Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pagrus
csendes tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
xfce a jó ehhez a géphez, a gnome fölösleges szerintem.
-
efem
tag
a google új böngészője, igencsak helytakarékos! windeseknek kötelező(?) darab lehet
én fel is raktam, szépen megy, és nagyon minimal designés eszeveszetten gyors ! kb safari sebessége, ha nem gyorsabb...
-
elkurtuk
csendes tag
Köszi, innentöl, hogy látom már tud 1600on is menni a gép, már eltökölök vele... majd csak rájövök mi a kínja.
-
kelzsoca
félisten
válasz
elkurtuk
üzenetére
Valahol a kettő között próbáld, mivel most asztali-n megy az energia séma ezért tartja maxon a procit!
Biosban kapcsold be a speedstep-et (azt nem is kell piszkálni) és válts át, hordozható/laptop sémára és úgy nézd meg!Everest-el pedig figyelemmel tudod kísérni hogy alapon és terhelést adva hogyan viselkedik a procc!
-
vadkörte
addikt
válasz
elkurtuk
üzenetére
Próbáld ki a [SpeedSwich XP] nevű programot. Az AMD-s noteszemnél a procidriver telepítése is segített. Intel-nél tudtommal nincs driver, de ezzel a progival tudtommal jól konfigurálható az Intel progi órajele is.
Remélem tudtam segíteni.
"A Punto is elvisz mindenhová..."
Naja. Amilyen helyeken az enyémmel megfordultam, épeszű ember oda még traktorral sem megy szívesen, nem személykocsival...
Sohasem fogom elfelejteni azt a hangot amit akkor hallatott szerencsétlen, amikor belémrepültek vagy 80-nal lakott területen belül és beletoltak egy álló kocsisorba...
Gazdasági TK... :S -
RatSon
aktív tag
válasz
elkurtuk
üzenetére
én írtam ,semmi gond, így működik értelemszerűen, gondoltam van benned annyi kísérletezőkedv hogy miután megnyugodtál hogy nem világméretű összeesküvést sző az msi ellened akkor megnézed a maradék 4-5 energiasémát is. keress valami kiegyensúlyozottat akkor fog váltogatni 800-1600 között.
-
elkurtuk
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Köszi, félig megoldást hozott amit írtál.
Az energia sémát átállítottam otthoni/irodai asztali gépre, úgy már 1600mhz-n megy, viszont folyamatosan, nem csak akkor amikor kell a kakaó. Hiába kapcsolom ki vagy be a speedstepet a biosban. Jelenleg tehát választhatok fix 800mhz és fix 1600mhz között :-D
De azért már alakul a dolog :-D -
-
FefeeX
veterán
Akinek 1080p-t tud a tévéje annak van pénze nagyobb vasra, valamint VGA outon a tévére úgysem a legjobb jel megy...
Monitorral megint ez a helyzet, akinek van 22" + monitora annak legyen pénze normális gépre is...
(Zola erősen megelőzött - nem vettem észre h van új oldal
) -
zezoka
őstag
És az a frankó benne, hogy ha rádugsz egy lcdt, akkor aut vált felbontást. Nekem egy 24collos tft van, ahogy rádugom a Wind-ra, és váltok képet, automatikusan átmegy 1920x1200-ba, továbbnyomok h mindjkét kijelző menjen, akkor a monitorra rakja az 1024x600at és van kép a kijelzőn is, az egy kicsit vicces a moncsin, mert nem lebutitja, hanem az 1920x1200ba tesz bele egy 1024x600as kockát, többi fekete! :-)
Szóval én használni otthon úgy fogom, hogy:
USB hub, abba: scanneres nyomtató, mobilvincsi, laptop dvdíró, rádiós egér-bill vevőkéje
És amikor otthon használom asztalnál, akkor ez az egy usb hub csatija bedug, töltő, moncsikábel, azt csá!
-
Bandikut
tag
Nem minden programban működik a vízszintes scroll: pl FireFoxban nem, de IE-ben, MS Office-ban igen. Remélhetőleg javítanak ezen a következő driverben, és állíthatóvá teszik az érzékenységet is. Azzal már használható lesz a tap-to click is (amit már ki lehet az új drivernél kapcsolni, de most meg hiányzik). Szóval még egy kis csiszolással csaknem egyenértékű lesz a Synapticssal.
-
zezoka
őstag
válasz
Zola007
üzenetére
Nekem akkor elvileg a Sentelic driver van fent (legalábbis mindneki ezt mondja), de az egésr haláljó érzékeny, épp csak rá kell érintenem az ujjamat. Tapin kattintás is, épp csak nekiérek lehelletfinoman. Viszont nem tudok scrollozni (hiába van bepipálva), a sarokprogramozást meg még nem néztem, h lehet e, de nem akadt meg ilyenen a szemem.
-
stefanitsr
senior tag
Tegnap felkentem a windre egy ubuntut. Sajna az a gond velem hogy alapvető nehézségeket nehezen viselek, pl hogy evolution mail tesz arra, hogy 600 sor magas a kijelző ő ennek ellenére átméretezhetetlen ablakokkal kilóg lent és fent, valamint, hogy leveszem a felső launch bart oldalra, akkor nem tudok belekapaszkodni hogy visszategyem fentre...
A power management fogja és összevissza kapcsolatja a fényerőt, ahogy nem használom, leveszi (okos), de annyira már elég buta, hogy ha visszaülök kisüsse a szemem egy előre beállított értékkel ahelyett, hogy megjegyezné az eredeti beállítást - és mindig arra kényszerüljek hogy ezt csökkentsem.
A stabilitással sem vagyok túlzottan megelégedve, gyakran beragadnak taszkok vagy háttérben eltűnnek párbeszédablakok emiatt a programok az előtérben inaktívak maradnak és vagy bezárhatóak vagy nem, de volt olyan fagyás is evolution maillel, amit csak restart oldott meg mindezt nem egész egy nap alatt...
Realtek drivert sikerült aláhekkelnem és működik rendesen, no meg biztos megért volna még egy pár nap próbálkozást az egész, de ilyen alapvető dolgok eltöketlenkedése ettől elvette a kedvem...
-
zezoka
őstag
Nálam is állítható, be tudom ikszelni a görgetést, még vízszintesen is, csak épp nem csinál semmit! :-) Illetve nem görget, bár csak netezésnél próbáltam, ilyen word, emg ilyenekben nem, de hát főzhetik is, ha pont a netezését nem tudja görgetni! :-)
Egyébként már nem érdekel. úgyis mindig külső egeret hasznáálok, ha meg mégsem, akkor a nyilakkal görgetek.
-
xedos
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Rossz a gondolatmenet...
Igazából az 5%-os töltés nem számít ciklusnak...
Amúgy az IBM Thinkpadeknél be lehet állítani, hogy hány %-os töltöttség alatt kezdjen el tölteni... LIon-nál azt mondják, hogy használd akksiról, majd amint lehet rakd töltőre stb.
Ha csak kicsit használod az akksit, az nem pusztutja! A nagy lemerítések csökkentik a kapacításást. Bár MAC-eknél kifejezetten írják, hogy havonta egyszer csutkáig merítsd le és töltsd fel. -
Zola007
veterán
úgyhogy ezért vágyom egy olyan kapcsolóra, amivel én mondom meg a gépnek, hogy mikor töltsön.
ugyanis pl párom toshibájából nem nagy mávészet kivenni az akkut, azonban a windben (legalábbis a sajátomban olyannyira passzentosra csinálták, hogy első kivételkor úgy behasadt a körmön, hogy azt hittem befsok.
és igen unlockolva, release oldva, két kézzel húzva is jó feszesen áll benne.Na ezért nem akarom naponta 3x kiszedni, sokkal egyszerűbb egy áramváltó.
Félreértés ne essen, nem kötekedni akartam.
-
Zola007
veterán
Viszont nem akarom, hogy mindig csutira töltse és ez a lényeg.
Az akkuk lelkivilágában egyébiránt javaslom mai világunkban egy kicsit elmélyedni, mert már lassan a wc kefe is akkuról megy.
Erre szolgálna a következő kis példázat v. micsoda (számomra hipotetikus, de van aki magára ismerhet):
Tehát ha van egy 100%-ra töltött akkum és tegyük fel felváltva vagyok hálózatközelben és nélküle (mondjuk 10 óránkénti váltásban)
Tegyük fel ha drótnélkül futtatom napi 2x, ezen alkalommal megnézem a mailjeimet és ez 5 %-t vesz le az akkuból (pl vonaton egyetem felé meg visszafelé egy nap 2x, mobilnet). Egyébként a nap többi részében fix hálózati áramellátás (otthon és egyetemen is)
Mivel az akkuk élettartamát nemcsak az évek alatt leadott áram határozza meg, hanem a töltési ciklusok száma is (ami ilyen időközökkel az akku számára újnak számít), ily módon olyan gyönyörúen ki tudom nyírni a gép akkuját, hogy öröm lesz nézni az alkatrészboltos arcán a vigyort, mikor félévente megyek venni egy másikat.ű
Mivel ez fél év ~180 napja alatt (hétvégét nem számolom) kb 360 töltési ciklus megkezdését jelenti, így érik a fenti vigyor, hiszem a mai lítium akkuk élettartama nagyjából 500-700 ciklus típustól, gyártótól, mérettől, külső hőmérséklettől, az ellátott készülék áramfelvételétől, hálózati feszültség egyenletességétől függően.
Azt hiszem nem hagytam ki túl sok paramétert. -
RatSon
aktív tag
-
RatSon
aktív tag
válasz
elkurtuk
üzenetére
szia
először is nyugodj meg, nincs az a hülye hardvergyártó aki letiltaná fixen a procit. a te problémádra a windows beállítások között találsz megoldást: egész véletlenül az energiaséma beállítása nem maximális telepre van téve? ilyenkor az OS lekapja minimálisra az órajelet ha telepről működik a gép. csak állítsd át mondjuk asztali gépre és tégy egy próbát, utána kísérletezgethetsz már. na ilyen szempontból pl jobb a vista mert ott elég frankón testre lehet szabni mindent hogyhogy hogy menjen telepről meg hálózatról... -
Zola007
veterán
Egyébként miért nem bírják a notigyártók megcsinálni úgy a gépeket, hogy az akkun legyen egy billenő v. tolókapcsoló, amivel tudunk váltani a csak hálózati (akku áramkör kikerülésével) és a hálózat+akku (kikapcsolt állapotban töltés) módok közt.
Így nem töltené állandóan szerencsétlent. -
Zola007
veterán
válasz
elkurtuk
üzenetére
Egy pillanatig sem balfszkodásnak gondoltam, hanem valami olyan beállításnak, ami nem általánosan használtHát ez elég érdekes, külföldi fórumon próbáltál már körülnézni?
esetleg ezt nézd meg, sajnos nekem még mindig nem jön be az oldal: [link]
[link]
illetve némelyiket a google cacheből be tudom tölteni -
elkurtuk
csendes tag
Bocs a dupla postért, de most már nem tudom módosítani az elözöt.
Újraindítottam most a gépet, kikapcsoltam a speedstepet biosban.
Aksiról most is 800mhz, amint bedugom hálózatba azonnal 1600mhz.
Aksiról elindítok egy rar tömöritest, és jön is a szokásos halfajta...
a szarik rája. :-/
(azaz marad 800mhz-n) -
elkurtuk
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Hálózatról gyönyörüen müködik a speedstep, ahogy kell.
Aksiról pedig stabil 800mhz.
Az az érdekes hogy nem csak az enyém, hanem egy haveré is ugyanezt csinálja, együtt, egyszerre vettük a két fehér Widet az MM-ben. Tehát a balfaszságom márcsak azért is ki van zárva, mert a haveré is ugyanígy viselkedik, amihez én hozzá sem értem, azaz nem ronthattam el.A gyárilag hozzá adott Windoz Homeot használom, és azt is fogom, mert ez a legális software rajta, nem fogok kalóz windowst rátenni, fizetni egy prof verzióért pedig végképp nem fogok ha már windozos Windet vettem nem linuxosat (nem mintha olyat lehetett volna kapni). Nem vagy kalózkodás ellenes, félre ne értsetek, de ezt a notit olyan helyen használom ahol követelmény a legális szoftver. céghez hordom be stb, ahol nem lehet semmi kalóz progi.
Tehát én csak azt várnám el a Windemtöl, hogy hozza a gyári programmal, a gyári hardwareel azokat a teljesítmény beli értékeket, amiket az MSI vállalt.
A biost is megnéztem, át is állítottam, aztán pedig vissza, de semmi hatása...
-
Zola007
veterán
válasz
elkurtuk
üzenetére
Nem tudom miért lenne kamu, nekem 1599-n megy, ha nem csinálok semmit, akkor 800, esetleg 1060, 1200, stb. De amint elkezdem bizgetni, pl tömörítés, film, akármi izmosabb progi, azonnal szépen megy 1600-ra.
Ja és akksiról.
Esetleg próbáld meg újrarakni a wint egy sp2 integrált professionalla, és ha ekkor is csinálja, valamint biosban sem akar átállni ha hálózatról használod,l akkor abból gari lesz, mert eddgi mindenkinek működik a speedstep.
Lehet, hogy a tiéd beragadt vmiért. -
Zola007
veterán
Olyan scrollod, mint a synaptics-nál, nem lesz ezzel a tapival.
Mint fentebb írtam, ezért próbálom "átverni" a dirvert, de még nem küldte el senki.
aki esetleg még nem értesült volna eme csodálatos ötletemről: [link]
A hardverből kiiundulva nme térhet el sokban a synaptictól, mert egy érzékelőfelület az egész, semmi szelektív elem nincs beépítve.
Ennek okán, a bejövő jel is csak annak a pontnak a koordinátáit írja le, ahol éppen nyomás alatt van. ha a driver valamelyik moduljával sikerülne elhitetni, hogy synaptic pad van a notiban, szvsz lenne esély arra, hogy néhány funkció működjön a senteliccel is.Esetleg más vélemény, indoklással?
Jó lenne megoldani és nem látom elvi akadályát -
efem
tag
válasz
elkurtuk
üzenetére
fn+f10
es vizsgald meg ujra az orajelet ;)amugy:
vista vs xp -
elkurtuk
csendes tag
Már nem azért, de ez az 1600Mhz eléggé kamu a Wind esetében.
Az enyém bizony 800mhz-n megy, és ha szénné terhelem akkor sem megy feljebb.
Hozzáteszem hogy ha aksiról használom. Namost egy notebookot eleve hordozhatóra terveznek, akkor meg mi az hogy nem hajlandó 1600mhz-n menni csak hálózatról?
Így szerintem az egész teljesen csalóka... kiváncsi lennék ha hagyná magát 1600on járatni, meddig bírná az aksija. Gondolom nem tenné ki szívesen az MSI az ablakba az értéket, ezért is "tiltották le" az 1600mhz-t aksis üzemmódban.Az a ciki, hogy nekem meg kellene az a teljesítmény.
Tudom hogy az atom gyengécske, ne mondja senki, hogy akkor vegyek erösebb notit, mert az atom 1600-on már nekem tökéletes lenne. De nem 800-on!Korábban értetlenkedtem hogy mire jó az energiatakarékos "zöld ledes" mód. Na így aztán annak végképp semmi értelme, ugyanis ha aksiról megy a noti, akkor felesleges 800ra korlátozni, mivel eleve nem tud fölé menni.
-
T Jani
csendes tag
hát gyerekek, én felraktam ezt a sentelices drivert, ki is lehet pipálni a scrollozást, de így sem működik...
van olyan akinek megy vele?
ha valaki netán tud segítsen már, kösszi -
Zola007
veterán
Hát nem tudom, mikorra fog ideérni a 6 cellás, azonban több nagy amerikai webshop listájáról is levették, illetve ahol még fent van, ott "out of stock".
Van egy sanda gyanúm, hogy van némi prioritása az USA-nak az importnál egyes európai országokkal szemben.
Csodálnám, ha szeptemberben ideérne.Elnézést azoktól, akik erre várnak, nem akartam őket elszomorítani és remélem azért most hogy vége az olimpiának, lesz elég szabad munkaerő az MSI gyár számára.
-
Zola007
veterán
Rendben, a © dologba ne menjünk bele, de tegye fel az egerét, aki minden filmet megvesz, amit megnéz (nem tv adásban)
A másik dolog tiszta, én sem azért vettem mert olcsó, hanem mert kell.
Subnoti vétele volt tervbe, de pont akkor nyitotta meg a kolléga ezt a fórumot, így követem a kezdetektől és itt pihen egy kis fekete mellettem.Szerintem hagyjuk ezt a fullHD dolgot, mert már az elején sem volt értelme.
A gép nem tudja, aki szükségét érzi, úgyis jobban jár egy asztalival.
Csak koszoljuk a fórumotTényleg tegyük félre az ilyen dolgokat, én is ígérem, hogy nem fogom túlreagálni, de lássuk be a gép határait és éljünk ezzel együtt (jelzem, nekem sentelic jutott
) -
Zola007
veterán
váltsunk át az OFF gombra
Nem feltétlenül milliomos.
De akiket én ismerek, hogy valós fullHD-ban néz filmeket monitoron vagy tv-n, annak van hozzá minimum egy olyan asztali gépe, ami el is viszi. és akármennyire is erőltetem magam, nem tudok ellenpéldát mondani.Szerintem ha felméred, hogy a te ismerőseid közt milyen ez az arány, akkor vmi hasonllóra fogsz kilukadni.
Persze, örvendetes lenne, ezt nem is vitatom.
Netbookot szintén nem azért veszünk, mert jujj de olcsó, kell egy otthonra meg a nagyinak is, de épp az elérhetősége miatt lett kedvelt az árérzékeny vásárlók körében.
Eddig is voltak kicsi gépek, akinek volt pénze, az eddig is megvette a maga macbook air-jét -
-
Bibby
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Ezt az okfejtést nem igazán értem... Attól hogy valakinek van full hd tv-je, attól már rögtön minimum milliomos? Pont ott tartunk hogy elérhető árszintre jutott ez a technika.

Másrészt meg elvileg nem azért vettétek a netbookot mert olcsó. Hanem mert könnyen hordozható, kis méretű mobileszköz. És egy örvendetes dolog lenne ha lejátszaná a full hd-t is, ennyi.
-
Alukard
senior tag
Nem olvastam teljesen végig az összes HSZt amit ma összeírtatok... de a játékokhoz meg a a tapipadhoz 1 kicsit hozzá tudok szólni

Ahol részletesebb a statisztika (FPS@felbontás) azt én csináltam alap Windel (1 GB RAM, eredeti OS,...)... Elég jó képet kéne, hogy fessen, hogy s merre meddíg a játékokkal...
Ami meg a tapipad bőrradír jellegét illeti... hát sztem pont jó... ha ennél simább lenne PS-t nem tudnék használni rajta egér nélkül (bár 1024x600ban amúgy sem nagy élmény...)
McKane OS-t lehet hálózaton, Pendrive on, memkarin telepíteni... a Vistát könyebb így telepíteni mint az XP-t... de amúgy van 1 XP Home alapból a gépen...
-
McKane
senior tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Egy olyan egyszerű,aprócska kérdésem lenne, hogy Ti hogyan telepítetek Vistát, vagy XP-t a Windre optikai meghajtó nélkül?
Hálózatról megoldható lenne?
Csak egy haverom vett egy Windet.. Azt hogy van e rajta valami op.rendszer, azt nemtudom..
A válaszokat köszi előre is.Üdv.: McKane
-
Zola007
veterán
ha full hd-t akarsz, ugye az 1920x1080.
Namármost: ehhez azért átlag júzer szemmel kell v egy fullHD tv v. egy olyan monitor, ami viszi ezt a felbontást és van kellő látható felület is hozzá (pl 24" minimum)
Azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy egy normális full HD tv 180-200-nál indul.
Monitorból ez a kategória 80-100 ezer forinttal a zsebünkben kilőhető.Könyörgöm: akinek ilyen tévére vagy monitorra van/volt szüksége és nem utolsó sorban pénze, az vagy vett hozzá eleve asztali hd lejátszót (ha csak nem kimondottan az olimpia miatt vette a tv, mer' akciós vót a teccóban) vagy futotta neki egy olyan konfigra, ami röhögve viszi az 1080-as filmeket (amit egyébként olcsóbban összeraksz, mint a wind ára)
Egyébként a fullHD-ról annyit, hogy nem sok különbség van egy normális tv-n eredeti lemezzel egy 720 és 1080-as film közt.
És itt most ne merüljünk bele a nagyzolás, valamint a minőségre 120%-ig allergiások témakörbe.Ha HD kell közel netbook mérettől, akkor vegyen IBM X60-t
én sem vitatkozni akarok, csak abszolút értelmetlen az 1080-s témát feszegetni
ennyi pénzért én kimondottan örülök, hogy a 720-at viszi. Pedig most de jönne exy, hogy ennyi pénzért lehetne venni acerból vagy fujitsuból sokkal bikább konfigot
(és még ezt sem használjuk ki ugyi -->1024x600)Na meg 10 db 720-as film és tele a 80 giga.
Inkább szedj le 2 cd-s normálisan tömörített verziókat, mert azt is feltételezem, hogy aki 100 ezres noti miatt szívja a fogát, az nem fog tízezer körül kiadni egy hd lemezért. -
pagrus
csendes tag
válasz
Zola007
üzenetére
Két hete vettem az User's-nél a Frerenc Körúton, fekete. Azonnal leszedtem a gyárilag feltett angol xp pro-t, de a hozzá adott home-t ki se bontottam, mert Ubuntu-t és magyar xp pro-t tettem fel, így oem22.inf nincs. Az a synaptic könyvtár 31 MB, ha küldesz mail címet, elküldöm freemail óriáslevélként.
-
^Clown
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Hát igen, minek akar valaki egy 1024*600-as kijelzőn 1080p-s filmet nézni?
A Vista témához: az elején én is röhögtem azokon, akik feltették a Vistát. Mára beláttam, hogy nem hülyeség, mert fejlettebb az energiagazdálkodása, és lehet vele nyerni értékes plusz perceket (szigorúan csak a plusz 1 giga memóriával!).
-
Gergő_
őstag
én sem 800x600on nézem van rajta vga csati,végülis lényegtelen ha nem lehet kihajtani belőle
de mindegy,nem akartam vitatkozni -
Zola007
veterán
Mert nem biztos, hogy gyárilag van annyit kraft benne, hogy kibírja a telepítést.
Átlag 50%-ra gyorsan felhúzzák a gyárban, de nem mindegyiket és főleg abban a gyártási tempóban, ahogy a wind készül.Mivel telepítés alatt még akkuvisszajelzésed sincs, ezért érdemes addig nem berakni az akkut. Majd este betolod és szép álmokat kívánsz neki 12 órára.
(sokak szerint Li-nek nem kell formázás, ami így is van, de az első töltést ajánlott minimum 6-8 óráig rajtahagyni) -
T Jani
csendes tag
vki el tudná linkelni az új sentelices drivert?
amivel működik a scroll, mert ami be van linkelve korábban azt nem igazán tudom leszedni mert vmi jelszót kér
thx -
Zola007
veterán
Hát nem nagyon lehet elszexuálni, mivel kb 2x kérdi meg, hogy igen/nem, meg a nevedet, de az tuti menni fog.
Nem bántás, tényleg elég vicces a telepítés, akár kakaóbiztoshoz is adhatták volna.Egy valamire figyelj: hálózatra legyen dugva a gép mikor telepítesz és ne rakd be az akkut sem. Azt majd éjszaka ráérsz csutig feltölteni.
-
T Jani
csendes tag
egy pár kérdés...
el lehet baszni vmit az első beindításkor/ kell valamira ügyelni?
ha az akksit még nem rakom bele akkor az nem baj ugye?
tudom hogy ez már le van irva vhol, de most nincs kedvem keresgélni, meg nehogy lemaradjak vmiről
köszi szépen -
T Jani
csendes tag
Hy everybody!!!
Mától énis boldog Wind tulaj vagyok.
Két hónap várakozás után, elszántam magam és vettem egy fehéret.
Szorgalmasan olvastam a fórumot, vártam a 6 cellás akksit, aztán ma benéztem Nyíregyházán az MM-be és találtam fehéret. nem sokat gondolkoztam megvettem....
mindjárt beindítom
-
Zola007
veterán
Hát az érzés nem téves: azért vesz notit, hogy a buszon is játszhasson, meg vonaton, meg egyetemi könyvtárban (múltkor majdnem felrúgtam egy gyereket, aki elkezdett a könytárban warcraftozni)

Filmmel kapcsolatban akkor gyulladt ki a lámpa, mikor msi fórumon mindenáron ki akarták csikarni az 1080p-t folyamatosra. Az egy dolog, hogy próbálgatjuk a határait, az egy másik, hogy a sok burzsuj parasz (tisztelet a kivételnek) azért vesz netbookot, mert lehet vele menőzni és megy a színe a fekete M3-ashoz.
Speciel nekem 4 havi ösztöndíjamba fájt.Egyébként honnan rendelted? És miért? Azt mondják majd minden hipermarketben van raktáron.
-
hanee
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Szia Zola!
Lehet, hogy én konzervatív vagyok gépek terén, de ezzel a játék dologgal egyet értek veled, én hidegrázást kapok személy szerint attól, amikor valaki jön, hogy "szeretnék notebook-ot venni, de x és y és z játékot vigye"..
Ilyenkor olyan érzésem van, hogy azért akar notebook-ot venni, hogy mostmár a buszon is játszhasson
Pedig egyszerűen tudomásul kell venni, hogy nem arra valók, még akkor sem, ha mostmár csinálnak olyan jó teljesítményűeket is, amik elviszik a játékokat.Más kérdés, hogy valaki vesz a munkájához és mellesleg rátesz valami játékot (pl. nekem is van rajta egy játék, bár az ilyen gagyi, halacskákkal kell megenni kisebb halakat), de aki így tesz, az nem is nézi szerintem hogy amikor megveszi, megy-e rajta a játék, hanem olyan szempontokat vizsgál, hogy
- mennyire strapabíró
- mennyit bír az akksi
- mennyire kényelmes a használata (t.i. lerohad-e a kezed amikor gépelsz rajta mert rossz az ergonómiája vagy kényelmes mert jól csinálták meg)
- hány kiló (vagy már lassan inkább deka
), mekkora táskában fér el..
- hány USB, stb. csatlakozó van rajta
- Mennyi memória, mekkora HDD, ilyesmik..Ez a kis MSI szerintem a végsőkig tökéletes munkát végezni, szövegszerkeszteni, tételeket kidolgozni és egyéb ilyen normál felhasználásokhoz.. még filmet nézni is biztos jó, bár elég perverz dolog szerintem ekkorán filmezni (szerintem még a 19"-es TFT monitor is kicsit ahhoz, mi TV-re kötjük mindig és akkor nézzük 15,4"-en ha elutazunk épp egy évben egyszer
)..Szóval pl. nekem soha eszembe sem jutna arra használni egy ilyen kis kütyüt, hogy játsszak rajta, és szerintem a film sem lenne túl élvezhető.. Pontosan azért veszem, mert bár van egy Acer-em, amit imádok szeretek babusgatok ápolgatok - reménykedve hogy nem sértődik meg rám - be kell vallanom hogy batár nagy ahhoz, hogy minden áldott nap átcipeljem a városon a tömegben buszon, metrón, stb (3 kg a noti + járulékos tartozékok mint töltő, egér, stb).. de a munkámhoz meg kell. Ezért veszem az MSI-t.
Mostmár amúgy egyre jobban be vagyok sózva, elvileg pénteken, vagy jövő hét hétfőn jön meg

hanee
-
FefeeX
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Nekem is gyorsabbnak tűnt elsőre a Pista asztalin, részben ezért is használtam, de 1 hónap után kb még erősebben lassul be mint az XP szokott... Hiába SP1 hiába minden, ez van... Az hogy egy hónapot gyorsabb - engem nem vigasztal

Chifi nem izzad, igazából eddig minden frankón ment vele, leadja amit kell, nem fúj meleget (mondjuk szinte csak saját hőt fúj, mert a Silent Bladek meg a 12cm-s ACool megteszik a hatásukat, minden elég bőségesen hűtve van...
Ami már annyira nem tetszik neki, az az UV cső, mert ott a traf a Soundblaster mellett, és ha benyomom bezavar a digitális kimenetbe... (Amúgy sokszor gondoltam már Corsair VX-450re, de mindig a sorsra bíztam, itt PH-n nézegettem a pár hónaposokat, de mindig elvitték előlem)Valszeg terhelve bír egyébként 5 órát, mint az MSI a hekkelttel 3,4-et full loadon...
-
Zola007
veterán
Akkor szerintem olvass vissza pár oldalt, mert többen is kipróbálták és maga a rendszer némelyek szerint gyorsabb is mint ikszpé alatt.
Néztem a konfigod, kérdés: a chieftec mennyire izzad az E8200 és az ati HD alatt? Nem fúj meleg levegőt, stb?
Egyébiránt a 9 cellás elég rondán néz ki eee alatt: [link]
Az 1000h pedig a gáyri 6600 mAh-as akkuval elmegy 6 órát, így elég gáz, ha a 10400-ra 5 órát írnak és még vidd magaddal mégegyszer a laptop súlyát.
Már komolyan arra várok, hogy valaki egy ipari lámpa néhány kilós és néhány tízezer mAh akkuját gyógyítsa össze a winddel. Na az lenne a kánaán, 11-12 V, 35000 mAh, 30 óra üzemidő. Ja és 4 kiló.
-
Zola007
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Én tisztában voltam vele, mit tud és arra is - a korábbi tulajok hozzászólásai miatt - hamar rájöttem, hogy fog még bővülni a felhasználási kör. Ahogy az ember vagy rákényszerül v. egyszerűen csak kézenfekvőbbnek tartja ezen elvégezni a melóját.
Speciel és tanulásra és munkára vettem én arra ez is bőven elég. Pl. megkértem már rá több mint egy hete az engedélyt, és szembe, kb 120 méterre van is egy számtechbolt, ahol lenne 1Gb SODIMM, de még nem raktam bele.
No nem azért mert lusta vagyok átmenni v. nincs pénzem rá, hanem eddig nem láttam szükségét. A kinyomtatott email itt csücsül a fiókban, első alkalommal ha úgy érzem szükség van rá, azonnal bepattintom. Csavarhúzót bárhol találok, 4 k-m meg csak lesz kp-ban.
Akkor kaptam agyvérzést, amikor megjelentek az első játéktesztek youtube-n, fórumban stb.
A Punto is elvisz mindenhová, de mégse visszük ki driftelni.
Szvsz nem hinném, hogy kényelmes lenne 14" alatt játszani bármivel (már amennyit én játszom, Midtown Madness, NFS U minden szökőévben) -
FefeeX
veterán
Az ASUS-ról azt írják, a 10400-as húzza 5 órát... Már nem tom néha mit gondoljak, PH-s tesztben az ASUS ha jól emléxem még jobban is fogyasztott... Fontos: kinek mennyi időt visz filmnézéssel?
Kár hogy egy hivatalos kép sincs még mekkora az a nagyobb... 7800as már megérne 25k-t...

-
rakal
senior tag
Hamarosan a Lion Battery is megjelenik a színen 7800 mAH-al.
Azt hiszem,az lesz az igazi(gyakorlatilag 7-8 órás üzemidő)
http://www.lionbattery.com/ -
FefeeX
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Az azért nagy lol aki ezen Vistázni akar

Azért nincs gyenge asztalim, de a Vista, akárki akármit is mond, igencsak visszafogja, és sajna nem megy alatta pár dolog... A visuals miatt használom egyedül, jól néz ki és jó dolgokat tud (Ubuntu jobb, de azon nem tok normálisan játszani
) -
rakal
senior tag
Na végre,érkeznek az első akksifecskék...
http://www.liliputing.com/2008/08/3rd-party-msi-wind-batteries-now-available.html
Igaz,csak 4900 mAH,de már valami 79 euróért,persze lehet,hogy mire hozzánk megérkezik,már 25000 FT lesz belőle..
-
FefeeX
veterán
mi az hogy akksiszivárgás? Az MSI notim pl bennhagyott akksit kikapcsoltan is leszívta kb 5 nap alatt...
Pixelhibára nem cserélik az ASUS-t?Winden nincsenek ilyen problémák? :
- zsanér mellett repedés
- burkolat erős kopása
- a szutyok ventiről sajna már hallottam
- gyenge minőségű kijelző
- egyéb, említendő probléma... -
FefeeX
veterán
válasz
stefanitsr
üzenetére
Azért akarok ilyet, mert ofisz meg filmek futnak rajt, sztem heroes IV is, net is, másra meg a nagyot se használtam (na jó, egy időben NFS PS, WoW - de akkoriban az asztalim épp gyengébb volt)
Mondjuk kicsit olyan a dolog, hogy ha lehet miért ne legyen benn több dolog, de ez már erősen a fogyasztói társadalom hatása - mint ahogy azon gondolkozom állandóan h vegyek +2 giga memót az asztaliba, meg h ezeket is cseréljem 1066-osra - holott nem nagyon szeretem ha tuning alatt futnak a cuccok
-
efem
tag
sajnos "elhalálozott" a pénteken vásárolt wind-em
hétfő reggelig hibátlan működés, majd amikor behoztam munkahelyemre, pár órás működés után lehúztam a töltőről(közben persze néha le-le húztam használni), és azonnal le is kapcsolt, pedig töltöttséget 100% -on jelezte.
tegnap estém azzal telt hogy mm-ről mm-re jártam, vadásztam csereeszközre, ma estére igértek egyet direkt félretéve nekem a pólusba.
amúgy aki akar venni, westend alsó szintjén a bejárathoz közeli laptop boltba van 1db fekete 98e-ért(srác bevallása szerint nekik mindíg jut,ha rendelnek 1-2napon belül megjön,de ő sem tudja honnan szerzik be) -
stefanitsr
senior tag
válasz
Zola007
üzenetére
Jahát, ahogy nekem is megjött fogtam magam és próbálgattam mire képes a masina, így aztán egyre több és nehezebb feladatot tettem a nyakába. Nos, így azért el lehet jutni a határokig, pl raw konverzió jelentősen gyorsabb egy 7300-as c2d-n, de alapvetően elég jól szalad a kis atom, ugyanakkor már az is egy élmény, hogy egy kis hátizsáknyi cuccal meg egy könnyített fotóstáskával gyakorlatilag helyszínen tudok rawot nézegetni, konvertálni, netre feltenni...
Azért a netbookokat illő volna netbookként kezelni és használni.
Nagy noteszt vagy izmos asztali gépet azért nem vált ki egyik sem... -
FefeeX
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
2 giga ram is sok lehet ebbe, nekem az M655X-emben 1 giga volt, abban mondjuk keményebb gamék alatt éreztem hogy lassabban tölt be, de abba sem volt feltétlen szükséges a 2 giga (Winden azok a játékok el sem mennek - mondjuk a célja is más)
DE
Érzésem szerint ami nagyot dobott az asztalim teljesítményén, az a Athlon XP 2400+ C2D-re cseréje, mert Alt+Tab beütéssel szinte mindig átlép (Persze alkalmazásnak megfelelően memó kérdése is, de akkor már ha nem elég az 1 giga sztem a proci sem)
Ha a 250es vinyó halkabb is hozzá - és tényleg amúgy elviselhetetlen - vagy látom értelmét, akkor lehet cserélek, DE megint csak ugyanaz a véleményem: 80 giga minek nem elég:
- aki az életművét tartja rajt, képek, DVD filmek formájában (arra inkább ott az asztali)
- aki filmeket tart rajt (hm, mennyit is? aki nem ír DVD-t hanem vinyón tartja, ráadásul ilyen kicsin az így járt
)
- aki játszik rajt, és sok játéka van (hm, régebbi játékokkal még cak-cak, amiknek nem kell VGA, de azokból megint kell vagy 50 hogy tele legyen a vinyó)
- aki más professzionális munkát végez ( CAD, Photoshop - amikre szintén alkalmatlan a gép profi szinten)Tehát érzésem szerint használati célból felesleges bele 80 gigánál több, a memó is elégnek tűnik (csak az asztalim mellett van fenntartásom, mint a procira is) - ami azonban nekem fontos az a Bluetooth - az ugye van mindben (mert optional többnyire)?
Aki meg játékos erőgépet akar (mint pl én anno, relatíve olcsón elég jót), annak meg valszeg hamar le fog szakadni a válla, és elmegy a kedve tőle. Komolyabb játékra ott az asztali

-
Zola007
veterán
Hát az én szerény véleményem szerint a 2 giga memónak még látom értelmét. Meg talán a vinyócserének, ha vki nagyon nem fér el rajta, de arra majd veszek egy 250-es WD passportot.
De a dual-corenak nem igazán, fogyasztás nő, melegedés nő, nem NASA szoftok futtatására veszek ilyen gépet, ha erőművet akarok, akkor arra a nemsokára elérhető 18"-os quad notik valók, ha mindenképpen vinni kell A-ból B-be.
-
FefeeX
veterán
Miért lenne vicc? Annak még nem 3D-s a grafikk, szal nem kell neki komoly gép, így lazá futna a winden is - kérdés csak a felbontás.
Zola007: Kösz a helpet, ha cserélik, lehet kivárom majd a dual-atomot, meg lehet kell bele majd a 2 giga memó is. Akkor csak a magyar oldalon volt 80gigás... Mondjuk kérdéses mit érdemes pluszba venni bele
Szerelni meg át tudom, az ilyenek nem jelentenek problémát... 
-
Zola007
veterán
Tapipad elég bőrradír jellegű, de a sentelices is szokható. Érzékenységre jobb a synaptic (csak áruházban tapiztam egy olyan windet), s ami a normális scroll mellett nekem a legjobban hiányzik: érzékenységállítás.
Ha ez meg a scroll meglenne, nem is fikáznám a sentelicet. Sarkok programozhatóságát ekkora felületen nem igazán használnám.Bármelyik médiába bemész, van kirakva wind (vagy saturn, stb), ha meg szépen megkéred az eladó srácot, akkor be is lép neked, hogy alaposabban szemügyre vehesd.
120 gigás van honlapon is, mindegyik színnél ott van: [link]2Gb ram most is megoldható, 4 ezer ft körül megveszed a modult és normális helyen ingyen v. egy 500-asért be is rakják (de magad is elvégezheted, de előtte írj azért egy mailt a szervíznek a szándékról)
Dual-Atom lesz, valszeg U200 fedőnév alatt
-
FefeeX
veterán
válasz
Alukard
üzenetére
hát, azért erről tudnék mesélni...
Szóval jó volt az a Synaptic? Hát... M655X-em van, másodszor szervizben, mondjuk ettől függetlenül (törött a burkolat, behalt a vinyó) - azonban a tapipad volt a legszutyokabb része... Érdes sz@r ami pontosnak még csak a közelébe se ér... Egyszerűen szinte használhatatlan... Nem tudom ASUSék mit használnak, de próbálva az ezerszer jobb volt, még az Eee PC-n is... Fogásra a Winden is sokkal jobb, kérdés hogy műxik, csak mert működő windet még sajna nem láttam...Valaki össze tudja foglalni a jelenleg tapasztalható hibákat ennél és az Eee-nél pls?
Nincs még hír a nagyobb akksiról? Csak mert nem ártana ha bírna 4-5 órát. Amúgy hhogy adnak már 120 gigás vinyóval is windet? Nem fogyaszt sokkal többet? Csak mert a specifikációban még nem szerepel h lenne olyan, de a boltban meg van...
Elképzelhető h lesz 2 Gig Ramos, Dual-Atom procis?
Ja a felbontás miatt vajon vinni fogja az origi Heroes IV-em? (megvettem olcsóér, és nagy sajnálatomra x64es Pistán kékhalált okot az asztalimon) Nincs benn olyan opció h 800x600at használjon csak és legyen fekete a széle?
-
^Clown
addikt
válasz
blackspeed
üzenetére
Hát ez gáz, hogy szériahiba, bár eddig is sejthető volt, hogy a Wind-nél is lesznek gázok a ventillátorral, ahogy a többi MSI gépnél is. De tényleg ez legyen a legnagyobb baj!
1000h szériahibái: akksiszivárgás, pixelhibák. Ha tudtok másról, szóljatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Raspberry Pi
- Le Mans Ultimate
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jeff Bezoshoz igazolt az űripar rocksztárja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Autós kamera eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig egyszerűen tudomásul kell venni, hogy nem arra valók, még akkor sem, ha mostmár csinálnak olyan jó teljesítményűeket is, amik elviszik a játékokat.