- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Milyen videókártyát?
- Új firmware javítja a fekete képernyős problémát a friss GeForce VGA-kon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willis++
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy 50ezer éves a topik, de hátha valaki tud segíteni. Szükségem volna az MSIHQ flash tool-ra, de a fórumukra nem lehet regisztrálni, működő linket pedig sehol sem találok.
-
mariacchi
csendes tag
hello help légyszíves
MSI K9neo 6400+ proci 2*2gb egyforma sorozatszám szerint egymás utáni ramok
auto beállitás biosban 667 megy a ram teszem 800 ra meg 251mhz teszem 400 ra 402 mennek
erre valami okosság esetleg?
előre is köszönöm
-
Fenyő
őstag
válasz
apollo12 #783 üzenetére
Ha vki AthlonII / PhenomII X2/3/4 procit tenne K9N Neo V2/3 lapba az nyugodtan megteheti, a 3-as beta biossal minden további nélkül menni fog, én pl egy AthlonII X2 245E 45W-os procit tettem egy Neo V2-esbe, a lényeg, hogy max 95W TDP-és procit eszik (ez főleg PhenomII X4-eseknél érdekes);
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Adott egy MSI K9N neo alaplap. Szeretném az előlapi panelen levő audio kimenetet bekötni.
Itt a kézikönyv szerinti leírás:[link]ezek meg a kábelen levő feliratok:
MIC IN
R IN
L IN
MIC BIAS
R OUT
GND
L OUT
GNDSejtés, hogy mit hova? Köszi
-
MrCsiT
addikt
..a flash-tool direkt linkje
-
MrCsiT
addikt
válasz
apollo12 #783 üzenetére
Szia!
a 73-as hsz szerint teljesen jól megy A7369NMS.30O.zip Bios-szal.
Nekem véletlen megvan már az R is ( ez a legújabb, 2010.03 havi, ma szedtem le MSI fórumról) , ha kell, itt letöltheted, feltettem. Ez Neo V2 és V3 hoz is jó,ahogy olvastam.
Ha jól tudom, ezzel a flash-tool-lal fel lehet tenni. (még nem próbáltam, de majd fogom 1-2 héten belül..)
-
apollo12
veterán
válasz
m a n i a C #782 üzenetére
heló szerintetek egy K9N Neo V2 bele mehet egy amd athlon x2 7750 es
-
m a n i a C
csendes tag
Szevasztok!
4 éve vettem egy ilyen alaplapot, Bios frissítéssel kellett kezdeni, hogy használni is lehessen.
Természetesen ismét megszopatott...
Pár napja vettem egy Sapphire 5750 kártyát egy AMD Athlon 64 X2 5000+ AM2 procit.. Miután betettem az alaplapba és elindítottam, nem történt semmi, azon kívül hogy a ventillátorok pörögnek. Se kép se hang, még a Bios-ig sem jutottam el. Ezután vissza a régi proci, új Winfos, Bios frissítés 1.9-re, majd ugyanaz fogadott újra. Most ilyenkor mi a fenét tehetek.
Direkt azért vettem ezt a csóri procit hogy majd kihúzom vele még kb 2 évig és ne kelljen alaplapra költenem
-
suto
csendes tag
válasz
Taoharcos #780 üzenetére
Szia!
Szerintem ez téves, a prociba nincs beépítve az északi híd, csak a memóriavezérlő. A PCIe vezérlését továbbra is az alaplapi chip végzi.
Nem tudom, milyen videokártyákkal próbáltad, szerintem nézd meg olyannal is, amelyik még nem a PCIexpress 2.0-s hanem az 1.0-s verzióhoz készült. Lehet, hogy elméletileg a 2.0-snak is kompatíbilisnek kellene lennie, de mi van, ha mégsem?
-
Taoharcos
aktív tag
Nem a videokártya, másik karival is xar.
Javítanék mert hiányosak voltak az ismereteim. A prociba van beépítve az északi híd, így ő vezérli a PCI-expressz buszt, így vagy az x16-os foglalat, vagy a procifoglalat a xar. A proci remélem csak nem okoz ílyen hibát. -
Taoharcos
aktív tag
Hali!
Egy MSI K9N NEO F alaplapom van. Ati HD2400-al raktam össze egy idő után kb egy nap elkezdet megakadni, nem indult. 8 sípszó--- videokari hiba sajnos nem tudom másik pcie-s videokarival kipróbálni. Néha elindul, de hamar megáll. Ez vajon videokari vagy a chipset romlott el?
-
suto
csendes tag
válasz
Terentius #777 üzenetére
Na igen, amikor elkezdtem a dolgoknak utána nézni, akkor egyszer bennem is "megállt az ütő", hogy nem Rev 1.0-s lapom van? Aztán megnyugodtam, hogy 1.1-es. Amúgy már nem emlékszem, hogy pontosan mi is a különbség a kettő közt.
Egyébként még vannak gondjaim az AM3-as procival, a teljesítmény az rendben van, de a szenzor szerint eléggé melegszik, most azt próbálom eldönteni, hogy jól mér-e a szenzor.
-
Skodry
aktív tag
Üdv.
Msi k9neo v3 ba bemegy a 9500phenom?
honlapon nem írja hogy tesztelték volna ezzel.
Valaki használ 3vagy 4 magot bios frissítés nélkül? -
suto
csendes tag
Ha minden igaz, hamarosan ki tudom próbálni ezt a lapot egy AMD Athlon II X2 250 -es procival. Esetleg van valakinek tapasztalata AM3-as processzorokkal ezen az alaplapon?
-
Krisinto
őstag
MSI K9N Neo-F
veszek egy ilyen lapot a napokban
ha dobok mellé egy ATi 3650-et nem gabajodik majd össze az NVidia chipsettel? -
suto
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #768 üzenetére
Vagy újabbal.
Azaz bétával.
-
suto
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #766 üzenetére
Köszi!
Egy ilyen alaplapot vizsgálgatok teljesítmény optimalizálás szempontjából. Mejd készülök új procit rakni bele, egyelőre Sempron 2800+ üzemel. 2.9-es BIOS-t raktam rá. Elméletileg van benne opció a processzor feszültségének állítására, de valamiért mégsem lehet. Pedig nem szürkével van feltűntetve, hanem fehérrel (mintha lehetne állítani).
-
suto
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis kérdésem lenne: a K9N Neo-F V3 és a K9N Neo V3 ugyanaz? (utóbbi -F nélkül).
Ahogy én láttam, ugyanaz, de akkor mi az a "-F"?
-
varga27
csendes tag
Hi!
Nekem is van egy ilyen lapom (rev.1)
1.9 es Bios van. És a cpu feszültséget nemtom állítani. Vki tud vmi megoldást?
Esetleg van újabb bios vagy valahogy eéő lehet hívni a "tuning" beállításokat?Üdv.
-
danati
senior tag
-
mode19
csendes tag
Helló!
Tegnap vettem egy ilyen lapot. Van 2 problémám vele ami kicsit furcsa benne: proci hőmérséklethez 8°C-ot szokott irni pluszminusz pár fok. Másik dolog, hogy bekapcsolás után minimális szinten felpörögnek a ventik, várni kell kb 6-7 mp-et és utána indul csak el normálisan a gép. Van ezekre esetleg valami "gyógymód"?
-
trickyy
senior tag
Tudom,azóta már rájöttem én is.Asus P5K-SE lett belőle,Intel c2d E6300 és egy Ati HD4850.
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Most szeretnék összerakni egy gépet arra gondoltam veszek egy ilyen lapot:
MSI K9N NEO-F szerintetek ezzel hogy menne egy amd athlon 5200+ proci, 2 GB rammal, és egy 7900GTvel ? (CoD2-re kellene a gép) megérné összerakni?
Előre is köszönöm!
-
Tom5
addikt
Hi laptulajok!
MSI k9n neo-f v2 megeszi az AMD X2 7750-es procit?!
-
danati
senior tag
Hi!
Létezik valamilyen hackelt BIOS neo v1.0 hoz?
Olyan kellene amivel tudom állítani a processzor feszültségét BIOS-ból. A legújjab 1.9 es van most rajta de ezzel se tudom állítani a feszt. Vagy van valamilyen parancs vagy valami amivel elő tudom hozni ezt a funkciót? -
RexpecT
addikt
Valaki használ a V3-as verzióhoz AC Accelero S1 rev 2 hűtést?A 4670emen szeretném lecserélni a hűtést,de a Sata csatik nagyon közel vannak
.
-
phegedus2
csendes tag
Sziasztok van egy kis gondom, a gépemben kettő vinyó van.
Egy sata és egy ide, ha az idéset ki húzom a gép nem bootol be pedig a sata az elsődleges meghajtó és az oprendszer is azon van mi lehet a gond. Petya -
Skodry
aktív tag
ha valakinek kell ilyen lap....
[link]
Kellemes ünnepeket! -
Mian
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #748 üzenetére
kösz a választ
-
Sweet Lou 6
addikt
A lapod az msi honlapja szerint 8 GB-ot tud egyszerre lekezelni.
És ha abban az összeállításban használod ahogy leírtad, úgy működnie kell (kingmax 2x1GB + 2x512), arra figyelj, hogy az azonos méretű (pl. a két 1 gigás) ramot ugyanolyan színű slotba rakd, a másik kettő eltérőt pedig a másik kettő megegyező színű slotba.
Ja és még annyi, hogy ha 32 bites oprendszert használsz, akkor nem fogja látni mind a 4 giga memóriát, csak akkor ha 64 biteset használsz.
-
Mian
aktív tag
és ha jól tudom az nem gond ha dual channelben az egyik ram mérete kisebb mint a másiké csak az a lényeg h mb-on kivül minden más egyezzen?! pl dual channelben egy 1gb-os kingmax ddrII 800mhz és egy 512mb-os ugyanien memóriák jól elvannak vagy nem?
-
Mian
aktív tag
Hello!
Olyan kérdésem lenne, hogy ez a lap (MSI K9N Neo-F V2) mennyire kezel jól 4 ramot?
(Kingmax ddrII 800mhz, 2x1gb és 2x512mb)Üdv.
-
Roy.hun
csendes tag
válasz
Sweet Lou 6 #744 üzenetére
akkor megnyugodtam,
, köszi a gyors választ !
-
Roy.hun
csendes tag
Hello !
Nekem egy MSI K9N NEO-F ( V1.0) tipusú alaplapom van, és szeretnék mellé venni egy AMD X2 6000+ Proceszort, nem vagyok szakértő csak annyi érdekelne h kompatibilis lesz-e a kettő, mert már lassan 2 éves az alaplapom ....
HELP
-
MZsoltee
veterán
válasz
Jakab66[hun] #741 üzenetére
Megeszi! Visszafelé kompatibilisek a vga-k!
Különbség a sávszélességben és az átadásra kerülő teljesítményben van! -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Van egy MSI K9N4 Ultra lapom. Ez ugye rendelkezik PCI-E x16 csazlakozóval.
A kérdés: A PCI-E x16 2.0-át is megeszi? Mert egy HIS HD4670 iceQ VGA-t szeretnék venni, ami PCI-E x16 2.0.
Mi a különbség a sima PCI-E x16, meg a -||- 2.0 közt?
A segítségért elöre is köszi! -
Skodry
aktív tag
Sziaztok!
Msi k9 neo v2 tulajdonos vagyok és tapasztalatokat osztom.
Tuningolni lehet vele az ára arányát vesszük akkoregész jól.
Stabilan 4400+2300mhz@5000+2610MHZ!
2780MHZig el is megy ami 5200+nak fele meg csak az már nagyon hőhatáron van.
Ha valmit elb*szol csak kipantitnotd az elemet meg a procit és elfelejti hány éves(na de csak vicc)
1 éve hazsnálom, szoszo nem rosz lap (15ért vettem)
Biost próbálok most frissíteni netről ,de még loadingol ez meddíg tart? már 5perce tolja....
PLS help!
(igen már viszaolvastam) -
Gusztáv
addikt
Jól elbeszélgetek magammal
.A kártyát kivettem, majd újra be és láss csodát, már 16x módban megy. Gondoltam megírom, hátha valaki hasonló cipőben jár.
-
Gusztáv
addikt
Eddig azt hittem, attól állítodott el, hogy beraktam tesztelni egy 3450-et, de most újraraktam a windowst, a helyzet változatlan
.
-
Gusztáv
addikt
Hello,
Van aki tudja mitől lehet az, hogy Gpu-Z szerint 8x módban megy a PCIE-s ATI HD3850 Hol lehet ezt állítani a Bios-ban
.
-
meddig kellene az orthosnak menni hogy azt mondjam hogy stabil a rendszer? ja és a priority-t hanyasra rakjam? Amúgy nekem mind1 milyen biosom volt fent 2550mhz felett már hibázott 20perc után az orthos 10-es prioritynél.
-
Terentius
őstag
Találtam egy ilyet a 3.3-as bios leírásában:
"7260-010 is using BIOS version 1.x
7260-020 is using BIOS version 1.x
7260-030 is using BIOS version 3.x
But all of them are using the same marketing name K9N Neo-F.
No need to release the BIOS to Web site. Only release BIOS for LiveUpdate."
Na most én honnan tudjam,hogy az enyém melyik?Everest is csak a sima 7260-at írja ki! -
Terentius
őstag
Még egy nagyon fontos kérdés!
A lapom biosa 1.9(az msi live update meg upsate 3 szerint a legújabb!).Szerintem azonban a 3.3-as a legújabb.Mindkettőnek ugyanaz a kiadási dátuma:2007.09.06.
Az msi honlapján van egy olyan,hogy MSI k9-n neo(pcb 1.0) meg MSI k9-n neo(pcb 2.0)
A két lap ugyanaz nem?Legalábbis a képek szerint.A pcb 2.0-a 3.3-as biosát fel tudom rakni az MSI k9-n neo(rev.01) lapomra?Valaki segítsen! -
Terentius
őstag
Az MSI k9-n neo(rev.01) alaplapomba szeretnék venni egy 5400 BE-t!Kérdés,hogy menni fog e benne,mert a cpu supportnál nem szerepel!
-
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy miért nem kezeli a Vista x64-em "plug&play"-ként a S-ATAII-es HDD-imet ezzel az alaplappal?
Pl.:
Mobile rack-be teszek egy HDD-t, akkor egyből fel kellene, hogy ismerje. Most csak úgy ismeri fel, hogy Eszközkezelő - Hardverváltozások keresése.
Előző alaplapommal és XP-vel ez tökéletesen működött.
Latest nForce driver telepítve van...Előre is köszi:
gold -
börik39
tag
Amugy köszi
de megoldottam eladtam az egész gépemet és vettem másikat
-
börik39
tag
Ja az tehet róla de de biosfrissítés elött kihajtotta a névleges órajelet a memoriábol meg a procibol is de utána csak alatta ment.
-
szacsee
nagyúr
Nálam is itt egy ilyen alaplap én is copok vele.
A proci biosban 68°C... nem tudod mitől lehet? Ja és új biossal és egy X2 4000+ van benne.A Te problémád lehet a QnQ lesz, X2 topik 1 hsz-ában van egy memó clock generátor, amivel adott fsb melletti ramsebességet meg tudod lesni.
QnQ hatására van amikor alacsony szorzóra visszavéve többön hajtja.(Hála az IMC-nek).
-
börik39
tag
Helló metududná mondani valaki (gondolom meg)hogy mitől lehet hogy van egy msi k9n neo v3 lapom és egy 6000x2 meg 2gb. 800mhz kingmax memóm tehát a lap régi biossal rendesen kihajtotta a procimat meg a memót is a proci ment 2*3050 körül a memoria meg volt hogy felment 850-900 mhz-ig lefrissítettem a biost most meg nem megy a procim "csak"2*2985 a memoria meg kb 785mhz mitől lehet ez???
-
Rabbitf_24
addikt
Hi
illyen lapom van nekem is. alap biossal (nem mertem megpiszkálni,
még sose frissítettem..)(ha valaki Ajka felé jár, akkor megcsinálhatná nekem..
)
ha vennék bele egy 5600+os procit, akkor beismerné, és működne rendesen?
tuningolni nem akarom.
köszi
-
ktomek
aktív tag
Amúgy tudja valaki, hogy az MSI által emlegetett 3-as "béta" bios-t honnan lehet leszedni?
(Vennék bele egy X3-at, esetleg X4-et...)Jah, és ha valaki olyan videókártyát vesz bele, aminek dupla helyes hűtése van, az reszkessen, mert erősen rálóg a SATA portokra! A 4ből kettő használhatatlanná válik! (most szívok, mert a két vinyó mellé PATA dvd írót kell vennem.)
-
ktomek
aktív tag
válasz
Terentius #720 üzenetére
Először is: frissítettél-e már bios-t rajta? Ha nem, akkor tedd meg, és utána keresgéld a cell menu-t, meg a szorzókat! A gyári bios-szal ez a lap szinte használhatatlan
...nekem is ilyen lapom van... MÉG...
Amúgy frissítés után kellemes biosa van, és tényleg nem annyira antituning lap, mint mondják. (pláne ezen az áron) -
Terentius
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI k9n-neo-f(Rev.01) lapom.Szeretnék venni hozzá egy AMD 5400 Black Editiont.A kérdésem az lenne,hogy ha beszerzek egy ilyet,akkor a BIOS felkinálja-e a szorzótár állítási lehetőséget vagy sem?Most 4200 X2-m van,de én semmifajta CPU multiplier opciót nem találtam,tehát lefelé sem tudom azt állítani.
Köszönöm -
vgabor75
csendes tag
Hello
Nekem is ez a lapom van,MSI K9N NEO V3 egy 5200+ procival gond nélkül megy egy éve.
Az a kérdésem hogy ha szeretnéh egy 9550-est bele venni jó lesze bele?
A msi azt irja hogy "Agena 9550 SINCE 3.0K" de ezt nem értem mert a legfrisebb bios 2.6-os?Help
Gábor
-
bach22
tag
hali, nemsokára szeretnék gépet újítani, és megakadt a szemem ezen a lapon. Megérné megvenni? a Biosból lehet húzni a procit, vagy csak windows alól?
-
extrin
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy k9n neo v2es lapom van Amd 64 x2 dual core 5600+ és 2*1 GB kit ddr2 800as dimm memoriám az lenne a kérdésem, mivel nem nagyon értek a tuninghoz, biosal vagy pedig vmelyik programmal lehet jobban huzni és meddig kb, milyen beállitásokkal.
Jelenleg ha 220 FSBre huzom BIOSbol már nem indul el a gépem.
Ha valaki tudna segiteni megköszönném..
-
Rabbitf_24
addikt
eladó a gépem egy ilyen lappal, ha érdekelne vkit...
-
icebooooy
csendes tag
Hali! Kinéztem énis ezt a lapot : MSI K9N Neo-F V3 hozzá egy AMD Athlon64 X2 5000+ AM2 BOX procit + egy 9600 gt
szerintetek ez jó páros ?
jah és hogy ez a memória bele megy??
CSX 2048MB DDR2 800Mhz CEC FAN KIT
http://www.ipon.hu/webshop/product/csx_2048mb_ddr2_800mhz_cec_fan_kit/24072Thx
-
bartucc
addikt
Üdvözletem minden hasonló lap tulajdonosának!
Meglett a proci megy is lapban ahogy kell!
Nekem csak annyi probláma merült fel, hogy a 800-ra állított Kingmax 1gb-st(800as)-t csak 730Mhz futtatja. Nem tudm mi lehet a probléma, de sztem egy bios frissítéssel megoldódik. De sztem nagyon jó kis lap ez.bartucc
-
bartucc
addikt
Helló!
Nekem ma hoznak egy ilyen lapot(v2), a 4200x2 mellé.
Most olvasom a topicot, és hát nem sok jót irtatok eddig a lapról.
Kiváncsi leszek rá, hogy ennyire problémás lap, és hogy a tuningot hogy bírja. -
törölt tag
Melyik alaplapi drivert érdemesebb használni vista alatt?
Ősrégi MSI oldalon is megtalálhatót:
[link]Vagy az nvidia nforce driverét:
[link]Egyáltalán utóbbit szabad önállóan használni? Egyikkel sem sikerült a merevlemezt (WD 2500aaks) láthatóvá tenni a rendszerdiagnosztikai szoftvereknek ( everest, hdsentinel), se hőmérséklet, se smart stb. Egyébként minden működik tökéletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM! ASUS ROG STRIX Z790-A WIFI II
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest