Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szallasi007

    őstag

    Sziasztok,

    két kérdésem lenne remélem tudtok segíteni, az egyik rövid a másik kicsit hosszasabb:
    1. lehet e módosítani 2013 ecp-n a recipient scope-ot OU-ra mint az elődöknél és ha igen akkor hol - biztos én vagyok béna de már egy ideje keresem a megoldást :)
    2. egy domainünk van ez legyen alap.lokal, több accepted domainünk van mindhez van csinálja az AD-ban suffix ez azért kellett mert több cégünk van akik külön OU-ba vannak és az azokban lévő userekkülön suffix-et kapnak.
    Vannak email policy-k amik rá vannak húzva az adott OU-kra, működik is eddig minden ahogy kell.
    Van egy xxx naponta válts jelszót GP a teljes domainre amiről a rendszer küldi a usereknek a levelet hogy váltsanak jelszót, na és innen jön a furcsaság.
    User owa felületen belép jelszót vált, és az email címe átalakul mondjuk felhasznalonev@cegnev1.hu-ról felhasznalonev@alap.lokal-ra. Van akinek jelszó váltás után azonnal van akinek meg mondjuk 1 óra múlva - van AD replika telephelyek miatt. A kérdés az hogy ezt miért és honnan?
    Az összes szabály átnéztük ami a levelezésre vonatkozik, ami az adott felhasználókra (felhasználóknál ADSI-val olyat találtam hogy showInAddressBook de ha jól értem ez az attribute-um 2010 és előtte lévő exchange-ből került be a userhez de már nincs jelentősége) , a default domaint is átállítottuk de semmi. Próbáltam minden AddressList-et frissíteni ami egyenlőre lehet hogy megoldás de a hiba okát még mindig nem tudom.
    Valaki esetleg tudja mi okozhatja a hibát?

    Kezd kihullani ettől a 2013-tól a hajam pedig hajam sincs sok és nem két hete megy a szolgáltatás, de mindig találok valamit ami eddig tudtam hol van/volt most meg nincs ott vagy máshol van.

Új hozzászólás Aktív témák