- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
válasz runner 125 #6399 üzenetére
Hát az 70 körül csak véletlenül kapható el. Néha itt a ph-n, de most nincs belőle.
És azok közül, amiket írtam?
Csak mert Acpire One, igaz hogy csak 1 giga rammal és 3 cellás akkuval, de van 60-ért.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz V.Stryker #6396 üzenetére
Ár / érték arányban kiemelkedő darab az Asus 1005HA-H, nézzétek meg azt is.
Mondhatni, h még mindig a legjobb. Az erős akku emeli ki a többi közül.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
70k körül vennénk páromnak netbookot. Milyet ajánlotok és mi az amit kerüljek? Illetve mire kell figyelni?
Én ilyen Acpire One-t, MSI Wind-es és J&W-t néztünk.
Mit tanácsoltok?-
-
Gergő_
őstag
válasz Gabor970 #6392 üzenetére
maga a proci rész nyilván egyszintben van a gyártási folyamatok miatt.
Csak arra utaltam hogy ez egy nagyon precíz művelet, tudni kéne hozzá pontos hőfokokat amiket a gyárban használnak, mert nem ismerjük a lapot mennyire kényes, sok ilyen board nem bír el több forrasztást( nyilván direkt így tervezik)
annyira kicsik ezek kb mint a telefonoknál. Persze ha valakinek van tapasztalata és megfelelő szerszáma...
egy sima drágább meleglevegős páka szerintem nem elég hozzá. tényleg sok múlik azon hogy valaki pontosan milyen bga-kat forrasztott. -
runner 125
nagyúr
válasz gtamate2 #6393 üzenetére
Jah, de szvsz teljesen felesleg ezen tovább még csak gondolkodni is.
80k-ért egy 1,66ghz-es netbook nagyon jó. Mellesleg ha lehetne procit is cserélni, csak az üzemidő rovására menne.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Gabor970
addikt
simán lehet 8 rétegű a nyák, ettől még nem lehetetlen a bga-t lecserélni. Munkahelyemen naponta több 10db-ot cserélnek a műszerészek. Szerintem a procihoz van tervezve a nyák is, nem gondolom, hogy egyszerűen leemelném az N270-es procit, és felraknám az N330-ast, és szaladna a gépem vígan kétmagosként tovább. Persze ez csak feltevésem, mert konkrét tudásom nincs róla.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Magnum_
nagyúr
válasz runner 125 #6387 üzenetére
igaz, de az is igaz, hogy foggalmam sincs, miről irt, tehát az ő válasza is helytáll
I humbly and respectfully decline™
-
runner 125
nagyúr
válasz Gabor970 #6386 üzenetére
Nem azért írta, h mi a fákk van, mert nem értette, hanem az Ő hsz.-sára válaszoltál, amivel viszont nagyon nem függ össze a Te hsz.-od.
-
Gabor970
addikt
-
Gabor970
addikt
válasz Magnum_ #6371 üzenetére
Lehet, ha van egy ipari BGA cserélő fineplacer berendezésed :-) Rá van forrasztva az alaplapra. Én már cseréltem BGA-t, nem is keveset. Ügyes kezű műszerész egy jobb hőlégfúvóval is kicseréli Természetesen fenti lehetőség is csak egy gyári eredetivel egyezőre való cserét tesz lehetővé.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
gtamate2
veterán
-
kovacs_t
csendes tag
válasz mukibuci #6373 üzenetére
Vázze, egy problémára szeretnék megoldást találni, ezért érdeklődtem ily hevesen. Csak gondold végig, autóban ülsz, valamit hirtelen meg kell nézni. Táska elő, laptop elő, táska vissza, laptop be, USB be, vagy kábel be, USB be, megnéz, és visszafelé ugyanez. Eközben valaki hív, jegyzeteid hátul, aki melletted vezet vált, elkapja a kábelt. Kimegy az ember egy padra a parkba, volna kedve fityegtetni a 10 centit? Az a 10 centi 1 méter a valóságban. Ebbe a hidegbe még mondjuk 3 centi se.
Nade ne vesszünk össze léciléci.
Csak megoldást keresek az agyszüleményemre.
De asszem 751-es ACER lesz, gari kiterjesztéssel. Még utoljára valahogy kiderítem a héten, mikor jön be a Lenovo x100e itthon, és ha oké, akkor megvárom.
[ Szerkesztve ]
-
acampora
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok mutatni olcsó netbookot? Netezni kéne! Nem tudom milyen árban vannak.
40-50k lenne jó.Köszi
-
gtamate2
veterán
Amúgy a netbookokba a procit lehet cserélni?
*Sn0w
-
MODERÁTOR
válasz kovacs_t #6362 üzenetére
Ha 3G netet akarok, akko beépített modem kell, mert eddig már elhajlott 1 USB modemem és két USB pendriveom, és használhatatlanná vált.
De miért haladja meg a modemhez adott ( ha nem adott, akkor meg a teszkóban vett) USB kábel használata? Ha egyből nem is gondolok rá, miután kettőt meghajtok, a harmadikat már biztos abba dugnám..
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Gergő_
őstag
és ez : 2530p
az x200-nál a tapipad lehet tényleg bajos, amúgy rendben van.
én egy használt nc4400-at használok, ha használt gépekben is gondolkodsz érdemes böngészni a hardveraprót, kellő elővigyázatossággal, itt is vannak kétes eredetű gépek, kétes eredetű eladók.
pl a kollega S12-ese teljesen korrekt árban van, és megbízható forrású. -
-
kovacs_t
csendes tag
-
Magnum_
nagyúr
akkor x200 kell neked vaaaagy ez a toshi, nincs 1 kiló és komoly gép sok garival.... bár ezek nem netbookok
-
kovacs_t
csendes tag
Nálam az sorolja őket egy kategóriába, hogy 11 - 14 " közötti hordozató gépek.
Irodai munka mellett erőműben és úton is dolgozom, ami sokszor jelent kitekert helyzetű munkát, akár autóban, ölben, vezérlőszekrénynek támaszkodva, akármi.Ha 3G netet akarok, akko beépített modem kell, mert eddig már elhajlott 1 USB modemem és két USB pendriveom, és használhatatlanná vált.
Mivel 10" túl kicsi, nem kezelhető, értelmetlen méret számomra, ezért kell nagyobb. Viszont kisebb, mint 15,6", súly és méret miatt.
Továbbá ha kihúzom a kocsimban a pohártartót, felaplikálok egy farostlemezt, majd rögzítem a max 33 cm széles gépet, és felépresztem a 3G-t, akkor GPS-t is fel tudok ébreszteni az ilyen beépített modemes gépeknél. Kész a navigáció Garmin PC-vel.
Ezeken felül pedig ne akadjon be neki 10 db egyszerre futtatott weblap, vagy egy nagyobb felbontású vidijó. És ne romoljon el pont 366 nap múlva, 1 nappal a garanciaidő után, mint kedves kenyérpirítóm volt szíves azt produkálni.
Na emiatt pörgök már két hete ezen a hülyeségen.
És minderre a válasz a mai piaci állás szerint x200, sl410 vagy acer 751.Fene a válogatós pofámat, mi?
Szóval akkor Acer-t ne vegyek? A Lenovo stílus nekem olyan nagyapós már. No design.
[ Szerkesztve ]
-
-
Gergő_
őstag
az a vérlenovosoknak nem létszükséglet, sokan vannak akik szeretik. blútyukos egér megoldja a problémát, de a pointsticket is meg lehet szokni.
-
kovacs_t
csendes tag
Na, eleve is a szervízzel próbálkoztam, de nem vették fel.
Most viszont sikerült beszélni a CHS-nél két figurával, tök renben volt minegyik, kerestük a megoldást hosszú ideig, de sajna az U350.es lenovonak sincs HSDPA antennaelőkészítése.Szóval ilyesmi terén Lenovo X200, Lenovo SL410 vagy Acer 751 marad.
Utóbbi 12", 14", 11,6" ebben a sorrendben.Ezeket nem kellene buherálni, van bennük modem és SIM foglalat.
Acerről mi a véleményetek?
Ódzkodom. -
Magnum_
nagyúr
ha minden jól megy, jövö héten elkél az S12 és hát nagyon az ION-os S12-n pörgök, szóval várok tapasztalatokat tisztelettel a ventilátor hangját illetően ill. az akkuval kapcs...
esetleg ha elkelne a Via-s S12, ki mit ajánlana 8amiről esetleg nem tudok ) 12" körül?
-
Matthewsz
aktív tag
Van 10"-ba is ionos gép?
Szerk: persze nem 2 kilóért
[ Szerkesztve ]
-
motyó
csendes tag
ION-ról még annyit, hogy, Race Driver Grid, Gears of War, CnC 3, ilyesmik elfutogatnak rajta.
Ja, és Fallout 3 is.
Half Life 2 meg csutkán, 2xAA.
Kovacs_T: fel kell hívni a szervízt...
[ Szerkesztve ]
-
kovacs_t
csendes tag
Gyerekek, ez az XP vagy Win 7telepítés USB ről téma kis guglizással megoldható.
Kb 6 gépet csináltam már meg a linken leírt módon.Windows XP telepítése USB pendrive ról: [link]
Windows 7 telepítése pendrive ról (magyar) : [link]
Windows 7 telepítése pendrive ról (angol) : [link]WIN XP - 1 GB pendrive bőven jó, még úgy is, hogy nLite-al drivereket csomagolsz hozzá
WIN 7 - 4 GB alattival ne próbálkozz. Ha 32 bites rendszeren készíted a pendrive-ot, azzal nem tudsz 64 bites telepítőt csinálni és fordítva.
Ennyi.
Cserébe lopjon nekem valaki egy Lenovo U350-et, hogy szétbarmolhassam, és megnyugodjak, hogy van benne antenna előkészítés.
Üdv
T -
kliszi
senior tag
Hl2 mindent maxra huzva megy . Crizis pedig 800x600 és lov de mediumon is eldöcög ! Hl2/1/2 tehát mind a három része fent van és ugyan olyan beálitásokkal elfut szépen . Most a Virtua Tenis 3 -at teszteltem és az is szépen elfut . Ahoz képest hogy nem játékra találták ki a netbookokat ahoz képest ezen elég jol elfutnak . Igaz a proci lehetne erösebb is de ez van . A s12-nek a bilenttyüzete szinte tökéletes . Majd késöbb tesztelek még játékokat pl GTA4 . Kiváncsi vagyok rá hogy elindul e rajta vagyis hogy játszhatoan .
-
kliszi
senior tag
Volt már néhány netbookom de a lenovo s12 ion eddig a legjobban összerakott netbook . Játékokat nem sokat teszteltem de egy két éves játékok gond nélkül elfutnak rajta . Nyilván a Cryzis és hasonló játékok nem teljes felbontással fognak elfutni . Jelenleg half life2 vel játszok és a fifa10-el , Encave , Tomb Raider Underworld , Gun , Gtr2 ezekkel teszteltem és tökéletesen játszhatoak . Az nvidia ion sokat dobott a netbook teljesitményén .
-
Laci.M
senior tag
válasz Ace Ventura #6315 üzenetére
[link] Elvileg ez is sikerült sok embernek. Én még nem próbáltam, de remélem egy hét múlva be tudok már róla számolni
Aláírás
-
Matthewsz
aktív tag
Ez ügyben én is elég sokáig keresgéltem, mire rátaláltam erre.
Innen minden probléma megoldva, akár linux, akár xp, akár 7 stb.Elolvastam a topik utolsó oldalát, és nem gyengén telerakjátok off témával. Nem szeretnék okoskodni, de amikor EEE-ről beszéltek itt mindenfélét, akkor azt inkább itt kéne lerendezni, úgyis elég halott az az oldal...
UI: most én is kicsit offos lettem
[ Szerkesztve ]
-
kliszi
senior tag
Nem rég vettem egy Lenovo s12 ionos netbookot . Nagyon jo kis gép mindenkinek csak ajánlani tudom . Win 7 -el tökéletesen müködik söt még elég sok játék is szépen elfut rajta . Nagyon ott van !
-
-
scott_free
senior tag
a SU2300, SU7300 procik teljesítményben hogyan viszonyulnak az Atom procikhoz?
itt elég jelentősnek tűnik a különbség, de a hétköznapi használatban vajon mennyire érezni ezt? -
Gergő_
őstag
azt hiszem az apple nagyon le lesz maradva: [link]
-
Laci.M
senior tag
Kezdenek kifogyni az Asus EEEPC 1005HA-H modellek a nyolcvan-X ezres kategóriából. Jönnek helyette a win7-es verziók, meg új design-os modellek. Tudnátok linkelni megbízható webshopból jó modellt 85 K körüli áron?
Előre is köszi!Aláírás
-
novoszath
senior tag
üdv mindenkinek
segítseget szeretne kerni hogy hol tudnek venni egy ASUS Eee PC 2G Surf -öt
a segítsegeteket köszönöm
Üdv
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
-
kovacs_t
csendes tag
Na
Tovább gyűrtem ezt a "netbook bővítés HSDPA kártyával GPS miatt " kérdést.
Találtam ezt:[link]
"People who like to tinker with computers or add aftermarket features will really enjoy the way Lenovo built the IdeaPad U350. A single panel on the bottom of the notebook gives you access to the hard drive, system memory, WiFi card, and an open WWAN slot. While Lenovo doesn't currently offer a WWAN option on the U350 series, the notebook comes prewired with capped off antenna leads in case you want to install your own 3G card. "Ez azt jelenti, hogy a notebookreview.com-on olyan Lenovo u350-t néztek, aminek van wwan előkészítése gyárilag.
Van valakinek ilyen gépe?
Ha igen, megnéznétek, hogy az aksi mögött van-e valóban SIM foglalat?Ha igen, akkor nyert ügyem van.
Köszönöm, sokat segítenétek.
-
Gergő_
őstag
én ezzel csináltam, úgy emlékszem, másodszorra sikerült is[link]
-
Ace Ventura
addikt
Tudna valaki segiteni, hogyan tudok pendrivre XP-t tenni, hogy bootolható legyen?Van egy eredeti professional verzsönöm, inkább azt tenném rá, mint a hozzá kapott home-ot
Googlit átnyálaztam, e egyik megoldás sem sikerült.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BloodRay
veterán
válasz Ace Ventura #6313 üzenetére
Optikai meghajtót nem vennék használtan. Nagyon gyorsan elhasználódnak.
15k körül kapsz újat.
Mondjuk olcsóbban kijössz egy pendrive-al, lényeg, hogy minimum 4GB-os legyen.
Esetleg kölcsön kérhetnél egyet ha van valakinek, az a legegyszerűbb.Ezt láttátok már egyébként?
Szerintem iszonyat ronda(plusz fényes újfent, de ezt hagyjuk...), de érdekesnek tűnik."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Ace Ventura
addikt
válasz BloodRay #6312 üzenetére
Igen, csak az a helyzet, hogy win7-et szeretnék rátenni, de csak 1 gb-os pendrive-om vanSzóval szívás rendesen.Egy usb-s dvd meghajtó meg aranyárban leledzik.Itt az aprók közt van egy 2 éves 8K-ért.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
BloodRay
veterán
válasz Ace Ventura #6306 üzenetére
Nincs meg a recovery partíció?
Bootolható pendrive-ról vagy usb-s külső dvd meghajtóról a legegyszerűbb oprendszert felraknod a gépre.
De, hogy egyesek miért törlik az a szerencsétlen partíciót?..."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
rakal
senior tag
válasz kovacs_t #6304 üzenetére
Samsiung NC 10,ha jól tudom.
De ha berakod,akkor WLAN-od nem lesz,mert csak 1 mini PCI-e bővítőhely van,amiben a WLAN kártya van,szóval melyik ujjamat harapjam probléma.
A monitort nem kell egyébként megbontani,csak a gépet,de némi szakértelem,óvatosság nem árt...
Egyébként ilyennel fölösleges szenvedni,mert külső GPS vevővel könnyebb megoldani BT-n keresztül,az legalább a műholdakat is látja,a netbookot nehéz kirakni a szélvédő mögé.[ Szerkesztve ]
-
zoli.22
tag
válasz Gabor970 #6291 üzenetére
Szóval szerencsére azért nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek látszott, van net, csak éppen tényleg nem túl gyors (azért megjegyzem, hogy ezt tényleg elb...tam). Elvileg fel fognak majd szerelni valami antennát, ami felerősíti a jelet(merthogy amint kilépek az ajtón, ott már jó a vétel) és akkor megoldódik a probléma.
Eleve azért vettem meg nyugodt szívvel, mert 8 napig vissza lehet küldeni, de nem fogom, mert 40e-ért nekem ez megérte. Persze fizetek én a két év alatt éppen eleget majd a netért, de tőzsde miatt elég fontos, hogy suliban vagy akár hol fel tudjak kapcsolódni. Számomra nem is lett volna sok értelme egy netbooknak, ha nincs hozzá internet.A géppel pedig teljesen meg vagyok elégedve, pontosan azt tudja, amire kell, bár egeret vettem hozzá, mert a "tácspad" az a halálom.
[ Szerkesztve ]
-
Gergő_
őstag
válasz Ace Ventura #6306 üzenetére
utp kábelen netről megoldható? szerintem az a legegyszerűbb, persze ha már feltettél egy vírusírtót
-
gtamate2
veterán
-
Ace Ventura
addikt
Megvettem az MSI Wind U123-at, hát egy problémám van vele, az a telepitésJól kicsesztek velem, hogy a szoftverek cd-n vannak.Szerezhetek be egy külső dvd irót
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
kovacs_t
csendes tag
Leegyszerűsítem a kérdésem:
Melyik az a netbook, amibe bele lehet tenni úgy egy Mini PCI HSDPA kártyát, hogy nem kell megbontani a monitorburkolatot, azaz van a foglalat felé antenna kivezetés, és így feléleszthető a GPS.
Gondolom vannak ilyen gépek, mert akkor minek forgalmaznának külön ilyen kártyákat.
Ezt szeretném megvalósítani, monitorbontás nélkül:
http://pdaplus.hu/content/view/3936/69/
Vagy ilyen gépet keresek 11 - 12 collban
http://pdaplus.hu/content/view/4344/1Nagyon megköszönök minden segítséget előre is.
-
gtamate2
veterán
válasz Ace Ventura #6299 üzenetére
Persze hogy fut, nemrég írtam egy cikket egy 1005ha-h -ról az 80k újjonnon, és ugyan olyan kb a teljesítményül, olvasd el ha szeretnél egy kicsit átfogóbb képet kapni róluk.
*Sn0w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos fejegységek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Bambanő háza tája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen TV-t vegyek?
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest