört ugyebár leszűkíti. Esetleg még a kicsit nagyobb ULV platformos gépek között is körülnézhetsz.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
leroyclub
senior tag
Esetleg még valaki a 6666 hsz-emre?
-
BloodRay
veterán
válasz HagaNRG #6681 üzenetére
14"-osak azért messze nem olyan kicsik, könnyűek mint egy netbook.
A te 10"-os Dell-ed meg azért olyan apróbetűs, mert a kis méret mellett nem a "netbook szabvány" 1024x600-at használja.
Mellesleg én főgépnek használom már több mint egy éve a Windem és tökéletesen megfelel.
Ha nagyon excelezni, vagy helyigényes munkára támad kedvem akkor rákötöm a 20"-os kijelzőre és meg van oldva a probléma. Az asztali gépet már csak akkor keresem fel ha nyomtatok vagy dvd-t írok."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz CHIPman #6680 üzenetére
U123 közepes fényerőn wifizéssel, vagy filmezéssel kb 5 órát megy.
Nem takarékos üzemmódban. Azt kb még sosem használtuk.720p-s kérdésre: 720p-vel nincs gondja és nem is lesz az atomoknak általában(kivétel a Z520-as valamennyire, az kissé gyengébb). Na jó persze kivételt mindig lehet találni, pl nálam is van egy 14Mbps-es trailer, annál csúszik a hang, de az ilyenek extrém esetek.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
HagaNRG
őstag
válasz Oraculus #6678 üzenetére
Oraculus én azért fenntartásokkal mernék neked csak mindezekhez a feladatokhoz netbookot ajánlani.
90 nettóból már lehet venni 14"-es HP-t is, ha fontos, hogy minél kisebb legyen.Nálam az a monitorméret még a minimum, amin normálisan tudok dolgozni.
Ez a mostani 10"-es DELL-em is olyan apróbetűs, hogy-bár gondoltam, jó lesz rá-de PowerPointtal használni meg se próbálkozom vele.De én még így is laptop mellé vettem ultrahordozható kütyünek, de egyedüli gépnek, akármilyen csinosak ezek, senkinek nem merném ajánlani egy 10"-es gépet sem.
-
BloodRay
veterán
válasz Oraculus #6678 üzenetére
A három közül amit írtál szerintem is az U123 a legjobb vétel.
Mondjuk ha titeket nem zavarnak a fényes felületek(többek között a kijelző), akkor szerintem az 1005HA-H -t se zárjátok ki ilyen könnyen, mert az MSI mellett az a másik legjobb választás a 10"-osok között."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Oraculus
tag
válasz gtamate2 #6651 üzenetére
Köszönöm válaszaitokat! Azért lenne még pár kérdésem
Átnéztük a kinálatot és a következő készülékeket találtuk érdekesnek:Acer Aspire One D250-1B
(1 év garancia, 6 cellás akkumulátor, Intel Graphics 950 grafikus vezérlő)Dell Inspiron Mini 10 vagy 10v
(2 év garancia, 3 cellás akkumulátor, Intel Graphics 500 grafikus vezérlő)MSI Wind U123
(2 év garancia, 6 cellás akkumulátor, Intel Graphics 950 grafikus vezérlő)Az Asus Eee PC 1005HA-H készülék nem érdekel, mert ezt találtam a cikkedben:
Itt pedig a dőlési szög látható, teljesen kinyitva egy kicsit az eleje megemelkedik szóval óvatosan vele!Az Acer-nek kevés a garanciája, a Dell-nek csak 3 cellás az akkumulátora. Egyenlőre az MSI tűnik jobbnak ilyen téren, de nem értek hozzá. Van javaslatotok ezekre, vagy más készülékre?
Amire használni fogjuk a készüléket és a fontos tényezők:
- Előadástervezés a PowerPoint felhasználásával + diavetítés
- Excel, Word használat
- Internet (Wi-Fi)
- Filmek (Avi, DivX, Mpeg4 stb.)
- Minimum 5 órás üzemidő
- Jó minőség
- 2 év garancia
- Max. nettó 90ezer forint értékben.Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
HagaNRG
őstag
Tegnap a tulaja lettem egy ilyen kis ékszernek. 10" HD. Remélem hosszú távon is boldog leszek vele, bár ez a méret ezzel a felbontással még a jó szememnek is kevés néha.
De a filmek nagyon szépek rajta!
A tesójához képest kész miniatűr!
(de azért ágyban fekve, így, hogy néma is és könnyű is, a mellkasomon sem kényelmetlen) -
pallacko
tag
Sziasztok!
A Benq Joybook u121 -s készülékről mi a véleményetek?
http://benq.hu/products/joybook/index.cfm/product/1141
Köszi:
pallacko[ Szerkesztve ]
iPhone 8+, iPhone X, iPad Air 2019, Apple watch S4, GitUp Git2P sportkamera, DJI Osmo Pocket
-
Magnum_
nagyúr
no... S12 ion csak márciusban jön, de kaptam egy tippet, hogy nagyon rövid időn belül érkezik az X100... állitólag occsoóé... igy vennék esetleg aztatat... fehérben, feketében..
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
leroyclub
senior tag
Hello! Tudtok nekem segiteni?
Olyan NETbookot szeretnék amiben van: bluetooth, HSDP modem (szoval hogy csak a sim kártyát keljen beletennem), webkamera, wifi, legalább 2 USB, HDMI csatlakozó. Amire használni akarom: Net, youtube, pokerkliensek, és esetleg néha egy kis játék de nem GTA4
Ami még fontos: ne csillogo legyen a kijelző szoval antiglare ha jol irom, és a touch is jo legyen
Nem olyan fontos: DVD meghajtó, Expres card vagy mi
Eddig a Nokia booklet 3G tetszett, de elolvastam a megbizható notebookok II irást és kicsit megváltoztatta a véleményem. -
HagaNRG
őstag
válasz HagaNRG #6664 üzenetére
A HD Sentinel szerint 1 napot ment a gép. (vagyis a HDD).
Szerintem nem kérdés, hogy új-e, nyoma nincs rajta használatnak, csak félek az esetleges garanciális problémák miatt, ha nem tuti a papírozása.
(bár ha használtan vettem volna egy gari nélküli gépet, akkor se tudnék mit csinálni, csak az eladó megígérte, hogy teljesen legaláis, új gépnek számít) -
HagaNRG
őstag
Most már én is félek, de késő, mert a gép nálam, van egy lepecsételt gari mellette, de eleve fura, hogy a garancián 3 hónappal korábbi dátum szerepel, mint a számlán.
Pedig infos ismerős szerint ez épp ellenklezőleg szokott lenni, ha valaki kicsit emg akarja hosszabbítani a gari időt. -
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Szerintetek számla nélkül meg merjek venni újnak kikáltott netbookot?
(állítólag lepecsételt garijegy van hozzá. Az maga tökéletesen elegendő egy esetleges garanciális probléma érvényesítésére?)Egy Hard Disk Sentinel megbízható bizonyítékként szolgálhat a készülék új állapotának bizonyítására?
[ Szerkesztve ]
-
blast3r
csendes tag
Hali!
Kijött az új atom procis acer!
Szerintetek mennyivel jobb az n450 mint a régi n280?
[link][ Szerkesztve ]
Samsung N150,Nokia E51
-
-
rakal
senior tag
válasz bebike78 #6652 üzenetére
Szia!
Én MSI Wind párti vagyok,kb. 1,5 éve gond,prüszkölés nélkül megy,semmi kontrát nem tudok gyakorlati tapasztalat alapján mondani,az ára is kedvező,75 KHUF.
[MSI Wind U100]
2 év garancia van...[ Szerkesztve ]
-
bebike78
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy netbookot,de nem igazán értek hozzá.
Melyik márkát ajánljátok?
A Lenovo amúgy jó márka laptopban?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
gtamate2
veterán
válasz Oraculus #6649 üzenetére
Igen az aspire van vagy esetleg eee pc 1001 ill 1005ha-t ajánlanék.
Nekem 1005ha van, írtan egy cikket az írásaim közt megnézheted ha érdekel a személyes tapasztalataim a gépről kapcsolatban.
Aksiból a 3 cellás kb 3 órát bír a 6cellás 4-5 a 6 cellásból az erősebb 6-7 órát is kibír.
Amúgy egyik noti sem kerül 85nél többe, szóval simán kijön 90ből.*Sn0w
-
Motaba78
addikt
válasz Oraculus #6649 üzenetére
ezeknek a kivánalmaknak mindegyik netbook megfelel, nekem jelenleg egy acer aspire one d250 van, és én nem is gondoltam volna hogy ennyire hozzánőhet az emberhez egy ilyen csöppség.
ha az akkunál fontos a nagy kapacítás akkor ehhez is tudsz venni nagy kapacításu akkut és kb ennyinál is vagy mint megjelölted.
(mondjuk nekem szerintem annyiban szerencsém volt hogy 3 hónaposan tudtam megszerezni 50e ft-ért, szerintem ennyiért ajándék volt.)
én win7-el használom és semmi gond vele szépen fut rajta, mindent felismer amia gépben van.
(nem is akarok visszatérni már xpre, hogy ennyire szépen fut rajt, meg szerintem energia menendzsmentben is jobb mint az ikszpé)
nekem az acerrel van kapcsolatom, de szerintem a többi is hasonló minőséget képvisel. -
Oraculus
tag
Sziasztok!
A feleségemnek szeretnék egy Netbook készüléket vásárolni, de nem tudom milyet és melyiket vegyem meg neki.Amire használni fogja a készüléket:
- Előadástervezés a PowerPoint felhasználásával + diavetítés
- Excel, Word használat
- Internet (Wi-Fi)
- Néha filmek (Avi, DivX, Mpeg4 stb.).Max. nettó 90ezer forint értékben.
Köszönettel,
Ori"This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
Dave™
nagyúr
Tökre ki vagyok vele békülve, főleg a 9-10 órás üzemidővel, csak nem szeretném, ha lassú, vontatott lenne a rendszerhasználat A szubnotik nem bírnak ennyit akkuról, legalábbis az olcsóbbak tuti, hogy nem, szóval maradok a netbooknál.
Köszi a választ!
#6646: köszi, megnézem a tesztet!
-
sekli
addikt
Én elég rég Win7-et használok már az asusomon, szerintem teljesen tökéletes hétköznapi használatra, nem hiszem, hogy lassabb lenne az XP-nél, játékokat nem próbáltam rajta. Van összehasonlítási alapom, mert van itt mellettem több ugyan ilyen gép XP-vel is. Egyébként rudiék is hasonlóan vélekedtek a legújabb tesztben. A RAM-ot még Vista alatt dupláztam meg, nem feltétlenül szükséges, de igazán nem egy nagy tétel.
-
Gergő_
őstag
úgy érzem a szavaidból hogy nem vagy kibékülve a netbookokkal.
én egy használt szubnotit(IBM,HP,Dell stb.) javaslok, azzal mindent meg lehet csinálni, kicsi, de elfogadható méretű a képernyővel.
a felár alatt kb 20 ezret értettem ami a sima 160gb-os vinyó és egy 60GB-os ssd között van.
Szerintem ennyit egy netbookra nem érdemes költeni, legfeljebb valami nagy akkura. -
Dave™
nagyúr
Mea culpa, akkor én értettem félre. Felár alatt mire gondolsz, mihez képest? Ha egy olcsóbb 15"-s a viszonyítási alap, az azért esik ki, mert sokat hordozom, a méret és a súly miatt egy 10"-os pont tökéletes. Az ATOM is bőven jó, egyedül attól tartok, hogy a win 7 döcögősen mehet (főleg az alap 1G rammal).
-
Dave™
nagyúr
Természetesen nem PS-hez, meg Sony Vegashoz kell, csak átlag win betöltés, programindítások (Word, Excel, PP, Opera stb.) ideje stb. miatt kérdezem, mert gondolom a relatíve gyenge ATOM proci is befolyásolja a win 7 gördülékenységét, ehhez nem tudom mennyire járul még hozzá a 2,5"-os winyó. Na de várok majd egy olyan választ, aki nem érzi kötelezőnek az oltogatós jófejkedést, annak ellenére, hogy tudná nekem mire kell.
-
Dave™
nagyúr
Sziasztok!
Erősen gondolkodom egy Toshiba NB300 vásárlásán (ha elérhető lesz), viszont nem tudom a win 7 mennyire hasít a pine trailen (semmi extra, csak általános web + office felhasználás). Egyéb pine trail + win 7 tapasztalatok mit mutatnak? Gondolom nem árt a 2G memória sem bele. A winyó mennyire szűk keresztmetszet?
Köszi szépen!
-
Steve-0
őstag
válasz Magnum_ #6591 üzenetére
Igaz nem netbook, de mint írtad nem akarsz 2 gépet, esetleg egy subnotebookot? Elég jó áron van HP 4310s NX580EA ~ 130e
vagy HP Mini 311c? ~ 116e
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz BloodRay #6626 üzenetére
megy privi. de sajna nem lesz 2133 gépem, pedig birtokolnék egyet...
ki hogy tenne?
jövö hét közepére lenne S12 ion (124k) vagy lehetne 2133 vagy kis 10"-os compaq 50-60k körül (elég fincsi az is, csak müanyag, de jó), lehet az Edge megjelenéséig (tavasz) kihuznám a kis HP-val, aztán Edge... nem tudom.. ki mire savazna?
[ Szerkesztve ]
-
válasz CHIPman #6620 üzenetére
Azért ha olvasásról van szó (és a kérdező eleve olvasni szeretne rajta) egy eink kijelző kenterbe ver minden netbookot, és nemigaz, hogy olcsóbb a netbook. Pl. a T-mobilos Havon 60k, de máshol is lehet már 70-80k-ért venni ilyen alkalmatosságot.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
válasz jahatpersze #6612 üzenetére
Akkor miért nem e-book-ot veszel/nézel?!
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
BloodRay
veterán
Eközül a kettő közül mindenképpen az első.
Saint_ -> Én az ionos S12-t választanám. A mostaniddal sem volt nagy gondod, ez meg tovább bírná, csendesebb lenne, hűsebb és erősebb.
U350 meg nagyobb, kb ebben ki is merült az előnye..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
camalot
tag
Saturnban most ilyen van 40k-ért: Asus epc700x2ggr002 + 30giga epc 701sd. Megéri vagy nagyon gagyesz?
-
Magnum_
nagyúr
a második felejtős, de az első nagggyon jó, örülök, hogy valaki minőségi cuccot néz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest