Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- 3DMark Vantage eredmények
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
miniapu
tag
PLacc, Téged normálisabbank hittelk annál, minthogy most te is beállsz a köpködők sorába. Fejezzétek be ezt!
Nem vagyok azonos senkivel sem csak önmagammal!
Meg mertem jegyezni, hogy a Wind-fanok becsapják az ide látogató tanácskérőket. "ezt is tudja, azt is tudja" Ahogy az már lenni szokott, érvek hiányában most az érvelőt támadják személyében. Nem fogok visszaütni. Értelmetlen lenne. Én valós információt adtam. Minden igaz amit írtam. Aki meg itt össze-vissza hazudozott arról úgyis mindenki tudja, hogy semmit sem ér a szava. Akkor minek bántanám még én is?
-
Marc71
csendes tag
Nekem nem volt gondom még a BT-vel. Rendszeresen szinkronizálok és fájlokat cserélek a D900i-mel (tel.könyv,naptár, zene-video-képek), simán megy. Tesóm nokia 6300-ja is gond nélkül kommunikált eddig amikor kellett. Egyedül egy LG Shine-al volt kicsit nehézkes a kapcsolódás - hol ez hol az nem látta a másikat, de ha macerásan is, sikerült vele az adatátvitel. Másra még nem próbáltam a BT-t.
Más. Nem értem a "miért drága" felvetéseket... Persze, lehetne olcsóbb, mi nem.
De azért:- van egy miniatürizált/formatervezett alaplapunk egy Atom-mal, giga rammal, ez olyan 20k lehet talán (?)
- van egy 80 gigás laptopvinyó, ez se lehet sokkal kevesebb mint ~ 10k
- van egy tápunk, akkumulátorunk, ezt ellátó kábel/trafó ~ 10-15k
- van egy 10 collos monitorunk ~ 8-10k (?)
- van egy BT-nk ~ 2-3k
- van egy miki/1.3Mp webkameránk ~ 3-5k
- van egy tapipadunk ~ 1-2k (?)Ez eddig olyan ~ 50-60 ezer pénz körül.
Ja, és persze belerakták egy pofás kis házba, billentyűzettel, csatikkal, gombokkal, led-ekkel, ki/bemenetekkel. ~ hány k forint vajon?
Mindezt megtervezték, dizájnolták, dobozolták, kicsit marketingelték, piacbevezettékJa, és adtak hozzá egy eredeti WinXP-t... ~ 17k
Mégis mennyibe kéne kerülnie kiskereskedelmi áron?
Szvsz, ne nagyon számítsunk érezhető, jelentős "áresésre"...
Főleg, hogy egy sima kis mobiltelefon 40-60 ezer pénz - szolgáltatófüggetlen árakról beszéljünk, hisz a Wind is "szolgáltatófüggetlen"
. -
PLacc
senior tag
Amennyiben exy=miniapu (99%), akkor én megemelem a kalapom előtte, mert fényéveket fejlődött, ezt azért értékelni kéne. Komolyan!
Ezt az OFF-olást meg fejezzük be, mert lesüllyedünk exy (nem miniapu) szintjére!
-
miniapu
tag
Maradt még nyál a szátokban?
-
Gergő_
őstag
@exy
ez már nagyon unalmas amit csinál,tényleg saját maga okoskodja ki amiket mond és tényként kezeli(lásd.: másik topik),kérlek ne fertőzd ezeket a topikokat,elég ha elolvasod amit írunk,vegyél valami netbookot vagy umpc-t és légy boldog -
FPéter
aktív tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Tényleg mindenről lehet reális (?) véleménye, ha 10 nap alatt összehozott feleannyi szakmai hozzászólást, mint amennyit én 1629 nap alatt

Hogy ON is legyek:
Nektek nem dobálja el a bluetooth a kapcsolatokat? A telefonom egy kapcsolódás alkalmával legalább 6x kérdez rá, hogy elfogadom-e a laptop kapcsolódását, mert mindannyiszor újraindul a csatlakozási folyamat.
-
-
Marc71
csendes tag
Most őszintén, ki lett a rabja? Egyik topiktárson sem érzem, hogy "rabja" lenne nemhogy a Windnek, de bárminek is - exyt kivéve, aki beteges rabja a wind útálatának.
Megérteném exy keresztes hadjáratát, ha itt a wind topkijában véresszájú rajongók élveznének percenként a gépükre.
De ezt te is beláthatod, nem így van. Én magam - véresszájú wind rajongó
- beszélek le bárkit a gépről, ha elmondja az igényeit.na de elég az off-ból. mindenestre szóljon bárki, ha "beteges rajongást észlelne" akármelyik wind-tulajnál.
-
Marc71
csendes tag
válasz
vadkörte
üzenetére
Egyértelműen miniapu = exy.
A rövid kijelentő mondatok, a kinyilatkoztatások, a "te tudod" - formula és a "akkor is nekem van igazam mert ez tény" -szerű kijelentések.
Exy/miniapu valamiért gyűlöli a Windet, és fejébe vette, akit csak lehet lebeszél róla.
Ehhez most kitalált egy karaktert, akinek tulajdonképpen van Windje, mert ugye megszállott "gyűjtő". Ezzel úgy érzi hitelesebben tudja fikázni a gépet, hiszen egy idejövő újoncnak mondhatja, hogy nekem van, épp ezért tudom, hogy rossz.Nevetséges az is, hogy hiába van Windje (állítólag), csomó mindent nem tud róla - illetve mindent úgy magyaráz - hogy nem is használja, hiszen semmire sem jó a wind.
Úgy gondolja, így lehet legjobban fikázni, hogy hangoztatja: "nekem is van Windem, de annyira nem jó semmire, hogy szinte sosem használom, mert vannak sokkal jobb gépeim is".
Pffff... Jópár évig tanultam pszichológiát (igen, a szám a nevem mögött évszám), ezek a tünetek tipikus kommunikációs zavarban lévő, kissebbségi komplexusban (a véleményét tekintve) lévő emberke tünetei. Valami nagyon nem stimmel az életedben exy.
És miért útálod ennyire a Windet, hogy mindezeket - csak a fikázás (ráadásul most így másodjára idejőve ilyen ravaszul felépített módszerrel) - kedvéért megteszed??
Beteg ember.
U.i: figyeljétek meg a reakciókat, ahogy egyre többen írunk a valódi énjéről, egyre jobban fog kiesni "miniapu" - karakterből, és egyre jobban lesz exy.
-
FPéter
aktív tag
válasz
Zalaymate
üzenetére
Ismerős érzés

A Lion Battery 130 dollár körül tervez árulni (szállítással együtt) 9 cellás akksit a Windhez, én ezért vettem meg a 3 cellásat. -
Zalaymate
senior tag
Még mindig nincs senkinek semmi híre a 6 cellás "Szellő"-ről?

Elkezdődött a félév és rájöttem, hogy gyorsabban gépelek, mint kézzel írok....

-
J.varga7
tag
Kedves Mindenki,
Én nemrég vásároltam MSI Wind-et, ez az első notebookom, mert eddig nem volt szükségem rá.
Nem vagyok egészen tisztában azzal, hogy egy ilyen 3 cellás aksis készüléket meddig kell tölteni.
Eddíg azt csináltam, hogy minden este bedugtam, és reggel leszedtem, de ha napközben is töltenem kell mit javasoltok, mennyi ideig töltsem, hogy újra használható legyen (100%)?Előre is köszönöm a választ.
VaJ -
FPéter
aktív tag
válasz
miniapu
üzenetére
"Leírtam, nemhogy nem dugom rá, hanem semmire sem hasznáom a Windet, mert minek ha van valóban használható felszerelésem és ki sem teszem a lában a szobámból."
Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy ha semmire sem használod, akkor
a) minek vetted
b) miért követed ezt a fórumot
c) honnan van ilyen fene nagy tapasztalatod a gép általad vélt korlátaival kapcsolatban? Amik kétségkívül léteznek, de feltűnően nem vágnak egybe a te véleményeddel. Szóval aki itt félrevezethet egy leendő Wind vásárlót, az éppenséggel Te vagy.Mellesleg kipróbáltam 1920x1200-ban és nagyon szépen ment az Aero is!
-
vadkörte
addikt
De, hogy mást is írjak.
Nem tudom ki de valamikor kérdezte a 4387-es hsz-ban, hogy milyen konfigot vesz a cégem. Nos, ilyet:
Irodai gépek:
Intel Dual Core 1,8 GHz LGA775 + i945G chipset LGA775 ATX + 1024 MB DDR II 667 brand + 200 GB SATA + 1,44MB + Codegen 300W ATX P4 + 6044L/6210L/6070L + DVD író + Genius SP-E200, bill., egér
Becsült költsége: ~80.000 Ft
Monitor:
17” LCD monitor ~44.000 Ft
Szoftver:
MS OEM Windows XP Prof Hu + OEM Office 2007 Pro HUN + NOD32 víruskereső 1évre
Becsült költsége: ~116.000 Ft
Összesen: ~240.000 FtNemrég jártam a pécsi MM-ban, windnézőben. Végre sikerült személyes kontaktust is létesítenem egy szívfájdítóan bugyirózsaszín példánnyal... Brutális.
Mellette volt egy fehér 1000H és egy fekete 904HD.Vélemény:
Az Asus-nak mérföldekkel jobb(nak tűnik) a tapipadja és a zsanérjai is szimpatikusabbak. Szorosabbak, míg az MSI "lötyögős"nek hat. De stabilan tart. Egyébként kicsit lustán indított 1-2 programot. Nálatok is így van, vagy ez a "bejáródás" után elmúlik?
Amúgy kicsi. Nagyon kicsi. Volt a soron egy Fu-Si Esprimo U9200 sub is, ~100E-ért, azért a + 5 cm látszik a kijelzőn...
A Wind tapija a vindóz szerint Sxnaptic volt, de szvsz inkább Sentellic, mivel a komplett synaptic beállítórész hiányzott, viszont mindkét scroll működött...
A billentyűzetet WordPad-del próbáltam - Office2007 próbaverzió volt rajt, de én voltam az első madár aki elindította, telepítőkód nélkül meg nem lehetett gépelni
- a billentyűzete kényelmes, akár 10 ujjas gépelésre is. ~1-2%-kal kissebbek a gombok, mint az EVO-mon.
A 10" kicsi, de még használható, igaz az Office2007 szalagja elég nagy részt foglal el, de megszokható.
Elgondolkodtam az Imibácsi féle AMD-s MSI PR210X-en is, de az már drága. Úgy érzem, jól megleszek majd a Wind-del. Majd, ha 1x meg tudom venni.
A felhasználás elsődleges célterülete szövegszerkesztés és nagy méretű táblázatok kezelése.Vessetek meg, de én egérnek ezt - illetve ilyesmit - fogok használni. Majd lefényképezem, ha ráérek. Volt kemény 2.700 Ft.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Gabor970
üzenetére
Ebben a topicban annyira nem de van még 2-3 általa látogatott topic is, és milyen meglepő hogy újoncként azonnal abban a topicban is megjelenik amit Exy indított el!
Még csak 10 napja regisztrált több mint 200 hsz.A másik pedig az adatlapon a mail cím, a régi exy@lajt.hu az új pedig miniapu@apu.hu
Jellemző az ingyenes, kis szolgáltatónál rögzített mail cím is!
De ezen kívül a mondanivaló, a stílus és a többi!Légy üdvözölve kedves Exy barátunk

-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
'Gyakorlatilag az elejétöl fogva olvasom a fórumot. Nekem sosem vol olyan érzésem, hogy Miniapu Exy lenne. Sztem nem. Bár hasonló néha a tartalom, sztem más a stílus. Egy ember nem tud változni, legalábbis nem ennyi hozzászóláson keresztül azonos stílusban.
Miniapu: nem pókerezel véletlenül?
-
efem
tag
hogy egy kis ON is legyen:
Kinek mennyit bír az akku 0ra húzott kontrasztal, wifivel, 1.6ghz-en? nekem ~1óra 40perc körül, tesztekbe mindha azt olvastam volna kibír 2óra 10percet is
-
-
kelzsoca
félisten
válasz
miniapu
üzenetére
Ezen a ponton már világos a szándékod. Személyeskedéssel, uszítással történő topikrombolás. Kezet foghatsz kelzsoca haveroddal. Már ha nem egy fikanickje vagy....
Moderáááááááááááátor kerestetik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na jó elárulom hogy az összes eddigi itt megszólalt emberke én vagyok, egyszerűen unatkozom és naponta több száz hozzászólást írok mindhárom fórumba (persze egyedül nem megy így a veresegyházi asszonykórus is besegít

-
stefanitsr
senior tag
Ejh, hogy kell modot szólítani ?

-
miniapu
tag
"de abban most már biztos vagyok, hogy nincs Winded, mert akkor kipróbáltad volna"
Nem szeretem ha hazugnak titulálnak. Értelmetlen kötekedés.
Leírtam, nemhogy nem dugom rá, hanem semmire sem hasznáom a Windet, mert minek ha van valóban használható felszerelésem és ki sem teszem a lában a szobámból.
"a legtöbb sületlenséget Te hordod össze itt, ez alatt értem a túlzásokat és a realitástól való elszakadást"
Ezen a ponton már világos a szándékod. Személyeskedéssel, uszítással történő topikrombolás. Kezet foghatsz kelzsoca haveroddal. Már ha nem egy fikanickje vagy....
-
p3z
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
"Egyáltalán képes lenne meghajtani az 1920-as felbontást elég gyorsan?"
Igen képes rá. 2D graf szinte semmit nem igényel, csak a csicsás effektek. Amúgy is erős volt a gyanúm, hogy a fele amit írsz kitaláció, de abban most már biztos vagyok, hogy nincs Winded, mert akkor kipróbáltad volna...
"Szerintem nem kellene hülyíteni az ide betérő, tanácsot kérő embereket. Miért nem lehet realisztikusan beszélgetni a Windről? Miért kell folyton tulzásokba esni?"
Szerintem meg:
- nem látom, hogy ez a része a hozzászólásodnak hol kapcsolódik az enyémhez, ugyanis abban nem volt szó a Windről közvetlenül.
- a legtöbb sületlenséget Te hordod össze itt, ez alatt értem a túlzásokat és a realitástól való elszakadást."Kinek jó az ilyesmi?"
Unatkozó, napi 23+ bejegyzést gyártó, mellébeszélő flame-huszároknak?
-
miniapu
tag
Jelentkezem. Nekem egy saját magam által összaerakott asztali gép van rádugva a 24"-os monitoromra. Miért dugnám rá a Windemet, amikor annak még digitális kimenete sincs. Egyáltalán képes lenne meghajtani az 1920-as felbontást elég gyorsan? Mert szerintem nem. Én ehhez egy kifejezetten drága videókártyát használok. A Windben nincs ilyen.
Szerintem nem kellene hülyíteni az ide betérő, tanácsot kérő embereket. Miért nem lehet realisztikusan beszélgetni a Windről? Miért kell folyton tulzásokba esni? Kinek jó az ilyesmi?
-
miniapu
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
4952
-
Gergő_
őstag
válasz
kalapocska
üzenetére
ezek az infok sztem hasznosak
de te is átjöhetsz néha másik topikba akkor nem off
-
kelzsoca
félisten
válasz
kalapocska
üzenetére
Amihez xp-t adnak az hulladék, amihez vista jár azzal pedig nincs gond

És akkor kollegádnak sikerült az 5 gépből 1-et kiválasztani amivel nincs gond?
-
^Clown
addikt
válasz
kalapocska
üzenetére
Az nem semmi...
-
kalapocska
csendes tag
Kicsit OFF:
A kollégám most vett egy Gigabyte M912X -t, első használatkor észrevette, hogy pixel hibás volt, elment, hogy kicseréljék. Megnéztek még vagy 5 vacsi új M912X-t ebből 4 volt szintén pixelhibás. Aztán mondták neki, hogy az XP-s változatok nagy része hibás, a Vistás változatokkal nincs gond...
-
^Clown
addikt
A 4935-ben felvetett problémára tudna esetleg valaki megoldást?
miniapu = exy ?

-
p3z
csendes tag
válasz
miniapu
üzenetére
Jelentkezzen az aki otthon nem kötötte/köti rá a noteszgépét (15,4') külső monitorra...
Továbbát l. Sok időt spórolhatunk egy nagyobb monitorral:
"A kutatók megállapították, hogy a 24 hüvelykes kijelzővel dolgozva 52 százalékkal gyorsabban végezte el a tesztalany ugyanazt a munkát, mint a 18 hüvelykesen"
-
stefanitsr
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Bizony, ps CS3 elég jól le van programozva, a lényeges képrészletek ugyanúgy kinagyíthatóak 100%-ra, mint bármely másik géppel.
LR-ben le kell csukogatni az eszköztárakat és máris megfelelő területet nyer a fotó. LR-hez már kicsit határeset, főleg raw megnyitáshoz a hardware de a várakozási idők kivárhatóak. PS repül rajt.
-
Cyrin
addikt
válasz
Alukard
üzenetére
Igen, pontosan onnan indulnak a bajok, hogy az emberek többsége nem az igények meghatározásával kezd, és ahoz választ utána gépet, hanem az adott (minél olcsóbb) gépre próbálja meg ráhúzni az igényeit.
Én tisztában voltam vele, hogy mire kell, mik a fontosabb szempontok, tökéletesen tudom használni, nem is kell több. De nem is akarom rábírni semmi olyanra, amit nem tud, mivel nincs is szükségem rá (legalábbis ezen a gépen).
-
miniapu
tag
válasz
Alukard
üzenetére
Én ezt másképp látom. Nézd, nekem is van Windem, mégsem lettem Wind-fan. Nem kell az embernek feltétlen a saját lovát dícsérnie. (Pláne nem, ha az csak egy göthös gebe póniló.) Lehet reális is. Aki tanácsot jön kérni, nem a fanok "ezt is tudja, meg azt is tudja" mondókáira kíváncsi, hanem a valódi tapasztalatokra. A tapasztalatok meg kivétel nélkül kompromisszumokról, és tegyük hozzá, erős kompromisszumokról szólnak.
Egyébként pedig nekem mindegy. Mindenki azt ír amit akar. Én befejeztem ezt a témát.
-
Alukard
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Látom, csak az első 3 szó jutott el hozzád...
Nézd meg jobban a piacot.... minden noti/lapy/netbook/mobil eszköz a kompromisszumról szól... csak mindíg más témában... súly/teljesítmény, teljesítmény/melegedés, súly/melegedés,...
És senki sem az mondta, hogy erre találták ki/kell használni, hanem azt, hogy használható erre is... aki meg nem tud annyira gondolkodni, hogy rájöjjön, hogy ez kicsi neki az meg ne is vegyen gépet magának, mert fölösleges neki.Ezért is van az, hogy ha imserősöm gép vásárlás elött áll inkább leülök vele beszélgetni és segítek neki eldönteni, hogy milyen gép kategória is lenne jó neki.
-
Alukard
senior tag
válasz
miniapu
üzenetére
Kompromisszumok? Igen vannak! És ha mondjuk foto szerkesztésről lenne szó valószínű, hogy nem ez lenne az elsődleges választásom, de a szükséges dolgok jelentős részét (kivágás, filterek, retusálás, auto balance, stb) igen is használhatóak... én CADkey -t és autoCAD et is használok rajta (igen az AutoCAD 1 kicsit szaggat), de használható, és ha gyorsan kell/helyben akkor meg kit érdekel? hozzá vagyok szokva, hogy minden helyben kell és nem azért járok edzésre hogy a 1 bőhőm 19"os gépet egész nap cipeljek...
Valóban (szépen) látod amit látni akarsz?
Ez 1 nagyon relatív rész... és nem kéne feszegetni... az amit látsz legalább 3 változótól függ, és ez csak a szokrosára növekszik ha még 1 embert bevonsz...
-
FPéter
aktív tag
válasz
miniapu
üzenetére
Miért, én gyakran 1680x1050-ben használom, persze külöső monitorral, billentyűzettel és egérrel. Paint Shop Pro X2 nagyon szépen fut rajta és lehet vele retusálni is. Filmnézéshez is szuper így(DVD, 720p, DivX....), meg mindenre, ami ez alatt helyezkedik el teljesítményigényben. El tudnám képzelni, hogy ezen dolgozzak ugyanígy.
Persze 2 giga rammal és valami külső fájltárolási lehetőséggel.
-
miniapu
tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
"Fotószerkesztésre azért használható szépen..."
Szépen? 1024-es felbontással? Szerintem elég nyűgös dolog. És a 10" képernyő? Valóban (szépen) látod amit látni akarsz?
Maradjunk abban, hogy munkagépnek, játékgépnek, komoly feladatokra nem alkalmas. Nehogymár belógassuk azokat akik nem értenek hozzá és itt próbálnak tájékozódni. Szerintem szemétség lenne becsapni őket hogy ezt is tudja meg azt is tudja. Nem tudja! Egy dolgot tud igazán, azt hogy kicsike. Az összes többi már kompromisszumok sora. Ez az igazság szerintem.
-
McKane
senior tag
válasz
stefanitsr
üzenetére
Köszi mindegyikőtöknek is!

-
Cyrin
addikt
válasz
stefanitsr
üzenetére
Az a megjelenítő miatt hibádzik.
-
McKane
senior tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem a már Wind tulajoktól, hogy ezt a kis gépet milyen windowssal adhatják? csak mert én már láttam XP-vel, és Vistával, de még valami Linux-szal is.. Ezt a dolgot az eladó/eladási hely határozza meg ,vagy központilag van szabályozva.. Csak mert amikor én vettem a notebookomat vagy egy éve, akkor valami Knoppix Live DVD-t adtak hozzá,rá egy hónapra meg ugyanott ahol vettem a gépet már Vistával adták.. Csak azért kérdezem, hogy ha veszek egy ilyen Windet az egyetem miatt, milyen op.rendszerrel van..
Köszi a választ előre is.
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Csak úgy megy a turbó mód, ha hálózatra van dugva, ha jól tudom.
Megjött a 120-as fehér Wind, a gazdája egyenesen imádja. Én húztam fel rá az alapvető programokat, így elég sokat használtam a kicsikét. Ami meglepett, az a minősége. Egyben van a cucc, nem nyeklik-nyaklik, szépen teszi a dolgát. Az Atom proci meg hihetetlen, hogy éppen langyos levegő jön csak ki a gépből
Csendes, szép gép, és nagyon könnyű!
Negatívumok is voltak, de ezek csak az én hülyeségeim: a kijelzőt és a billentyűzetet nekem nagyon nehéz volt megszokni. Fárasztó volt rajta gépelni, alig vártam, hogy visszaülhessek a 15,4"-os Dell-em elé. Gondolkodtam rajta, hogy mivel nem nagyon használom ki ezt a nagy teljesítményt (csak nagyon ritkán), amit a Dell-től kapok, lecserélem, és veszek egy Wind-et. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy első számú gépként nem lehet Wind-et használni (legalábbis én nem tudnám). Ahhoz sajnos kevés, és kicsi.Még valami: hiába állítgatom az XP alatt az energiasémáknál, hogy ne hibernálja magát, meg ne menjen vissza a felhasználóváltó felületig, csak azért is visszamegy. Igaz ugyan, hogy a torrent megy alatta, a letöltés nem szakad meg, de akkor is idegesítő, hogyha úgy hagyjuk a gépet fél óráig, utána felnyitjuk a tetejét, nem lehet folytatni a dolgokat ott, ahol abbahagytuk, hanem be kell újra jelentkezni. Tudtok rá megoldást? Köszi szépen!
Még valami 2: az alap WLAN driverrel szépen ment a cucc, de kb. 20 perc után állandóan dobálta el a netet, egymás után fel-le csatlakozott (Linksys WRT54GL), új driver megoldotta a dolgot.
-
FPéter
aktív tag
-
FPéter
aktív tag
XP-ben nem próbáltam, úgyhogy nem vagyok okosabb,mint ez az írás, az első postban: [link]
Vista alatt viszont megcsináltam, elég egyszerű, nem is nagyon kell a .reg fájl igazából.
0. MINDEN driver legyen fenn a gépen! Intel Chipset driver főleg! Ha nincs fenn, nem fog működni.
1. Nyisd meg a registry-t, HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\ -nél
2. Itt a Start kulcsot változtasd meg 0-ra (alapból 4 az érték, asszem)
3. Indítsd újra a gépet és lépj be a BIOS-ba, kapcsold be az AHCI-t
4. Mentsd el a változtatásokat és bootolj be Windowsba
5. Ha mindent jól csináltál, a Vista talál új hardvert és magától telepíti a drivereket. Ha elkészült, indítsd újra a gépet
A dolog hátulütője, hogy a nem AHCI-képes oprendszerek nem fognak tudni bebootolni. Minden, a gépen lévő oprendszert fel kell készíteni rá, hacsak nem akarod bootonként kapcsolgatni a BIOS-ban!
-
Bandikut
tag
válasz
JamesHun
üzenetére
Bugos, nem működnek rendesen a PgUp/PgDn/Home/End billentyűk. Az említetteken kívül (dinamikus video mem, alaplapi mem letiltása) annyival tud többet, hogy használható a a proci turbo üzemmódja (Fn+F10 billentyű hálózati táplálásnál a BIOS-ban beállítható mértékben megemeli a proci órajelét).
-
hehe23
tag
vki esetleg egy 1.08-as biost be tudna linkelni?

-
hanee
senior tag
Pedig szerintem miniapu nem is szállt el annyira a véleményével.. sajnos ez így működik (nemcsak számtechben, autóknál is például), amint kicsomagolod, 10%-ot veszít az értékéből.. Ha még használod is, akkor 20%-ot.. Valószínűleg el tudja majd adni amúgy többért is (tehát mondjuk 80-ért), csak nem túl gyorsan (hacsak nincs mázlija), és közben meg az új MSI ára kúszik majd lefelé..
hanee
-
JamesHun
addikt
honnan van nektek 1.08-as bioszotok?
1.06 os van csak fent a MSI oldalon :S -
miniapu
tag
-
FPéter
aktív tag
Videómemóriát elvileg felviszi 128-ra automatikusan, ha 1 giga ramod van. Ha 2 giga, akkor 256-ra. Nekem annyin van, pedig hozzá se nyúltam, habár vistát használok.
Az AHCI vezérlő a vinyó gyorsabb és energiatakarékosabb működéséhez kell! Alapból nincs bekapcsolva és a windows sem bírja ki, ha csakúgy bekapcsolod, mert nem tud rendesen olvasni a vinyóról.
Az Intel Matrix Storage Driver néhány fájljával életre lehet kelteni utólag XP alatt is, de adatvesztést okozhat, inkább telepítéskor ajánlatos betölteni ezeket a drivereket.
Vista alatt egy egyszerű .reg fájllal meg lehet csinálni akár utólagosan is. Én megcsináltam, tényleg érezhető javulás, főleg boot közben.Annyival azért nem gyorsabb, hogy megérje a vesződséget xp alatt, szerintem. Ha mégis érdekel, itt egy leírás, hogy hogyan kell: [link]
Dxdiag kiírja, hogy mennyi videómemóriád van most, (futtatásba írd be, hogy dxdiag), szerintem ellenőrizd, fel kellett emelnie magától.
-
zezoka
őstag
Hello! Megcsináltam, működik, köszi a részletes leírást. MOst csináltam először ilyent, és ezért pont ilyen részletesen kellett. És amint látod elindult a gépem. Mondjuk kicsit megijedtem, mert nem kapcsolt ki a gép utána, hanem lefagyott. A biosban viszont nem találtam meg a VGA Ram állíthatóságot. Az alaplapi megvan. Ezenkívül kipróbáltam mi az az AHCPI vagy micsoda, de nem túl jó, mert ha be van kapcsolva, akkor win bootoláskor kéklhalállal ujraindul. Ha kikapcsolom, akkor mint látod, írok, tehát műxik!
Talált vlami SM busz vezérlőt is win-ben, frisstés után.
Videomemót hol lehet feltolni? Az lett volna az igazi cél.
-
FPéter
aktív tag
NE az eaufdossal frissítsd a biost, hanem a Winflash utility-vel, Windows alól! A BIOS frissítésnek ugyanis fennáll az a veszélye, hogy nem tudod használni bootolásra az USB portokat és a többi csatlakozási lehetőséget, így csak úgy tudod kijavítani a hibát, ha kiszeded a winchestert a gépből....
Innen tudod leszedni a Winflash-t
Ha 2GB-os ram modult raktál a gépbe, akkor a művelet előtt ki kell venned, mert a BIOS elveszíti az összes beállítását, így az integrált ram be fog kapcsolni és nem tud majd bebootolni a gép!
0. Hozz létre egy FLASH mappát a C:-n
1. Tedd oda a EN011IMS.108 fájlt
2. Csomagold ki a winflash-t ugyanoda
3. Szerkeszd át a RUNFLASH.BAT -ot a Jegyzettömbben (notepad.exe) úgy, hogy a következő sort
afuwin EN011IMS.106 /p /b /n /e /x to flash MSI BIOS version 1.06
Kicseréled erre:
afuwin EN011IMS.108 /p /b /n /e /x to flash MSI BIOS ver 1.08
4. Mentsd el a fájlt, kapcsold ki a gépet (ne hibernáld, stb) és szedd ki belőle az akkumulátort
5. Kapcsold be úgy, hogy csak a tápkábel van rádugva
6. Ha betöltött az XP/VISTA, zárj be minden feleslegesen futó programot (MSN, Skype, stb), aztán nyiss egy parancssort és futtasd a FLASH mappában a RUNFLASH.BAT -ot.
(Start menü->futtatás->cmd
cd\
cd flash
runflash7. A jóváhagyásod után elkezdi flashelni a BIOS-t. Ekkor nagyon felpörög a CPU ventillátor és a végén kiírja, hogy minden rendben ment.
8. Zárd be a cmd-t és kapcsold ki a gépet (Leállítással!!)
9. Ha kikapcsolt, húzd ki a tápkábelt és várj 10-15 másodpercet
10. Dugd vissza a tápkábelt és kapcsold be a gépet. Egy üres képernyőt látsz és látszólag semmit nem csinál a gép, kb 10-15 másodpercen keresztül. Aztán bejön a BIOS és elkezd bootolni a gép, már az új BIOS-szal.
-
zezoka
őstag
Sziasztok! Hogyan kell használni a biosfrissítéshez kapott eafudost? MIt kell beírni, vagy parancssorban lehet? (Gyári SP3 Home) 1.08as biost szeretnék felrakni.
-
reden87
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Jogos, mondjuk én úgy vagyok vele hogy ha elkel elkel, ha nem akkor majd használom én.
Amúgy igazból nagyon jó kis gép, nekem csak a tapipadja nem tettszik, mert már próbáltam az Asus 2 és 3 ujjas lehetőségeit, nekem az jobban bejön. Ezen picit gagyi benyomást kelt ránézésre a tapipad :S Mondjuk attól nem az
-
kelzsoca
félisten
válasz
reden87
üzenetére
Azért lássuk be az 5000Ft nem akkora összeg, hogy ezért ne egy boltban vegye meg bárki a gépet, a használt gép mindig zsákbamacska, bármely keveset is, de használt!
A vevőben sok kérdés felmerül, amit ha megkérdez az eladótól vagy igazat mondd vagy sem

Miért adja el?
Van hibája esetleg?
Mi lesz ha elromlik? stb...Ezek bizonytalanságban tartják a leendő vevőt és a többsége nem fog kockáztatni, inkább vár míg az általa kiszemelt gép olcsóbb lesz, esetleg akciós, talán valahol megvásárolhatja hitelre stb..
Pár éve részt veszek az internetes kereskedésben (vatera, teszvesz stb..) nem okoskodásképpen mondtam el ezeket, hanem azért hogy gondold át újra ezt az árat, nyilván nem akarsz bukni (sokat) az üzleten, és a vevő is természetesen olcsóbban szeretné, valahol a kettő közé kellene belőni az árat és biztosan lenne rá jelentkező

-
reden87
tag
válasz
miniapu
üzenetére
Egyrészt nincs megbontva a gar, másrészt 5000-el olcsóbban adom mint a vételár (a 120 GB-os winyó nem utólag lett bele rakva, hanem ez gyárilag ekkora.. [link])
Harmadrészt nem mindenki tudja elszámolni a számlát, Rgó sokaknak mindegy hogy saját néven van vagy sem, a lényeg hogy a gar. teljes értékű..Amúgy szerintem meg a használt is viszonyítás kérdése, én mit meg nem adnék ha Vaterán sok ilyen aukció lenne, hogy kicsit olcsóbb de teljesen hibamentes, és szinte nem is volt használva. (amúgy ha nem tetszik nem kell kommentálni..)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 450 G6, 15,6" FHD IPS kijelző, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garan
- HP ProBook 445 G8, 14" HD kijelző, Ryzen 5 5600U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- HP ProBook 445R G6, 14" FHD IPS kijelző, Ryzen 5 3500U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- Lenovo Thinkpad P52s, 15,6" FHD IPS kijelző, i7-8650U CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, Quadro P500 VGA, W
- HP ProBook 640 G4, 14" FHD IPS kijelző, I5-8250U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garanci
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

- beszélek le bárkit a gépről, ha elmondja az igényeit.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)