- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerghu
csendes tag
válasz Magnum_ #8072 üzenetére
Szia!
Informatikus vagyok, munkahelyen linux volt abban az időben, otthon win is. Ehhez jött még az snowleo. Megmondom őszintén az egész rendszert nem tudtam megszokni. Mindent billentyűzetről kezelek, és erre nyilván van opció mac alatt is, de nekem nem volt erőm/kedvem megszokni. Úgy érzem bedőltem az Apple marketingjénak, de nekem utána csak egy felesleges rossz volt. Árulkodó adat, hogy 3 hónap használat után, úgy adtam el, hogy semmit nem mentettem le róla. Azaz nem hoztam létre rajta értéket. Egy idő után inkább bekapcsoltam az asztali PC-t. Az alma nem nekem való, de ettől még másnak működik
-
Gerghu
csendes tag
Szia! A topikot később találtam meg! Eléggé utána néztem a netbookoknak, mert tervbe volt véve, és ezen látszott, hogy ez a nyerő elsőre. Minden külföldi teszt elolvasása csak egyre jobban megerősített, hogy ezzel nem lehet gond! Ahogy más is, én is elégedett vagyok! Másik ami mellette áll, hogy eddig is a NS-től vettem a hordozható gépeimet, mindig minden rendben volt (NS szerint két hét alatt 100 db-t eladtak, nyilván ezt az infót helyén kell kezelni).
-
Celtis
veterán
válasz mukibuci #8090 üzenetére
Ez jó, csak pont kétszer férne bele a gép. Egyébként nagyon hasonlót vettünk: http://plaza.velvet.hu/product/szamitastechnika/notebook-taska/aha/aha-botanic-13-3-23227.html#;
De még ebben is szinte elvész ez a kis netbook. A 10-es méretű táskákba csak 1-2 centi híján nem fér be. -
blast3r
csendes tag
Hali!
Ha beadom szervízbe a laptopot és nem az eredeti oprendszer van rajta, hanem egy torrentes win7 az gáz? Tegyem vissza az eredetit?Samsung N150,Nokia E51
-
Celtis
veterán
Nekem (asszonyak) ilyen van. Az akku tényleg mozog egy tized mm-t. Ezt akkor érezni ha kézzel szándékosan mozgatod. Valószínűleg ki lehetne támasztani valami apró szivaccsal, ha zavar, de engem pl egyáltalán nem érdekel.
Amúgy nagyon jó kis gép. Teljesítményben nagyon jó, simán hozza egy alap notebook szintjét. Full HD filmet 20-30% CPU terhelésen visz. 2G RAM, csatlakozók dögivel. Kékben nagyon szép is. A mérete a képernyő relatív nagy felbontásához pont ideális. Az akku olyan 3 órát bír, max 4-et! A töltője elég apró (könnyen hordozható), így ha közben használod is a gépet akkor lassan tölt.Eddig a legnagyobb problémánk az volt a géppel, hogy egyszerűen nem létezik hozzá mérteben passzoló táska, aminek zsebe is van.
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Van valakinek valamilyen tapasztalata asus eee pc1201N-röl ? Akuja tényleg lötyög ? Valahol azt olvastam . Lötyögö aksi zavaro lehet . Valakinek van ilyen kis netbookja ? Mik a tapasztalok jo kis gép ez mert ezt néztem ki magamnak ? Válaszokat elöre is köszönöm !
-
CHIPman
nagyúr
válasz philoxenia #8084 üzenetére
Ha 4GB RAM kell, akkor ajánlom figyelmedbe a HP 311c-t, igen jó kis gép az árán, ami folyamatosan esik.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
MODERÁTOR
válasz philoxenia #8084 üzenetére
Nekem CULVom van, rajta x64es win7, kezeli a 2 x 2 gigát
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Dave™
nagyúr
Itt egy leírás, ami alapján vissza lehet kapcsolni a SATA NATIVE módot.
Először ugye BIOS-ban ki kell kapcsolni, hogy fel lehessen tenni az oprendszert
Utána a fenti procedúrát megcsinálni, behelyettesítve a matrix storage driver file nevét az újra
A chipset az esetek többségében ICH7M, és az AHCI driver kell
BIOS-ban visszakapcsolható a SATA NATIVE mód.
Hogy miben jobb nem tudom, azt írják egy helyen, hogy valamivel gyorsabb, s némileg kevesebbet is fogyaszt így a winyó.
Win7-tel és HP 5101-gyel tesztelve, működik.
-
Dave™
nagyúr
válasz Goldmen75 #8079 üzenetére
Bocsi, benéztem. Fogalmam sincs, próbáld ki, max. nem működik.
Ja és a readyboosthoz: múltkor moonmantől kérdezte valaki, van-e egyáltalán értelme, ő pedig azt mondta: röviden válaszolva nem. Bár ott azt hiszem volt memó rendesen a gépben. Ugye akkor jöhet képbe, ha kevés memória van és/vagy lassú a winyó. A HP 5101-ben szerencsére mindkettő a lehetséges maxon van (leszámítva az SSD-t), de kipróbálom a kingmax superstick-el, hátha érezni valami pluszt. Ez elvileg 30 megával tud olvasni, és 10 körül írni.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Goldmen75 #8077 üzenetére
A kedvedért betettem a netbookomba egy SanDisk Extre III 2GB-t. FF alatt a betöltődés nem gyorsult számottevően, de mintha a lapok gyorsabban nyílnának meg....
A pendrive számottevően olcsóbb gyorsabban olvasható és lassabban írható. [link][link]Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dave™
nagyúr
Először is gratulálok, másodszor pedig simán, én azonnal cseréltem Win 7 Home Premiumra. Elviszi gond nélkül, az aero-nál érdemes az ablakkicsinyítés/maximalizálás animációját kikapcsolni, így az aero sebességével sem lesz gond.
Most hirtelen nem tudom mi érdekelhet, kérdezz, aztán szívesen válaszolok.
szerk: akit érdekel a
; jó a következőkhöz: 900, 950, 3100, 4500
[ Szerkesztve ]
-
Goldmen75
őstag
Vagy akkor inkább egy jobb sebességű pendrive mi?
-
Goldmen75
őstag
Szerintetek, hy teszek belé egy 4 GB-os SD-t tudok javítani a teljesítményen? Egyáltalán az SD-k űködnek ready boost-ként? Vagy próbáljam ki?!
-
Gerghu
csendes tag
Kedves fórumozók! Régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kellene nekem egy hordozható gép. Régen HP 7400 volt 3 évig, majd lecseréltem egy ALU Macbookra. 3 hónap után eladtam.
Tegnapelőtt megláttam a HP 5101-t és este már meg is vettem.
80K-ért nagyon jó vételnek tartom, egyből meg kellett vennem
Ajánlom mindenkinek!
Kérdezném a szakértőket (főleg Dave, ahogy visszaolvastam):
megéri-e a Win7-re cserélni XP helyett? Elbírja? Minden részlet érdekelKöszönöm
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, és rosszat nem nagyon láttam a 1201n-ről. 12", 2 mag, mondjuk csak ddr2 memoria, 6óra üzemidő, fullhd lejátszás ->hdmi kimenet. Engem ezek győztek meg.
Esetleg infótok van arról, hogy a hangkártya milyen benne? vonalbemenet érdekelne.
Köszi -
Goldmen75
őstag
Nekem a dell-ben 3150-van. Erre esetleg valami "booster" megoldás?
Vagy a netbook, CPU-kra valami órajel emelés vagy bánomisén?
(Ezt csak kíváncsiságból kérdem, nem feltétlen akarom húzni, max kipróba) -
Zeratul
addikt
[hibás Hp notebugok miatt perelnek a kínaiak] No comment.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz CHIPman #8061 üzenetére
1) akkor nézel helyette valami nem renew-t, de alacsonyabb felszereltségűt/minőségűt
2) bevállalod, hogy elképzelhető, hogy valami bemutatódarabot fogsz kapni, ami szintén újra van csomagolva és külsőre is teljesen tip-top, teljes garanciával - kiindulva abból, hogy eddig senki sem panaszkodott arra, hogy használtat kapott volna (pedig szerintem már minimum 5-6-nál járunk tulajok tekintetében), erre igen csak kicsi az esély
3) vársz egy jobb ajánlatra
Mellesleg én is csak utólag néztem meg a winyó eddigi üzemidejét. Ha külsőre 100%-os, és megvan a 2 év gari is, az sem zavart volna, ha bemutatódarab, visszáru vagy hasonló lett volna, ezek nem hibás és javított darabok, az az ASIS kategória.
Más. Akinek kevés a GMA950 teljesítménye, tuningolhatja a GMABooster-rel Gyakorlati értelme pontosan 0, de vicces, hogy 166MHz-ről akár 400-ig is fel lehet nyomni (ez az asztali 950-es órajele, netbookokban le van korlátozva). Persze így többet fogyaszt, és hiába kétszer gyorsabb, attól még mindig marha lassú marad.
-
Gergő_
őstag
válasz philoxenia #8058 üzenetére
sajnos szerintem ugyanaz lesz a szitu mint a 2140-nél.
amikor kezdett már kifutni, a renew ára nem volt rendes renew ár...( és a 2133-akat lehetett csak látni)
most meg itt vannak 5101-ek...ezeket fogják futtatni.
szerintem legalább fél mire megjelenhet egy 5102 renewban 80-ért, de ne legyen igazam.most nézem:
a legbutább linuxos változat 108 ezer jó magyar forint. ez még mindig elég drága. 90 lenne reális ebben a csóró országban. -
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8058 üzenetére
Az itthoni ÁFÁ-s, az USA-beli VAT nélküli, bár tény, hogy még úgyis olcsóbb, főleg, hogy ott nem 25%. Ez van, ide el kell szállítani, az EU-nak vámot fizetni stb. Minden olcsóbb a tengerentúlon.
-
ro_bert17
őstag
válasz philoxenia #8055 üzenetére
Kettő?
A motoros meg.......?
-
ro_bert17
őstag
Én is visszaolvastam. Nem lehetne a topikot átnevezni, milyen 5101-et vegyek?-re?
-
Magnum_
nagyúr
válasz philoxenia #8052 üzenetére
nem tudom.... a gyengébb is jó azon az áron még így is.. lehet, hogy valakit riaszt az 1366os felbontás 10"-on... nem tudom. nem is feszülök rajta. bármelyik felbontással jobban kellene, mint egy asus/acer.
[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Magnum_ #8049 üzenetére
Miért kerül ugyanannyiba a gyengébb verzió?
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8048 üzenetére
Segítek:
HP 5101:
gyártó: HP
termék szám: VC257ESR
státusz: HP Renew
lokalizáció: INT (nemzetközi)
kijelző: 10.1" matt, (16:9 képarány) 1366x768 pixel, WXGA, (HD 720p képes) High Definition AntiGlare TFT LCD with LED backlight
processzor: intel Atom 1.66GHz 512KB L2 cache/ 667MHz FSB 1 mag, 45nm (Atom N280)
video vezérlő: intel shared GMA-950 / max.224MB
memória: 2GB DDR2 667MHz
merevlemez: 250GB SATA 2.5" / 7200RPM
optikai meghajtó: opcionális külsõ meghajtó, USB csatlakozás
vezeték nélküli hálózat: 802.11(a/b/g/n)
vezetékes hálózat: 10/100/1000 Gigabit ethernet
bluetooth: van
akkumulátor: 6cell 55Whr Li-Ion
operációs rendszer: Vista Business - Microsoft (HUN) 32bit
webkamera: webcam 2MP, stereo microphone
garancia: 2 év HP+CO garancia (carry in)**
tömeg: 1,19 kg
méretek: 271 mm x 261 mm x 166 mm
extra paraméterek: • intel Atom alacsony fogyasztású processzor
• HP illumiLite LED, karcolás tûrõbb kijelzõ
• HP ProtectTools merevlemez kódolás
• HP 3D DriveGuard fizikális merevlemez védelem
• HP DuraCase Magnézium ötvözet teljes burkolat
• HP DuraFinish karcállóbb mûanyag elemek
• HP DuraKeys cseppmentes és kopásállóbb teljes méretû billentyûzet
• Tovább fejlesztett mutatóeszköz
• HP QuickLook 2, SpareKey és Credential Manager szoftverek
megjegyzések: • a 32bites operációs rendszerek maximum 3GB memóriát képesek kezelni.
• egyes funkciók csak Microsoft Windows Vista operációs rendszer alatt mûködnek megfelelõen, ezért a HP ezt az operációs rendszert ajánlja a termékhez.
• *a HP Renew Program keretében hivatalosan újraértékesített termék.Asus Eee PC 1005HA:
Processzor típus: Intel Atom
Processzor jellemzők: N270 (FSB 533MHz / 512Kbyte L2cache) 1,66GHz
Memória: 1GB DDR2/667MHz
Merevlemez: 160GB SATA 5400rpm
Kijelző méret, felbontás: 10" WSVGA
Kijelző leírás: LED háttérvilágítás (1024x600)
Chipkészlet: Intel® 945GSE+ICH7M
Akkumulátor, üzemidő: 6-Cellás 48Wh Li-ion
max. 8,5 óra
Audio: Hi-Definition Audio CODEC
sztereo hangszórók
digitális mikrofon
2 x Audio Jack (Head Phone / Mic-in)
Bővítőhelyek: Kártyaolvasó: MMC/ SD(SDHC)
Portok: 1 x VGA Port (D-sub 15-pin)
3 x USB 2.0
Kommunikáció: WLAN 802.11b/g/n
LAN RJ-45
Méret, súly: 262mm(W) x 178mm(D) x 25.9mm~ 36.5mm(H)
1.27Kg 6 cellás akkuval
Egyéb szolgáltatások: 0,3MP Webkamera
Operációs rendszer: Windows XP Home
Szoftver: Microsoft Office Home & Student 2007 60napos próbaverzió
Lokalizáció (billentyűzet és op. rendszer nyelve): magyar
Garancia: 2 év garancia el- és visszaszállítással (bővíthető)#8052: erre csak két tippem van:
1) mivel csak rendelhető, ezért korábbi árazás alapján ennyi volt, nem lett frissítve
2) és ez sokkal valószínűbb: hogy legyen mibe belekötnöd, mert marhára független a fentiektől[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
1) bocsi, ez lemaradt: "By Peter Parkes on January 5, 2010 in Announcements, Video." Googleban kerestem csak rá hirtelen. Egyébként: link. Az aktuális verzió a 4.2-es. A saját kamerakép éles, nem 100% a reakcióidő, de nem is vontatott, a másik oldalt nem tudom, még nem próbáltam. A többit kihagyom, személy szerint csak skype-ot használok, gondolom más alkalmazás is képes kezelni a webkamerát, google a barátod, ha ennyire érdekel.
2) nem tudom mit kell ezen lovagolni, van és kész. Szerintem jó, hogy van, használni nem kötelező, de lehet.
3) -
4) nem csak skype létezik, felvenni is lehet vele, bár tényleg nem nyom semmi érdemi többletet.
#8048: igaz, valóban, nem kattintottam rá, csak néztem a link címét, sorry, viszont az összes előző linken az szerepel, persze aki nem olvas vissza... Kérlek, hasonlítsd már össze ezt az ASUS-t lépésről lépésre az utóbb linkelt HP 5101-gyel, csak mert árban ugyanannyi, viszont szolgáltatásokban/minőségben csúnyán lemarad.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz philoxenia #8048 üzenetére
mert van kissebb felbontású is, de itt a fórumon tudtommal mindenki a nagyobb felbontásút vettte.
jóval olcsóbb az asus? 1000Ft-al? cserébe nincs olyan jó supportja, stbstbstb ...
[ Szerkesztve ]
-
Ha ez kötözködés, akkor kötözködöm még 1 picit.
1 béta, nem eltrejed, de ha el is fog, ez a 720p tömörítés realtime hogyan megy neki? (pláne egyszer oda, 1x vissza) Tuti mindenhol van hozzá megfelelő sávszélesség? Mivel lehet még 640x480-nál nagyobb felbontású videotelefonálást kélszíteni a skype bétán kívűl?2 Szted ezt hányan veszik igénybe napi szinten? (Első alkalommal eljátszanak vele, de aztán több haszna nincs) Aki ezen sminkel az meg is érdemli.
3 pipa
4 ennek se sok értelmét látom ill.hallom, merthogy az átviteli csatorna mono (szintén skype-ot hoznám példának)
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Zoli G
tag
válasz philoxenia #8042 üzenetére
amiről itt szó van, az nem az 1024xkb600as képű, hanem az 1366x768-as. Na ez jóval nagyobb mint a másik 2.
szóval, csatlakozom az előttem szólóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8042 üzenetére
Az utóbbi kettő oprendszerrel, bár bizonyos jellemzőkben nyilván gyengébbek, de másban jobbak, merevlemezméret hatcellás akku pl. nekem személy szerint a 14 pixel + kijelző is számít, ott elfér a tálca....
A HP 5101 is oprendszerrel van, Vista Business vagy XP pro. Konkrétan az ASUS akkuját, amiben erősebb, meg az N450-es procit a 210-ben leszámítva mindenben gyengébbek, vagy max ugyanolyanok (asusban n-es wifi). A merevlemez méret mellett azért nem mindegy a sebesség sem, abban meg simán alulmaradnak. Ezt a 14 pixel pluszt nem értem. Ha azt hiszed, hogy 1024x576 pixeles a HP, tévedsz, mert 1366x768-as, oda még elég sok tálca elfér, viszont ha úgy lenne sem 14 pixel lenne a különbség.
szerk: ja látom már, egy jóval szarabb ajánlatot hasonlítottál össze, mint amit mi linkeltünk, így lehet, tényleg, sőt, árgépen találni 140-ért is, ennyi erővel azt is linkelhetted volna. Még egyszer nem linkelem azt, amiről mi beszélünk, mert már vagy 10x szerepel, még ezen az oldalon is, ráadásul külön a kedvedért, Saint_ kolléga jóvoltából.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
1) With the right gear, you’ll soon be able to make Skype video calls in 720p HD. The latest beta version of Skype for Windows now supports HD-quality video (1280 x 720 resolution at up to 30 frames per second), giving you an even smoother and richer video calling experience than ever before.
Mellesleg nem csak skype létezik, bár én is ezt használom
2) tud állóképet is készíteni
3) a képminőséget valóban nem megapixelben mérik, ellenben a felbontást igen, ami erősen befolyásolja a végeredményt (de ez már kötözködés kategória részedről) - tesztekben írták (notebookcheck), hogy kiváló éles képe van, magammal kipróbáltam, és tényleg, tisztán látszott, milyen jóképű vagyok
4) nem, félreértetted, ezen sztereó, általában szokott mono lenni.
#8042: mindkettőben fele annyi memória, 5400-as winyó, 1024x600-as lcd van műanyag házzal, ujjlenyomat-mágnes borítással, a 210-es HP-ban ráadásul 3 cellás akksi, b/g wifi. A linkelt ASUS üzemidőre üt, abban valóban jobb, minden másban rosszabb (na jó, még a win7 starter is plusz a vista business/xp prohoz képest)
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az 5101 pl. az Asus 1005H és a HP Mini 210
Az utóbbi kettő oprendszerrel, bár bizonyos jellemzőkben nyilván gyengébbek, de másban jobbak, merevlemezméret hatcellás akku pl. nekem személy szerint a 14 pixel + kijelző is számít, ott elfér a tálca....
[ Szerkesztve ]
-
Ez 0.3mpixeles kamer miért hátrány? Skype HQ videó esetén is csak 640x480-at visz át (0.3mpixel!), A képminőséget pedig nem a mpixelek számossága határozza meg.
Más gépeken sztereo a mikorfon?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8037 üzenetére
Hát nézd: vagy ajánljuk ezt renew programban teljes felszereltséggel, vagy kap ennyiért alacsonyabb felszereltségű acer, asus, msi notit, ami ugyan nem renew, csak fele ennyi memóriával, lassabb/kisebb winyóval, bluetooth nélkül, esetleg kisebb akksival, lassabb wifivel, műanyag házban, mono mikrofonnal, 0,3-as webkamerával, 1 év garanciával, alacsonyabb összeszerelési minőséggel rendelkezik. Akit zavar a renew státusz, választhatja a fenti alternatívákat. Szerintem nem racionális döntés, de pl. akinek rózsaszín netbook kell, annak nyilván kiesett a HP 5101.
szerk: de ha te tudsz ennyiért jobbat/megközelítően ilyen jót, szívesen vesszük, hiszen minél több alternatíva van, annál jobb döntést tud hozni az olvasó. Ne tartsd vissza, ki vele
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Magnum_ #8034 üzenetére
A jogilag új státuszt a notebookstore oldaláról szedtem, ott a link is.
Az én számlámon felül ez van: HP renew program keretében, a HP által hivatalosan újraértékesített "újszerű" termék... (utána már csak a garanciáról szól)
Alul az apró betűs részben: hp renew program keretében értékesített, újracsomagolt, csökkentett árú termék... (garancia)
Az ASIS-re írják a jogilag használt státuszt.
#8036: renew-ba tartozik a: meghiúsult üzlet (visszamondott rendelés), megmaradt készlet, kifutó modell, kiállított/bemutató darab. Ezek közül bármelyik lehet, de elég megnézni a winyó használati élettartamát (pl. HD sentinellel), hogy tudjuk: nem volt kiállítva sehol.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Magnum_ #8034 üzenetére
Lehetőleg ne csak ugyanezt a terméket ajánljátok újra és újra, vagy ha igen, legyen mellette más is, ha valaki betéved a topikba, most nem kap más választ egy ideje,csak ezt...
Pl. 80k alatt is lehet több alternatívát ajánlani, előnyökkel, hátrányokkal.
A fotóstopikokban is megpróbálunk mindig több választási lehetőséget adni,mindenképp több gyártótól, a boltokban pedig vagy váltogatva , vagy eleve több bolt kínálatából linkelve....
Nincs legjobb vétel, mert ami az egyiknek a legjobb,a másiknak kevésbé jó lehet..
Nekem anno win7-es kellett pl. és arra külön kellett rákeresnem,mert ugyanazzal a típussal az egyébként olcsóbb helyen pont azt drágábban adták....Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
CHIPman
nagyúr
Most ez a jogilag használt a visszamaradt készletet vagy a kiállított bemutatódarabokat takarja? Tudtommal a renew az ez.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Zeratul
addikt
Lötyögés: Lenovonak is "lötyög" az akksija kb fél milimétert, de az a karmos rögzítési konstrukciónak köszönhető, szvsz minden hátul kidudorodó karmos akksinak van ennyi holtjátéka.
-
Magnum_
nagyúr
a számlámra az van írva, hogy a renew prog. keretében újraértékesített, jogilag használt termék.. hadd ne fényképezzem le most viszont érdekelne, hogy a te számládon mi van, nézd már meg légyszi.
de nem ez a lényeg.
viszont azt én se értem, hogy akkor most személyes tapasztalatot kér mellé, vagy épp törölni akarja.. mert írta ezt is-azt is...
philo: látom próbálsz nem offolni is..
nekem több notiban volt némi lötyögés, láttam már Lenovo X200-at is, amiben szintúgy lötyögött...[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8031 üzenetére
egy bármilyen formában is , de használt gépről van szó....
Csak nem sikerült visszaolvasni... link
Jogilag és egyébként is új, az enyémet előttem bontották ki a lematricázott dobozból. Mivel ez egy fórum, ezért többnyire személyes véleményeket írnak a felhasználók, így én is, magamat pedig következetes embernek tartom, olyat veszek, ami szerintem jó, ha nem haragszol, ezt fenntartom a továbbiakban is. Olyat SENKI sem írt HP 5101-ről, hogy "nálunk" vedd meg, egyedül a Dell volt így reklámozva, az is egy személy által. Amúgy nem értem mi a problémád, tisztogatni szeretnéd a személyes felhasználói véleményeket egy szakmai topikban?
És igenis kiváló vétel, új ára ezzel a felszereltséggel 130-140 ezer Ft lenne, 80-ért ugyanazokkal a feltételekkel szerintem jó üzlet, szerencsére a többség szintén így látja.
#8032: még csak jogilag sem az
philoxenia: A lötyögés azért túlzás, ha mozgatom, akkor függőlegesen mozog, kb fél millis holtjátéka van. Amúgy olyan szinten van összerakva, hogy abba senki sem tudott belekötni, notebookcheck.com, laptopmag.com, cnet stb. Gondolom ha gáz lett volna az összeszerelés minőségével, kibukik. A HP egyébként üzleti szériába szánta, a ProBook széria kistestvére, nyilván presztízstermék is a netbookok szegmensében (az ára is oda pozícionálja). Az akku valószínűleg a kilógás miatt mozog, de az említett módon pillanatok alatt orvosolható, szerintem ez nem egy komoly probléma, viszont megemlítettem a korrekt tájékoztatás jegyében (ahogyan azt is, hogy nem a leghalkabb, meg az alja elég melegedős) - viszont ezeket leszámítva tökéletes. Nem tudsz még egy ilyen felszereltségű netbookot mutatni még 100-ért sem, nem hogy 80-ért. Ahogyan Saint_ is említette, az Asus, Acer Msi triumvirátus nem említhető egy lapon ezzel, max a Compaq, ami kifejezetten low budget széria.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz philoxenia #8031 üzenetére
jogilag használt. olvass utána.
de azt hogy érted, hogy nálunk is meg lehet venni?
azért szoktuk emlegetni azt a 2-3 boltot, hogy az átlag, nem túl felkészült user, aki csak acerben meg asusban, meg esetleg msi-ben gondolkodik, tudja és lássa, hogy a kis pénzéből jobban és sokszor olcsóbban tud vásárolni.
egyébként nem kell megköszönni, páran szívesen leírjuk ezt többször is, és ha jó akció van, linkeljük, vagy leírjuk. irtam én már akciót máshonnan is. de egy moderátornak nem kell(ene) mondanom, hogy olvasson vissza.
egyébként, törölj csak bármit, elvégre szíved joga, ha már a jogod megvan hozzá. alkalmasságod mondjuk nem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Magnum_ #8027 üzenetére
Most akkor töröljem a felesleget? Pont erre szerettem volna rávilágítani:
A topik már semmi másról nem szól lassan,csak erről a típusról,azért annyira nem jó vétel szvsz. egy bármilyen formában is , de használt gépről van szó.... Ráadásul csak annyi legtöbbször a hsz, hogy ez a jó, nálatok meg is lehet venni,azért ne reklámozzunk már ilyen mértékben egy boltot....Dave™: újakban is lötyög? nekem az Asus 1005H-ban nem, /nem flamelni akarok/ vett valaki itt boltban vadi újat? probléma lehetett anno a lötyögő akksi és azért vitték vissza és lett renew?
Ugyanazt az akkutípust használják mindnél? a többi típus is lötyög?
Féltem egy kicsit az Asus mechanikai szilárdságától, de kellemesen csalódtam. Bár most is egy Asus notiról írok, /egy régebbiről/ annak nincs még baja, bár májusban négy éves lesz, igaz kíméletesen használtam. Az MSI notim már nem túl szilárd, igaz sokkal olcsóbb is volt, ezért nem akartam windet venni.... Vannak HP cuccaim is, nem ellenség.. , de mindenképp vadi újat akartam, azt viszont drágállottam a HP miniben. Nekem 250-es merevlemezzel az Asus 87k volt...[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz philoxenia #8025 üzenetére
Ahogyan Saint_ kolléga is írta lentebb, 10-ből 9-szer ott van mellette a Hp is, tehát nehéz fűnyíróra, esetleg egy Acer modellre asszociálni (ami mellesleg a fűnyíróhoz hasonlóan szintén nem NETbook). Aki rendszeresen olvassa a topikot, szerintem minimum egy 10 perces monológot tud szavalni a HP 5101-ről, de ha esetleg most téved ide először, visszaolvas 1-2 oldalt, utána talán még a keresőt is használja, és minden kristálytiszta lesz számára.
Tele van személyes véleménnyel, paraméterekkel, vannak negatívumok is, írtuk hol ennyi, hány darab van, mi a renew program stb., egyedül még szét nem szedte senki, de ki tudja, talán erre is sor kerül idővel
De persze akinek konkrét kérdése van, továbbra is szívesen válaszolok (-unk), ha pedig személyes beszámolót szeretne olvasni, csak vissza kell lapoznia, ebben a kereső nagy segítségére van.
Ismét beírom, mert ez közérdekű és időközben elég sok HP 5101 tulaj lett: akinek enyhén mozog az akksi függőleges irányban, tegyen alá vékony szivacs-csíkot (alaplap alatti szivacs, fele vastagságúra vágva pont ideális ) - utána olyan passzentos lesz, mintha egybe lenne öntve
-
PierNight
aktív tag
köszi szépen 2gb ram meg 250gb hdd és csak ennyi
egyébként bocs a hülye kérdésért de miért ennyi ha a nem renew kisebb rammal és hdd-vel drágább :S valaki elmagyarázná? -
Magnum_
nagyúr
válasz philoxenia #8025 üzenetére
moderátor létedre gondolom, neked nem kell írni, hogy olvass vissza. cask 1-2hsz.-t kell feljebb görgetni, és kiderül, hogy HP 5101-ről van szó, és 80k körül renew.
visszaolvasva egyébként irtuk, hogy Hp 5101...
rengetegszer írtak már személyes benyomást is róla.. már a könyökömön jönnek ki a jó és rossz tulajdonságai, ugyhogy nem értelek...
gynegébbek és moderátorok kedvéért (de többet moderátortól ne olvassam azt, hogy bárki lapozzon vissza.. .) [link]
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem írtátok,hogy milyen 5101, a guglival rákerestem és a találatok közt elég hamar felbukkant...
Ha már ilyen jól elbeszélgettek egy azért szakmai topikban, legalább írjátok mellé,hogy HP,mert például Acer is van ilyen számmal.. [link]
Azonkívül kicsit több konkrétum a gépről némelyik hsz.-ben szintén hasznos lenne, esetleg összehasonlító adatok, vagy személyes benyomások,mert ez így lassan egyhangú lesz...
Például, hogy az ugyanolyan specifikációkkal rendelkező más gyártóktól származó netbookoktól miben különbözik, miben jobb, urambocsá miben rosszabb.PierNight : renew verzióról van szó... Itt is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
PierNight
aktív tag
ti hol találtok hp 5101-et 80 ezer alatt? én neten minden ilyen áru keresőbe 100 körül látok csak...
-
Dave™
nagyúr
válasz CHIPman #8020 üzenetére
Nincs, de ki tudják cserélni plusz 8 ezerért. Akku normál használattal? Win 7 kiegyensúlyozott profil, közepes fényerő mellett kb. 5 óra, takarékosabb fényerő/beállítás mellett lehet nyerni még némi pluszt, energiatakarékos módban kihozható a 7 óra is. Xp lehet tovább bírja, Win 7 alatt az energiatakarékos mód kivételével mindenhol van aero, ami szintén némi plusz fogyasztást jelent.
Mindez bekapcsolt és aktívan használt wifi-vel, nem folyamatos zenelejátszással, bekapcsolt bluetoothal értendő.
-
CHIPman
nagyúr
válasz Magnum_ #8016 üzenetére
Van belőle magyar billes? Meddig bírja az akksi normál használattal?
szerk.: "Update: The review has been updated because HP sent a production unit that addressed the whirring noises. Even though the unit still ran a little warm underneath, the fan noises, which were very obvious in the previous unit, are no longer an issue with the new one. And with the increase in battery life from 5 hours to 7 hours, 20 minutes, we decided to bump its rating from 3.5 to 4.0 stars."
Ez a 7 óra igaz?[ Szerkesztve ]
-
Zoli G
tag
+1 Barátnőmnek is lett
-
Gergő_
őstag
válasz philoxenia #8014 üzenetére
btw nem egy rossz fűnyíró amit linkeltél
-
CHIPman
nagyúr
Mostanában milyen netbookot érdemes venni, aminek jó(6h minimum) az akksija és nincs 80k felett?
-
Gergő_
őstag
válasz customrobi #8004 üzenetére
úgy látszik lassan át is lehet nevezni a topikot 5101-re
-
Magnum_
nagyúr
olybá' tűnik, hogy ez a 5101 elég korrekt vétel a renew program keretein belül nálunk, és népszerű lett.
-
Zoli G
tag
Srácok, próbálta már valaki leszedni ezeket a (Estar,intel,win) matricákat? Szívesen megtenném de félek, hogy ha a helye ott marad, az ronda lesz.
-
Dave™
nagyúr
Amennyire én tudom úgy jársz a legjobban, ha hálózati használatnál kiveszed, és csak néha teszed be lemeríteni, majd újra feltölteni. Túltöltés ellen biztosan védve van, de nekem azt tanácsolták már többen is, hogy nem célszerű huzamosabb ideig bent hagyni, ha csak hálózatról megy. Vegyes használatnál szerintem nem számít.
-
Zoli G
tag
válasz customrobi #8004 üzenetére
gratula!
Egy kérdés: Mi a jobb, az, ha mikor tápról használom benne van az aksi vagy ha nincs?
sokan ki szokták venni, mondván, hogy ezzel is kímélik, de nem úgy van ez inkább, hogy feltölt aztán az akksi békén hagyja? -
customrobi
tag
én is beálltam a hp5101-es táborba
Vessetek az oroszlányok elé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest