Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
Kendek, vagy valaki, akinek még megvan: fel tudnátok tölteni a legfrissebb U100-as BIOS-t, amit Win alól lehet felflashelni? Sajnos a link már nem él
Köszi előre is! -
^Clown
addikt
válasz
kraftwerkfan
üzenetére
Javaslom a Hardveraprót, ha eladni szeretnél.
-
^Clown
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Igazából az utángyártott akku téma elég lutri. Én pl. rendeltem egyet egy HP notihoz, működik, csak éppen a gép néha úgy érzékeli, mintha nem lenne benne akku, sárgán villog. Megszokható

A lényeg, hogy megbízható, kevés negatív értékeléssel rendelkező eladótó vásárolj, olvasd át a negatív és semleges értékeléseit. Valamint érdemes olyat választani, amire hosszú a gariidő.
-
^Clown
addikt
válasz
olizatriznyá
üzenetére
eBay-es utángyártott akksikkal óvatosan, csak megbízható eladótól vegyetek!
-
^Clown
addikt
válasz
Topitom
üzenetére
Gratulálok! A barátnőmé jelenleg tartalékként, illetve utazó laptopként szolgál, a kijelzője egyre rosszabb sajnos (mozgatás hatására lilára színeződik az egész kép, szerintem szalagkábel hiba, bár egyelőre külső monitoron nem teszteltük). Az akkuja még az eredeti, pedig már 3 éves elmúlt, igaz, nem is bír már sokat.
-
^Clown
addikt
Barátnőm Windjének is valami nagyon hasonló a gondja, de ott lilás lesz az egész kijelző. Mozgatásra megszűnik a jelenség. Szerintem 100%, hogy megtört a szalagkábel, de külön cserélni nem lehet - legalábbis nem találtam a neten semmit a szalagkábel-cseréről. Bízom benne, hogy lehet külön is cserélni, mert egy új kijelző elég húzós (eBay-ről min. 15K).
-
^Clown
addikt
válasz
Sátán44
üzenetére
Igen, hát két féle megoldás van: vagy 1Gb-os modult teszel bele, és akkor használja tovább az alaplapi memóriát, vagy 2Gb-osat raksz be, ekkor csak ezt a modult használja a gép. Lehet, hogy jobban járnál az 1Gb-os memóriával, plusz előny, hogy így dual channelben fog menni a két memó, ez kicsit gyorsabb, mintha csak egy modult használna a rendszer (nem számottevően, de gyorsabb).
-
^Clown
addikt
Tekintve, hogy a 6 cellások 15K körül mennek, szerintem 20K körül lesz. Keresgéltem én is, de csak 6 cellásat találtam. eBay-ről aránylag jó áron lehet rendelni 9 cellás akksit, viszont ott nem lesz számla, és a gari sem az igazi (vissza kell postázni a rossz, tönkrement akkut, a postaktsg. téged terhel). Cserébe viszont jó áron van, és némelyik eladó 3 év gart ad

Összességében én inkább az eBay-ről rendelnék 3 év garival 9 cellás akksit.
-
^Clown
addikt
válasz
SZEGECS
üzenetére
Ha legalább öten lennénk rá, úgy már tűrhető ára lenne a cuccnak, de ketten még mindig baromi sok (32EUR / kopf az nekem sok...). Pedig érdekelne a dolog, úgyis szét kell majd szednem a néhány hsz-szel előb említett Wind-et egy kis csatlakozótisztítás és igazítás végett.
-
^Clown
addikt
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A következő a hibajelenség: 5-10 perc használat után a kijelzőn lila pixelesedés mutatkozik, van, hogy az egész kijelző átvált lila árnyalatúba. Restart, akksi ki-be nem segít, rövid időn belül újra jelentkezik a hiba.
Amire én gondoltam kapásból:
- Win 7 driver hiba
- memória hiba
- kijelző - inverter hiba, esetleg szalagkábelAmit majd megcsinálok - lefuttatok:
- új chipset driver
- MemTest futtatás
- szalagkábel leellenőrzése, csatlakozók ellenőrzéseA kijelzőt fogalmam sincs, hogyan lehetne tesztelni - kimérni, hogy működik-e. Jól tudom, hogy itt nem lehet külön az invertert cserélni, mert egybe van építve a kijelzővel?
Szerintetek mi lehet a gond? Köszi előre is!
-
^Clown
addikt
Nektek hány fokos szokott lenni a proci (MSI Wind U100), mennyi az átlag? Köszi.
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Biztosan lehet cserélni, de elég macerás lehet szerezni fedlapot. Felmentem az eBay-re, de nincs egy darab se... Írj az Albacomp-nak, hogy mennyiért tudnak hozni, de szerintem elég horror lesz az ára. Nézegesd gyakran az eBay-t, hátha akad majd ilyen darab, esetleg itt a PH!-n talán lesz egy bontásra ítélt gép, de mivel elég új konstrukció, erre kicsi az esély.
Sok szerencsét!

-
^Clown
addikt
válasz
dzsozefo
üzenetére
1.) Lehet, hogy valamiféle driver gond van. Szedd le az MSI oldaláról a legfrissebbeket, és tedd fel őket.
2.) Közben egy csökkentett módban lefuttatott jó alapos vírus- és spyware/malware keresés sem árthat. Ha ezek után is csinálja, akkor gyaluld le, és tedd újra a rendszert - kipróbálhatnád a Win7-et, szépen fut a Winden (bár 2 giga nem árt hozzá, de 1 gigával is elmegy).
3.) Esetleg egy memóriatesztet is futtass le, hátha az hibázik. -
-
^Clown
addikt
válasz
juhiimi
üzenetére
1.) Tegyél fel Avira-t, az jó és nem lassít annyira. Vagy az új Microsoft Security Essentials-t.
2.) Tedd fel a legfrissebb wlan drivert, amit az msi honlapján találsz. Ha úgy is gyenge és szakadozik, akkor a nézd meg a routert, hogy levehető-e az antennája. Ha igen, akkor jó eséllyel itt a PH!-n is találsz hozzá nagyobb antennát, talán segíthet.
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Azt honnan lehet tudni, hogy a plusz 1 Gb, amit beleapplikáltam egy Wind-be, dual channel-ben fut-e? A BIOS-ban kiírja, hogy 2048Mb RAM van benne. Köszi!
-
^Clown
addikt
Az U200 mellett a nagyobb felbontás hozható fel fő érvként. De amúgy sem lesz egy lapon említhető az U100-al, mert 700 dolcsi körül lesz az ára...
Shad0w: köszi a választ!
-
^Clown
addikt
válasz
szabomihaly2
üzenetére
Igen, én is így vezettem le elméletben, hogy elvileg nem kellene, hogy baj történjen, de egy tapasztalatra lennék kíváncsi

-
^Clown
addikt
Win7 alól próbált már valaki bios-t frissíteni? Nem fog összeakadni vele stb.? Kösz!
-
^Clown
addikt
Sziasztok! 1 GB rammal szerelt verzióra szerintetek érdemes Win7-et feltenni? Van tapasztalatotok vele? Köszi szépen!
-
^Clown
addikt
Üdv! Azt szeretném kérdezni, hogy be lehet-e tenni a Windbe egy 512Mb-os 667MHz-es RAM modult a bent levő 1Gb-os mellé. Működni fog-e úgy, hogy eltérő méretűek. Köszi szépen!
-
^Clown
addikt
Üdv! Bekövetkezett az, amitől féltem: két hiba jelentkezett.
1.) Ventillátor kezd meghalni, egyre hangosabb.
2.) A fullra feltöltött Windet 3 napig nem használta a gazdája, levette a töltőről, és eltette. Ma reggel kapcsolnám be (akksiról), erre meg se nyikkan. Durván szivárog az akksija...Milyen tapasztalatok vannak a fehérvári szervízzel? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
^Clown
addikt
Üdv újra
A csökkentett módbeli indítás továbbra sem oldódott meg, ne nézzetek lámának, de tényleg nem tudom újraindítani sehogy sem csökkentett módban, pedig elhihetitek, hogy elég sok hajam kihullott már, annyit próbáltam.No mindegy, nem ezért írok, hanem azért, mert össze szeretném dugni a Windet egy régi CRT TV-vel. Ugyebár a Windnek van hangkimenete (3,5" jack), és VGA kimenete. A TV-n pedig compozit bemenetek vannak. A VGA-kompozit párosítás működni fog? A SCART úgy tudom, hogy necces, és az amúgy is foglalt a DVD-lejátszónak, szóval a SCART-ot hagyjuk ki a buliból. Ha jól emlékszem, akkor a TV elején egy piros (videó?) és egy sárga(audió?) kompozit bemenet van. Ha valakinek van esetleg tapasztalata, akkor előre is megköszönöm segítségét

-
^Clown
addikt
Most olvasom, hogy az MSI felemelte a garanciát 2 évre a Windeknél, és ez a korábban vásárolt gépekre is igaz. Háromszoros hurrá, hogy végre észbekaptak

(már csak egy dologban jobb az Asus: akksiban)
-
^Clown
addikt
Mi a helyzet ezzel az 1.09-es BIOS-szal? Kell még toldozni-foltozni, vagy már van olyan állapotban, hogy letöltöm-elindítom-kész?

-
^Clown
addikt
Üdv Urak és Hölgyek, lenne egy egyszerű de annál nagyszerűbb ötletem: hogyan lehet a Windet csökkentett módban újraindítani? Az F8 nyomogatása opció sajnos hatástalan, mivel túl hamar túljut azon a fázison a gép, amikor tudna az F8 parancsra reagálni (túl hamar megjelenik az MSI felirat). Van valakinek ötlete? Köszi előre is.
-
^Clown
addikt
Igen,tényleg jó lenne ez az ALDI-s Wind, csak egy dolog aggaszt: a garancia. Vajon hová szólhat? És milyen minőségű lehet ez a Wind az eredetihez képest? (szerintem is elhanyagolható dolog a VGA kamera és a BT hiánya, feltéve, hogy az ember nem skype és telefon őrült
)Lenne egy kérdésem: hogyan lehet újraindítani a Wind-et csökkentett módban? Úgy néz ki, bekapott valami malware-t, amit ugyan megtalált csökkentett mód nélkül is, de azért nyugodtabb lennék egy csökkentett mód alatti keresés után. Próbálgattam nyomogatni az F8-at indulásnál, jó sokszor (kb. 10 újraindítás és nyomogatás), de egyszer sem akart összejönni. Köszi előre is!
-
^Clown
addikt
Üdv! Tudom, hogy már ki lett vesézve a téma, de most a tuti megoldásra lennék kíváncsi, mégpedig kodec ügyben. A 720p videók eléggé szaggatnak a K-Lite + Media Player Classic kombóval. Mit javasoltok helyette? VLC, BS? Köszi!
Garga Pitics: SODIMM kell bele, 667-es.
-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Tudom, kicsit későn reagálok, de: igen, tuti kikapcsoltam. Akár hálózatról, akár akksiról, a speed steppinget kikapcsolva stabil 800Mhz-en meg a kicsike. Megnéztem úgy is, hogy terheltem (720p film) de nem változott, a film meg szaggatott. Most visszakapcsoltam, de nem tetszik, hogy ugrál a sebesség, lassabb a gép, mint kéne lennie.
Valakinek van ötlete, hogyan tudnám stabilan 1600-on járatni a gépet?
-
^Clown
addikt
Üdv! Speedsteppinget kikapcsoltam, méigis 800Mhz-et ír a CPU-Z, tök stabilan, tehát nem ugrik fel 1600-ra. Ez mitől lehet? Energiaellátás is maxon van. Köszi előre is!
A felhasználtóváltós dolog megoldódott

-
^Clown
addikt
Én egy NX 50-et vettem a Wind mellé. Lézeres, kicsi, felcsévélhető zsinórral, könnyű, praktikus, pontos. Igaz, hogy 4K volt, de nem bántuk meg - sem én, sem a gazdája, aki továbbra is imádja a 120GB-os Wind-jét.
A problémára, amit felvetettem, továbbra sem tudtok megoldást? Probléma: Xp-ben hiába állítom be, hogy ne hibernálja magát, meg ne csináljon semmit, ha otthagyjuk a gépet, negyed óra - 20 perc után visszalép a felhasználóváltó felületig. Ezt kéne valahogy megszüntetni.
Miniapu - exy - vel meg ne foglalkozzunk, szólni kell a modiknak, ki fogják rakni. Valóban egy megcsömörlött, beteg ember, ahogyan azt a pszichológus kolléga írta.
bary48: üdv a fórumon, örülök, hogy a legjobb netbook mellett döntöttél! Meg kell hagyni, bátor ember vagy, hogy elő mered venni a HÉV-en, én még az mp3 lejátszómat is félve szoktam kivenni a zsebemből, nehogy egy színesfémkereskedőnek megtetsszen.
-
^Clown
addikt
válasz
kalapocska
üzenetére
Az nem semmi...
-
^Clown
addikt
A 4935-ben felvetett problémára tudna esetleg valaki megoldást?
miniapu = exy ?

-
^Clown
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Csak úgy megy a turbó mód, ha hálózatra van dugva, ha jól tudom.
Megjött a 120-as fehér Wind, a gazdája egyenesen imádja. Én húztam fel rá az alapvető programokat, így elég sokat használtam a kicsikét. Ami meglepett, az a minősége. Egyben van a cucc, nem nyeklik-nyaklik, szépen teszi a dolgát. Az Atom proci meg hihetetlen, hogy éppen langyos levegő jön csak ki a gépből
Csendes, szép gép, és nagyon könnyű!
Negatívumok is voltak, de ezek csak az én hülyeségeim: a kijelzőt és a billentyűzetet nekem nagyon nehéz volt megszokni. Fárasztó volt rajta gépelni, alig vártam, hogy visszaülhessek a 15,4"-os Dell-em elé. Gondolkodtam rajta, hogy mivel nem nagyon használom ki ezt a nagy teljesítményt (csak nagyon ritkán), amit a Dell-től kapok, lecserélem, és veszek egy Wind-et. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy első számú gépként nem lehet Wind-et használni (legalábbis én nem tudnám). Ahhoz sajnos kevés, és kicsi.Még valami: hiába állítgatom az XP alatt az energiasémáknál, hogy ne hibernálja magát, meg ne menjen vissza a felhasználóváltó felületig, csak azért is visszamegy. Igaz ugyan, hogy a torrent megy alatta, a letöltés nem szakad meg, de akkor is idegesítő, hogyha úgy hagyjuk a gépet fél óráig, utána felnyitjuk a tetejét, nem lehet folytatni a dolgokat ott, ahol abbahagytuk, hanem be kell újra jelentkezni. Tudtok rá megoldást? Köszi szépen!
Még valami 2: az alap WLAN driverrel szépen ment a cucc, de kb. 20 perc után állandóan dobálta el a netet, egymás után fel-le csatlakozott (Linksys WRT54GL), új driver megoldotta a dolgot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Battlefield 6
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Logitech z5500 5.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Köszi előre is!

Hogy hogyan lehet ezt kideríteni, fogalmam sincs. Talán az eszközkezelő vagy az Aida meg tudja neked mondani, vagy bemész a BIOS-ba, megnézed a géped pontos típusát (U100-xxx) és ráguglizol.

Gratula!