Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ranger69
tag
válasz macera2 #14955 üzenetére
Én is tegnap vettem egy clip+-t (itt: http://digifenykep.hu/sandisk-sansa-clip-mp3-lejatszo-fm-radio-fekete-2-gb-7117). Tényleg meglepően szép hangja van alapbeállításokkal is. Én egy seenheiser cx300-II-vel hallgatom és elégedett vagyok vele. Pen driverként is tudod használni, ha usb mód "MSC"-re van állítva, microSD-vel bővíthető.
BassHead:
Szeretném én is rockbox-szal kipróbálni. Vissza lehet utána tenni az eredeti firmware-t?
Kiváncsi vagyok, hogy fog szólni a Xears-szel, én is gondolkodom egy ilyenen.
Már kérdeztem 1x, de nem kaptam még választ, tényleg 210 MB-t elfoglal a lejátszó memóriájából az adatbázis?[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
válasz macera2 #15148 üzenetére
Számomra nem teljesen világos, amit leírtál, de:
1 Első lépésben törölni kellene (áthelyezed PC-re) a belső memóriából azt az anyagot, amit áthelyeznél, majd hagyni a Fuze-t újraindulni.
2. Ellenőrizd valamelyik mp3 tag editorral, hogy van-e album név és ami még szükséges, ha nincs hozd létre. Ezután másold a külső kártyára. -
andorra
őstag
válasz macera2 #15150 üzenetére
Nos, én a Total Commandert használom, a sajátgépet mindíg csak kényszerhelyzetekben szoktam elővenni. Azzal biztosan oda kerül a könyvtár, ahová másolni akarom.
A Tag&Rename programot használom tag editornak.
Egyeteértek, a Fuze+ ősszességében sokkal jobb, nekem is van mindkettő. -
bwoay
nagyúr
válasz macera2 #15150 üzenetére
tegnap óta próbálom emészteni az általad leírtakat, de nem találtam benne rációt. szem előtt tartva, hogy azóta megoldódott a problémád (tag editor WTF???), ma előtúrtam mindkét lejátszót, és összehasonlítottam őket. nálam mindkettőn RockBox fut, de ugye a fw dual-boot, így bebootoltam a gyári firmware-rel.
a music menüpontba belépve mindkettőn a következő opciók láthatóak:
play all
recently added
artists
albums
songs
genres
my top rated
playlists
podcasts
audiobooks
recordings
foldersHa utóbbiba belépsz, történjék bármi, a könyvtárszerkezetet úgy kell látnod, ahogy te azt felmásoltad rá. Egyszerűen nem értem, milyen tag editorról beszéltek egy olyan lejátszó kapcsán, ami alapból képes a könyvtárszerkezet alapú navigációra, számítógépre dugva pedig pontosan ugyanúgy viselkedik, mint a Clip + : két külső meghajtó jelenik meg, maga a lejászó Sansa Fuze label alatt, a kártya pedig removable disk labellel, és mindkettő külső meghajtóként használható MSC módban. Amennyiben nálad nem így működik a dolog, akkor a beállításokban van valami hiba! Persze megoldható tag editorral, de ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy térj át RockBoxra, vagy vegyél egy másik lejátszót - magyarul messze nem kézenfekvő megoldás mappákról áttérni ID3tag-ek haszálatára.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
andorra
őstag
válasz macera2 #15168 üzenetére
Már megint azt a fránya Google-t kellett használni.
-
bwoay
nagyúr
válasz macera2 #15177 üzenetére
már épp mondani akartam, hogy kezditek megint túlmisztifikálni a dolgokat, elég lenne egy fw upgrade, de Shufny hál' Istennek megelőzött.
themebuilder:
elhiszem, de az akkor is egy szar taperolós lejátszó[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Argos
őstag
válasz macera2 #15213 üzenetére
Áh, csudának se kell olyan lcd-s csilli, kicsi videjólejáccós kütyü.
Olyan feature-kért, amiket nem használnék, pláne nem is tetszik, nem adok ki plusz pénzt.
Ezen kívül is van még oka, amiért clip+, sem pedig fuze.
Csak zenét akarok hallgatni, korrekt minőségben, korrekt áron.
Mindenesetre, köszi.(#15212) bwoay:
Just walking on the right way m8!...elmúlik...
-
bwoay
nagyúr
válasz macera2 #15250 üzenetére
amit írsz, az a RB utilityvel történő telepítés, beillesztem ide a manuális módot is,
hátha kell valakinek (pl nekem, mert már rég frissítettem).Windows
Make sure your player is in MSC mode.
Download and Extract the normal build (rockbox.zip) onto your device.
Create a folder 'rbinstall' in your on the Desktop
Extract the OF, the bootloader AND mkamsboot into that folder.
Open a new command promt window (Windowskey+R->cmd.exe). CD to the 'rbinstall' folder ('cd Desktop\rbinstall')
Run mkamsboot from the command line window you opened in the previous step, passing the name of the OF file you've downloaded and the the bootloader file you've downloaded, as well as a name you can chose yourself for the patched output file
(e.g. 'mkamsboot.exe fuzea.bin bootloader-fuze.bin patched.bin')
Retry or abort if it does not report success!
Copy the output file to the root of your device and rename it to whatever the OF file you've downloaded was named
Safely reject, unplug USB and wait for the firmware update to finish.
You've successfully installed the bootloader and Rockbox. It boots by default. For booting the OF press |<< very quickly or plug the cable in while it's off (plugging the cable doesn't work on Clipv2 and Clip+).[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
veterán
válasz macera2 #15321 üzenetére
Köszi mindkettőtök segítségét.
épph a nagyobb kijelző miatt néztem ki a clipzip-et. Ismerősnek vettem egy clip+ nagyon jó szerkezet, látszik hogy jó az anyagminősége is meg minden, az egész kialakítása. De a kijelzője pici nekem. Szóval a kijelző miatt néztem a clipzip-et.
iPhone 13 Pro Max
-
Tomi_Sci
őstag
válasz macera2 #16255 üzenetére
Új üzenet írásánál beírod a hozzászólás számát, majd Link gomb, és itt megadod az URL-t.
A programkód az csak kiemelésre/elkülönítésre szolgál.#15250
[L:http://mobilarena.hu/tema/mp3_lejatszok_melyiket/hsz_15250-15250.html]#15250[/L][ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tomi_Sci
őstag
válasz macera2 #16257 üzenetére
Na szóval megkeresed azt a HSZ-t, amit linkelni akarsz, és a név mellett rákattintasz a számra jobb gombbal -> cím másolása.
Aztán elkezded írni a HSZ-t, beírod, hogy 15520 vagy akármi, kijelölöd, link gomb, és oda Ctrl+V.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
zack
nagyúr
válasz macera2 #16249 üzenetére
Nem hallgatok rádiót. De ha hallgatnék is, a százalékos akksi kijelzésen kívül másra nem lenne szükségem. Szerintem baromi jó az alap szoftver. Egyszerű, gyors, és könnyű kezelni. Mivel általában menet közben hallgatja az ember, ezek a legfontosabb szempontok számomra. Nem pedig az, hogy 66 féle hanggal kapcsolatos beállítás miatt állandóan nyomkodjam, aztán a végén már azt se tudjam mit állítottam el.
Amiben még igazad van hogy a Clip Plus-nak kicsi a kijelzője és lehet ezért is nem való rá a Rockbox. Nem baj számomra hogy kicsi a kijelző, mi több pont azért jön be, mert ennyire apró és kompakt. Erre a méretű kijelzőre nem való a gyárinál több információ.
Én letöröltem, mert kizárt hogy még1x az életben használjam, és visszaraktam rá az eredeti firmware-t, legyen csak gyári.
Szóval Fuze-hoz lehet jobb a Rockbox ha rádiót hallgatsz, de azért az is érdekes, hogy te is a gyár fw-rel hallgatsz zenét. Gondolom nem véletlen.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
hovika81
tag
válasz macera2 #16269 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséged, de sajnos nekem nem megy a Comlete Installation megnyomása után feljön egy ablak, hogy tényleg szeretném telepíteni az RB 3.10 verziót? Nyomok egy OK-ét, ez után feldob még egy ablakot ahol felajánlja a SANSA FORUMOT meg SANSA Manualt itt megint nyomok egy OK-ét most megmutatom,hogy hol található a letöltött és kicsomagolt RB (rockbox.sansa fájl ami 518 kb) megnyitás gomb, megint egy ablak ami kiírja, hogy letölti a bootloadert fájlt és két hibaüzenet 1; Original firmware unknown, 2; Could not load? megint ok és bejeződik a semmi.
Diablo 3 - hovika81#2333
-
wolfman
veterán
válasz macera2 #16801 üzenetére
Igen, ezt értem, de mivel 2x is volt Sandisk-em Clip+, így most mást akartam kipróbálni, igaz a Clip+ és Fuze nem egy kategória.
Az meg hogy eddig 4 lejátszóm volt, nem azt jelenti hogy mindig rosszul döntöttem és eddig csak sz.ptammiattuk, hanem eddig ennyi lejátszóm volt életemben, amiből eddig a Clip+ volt ami kicsit kétes volt eddig számomra.
Első lejátszóm egy Canyon CN-NP2 volt. Meg voltam vele elégedve, mert jól szólt és az akkori lejátszók között nekem a legjobban tetszett (mindenkinek sony vagy noname volt, de pl. a Sonyk formavilága abszolút nem tetszik). Ezt eladtam és havertól vettem egy ennek a következő típusát, ami már több funkcióval bírt és 512Mb memóriával rendelkezett. Ezt ellopták egy vonat út alkalmával, majd köv szülinapomra kaptam egy Canyon CN-MPOLEDE-t! Na ez olyan faszás volt és annyira gyors és egyszerű menüs, hogy már odanézés nélkül, zsebben tudtam kezelni és két AAAs elemmel működött, amit azt eredményezte, hogy folytonos zenehallgatás mellett is bírt egy hetet töltés nélkül!!!!!!
Egyetlen hátránya volt hogy flac-ot nem kezelt. Egy idő után az OLED kijelző megadta magát(elment a fényereje, gondolom első kategóriás verzió) és cserélnem kellett. Ekkor vettem a Sandisket, ami nagyon jó hangminőségű, csak az anyaghasználatra költhettek volna picit többet. A patentja eltört hamar (pedig nagyon vigyáztam rá), meg a menüje se volt már a legegyszerűbb (jó, nem is egy útvesztő mikor megszokja az ember, csak a Canyon után egy rakás szar). 2. Clip+-om refurbished, ez magától szart be, nem lehetett zenét másolni rá, mert nem látta semmilyen számítógép!
Most ez az iRiver iszonyat minőségi, nagyon szép cucc, csak ilyen apróságokon bukik meg az egész mint hogy veszett lassú és nem OLED! De gondolom a köv E-400 Már OLED lesz de még lassú, az E-500 meg már lassú se lesz! Marketing„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz macera2 #16856 üzenetére
Elhiszem, mivel személyesen is volt alkalmam próbálni a lejátszót. A Fuze egy remek készülék, de egyáltalán nem egy kategória a J3-al, sem árban, sem teljesítményben, sem egyéb tekintetben.
Továbbá mivel Metalfan nem írt felső árhatárt, ezért említettem meg a J3-at, mint lehetőséget. -
r6man123
senior tag
-
tomab04a
aktív tag
válasz macera2 #17101 üzenetére
Csak arra vigyázz, hogy a pici akksi nehogy tönkremenjen a viszonylagosan nagy áramú töltésben.Szerintem drasztikusan csökkenhet az élettartama, ha ekkora árammal töltik.Nem ismerem a gyári adatokat, de ilyen kis cuccban levő akksi, nem hiszem, hogy túl nagy lenne.Ezek kisebb áramot szoktak kapni nem?
Nincs ekezet.
-
Wlac
Ármester
válasz macera2 #17270 üzenetére
A Fuze+ a videó megjelenítésen felül miben tér el a Clip+-től? Mert az az a funkció, amire egyáltalán nincs szükségem, ellenben fontos lenne a minél kisebb méret, mivel sporthoz is ezt használnám. Hangminőségre és fájltámogatottságra tudtommal megegyezik a két készülék, emiatt a Clip+ szimpatikusabb.
Azt írtad, hogy klasszisokkal jobb a Fuze. A videón kívül mi az, amiben még többet nyújt?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
válasz macera2 #17276 üzenetére
Visszaolvastam, így eldőlt számomra a dolog. Clip+.
Összehasonlítva a két készülék előnyeit a másikhoz képest, a Fuze és a Fuze+ olyanokkal rendelkezik, amelyek számomra teljesen felesleges. Videót nem nézek ilyeneken, rádiót pedig egyáltalán nem hallgatok. A kijelző valóban előnyös lenne a műsortárban való tollászkodásban, azonban nekem fontosabb szempont a kompakt méret mellett az, hogy úgy tudjam kezelni, hogy ne keljen elővennem a zsebemből. Mint azt korábban említettem, sportoláshoz is ezt a készüléket használnám, és ott hatalmas előnyt jelent, hogy gatyán keresztül kitapogatva tudom lépkedni a számok között.
A hangminőségbeli különbség azért nem érint, mert botfülű vagyok. Ezalatt nem azt kell érteni, hogy nem tudod különbséget tenni a sercegő pár kilohertzes wav és a több tíz megás flac fájlok között, hanem azt, hogy bizonyos szint felett nem sok különbséget hallok ki az egyes számok között. Nekem sokszor ugyanolyannak tűnik egy flac, mint egy normálisan rippelt 320kb/s-os mp3. Sport közben pedig úgyis az a lényeg, hogy dübögjön az ütem a fülemben. Számomra tehát a Clip+ az ideális készülék, az én igényeimnek az sokkal jobban megfelel.Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Wlac
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
blackmajesty
aktív tag
válasz macera2 #17469 üzenetére
Én nézelődök egy ideje, de Fuze, Fuze+ már elég nehezen beszerezhető itthon újonan. Lehet, hogy csak én vagyok a béna, nem tudom, de most épp nem is érdekel komolyan, elvagyok a Nexus S telómmal zenelejátszásra, csak jó hogy már régóta a Fuze az ajánlott, de már az utódját is alig kapni újonan. A refurbished termékek angliából nem minden helyzetben alkalmasak, mert a gariztatás az nem egyszerű, és drága kipostázgatni.
Luissimo: Szerintem a Clip+-nak pont a rádió a gyengéje. Próbáltam, és valami borzasztóan gyengén veszi a jelet, ha munka közben használom, és megmozdulok, elfordulok, már tökre elhalkul. És ne gyertek azzal, hogy hosszabb kábelt használjak hozzá, mert nem megoldás 3 méter kábelt a testemre tekerni! Egy normál fülhallgató ha nem elég jó antenna, akkor az a lejátszó nem alkalmas hordozható rádiónak! Egy nokia 7230 telefon ezerszer jobb vételt produkál ugyanazzal a fülhallgatóval.
-
-
-
Ati1979
veterán
válasz macera2 #18423 üzenetére
Nem tudod. Van erre egy külön topic, és ott a moderátorok segítenek. [link]
Úgy látom, pont most költöztek új helyre...
Szerintem amúgy ilyesmi belefér... Teszel egy pontot oszt jól van.
(#18422) akela91
Így nem már nem is olyan rossz az összkép. Alapból sajnos olyan picik a betűk, hogy sok ember egyszerűen nem látja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel N100 Mini PC
- XMG/Clevo 15,6" 300Hz FHD,i7-11800H,RTX 3080 16GB,32Gb,új Samsung 980 1TB nvme SSD,új pad,új töltő.
- Lenovo Thinkstation D30 Dual-Xeon E5-2650 64GB RAM 1TB SSD GTX 750
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest