Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
Viszont nem akarom, hogy mindig csutira töltse és ez a lényeg.
Az akkuk lelkivilágában egyébiránt javaslom mai világunkban egy kicsit elmélyedni, mert már lassan a wc kefe is akkuról megy.
Erre szolgálna a következő kis példázat v. micsoda (számomra hipotetikus, de van aki magára ismerhet):
Tehát ha van egy 100%-ra töltött akkum és tegyük fel felváltva vagyok hálózatközelben és nélküle (mondjuk 10 óránkénti váltásban)
Tegyük fel ha drótnélkül futtatom napi 2x, ezen alkalommal megnézem a mailjeimet és ez 5 %-t vesz le az akkuból (pl vonaton egyetem felé meg visszafelé egy nap 2x, mobilnet). Egyébként a nap többi részében fix hálózati áramellátás (otthon és egyetemen is)
Mivel az akkuk élettartamát nemcsak az évek alatt leadott áram határozza meg, hanem a töltési ciklusok száma is (ami ilyen időközökkel az akku számára újnak számít), ily módon olyan gyönyörúen ki tudom nyírni a gép akkuját, hogy öröm lesz nézni az alkatrészboltos arcán a vigyort, mikor félévente megyek venni egy másikat.ű
Mivel ez fél év ~180 napja alatt (hétvégét nem számolom) kb 360 töltési ciklus megkezdését jelenti, így érik a fenti vigyor, hiszem a mai lítium akkuk élettartama nagyjából 500-700 ciklus típustól, gyártótól, mérettől, külső hőmérséklettől, az ellátott készülék áramfelvételétől, hálózati feszültség egyenletességétől függően.
Azt hiszem nem hagytam ki túl sok paramétert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest