- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
SteveButabi #298 üzenetére
Ez egy antituning lap, úgyhogy ne is próbálkozz
-
SteveButabi
csendes tag
Hello!
El tudná nekem mondani valaki a pontos menetét a processzor tuningnak egy MSI K9N Neo-F V2 alaplapon? Totál nem értek hozzá
Sok mindent olvastam, de okosabb nem lettem, mert nem mertem kiprobálni, pl. a volt állítást.
4000+ X2 proci van benne,667Mhz samsung memoval.
Ha CSAK az fsb-t állítom magasabbra(200.9-ről pl. 220-ra), nem indul be a gép. Gyárí hűtő van minden, ezen nem is szeretnék változtatni.
Előre is köszi! -
Rabbitf_24
addikt
Hello
van valakinek gondja sb live-val ezen a lapon, nekem igen.
nem akarja beismreni meg ha igen, akkor sistereg.
milyen az alaplapi hangkártyája, hogy szól? -
Lacika25
tag
Sziasztok!
Most akarok ilyen lapot venni, de a tápom csak 20+4 tűs, viszont a képeken 20+4+4 tűs-nek látom, a régi tápom akkor nem elég?
-
misirulez
senior tag
-
Dassler
őstag
válasz
Rabbitf_24 #289 üzenetére
Érdekes, nekem megy a dualccore center.
-
misirulez
senior tag
Sziasztok!
Nekem is k9n Neo lapom van, de a BIOS-ban sehol nem találom, hogy hol adhatnék a CPU-nak egy kis feszt.?
Lehetésges, hogy ennek a lapnak nem lehet adni?
Ha más BIOS-t tennék megoldódhatna a probléma? -
Dassler
őstag
válasz
Rabbitf_24 #286 üzenetére
Nekem 4600+ ill. 5600+ is megy a V2-es verzióval, a hármas csak nem rosszabb. Bár BIOS-t mindenképp érdemes frissíteni szvsz
-
SiDan
tag
válasz
Rabbitf_24 #286 üzenetére
Engem is érdekelne...
-
Rabbitf_24
addikt
Hello
szeretnék venni egy MSI K9N Neo F V3 at.
megnéztem a gyártó oldalán, hogy a 4400+os X2 procival még nincs teszt befejezve a kompatibilitás miatt. Valakinek esetleg van ilyen konfigja?
vagy ha esetleg jót / rosszat tudtok róla mondani, akkor ne kíméljetek... -
guru720
csendes tag
Sziasztok!
Egy MSI K9N Neo-F V2 alaplapom van és lenn egy kérdésem:
Ebbe az alaplapba beletudok rakni egy 1GB-os Samsung 667MHz-es memóriát? Mert sehol sem találtam rá választ.
A válasz sürgős lenne és előre is köszi mendenkinek, aki válaszol. -
moonster
tag
Sztok!
Egy éve használom a K9N-neoF-et, 2x512 MB 667-es PQI ramokkal, es megy mint atom, sot azota meg oprendszert sem frisitettem.
de most kene.
Adtak anno ehhez az alaplaphpo valami driver cd-t?
esetleg le lehet tolteni a netrol?
kocce -
Dassler
őstag
válasz
Attesz01 #279 üzenetére
Szia,
nekem az elődje egyik példánya produkált ugyanilyen jelenséget - hol elindult, hol nem a képernyő, ill. fagyott a BIOS menüben -, memória csere után elmúlt, tehát nálam a memória nem tetszett neki valamiért (Samsung chipes no-name volt, GEIL-re cseréltem).
[Szerkesztve] -
Attesz01
csendes tag
Ezen sincs sok tuningolási lehetőség: lehet állítani az órajeleket (FSB: 200,9-214 MHz, pci-e: 100-114 MHz, CPU: 1000-2000, ram), a cpu feszt (1,4-1,2V) és elvileg a memo feszt is (1,9-2,3V) de nálam ezt nem engedi, fixen 1,9 (igaz hogy a kingmax leírása szerint 1,8V kellene neki).
-
Attesz01
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég raktam össze egy új konfigot, benne az új MSI k9n neo V3 alaplappal, és egy érdekes probléma jött elő: már az első bekapcsolástól kezdve, a gép nem indul el a bekapcsolásra (csak a ventik és a vinyó pörögnek föl, kép nincs), de egy reset után már minden normálisan működik, ahogy kell. Ezt minden indításkor eljátsza, és egy kicsit már idegesítő, mert minden alkatrész új és fogalmam sincs hogy mitől van ez.
Van valami ötletetek hogy mi lehet a hiba? Vagy találkozott már valaki hasonlóval?
Bios frissítés még nem jöhet szóba mert a legújabb verzió van rajta. Ja és van még egy furcsa dolog: a bios-ba belépve a H/W Monitor menüben mindig lefagy a gép, és a Dual Core Center-ben, ha üzemmódot (venti sebességet) váltok, általában szintén lefagy.
a konfig:
MSI k9n neo V3
AMD A64 X2 3800
Kingmax 1GB 800MHz
Galaxy 7300GT DDR3 256MB
FSP Bluestorm II 400W -
danee91
senior tag
Hali!
Vki tud vmit az msi k9n neo-f v3-as lapról. BIOS-ban lehet rendesen tuningolni, milyen feszeket lehet vele állítani? Mert a sima, nforce 550-es lapon nem lehetett se procfeszt állítani, se pci-e, asszem csak memo. Ez az új amúgy nForce 560-as. -
Dassler
őstag
válasz
Flagstaff2 #274 üzenetére
ahham, értem, mit akartál kihozni. thx. Lényeg, hogyha a szabványos heyen is van lyuk, akkor felszerelhető. Mindjárt meg is nézem. Jó lenne, ha fel lehetnepattintani.
-
Flagstaff2
senior tag
Akkor nekifutok még egyszer.
Szal a chip ami a borda alatt van,az nem akkora mint a borda. Csak a fele. Ha nálad függőlegesen áll a bprda akkor pont a felső fele alatt van a chip. Szal a borda perpill a chip egyik sarkán levő furatba,meg lejjebb az alaplapon egy furatba kapaszkodik. A felső furattal átellenes oldalán a bordának középtájt ha van még egy furat,akkor fel tudod tenni a HR-05 SLI-t.
-
Dassler
őstag
válasz
Flagstaff2 #269 üzenetére
Közbenmár megválaszoltam magamnak
A rögzítő furatos mondatodat nem egészenértem. Légyszi még egyszer.
-
Dyno
veterán
válasz
Faszagyerek #267 üzenetére
Szia köszi szépen
-
Flagstaff2
senior tag
nem értem a kérdésed. Az aláírásomban szereplő konfigból nem derül ki hogy én mire raktam fel ezt a hűtőt?
Annyi hogy az enyémen vízszintesen áll a gyári hűtő (jól lerontva a borda hőellenállási mutatóját,míg asszem ezen függőlegesen áll. De ha a chip melletti rögzítőfurattal átellenben (a chip mellett közvetlenül,csak az átellenes sarkánál) ugyanúgy van rögzítőlik,akkor rá kell menjen.
-
Faszagyerek
csendes tag
Hali
valaki próbált már ezen a lapon valamilyen szintű RAID-et összehozni?Ha igen,légyszi irjátok meg.Egy kis tapasztalati infó jól jönne. Kösz előre is. -
Dassler
őstag
válasz
Flagstaff2 #260 üzenetére
Ja, de az MSI-ken ez a hosszított borda végett felmegy? Még nme próbáltam.
[Szerkesztve] -
-
Christoph
aktív tag
Hi Skacok
Egy Msi k9n neo lappal kapcsolatban lenne kérdésem, nem tudom melyik altípus fejből, a lényeg, hogy nf550-es és nem gigabites.....
A probléma az, hogy a winxp nem látja a hálozati adaptert....a biosban egy opció van az integrált LAN-nal kapcsolatban, ott bekapcsolva, a gyári cd-ről ethernet, meg minden driver felrakva, de egyszerüen nem lát semmit az xp.
A csatlakozó világít, mintha minden rendben lenne, persze adatforgalom nincs, sőt a rákotott adsl modemmel sem tudnak osszeszinkronizálni, nincs kapcsolat.
Mi lehet a probléma???
Előre is koszi. -
Dyno
veterán
Ennek a lapnak is problémát okozz a 667MHz-s ram
-
Dassler
őstag
Hát a hűtőbordája nem a leg izmosabb, egy venti elkél rajta, ez mondjuk igaz az egész MSI K9N családra - oda a hangtalanság - a tápcsatik elhelyezkedése a lehető legrosszabb - mellesleg leszokhatnának már erről a lapgyártók -, meg a cpu-hűtő foglalata is el lehetne forgatva 90 fokkal, szerencsésebb lenne hőcsöves hűtők esetén, mert így elég sok, alacsonyabb építésű rálóg a memória foglalatokra. Amúgy más nyűgje nincsen. Előnye, hogy nem teljes méretű ATX, így jól elfér kisebb házakban is - valszeg nem CC Stacker tulajok vesznek iylen lapot - ennek köszönhetően viszont picit zsúfoltabb is, nagyobb vga-k esetében - 8800-as család, bár gondolom nem sok fut iylen lapban - megint nem a leg kényelmesebb, ugyanis a vga rálóg az amúgy is forró bordára, amire így mindenképpen kell valami venti, mivel semmi levegő nem éri. Kb ennyi.
[Szerkesztve] -
Faszagyerek
csendes tag
válasz
Madmax81 #249 üzenetére
Hali
Amennyire én tudom csak az SLI technikával több,más minden ugyanaz.Amugy az nvidia oldalán kirészletezik az egész nforce 500-as családot,ott meg tudod nézni.Én már rég néztem,más nem jut eszembe.Amennyire tudom,az 590-esnél vannak nagyobb eltérések.(komolyabb idevezérlő,sok extra...stb.).De ez az árán is látszik.Szóval ha nem akarsz 2 vga-t sli-ben,vagy raid tömböket csinálni,szerintem ez is tökéletes.Amugy meg atomstabil megbizható lap.Eddig 5-tel volt dolgom,gond nélkül.
Tényleg,-csak kiváncsiságból- valaki kisérletezett már ezen a lapon raid-del.Leirhatná tapasztalatait. -
AMD Power
titán
Az MSI K9N Neo-F és a MSI K9N Ultra-2F között mi a lényeges különbség? Chipszet?
-
Dassler
őstag
Ezen 570-es chip van, különbségeket lásd az ezen chipset családot ecsetelő cikkekben pl itt a ph-án. Amúgy a tápcsatija szerencsésebb helyen van - bár a kieg. csati szar helyen van -, van még egy plussz 4 pines tápcsati a PCIe16x felett, 2-vel több rajta a sata csati meg egyel több a slot, valamint ez picit nagyobb (teljes méretű ATX), mint a NEO-F. Amúgy minden más ugyanaz, mind2 lapnál. A bordája ua. szal valszeg ugyanúgy melegszik, valamint alacsonyabb építésű cpu hűtővel gondok lehetnek a RAM-ok végett - tapasztalat. Nem kell valakinek egy Thermalright XP-120 AM2 kerettel és egy Scythe 120mm-es 21F típusú ventivel? Erre a lapra nem ajánlott
Sztem ebből a termékcsaládból az olcsóbbak közül ez: [link] még a legjobb építésű, de nagyobb vga-kkal gond lehet, ha mind a 4 sata csaatit használni szeretné vki. Viszont a tápcsatik legalább végre normális helyre kerültek és egy kicsit normálisabb hűtőbordát kapott.
[Szerkesztve] -
Dyno
veterán
4400+-os proci hogy muzsikálna ebben a lapban ja és van valami komolyabb negatívuma a lapnak
lehet hogy nekem egy ilyenre esne a választásom
-
Kaics
aktív tag
válasz
Dr. Romano #241 üzenetére
Még mindig BIOS refresh!
mgoogyi: A hosszúkás elrendezésű csatolóba egy hosszúkás dugasz megy.Extra powa' a lapnak.
Azért mutatja, hogy 44 fokos a procid, mert annyi.
[Szerkesztve] -
Dr. Romano
veterán
Hali Mindenki!
Haverom vett egy ilyen deszkát A64 X2 3600+-os cpu-val, de amint indul a gép valami ilyen üzit ír ki:
''Warning: Unknow Processor Revision
The processor installed in your system are of an unknow revision...''
És innen csak az F1-el tudok tovább lépni, ja és a BIOS sem ismeri fel a cpu-t.
Szerintetek mit kéne csináljunk? -
DeejayJOHNY
csendes tag
Hali! Nekem kb. 3 hónapja van K9N-Neo F nevű alaplapom.Semmi gond nincs vele,tökéletesen működik.A-Data Vitesta RAM-okkal használom (2x512MB 533 MHz @ 665 MHz),egy 3000+-os AMD Athlon64-gyel (ami @3500+
(Tehát egy kis szoftveres tuning is került a rendszerbe...
)
Na szóval a Legújabb Everestben ezeket az eredményeket hozza:
Memória olvasás: 7057 MB/mp (3.hely)
Memória írás: 6287 MB/mp (1.hely)
Memória másolás: 6118 MB/mp (1.hely)
Memória késleltetés: 57.7 ns (4.hely)
Szerintem a MSI-K9N-Neo F a király a középkategóriában (Bár lehet hogy a drága RAM-jaim dobnak rajta ennyit...)Üdv.: DeejayJOHNY : .
-
mgoogyi
senior tag
Üdv!
Nekem egy k9n paltinumom van, és a következő a kérdésem:
Van egy ún pw2, meg egy pw3 12V-os dugasz.
Az egyik a szokásos procinak való extra dugasz, négyzet elrendezésű, a másik meg ugyanolyan, mint ami a táp 12V-os ágaihoz kell. Ez utóbbi mire való?
A másik gondom pedig az, hogy - 44 fokosnak mutatja a procimat.Ez mitől lehet?
Üdv, Googyi -
Dassler
őstag
Na valahogy megoldódott a memória gondom. Segítséggel. BIOS fresh, RAM ki-be és már működött is. ...elenben a 8800-as keresz lelóg a lapról, meg áthalad az nb hűtő felett is, szal nemtom, mennyire lesz jó/rossz hatással az amúgyis forrófejű bordára...Amúgy nem teljesen ide tartozik, de ha már így benne vagyok a pötyögésben házat kell cserélnem, mert a vga ütközik a vinyókkal
(Antec SLK3000B)
[Szerkesztve] -
Kaics
aktív tag
válasz
.:Kristian:. #235 üzenetére
Ugye, nem is olyan nehéz felrakni a meglévő bordára egy ventit!
-
.:Kristian:.
addikt
Ma rászereltem egy kis ventit a bordára, hosszú távon jobb így. Így már nem lehet érezni, hogy forró lenne. [link]
-
Kevin84
csendes tag
Sziasztok.
Nos velem is előfordult mivel a cégnél több mint 10 ilyen lapot használunk. Megoldás: 1.6-os BIOS. Ha felraktad van valami Memory Hole nevű sor a BIOS-ban ha azt bekapcsolod (bár nem tudom miért kell mert régen ez a kapcsoló 15MB felett tiltott minden nemóriát) akkor a lapod induláskor kiírja a 4gb-ot de a windows már csak 3,25-öt fog prezentálni XP alatt. Pár gépen Vista Business 32-bit van ott is 3337MB a jelzett memória mennyiség. Odáig még nem jutottam el, hogy windows hiba-e és egyébbként használja, vagy tudomást sem vesz a többiről. Állítólag (ez nem személyes tapasztalat) 64-bites oprendszernél már mennie kell 4gb ramnak is akadásmentesen.
[Szerkesztve] -
mgoogyi
senior tag
A k9n platinum leírásában is benne van, hogy csak 3,xx + giga memóriát mutat, hogy ha ilyen sokat raksz bele. Igazából nem mutatja a 4 gigát... Viszont azt nem tudom, hogy ennek ellenére kihasználja-e...
Én eladnám az egyiket belőle, szerintem felesleges. Bár nem tom, mire használod. -
Csitti
csendes tag
Segítségeteket kérném! A mai nap beletettem 4x1GB-os 800MHz-es Kingmax memóriákat, de a gép csak 3,25GB-ot ismert fel belőle. Kipróbáltam a modulokat egyesével, párosával, hármasával, a megfelelő értékeket (1GB, 2GB, 3GB) mutatta a gép, de ahogy újra betettem egyszerre mind a 4-et, újra csak 3,25GB-ot kezelt a 4GB-ból. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Dassler
őstag
Amúgy fel lett pattintva az 1.6-os BIOS, meg újra összarakva az egész gép. Állítólag emgszűntek a RAM gondjai, 7en hozom haza.
-
Dassler
őstag
Az AMD-s lapokon nincs klasszik értelemen ven északi és déli híd, egy chip van rajta. Amúgy elég forró, de 40-es ventit rá lehet pakolászni. Én nem raktam rá semmit, így csak annyi hátránya volt, hogy vagy kétszer is megégette az újjam
ha jól szellőzik a z egész konfig, akkor elvan.
-
mgoogyi
senior tag
Volt aki cserélt chipset hűtést?
Meg ezen hogy vannak a chipsetek elhelyezve, az a böhöm nagy borda lefedi az északit meg a délit is? Mert minden alaplapon, amit eddig láttam, azon simán kiszúrom itt a déli amott meg az északi. -
mgoogyi
senior tag
Hali!
Elég felemás tapasztalatok vannak a lapról, mindenkinek megoldódtak vele a gondjai,
vagy van aki meggyőződött róla, hogy szar? -
cl.aci
aktív tag
Sziasztok.
Érdeklődnék vkinek van tapasztalata arctik cooling freezer 64 pro hütővel?
elfér alapon, és a hőfokmérés normálisan működik, mert nálam néha elszált értékeket mutat az alplapi hőfokraNéha melegebb mint a proci
[Szerkesztve] -
drk88
senior tag
Helo
csak azért irok mert most veszek egy ilyen lapocskat és van 2 ides cuccom 1 dvd irom meg egy vinyom ezt a kettőt ugy még rábirom kötni? :S -
muveszur
addikt
Hello! van egy ilyen lapom+ 8800gts 320+ x2 4800+ brsibane és az a gondom, hogy ha elinditok egy játékot, leáll a rendszer. 550w chieftec táp van benne amugy. nos van valakinek valami ötlete? a 3dmark teszt vga része simán lefutott, de a cpu-nál lekapcsolt a rendszer... az alaplapi érzékelők szerint 104 fokos volt a 1. cpu mag. (ez lehetetlen, akkor már rég elfüstölt volna). ezenkivűl 55 fokos az alaplap. szerintem ez sok. Lenne valakinek ötlete??? HELP plíz , F1,F1!!!
-
Dassler
őstag
Az integrált hangkariját használja valaki? Esetleges vélemény?
-
Lámék
csendes tag
A chipset hűtőjét le lehet cserélni komolyabb barkácsolás nélkül (valami boltban megvehető megoldásra, pl zalman hűtőre), vagy a lyukak annyira rosszul vannak elhelyezve, hogy erre semmi esély?
-
Kaics
aktív tag
CPUFAN1 Mode Setting:
''Step Smart Fan'' - Itt beállíthatod, hogy a különböző hőmérsékletek függvényében, milyen léptékben növelje a rendszer a CPU hűtő sebességét - ''step''.
''Thermal Cruise'' - A rendszer automatikusan irányítja a CPU hűtő sebességét, az aktuális hőmérséklet függvényében, egy adott intervallumon belül tartva a hőmérsékletet. Benne van a nevében: ''thermal''.
Chassis Intrusion: Ez elvileg jelzi, ha a számítógép burkolatába behatolás történt. Ha jól tudom, van hozzá érintkező az alaplapon. Hacsak nem egy cégnél, vagy a nemzetbiztonságnál van a gép, nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget. -
Peti20
tag
Sziasztok!! Lenne egy BIOS-os kérdésem ehhez a laphoz..... A következő helyeken mit tudok állítani???
H/W MONITOR--------> CPUFAN1 MODE SETTING-------> THERMAL CRUISE, vagy STEP SMART FAN...
A következő homály, ugyanígy a H/W MONITORON belül van, két opciója van, enabled, disabled... és CHASSIS INTRUSION a neve......
------> ez nálam azt jelenti, hogy bele enterezünk....
Előre is köszi... -
Kaics
aktív tag
Bocs, de ha nem nézek be akkor tuti hogy írtok, ha benézek akkor meg kihalt minden.
Stabilan megy most már egy jóideje, minden nap reggeltől estig. 800-as RAM-jaim legalább használatban vannak. Bár terhelés nélkül a C'n'C-nek köszönhetően átvált automatikusan 1200 MHz-re.
A chipset nálam is tűzforró. Nem kell megfogni. Ártani nem árthat egy rendes hűtő, de szerintem felesleges - főleg ha van légmozgás.
Ha úgy érzed, akkor a RAM-okra is rakhatsz valamit. (Revoltec-nél olcsóbbat is kapsz.) Én úgy vagyok vele, hogy vagy van rajta gyárilag, vagy nem lesz rajta, mert nem akarom megkarcolni.
(#198) Szerintem egyszerűen nem működik az a csati. Még nem is figyeltem hogy 3 van. -
Peti20
tag
Valai a #198-asomra???
-
IxSzDé
csendes tag
Helló all!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez az összeállitás is tuti lenne???
MSI K9N Ultra-2F
AMD Athlon64 X2 4600 2x512kb AM2
1GB/800MHz DDR-II Kingmax PC2-6400
Sapphire Radeon X1950PRO 256M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I
Szerintetek ez igy korrekt lenne???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest