Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
neked mennyire sikerült túlhajtani? Mert nekem is hasonló a konfigom beraktam 222MHZra az fsb ott még jó volt a következőnél már hibázott majd 222Mhz-n is sima ablakban befagyott pedig előtte ment prime, 3dmark, meg everest. Meg teljesen instabil az egész. Próbáltam a core centerrel is ott is ez volt a helyzet sz*rrá fagyta magát mindig.
-
ktomek
aktív tag
Segítség kellene!
Az a bajom, hogy tegnap vettem mégegy 1GB-os Kingmax 800MHz-es ramot, a jelenlegi ugyanilyen mellé, és eddig, az 1 gigával stabilan működött az X2 3800+ Windsor 2,3GHz-en, most meg így el sem indul a gép.... sőt! A legminimálisabb túlhajtásra (210-es "FSB" , alapfesz, cpu 10es szorzó, HT vissza 600-ra, memóriák vissza 667-re) sem hajlandó elindulni.
A két modul teljesen egyforma, mennek dual channel-ben.
Próbálkoztam cpu fesz emeléssel, de semmi eredmény... eddig 2300MHz-hez érderkes módon nem kellett.
Az alaplap MSI K9N Neo V2 (nf520), a legújabb BIOS-szal.
Amúgy minden alapon, mem 800 MHz, cpu 10*200MHz, HT 1000MHz működik szépen. (még jó...) A mem időzítések "auto"-n 5-5-5-5-18Szóval miért működik a túlhajtás 1*1GB rammal, és miért nem 2*1GB dualban?
Próbálkoztam szoftveresen is az nTune-al, de az meg általában megfagy már induláskor...illetve: "ERROR: Unknown SEEPROM device. (devID:1420...)"
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #394 üzenetére
szia.
megnéztem 230 fsb-nél már nem bírja az iramot, kékhalál
225-öt még elméletileg birja clock gen progival próbáltam. -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #394 üzenetére
5 óra után tudok választ adni, akkor érk haza és megnézem.
222 fsb-vel stabil volt nekem, de erre a kérdésre már feljebb válaszoltál magadnak
nem a procid lesz a korlátozó tényező, hanem az alaplap. -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #392 üzenetére
nem de nem fog megfagyni arra figyeltek az MSI-nél hogy csak stabil tuningot engedjen.
nekem systolnál fagyott meg, de valami 230-240 fsb közt. A core center enyit nem enged -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #390 üzenetére
Elméletileg ezzel stabil, ha lefagy akkor egyből megál minden, ha feltelepítede a winel együtt töltődik be, utána azt hiszem azt a beálítást használja amit utoljára alkalmaztál.
A live monitorral csak a lapodhoz használható progikat, meghajtokat és biost tudod letőlteni,
mutatja, hogy milyen van a gépeden és melyik a legfrissebb. -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #388 üzenetére
én sima core centert használok, MSI Live Monitor szerint 2.0.2.4-est. Probáld a Live Monitorral friítetni a progikat. A dual core center nekem nem nyerte el a tetszésemet.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #384 üzenetére
nem kell, sima resetgomb a megoldás, nekem még nem sikerült meg fagyasztanom ezzel a pogival. A biosz beállításokhoz nem piszkál hozzá. jobb oldalon van a ventiszabályzó rész, a bal oldali fülön tudod emelni az fsb-t csak azt tudod állítani ami mellet a pötty sárga kat a pöttyre és ki választod a kívánt értéket, max 11%. A hangjelzést a kalapácsnál tudod leveni
még annyi hogy a bioszban beállított értéket nem veszi figyelembe, mindenképen 200-as
fsb-t vesz alapul és annak a 11%-át engedi max beálítíni -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #381 üzenetére
te a sima core centert nem használod?
Én azzal probálkoztam -
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #381 üzenetére
A venti monitorozó részét kapcsold ki , vagy ved le az érzékenységét a legkisebbre, sz@rt se ér, a csuszkán lehet állítani hogy mikor sikítson 0 a legjobb érték akkor mindig csendben van
, a riasztás hangjét meg jobb gombos menüben tudod némítani
. Az fsb-t meg azt hiszem max 11%-ig engedi húzni, de ott nekem atomstabil volt. mondjuk elég érdekes dolog töle, ha biosban felhuztad az fsb-t és elinitodd a progit,utána kikapcsolod valamiért akorr alap 200 Mhz-re ál be az fsb
. a memok tápfeszét is tudod innen állitani, bár nekem 550-es csipkészletem van.
Ha hazaértem többet tudok mondani, ez a gép ami elött most ülök egy 1.6-os celeron
-
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Rabbitf_24 #377 üzenetére
Szia
Ha az MSI progival huzod, akkor 222 Mhz az fsb, ha bioszból, akkor it már elhalálozik.
A 3800+ os procit egyszer sikerűlt 2400 Mhz-ről felrántani 2800 környékére, de itt már nem igazán volt stabil.
Egyébként progival jobban huzható mint biosból
A meok feszemelése sem javított a helyzeten, amikor próbálgattam átlag napi 8 cmos clear volt az eredményjuhi07: elméletileg 3 év gari van rájuk, legalábbis ahol én vettem.
, de ha kihúzod a tápot a konektorból és csinálsz egy cmos resetet megoldja a problémát.
-
End-ru
aktív tag
válasz
#32577792 #378 üzenetére
Kicsit benéztem. Én is tudtam állítani, csak az alap beállítás szürke és a "+,-" -al tudtam változtatni az értékén. Nálam a min. 1,90, max 2,4 de ez nem biztos
Megemeltem a memo feszt 2V-ra, de itt már se kép se hang.
Az 533-as Geil Ultra memoimat sehogy se tudom nagyobb teljesítményre sarkalni. Ezt betudhatom a lap biosának kevés beállítási lehetőségének? -
Rabbitf_24
addikt
szóval seniken nincsenek tuningeredményei?
-
misix
csendes tag
Hali épp most tervezem egy MSI K9N -es kategóriájú alaplap vásárlása.
A kérdésem AZ , hogy az Nforcos chipsettel eggyüttműködnek-e az Atis videókártyák.Köcce.
-
juhi07
senior tag
nem oldodod meg a gond
Már csak az lesz hogy vissza viszem a gépet ahol vettem az alaplapon /2006 sept 30 vettem/ Akkor szerinttek menyibe kerül megcsinálni ?.
De nyuktassatok meg hogy meg lehet csinálni./Mert csak anyit csináltam hogy az fsb szép lassan huztam fel és elértem a 240 re és ekkor történ az egész/
Szerintettek ha vissza viszem a boltba akkor elmondjam a strory a huzásrol vagy nem?? -
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #367 üzenetére
orthos alatt ment fel ennyire
ez egy windsor magos 4800-as, most pasztáztuk -
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #365 üzenetére
terhelés alatt volt annyi, egyébként 30 alatt
-
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #362 üzenetére
gyári hűtő van rajta
60 fok körül
de úgy néz ki, hogy egy kis ram fesz emelés megoldotta a dolgot -
törölt tag
na akkor egy másik kérdés: kellene mennie a Kingmax Mars-nak 1T-ben? mert ahogy átállítottam, kifagyott és csak CMOS reset segített
-
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #355 üzenetére
mivel vettem egy 4800+ procit, kicseréltük a 3600-ost.
viszont a hűtő maradt rajta és 3dmark06 alatt kifagyott, így kétesélyes a dolog: cpu vs vga hűtés -
juhi07
senior tag
HY
MSI k9n neo-f nél hogy kell hogy kell bios resetelni ???????
nagyon fontos !! -
törölt tag
a core centerben lehet állítani a cpu venti fordulatát
-
buffet
tag
Sziasztok.Légyszi segitsetek.Egy targa laptoppom van,és újra telepités után nem találja az ezköz kereső a SM buszvezérlőt.Hiába rakom be a driverseket tartalmazó cd-ét.A géphez kapott CD-én sem találja.olvastam hogy le kellene tölteni valahonnét de sajnos nem tudom.Help..... A gépem adatai:alaplap Mobile AMD Athlon 64LV 200Mhz/10,20/3000 plusszos.alap lap neve,MSI mega Book M635 /ms 1029/. Bios tipusa,Ami-06,24,05.Kérlek segitsetek.
-
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #351 üzenetére
én még csak azt hallottam hogy antituning lapok ezek. lehet hogy cserélek benne procit, oszt nem tuningolunk
-
Rabbitf_24
addikt
K9N Neof V2 vel kinek milyen jó tuningeredményei vannka, tudom, hogy nem lehet, de mégis, aki próbálkozott, annak mi sikerült?
-
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #348 üzenetére
vettem egy 4cm-es ventit, holnap megy rá
+látjuk milyen lesz -
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #346 üzenetére
nem nálam van, gyereknél van. azt mondja: forró
az 150km-rel arrébb -
törölt tag
érdemes valamit kezdeni a déli híd forrófejűségével? másik borda rá?
-
Rabbitf_24
addikt
és dual core center mindenkiél OK?
-
Rabbitf_24
addikt
új biost felrakta vki?
-
-
cl.aci
aktív tag
Szia.
MSI-nél van olyan progi amivel tudsz frisíteni mindent Live Update 3
, elméletileg a biost és az összes alaplapi meghajtót frisíti az MSI honlapjáról. Bios frisítést winfos alól is tudja.
End-ru: Az alaplapon ha minden igaz van egy jumper, amit át kell dugni, ha használni akarod az előlapi hangkimenetet is, valahol a hátoldali alaplapi kivezetések alat keresd. A lap könyvében le is van írva valahol.
-
End-ru
aktív tag
Sziasztok!
Én is újdonsült MSI K9N V3 lap tulajdonos vagyok. Egyenlőre meg vagyok elégedve a lappal, beüzemelés során nem lépett fel semmi gebasz.
Egyetlen problémám, hogy nem működik a ház elején a fülhallgató kimenet.
Elvileg oda dugtam a zsinórt ahova a leírás mondja, de nincs hangja. Ha hátra dugom akkor egyből megjelenik a szoftverben, hogy valamit csatlakoztatta, ha a házba dugom akkor semmi.
Van aki használ előlapi hangkimenetet és volt vele problémája?
Köszi -
csaabz
őstag
Hello!
Tervezem 1 MSI K9N Neo V3 alaplap vásárlását.
Eddig Abit alaplapom volt, aminek a flasmenu segítségével rendkívül könnyen lehetett frissíteni a BIOS-át.
Az MSI oldalain viszont nem találtam ilyet.
Akkor itt csak a régi, manuális frissítés működik?
Öcsémnek MSI K9N4 Ultra alaplapja van, most vette és ő is hasonló problémával áll szemben.Előre is köszi!
-
Rabbitf_24
addikt
-
törölt tag
válasz
Rabbitf_24 #335 üzenetére
azt mondod?
csak azt nem tudom - most váltok S754-ről, így nézzétek, hogy ennyi a kérdés- ha a proci 200-on megy, akkor elvileg a ramot is visszaosztja erre a sebességre? ha igen, akkor elvileg lehet egy kicsit szűkebb időzítéseket is beállítani vagy ehhez már plusz feszt kellene adni a ramnak?
illetve, mntha valahol azt is olvastam volna, hogy ezek az időzítések, amiket megadnak, nem alapfesz mellett mennek, hanem emelt mellett?
vagy ez már nagyon ramos kérdés és ott kérdezzem? -
törölt tag
köszi mindkettőtöknek
most Geil Ultrát kínálnak, de sztem nekem ez felesleges egy ilyen laphoz -
törölt tag
akkor egy másik kérdésem lenne: milyen ramot ajánlotok DDR800-as esetében, MSI nforce550 mellé, egy X2 3600-hoz?
-
törölt tag
sziasztok
kinéztem egy K9N Neo V2-es lapot - nforce520- viszont az eddigi MSI K8-as lapokkal nem volt valmi jó tapasztalatom a tuningot illetően. ezt viszont nem ismerem. érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban -
fkaresz
tag
Üdv mindenki!
K9N Neo F (NForce 550) PCB 2.0-ás lapnál mily módon lehet biost frissíteni?
A honlap szerint már 3.3-as bios verzió a legfrissebb, de én a 3.0-ról sehogyan
sem tudok frissíteni. A live monitor és live update egyszerűen nem talál semmit
az alaplaphoz.Ha valaki tudna segíteni megköszönném!
-
Rabbitf_24
addikt
új v2-eshez írt biost feltette már valaki?
-
Dassler
őstag
Nekem meg ma oylat csinált, hogy bootolásnál kiírja, hogy chacking NVRAM, aztán vagy 1-1,5 perc szünet, majd elindul a vindóz....???
-
kelly7
aktív tag
Hello.
Ezekhez mit szóltok?
MSI K9N Neo-F V2
AMD X2 4000+ AM2
MSI 7300GT 256M PCI-E
512 kingston 800 mhz x2db
Samsung 160GB SATA -
Dassler
őstag
válasz
zsolti1990 #319 üzenetére
Van egy eladó Thermalright HR-05 SLI
, passzívan vígan elviszi, zsír új. Kicsit kompromisszumos, annyi, hogy egyik PCI slot nem használható, ha felrakod/vagy ha nem fullos - értsd 8 km hosszú - vga-t raksz bele, akkor fel lehet fordítva is szerelni, és akkor használható a PCI slot.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
zsolti1990 #319 üzenetére
lapodra bármilyen 4cm venti jó sztem, de ha halkan akardod működtetni, akkor csak borda legyen Zalman vmilyen, néz körül.
4cm venti nagy zajt csap....
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
zsolti1990 #318 üzenetére
pedig legyen, mielőtt elfüstöl az új konfigod
fsp 8k 400Wos, márkás és jó is....
-
zsolti1990
csendes tag
válasz
Rabbitf_24 #317 üzenetére
nincs márkája
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
zsolti1990 #314 üzenetére
Milyen tápot veszel bele (a márkájára vagyok kíváncsi..) ??
-
Lacika25
tag
válasz
zsolti1990 #314 üzenetére
Hali!
Itt ez a link [link] , ez alapján nézd meg, de valószínű, hogy menni fog, habár a G2-es változat tesztelés alatt van. A többivel nem lesz gond, de nem értem, miért IDE-s winchestert akarsz használni, mikor támogatja a SATA II -öt, ráadásul csak 1 IDE csatolója van.. Hűtés része kicsit alul van méretezve, de hátulra 1db 8 cm-es venti és az is okés, vagy lecserélni nagyobbra a bordát. Egyébként stabil, de a tuningot nem bírja, ez tapasztalat és másoké is.
-
zsolti1990
csendes tag
MSI K9N Neo-F V3 alaplap jó lessz szerintetek ehhez a géphez?
AMD Athlon64 X2 4800+ EE DUALCORE BOX Socket AM2
MSI GeForce NX8600GTS T2D256E HD OC PCX
MIDI ATX 400W PC-302 black
Apacer DDR2 2x 1GB 800MHz GOLDEN KIT
SAMSUNG 250GB 7200 8MB SP2514N
Várom a véleményeteket!!Ja és az alaplapnak van jó hűtése? -
Lacika25
tag
Most stabilnak tűnik a gép
, az FSB sem ugrándozik,ha VA-ra, vagy Office-ra, vagy Game-ra kattintottam, mindig vagy kevesebb lett, vagy több mint 200 MHZ. Viszont everesttel naplóztattam és azt vettem észre, hogy a mag fesz. változik 1.1 Volt és 1.35 Volt között, vagy ez a frekvencia változások miatt van? Kisebb frekvencia, kisebb feszültség?
Köszi előre a válasz(oka)t!
-
Lacika25
tag
DOT gomb mire való és a mellette lévő két kis le/fel nyíl, valami százalékos dolog van benne
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Gondom akadt a géppel. A dual Core center-ben rákattintottam az office gombra és az fsb felugrott 211 MHZ-re 200 MHZ-ről és kifagyott a gép, ezt méág eljátszotta mégegyszere aztán biosban ki kellett kapcsolnom a Q'n'C funkciót, most nem szabályoz semmit, viszont nem is fagy ki a gép. Légyszi segítsetek, hogy mit állítsak be, hogy ne fagyon le és állítsa is a frekvenciát.
Köszi!
-
Dassler
őstag
válasz
Rabbitf_24 #306 üzenetére
Hát akkor meglehet, hogy a driver miatt vannak gondok. A terhelés elég alkalmazás függő - meg perszze proci -. Egyik játékban 5% sincs a másikban meg akár 20 fölé is simán befigyel egy átlagos - mondjuk egy E4600 vagy X2 4600 - procinál.
-
Dassler
őstag
válasz
Rabbitf_24 #297 üzenetére
Átlagos, mint a többi lapra integrált. SB Live, nem driver gond? Esetleg pakold át másik slotba.
-
Dassler
őstag
válasz
SteveButabi #298 üzenetére
Mondjuk nem rögtön 10%-os FSP tuninggal kéne neki ugrani
de ennél a apnál sokra ne számíts. valami minimálisat lehet Volttal szórakozni, de ennyi.
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Tenap raktam össze barátnőmnek a következő gépet: MSI K9N Neo V2, 2*512 MB/800 Mhz Kingmax, 80 GB Western Digital, NEC Sata DVD író, AMD Athlon 64 3800+, MSI 7300 GT 256MB/DDR2. Nagyon hasít a gép, elsőre indult is minden. A borda tényleg forró volt, de beraktam 1 db 8 cm-es ventiti hátra és azóta alig kéz melegebb. Felraktam rá Xp-t, kipróbáltam játékokkal és tesztekkel. Egyszóval nagyon faxa gép lett
. Nem magamat akarom dícsérni, hanem a lapot, na és ersze a többi hardwer elemet.
-
gyg
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kis problámám, talán találkozott már valaki hasonlóval:
K9N Neo V3 alaplap
beépített hdd-n van windows (sata)
beraktam rackben egy másik winchestert, amin szintén volt windows
naszóval azóta azt írja indításnál, hogy:
"hiányzó NTLDR"
"ujraindításhoz ctrl alt del"
A rackben lévő vinyó le lett formázva, csak a beépített vinyón van windows.
Ha racket kiveszem teljesen jó..
Ha racket berakom, bármilyen winchesterrel, rögtön írja, hogy hiányzó NTLDR.. és csak F11 segítségével tudok a másikról bootolni.
Hogyan tudnám megcsinálni, hogy arról akara betölteni a windowst amin van is?Előre is köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest